FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 augustus 2007

Boeven verstoppen zich in kast voor politie

Een zeventienjarige Hagenaar en een twintigjarige Groninger worden verdacht van poging tot autodiefstal. Beiden hielden zich gisteravond namelijk verdacht op bij een geparkeerde auto in Hoogeveen.

Nadat getuigen enkele aanwijzingen hadden gegeven omtrent het duo, ging de politie op jacht naar de jongemannen. Even later trof men het duo aan in een woonhuis, enkele straten verderop. Het tweetal had zich daar verstopt in een inloopkast.

Brandweer helpt man in handboeien uit de brand

De brandweer van Eindhoven moest vanavond uitrukken voor een bijzondere melding. Een man bleek zichzelf in de boeien te hebben geslagen, maar kreeg deze niet meer van zijn polsen af.

Omdat de Eindhovenaar geen andere oplossing wist, besloot hij de spuitgasten te alarmeren. Deze haalden hem uit zijn genante positie. Wat de man met de armbandjes deed, wilde hij niet zeggen. "Het is er misschien heet aan toe gegaan", lachte een politiewoordvoerder.

Ferrari sterk in kwalificatie

Ferrari heeft vanmiddag tijdens de kwalificatie van Turkije laten zien dat de rode bolides nog steeds meedoen in de strijd om het kampioenschap. De pole is voor Felipe Massa, die teamgenoot Kimi Räikkönen achterliet op een derde plek.

Een tijd van 1:27.329 zorgde ervoor dat Massa morgen vanaf poleposition de race mag aanvangen. De Braziliaan vond het een sensationele kwalificatie. "Tijdens de eerste twee kwalificatiesessies reed ik verreweg van perfect," aldus de Braziliaan. "De derde sessie verliep alles op rolletjes, mede doordat de balans van de wagen perfect was. De laatste bochten van dit circuit spelen een grote rol, je kan er namelijk veel tijd verliezen op een tamelijk korte afstand. Ik heb dan ook geprobeerd niet al te agressief te rijden."

Aan de kop van het veld lagen de tijden erg dicht bij elkaar. McLaren-coureur Lewis Hamilton miste met een 1:27.373 net de pole. Massa's teammaatje Kimi Räikkönen moest het doen met een derde tijd, op tweetiende seconde van de pole. Hij is daarom ook minder tevreden dan Massa, maar is blij dat hij vanaf de schone kant van de baan mag vertrekken. "Natuurlijk had ik het liefst pole gehad, maar ik ben allang blij dat ik niet aan de vuile kant van de baan hoef te starten. Je kan in Istanbul beter op de derde plaats, en dus op een schone plaats, starten, dan op de tweede en dus vuile kant," aldus de Iceman.

"In de eerste en tweede sessie was de balans in de wagen helemaal perfect," vervolgt de Finse rijder. "In de derde sessie, toen ik de hoeveelheid brandstof voor de race van morgen meenam, was dat helaas niet meer het geval. In mijn snelle ronde maakte ik aan het eind van de ronde een klein foutje, wat me hoogstwaarschijnlijk de pole heeft gekost. Desondanks zie ik het niet somber in, want onze wagen is sterk en er valt tijdens de race nog genoeg goed te maken."

Ferrari hoopt op een herhaling van vorig jaar, toen de tifosi een eerste en derde plek in de wacht sleepte. Massa wist toen van meervoudig kampioen Michael Schumacher te winnen.

Nederlandse blushelikopters naar Griekenland

Icoon BrandNederland stuurt blushelikopters van de Luchtmacht naar Griekenland voor de bestrijding van de bosbranden daar. Het gaat om drie Cougars, waaronder een reservetoestel. Dat maakte luitentant-kolonel Jos van der Leij van de Koninklijke Luchtmacht zaterdag bekend.

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft geld voor de inzet van de helikopters vrijgemaakt nadat Griekenland de Europese Unie om hulp had gevraagd. "Ik betreur het aantal slachtoffers dat reeds is gevallen", aldus Verhagen. "Ik hoop dat de Nederlandse inzet zal bijdragen tot het spoedig onder controle brengen van de branden."

Griekenland heeft de Nederlandse hulp inmiddels geaccepteerd. Van der Leij zei dat de toestellen waarschijnlijk zondag van de militaire vliegbasis Soesterberg naar het Zuid-Europese land vertrekken. Ze worden ingezet bij de plaats Elefsis, circa 20 kilometer ten zuiden van Athene. Circa twintig personen gaan mee.

De Cougar is een middelgrote transporthelikopter. De Luchtmacht heeft zeventien exemplaren, die onder meer dienst deden in Irak en Afghanistan.

Defensie zette de toestellen eerder in bij het blussen van bosbranden op de Veluwe en in Portugal. Onder de helikopter hangt dan aan een kabel een grote zak. Daarin kan 3500 liter water, dat uit bijvoorbeeld meren wordt gehaald. De bemanning bestaat uit drie personen: twee piloten en een zogeheten loadmaster, die het laden en lossen van water voor zijn rekening neemt.

Bij het ministerie zijn overigens nog geen meldingen binnengekomen van Nederlanders die in de problemen zijn geraakt door bosbranden. Het adviseert reizigers in de getroffen gebieden de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen.

BMW tevreden over kwalificatie

BMW mag erg tevreden zijn over de behaalde resultaten tijdens de kwalificatie die vandaag in het Turkse Istanbul verreden werd. Het team van Mario Theissen begint morgen de race vanaf de derde startrij.

"We hebben een goede kwalificatie gereden en het had niet veel beter gekund," concludeert BMW-coureur Robert Kubica. Hij wist zich als vijfde te kwalificeren, achter de bolides van Ferrari en McLaren. "De eerste snelle ronde die ik in de laatste kwalificatiesessie reed was niet helemaal perfect, want ik maakte een fout, maar volgens mij was de tweede wel goed," vervolgt de Poolse rijder. "Ik denk dat we tevreden terug kunnen kijken. We hadden misschien wel iets sneller kunnen zijn, maar om nou tijden gelijk aan die van McLaren en Ferrari te rijden is iets teveel gevraagd."

Nick Heidfeld wist zijn Poolse teammaat niet te verslaan tijdens de kwalificatie. De Duitser mag echter niet ontevreden zijn over het resultaat. "Mijn laatste rondje was oké en het doet me bovendien goed dat we zo sterk waren in de tweede sessie," aldus Heidfeld, die morgen toch liever een oneven startplaats had gehad. "Ik start op het vieze gedeelte van de baan en daardoor heb ik natuurlijk wel een klein nadeel."

Zowel Kubica als Heidfeld verheugen zich op de race die morgen zal worden gereden. Beide coureurs hopen dat de banden het morgen onder de warme omstandigheden lang vol kunnen houden. De BMW's zullen morgen hun naaste concurrenten achter zich proberen te houden, waarmee ze hun derde plek in het kampioenschap voorlopig veilig kunnen stellen.

Voortvluchtige overvaller aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag in Zutphen een 23-jarige man gearresteerd die in verband wordt gebracht met verschillende overvallen in Amsterdam. De afgelopen dagen werd de foto van de verdachte verschillende malen getoond omdat hij als gevaarlijk werd beschouwd.

De man werd rond 16:30 op het station van Zuthpen aangehouden. Hij ontsnapte onlangs uit de penitentiaire inrichting in Rekken. Bij de overvallen gebruikte hij een mes.

Uitslagen Eredivisie 25/08/2007

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder de uitslagen.

PSV - NEC 5-0
6' Lazovic 1-0
44' Addo 2-0 (Assist Kromkamp)
82' Lazovic 3-0 (Assist Bakkal)
87' Fagner 4-0
89' Bakkal 5-0 (Assist Culina)

Scheidsrechter: V. Egmond.
Toeschouwers: 33.000
Geel: Afellay, Culina (PSV), Olsson, Kivuvu, Wisgerhof, Nalbantoglu (allen NEC).

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Addo, Salcido, Zonneveld, Aissati, Simons, Afellay (Culina/66), Bakkal, Lazovic (Reis/83), Perez (Fagner/70).

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson (Aarab/84), El-Akchaoui, Kivuvu, Holman, Davids, Worm (Hrepka/81), v.Beukering, Lens (Prent/46).
-------------------------
-------------------------
Willem II - Sparta 2-2
21' Hadouri 1-0
32' Boutahar 2-0
40' Dissels 2-1
88' Roberts 2-2

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 12.750.
Geel: Poepon, Swinkels (Willem II), Boukhari, Polak, Schenkel (allen Sparta).

Opstellingen

Willem II: Vermeer, Janse, Bćlum, Swinkels, v.d.Struijk, Hadouir, Kargbo, Boutahar (Mathijssen/83), Bobson, Poepon (Nieuwendaal/81), El Hamdaoui.

Sparta: Varkevisser, De Roover, Schenkel, Jaggy, Polak (Roberts/81), Slot (Adeleye/40), v.Bueren, Boukhari, Dissels (Emnes/52), Rose, Bouaouzan.
------------------------
------------------------
VVV-Venlo - Excelsior 3-1
19' Den Ouden 0-1
38' Blondelle 1-1 (Assist Linssen)
51' Amrabat 2-1
90' El Gaaouiri 3-1

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 5.650.
Geel: Leemans (VVV-Venlo). Bandjar, Zijm (Excelsior).

Opstellingen

VVV: Begois,Mampuya,Verdellen, Blondelle,Fleuren,Leemans,Kantelberg (El Gaaouiri/63), Linssen, Amrabat (Ofrany/87), Jans (Oost/68),Soltani

Excelsior: Graafland,Bandjar, v.Nieuwstadt, v.Steensel (Voskamp/79),Zijm, Guijo-Velasco (Simr/49), v.Dieren, Luyckx, Rojer, Den Ouden, Korf (v. Guldener/64).
-------------------------
-------------------------
Vitesse - AZ 1-0
26' Kolk 1-0 (Assist Gommans)

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 20.000.
Geel: Swerts, Velthuizen, Bruinier (allen Vitesse), Jaliens (AZ).

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh (Bruinier/64), Sprockel, Espinoza, Magralishvili, Yakubu, v.d.Schaaf, Pryor, Keizer (Swerts/13), Gommans, Kolk (Junker/81).

AZ: Waterman, Steinsson, Koenders (Pellé/64), Jaliens, Opdam (Pocognoli/46), Agustien, De Zeeuw, Cziommer, Martens, Ari (Medunjanin/57), Dembélé.

K3 zingt nog 40 jaar door

Icoon ShowbizzDe zangeressen van K3 zijn van plan nog veertig jaar door te zingen. Dat heeft een van de zangeressen gezegd in een Belgisch boulevardblad. Het gerucht ging dat de drie volgend jaar zouden stoppen.

K3, bestaande uit Karen, Kathleen en Kristel, treedt al negen jaar op. Mocht een van de zangeressen in de komende jaren toch met pensioen willen gaan, dan zullen de anderen ook stoppen. ''Het is wij drieën of niks'', zegt Kristel. Het drietal zal zich wel wat volwassener gaan kleden. ''Je leeftijd negeren en krampachtig proberen er jong en sexy uit te zien, is belachelijk'', aldus Karen.

Zuiplap slaapt roes uit in woning van wildvreemde

Een man die een flink offer had gebracht aan Bacchus, heeft vanmorgen het huis van een wildvreemde uitgezocht om zijn roes uit te slapen. Een woordvoerster maakte bekend dat de Eindhovense politie de man in de boeien heeft geslagen.

Vanochtend vroeg hoorde een vrouw iemand tegen haar deur aan slaan. Tevens hoorde zij de man zijn blaas legen tegen haar voordeur. Omdat zij na een tijdje glasgerinkel hoorde in het huis boven haar, sloeg ze alarm.

Toen de politie poolshoogte ging nemen, zagen ze een gat in het raam van de voordeur van het flatje. Ondanks dat de bewoner van het pand niet aanwezig was, was er wel iemand aanwezig in het appartement. Het bleek te gaan om een 36-jarige man uit Eindhoven, die te diep in het glaasje had gekeken.

De feestneus bleek een appartement te bewonen die een verdieping lager lag dan daar waar hij zijn roes uitsliep. Naar eigen verklaring was de man zijn sleutels verloren. Omdat de man zijn ogen niet meer kon openhouden van de slaap, besloot hij maar een ander flatje binnen te gaan om daar uit te rusten.

Fout bij bandenmarkeringen

Tijdens de tweede vrije training afgelopen vrijdag in Turkije bleek dat een aantal zachtere banden niet van een witte groef waren voorzien.

Williams-coureur Nico Rosberg leek tijdens de tweede vrije training in Istanbul met twee verschillende bandensets te rijden. Voorop had hij banden zonder witte markering, en achterop had hij banden met de bekende witte streep. Aangezien de regels zo zijn dat alle vier de banden van dezelfde compound moeten zijn, stelde de FIA een onderzoek in.

Uit dat onderzoek bleek dat Rosberg wel degelijk met vier dezelfde banden reed, maar dat bij twee banden de witte groef ontbrak. Bandenfabrikant Bridgestone stelt een onderzoek in naar aanleiding van deze fout.

