FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 augustus 2007

Akkoord transfer Robben naar Real

Chelsea en Real Madrid hebben overeenstemming bereikt met een overgang van Arjen Robben naar Spanje. De speler moet er zelf nog persoonlijk uitkomen met Real Madrid.

Het akkoord valt te lezen op de website van Chelsea. Arjen Robben lonkte al vaker naar Real Madrid, maar coach José Mourinho van Chelsea hield de overgang steeds tegen. Nu blijkt de Nederlander toch te mogen vertrekken. Als alles rond komt zal Robben de vierde Nederlander zijn in de selectie van Real Madrid.

Kopieerbeveiliging op Bioshock staat twee installaties toe?

Er ging een gerucht over het internet dat Bioshock slechts twee keer geïnstalleerd kon worden. De game maakt gebruik van een nieuwe generatie SecuROM die de game registreert als zijnde geïnstalleerd in een online database. De beveiliging staat toe dat de game twee keer geïnstalleerd wordt. De logische conclusie die hieruit getrokken werd door sommige individuen was dat de game maar twee keer geïnstalleerd kon worden, en dus na twee installaties waardeloos wordt.

Dit blijkt echter iets anders in elkaar te zitten. Bij een correcte uninstall-procedure zal de beveiliging degame registreren als zijnde gedeïnstalleerd, en kun je hem daarna dus weer opnieuw installeren. De procedure is oneindig te herhalen.
Het enige probleem dat zich voordoet is dat je elke keer de game moet deïnstalleren, ook wanneer je een nieuwe PC koopt. Voordat je je oude harde schijf ombouwt tot koelkastmagneet, presse papier of deurstop moet je dus de game eerst deïnstalleren, en dan kun je de Teleac-cursus Creatief met Harddisks volop gaan volgen.

Op het forum van Bioshock had de developer Elizabeth het volgende er over te zeggen.

hey guys,

first, let me say this. you DO NOT NEED TO USE THE INTERNET EVERY TIME YOU PLAY THIS GAME. it is only the first time.

second, you can uninstall and reinstall this game, and if, by chance, you have 2 computers you want to simultaneously play this game on, you also can do that.

if by some chance you are reinstalling this game without uninstalling it first, a lot, there is a chance you may have to call securom and get a key, or deactivate some older installations.

but if you upgrade your hardware next week, you'll still be able to play the game. if you revamp your system and need to reinstall bioshock, just uninstall it before you go through the overhaul, and then do your reinstall.

calling it "hardware fingerprinting" is a bit alarmist. we do not transmit any of your data to any companies.

really, the only people who will be concerned about any of these security measures are those who are rapidly putting bioshock on many pcs... if you use the game as you normally do, you won't notice this at all.

IJzige gameplaybeelden Crysis

Van de first person shooter Crysis is een nieuw filmpje opgedoken dat de gameplay laat zien in de bevroren jungle omgeving van de game. In Crysis vallen aliens onze planeet aan en transformeren ze de omgeving in ijs zodat het voor hen koud genoeg is. Natuurlijk is het aan jou en je collegas van de Delta Force om dit een halt toe te roepen, immers, Al Gore zou niet kunnen zonder beelden van zwemmende ijsberen. Je doet dit niet alleen met een simpele gun, de game speelt zich namelijk in de nabije toekomst af waarin de technologie al iets verder gevorderd is, je krijgt een nanosuit aan dat je bepaalde powers geeft. Je kan kiezen tussen extra kracht, extra snelheid, onzichtbaarheid of extra bepantsering om je vijanden te snel af te zijn.

Het filmpje kun je hier bekijken. Crysis zal half november exclusief voor de PC verschijnen, geruchten gaan nog altijd over een port naar consoles, maar vooralsnog is er niks aangekondigd.


Ice Ice Baby

Tom Clancy's EndWar in twee screenshots

Een online RTS, zo wordt Tom Clancy's EndWar omschreven. Het is de bedoeling dat jij alle bases van de vijandelijke militaire mogendheden uitroeit, waarna de game weer vrolijk opnieuw begint. De vijandelijke naties worden ook door menselijke spelers gespeeld, waardoor je een continu op en neergolvende frontlinie zou moeten krijgen. Of dat zo is zullen we waarschijnlijk in 2008 aan je kunnen vertellen, we kunnen je nu alleen laten zien hoe de game er uit komt te zien.
Empire: Total War geeft je het bevel in grootse zeeslagen

Creative Assembly heeft vandaag een nieuw deel in de uiterst succesvolle Total War serie strategiegames onthuld. Dit deel, dat de naam Empire: Total War, met zich meekrijgt neemt je mee naar ruwweg de 18e eeuw. Men gaat nog net lang genoeg door in de 19e eeuw om het Waterloo van Napoleon mee te maken. Spelers zulen begroet worden door de aloude basisgameplay van een turn-based strategische wereldkaart en real-time gevechten. Nieuw is echter dat de real-time gevechten zich nu ook op zee zullen afspelen. Met de kolossale zeilschepen uit de "Age of Sail" waarin deze game zich afspeelt zal je grote zeeslagen uit kunnen voeren.

Creative Assembly is in het geheim al een jaar bezig aan deze titel die het grote succes van Shogun: Total War, Medieval (II): Total War en Rome: Total War nog eens dunnetjes over moet gaan doen. Zij beloven dan ook grote verbeteringen ten opzichte van de voorgangers door naar eigen zeggen de kunstmatige intelligentie van de game volledig herschreven te hebben. Dit zou de spelers nieuwe strategische uitdagingen moeten geven. Men heeft ook de handels-, diplomatie- en spionagesystemen op de wereldkaart flink verbeterd.

Wanneer de game precies verschijnt is nog niet bekend, voorlopig zullen we het moeten doen met een "2008". En natuurlijk is de game net zoals zijn voorgangers exclusief voor de PC. Naturlijk is een aankondiging echt pas goed wanneer er beelden zijn en daarom kwam Creative Assembly ook nog eens met twee screenshots (speciaal voor Vosss in super-resolutie) en een stuk artwork.

Meer Operation Flashpoint 2 info

Op dezelfde dag dat de originele ontwikkelaar van Operation Flashpoint een opvolger voor Armed Assault aan heeft gekondigd, komt Codemasters met wat meer informatie over Operation Flashpoint 2. De game zal de subnaam 'Dragon Rising' krijgen en moet dezelfde opzet krijgen als het eerdere Operation Flashpoint, wat simpelweg betekent dat het een militaire simulator moet gaan worden. Het spel speelt zich af op de oostkust van Rusland, waar een conflict over de zeggenschap over een eiland tussen Rusland en China tot oorlog leidt. Zodra de Chinese troepen het eiland bezetten komt de speler in actie, want jij bent een soldaat op dat eiland. De game komt in 2008 uit op de PC, PS3 en 360. Een trailer van de game is hier te bekijken.


Boss-trailer van Metal Gear Solid 4

Zoals elke Metal Gear Solid kent ook het vierde deel eindbazen. En zoals in elke Metal Gear Solid worden deze eindbazen geïntroduceerd met een dramatisch filmpje. Één van die introductie-scènes werd tijdens de GC in Leipzig vertoond, en door één van de bezoekers met een camera vastgelegd. Het resultaat van dit betere camera-werk kun je hier aanschouwen.

