Maartje Paumen zwaar geblesseerd

Voor Maartje Paumen is het EK in Engeland voorbij. Dé strafcornerspecialist van het Nederlandse damesteam liep dinsdag tegen Engeland een zware knieblessure op. Waarschijnlijk zijn haar kruisbanden gescheurd.
"Ze is nu naar het ziekenhuis", liet bondscoach Marc Lammers na afloop weten. "Het zag er niet best uit. De medische staf houdt rekening met gescheurde kruisbanden. Heel triest voor haar. Ze loopt een flinke achterstand op richting de Olympische Spelen volgend jaar in Peking. En ik ben mijn eerste strafcornerspecialist en mijn linksback kwijt. Leuk is anders."

Lammers was niet blij met de lompe actie van de Engelse Crista Cullen. "Ze kwam woest uitlopen bij die strafcorner. Ze viel met haar volle gewicht op de rug van Maartje. Dat krijg je als je steeds meer fysiek spel toestaat in hockey. Tegen deze overtredingen doen ze helaas niets meer."

De blessure zorgde ervoor dat er geen 'juichstemming' was na de derde zege van de dames. "Nee, dat overschaduwt alles", concludeerde Lammers. "Voor de halve finale donderdag tegen Spanje moeten we iets anders bedenken met de strafcorner. Minke Booij kan slaan en Kim Lammers kan pushen. Het wordt een interessante wedstrijd. Spanje heeft een prima keeper en een sterke counter. Ook zonder Paumen heb ik er wel vertrouwen in."