Leerlingen vermoorden broertjes voor dagje vrij

Icoon MisdaadDrie leerlingen van een kostschool in India worden ervan verdacht twee broertjes van 5 en 8 jaar oud te hebben gewurgd. Ze deden dit met de hoop dat ze daarmee een paar dagen vrij zouden krijgen. De scholieren, 12 en 13 jaar oud, hebben tegen de politie verteld de twee broertjes, die nieuw waren op school, te hebben omgebracht omdat ze vorig jaar vrij kregen nadat een medescholier was overleden.

Het drietal sleurde hun slachtoffers naar een afgelegen plek waar ze hun gewurgd hebben. Na de moord hebben ze de lichamen van de slachtoffers in een ongebruikt toilet gelegd. De lichamen van de slachtoffers werden ontdekt nadat hun 9-jarige zus de volgende dag hun vermissing had gemeld. Het drama gebeurde op een kostschool in Jalna.

Met dank aan Hi_flyer voor de submit.

Gemengde gevoelens bij Toyota

Na de veelbelovende vrije trainingen stelde Toyota vanmiddag tijdens de kwalificatie wat teleur. Jarno Trulli en Ralf Schumacher zetten respectievelijk een negende en achttiende tijd neer.

Trulli was te spreken over het behalen van de laatste kwalificatiesessie. "Het was goed om eindelijk weer eens in de top tien te kwalificeren," meldt de Italiaan. "Het was echter wel een gevecht om dat waar te kunnen maken, want om het maximale uit de auto te halen moest ik enigszins mijn rijstijl aanpassen. Ik had een klein remprobleem waardoor ik niet optimaal kon profiteren van het kunnen van de auto. Over het algemeen mogen we dus best tevreden zijn met plaats negen."

Trulli ziet zijn negende plek op de startgrid als goede uitgangspositie voor het halen van punten. "Vooral op dit circuit is het mogelijk om je positie te verbeteren," aldus Trulli. "We verwachten gezien onze sterke resultaten van de afgelopen races morgen eveneens een sterke race te rijden. Ik hoop dat de negende plaats voor mij een mooi begin is om mezelf naar een paar punten te rijden. Ik schat mijn kansen daartoe hoog in, maar dan is het wel gewenst dat ik de problemen van vandaag morgen niet opnieuw heb."

Trulli's teamgenoot Ralf Schumacher is erg ontevreden over het behaalde resultaat van vandaag. Zijn achttiende plaats is contrast met zijn goede resultaat tijdens de vorige race in Hongarije, waar hij als zesde finishte. Technische problemen waren de boosdoener tijdens de kwalificatie. "We hadden een aantal problemen tijdens mijn snelle ronden. Tot tweemaal toe blokkeerden mijn achterwielen en we zijn nog aan het onderzoeken hoe dat nou kon. Die problemen waren dan ook de reden waarom mijn tijdens zo tegenvielen in vergelijking met mijn derde tijd van gisteren."

"We verwisselden de achterbanden en maakten een aanpassing aan de voorvleugel", vervolgt Schumacher. "Toen was ineens onderstuur het probleem. De wagen gedroeg zich zeer nerveus en ik kon niet hard genoeg pushen. Al met al was het een teleurstellende kwalificatie, helemaal gezien het feit dat we de rest van dit weekend een stuk sneller zijn geweest."

Net als teamgenoot Trulli, zegt Schumacher dat er op het Turkse circuit nog van alles mogelijk is als je van achteraan moet starten. Vorig jaar moest de Duitser ook vanuit het achterveld vertrekken en zette uiteindelijk een keurige zevende tijd neer. De coureur heeft nog voldoende hoop voor morgen: "Het circuit heeft voldoende inhaalmogelijkheden en het is een lange race, dus we zullen zien."

Davidson is Sato de baas tijdens kwalificatie

Anthony Davidson verraste vanmiddag vriend en vijand door zich als elfde te kwalificeren voor de Grand Prix van Turkije. Hij zette met zijn Super Aguri een tijd van 1:28.002 neer aan het einde van de tweede sessie.

Davidson zal zijn kwalificatieronde van vanmiddag nog lang blijven herinneren. "We begonnen de dag goed," vertelt de Brit. "Na de vrije training vanmorgen waren we in goede conditie om het tweede gedeelte van de kwalificatie te halen en dit lukte dan ook vrij gemakkelijk. In het begin van de kwalificatie was ik nog een beetje sceptisch, maar de jongens verbeterden de auto erg goed, zodat ik zelfs nog in de race was voor het laatste gedeelte van de kwalificatie. Het was een erg goede dag en mijn ronde zal ik me nog heel lang gaan herinneren."

Teamgenoot Takuma Sato presteerde beduidend minder vandaag tijdens de kwalificatie. Een tijd van 1:28.953 leverde de Japanner slechts een negentiende plek op. Sato vindt het erg jammer dat hij niet door kon dringen tot de tweede kwalificatieronde. "Ik was tevreden met de auto en de balans tijdens de vrije training vanmorgen, maar in de kwalificatie was alleen de balans nog goed en ontbrak het aan pure snelheid en grip," concludeert Sato. "Waarom het tijdens de kwalificatie misliep is moeilijk te verklaren. Ik vind het een teleurstelling om me op deze positie te kwalificeren, dus laten we maar eens zien wat we morgen vanaf deze positie kunnen gaan doen."

Luiten gedeeld vierde op KLM Open

De grote sensatie van het KLM Open 2007 heet Joost Luiten. De 21-jarige golfer deed vrijdag al van zich spreken door met slechts 64 slagen de tweede dag te eindigen. Luiten staat nu gedeeld vierde. Morgen worden nog achttien holes gespeeld.

Na de derde dag op zaterdag bleek dat het succes van de Nederlander geen incident was. Opnieuw deed Luiten van zich spreken. Hij eindigde met +1 op de 70-par baan. Al direct bij het begin, op de derde hole, sloeg Luiten twee birdies en stond hij kort daarna helemaal bovenaan in de tussenstand. Hij was als tweede de dag begonnen na zijn geweldige prestatie op vrijdag.

Helaas voor Luiten bleef het niet zo voortvarend gaan. Na de zevende hole ging het helemaal mis met de jeugdige golfer. Op de achtste sloeg hij een bogey, op de negende zelfs een triple bogey. ”Het was een grote fout maar daarna heb ik het weer goed opgepakt. Over mijn spel op de tweede negen ben ik tevreden. Je moet na zo'n fout verder en je moet je er niet te veel over opwinden. ik heb geprobeerd om het zo snel mogelijk te vergeten”, zo verwoorde Luiten zijn slechte slagen.

Behalve Luiten sloeg ook Maarten Lafeber een ronde van 71 slagen. Na drie dagen is Lafeber gedeeld 28ste. Lafeber, die het KLM Open driemaal won, begon goed met drie birdies op de eerste vijf holes. Twee bogeys en een dubbele bogey deden zijn positie verslechteren. Lafeber: ”Ik had een superstart, ik speelde goed en aanvallend’, zei Lafeber over zijn derde ronde. ‘Over mijn putten was ik zeer tevreden. Op 6 maakte ik een 3-putt, kan gebeuren. Op 7 lag ik heel slecht na mijn tweede slag en had ik twee slagen nodig om eruit te komen. Op 8 volgde een bogey. Mentaal was het moeilijk om deze bogey-double bogey-bogey stretch te verwerken, want ik deed bijna niks fout vandaag.”

30 doden en 60 gewonden door aanslag India

Icoon AanslagEen aanslag op een pretpark in de Indiase stad Hyderabad heeft vandaag 30 levens gekost. Ook vielen er 60 gewonden. De bezoekers waren massaal naar het park Lumbini gekomen om een lasershow te bewonderen.

Bijna op hetzelfde moment vond er elders een explosie plaats in een restaurant in dezelfde stad. De oorzaak van de ontploffingen is nog onbekend. Verschillende politici vroegen het volk om kalm te blijven. In mei vonden elf mensen de dood bij een aanslag op een moskee in Hyderabad.
Bloedbad door de aanslag

Button teruggezet na motorwissel

Het zat Jenson Button niet mee tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Turkije. De kwalificatie ging al niet goed waardoor Button niet verder kwam dan de vijftiende plek. Bovendien kreeg de auto van de Engelsman ook nog problemen met de motor.

Honda liet later weten dat deze problemen niet meer verholpen konden worden en de krachtbron moet worden vervangen. Voor Button betekende dit dat hij tien plaatsen zal worden teruggezet op de grid. Button zal dus de Grand Prix vanaf de laatste plek moeten aanvangen. ”Helaas begon de motor van Jenson Button vermogen te verliezen, toen hij terugkeerde in de pits. We zullen zijn motor nu moeten vervangen, waardoor hij tien startplekken zal verliezen“, aldus Jacky Eeckeleart, hoofdingenieur van Honda.

[EK Hockey] Hockeysters grijpen naast goud

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn er niet in geslaagd om de Europese titel te verdedigen. In de finale van het EK in Manchester werd met 2-0 verloren van Duitsland.

Nederland dwong aan het begin van de wedstrijd direct een strafcorner af, maar die ging de mist in. Uit de counter die volgde zette Beermann de Duitse vrouwen op een 1-0 voorsprong. Oranje toonde zich daarna onzeker en speelde veel te slordig. Voor rust werd alleen Mulder gevaarlijk maar zij schoot voorlangs.

Nederland begon agressief aan de tweede helft, maar Lammers tikte de bal tegen de paal. Even later was het Duitsland die de 2-0 maakte via wederom Beermann.

Oranje kreeg zeven strafcorners, maar er werd geen één van benut, waardoor de afwezigheid van de geblesseerde strafcornerspecialiste Maartje Paumen goed te voelen was.

Vooruitblik Spaanse Primera División

Aankomend weekend gaat ook de Spaanse Primera División weer van start. Na de Engelse en Duitse competities blikt FOK! ook vooruit op de Spaanse, waar ook in 2007/2008 weer een leger Nederlanders aan deelneemt.

Kampioen Real Madrid kent een hoop veranderingen. Niet alleen werd coach Fabio Capello door Bernd Schuster, maar ook de selectie werd omgegooid. Belangrijke schakels David Beckham en Roberto Carlos vertrokken, terwijl de portemonnee werd getrokken om de selectie te versterken. Maar liefst drie Nederlanders schaarden zich naast Ruud van Nistelrooij; achtereenvolgens Royston Drenthe, Wesley Sneijder en Arjen Robben trekken het witte tricot van de Koninklijke aan. Ook in verdedigend opzicht werd er geďnvesteerd. Pepe (30 mln, FC Porto) en Gabriel Heinze (Manchester United, 10 mln) werden gekocht, terwijl Christoph Metzelder (Borussia Dortmund) en Jerzy Dudek (Liverpool) transfervrij overkwamen. Ook de Brazilianen Emerson en Cicinho keren niet terug, zij werden verkocht aan respectievelijk AC Milan en AS Roma. Los Merengues kennen geen gelukkige voorbereiding, veel duels gingen verloren. Daarnaast was Real ook niet opgewassen tegen het frisse aanvalsspel van Sevilla in de Supercopa. Real vangt de competitie aan tegen stadsrivaal Atlético Madrid. Een vroege Derbi de Madrid dus dit seizoen.

FC Barcelona zag zijn laatste Nederlander, Giovanni van Bronckhorst, naar Rotterdam vertrekken. Javier Saviola maakte de omstreden overstap naar Real Madrid, terwijl ook Juliano Belletti en Ludovic Giuly weg mochten. Ook Frank Rijkaard mocht weer enkele miljoenen besteden. Barça begon met schokaankoop Thierry Henry, die voor ¤24 miljoen weg mocht bij Arsenal. Daarnaast werd er ¤9 miljoen overgemaakt aan AS Monaco voor Yaya Touré, en verruilde Eric Abidal Olympique Lyon voor Catalonië voor ¤15 miljoen. Gabriel Milito was de duurste verdediger; voor ¤17 miljoen kwam hij over van Real Zaragoza. Barcelona hoopt de titel weer van aartsrivaal Real over te kunnen nemen. Met de Fantastic Four (Ronaldinho, Eto'o, Messi en Henry) als aanvalslinie denkt Rijkaard de strijd aan te kunnen gaan. Barcelona opent zondag bij Real Racing Club de Santander.

Sevilla moet komend seizoen gaan bewijzen of het opnieuw voor de titel kan gaan. Lange tijd streden de Andalusiërs vorig seizoen voor drie prijzen, maar moest het het zonder de landstitel 'slechts' met de UEFA Cup en de Copa Del Rey doen. Nederlandse impulsen werden gehaald in de personen van Khalid Boulahrouz, die gehuurd wordt van Chelsea, en de Belg Tom de Mul, die Amsterdam voor Spanje verruilde. Seydou Keita, gehaald bij RC Lens, moet het middenveld versterken. De enige echte aderlating van Sevilla is het vertrek van centrale verdediger Aitor Ocio, die terugkeerde naar Athletic Club de Bilbao. Bovendien verlieten David Castedo en Kepa Blanco Sevilla voor Levante en Getafe. Tegen datzelfde Getafe begint Sevilla zaterdagavond de competitie, alvorens het zich volgende week probeert te plaatsen voor de Champions League.