Hieronder kun je een scan zien waarin de bazen allemaal staan uitgestald.Heinze voor vier jaar naar Real Madrid

Gabriel Heinze komt met onmiddellijke ingang uit voor Real Madrid. De speler van Manchester United zag in eerste instantie een vertrek naar Liverpool nog op niets uitlopen, maar tekent nu voor vier seizoenen bij de Spaanse topclub.

Bij De Koninklijke moet Heinze de strijd aan gaan met onder andere Royston Drenthe. De verdediger verruilde Feyenoord een aantal weken geleden ook naar Spanje. De Argentijn zou liever voor Liverpool gaan spelen en spande zelfs een arbitragezaak aan om een vertrek te bewerkstelligen.

Deze zaak verloor Heinze uiteindelijk, omdat Manchester United de Argentijn mondeling en schriftelijk had laten weten dat hij niet naar een club met titelaspiraties mocht gaan. Toch dacht de middenvelder dat hij sterk zou staan tijdens de arbitragezaak. Hij zou namelijk een brief in zijn bezit hebben, waarin stond dat de 29-jarige speler voor een bedrag van tien miljoen euro mocht vertrekken. De commissie was onverbiddelijk en schoof dit argument resoluut aan de kant.

Bejaarden gaan nog regelmatig van bil

Ondanks ziekte en andere problemen, gaan onze opa's en oma's nog geregeld met elkaar naar bed. Bejaarden hoeven qua seksfrequentie niet onder te doen voor jongeren, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. De resultaten van dit onderzoek zullen morgen worden gepubliceerd in het vaktijdschrift New England Journal of Medicine.

Meer dan drieduizend ouderen van boven de 57 jaar werd het hemd van het lijf gevraagd door wetenschappers van de Universiteit van Chicago. "De frequentie van seksuele activiteit verandert niet veel door de leeftijdsgroepen heen", concludeert onderzoeksleidster Stacy Tessler Lindau.

Maar liefst 73 procent van ouderen tussen de 57 en 64 jaar heeft jaarlijks minimaal een keer een feestje tussen de lakens. Met die frequentie vallen ze volgens de onderzoekers in de categorie 'seksueel actief'. Bij de groep tussen de 65 en 74 is dat percentage gedaald tot een respectabele 53 procent. Zelfs van de echte dinosauriërs, de groep ouderen die tussen de 75 en 85 jaar oud zijn, gaat meer dan een kwart nog jaarlijks met elkaar van bil.


Toch mooi voor je opa en oma

Voetbal: Zwitserland verslaat Nederland

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands Elftal is er niet in geslaagd om van Zwitserland te winnen. In Genève verloor de selectie van bondscoach Marco van Basten met 2-1. Tranquillo Barnetta wist twee keer voor de Zwitsers te scoren. Dirk Kuijt zorgde voor de Nederlandse productie.

Ruud van Nistelrooy keerde na veertien maanden van afwezigheid weer terug in de basis van het Nederlands Elftal. Edwin van der Sar moest verstek laten gaan. De keeper raakte woensdag, tijdens de laatste training, geblesseerd aan zijn voet. Hij werd vervangen door Maarten Stekelenburg. Bovendien riep bondscoach Marco van Basten een andere keeper op, namelijk Henk Timmer. Ook Mario Melchiot kwam niet in actie. De verdediger was namelijk ziek. Bij de Zwiters begonnen Blaise N'Kufo en Johan Vonlanthen in de basis.

Om 20:30 werd in Stade de Genève, de thuishaven van Servette, afgetrapt. Na bijna tien minuten kreeg de Zwitserse ploeg een strafschop. Vonlanthen werd onderuit gehaald door Stekelenburg, maar de scheidsrechter paste in eerste instantie de voordeelregel toe. De tegenstander van Oranje kwam niet tot scoren. Het directe gevolg was dat de penalty alsnog werd gegeven, waarna Barnetta vanaf elf meter geen fout maakte. Na twintig minuten spelen kreeg het Nederlands Elftal, via Wesley Sneijder, de eerste kans, maar bal ging naast.

Niet veel later kreeg ook Rafael van der Vaart een mogelijkheid. Coltorti hoefde zich echter niet in te spannen om de bal te keren. Aan de andere kant waagde Maigaraz een poging, maar ook deze strandde in de handen van de keeper. Ook Van Nistelrooy kreeg een mogelijkheid op een schot. De aanvaller kreeg de bal echter niet onder controle. Vijf minuten voor rust probeerde Degen het via de rechterkant. De verdediger zette de bal voor op N'Kufo, maar deze laatste wist niet te scoren. In de slotfase van de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen. Toch werd er niet meer gescoord.

Kort na aanvang van de tweede helft kreeg N'Kufo een goede kans, maar miste de scherpte. Na vijf minuten spelen wist Zwitserland de voorsprong te vergroten. Het was Barnetta die opnieuw trefzeker was. Direct na de hervatting kwam het Nederlands Elftal terug door een treffer van Dirk Kuijt, die op aangeven van Ryan Babel binnen wist te schieten. In de 61e minuut kreeg Babel goede mogelijkheid, maar wist deze niet te verzilveren.

Een kwartier later probeerde Lichtsteiner het eens van afstand, maar de bal kwam uiteindelijk op de lat terecht. Het duel leek daarna enigszins dood te bloeden. De ploegen kregen nog wel kansen, maar het beste was er wel vanaf. Tien minuten voor het einde probeerde Van Bronckhorst het eens van afstand. De bal vloog echter huizenhoog over. Aan de andere kant deed Yakin hetzelfde. Toch kwam Oranje in de slotfase nog dicht bij het doel van de Zwitsers, maar er werd niet gescoord. In blessuretijd kreeg Seedorf nog een kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder schoot de bal naast het doel.

Voor meer nieuws over het Nederlands Elftal kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Zwitserland - Nederland

Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd om van Zwitserland te winnen. In Genève verloor de selectie van bondscoach Marco van Basten met 2-1. Tranquillo Barnetta wist twee keer voor de Zwitsers te scoren. Dirk Kuijt zorgde voor de Nederlandse productie.

Ruud van Nistelrooy keerde na veertien maanden van afwezigheid weer terug in de basis van het Nederlands Elftal. Edwin van der Sar moest verstek laten gaan. De keeper raakte woensdag, tijdens de laatste training, geblesseerd aan zijn voet. Hij werd vervangen door Maarten Stekelenburg. Bovendien riep bondscoach Marco van Basten een andere keeper op, namelijk Henk Timmer. Ook Mario Melchiot kwam niet in actie. De verdediger was namelijk ziek. Bij de Zwiters begonnen Blaise N'Kufo en Johan Vonlanthen in de basis.

Om 20:30 werd in Stade de Genève, de thuishaven van Servette, afgetrapt. Na bijna tien minuten kreeg de Zwitserse ploeg een strafschop. Vonlanthen werd onderuit gehaald door Stekelenburg, maar de scheidsrechter paste in eerste instantie de voordeelregel toe. De tegenstander van Oranje kwam niet tot scoren. Het directe gevolg was dat de penalty alsnog werd gegeven, waarna Barnetta vanaf elf meter geen fout maakte. Na twintig minuten spelen kreeg het Nederlands Elftal, via Wesley Sneijder, de eerste kans, maar bal ging naast.

