PSV wil Dzsudzsák eerder

PSV wil Balázs Dzsudzsák eerder naar de Herdgang laten komen. De speler staat vanaf komende zomer onder contract bij de Eindhovenaren, maar door het vertrek van Kenneth Perez willen ze hem eerder laten komen.

Dzsudzsák tekende voor vijf seizoenen bij PSV, de 21-jarige speler kan zowel links op het middenveld als linksbuiten spelen. Tevens is hij zowel links- als rechtsbenig. "We zijn met Debrecen in gesprek om Balázs deze maand aan de selectie toe te voegen", volgens technisch manager Stan Valckx, die hoopvol is gestemd. "Uiterlijk zaterdag denk ik uitsluitsel te hebben, maar het ziet er goed uit. De competitie in Hongarije is al afgelopen, dus eigenlijk is er geen belemmering. De speler zelf wil ook graag."

Volgens meesterscout Piet de Visser gaat PSV er met Dzsudzsák een stuk op vooruit ten opzichte van Perez. "Balázs is een echte linkerflankspeler, Kenneth kwam veel meer naar binnen. Het spel van Ibrahim Afellay, Timmy Simons en vooral Danko Lazovic zal nu beter tot zijn recht komen, denk ik."

Update 16:15 uur

PSV heeft overeenstemming bereikt met Debreceni VSC over de directe overgang van de Hongaarse international Balázs Dzsudzsák naar de Eindhovense club.