Valencia leek vorig jaar op weg zich wederom bij de top te nestelen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde stek. Via de achterdeur werd er gewerkt op de transfermarkt, waar spitsen Nikola Zigic (Racing) en Javier Arizmendi (Deportivo) gehaald werden. Vanuit Madrid kwamen Iván Helguera en Juan Mata, terwijl Timo Hildebrand Duitsland voor Valencia verruilde. Daarnaast werd verdedigend talent Alexis van Getafe gekocht. Bij de vertrekken zien we vooral veel verhuren. Mario Regueiro, Hugo Viana, David Navarro en Ludovic Butelle spelen komend seizoen allen elders op huurbasis. Verdedigende kracht Roberto Ayala vertrok naar Villarreal, om nog geen twee weken later alweer bij Real Zaragoza te tekenen. Ook Valencia begint met een streekderby; Villarreal komt zondagavond op bezoek in Mestalla.


Eerste speeldag:

Zaterdag:

20.00 Real Madrid - Club Atlético de Madrid
20.00 Real Murcia - Real Zaragoza
22.00 Sevilla - Getafe

Zondag:

19.00 Athletic de Bilbao - Osasuna
19.00 Deportivo de La Coruńa - Almería
19.00 Real Mallorca - Levante
19.00 Real Racing Club - FC Barcelona
19.00 Recreativo de Huelva - Real Betis
21.00 Espanyol - Real Valladolid
21.00 Valencia - Villarreal

Roelvink: Ik doe bijna alles voor aandacht

Icoon ShowbizzSinds zijn 24e is de inmiddels 48-jarige Dries Roelvink achter die ene droom aangehold. Hij moest en zou de top in showbizzland bereiken. Talloze mislukkingen, teleurstellingen en vernederingen later is het hem dan toch gelukt. Met een top 10 hit en een eigen film heeft de nationale troetelkneus zich een plaatsje weten te verwerven tussen de groten der Lage Landen. Zijn manager André van Commenée: "Jaja, het is plotseling hip om Dries-fan te zijn."

Tijdens de opnames van de film 'I love Dries' is de Amsterdammer duidelijk in zijn nopjes. Regisseur Tom Six nodigde zo’n 40 Roelvinkfreaks - bijna allemaal vrouwen - uit om zichzelf te spelen. En die taak kun je wel aan hen overlaten. Een oorverdovend gekrijs: "Dries! Dries! Dries!" Ze raken spontaan in Roelvink-trance. Zeker wanneer de volkszanger - gehuld in lawaaihemd en ultra-strakke jeans - glunderend het podium bestijgt. Het heerlijk-al-die-aandacht spat bijna van zijn bepoederde voorhoofd af.

Volgens Tom Six heeft Roelvink zijn succes te danken aan zijn imago. "Het Nederlandse volk omarmt Dries nu omdat hij vertedert. Hij is te blond, te bruin, te sportschool. Eigenlijk heel fout, maar juist daardoor erg leuk. Wij geven snel af op succes. Lekker om daar heel negatief over tekeer te gaan. Bij Dries hoeft dat niet. Mensen zien dat hij ongelooflijk aanmoddert om iets voor elkaar te krijgen en hij weet ook wat tegenslag is. Daardoor is hij aanraakbaar én je kunt je met hem identificeren.", aldus Six.

Zelf is de 'kneus met hoog aaibaarheidsgehalte' trots op wat hij heeft bereikt. "Eindelijk een hoogtepuntje in mijn artiestenbestaan. Tot nu toe ben ik altijd de net-niet-man geweest. Net geen topper als profvoetballer, net geen knaller als zanger. Zoiets gaat knagen. Waarom lukt het niet? Terwijl ik er werkelijk alles voor over had om bekend te worden. Ik had zelfs door de stront willen kruipen." Maar nu is zijn zelfvertrouwen gegroeid, en heeft hij zijn grenzen bepaald. "Kortom: ik doe nu nog maar bijna alles voor aandacht."

Dries Roelvink
Voor een uitgebreid verslag van de weg die Dries Roelvink
naar de top heeft moeten afleggen, kun je hier terecht.

Langs de hoertjes in The Witcher

De role-playing game The Witcher komt alweer binnenkort uit op de PC, daarom werd het wel weer eens tijd voor een trailer. De trailer die vrijgegeven is laat zien dat de game inderdaad op bepaalde vlakken wat verder gaat dan andere games. Naast dat de developer belooft dat The Witcher bepaalde thema's als racisme, genocide en politiek zal behandelen kan je namelijk ook met je ingame personage net dat ene stapje verder gaan. In de trailer zijn we hier getuige van wanneer de held van de game een bezoekje brengt aan een hoertje in een stad.

Een grotere versie van de trailer vind je hier

Potenrammers opgepakt in Nijmegen

Icoon PolitieIn Nijmegen zijn zes jongens opgepakt op verdenking van een groot aantal berovingen in en rond het Goffertpark. De verdachten variëren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar en hebben inmiddels verklaard dat ze het in eerste instantie gemunt hadden op homoseksuelen. Dat meldt de politie.

Waarschijnlijk zijn de verdachten betrokken bij meerdere berovingen die plaatsvonden in mei en juni. Bij sommige berovingen werd geweld gebruikt en de zes hadden het vooral voorzien op geld en mobiele telefoons. Van de arrestaties die de afgelopen weken plaatsvonden zijn er twee verdachten in bewaring gesteld, twee in gevangenhouding en twee zijn weer vrijgelaten.

Overigens is niet van elke zaak aangifte gedaan. Het gaat om vier berovingen of pogingen daartoe op de Vossendijk, de Weteringweg, het Elshofbos en in het Goffertpark. De politie hoopt dat de aangiften alsnog volgen zodat de politie het onderzoek kan voltooien.

Fietser doodgereden na oversteken

Icoon OngelukEen 52-jarige fietser uit Papendrecht is gisteravond gestorven na een aanrijding met een auto. Dat gebeurde in Zwijndrecht. De man reed op zijn rijwiel over het fietspad langs de Lindtsedijk.

Toen hij wilde oversteken werd hij geschept door een auto die van achteren naderde. De fietser werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam waar hij na korte tijd overleed. De 26-jarige automobilist is aangehouden, omdat hij vermoedelijk te hard heeft gereden.

Boete scholier na filmpje zingende lerares

Icoon InternetEen 15-jarige scholier uit Finland moet een lerares 800 euro schadevergoeding betalen omdat hij een video van de vrouw op Youtube plaatste. In het filmpje, met als kop: 'Karaoke in het mentale ziekenhuis', is de lerares zingend te zien tijdens een schoolfeest.

Het slachtoffer had om een vergoeding van 2000 euro gevraagd, maar de rechter oordeelde dat de jongen nog onder de achttien was en dus minderjarig was. Bovendien had hij het filmpje op verzoek van de schooldirecteur verwijderd. Toen was het ongeveer 600 keer bekeken. Wel moest de jongen nog een extra boete van 90 euro betalen.


Alonso: "Blij met kwalificatie"

Fernando Alonso kwalificeerde zich vanmiddag als vierde voor de Grand Prix van Turkije. De Spanjaard was na afloop opvallend tevreden met de vierde stek.

De rijder van McLaren Mercedes was de snelste in de tweede sessie. In de derde sessie koos het team ervoor om Alonso te laten rijden op de hardere band. Dit in tegenstelling tot zijn teamgenoot Lewis Hamilton. "Ik ben blij met mijn kwalficatie", vertelt Alonso na afloop. "Ik heb ervoor gekozen om op harde banden mijn laatste run te doen en daar heb ik geen spijt van. Ik verwacht dat het een spannende race wordt, want inhalen is hier wel degelijk mogelijk. Ik denk dat we een prima strategie hebben en de auto zal erg sterk zijn".

Doodstraf voor kindermoordenaar

Icoon MisdaadEen Amerikaan heeft in Florida de doodstraf gekregen voor de ontvoering, verkrachting en moord op een negenjarig meisje. De rechter verwierp het argument dat de verdachte -Johan Couey- verstandelijk gehandicapt zou zijn. De 48-jarige Couey ontvoerde in februari 2005 de negenjarige Jessica Lunsford uit haar slaapkamer in Citrus County en hield haar vast in zijn mobilhome.

Hij misbruikte het meisje dagenlang en hield haar gevangen in een kast. Daarna begroef hij het kind levend, op 150 meter van haar ouderlijk huis. Het meisje heeft vijf minuten getracht zich uit haar graf te bevrijden. Uiteindelijk is ze gestikt. Wanneer het doodvonnis van Couey wordt uitgevoerd is nog niet bekend.

Madeleine: 'niet ontvoerd'
John Couey heeft de doodstraf gekregen

Bellen in het vliegtuig binnenkort mogelijk

Icoon TelecomGoed nieuws voor de mensen die vaak met het vliegtuig reizen. Binnenkort is het mogelijk om mobiel te bellen in de vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappijen Ryanair en Air France. Dat meldt de Belgische krant La Derničre Heure. De Belgische telecom-toezichthouder BIPT heeft inmiddels een licentie verleend aan operator Onair.

Onair zal de verbinding verzorgen tussen de lucht en drie Belgische telecomaanbieders. De verbinding wordt mogelijk gemaakt door een antenne van het vliegtuig. Helaas zullen de tarieven iets hoger zijn dan de tarieven van internationaal bellen. Ondanks dat Air France de dienst gaat aanbieden wil KLM nog niets weten van het plan. Volgens de luchtvaartmaatschappij is het belangrijker dat de passagiers in alle rust kunnen reizen.

'Miljonair houdt Clinton uit Witte Huis'

Icoon AmerikaEen 60-jarige Amerikaanse zakenman en filantroop uit Texas heeft bekend gemaakt dat hij er alles aan zal doen om de politieke ambities van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton de kop in te drukken. Samen met een leger aan Hillary-haters zal hij vooral het internet gebruiken om haar in diskrediet te brengen. ''Ze ziet er uit als een winnaar. Ze voert een goede campagne, ze maakt geen fouten'', zegt Richard Collins. Maar hij wil niet onderschat worden.

Zijn organisatie zou vergelijkbaar zijn met de groep 'Swift Boat Veterans for Truth', een organisatie van Vietnamveteranen die beweerden dat de voormalige Democratische presidentskandidaat John Kerry had gelogen over zijn optreden in de Vietnamoorlog. Colins is op dit moment druk op zoek naar die ene zwakke plek waarop hij Clinton kan blijven aanvallen.

Ondertussen heeft de man onder andere een anti-Hillary-website gelanceerd. ''Dit is niet persoonlijk'', aldus Colins. ''Het gaat om de toekomst van Amerika.''

Toni Braxton heeft borstkanker

Icoon ShowbizzZangeres Toni Braxton heeft borstkanker. Dat maakte de National Enquirer bekend. De popdiva is er kapot van, het eerste wat ze aan de arts vroeg was of ze haar kinderen nog zou zien opgroeien.

De 40-jarige Braxton heeft vroeger haar borsten laten vergroten van een kleine A-cup naar een C-cup. Daardoor dacht ze dat de pijn eerst door haar implantaten kwam. De zangeres krijgt nu chemotheratie en krijg ijzerpreparaten om bloedarmoede tegen te gaan.

Toni kwakkelt al langer met haar gezondheid. Eerder was al bekend dat ze een hartkwaal heeft. De Amerikaanse popdiva is getrouwd met Keri Lewis en heeft twee zoontjes: Denim Cole (5) en Ky (4).

Toni Braxton
Toni Braxton heeft borstkanker

Zuid-Koreanen komen eindelijk vrij

Icoon TerrorismeDe 19 Zuid-Koreanen, die al meer dan een maand worden gegijzeld, zullen weer vrij komen. De taliban heeft dat beloofd, meldt het Afghaanse Islamitische Persbureau. In ruil hiervoor zou Zuid-Korea al zijn troepen en hulpverleners terug trekken uit Afghanistan. Er zou inmiddels een akkoord zijn tussen beide partijen.

Er werden in totaal 23 Zuid-Koreaanse hulpverleners ontvoerd door Afghaanse opstandelingen. Twee Koreanen werden vrijgelaten als teken van goede wil, maar helaas werden er ook twee vermoord. De taliban eiste verder dat de Afghaanse regering gevangen strijders vrijliet.

[GP2] Uitslag race 1

Lucas Di Grassi heeft in Turkije goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de GP2. De Braziliaan maakte vanmiddag het beste gebruik van een safety car-situatie vroeg in de race en scoorde zijn tweede overwinning van het seizoen. Door de overwinning neemt hij de leiding in het algemeen klassement over van Timo Glock.

Glock lag vanmiddag lange tijd aan de leiding, maar moest vlak voor het einde van de race nog naar binnen voor de verplichte pitstop en verloor de leiding aan Di Grassi. Uiteindelijk eindigde de Duitser als vijfde.

Net als in Hongarije, liet Ho-Pin Tung weer enkele gewaagde acties zien. Veel leverde het hem niet op, hij eindigde uiteindelijk als negende en dus net buiten de punten.

In het kampioenschap heeft Di Grassi nu drie punten voorsprong op Glock. De Duitser wist met de snelste ronde vanmiddag nog een extra puntje te pakken.