Niet veel later kreeg ook Rafael van der Vaart een mogelijkheid. Coltorti hoefde zich echter niet in te spannen om de bal te keren. Aan de andere kant waagde Maigaraz een poging, maar ook deze strandde in de handen van de keeper. Ook Van Nistelrooy kreeg een mogelijkheid op een schot. De aanvaller kreeg de bal echter niet onder controle. Vijf minuten voor rust probeerde Degen het via de rechterkant. De verdediger zette de bal voor op N'Kufo, maar deze laatste wist niet te scoren. In de slotfase van de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen. Toch werd er niet meer gescoord.

Kort na aanvang van de tweede helft kreeg N'Kufo een goede kans, maar miste de scherpte. Na vijf minuten spelen wist Zwitserland de voorsprong te vergroten. Het was Barnetta die opnieuw trefzeker was. Direct na de hervatting kwam het Nederlands Elftal terug door een treffer van Dirk Kuijt, die op aangeven van Ryan Babel binnen wist te schieten. In de 61e minuut kreeg Babel goede mogelijkheid, maar wist deze niet te verzilveren.

Een kwartier later probeerde Lichtsteiner het eens van afstand, maar de bal kwam uiteindelijk op de lat terecht. Het duel leek daarna enigszins dood te bloeden. De ploegen kregen nog wel kansen, maar het beste was er wel vanaf. Tien minuten voor het einde probeerde Van Bronckhorst het eens van afstand. De bal vloog echter huizenhoog over. Aan de andere kant deed Yakin hetzelfde. Toch kwam Oranje in de slotfase nog dicht bij het doel van de Zwitsers, maar er werd niet gescoord. In blessuretijd kreeg Seedorf nog een kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder schoot de bal naast het doel.


Karakteristieken

Zwitserland - Nederland 2-1
9' Barnetta 1-0 (pen)
51' Barnetta 2-0
52' Kuijt 2-1

Scheidsrechter: Duhamel (Fra)
Toeschouwers: 23.000

Opstellingen

Zwitserland: Coltorti, P. Degen (Lichtsteiner/69), Senderos (Cabanas/88), Von Bergen, Magnin, Vonlanthen, Fernandes (HUggel/67), Margairez (Yakin/81), Inler, Barnetta (Spycher/73), N'Kufo (Streller/56)

Nederland: Stekelenburg, Jaliens (Boulahrouz/46), Bouma, Heitinga, Emanuelson, De Zeeuw, Van Bronckhorst, Sneijder (Seedorf/46), Van der Vaart (Babel/46), Van Nistelrooy (Kuijt/46), Van Persie

'Sjarapova kreunt niet in bed'

Icoon ShowbizzMaria Sjarapova staat erom bekend dat ze tijdens een potje tennis altijd wild staat te krijsen. Maar in bed houdt ze de kaken op elkaar, aldus haar ex-vriend Adam Levine.

Maria Sjarapova en Adam Levine leerden elkaar kennen op het feestje voor Sjarapova's achttiende verjaardag en hadden een korte relatie. "Ze maakte geen enkel geluid tijdens de seks", vertelt de zanger van de populaire popgroep Maroon 5 in een Russisch blad.

"Ik was zo teleurgesteld, ik had echt verwacht dat ze het zou uitschreeuwen. Ze werd zelfs boos als ik kreunde. Ze zei dat ze zich dan niet kon concentreren." Sjarapova zou er tijdens het vrijen als een "dode kikker" bij liggen, vertelde Levine er nog bij.

Levine is een echte rokkenjager. Eerder deelde hij al het bed met zangeressen als Jessica Simpson en Natasha Bedingfield.

Subheader
Maria houdt zich stil.


Met dank aan Zechsy voor de submit.

In 1966 neergeschoten agent alsnog dood

Icoon MisdaadEen 64-jarige politieagent uit de Amerikaanse plaats Philadelphia is gestorven aan de gevolgen van een schotwond die hij opliep in 1966. Dat heeft een lijkschouwer bekend gemaakt. De man werd neergeschoten toen hij op een inbraak stuitte en hield daar een dwarslaesie aan over.

De schutter, die nu 71 jaar oud is, werd veroordeeld tot een celstraf van tien tot twintig jaar. De lijkschouwer heeft geoordeeld dat er alsnog sprake is van moord. Het Openbaar Ministerie overweegt de dader opnieuw aan te klagen. Advocaten zijn het daar niet mee eens. ''Complicaties van een schietpartij die veertig jaar geleden plaatsvond, doen er niet veertig jaar over om te verschijnen'', aldus een advocaat.

Gunstige loting Krajicek voor US Open

Michaëla Krajicek speelt in de eerste ronde van US Open tegen de Italiaanse Alberta Brianti, de nummer 126 van de wereld.

Krajicek, die in New York als 32e is geplaatst, speelde nooit eerder tegen Brianti. De als eerste geplaatste Justin Henin ontmoet in de eerste ronde een qualifier. Titelverdedigster Maria Sjarapova zal het moeten opnemen Roberta Vinci.

Bij de mannen stuit titelverdediger Roger Federer ook op een qualifier. Rafael Nadal, als tweede geplaatst, gaat het opnemen tegen de Australiër Alun jones. Een kraker in de eerste ronde is de partij tussen Novak Djokovic en Mario Ancic.

Spaanse prostitueert 2-jarig dochtertje

Icoon Shocking In de Spaanse badplaats Sitges is een 33-jarige vrouw gearresteerd omdat ze dacht dat haar tweejarige kindje klaar was voor prostitutie. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

De vrouw benaderde een eigenaar van een bordeel en bood hem haar tweejarige kind voor seksuele diensten in ruil voor geld. De eigenaar vond het ongepast en ging naar de politie. Tijdens de arrestatie bleek de vrouw een niet bekend gemaakte hoeveelheid cocaïne bij zich te dragen.

De vrouw heeft de politie verteld dat ze haar dochtertje als prostituee wilde laten werken omdat de vader van de kinderen haar geen geld geeft om het gezin te onderhouden. De vrouw heeft ook nog een zeven jarige zoon. De rechter heeft besloten dat de kinderen bij hun vader moeten worden ondergebracht.

Sneijder neemt zondag afscheid

Aanstaande zondag zal Wesley Sneijder in de Amsterdam ArenA afscheid nemen van de fans van Ajax. De middenvelder zal dat voorafgaand aan de competitiewedstrijd va Ajax tegen SC Heerenveen doen.

De speler van Real Madrid kan afscheid nemen van de Amsterdamse fans, omdat hijzelf op zaterdagavond tegen Atlético Madrid moet voetballen.

Sneijder hecht veel waarde aan een afscheid van de supporters van Ajax: "Ajax is en blijft mijn club. Ik wil fatsoenlijk vertrekken."

