Krajicek en ABN tekenen nieuwe overeenkomst

Richard Krajicek, zal net als hoofdsponsor ABN Amro, tot 2011 verbonden zijn aan het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Krajciek gaf toe zich zorgen te hebben gemaakt over het toernooi. Niet zozeer over de sponsoring van ABN Amro, maar wel over de status van het toernooi.

In 2009 worden de toernooien volgens een nieuw rankingsysteem gespeeld. De 1000 punten toernooien zijn vooral de 'Masters'. De 500-punten toernooien zijn de grootste normale ATP toernooien, waaronder dus Rotterdam. "Door die status hebben we meer kans dat toppers als Federer en Nadal hier komen spelen, die moeten vier van de tien '500'-toernooien spelen in een jaar," aldus Krajicek.

Krajicek heeft veel moeten lobbyen om het voor elkaar te krijgen. Zo was onder andere de komst van ATP-directeur Etienne de Villiers erg belangrijk. Krajicek ziet de toekomst van het toernooi nu rooskleurig in. "Het ABN Amro World Tennis Tournament heeft zich opnieuw nadrukkelijk bewezen als één van de meest prestigieuze toernooien binnen het internationale tenniscircuit."