Gemengde gevoelens bij Toyota

Na de veelbelovende vrije trainingen stelde Toyota vanmiddag tijdens de kwalificatie wat teleur. Jarno Trulli en Ralf Schumacher zetten respectievelijk een negende en achttiende tijd neer.

Trulli was te spreken over het behalen van de laatste kwalificatiesessie. "Het was goed om eindelijk weer eens in de top tien te kwalificeren," meldt de Italiaan. "Het was echter wel een gevecht om dat waar te kunnen maken, want om het maximale uit de auto te halen moest ik enigszins mijn rijstijl aanpassen. Ik had een klein remprobleem waardoor ik niet optimaal kon profiteren van het kunnen van de auto. Over het algemeen mogen we dus best tevreden zijn met plaats negen."

Trulli ziet zijn negende plek op de startgrid als goede uitgangspositie voor het halen van punten. "Vooral op dit circuit is het mogelijk om je positie te verbeteren," aldus Trulli. "We verwachten gezien onze sterke resultaten van de afgelopen races morgen eveneens een sterke race te rijden. Ik hoop dat de negende plaats voor mij een mooi begin is om mezelf naar een paar punten te rijden. Ik schat mijn kansen daartoe hoog in, maar dan is het wel gewenst dat ik de problemen van vandaag morgen niet opnieuw heb."

Trulli's teamgenoot Ralf Schumacher is erg ontevreden over het behaalde resultaat van vandaag. Zijn achttiende plaats is contrast met zijn goede resultaat tijdens de vorige race in Hongarije, waar hij als zesde finishte. Technische problemen waren de boosdoener tijdens de kwalificatie. "We hadden een aantal problemen tijdens mijn snelle ronden. Tot tweemaal toe blokkeerden mijn achterwielen en we zijn nog aan het onderzoeken hoe dat nou kon. Die problemen waren dan ook de reden waarom mijn tijdens zo tegenvielen in vergelijking met mijn derde tijd van gisteren."

"We verwisselden de achterbanden en maakten een aanpassing aan de voorvleugel", vervolgt Schumacher. "Toen was ineens onderstuur het probleem. De wagen gedroeg zich zeer nerveus en ik kon niet hard genoeg pushen. Al met al was het een teleurstellende kwalificatie, helemaal gezien het feit dat we de rest van dit weekend een stuk sneller zijn geweest."

Net als teamgenoot Trulli, zegt Schumacher dat er op het Turkse circuit nog van alles mogelijk is als je van achteraan moet starten. Vorig jaar moest de Duitser ook vanuit het achterveld vertrekken en zette uiteindelijk een keurige zevende tijd neer. De coureur heeft nog voldoende hoop voor morgen: "Het circuit heeft voldoende inhaalmogelijkheden en het is een lange race, dus we zullen zien."