Beyoncé met borsten bloot

Icoon ShowbizzZangeres Beyoncé bezorgde vorige week een paar fans de dag van hun leven. De popdiva presenteerde een kledinglijn waarbij haar topje omhoog floepte en haar gehele boezem was te bewonderen.

Het incident gebeurde tijdens de presentatie van het kledingmerk Dereon. Daar zette Beyoncé een spectaculair optreden weg. Tijdens het springen schoot het bovenstukje omhoog waardoor de zangeres nu haar eigen 'Nipplegate' heeft.


Beyoncé heeft nu haar eigen Nipplegate


De betreffende beelden

Sylvie vlucht met zoon naar Nederland

Icoon ShowbizzVoetbalvrouw Sylvie van der Vaart-Meis is met haar zoontje Damian naar Nederland gevlucht. Dat deed ze omdat ze in Hamburg niet meer over straat durft na bedreigingen van boze fans.

Het management van de Van der Vaartjes heeft bevestigd diverse bedreigingen te hebben ontvangen. Aanleiding was dat Rafael van der Vaart er openlijk vooruitkwam een transfer naar Valencia wel te zien zitten. Voorlopig blijft hij echter bij HSV.

Sylvie maakte zich grote zorgen over haar zoon. "Het gaat van kwaad tot erger. Ik ben bang en maak me vooral zorgen om de kleine Damian. Vooral als Rafael niet thuis is" vertelde ze de Telegraaf. Hoe lang Sylvie en Damian is ons land zullen verblijven is onbekend.


Rafael en Sylvie in gelukkige tijden


Met dank aan KameelTeen voor de submit.

Man raakt vingers kwijt bij grasmaaien

Icoon OngelukEen 60-jarige man uit het Zuid-Hollandse Mijnsheerenland is een paar vingers kwijtgeraakt toen hij per ongeluk met zijn hand in de grasmaaier kwam. De man was bezig met het maaien langs de Randweg in Oud-Beijerland.

Hij gleed uit waardoor hij met zijn hand in de machine kwam. De vingers werden pardoes afgemaaid. Het slachtoffer rende daarna de weg op waar toevallig een agent passeerde. Die heeft een ambulance gebeld. De Mijnsheerenlander is naar het ziekenhuis gebracht. Hoeveel vingers het slachtoffer is kwijtgeraakt is niet bekend.

Met dank aan KameelTeen voor de submit.

Staphorster jeugd verplicht op drankexamen

Icoon OpmerkelijkDe circa zestig jongerenketen in Staphorst mogen open blijven wanneer de jongeren een examen verantwoord drankgebruik afleggen. Dat hebben Burgemeesters & Wethouders besloten.

De ouders van de jonge drinkers worden ook bij de cursus betrokken. De jongeren en ouders kunnen een certificaat behalen. Wanneer ze zakken of weigeren mee te doen gaan de keten dicht. In het examen worden vragen gesteld over de gevaren van drankgebruik. De keeteigenaar moet ook verplicht op examen, op een bordje op de keet moet duidelijk zijn dat hij gecertificeerd is.

Staphorst wil de keten gedogen omdat ze een belangrijke sociale factor zouden zijn voor de jeugd. De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren. Verder mogen de keten geen overlast voor de buurt veroorzaken en ook moeten ze brandveilig zijn.

Met dank aan Ouwesok voor de submit.

Dekker denkt weer aan tijdrijden

Thomas Dekker zal volgende week, tijdens de laatste tijdrit van de Eneco Tour, zijn lichaam gaan testen. De renner van Rabobank liet namelijk weten dat de pijnlijke heup naar alle waarschijnlijkheid is genezen.

Voor Egon van Kessel was dit uiteraard goed nieuws. De bondscoach was net terug gekeerd uit China. Daar heeft hij namelijk het olympische parkoers nader bekeken. "Het is minder zwaar dan we aanvankelijk verwachtten", liet hij in een reactie weten. Van Kessel moet overigens twee renners kiezen die zich gaan mengen in de titelstrijd tijdens het WK tijdrijden in Stuttgart.

Tijdens deze wereldkampioenschappen moet minimaal een Nederlander zich bij de eerste tien scharen om twee startbewijzen voor de Olympische Spelen van Peking in de wacht te slepen. "In vorm ben ik op dit moment de enige die dat kan", liet een positieve Dekker weten. Kessel liet daarop weten dat hij zich in de woorden van de jonge wielrenner kon vinden.

Na de Ronde van Frankrijk werd bekend dat Dekker
veel last had van zijn heup. Hierdoor was het voor hem niet mogelijk om op een goede manier te trainen op de tijdrit. Dit was ook de reden waarom de Nederlander de nationale titelstrijd liet voor wat het was. "Maar ik denk dat het nu wel weer goed gaat, al was deze afstand te kort om me echt te testen. Het is een ingewikkeld verhaal, maar ik denk dat ik verlost ben van de klachten."

Engels rijdt mee in de Vuelta

Addy Engels zal ook dit jaar weer van de partij zijn tijdens de Vuelta a España. De Nederlandse wielrenner, die uitkomt voor Quick Step, kreeg woensdag te horen dat hij werd uitverkoren om in de Spaanse wielerronde mee te rijden.

Quick Step reist overigens met twee grote namen af naar Spanje, aangezien Tom Boonen en Paolo Bettini ook in de selectie zijn opgenomen. Verder maken ook Carlos Barredo, Juan Manuel Gárate, Kevin Hulsmans, Geert Verheyen, Andrea Tonti en Davide Viganò deel uit van de Belgische wielerploeg, die tijdens de Ronde van Spanje actief zullen zijn.

Volleybalster Visser speelt 400e interland

Ingrid Visser zal woensdag niet snel meer vergeten. Op die dag wist ze, samen met de Nederlandse volleybalvrouwen met 3-2 van China te winnen, speelde ze haar 400ste interland en was ze drie jaar getrouwd.

"k vind het allemaal geweldig", sprak ze vlak na afloop", liet Visser na afloop van de wedstrijd weten. "Ik had me echt voorgenomen dat deze wedstrijd goed moest worden. Maar dat we in vijf mooie set zouden winnen, is echt te gek."

Visser ontving, naast een mooie bos bloemen, ook nog een aantal presentjes van het team. Verder stuurde de Nederlandse volleybalbond een fax en trakteerde het hotel, waar de damesploeg logeert, een taart.

Komende zondag is er weer reden voor een klein feestje. Dan mag Visser zich namelijk recordinternational noemen. Op die dag passeert Cintha Boersma, die gedurende haar carrière 403 officiële interlands speelde. "Die vierhonderdste is mooi", aldus de Nederlandse. "Maar recordinternational worden lijkt me nog mooier. Dat is echt een titel en die moeten ze maar weer eens van me af zien te pakken."

Capello voelt zich verraden

Fabio Capello heeft onlangs verteld dat hij zich verraden voelt door de directie van Real Madrid, waar hij vorig seizoen nog trainer was. De Italiaan werd na het seizoen ontslagen.

Nog geen twee weken na het behalen van de Spaanse landstitel stond Capello op straat. Real Madrid speelde volgens de directie niet goed, en had onder normale omstandigheden de titel niet gehaald met zoveel verliespunten. Ook het buiten de selectie laten van David Beckham nadat hij bekend maakte naar LA Galaxy te verkassen werd hem niet in dank afgenomen. De Italiaanse trainer meldt nu dat het niet zijn beslissing is geweest de Engelse international uit het eerste te zetten.