Veertig uur werkstraf voor slaan boefje

Icoon JustitieEen 29-jarige man uit Numansdorp heeft een werkstraf gekregen, omdat hij een 11-jarige belhamel heeft mishandeld in Ridderkerk. Dat gebeurde op 13 mei op de Erasmuslaan. De belhamels waren er eerder vandoor gegaan met een ingelijste luchtfoto uit een portiek van een wooncomplex. De verdachte was toevallig op bezoek bij zijn schoonmoeder en ging achter de boefjes aan.

De man slaagde erin de 11-jarige jongen aan te houden. Hij voldeed naar eigen zeggen alleen aan zijn burgerplicht, maar een getuige en twee andere kinderen beweren dat de Numansdorper de jongen meerdere keren optilde en hard op de grond gooide. Verder zou de man hem geslagen en geschopt hebben.

Het slachtoffertje meldde zich later met zijn ouders bij het ziekenhuis vanwege schrammen, blauwe plekken en pijnlijke nieren. De verdachte hield bij de rechtbank vol niets te hebben gedaan. Toen de jongen naar huis ging zou hij niets hebben gemankeerd. "Dat kind verzette zich hevig, omdat hij bang was voor slaag van zijn vader. Hij is wel gevallen omdat hij overstuur was. Maar ik heb hem alleen vastgehouden", beweerde hij.

De politie had geen tijd om de belhamels op te halen vanwege personeelstekort. Daarom liet de man de kinderen gaan na telefonisch overleg met de politie. De officier van justitie vond dat de man het kind had moeten laten gaan. "Als je ziet dat het escaleert en dat het kind overstuur raakt ga je geen extreem geweld gebruiken bij zo'n kwajongensstreek, maar laat je hem gewoon gaan", vond de officier. De man moet het jongetje een schadevergoeding van 200 euro betalen als voorschot op een waarschijnlijk hogere claim.

Huur afhankelijk van loon in Amsterdam

Icoon BinnenlandsAls het aan de woningcorporaties in Amsterdam ligt gaan mensen met lage inkomens minder en mensen met hoge inkomens meer huur betalen. Er zijn plannen om woonwaardebonnen in te voeren zodat mensen met een laag inkomen korting kunnen krijgen. Dit meldt een woordvoerder van Alliantie.

Het plan zal nog wel verder uitgewerkt moeten worden want veel dingen zijn nog niet duidelijk. Zo moet er nog iets verzonnen worden om te voorkomen dat mensen met korting minder huurtoeslag ontvangen. In verband met veel inkomensafhankelijke regelingen en vrijstellingen heeft het nu nog geen nut om meer geld te verdienen omdat mensen het voordeel dan direct kwijt zijn.

In Amersfoort zal een proef gestart worden waarbij niet het huis, maar het inkomen van de bewoners centraal staat. Bij deze proef wordt de werking van het systeem getest. De bedenkers van het plan verwachten veel positieve uitwerkingen. Mensen met een laag inkomen zouden in veel meer huizen kunnen wonen en met het plan kunnen er nooit 'goede' en 'slechte' buurten ontstaan. Ook zal de kwaliteit van de woningen omhoog gaan omdat er meer duurdere woningen gebouwd kunnen worden als mensen met een laag inkomen in zo'n duurdere woning kunnen.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Nieuwe GP2X in oktober verkrijgbaar

Vanaf oktober zal men de nieuwe versie van de GP2X, de GP2X F-200, aan kunnen schaffen. De GP2X is een "Personal Entertainment Player", zeg maar gewoon een entertainment handheld. De GP2X draait een Linux-versie wat er voor zorgt dat er, mede dankzij homebrewers, veel mee te doen is, waaronder natuurlijk gamen. Wat je nu allemaal kunt met de GP2X lees je in onze recensie van de vorige versie ervan. Een feature lijst van de nieuwe versie vind je hieronder. Nieuw hierin is onder andere het feit dat je nu een touch-screen interface hebt in plaats van enkel knopjes.

* Kleur: Wit
* Volledig nieuwe touch-screen interface
* Nieuwe, verbeterde 8-way pad
* Verscheidene ingebouwde games
* Vijf nieuwe games beschikbaar bij launch
* Multi-tasking functionaliteit: Geniet van muziek terwijl je foto's bekijkt of een e-book leest
* 3.5 inch LCD scherm met 320x240 (30 frames per seconde) resolutie
* Simpele en handige E-book viewer
* Formaat: 134.6x82.9x29.6 mm
* Gewicht: 161 gram (zonder batterij)Van Gaal laat Koevermans buiten selectie

Louis van Gaal heeft Danny Koevermans buiten de selectie gelaten voor de competitiewedstrijd vanavond van AZ tegen Vitesse.

Koevermans leeft al geruime tijd in onmin met Van Gaal. De 28-jarige aanvaller, vorig seizoen nog clubtopscorer, is momenteel vierde keus in de spits. Ari en Moussa Dembélé krijgen in het basiselftal voorlopig de voorkeur. Graziano Pellč is de eerste vervanger van het duo in de voorhoede.

Gewonden na neerstorten luchtballon

SubheaderIn Canada zijn minstens 11 mensen gewond geraakt nadat de luchtballon waarin zij zich bevonden vlam vatte en neerstortte. Zij verkeren niet in levensgevaar. Twee inzittenden worden nog vermist. Het gevaarte kwam terecht in een trailerpark in de stad Surrey, nabij Vancouver.

Het ongeluk gebeurde vlak na het opstijgen. Getuigen hoorden slachtoffers gillen en zagen enkelen naar beneden springen. Volgens de Canadese televisie raakte de ballon drie stacaravans, die daardoor in brand vlogen, maar bewoners raakten niet gewond. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De weersomstandigheden waren goed.

Ook 360 demo Medal of Honor: Airborne nu te downloaden

Eergisteren verscheen al de PC-demo van het nieuwste deel in de Medal of Honor serie online, en nu is ook de demo van de 360-versie van de game online verschenen. Medal of Honor: Airborne neemt je wederom mee naar de slagvelden van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kruipt zoals de titel al impliceert in de huid van een paratrooper en mag de Westerse Asmogendheden helpen verslaan. Uniek aan dit deel van Medal of Honor is dat je aan het begin van een missie ook gewoon gedropt wordt en je zelf kunt sturen waar je landt in een missie. Je kunt dus bijvoorbeeld achter vijandelijke linies droppen, waar het erg lastig voor je wordt zo in je eentje. Maar je kunt ook droppen daar waar de rest van je divisie landt. Een andere unieke feature is dat je wapens automatisch upgraden wanneer je met veel precisie schiet. Ben je in de demo bijvoorbeeld goed bezig met je Thompson dan krijg je er een pistol grip voor die hem een stuk precieser laat schieten.

De demo weegt nog net geen gigabyte en bevat de eerste vier objectives van Operation Husky, de invasie van Sicilië, wat de start inluidde van de invasie van Italië door de geallieerden.


Screenshot uit het demo level

McEwen sprint naar winst

De derde etappe van de Eneco Tour is gewonnen door Robbie McEwen. In de massasprint was de Australiër Francesco Chicchi, Thor Hushovd en Mark Cavendish de baas. Nick Nuyens behield de leiding in het algemeen klassement.

Na 89 kilometer koersen ontsnapten Stubbe, Meersman, Etxebarria, Vanotti en Sprick uit het peloton. Het vijftal kreeg een maximale voorsprong van 3,5 minuut. Toen de sprintersploegen besloten gas te geven, smolt die voorsprong als sneeuw voor de zon. Tien kilometer voor de finish was de kopgroep weer ingelopen. Vanotti spartelde het langst tegen, maar zag het op drift geraakte peloton uiteindelijk ook langs zich heen schieten.Rituitslag 3e etappe
#RennerPloegTijd
1Robbie McEwen (Aus)Predictor-Lotto3u42m28s
2Francesco Chicci (Ita)Liquigasz.t.
3Thor Hushovd (Noo)Crédit Agricolez.t.
4Mark Cavendish (Eng)T-Mobilez.t.
5Kenny van Hummel (Ned)Skil Shimanoz.t.

Algemeen Klassement

#RennerPloegTijd
1Nick Nuyens (Bel)Cofidis13u2m16s
2Thomas Dekker (Ned)Rabobank+ 10s
3Joséz.t. Ivan Gutierrez (Spa)Caisse d'Epargne+ 17s
4David Millar (GBr)Saunier Duval+ 18s
5Jurgen Van den Broeck (Bel)Predictor-Lotto+ 25s

Treinverkeer ontregeld door koperdiefstal

Icoon VervoerVanochtend is het treinverkeer tussen Oss en Nijmegen stilgelegd vanwege een seinstoring. De seinstoring werd veroorzaakt door dieven die koperen leidingen van het spoor hebben gestolen. De leidingen zijn gestolen op de enkelsporige brug bij Ravenstein. Monteurs die ter plaatse kwamen om de boel weer te repareren vonden ook een defect in een las aan het spoor. Het is nog onbekend of dit euvel ook met de koperdiefstal te maken heeft.

Vanaf 8:15 uur was er minder treinverkeer tussen Nijmegen en Oss door de seinstoring. Rond 11 uur werd het treinverkeer helemaal stilgelegd omdat de spanning van de bovenleiding moest worden gehaald voor de herstelwerkzaamheden. Rond half een kwam het treinverkeer weer geleidelijk op gang. De leidingen langs het spoor zijn een populair doelwit voor de dieven vanwege de hoge koperprijs.

'Alves start vanaf de bank'

De kans is groot dat Afonso Alves komend weekend, tijdens het duel van SC Heerenveen tegen Ajax, op de bank zal starten. Er is overigens nog wel een mogelijkheid dat de aanvaller in actie zal komen, maar dat is dan als invaller.

Vorig weekend werd Alves nog buiten de selectie gehouden voor het treffen met Willem II. Gert-Jan Verbeek, trainer van de Friese club, was namelijk van mening dat de Braziliaan niet fit genoeg was. Gerald Sibon en Miralem Sulejmani fungeerden uiteindelijk als spitsen.

De verwachting is dat Sibon niet zal starten tegen Ajax. Hij zal worden vervangen door Gonzalo Garcia-Garcia.

[CCWS] Uitslag tweede kwalificatie

Sébastien Bourdais zal morgen van pole position vertrekken tijdens de Grand Prix van België. Hij zette namelijk ook in de tweede kwalificatie de snelste tijd neer. Wil Power zal van de tweede plek starten.

Robert Doornbos zette in de tweede kwalificatie de tweede tijd neer, waardoor hij morgen de race van de derde plaats zal mogen aanvangen.

Uitslag tweede kwalificatie:

PosCoureur Team Tijd Verschil
1S. Bourdais Newman / Haas / Lanigan 1:12.821 -
2R. Doornbos Minardi 1:13.067 0.246
3W. Power Team Australia 1:13.194 0.373
4B. Junqueira Dale Coyne 1:13.313 0.492
5J. Wilson RSPORTS 1:13.327 0.506
6A. Tagliani Rocketsports 1:13.384 0.563
7P. Tracy Forsythe 1:13.407 0.586
8S. Pagenaud Team Australia 1:13.436 0.615
9N. Jani PKV Racing 1:13.555 0.734
10O. Servia Forsythe 1:13.720 0.899
11J. Heylen Conquest Racing 1:13.768 0.947
12M. Dominguez Minardi 1:13.810 0.989
13G. Rahal Newman / Haas / Lanigan 1:13.822 1.001
14K. Legge Dale Coyne 1:13.987 1.166
15T. Gommendy PKV Racing 1:13.995 1.174
16R. Dalziel Pacific Coast 1:14.002 1.181
17A. Figge Pacific Coast 1:14.744 1.923

Gecombineerde uitslag:

PosCoureur Team Kwali 1 Kwali 2 Verschil
1S. Bourdais Newman / Haas / Lanigan 1:14.023 1:12.821
2W. Power Team Australia 1:13.810 1:13.194 0.373
3R. Doornbos Minardi 1:13.067 0.246
4B. Junqueira Dale Coyne 1:14.433 1:13.313 0.492
5J. Wilson RSPORTS 1:15.041 1:13.327 0.506
6A. Tagliani Rocketsports 1:14.960 1:13.384 0.563
7P. Tracy Forsythe 1:14.829 1:13.407 0.586
8S. Pagenaud Team Australia 1:14.030 1:13.436 0.615
9N. Jani PKV Racing 1:14.823 1:13.555 0.734
10O. Servia Forsythe 1:14.812 1:13.720 0.899
11J. Heylen Conquest Racing 1:13.768 0.947
12M. Dominguez Minardi 1:13.810 0.989
13G. Rahal Newman / Haas / Lanigan 1:14.224 1:13.822 1.001
14K. Legge Dale Coyne 1:15.603 1:13.987 1.166
15T. Gommendy PKV Racing 1:14.590 1:13.995 1.174
16R. Dalziel Pacific Coast 1:15.498 1:14.002 1.181
17A. Figge Pacific Coast 1:15.934 1:14.744 1.923

[WK atletiek]Smith grijpt naast medailles

Rutger Smith is er bij het wereldkampioenschap atletiek in Osaka bij het kogelstoten niet in geslaagd een medaille te veroveren. Hij moest genoegen nemen met een vierde plek.

