KNVB tegen plannen Platini

De KNVB is tegen de plannen van UEFA-voorzitter Michel Platini om de Champions League te hervormen. Directeur betaald voetbal Henk Kesler heeft dit gisteren gezegd.

"Tijdens de UEFA-najaarsvergadering in november komen de voorstellen van Platini aan de orde. De KNVB zal alles in het werk stellen deze plannen van tafel te krijgen," aldus Kesler.

Platini wil de topdrie uit Engeland, Spanje en Italië direct toelaten tot het hoofdtoernooi. Voor zestien bekerwinnaars, waaronder die van ons land, zou een apart kwalificatietoernooi komen waar vier tickets te verdienen zijn.

Daarnaast wil de Fransman meer kampioenen uit kleine landen toelaten tot het hoofdtoernooi. Dit zou betekenen dat de nummer twee van Nederland UEFA Cup speelt. De nummers drie tot en met vijf van de Eredivisie komen in actie in de voorronde van de UEFA Cup.

"De zogenaamde grote landen worden met deze plannen bevoordeeld ten opzichte van de 'kleine' landen. Een slechte ontwikkeling. Ook de G14, waarin achttien toonaangevende Europese voetbalclubs zijn verenigd, heeft zich inmiddels gekant tegen de voorstellen. Gelukkig hebben ook landen als Duitsland en Schotland laten weten het niet eens te zijn met de zienswijze van Platini. Overleg over een gemeenschappelijke aanpak is dan ook al gepland. Waarom zouden bekerwinnaars moeten deelnemen aan de Champions League? Dat gaat ten koste van de kwaliteit van de competitie en slaat bovendien het fundament onder de play-offs weg," aldus Kesler.