"Die beslissing was genomen omdat het management zei dat hij nog aan het onderhandelen was met de club, terwijl hij al een contract had bij Galaxy", aldus Capello. "Ze konden naar eigen zeggen niet vertrouwen op een speler die niet bij de club zou blijven." Ook voelt hij zich oneerlijk behandeld door voorzitter Ramón Calderón. "Predrag Mijatovic (technisch directeur, red.) en Franco Baldini (assistent-coach, red.) logen tegen me. Ze zeiden dat we allemaal bij de club zouden blijven. Van Calderón heb ik nooit wat gehoord. Ik dacht dat ik wel wat meer respect verdiende van degene die ik heb geholpen de verkiezingen te winnen."

Jong Oranje wint door goal Drenthe

Woensdagmiddag heeft Jong Oranje een eerste stap gezet richting het EK van 2009 in Zweden. De ploeg van Foppe de Haan wist in Skopje met 1-0 te winnen van Macedonië. Royston Drenthe werd door zijn goal matchwinner.

De wedstrijd vond plaats in zware omstandigheden. De temperatuur tijdens de wedstrijd liep op tot 37 graden. De ploeg van bondscoach de Haan had sowieso last van wat problemen. De training van dinsdagavond ging niet door doordat het team met negen uur vertraging in Skopje aankwam. De Haan besloot daarop om woensdagochtend nog een lichte training af te laten werken in het Boris Trajkovski Stadion.

Gran Turismo 5 Prologue krijgt 50 auto's en vijf circuits

Sony heeft bekend gemaakt dat Gran Turismo 5 Prologue 50 auto's zal bevatten en je kan op vijf verschillende circuits gaan rondracen. Dit alles zal worden weergegeven in 1080p, de hoogste resolutie die de PS3 kan weergeven.

De game zal voor het einde van het jaar verschijnen op het PSN, en een tijdje eerder op het Japanse PSN. De game is zal online multiplayer bevatten waardoor je met zestien mensen tegelijk online tegen elkaar kunt racen. Het is niet helemaal duidelijk of het gratis zal worden, want over een prijs werd niks gezegd. Eerder op de dag verscheen al een in-game filmpje van GT5 Prologue.

Buzz! Quiz TV komt naar de PS3

De quiz-game Buzz! was een groot succes op de PS2 en zal ook een vervolg krijgen op de PS3. De PS3 versie krijgt de naam Buzz! Quiz TV en zal ook online te spelen zijn. In de game zullen verschillende thema's zitten; zoals sport, films, etc.

Naast de online-multiplayer zal de game ook veel downloadbare content krijgen via het PSN. Volgens Sony zal deze content even groot zijn als alle Buzz!-games op de PS2 bij elkaar, en je kunt de content krijgen in elke manier die je wilt (bijvoorbeeld per thema). Daarnaast zal de website MyBuzz! in het leven geroepen worden waarmee je je eigen quiz-vragen kunt maken. Dit kan via de PS3, maar ook op de PC gebeuren. Wanneer de game zal uitkomen is nog niet bekend.

PlayTV aangekondigd voor de PS3

Tijdens een persconferentie in Leipzig heeft Sony PlayTV aangekondigd voor de PS3. Met PlayTV zal het mogelijk worden om TV te kijken en op te nemen via de PS3. Het apparaat moet begin 2008 uitkomen in Europa, maar alleen in Engeland, Spanje, Italie, Frankrijk en Duitsland.

Met PlayTV zul je tegelijk kunnen opnemen en TV kijken, en het zal mogelijk zijn om tot zeven dagen vooruit programma's te selecteren om op te nemen. Het zal ook mogelijk zijn om PlayTV via de PSP te bedienen, en natuurlijk zul je programma's kunnen streamen naar de PSP. Het zal gebruik maken van de Digital Video Broadcasting standard en FreeView.

Of dit apparaat ook in Nederland zal uitkomen is nog niet bekend.

Top of Flop User's Choice: Young Folks

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

LennyKravitz boekte vrijdag een mooi resultaat: +/- - Steal the blueprints was een top,  dus.

De tip van vanavond is van Champloo:

"Dit is echt een liedje waar je van moet houden. Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen."

Ophef rond oproep Turkse premier

Een uitlating van de conservatief-islamitische Turkse premier Tayyip Erdogan heeft in het land grote ophef veroorzaakt. De regeringsleider riep Turken die weigeren Abdullah Gül als hun toekomstige president te accepteren, op te vertrekken.

De oproep is olie op het vuur voor alle tegenstanders van Erdogan en diens partijgenoot Gül. Zij vrezen dat de premier en de gedoodverfde president een einde willen maken aan de scheiding van geloof en staat. Kranten, regeringsonafhankelijke organisaties en oppositiepartijen spraken vandaag over een ondemocratische aanval.

Erdogan reageerde op een columnist van de Turkse krant Hürriyet. De commentator had de kandidatuur van Gül als een verdere stap op weg naar de politieke islam bestempeld. Hij stelde dat Gül niet zijn president zal worden.

Met dank aan Mowiek voor de submit.

Rellen in Bangladesh, avondklok ingesteld

Icoon BuitenlandsIn het Aziatische land Bangladesh is een avondklok afgekondigd. Bovendien blijken mobiele telefoons in het land niet te werken, zo meldt FOK!ker KNAK in het "Kaaskoppen in het buitenland"-subforum op het FOK!forum.

Internet blijkt nog wel te werken, en ook de vaste lijn doet het nog. Op straat is het volgens KNAK erg rustig. Oorzaak van dit alles zouden rellen zijn. Studenten in het land schijnen zich nogal te misdragen, en de regering van het land wil door de avondklok en het blokkeren van het mobiele telefoonverkeer bereiken dat de studenten zich moeilijker kunnen organiseren.

De rellen begonnen toen studenten terugtrekking van een legerpost op hun campus eisten. Deze post stond er omdat de president de noodtoestand in januari instelde. Dit deed hij naar aanleiding van wekenlange acties van oppositiepartijen die electorale hervormingen eisten.

Nadat er 150 gewonden waren gevallen besloten de soldaten zich eindelijk terug te trekken. Dit bleek voor de studenten niet genoeg en ze voerden hun eisen op. De onrust breidde zich uit naar andere universiteiten.

Elijzen wint proloog Eneco Tour

De proloog van de Eneco Tour is gewonnen door Michiel Elijzen. De Culemborger, die volgend jaar voor Rabobank rijdt, is daarmee de eerste leider in de Belgisch/Nederlandse rittenkoers.

De tijdritspecialist van Cofidis had voor de 5,1 kilometer rit door de straten van Hasselt iets meer dan zes minuten nodig. Daarmee bleef hij Juan-Antonio Flecha een seconde voor.

Elijzen kwam al vroeg aan het vertrek en kreeg wat hulp van de weergoden. Hij reed op een droog parcours, maar na een flinke bui kon een aantal favorieten in de bochten niet meer voluit gaan. Hierdoor kon men de tijd van de Nederlander niet meer verbeteren.