Smith kwam in zijn beste poging tot een afstand van 21,13 meter. De wereldtitel ging met een afstand van 22,03 meter naar de Amerikaan Reese Hoffa. Het zilver was voor een andere Amerikaan, Adam Nelson, die de kogel naar een afstand van 21, 61 meter stootte. Het brons was dankzij een afstand van 21,27 meter voor de Wit-Rus Andrei Michnevitsj.

Prijs van paspoorten gaat omhoog

Icoon EconomieVanaf 2008 mogen de gemeenten niet meer dan 48,35 euro vragen voor een paspoort. Dit jaar lag het maximum op 47,45 euro. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. Volgens de ministerraad is de prijsstijging nodig voor de financiering van de gestegen kosten voor productie en uitgifte van paspoorten.

Het was al langer bekend dat de prijs van de Nederlandse identiteitskaart flink omhoog zou gaan. Op dit moment kost de kaart maximaal 31,26 euro. Volgend jaar ligt de maximumprijs op 40,73 euro.

[CCWS] Uitslag vierde vrije training

Ook in de vierde vrije training heeft Sebastien Bourdais de snelste tijd neergezet. De Fransman bleef Graham Rahal bijna een halve seconde voor. Justin Wilson maakt de top drie compleet. Robert Doornbos kwam tot de achtste plaats.

PosCoureur Team Tijd Verschil
1S. Bourdais Newman / Haas / Lanigan 1:13.125 -
2G. Rahal Newman / Haas / Lanigan 1:13.581 0.456
3J. Wilson RSPORTS 1:13.876 0.751
4S. Pagenaud Team Australia 1:13.899 0.774
5N. Jani PKV Racing 1:14.183 1.058
6B. Junqueira Dale Coyne 1:14.241 1.116
7A. Tagliani Rocketsports 1:14.276 1.151
8R. Doornbos Minardi 1:14.356 1.231
9W. Power Team Australia 1:14.359 1.234
10O. Servia Forsythe 1:14.415 1.290
11J. Heylen Conquest Racing 1:14.449 1.324
12P. Tracy Forsythe 1:14.480 1.355
13T. Gommendy PKV Racing 1:14.563 1.438
14K. Legge Dale Coyne 1:14.750 1.625
15M. Dominguez Minardi 1:14.754 1.629
16A. Figge Pacific Coast 1:15.298 2.173
17R. Dalziel Pacific Coast 1:20.050 6.925

Spelen lonken voor waterpolodames

De Nederlandse waterpolodames hebben zich geplaatst voor de finale van het OKT in Kirisji. De ploeg van coach Van Galen was met 11-7 te sterk voor Italië. Alleen de toernooiwinnaar plaatst zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking.

Oranje nam direct de leiding, maar zag de Italiaanse vrouwen steeds langszijkomen. Na rust scoorde Nederland vier treffers op rij. tOranje verzuimde aan het eind van de derde periode de wedstrijd te beslissen door met twee dames meer in het water niet te scoren, maar wel een tegendoelpunt te incasseren (8-6). Even daarvoor had Van der Meijden nog een strafworp gekeerd. In de eerste seconden van de vierde periode gooiden Van Belkum en Van den Ham de Italiaanse hoop op winst alsnog aan diggelen.

Tiener overleeft val van tien hoog

Icoon BizarEen zestienjarige jongen uit Antwerpen heeft erg veel geluk gehad. Hij voelde zich vrijdagavond niet goed en ging even een luchtje scheppen van zijn appartement op tien hoog. De jongen werd op zijn balkon nog erger onwel, waardoor hij over de reling viel.

De tiener is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Een buurman hoorde de harde landing en vond de jongen onderaan het gebouw. Hij was gewond maar wel bij kennis. Waarschijnlijk is zijn val gebroken door struiken.

[WK atletiek] Martina naar laatste zestien

Sprinter Churandy Martina heeft zich bij het wereldkampioenschap atletiek in Osaka weten te plaatsen voor halve finale van de 100 meter bij de mannen. De Antilliaan, in bezit van het Nederlands record, won zijn kwartfinaleserie in 10,10 seconden.


Slechts drie sprinters waren in de tweede ronde sneller dan Martina, die voor de Antillen uitkomt. Onder hen Asafa Powell en Tyson Gay. Powell was de snelste met 10,01 seconden. Tyson Gay noteerde 10,06.

De halve finale en eindstrijd staan morgen op het programma.

Uitslag kwalificatie GP Turkije

Felipe Massa zal morgen van pole position vertrekken bij de start van de Grand Prix van Turkije. Zijn ronde was nog geen halve tiende sneller dan die van Hamilton, die van plek twee vertrekt. Kimi Räikkönen reed de derde tijd.

In het eerste gedeelte van de kwalificatie zette Kimi Räikkönen de snelste tijd neer. De tijden lagen niet ver uit elkaar: tussen de plaatsen 5 en 21 zat minder dan een seconde. Opvallende naam in het lijstje afvallers was Ralf Schumacher. De Duitser wist gisteren nog een derde en zevende tijd te rijden.

In de tweede sessie was het Fernando Alonso die de snelste tijd reed. Anthony Davidson zette met zijn Super Aguri een opvallende elfde tijd neer.

In de derde sessie leek Räikkönen een snelle tijd in zijn laatste ronde te zetten, maar door een klein foutje kwam de Fin niet tot een verbetering van zijn tijd. Hamilton pakte de voorlopige pole in zijn laatste ronde, maar even later nam Felipe Massa hem over.

Pos.CoureurTeamTijd
1 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:27.329
2 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:27.373
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:27.546
4 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes 1:27.574
5 Robert KubicaBMW F1 1:27.722
6 Nick HeidfeldBMW F1 1:28.037
7 Heikki KovalainenRenault F1 1:28.491
8 Nico RosbergWilliams 1:28.501
9 Jarno TrulliToyota Racing 1:28.740
10 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:29.322

11 Anthony DavidsonSuper Aguri F1 1:28.002
12 Mark WebberRed Bull Racing 1:28.013
13 David CoulthardRed Bull Racing 1:28.100
14 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:28.188
15 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:28.220
16 Alexander WurzWilliams 1:28.390

17 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:28.798
18 Ralf SchumacherToyota Racing 1:28.809
19 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:28.953
20 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso 1:29.408
21 Adrian SutilSpyker F1 1:29.861
22 Sakon YamamotoSpyker F1 1:31.479

Borderlands bevat meer dan 500.000 verschillende wapens

Borderlands is al twee jaar in ontwikkeling bij Gearbox en kent nu al meer dan 500.000 verschillende, bruikbare wapens. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door "procedural generating". Gisteren was FOK!games aanwezig bij een presentatie van deze game op de Games Convention in Leipzig waar deze feature succesvol werd gedemonstreerd door een berg wapens op het scherm te toveren waar menig leger jaloers op zou zijn.De truc die men hierbij gebruikt is het procedureel aanmaken van deze wapens. Dit houdt in dat de game gebruikt maakt van een grote doos met wapenonderdelen die aanelkaar geplakt kunnen worden als Lego. Iedere keer dat er willekeurige delen aan elkaar worden geplakt heb je dus een uniek wapen. Natuurlijk heeft ieder onderdeel ook bepaalde eigenschappen die je niet alleen terugziet in het uiterlijk van het wapen, maar ook zult merken als je ze gebruikt in het spel. Een wapen met een korte loop is bijvoorbeeld niet zo precies als eentje met een lange loop.

Helaas moeten we nog minstens tot eind 2008 wachten op deze bijna oneindige voorraad aan wapens.

[Upd] Ajax wint slag om Luque

Ajax is er in geslaagd om Albert Luque binnen te halen. De aanvaller wijst hierdoor aanbiedingen van PSV en Feyenoord van de hand. De verwachting is dat de aanvaller van Newcastle United dit weekend een contract voor de duur van drie jaar zal tekenen.

Luque moet bij de Amsterdamse club nog wel een medische keuring ondergaan. Bovendien mag hij aanstaande woensdag, in de Champions League-wedstrijd tegen Slavia Praag, nog niet in actie komen. Na dit duel mag de 29-jarige speler wel aan alle Europese duels van Ajax deelnemen.

De afgelopen twee seizoenen speelde Luque voor het Newcastle United. Deze ploeg nam de speler in het verleden over van Deportivo La Coruńa. De Engelsen betaalden toen een bedrag van veertien miljoen euro om over de diensten van de speler te beschikken. Er is niet bekend gemaakt met hoeveel geld Ajax over de brug is gekomen.

Naast Ajax waren ook Feyenoord en PSV in de markt voor Luque. De Rotterdamse club wilde een poging doen om de voetballer te halen, aangezien zij ook Roy Makaay binnen de gelederen hebben. Hierdoor was het mogelijk om de twee spelers weer te herenigen. Ook de Eindhovenaren deden een poging, maar ook dit was tevergeefs. Aan het begin van dit jaar had deze ploeg ook al de intentie om de aanvaller aan te trekken en ook toen slaagden zij daar niet in.

De keuze van Luque, om voor Ajax te gaan spelen, nam hij op basis van het feit dat de club al twee Spanjaarden in de selectie heeft zitten, namelijk Gabri en Ismael Urzaiz. De Amsterdammers probeerden de 29-jarige voetballer bij Newcastle United los te weken, nadat bleek dat Albert Riera niet naar de ploeg van trainer Henk ten Cate zou komen.

Na het vertrek van Wesley Sneijder was Ajax in eerste instantie op zoek naar een degelijke middenvelder. Door het gebrek aan goede en betaalbare alternatieven lijkt de selectie van de Amsterdammers, met de komst van Luque, voor komend seizoen rond te zijn.

Update

Zoals verwacht heeft Albert Luque Martos vandaag een contract bij Ajax getekend dat loopt tot en met 30 juni 2010.

[CCWS] Uitslag derde vrije training

Sebastien Bourdais heeft vanochtend de snelste tijd neergezet in de derde vrije training voor de Grand Prix van België. De leider in het kampioenschap was anderhalf tiende sneller dan Will Power. Robert Doornbos kwam tot plaats vijf.

PosCoureur Team Tijd Verschil
1S. Bourdais Newman / Haas / Lanigan 1:14.264 -
2W. Power Team Australia 1:14.422 0.158
3J. Wilson RSPORTS 1:14.480 0.216
4G. Rahal Newman / Haas / Lanigan 1:14.525 0.261
5R. Doornbos Minardi 1:14.535 0.271
6S. Pagenaud Team Australia 1:14.545 0.281
7P. Tracy Forsythe 1:14.653 0.389
8A. Tagliani Rocketsports 1:14.663 0.399
9T. Gommendy PKV Racing 1:14.682 0.418
10O. Servia Forsythe 1:14.684 0.420
11J. Heylen Conquest Racing 1:14.808 0.544
12N. Jani PKV Racing 1:14.847 0.583
13M. Dominguez Minardi 1:15.109 0.845
14K. Legge Dale Coyne 1:15.191 0.927
15B. Junqueira Dale Coyne 1:15.210 0.946
16R. Dalziel Pacific Coast 1:15.623 1.359
17A. Figge Pacific Coast 1:16.167 1.903

Filmpiraat moet van overheid Windows gebruiken

Icoon InternetEen Amerikaanse filmpiraat die veroordeeld is wegens het uploaden van een illegale versie van Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, moet van de overheid verplicht Windows gebruiken, omdat zijn internetgebruik anders niet te monitoren is.

Scott McCausland werd veroordeeld voor het verspreiden van films voordat deze in de bioscoop te zien waren. Piraterij wordt dit ook wel genoemd. Hij kreeg daar vijf maanden cel en vijf maanden huisarrest voor.

Nu zijn gevangenisstraf er op zit is hij voorwaardelijk vrijgelaten. Een van die voorwaarden is dat hij een enkelband draagt en dat zijn internetgebruik gemonitord wordt. En daar is McCausland niet blij mee, niet omdat hij graag films wil verspreiden maar omdat hij dan over moet stappen op een ander besturingssysteem.

Scott gebruikt namelijk geen Windows maar Linux. En het programma dat zijn internetactiviteit moet bijhouden werkt niet op Linux. Er word nu verwacht van hem dat hij overstapt op Windows. De Linux-liefhebber is dan ook van plan om zijn verplichte Windows migratie aan te vechten.

"Het gaat er niet om dat ik gemonitord wordt, maar het feit dat ik mijn leven moet herstructureren, en dat ik verplicht wordt om software aan te schaffen terwijl ik nu geen werk heb, en ook moeilijk zal krijgen vanwege het strafblad dat ze me hebben gegeven." De ex-piraat geeft op zijn blog de mogelijkheid tot donatie. Met het geld hoopt hij een Windows XP licentie te kopen.


Met dank aan xippie voor de submit.

Tarvajärvi twijfelgeval bij De Graafschap

De trainer van De Graafschap, Jan de Jonge, kan morgen in de uitwedstrijd tegen FC Groningen mogelijk niet beschikken over Niklas Tarvajärvi. De Finse aanvaller is niet volledig fit en zal mogelijk worden vervangen door Donny de Groot.

Will Johnson en verdediger Ard van Peppen, die vorig weekend tegen Ajax aan alle kanten voorbij gelopen werden, verliezen allebei hun basisplaats. Rogier Meijer en Cerezo Fung a Wing krijgen nu een kans in de basis.

