Uitslag Internazionale - PSV

PSV is er niet in geslaagd om de tweede groepswedstrijd in de Champions League te winnen. De Eindhovenaren verloren met 2-0 van Internazionale. De twee treffers werden door Zlatan Ibrahimovic gemaakt. De Italianen eindigden het duel met twee man minder, omdat Christian Chivu en Suazo rood kregen.

Trainer Ronald Koeman begon met Alcides in de basis. De Braziliaanse speler vormde samen met Eric Addo, Carlos Salcido en Jan Kromkamp de defensie. Internazionale kon voor het duel met de Eindhovenaren beschikken over Zlatan Ibrahimovic en Christian Chivu. Het duo was op tijd hersteld van blessures. Ook Maxwell, oud-speler van Ajax, startte in de basis.

Om 20:45 trapten PSV af voor het tweede duel in de groepsfase van de Champions League tegen Internazionale. In de eerste tien minuten van de wedstrijd waren er nog geen grote kansen te bespeuren. De twee ploegen wisten wel wat speldenprikjes uit te delen, maar dit zorgen nauwelijks voor serieus gevaar. In de dertiende minuut kregen de Italianen een strafschop, nadat Jan Kromkamp Zlatan Ibrahimovic vastpakte. De Zweed legde vanaf elf meter aan en zette zijn ploeg op voorsprong. Bijna tien minuten later kreeg Hernan Crespo een mogelijkheid, maar schoot de bal naast.

Na iets meer dan een half uur spelen wist Ibrahimovic te vergroten met een prachtige goals. De Zweed wist de bal namelijk vanaf de linkerkant achter Heurelho da Silva Gomes te koppen. Ook in de resterende vijftien minuten van de eerste helft was er nauwelijks echte actie te bespeuren. Naast een aantal vrije trappen en corners gebeurde er nauwelijks wat. De meeste kansen strandden namelijk in het strafschopgebied van de tegenstander.

De eerste kans in de tweede helft was voor Addo. De verdediger kopte de bal echter naast het doel van Internazionale. Toch bleef het spel op en neer golven. Nog altijd waren er geen grote kansen te bespeuren, waardoor het af en toe wat saai oogde. Na iets meer dan een uur spelen gaf Danny Koevermans voor vanaf de linkerkant, maar Danko Lazovic kwam net te kort om de bal te raken.

Aan de andere kant kreeg Internazionale een kans, omdat Jason Culina uitgleed. Kort hierna werd de Australiër door Chivu onderuit gehaald, waarna de Roemeen zijn tweede gele kaart van de avond ontving. In de 72e minuut kreeg PSV een vrije trap. Kenneth Perez legde aan en schoot richting het doel van Júlio César, maar scoorde niet. In de slotfase wist Suazo nog bijna te scoren, maar de speler van de Italianen wist geen doel te treffen. De blessuretijd bedroeg drie minuten en deze werden plichtmatig uitgespeeld