Morgen voert de eerste etappe door het Ardenner heuvelland, de finish is in Eupen. Vanaf zondag gaat de rittenkoers over Nederlands grondgebied.

Rituitslag 1e etappe - Proloog Hasselt 5.1 km

#RennerPloegTijd
1Michiel Elijzen (Ned)Cofidis6m09s
2Juan Antonio Flecha (Spa)Rabobank+ 1s
3Johan Vansummeren (Be)Predictor-Lotto+ 2s
4Tyler Farrar (USA)Cofidis+ 3s
5Nick Huyens (Be)Cofidis+ 5s
6Servais Knaven (Ned)T-Mobile+ 7s
7Rick Verbrugghe (Be)Cofidis+ 7s
8Leon van Bon (Ned)Rabobank+ 7s
9Enrico Gasparotto (Ita)Liquigas+ 8s
10Thomas Dekker (Ned)Rabobank+ 8s

Baas graaft twee dagen naar hond

Icoon OpmerkelijkIn West Virginia heeft een man twee dagen lang gegraven om zijn hond te redden. De veertienjarige Dalmatiër was in een spleet vast komen te zitten na een aardverschuiving als gevolg van hevige regenval.

Door zijn geblaf wist zijn baasje hem uiteindelijk na twee dagen op te sporen, waarna hij aan het graven sloeg. De man deed eerst met een shovel het grovere graafwerk. Daarna stapte hij over op de schep om te voorkomen dat het dier gewond zou raken.

Na twee dagen graven, wat resulteerde in een negen meter diepe kuil, wist hij de hond uit zijn benarde positie te bevrijden. "Iemand anders had misschien opgegeven, ik niet", aldus de eigenaar Larry Thompson tegenover een regionaal televisiestation. Eindelijk konden Larry en zijn vrouw hun geliefde Dalmatiër Alex weer in hun armen sluiten.

Het flmpje over de redding van de Dalmatiër is hier te zien.
Met dank aan Esposa voor de submit.

Wilders schrikt van 177 Amsterdamse nationaliteiten

PolitiekKamerlid Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid is geschrokken over het bericht dat er in Amsterdam mensen uit 177 verschillende landen wonen.

Samen met zijn partijgenoot Sietse Fritsma vraagt hij aan de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken en Wonen, Wijken en Integratie of die zijn mening delen ''dat het volstrekt onwenselijk is'' dat Amsterdam zoveel nationaliteiten herbergt. Wilders en Fritsma wijzen erop dat ''de smeltkroes New York'' er maar 150 telt. De Kamerleden willen weten of de drie ministers hier actie tegen gaan ondernemen.

Ook vinden de PVV'ers het ''volkomen onwenselijk'' dat meer dan 123.000 Amsterdammers een dubbele nationaliteit hebben. Ze vragen aan de ministers of zij van plan zijn de Rijkswet op het Nederlanderschap zodanig aan te passen dat het aantal mensen met een dubbele nationaliteit niet nog verder zal toenemen.

De Amsterdamse zender AT5 verbaast zich over de vragen. Zo vraagt de zender zich af waarom New York in Wilders' ogen wel een smeltkroes is, en waarom daar in Amsterdam geen sprake van zou mogen zijn. Wilders meldt trouwens ook niet waarom het ''onwenselijk'' is dat er 177 nationaliteiten in onze hoofdstad wonen.

Overigens zijn er volgens de VN 192 verschillende landen. Amsterdam zou dus nog maar 15 nationaliteiten 'missen' om alle landen binnen haar gemeentegrenzen te hebben, zo meldt Radio 538 vanmiddag. Onder meer Liechtenstein en Tuvalu zijn niet vertegenwoordigd.

Met dank aan yup voor de submit.

Riera definitief niet naar Ajax

Albert Riera komt definitief niet naar Ajax. De 25-jarige Spanjaard is akkoord gegaan met een verbeterde aanbieding van Espanyol en zal zijn contract bij de Spaanse club verlengen tot de zomer van 2010.

Op een persconferentie vandaag liet Riera weten dat hij wel interesse had in een overgang naar Ajax. "Maar ik moet accepteren dat Espanyol mij niet wil laten gaan. Ze vinden me heel belangrijk voor de club en dat hebben ze nu ook laten blijken. Uit de verbeterde aanbieding spreekt waardering.”

Man dood gevonden met vijftien bh's aan

Icoon AlgemeenIn de Thaise stad Roi Et is het ontzielde lichaam gevonden van een man die een rokje en maar liefst vijftien bh's droeg. Hij werd in zijn woning aangetroffen. Politieagenten hebben de man geïdentificeerd als de 43-jarige Jaran Khadphano, en denken dat een hartaanval hem fataal is geworden.

Op de vraag waarom hij zoveel vrouwenkleding droeg, konden familieleden uitsluitsel geven. Volgens hen is de vriendin van Jaran ervandoor gegaan met een andere man, een klap die hij niet heeft kunnen verwerken. Hij zou sinds die tijd kampen met een depressie, veel pijnstillers slikken en dagelijks rondlopen in de kleding van zijn ex-vriendin.

Met dank aan MiesMouse en KameelTeen voor de submit.

Elijzen naar Rabobank

Michiel Elijzen rijdt in 2008 voor de wielerploeg van Rabobank. De Nederlandse wielrenner, in dienst van het Franse Cofidis, heeft vandaag bevestigd dat hij een overeenkomst voor een jaar heeft bereikt met Henri van der Aat, interim-manager van de bankploeg.

De 24-jarige Elijzen reed jaren in de opleidingsploeg van Rabobank, maar koos vorig jaar voor een avontuur in het buitenland. "Ik ben er vooral mentaal sterker geworden, maar ik moest me te veel bezighouden met zaken naast het wielrennen. Bij Rabobank is alles perfect geregeld".

Cambuurfans boos over reclame Heerenveen

Icoon VoetbalSupermarktketen Poiesz heeft in de vestigingen in Leeuwarden reclamemateriaal voor een actie waarbij glazen met het logo van SC Heerenveen zijn te krijgen, uit de winkel gehaald.

De supermarkt kreeg boze e-mails van supporters van Cambuur, de grote rivaal van SC Heerenveen uit Leeuwarden. Dat meldde directeur Kees Poiesz woensdag.

Volgens Poiesz waren de e-mails niet bedreigend en doet de supermarkt dan ook geen aangifte. "Pertinent niet. We willen niemand voor het hoofd stoten en geen gesodemieter", aldus de directeur. Bij de aankoop van twee kratten bier krijgen Poiesz-klanten een glas met daarop het logo van SC Heerenveen cadeau. Alle reclame voor de actie is in de twee Leeuwarder vestigingen verwijderd. "De actie zelf gaat wel door", aldus Poiesz.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Nevland onder het mes

FC Groningen kan voorlopig niet beschikken over Erik Nevland. De Noor zal morgen in Oslo worden geopereerd aan de meniscus in zijn linkerknie. Nevland scoorde afgelopen weekend nog in de met 0-3 gewonnen competitiewedstrijd tegen NAC Breda.