Blake en Fish in finale New Haven

Mardy Fish en James Blake moeten het in de finale van het ATP-toernooi in de Amerikaanse stad New Haven tegen elkaar opnemen. Het duo is goed bevriend met elkaar. Bovendien kreeg de eerstgenoemde tennisser een wildcard voor deelname aan dit evenement.

Blake was in zijn halve finale, tegen Paul-Henri Mathieu, in drie sets te winnen. De standen waren 6-4, 3-6 en 7-6(2). De Fransman, die als vijfde was geplaatst, had echter last van zijn arm en dacht er aan om op te geven. Uiteindelijk speelde hij de wedstrijd toch uit.

Fish kende minder moeite in de halve eindstrijd. De Amerikaan nam het op tegen Ivo Karlovic. Uiteindelijk waren er maar twee sets (7-6(3) en 6-4) nodig om het lot van het Kroatische servicekanon te beslechten.

Timmer: "Goede gevoel is terug"

Het seizoen 2006/2007 wil Feyenoord zo snel mogelijk vergeten. De ploeg incasseerde maar liefst 66 tegendoelpunten, wist zich niet te plaatsen voor Europees voetbal, verloor in de nationale beker van RKC Waalwijk en werd tot overmaat van ramp ook nog een uit de UEFA Cup gezet. Nu lijkt de zon door te breken in Rotterdam-Zuid.

Een van de redenen hiervoor is de komst van een aantal grote namen, zoals Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst. Bovendien kan Feyenoord dit seizoen serieus mee gaan strijden om de titel in de nationale competitie.

Afgelopen zondag, tijdens het duel tegen FC Utrecht, stonden er slechts vijf spelers in de basis, die vorig seizoen ook deel uitmaakten van de selectie van de Rotterdamse club. Onder hen was ook de keeper van Feyenoord, Henk Timmer. Hij kreeg vlak voor aanvang van het nieuwe seizoen te horen dat hij wederom de voorkeur kreeg boven Sherif Ekramy. De goalie geeft toe dat er momenteel een heel andere ploeg staat in vergelijking met een paar maanden geleden.

"We moeten ons niet rijk rekenen na één wedstrijd, maar het goede gevoel is terug", liet Timmer weten. "In het veld zie je dat er weer echt vertrouwen is. Als ik de bal heb, willen drie of vier spelers hem allemaal hebben. Vorig seizoen keek ik vaak alleen maar tegen een stel ruggen aan: 'Peer 'm maar naar voren, Henk'. Dat idee."

"In de huidige ploeg hebben we in elke linie spelers die het vermogen hebben de boel te regelen. Achterin hebben we met Hofland en De Cler twee ervaren jongens en ook Lucius heeft alles al meegemaakt. Op het middenveld en voorin spelen Van Bronckhorst en Makaay. Jongens die weten wanneer je een bal simpel over vijf meter moet spelen, of juist niet. Die mix van routine en talent is essentieel voor een goed team", besloot de keeper.

Justitie pakt 'haatsites' succesvol aan

Icoon InternetJustitie boekt successen in de strijd tegen discriminatie op internet. Dit jaar zijn elf beheerders en deelnemers van extreemrechtse sites aangehouden of veroordeeld wegens discriminatie van allochtonen en haat zaaien. Drie extreemrechtse sites zijn van internet verdwenen.

Verder voorkwam Pim-Fortuyn.nl vervolging door discriminerende uitlatingen van de site te halen. Dit blijkt uit een onderzoek door NRC Handelsblad. De krant meldt in de editie van vandaag dat nog strafrechtelijke onderzoeken lopen tegen de twee grootste extreemrechtse forumsites: Holland Hardcore (10.000 deelnemers) en Stormfront Nederland-Vlaanderen. Van de laatste site zijn twee moderators aangehouden.

Het Openbaar Ministerie (OM) geeft sinds vorig jaar prioriteit aan opsporing en vervolging van internetdiscriminatie. Zowel de Tweede Kamer als het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) vond dat justitie te weinig met aangiften deed.

Inmiddels zijn veel zaken aangepakt. Uit het onderzoek blijkt dat in mei de site Rechtser.com van internet is gehaald, nadat de moderator van deze extreemrechtse site was aangehouden. Een maand eerder is een Amsterdammer opgepakt voor het plaatsen van antisemitische teksten op Polinco.net. Ook dat forum is toen gesloten.

Platenmaatschappij zet Wagenmakers aan de kant

Icoon MuziekDe christelijke platenmaatschappij Ecovata heeft de samenwerking met gospelzangeres Linda Wagenmakers verbroken vanwege haar rol in de musical ''Shh..it happens''. Dat laat de platenmaatschappij via haar website weten.

Wagenmakers stelde afgelopen week dat ze stopt met haar rol in de musical, die het verhaal vertelt van een bende losgeslagen freaks in een verlaten attractiepark. Volgens haar is de musical niet langer te combineren met haar geloof omdat ze bijvoorbeeld in een lied moet vloeken.

In afwachting van een geschikte opvolgster voor haar rol blijft Wagenmakers nog te zien in de musical. Ecovata, die een gospel-cd van de zangeres uitbracht, kan zich daar niet in vinden.

''In een bericht schrijft De Telegraaf dat deze productie 'een ongekende portie seks, geweld en schuttingtaal' bevat'', zo stelt Ecovata. ''Linda heeft inmiddels besloten haar medewerking aan deze musical te beëindigen, maar pas nadat er een vervangster voor haar is gevonden. Mede omdat Ecovata vooraf nooit is geďnformeerd door Linda over haar medewerking aan een dergelijke musical hebben wij als platenmaatschappij daarop besloten om de samenwerking met haar te beëindigen om verdere verwarring te voorkomen.''

De gospel-cd is uit de handel gehaald en de maatschappij heeft ook een concert van Wagenmakers, dat op 30 september zou plaatsvinden, afgezegd. Een woordvoerder van Wagenmakers stelde vandaag dat de zangeres de stap van Ecovata ''ten zeerste betreurt''. Hij kan zich nog niet uitlaten over haar toekomstplannen. ''De afgelopen week is een hele hectische en intense week voor Linda geweest. Als dit eenmaal achter de rug is, wil ze eerst een periode van rust hebben.''

Linda Wagemakers

Wagenmakers in 'te goddeloze musical'

Villeneuve tekent NASCAR contract

Jacques Villleneuve heeft een contract getekend bij het NASCAR team Bill Davis Racing. De voormalig F1 kampioen hoopt dat zijn loopbaan net zo'n positieve wending zal krijgen als de carričre van Juan Pablo Montoya.

Villeneuve zal de resterende races in de Craftsman Truck Series rijden en hij zal daarnaast ook nog een race rijden in het ARCA kampioenschap, waar Montoya vorig jaar ook zijn ervaring opdeed. De nieuwe teambaas van Villeneuve, Bill Davis, sloot ook niet uit dat Villeneuve nog dit jaar in de Nascar Nextel Cup series zal rijden.

Een sponsor moet nog gevonden worden voor het avontuur van Villeneuve maar teambaas Bill Davis is positief gestemd: "We denken dat als je goed materiaal hebt, waarvan ik denk dat we dat hebben, en een goede coureur, je het moet kunnen waarmaken. Dat is ons gevoel bij deze deal. Ik weet niet zeker of het een zware opgave zal worden. Villeneuve heeft zoveel talent en een enorme wil om dit goed te laten werken."

Juan Pablo Montoya had nog een advies voor Villeneuve: "Je moet geduld hebben. Er zullen goede, slechte en 'evil' races komen."

Zoetebier niet tegen Feyenoord


NAC Breda moet het morgen, in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord, doen zonder doelman Edwin Zoetebier. Zoetebier kampt met een blessure aan zijn rug. Hij zal worden vervangen door Jelle ten Rouwelaar.


Daarnaast moet trainer Ernie Brandts het ook stellen zonder de geschorsten Patrick Mtiliga en Patrick Zwaanswijk. Desalniettemin ziet hij mogelijkheden. "We moeten allereerst zorgen dat de defensieve organisatie goed staat en van daaruit zullen we best kansen krijgen in de overname. We hebben voorin snelle jongens die je wel om een boodschap kunt sturen. Zeker, Feyenoord heeft een goede, ervaren ploeg, maar ik heb het al vaker gezegd: in het voetbal heb je altijd een kans. Wij dus ook in De Kuip".

[WK atletiek] Meerkampsters in middenmoot

Carolina Klüft gaat bij het wereldkampioenschap atletiek in Osaka bij de zevenkamp na twee onderdelen aan de leiding. De Zweedse titelverdedigster sprong bij het hoogspringen over 1,95 meter, een nieuw persoonlijk record. De Nederlandse deelneemsters Yvonne Wisse, Karin Ruckstuhl en Jolanda Keizer boekten wisselend succes.

Ruckstuhl, die last had van een onwillige enkel, deed haar kansen na een prima 100 m horden (13,25) geen goed door bij het hoogspringen slechts over 1,74 m te komen. Keizer deed het beter met 1,77 m, Wisse sprong met 1,80 meter nog hoger. Op de 100 meter horden had Keizer een erg matige start, maar finishte toch in een persoonlijk record van 13,83.

Yvonne Wisse staat na twee onderdelen negende, Ruckstuhl dertiende en Keizer zeventiende.

Uitslag 3e vrije training GP Turkije

Lewis Hamilton heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Turkije de snelste tijd neergezet. De Brit was vier honderdsten sneller dan Felipe Massa. Kimi Räikkönen maakt de top drie compleet.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:27.32512
2 F. Massa Ferrari 1:27.36615
3 K. Räikkönen Ferrari 1:27.50616
4 F. Alonso McLaren 1:27.74313
5 N. Rosberg Williams 1:28.05616
6 N. Heidfeld BMW 1:28.18418
7 R. Kubica BMW 1:28.22421
8 G. Fisichella Renault 1:28.26120
9 M. Webber Red Bull 1:28.33715
10 H. Kovalainen Renault 1:28.36417
11 A. Wurz Williams 1:28.41316
12 D. Coulthard Red Bull 1:28.44814
13 R. Schumacher Toyota 1:28.48120
14 J. Trulli Toyota 1:28.52021
15 J. Button Honda 1:28.54816
16 R. Barrichello Honda 1:28.71518
17 A. Davidson Super Aguri 1:28.75516
18 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:28.93720
19 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:29.40819
20 T. Sato Super Aguri 1:29.43614
21 A. Sutil Spyker F1 1:30.04422
22 S. Yamamoto Spyker F1 1:30.71221

Concert: !!! in Tivoli

Als je wortels gevestigd waren in bands als The Yah Mos, Black Liquorice en de Popesmashers dan is een naam als !!! niet eens zo vreemd. De opmerkelijke bandnaam stamt af van de ondertiteling van de film 'The Gods Must Be Crazy', waarin het klikgeluid van de bosjesmannen werd vertaald met een uitroepteken. Het wordt dan ook uitgesproken als "Chk Chk Chk". Gisteren stond !!! in het Utrechtse Tivoli De Helling om de drukbezochte zaal aan het dansen te krijgen.

Meer Vlamingen willen onafhankelijkheid

Icoon BelgieSteeds meer Vlamingen willen een onafhankelijk Vlaanderen en steeds minder zien Yves Leterme zitten als premier. Dat blijkt vandaag uit een enquęte in opdracht van de kranten Het Nieuwsblad en Vers L'Avenir onder ruim negenhonderd Belgen.

Bij de Vlamingen is bijna 39 procent voor Vlaamse onafhankelijkheid en daarmee een splitsing van België. Ook bij de Franstalige Walen groeit de aanhang voor zo'n toekomst voor België, nu de politieke partijen al 75 dagen vruchteloos proberen een nieuwe regering te vormen. Bij de Franstaligen is inmiddels een op de tien voor het opheffen van België.

Over heel het land bekeken wil nog maar 66 procent België als staat behouden. Een maand geleden was dat nog 70 procent.

In Nederland bleek vorige week uit een enquęte van TNS NIPO in opdracht van RTL4 dat 75 procent  van de Nederlanders voorstander is van een fusie van Nederland en Vlaanderen. Veel Vlamingen zien zo'n fusie echter niet zitten.


Nederland samen met Vlaanderen? Stem in de poll!

Twee Britse 'borstenmeiden' vrijuit

Not Safe For Work (NSFW)Een rechtszaak tegen twee Britse blondines die voor het gerecht waren gedaagd wegens onzedelijk gedrag, is op het laatste moment afgeblazen. De dames waren aangeklaagd omdat ze hun borsten toonden aan een bewakingscamera.

Abbi-Louise Maple and Rachel Marchant, beiden 21, ontblootten op het strand van Worthing in West Sussex hun 'tetten' toen ze de camera zagen en schudden bevallig met hun boezem naar de lens. De bediende van de camera kon er echter niet om lachen en belde de politie. Even later werd het tweetal aangehouden.

De kwestie zorgde in Groot-Brittannië nogal voor ophef. Een rechtszaak zou de belastingbetaler minstens 8.000 pond hebben gekost en de twee twintigers konden maximaal tot zes maanden celstraf of 5.000 pond boete worden veroordeeld. Nogal overdreven voor een geintje vonden veel Britten.

