Van Marwijk jaloers op schoonzoon

Bert van Marwijk sprak vanmiddag een tikje jaloers over zijn schoonzoon Mark van Bommel. De middenvelder van Bayern München kan komende weken de kerstdagen vieren in Dubai met zijn gezin.

”En wij? Wij gaan eerste kerstavond op trainingskamp. Ik kan niet anders. Ik moet de spelers voor het duel met Sparta op tweede kerstdag uit de kerststemming halen. Daarom laat ik ze ook verzamelen in trainingspak. Dan weet tenminste iedereen dat er een voetbalwedstrijd zit aan te komen. Maar leuk is anders. Voor mij hoeft dat voetballen helemaal niet tijdens de feestdagen. Geef mij dan de Duitse competitie maar. Die nemen tenminste vijf, zes weken rust.”

Ook collega Mario Been was niet blij met het voetballen tijdens de kerstdagen. Op tweede kerstdag speelt zijn NEC namelijk tegen VVV-Venlo. ” Een heel belangrijke wedstrijd. Onze situatie ziet er niet best uit. Ik vind het heel teleurstellend allemaal. Ook deze wedstrijd tegen Feyenoord eindigde voor ons troosteloos. Maar we moeten positief blijven. Misschien kunnen we er tegen VVV toch nog een leuke kerst van maken.”