Maandag meldde hij zich in Noorwegen voor de oefeninterland tegen Argentinië. Daar onderging hij een mri-scan. "Ik had na wedstrijden al langer last van mijn knie. In het telefonische contact met de Noorse bondscoach heb ik dat ook bij hem aangegeven. Niettemin wilde hij me er toch graag bij hebben. Ik win nu veel tijd door direct in Oslo geopereerd te worden. De verwachting is dat ik twee tot vijf weken ben uitgeschakeld. In het meest positieve scenario mis ik de duels met De Graafschap en Ajax, daarna is een interland-weekend," aldus de aanvaller.

Inwoners dorp stemmen over mobieltje

Icoon TelecomHet Zuid-Spaanse dorp Los Villares stemt tijdens een volksraadpleging over de aansluiting op het mobiele telecomnetwerk. Het 120 zielen tellend dorp in de provincie Granada is nu nog gsm-vrij. Een plan om een gsm-mast in het dorp te plaatsen, stuitte op weerstand.

Een aantal van de inwoners vreest schadelijke gevolgen voor de gezondheid. De meerderheid van de dorpelingen is ouder dan zestig. Daarom besloot burgemeester Celia Santiago tot een referendum over te gaan. Als er meer ja- dan nee-stemmen zijn, komt de gsm-mast er, zei Santiago woensdag.

[Update] Wereldwijde release MGS 4 en drie screens

Hideo Kojima, producer van Metal Gear Solid 4, heeft tijdens een praatje op de Gamers Conventie in Leipzig aangegeven dat Metal Gear Solid zeer waarschijnlijk een wereldwijde release zal kennen.

Hij was erg blij om aanwezig te zijn in Leipzig en benadrukte nog eens dat de Gamers Conventie in Leipzig steeds groter en belangrijker aan het worden is. Europa kreeg de vorige edities van Metal Gear Solid altijd een aantal maanden later, en hier heeft Kojima nu spijt van. Vandaar dat ze er alles aan zullen doen om MGS4 wereldwijd te releasen.

Na deze info wilde hij graag de nieuwe trailer van Metal Gear Solid 4 tonen, maar dat ging niet helemaal volgens de planning. Het geluid in de trailer werkte niet goed en Konami stopte de trailer halverwege. In de eerste helft waren alleen beelden uit oudere trailers te zien, in de tweede helft zijn als het goed is nieuwe beelden te zien. De trailer zal waarschijnlijk nu morgen getoond worden aan het publiek.

[update]
In het teken van de GC in Leipzig zijn er ook een paar nieuwe screenshots vrijgegeven van Metal Gear Solid 4.
Borderlands niet te spelen zonder HDD?

Er gaan al een flinke tijd geruchten dat er meer games zullen komen die een HDD nodig hebben om te kunnen spelen op de Xbox 360. Microsoft heeft laatst aangegeven dat dit zal gaan om MMO's. Maar in een interview met de ontwikkelaar van Borderlands werd verteld dat deze game ook een HDD nodig zal hebben op de Xbox 360.

Borderlands is een FPS van Gearbox en door de unieke manier van het 'procedurally generating' (het generen van veel verschillende content met behulp van slechts een klein aantal basis-elementen) van wapens en bepantsering zal deze FPS andere eisen hebben dan de andere FPS-games. If it weren't for where the 360 and the PS3 have gone, with big hard drives, and lots of memory, and powerful processors, there's no way you can conceive of this as a console game"; aldus Pitchford van Gearbox.

Pitchford zegt dat het zeer goed mogelijk is dat gamers op de 360 een HDD nodig zullen hebben om de game te spelen. "I don't know if [Microsoft is] gonna complain about that, and I don't want to be in the middle of a controversy there, but you need space," Pitchford wil dus heel graag de HDD verplicht stellen, maar blijkbaar heeft Microsoft hier officieel nog geen toestemming voor gegeven.

Sporthistorie: Schotte wereldkampioen

De Belg Briek Schotte veroverde op 22 augustus 1948 de eerste van zijn in totaal twee wereldtitels. Schotte bleek die dag op de Cauberg sterker dan de andere grote kampioenen uit die tijd; Coppi, Bartali en Kübler. "De laatste Flandrien" bepaalde het koersverloop en kreeg onverwacht hulp van Coppi en Bartali die elkaar het succes niet gunden.

In 1948 bereidde Briek Schotte zich goed voor op het WK. De Belg had zijn zinnen gezet op de wereldtitel en liet niets aan toeval over.

De avond voor het wereldkampioenschap waren de Belgen op aandringen van Briek Schotte met elkaar aan tafel gaan zitten. Een unieke biieenkomst want voor de eerste maal besloten de Belgen niet tegen maar met elkaar te rijden. De eventuele wereldkampioen zou aan zijn ploegmaats 100.000 Belgische francs betalen. Een kapitaal voor die tijd. De Belgen, net als de concurrentie met zes man sterk aan de start, gingen akkoord.

Schotte had daarnaast aan parcoursverkenning gedaan "Ik had aan Marcel Kint gevraagd welke versnellingen hij in 1938 had gebruikt. De omloop in 1948 was precies hetzelfde als tien jaar eerder. Wij moesten 28 keer de Cauberg beklimmen, een aanloop en 27 ronden van tien kilometer. Ik kende de beklimming van de criteriums die ik in Valkenburg had gefietst.”

Toch was Schotte niet gerust op de afloop. “Voor de start gaf ik mezelf geen enkele kans. Dit was een parcours voor Coppi en Bartali. Daarom had ik me voorgenomen zo vroeg mogelijk aan te vallen. Ik hield de Luxemburger Clemens en de Zwitser Kübler in de gaten, zij gingen altijd vroeg aan. Toen Clemens na drie ronden wegsprong, reageerde ik onmiddellijk.”

"Ik heb er altijd spijt van gehad dat ik toen niet ben meegegaan", zegt Limburger Sjefke Janssen over die demarrage. Janssen had zich voor eigen publiek zo graag had willen laten gelden. "Ik hield ook van lange ontsnappingen."

Waarom was hij dan niet meegesprongen? De twee grote helden uit het Italiaanse wielrennen van die jaren weerhielden hem daarvan. "Net als bijna iedereen hield ik Bartali en Coppi in de gaten. Maar die twee hadden ruzie en dat wisten we niet."

Ook Schotte had angst gehad voor de sterke Italianen Coppi en Bartali. Maar later bleek dat de twee helemaal niet naar Valkenburg waren gekomen om de titel te winnen. De twee vedettes waren de Cauberg alleen opgefietst om niet van elkaar te verliezen.

Door de fenomenale Touroverwinning van 1948 stond Bartali tijdelijk hoger in rang en dat zinde Coppi niet. Coppi was maar met één reden naar Valkenburg afgereisd: Bartali mocht geen wereldkampioen worden. Vanaf de eerste meters zette Coppi zich in het wiel van Bartali. Bartali doorzag de tactiek van Coppi en ondernam helemaal niets. Zo lieten de twee steeds meer renners ontsnappen uit het peloton.

Toen de groep Schotte een kwartier voorsprong had, stapten beiden onder een hels fluitconcert af. De twee hadden verloren, maar belangrijker nog, men had elkaar in ieder geval niet laten winnen.