Abbi zegt in een reactie dat ze voor de lol hun borsten lieten zien. ''Er was niemand in de buurt dus we dachten dat het geen kwaad kon. We zijn gewoon twee jonge meiden die een beetje lol maakten.'' Haar vriendin voegt toe dat ze niemand wilde shockeren. ''Ik vond de aanklacht bovendien nogal idioot omdat mensen op het strand vaak topless zonnebaden. De hele kwestie is zonde van de tijd en het geld geweest voor justitie. Ze kunnen zich beter concentreren op drugsdealers en verkrachters dan op meiden die wat lol maken.'''Gewoon jonge meiden die lol maakten'

Volleybalvrouwen denderen door

De Nederlandse volleybaldames hebben ook hun vierde duel in de finale van de World Grand Prix weten te winnen. De ploeg van coach Avital Selinger versloeg Polen met 3-0 (25-22, 25-22 en 25-23). Oranje, nu al zeker van zilver, kan morgen het toernooi voor de eerste keer winnen als het Rusland weet te verslaan.

Oranje was te sterk voor de Poolse vrouwen, maar door slordigheid werd telkens een ruime voorsprong verspeeld. Met de 20-punten grens in zicht wist Nederland in elke set toch nog een tandje te verhogen en de winst naar zich toe te trekken.

Belg vermoordt zijn vrouw en kinderen

Icoon BelgieIn Ronse in België heeft zich een familiedrama voorgedaan waarbij een moeder en haar twee kinderen zijn omgekomen.

Het drama voltrok zich in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Vlaamse Ronse, zo'n 50 kilometer ten westen van Brussel.

De vrouw is volgens de politie door haar man met een mes vermoord. Hij zou haar de keel hebben doorgesneden. Daarna stichtte de man brand in het huis. Daarbij kwamen de twee kinderen, een tweeling geboren in 2005, om het leven.

[WK atletiek] Smith naar finale kogelstoten

Rutger Smith heeft zich geplaatst voor de finale van het kogelstoten bij het wereldkampioenschap atletiek in het Japanse Osaka. De nummer twee van het vorige WK wist zich vrij eenvoudig voor de eindstrijd te plaatsen.

Tijdens de kwalificatie stootte de Nederlander de kogel in zijn eerste poging naar 21,04 meter. De eis voor de eindstrijd was 20,20 meter. Niemand van de overige deelnemers wist overigens verder te stoten dan de Nederlander.

Juventus blijft populairste club van Italië

Ondanks de affaires van de afgelopen jaren is Juventus nog altijd de populairste club van Italië. Dit is gebleken na onderzoek door de Corriere della Sera.

Bijna een op de vier Italiaanse voetballiefhebbers noemt zich een fan van Juventus. De club heeft ongeveer 10 miljoen fans en twee miljoen sympathisanten. AC Milan is met bijna vijf miljoen fans na Juventus de populairste club. Kampioen Internazionale staat op de derde plaats. Napoli is nog altijd de meest geliefde club buiten de traditionele top 3.

Ferguson steunt Martin Jol

De trainer van Manchester United, Alex Ferguson, heeft Martin Jol een hart onder de riem gestoken. Ferguson is van mening dat de Nederlander niet fair is behandeld door Tottenham Hotspur. Jol staat daar zwaar onder druk na een slechte competitiestart.

"Ik denk niet dat het een juist tijdstip is om Jol te ontslaan", aldus de Schot die de situatie herkent uit zijn begindagen bij United. "Het kost gewoon tijd als je naar de top wilt. Je bent niet zomaar een kandidaat voor de titel." Toen hij 21 jaar geleden net trainer was bij United stond ook Ferguson onder druk.

"Ik hoef hier niet te zeggen hoe goed Jol is, dat weet iedereen wel. Het is triest dat het zo werkt in de voetballerij", zei Ferguson. Dit weekeinde spelen de Spurs uit tegen Manchester United.

Jol kreeg eerder al de steun uit zijn eigen spelersgroep. Keeper Paul Robinson vertelde dat hij het niet mee eens is met de manier waarop de directie met Jol omspringt.

DFB gaat meer controleren op doping

De Duitse voetbalbond DFB gaat dit seizoen veel meer controleren op doping, vooral onaangekondigd. Het aantal tests buiten duels om zal worden vervijfvoudigd tot 480. Dit werd gisteren bekend gemaakt.

Na afloop van de competitiewedstrijden zullen dit seizoen in totaal drie keer zoveel spelers urine moeten inleveren dan vorig seizoen nog het geval was.

Het bestuur van de DFB volgt met de nieuwe regels de aanbevelingen op van het antidopingsymposium in juli. Het motto van die bijeenkomst was voorlichting, preventie, slimme en efficiënte controle.

[WK atletiek] Kibet pakt wereldtitel marathon

Luke Kibet heeft tijdens het WK in Osaka de wereldtitel op de marathon veroverd. De Kenyaan kwam met ruime voorsprong alleen over de finish.

Kibet zorgde met zijn landgenoot William Kiplagat voor de eerste schifting, maar na 25 kilometer telde de kopgroep nog zo'n 20 man. Vij kilometer later waren alleen Mubarak Hassan Shami (Qat), Kibet en Kiplagat nog over.

Kibet kwam alleen aan kop en won onbedreigd in een tijd van 2.15.59. Kiplagat stortte in, haalde de finish nog wel, maar werd per brancard afgevoerd.

Maduro: "Ik ben beter dan tijdens jeugd-EK"

Vorig weekend, in de competitiewedstrijd tegen de Graafschap, gaf Hedwiges Maduro zijn visitekaartje af. De middenvelder maakte als invaller twee doelpunten.

"Als het team me nodig heeft, sta ik er. Ik denk dat ik dat zondag ook wel heb laten zien", aldus Maduro, die vorig seizoen zijn basisplaats kwijtraakte. Afgelopen juni, tijdens het EK voor spelers onder de 21, liet hij echter zien dat hij het voetballen niet verleerd was. Mede dankzij het sterke spel van de verdedigende middenvelder, pakte Jong Oranje in eigen land de Europese titel.

Maduro vindt zelf dat hij nog beter in vorm is dan tijdens het EK. "Tijdens het EK ging het ook goed, maar ik kwam net terug van een blessure. Ik was wel fit, maar nog niet in topvorm. Nu ben ik dominanter, sterker. Ik speel meer zoals ik wil spelen."

Fédrigo eindwinnaar in Limousin

De Ronde van de Limousin is gewonnen door Pierrick Fédrigo. De Fransman bleef in het eindklassement de Spanjaard Óscar Pereiro voor.

De vierde en laatste etappe over 184 kilometer tussen Rochechouart en Limoges werd gewonnen door de Wit-Rus Aleksandr Oesov.

Voor Fédrigo was het na 2004 de tweede maal dat hij de rittenkoers won. In 2002 eindigde hij als derde en vorig jaar werd hij tweede.

Wielerbonden willen inkrimping ProTour

Zeven nationale wielerbonden waaronder de Franse, Belgische en Italiaanse, gaan bij de internationale wielrenunie UCI pleiten voor inkrimping van de ProTour.

Dat is de uitkomst van overleg dat de wielerbonden hebben gehad. De bonden zullen hun wens indienen bij het congres van de UCI, eind september in Stuttgart. De bonden willen in plaats van 130 wedstrijddagen terug naar tachtig. Daarnaast willen de bonden minder ProTour-ploegen zodat organisatoren meer wildcards kunnen verdelen.

De Nederlandse wielerbond ontbrak bij het overleg. "We beraden ons nog over ons standpunt", aldus voorzitter Marcel Wintels. De ProTour ligt onder vuur omdat met name Tour-organisator ASO de wedstrijdenreeks niet langer erkent.

Moeder babylijkjes heeft 'veel spijt'

Icoon BuitenlandsDe vrouw die ervan verdacht wordt drie baby's te hebben vermoord of dood te laten gaan in Albertville in Frankrijk, is vrijdag verhoord. Haar wordt moord en verwaarlozing te laste gelegd. Haar vriend en ex-vriend die beiden de zwangerschappen niet hebben opgemerkt omdat ze nauwelijks dikker werd, zijn vrijgelaten. Op dit moment kan hen niets worden aangerekend. Volgens de advocaat heeft de vrouw “veel spijt van hetgeen ze heeft gedaan. Ze is opgelucht en terneergeslagen. Opgelucht omdat het zware geheim geen geheim meer is, terneergeslagen omdat ze nu wordt geconfronteerd met de realiteit.”

De procureur van Albertville bevestigde tijdens een persconferentie dat iedereen die tot nu toe verhoord is, niets wist van de zwangerschappen. De vrouw zei dat ze aankwam en afviel door de stress. Haar ex-vriend waarschuwde deze week de politie omdat hij de eerste twee lijkjes in een koffer vond. Deze had de vrouw jarenlang verstopt. Toen de moeder thuiskwam van haar werk, liet ze de politie nog een ander babylijkje zien dat eveneens in een koffer was verstopt. Het zou gaan om ongewenste zwangerschappen. Haar advocaat verklaart dat dit deed om zo de kinderen toch nog een beetje bij haar te houden en dat het zo toch nog een “deel van haar was”.

De drie lichaampjes, een van een meisje, een van een jongen en een waarvan de sekse nog niet vaststaat vanwege de verre staat van ontbinding waarin het lichaam verkeert, worden in Parijs ter autopsie aangeboden en zullen gebruikt worden voor biologische- en genetische analyses. De onderzoekers willen zeker weten dat de vrouw de echte moeder was van de kinderen, wie de vader was en waar de kinderen aan zijn overleden. Het is mogelijk dat de ex-vriend de vader is van het laatste kind, omdat ze tijdens de laatste zwangerschap een relatie hadden.

CD: Fabulous Disaster - Love at First Fight

Fabulous Disaster is een punkrockbandje met een volledig vrouwelijke bezetting. Ze zijn in 1998 opgericht en hebben eind juli hun vierde album uitgebracht: Love at First Fight. De vier damespunkers hebben aardig aan de weg getimmerd in de bijna tien jaar dat ze bestaan. Zo touren ze zich rot in de VS, Europa, Canada en Japan en staan ze in het voorprogramma van bans als NOFX, The Ataris en de Mad Caddies. Ook was Fabulous Disaster te vinden op talloze festivals en onder andere bij de 'Warped Tours'. De huidige bezetting bestaat uit Lynda Mandolyn (zang), Sally Disaster (drums), Squeaky (gitaar en zang) en Lizzie Boredom (bas). Dit vierde album is hun eerste bij I Scream Records.

Pornofilter van 50 miljoen euro gekraakt

Icoon DigitalEen scholier heeft de nieuwe 50 miljoen euro kostende pornofilter voor internet, die door de Australische overheid was ontwikkeld, gekraakt. De Herald Sun berichtte zaterdag dat de 16-jarige Tom Wood het in een half uur gepiept had. De internetfilter was sinds dinsdag in gebruik.

Volgens de scholier is de filter zo makkelijk te kraken dat ieder kind met gezond verstand van computers de filter kan kraken. "Het is een afschuwelijke geldverspilling", zei Wood over de filter. Ook waarschuwde de 16-jarige jongen, dat het icoontje van de filter in de werkbalk van de computer te zien blijft nadat hij gekraakt is. Dat laat ouders in de waan, dat de computer veilig is voor hun kinderen.

De Australische overheid reageerde op de informatie van de krant door een andere filter op een website te plaatsen. Tom kraakte deze in 40 minuten. Minister van Communicatie Helen Coonan gaf als reactie, dat de zaak met spoed wordt onderzocht.

Bosbranden Griekenland breiden zich uit

Icoon BrandDe bosbranden in Griekenland hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebreid. Honderden mensen ontvluchtten op de vroege zaterdagochtend in paniek hun vakantiehuisjes op het eiland Evia, waar 's nachts meerdere branden waren uitgebroken.

Met kleine veerboten werden ze naar het vasteland gebracht. De rookwolken vanaf het eiland reikten tot aan de oostelijk gelegen voorsteden van de Griekse hoofdstad Athene.

Ook in andere delen van Griekenland woeden bosbranden. Zeker zevenentwintig mensen zijn daarbij omgekomen, van wie de meeste op het schiereiland Peloponnesos. In het land, dat door aanhoudende hitte al grotendeels kurkdroog is, zijn de afgelopen dagen temperaturen tot 41 graden Celsius gemeten. In andere Zuid-Europese landen zijn ook mensen omgekomen door bosbranden.

De Griekse regering heeft de Europese Unie vrijdag om hulp gevraagd bij de bestrijding van bosbranden op de Peloponnesos. Inmiddels zijn brandweerkorpsen uit het noorden van Griekenland druk aan het blussen op het eiland en honderden soldaten zijn ingezet bij de evacuatie van mensen. Zaterdag worden zes helikopters van de marine ingezet om bewoners en toeristen te evacueren.

Evia is na Kreta het grootste eiland van Griekenland. Het ligt ten oosten van Midden-Griekenland (Sterea), waarvan het wordt gescheiden door de Golf van Evia en het Nauw van Euripos.

DVD: Believers

Enige tijd geleden introduceerde Warner Bros. een nieuw label voor horror, science-fiction en thrillers: Raw Feed. Inmiddels is Warner aanbeland bij het derde deel uit de reeks met de dvd Believers. In eerste instantie leek het erop dat het label zich vooral zou richten op rauwe horror, maar de tweede film richtte zich meer op een psychologische thriller. Nu is het blijkbaar de beurt aan science-fiction, want Believers gaat over een sekte die gelooft in een 'multiversum'. De film werd met een beperkt budget gemaakt en komt nu dus rechtstreeks uit op dvd.

DVD: The Caterpillar Wish

De zeventienjarige Emily woont in een rustig Australisch kustplaatsje. Dit ingeslapen dorpje is de setting voor de film The Caterpillar Wish. Een mooie, rustieke omgeving waar 'ons-kent-ons' geldt. Maar ook waar iedereen een geheim lijkt te hebben. Dit maakt het een intrigerend geheel. Hoe zullen al deze geheimen met elkaar in aanraking komen, en vooral ook: heeft het ene geheim te maken met het andere? De zoektocht van Emily naar de identiteit van haar vader brengt alle verborgen geheimen aan het licht. Wat is waarheid en wie spreekt de waarheid? Vragen die Emily steeds bezighouden.

Burgerlijk kapsel de norm in Iran

Icoon BuitenlandsDe Iraanse overheid probeert jongens opnieuw een mogelijkheid tot protest te ontnemen: een opvallend kapsel.

Westerse kapsels zijn taboe in Teheran. De overheid heeft 700 kappers bezocht en hen verboden om nog langer mannenwerkbrauwen te epileren en om tatoeages te zetten. Een strak paardestaartje of een hanenkam zijn vanaf nu dan ook verboden. Twintig winkels die wel doorgingen met het aanbieden van deze 'verboden zaken' moesten de tent sluiten.

Het is onderdeel van een campagne om 'slechte hijab' tegen te gaan, een verzamelterm voor on-islamitische kleding. Het is een jaarlijks terugkerende strijd om vrouwen ervan te weerhouden strakke, korte jasjes te dragen, broeken die enkels en zelfs kuiten laten zien en hoofddoeken die nog maar weinig haar bedekken. Die strijd is harder dan ooit, duizenden vrouwen zijn berispt of afgevoerd naar politiebureaus.

Dat leidt tot protesten. Het lied dat een ondergrondse Iraanse rapper erover maakte is snel erg populair geworden. De Iraanse leiders "moeten de jeugd met rust laten, Jullie menen dat teruggaan naar het stenen tijdperk goed is,rapt Mahoer.

De rechtopstaande jongensharen horen bij een jongerencultuur van 'chillen' voor de hamburgertent. Samen met broodmagere meisjes in de laatste westerse mode wat dus 'slechte hijab' is. De moeders van deze jongeren staan er vaak trots bij.

Subheader
Traditionele kleding is een bevrijding, geen onderdrukking"


Met dank aan Tarak voor de submit.

Wetenschappers vinden 'gat' in universum

Icoon ZonnestelselWetenschappers hebben in het universum een gat met een diameter van bijna 1 miljard lichtjaren gevonden waar helemaal niets is, ook geen donkere materie. Dit staat in een studie die vrijdag is gepubliceerd in het Astrophysical Journal.

"Niet alleen heeft niemand ooit zo'n grote lege ruimte gevonden - we verwachtten ook nooit er een van deze grootte te vinden", aldus prof. Lawrence Rudnick van de Universiteit van Minnesota.

Er zijn eerder 'gaten' in het universum gevonden die bijna leeg zijn, maar die waren nooit zo groot. De ontdekking is gedaan met behulp van een radiotelescoop en een satellietmissie. Het grote gat bevindt zich op 6 ŕ 10 miljard lichtjaren afstand van de aarde.

Vooruitblik GP Turkije

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Turkije. Hoe ziet het circuit eruit, hoe laat rijden de wagens, hoe zijn de weersvoorspellingen, hoe hebben de coureurs het hier vorige jaren gedaan, wie start met een verse motor?

Istanbul Park

Lengte: 5,338 km
Aantal ronden: 58
Totale lengte: 309,396 km
Baanrecord: Juan Pablo Montoya 1:24.770 (2005)

Voor meer achtergrondinformatie over het circuit, en om mee te discussiëren over het raceweekend, kun je natuurlijk op het FOK!forum terecht!

Tijdschema

dagNederlandse tijdsessie
vrijdag09:00 - 10:30vrije training 1
vrijdag13:00 - 14:30vrije training 2
zaterdag10:00 - 11:00vrije training 3
zaterdag13:00kwalificatie
zondag14:00race

Weersverwachting

dagminimummaximumneerslagkansweerbeeld
vrijdag24 °C32 °C0 %zon
zaterdag23 °C32 °C0 %zon
zondag23 °C32 °C0 %zon
bron: The Weather Channel

Prestaties afgelopen jaren

#coureur20062005
1Fernando Alonso2 (3)2 (3)
2Lewis Hamilton
3Giancarlo Fisichella6 (4)4 (2)
4Heikki Kovalainen
5Felipe Massa1 (1)DNF (8)
6Kimi RäikkönenDNF (7)1 (1)
7Jenson Button4 (6)5 (13)
8Rubens Barrichello8 (13)10 (11)
9Nick Heidfeld14 (5)DNF (6)
10Robert Kubica12 (8)
11Ralf Schumacher7 (15)12 (9)
12Jarno Trulli9 (12)6 (5)
14David Coulthard15 (16)7 (12)
15Mark Webber10 (9)DNF (7)
16Nico RosbergDNF (14)
17Alexander Wurz
18Vitantonio LiuzziDNF (18)
19Sebastian Vettel
20Adrian Sutil
21Sakon YamamotoDNF (20)
22Takuma SatoNC (21)9 (20)
23Anthony Davidson
gridpositie tussen haakjes; snelste ronde is vetgedrukt; DNF = uitgevallen; NC = niet geklasseerd
De Turkse Grand Prix werd in 2005 voor het eerst georganiseerd

Motoren

#coureurmotor
1Fernando Alonsooud
2Lewis Hamiltonoud
3Giancarlo Fisichellaoud
4Heikki Kovalainennieuw
5Felipe Massaoud
6Kimi Räikkönenoud
7Jenson Buttonnieuw
8Rubens Barrichellonieuw
9Nick Heidfeldoud
10Robert Kubicaoud
11Ralf Schumacheroud
12Jarno Trullioud
14David Coulthardnieuw
15Mark Webberoud
16Nico Rosbergnieuw
17Alexander Wurzoud
18Vitantonio Liuzzinieuw
19Sebastian Vetteloud
20Adrian Sutilnieuw
21Sakon Yamamotonieuw
22Takuma Satonieuw
23Anthony Davidsonnieuw

Klassement coureurs

poscoureurpunten
1Lewis Hamilton80
2Fernando Alonso73
3Kimi Räikkönen60
4Felipe Massa59
5Nick Heidfeld42
6Robert Kubica28
7Giancarlo Fisichella17
8Heikki Kovalainen16
9Alexander Wurz13
10David Coulthard8
11Mark Webber8
12Nico Rosberg7
13Jarno Trulli7
14Ralf Schumacher5
15Takuma Sato4
16Jenson Button1
17Sebastian Vettel1

Klassement constructeurs

posteampunten
1McLaren Mercedes138
2Scuderia Ferrari119
3BMW F171
4Renault F133
5Williams20
6Red Bull Racing16
7Toyota Racing12
8Super Aguri F14
9Honda Racing F11

Noord-Ier bijt kop van python af

De Noord-Ierse Shane Cooke moet voor de rechtbank verschijnen omdat hij de python van zijn vriendin oraal een kopje kleiner heeft gemaakt. De 33-jarige bouwvakker wordt verweten zijn vriendin te hebben mishandeld en een koningspython te hebben gemarteld, de dood ten gevolge hebbend.

De 'stoere' Cooke gaf zijn vriendin een dubbele kopstoot. Vervolgens greep hij haar slang, stopte het arme dier in zijn mond en beet zijn kop eraf. Hierna spuwde hij de bloedende kop uit in de richting van zijn vriendin.

"Smaakt heerlijk", was de reactie van de bouwvakker. Hij heeft een volledige bekentenis afgelegd. Cookes advocaat meldde dat de slang zijn cliënt aanviel omdat zijn vriendin zo dol was op het koudbloedige dier. De Noord-Ier zou zich overigens een stuk in de kraag hebben gedronken voor hij tot zijn weerzinwekkende daad overging.

Geile apen vallen vrouwen lastig

Honderden apen terroriseren een dorpje in Kenia. De zogeheten groene meerkatten jatten de oogst van de velden in Nachu en maken seksueel getinte gebaren naar de vrouwen in het dorp.

De apen hebben bijna alle maďs, bonen en aardappelen opgegeten. Het voedseltekort is nu zo schrijnend, dat de inwoners hebben gevraagd om voedselhulp.

De apenkolonie is niet bang voor de vrouwen, die hen proberen van de akkers weg te jagen. "De apen grijpen zichzelf aan de borsten en gebaren onze kant op terwijl zij naar hun genitaliën wijzen. Wij zijn bang dat zij ons aanranden", vertelt een angstige dorpsbewoonster.

Manhunt 2 gaat toch uitkomen in de USA

GamesGamedeveloper Rockstar Games, bekend van onder andere Grand Theft Auto, heeft aangekondigd dat hun nieuwste game Manhunt 2 toch uit gaat komen in Amerika. De game is namelijk opnieuw beoordeeld door het ESRB, het Amerikaanse leeftijdskeuringssysteem, en heeft nu een M(mature)-rating gekregen. In een eerdere beoordeling kreeg de game een Adult Only rating wat inhield dat zowel Sony als Nintendo de game niet op hun videoconsoles wilden laten uitkomen.

De oprichter van Rockstar, Sam Houser, is blij dat de game nu toch gaat uitkomen en verwacht dat horrorfans de game zullen omarmen: "Manhunt 2 is important to us, and we're glad it can finally be appreciated as a gaming experience. We love the horror genre. Manhunt 2 is a powerful piece of interactive story telling that is a unique video game experience. We think horror fans will love it."

Manhunt 2 is een horror-game waarin de hoofdrolspeler de opdracht krijgt om mensen om te leggen op elke mogelijke manier. Manhunt 2 staat gepland voor een release op de Sony PlayStation 2 en de Nintendo Wii. De richtdatum voor Amerika is 31 oktober, over een eventuele Europese release is nog niets bekend. In het Verenigd Koninkrijk is de game in ieder geval nog steeds verboden: [upd] Britten verbieden game Manhunt-2 . Ook in Nederland ontstond er ook ophef in de politiek over de game: Coalitie wil verbod op game Manhunt-2


Meer screenshots uit Manhunt 2

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

Ruim twintig mille boete voor te hard rijden

Een Zweedse miljonair zal zich nog wel een keer bedenken voor hij weer het gasedaal wil intrappen. De stinkend rijke projectontwikkelaar werd op het Finse eiland Aaland geflitst toen hij met 67 kilometer per uur door een dertig kilometerzone reed. Hij kreeg een prent van 20.500 euro gepresenteerd.

Finland kent geen maximumboetes. De boetes worden eerlijk bepaald aan de hand van het inkomen van de overtreder. De 62-jarige Zweed wist dus wat hem te wachten stond en was derhalve niet verbaasd toen hij de hoogte van de boete te horen kreeg.

"De man werd in mei geflitst. De rechtbank van Aaland hield rekening met verzwarende omstandigheden, onder meer dat er verschillende scholen zijn in de buurt waar de man geflitst werd", meldt procureur Jens-Erik Budd.

In 2006 heeft de 62-jarige miljonair het lieve sommetje van maar liefst 290.000 euro netto verdiend, zo berekende men. Zoals de Finse wet voorschrijft, kreeg de amateurcoureur vijftig dagboetes van 410 euro aan de broek.

"Achteraf kan ik er wel om lachen. En ik kan de boete wel betalen, maar het blijft veel geld", zo vertelt de Zweed. Ondanks dat hij niet op zwart zaad hoeft te zitten, gaat de man toch in beroep tegen de beslissing. Hij verklaart niet in de gaten te hebben gehad dat hij in een dertig kilometerzone reed.

Volgens de procureur heeft de man geen reden tot klagen. "Normaal gezien riskeer je een celstraf als je de maximaal toegelaten snelheid met meer dan honderd procent overschrijdt."

Manhunt 2 gaat toch uitkomen

Rockstar heeft aangekondigd dat Manhunt 2 toch uit gaat komen. De game heeft in Amerika namelijk een M (mature) rating gekregen waardoor de game nu wel uit mag komen van Sony en Nintendo. Deze verbieden namelijk games die een Adult Only rating hebben zoals voorheen het geval was bij Manhunt 2. Rockstar is uiteindelijk dus toch gezwicht en heeft de game inhoudelijk aangepast.

Sam Houser (oprichter van Rockstar) is er erg blij mee: Manhunt 2 is important to us, and we're glad it can finally be appreciated as a gaming experience. We love the horror genre. Manhunt 2 is a powerful piece of interactive story telling that is a unique video game experience. We think horror fans will love it.

De game staat nu gepland voor een release op 31 oktober in Amerika. Hoe de zaken er in Europa voorstaan is op dit moment nog niet bekend. In de UK is de game in ieder geval nog gewoon verboden.

Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.