Schotte had maling aan de Italiaanse tweespalt. De Belg hield het tot het einde vol. "Ik was de enige die de hele dag op kop reed. Er sloten renners bij de kopgroep aan, anderen vielen vooraan weg. Slechts 10 renners reden de wedstrijd uit. Ik weet nog dat het ideaal koersweer was. Bewolkt met in de finale buien. De omloop was loodzwaar. In de finale voelde ik in mijn hele lichaam kramp opkomen. In mijn billen, benen, vingers en armen. Kübler viel door krampen van de fiets. Bijna iedereen had er last van."

"In de slotkilometers hoorde ik aan de reacties uit het publiek dat een renner uit de achterhoede naderde. Het was Gerrit Schulte, opgezweept door de Nederlandse toeschouwers. Ik twijfelde even, maar heb toen alles of niets gespeeld. Alleen de Fransman Apo Lazarides kon me volgen. Hij reed echter geen meter aan de leiding. In de laatste ronde had ik echt angst dat hij zou wegspringen. Maar ik had hem stuk gereden door steeds weer te demarreren. Ik werd wereldkampioen omdat ik op die dag gewoon de beste was."

Briek Schotte veroverde zijn eerste wereldtitel (twee jaar later herhaalde hij die prestatie in Moorslede) op zes sneetjes krentenbrood. Met zijn ouders woonde Schotte destijds in Waregem waar in het weekeinde van het wereldkampioenschap kermis was.

Pa Schotte bakte altijd zelf krentenbrood als er kermis was, ook op 21 augustus 1948, de dag voor de titelstrijd in Valkenburg. Schotte kreeg een pakketje brood mee en won daarmee- naar eigen zeggen- de wereldtitel.

The Killers en Santana in Guitar Hero 3

Op het pre-order doosje van Guitar Hero 3 zijn een tweetal nieuwe liedjes opgedoken. Het gaat om de nummers When you were young van The Killers en Black Magic Woman van Santana. Tijdens de Games Convention in Leipzig zullen er ook nog een flink aantal Europese nummers bekend gemaakt worden. De gehele lijst voor Guitar Hero 3 tot nu toe:

Miss Murder (by AFI)
Through Fire and Flames (by Dragonforce)
Number of the Beast (by Iron Maiden)
3's and 7's (by Queens of the Stone Age)
Suck My Kiss (by Red Hot Chili Peppers)
Raining Blood (by Slayer)
Reptillia (by The Strokes)
Paranoid (as made famous by Black Sabbath)
Cities on Flame (as made famous by Blue Oyster Cult)
Mississippi Queen (as made famous by Mountain)
La Grange (as made famous by ZZ Top)
Welcome to The Jungle (by Guns N' Roses)
Paint It Black (by The Rolling Stones)
Cherub Rock (by Smashing Pumpkins)
Sabotage (by Beastie Boys)
The Metal (by Tenacious D)
My Name is Jonas (by Weezer)
Knights of Cydonia (by Muse)
Even Flow (by Pearl Jam)
Lay Down (by Priestess)
Cult of Personality (by Living Colour)
Rock and Roll All Nite (as made famous by Kiss)
School's Out (as made famous by Alice Cooper)
Slash's Original Boss Battle Recording
Rock You Like a Hurricane (as made famous by Scorpions)
Slow Ride (as made famous by Foghat)
Barracuda (as made famous by Heart)
When you were young (as made famous by The Killers)
Black Magic Woman (as made famous by Santana)

Turning Point: Fall of Liberty naar 2008?

Vanaf de beurs in Leipzig komt het gerucht dat de game Turning Point: Fall of Liberty uitgesteld is naar 2008. Het spel stond al een tijdje in de planning voor een release aan het einde van dit jaar, maar dat lijken ze dus niet te halen. Wanneer het spel dan precies zal uitkomen is niet bekend, maar het zal in ieder geval 2008 worden.

Turning Point: Fall of Liberty vertelt het verhaal van een wereld waarin Duitsland de oorlog in Europa heeft gewonnen. Winston Churchill is namelijk in 1931 omgekomen bij een taxi-ongeluk, terwijl hij in het echt dit ongeluk overleefde en een belangrijke rol speelde bij de bevrijding van Europa. In het spel speel je een soldaat die het tegen de Nazi's moet opnemen. Deze keer dus niet in Europa, maar in de stad New York.

Knappe zege Nederlandse waterpolovrouwen

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben vanmiddag een fraaie overwinning weten te boeken op Hongarije. De ploeg van bondscoach Robin van Galen won het derde groepsduel met 7-4 van de Hongaarse vrouwen, de wereldkampioen van 2005 en de nummer vier van het WK van dit jaar.

Morgen speelt Nederland haar laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië. Bij winst is de ploeg zeker van de halve finales. Alleen de winnaar van het OKT plaatst zich voor de Olympische Spelen volgend jaar in Peking.

Twinky onder de douche

Douchen is erg fijn. Lekker warm, lekker nat en je wordt er nog schoon van ook. Ik hou dan ook erg van douchen. Een fijne, harde, warme straal bekoort mij ten zeerste, en vaak sta ik er dan ook nog wel even onder.
Nu ben ik kortgeleden verhuisd naar een slooppand in Utrecht. Ik bewoon het anti-kraak, en de voorzieningen zijn niet echt geweldig. Ik moest een nieuwe koelkast, oven en dergelijke kopen, gewoon omdat het er niet was. En dat maar voor een paar maanden, want uiterlijk in februari moet ik eruit. Nu is er in mijn huis ook een douche, gelukkig dat wel.

De eerste keer dat ik onder die douche stond, was een verschrikking. Niet alleen was het nog geen pisstraaltje (om eerlijk te zijn urineer ik harder dan wat er uit de douchekop komt), ook de temperatuur was erg vervelend in te stellen. Uit de hete kraan kwam gewoon een bepaalde hoeveelheid water, of misschien een hoeveelheidje. Met de koude kraan moest je dan bijmengen, tot je zowel een aangename temperatuur als enige snelheid verkrijgt met betrekking tot water dat op je schouders klettert. Of drupt, in mijn geval.
 

Jongen bijna overleden na 'koelen' spelcomputer

Icoon GamesEen jongen (14) uit North Carolina, USA, is bijna overleden na een niet echt doordachte actie. Hij heeft namelijk de voeding van zijn Xbox 360 in plastic gewikkeld en in een emmer water gelegd. Uiteindelijk heeft hij alleen lichte brandwonden opgelopen.

De jongen had op internet gelezen dat je de Xbox 360 zo koel mogelijk moet zien te houden. Zijn Xbox 360 viel om de vijf minuten uit en een oplossing die hij had gevonden was het koelen van de voeding van de Xbox 360. Met dit doel voor ogen wikkelde hij de voeding in plastic en dompelde hij het geheel onder in een emmer water terwijl de stekker nog in het stopcontact zat. Even later vond zijn moeder hem bewusteloos naast de emmer en werd hij snel naar het ziekenhuis gebracht, waar de verwondingen mee bleken te vallen.

Voor meer games gerelateerd nieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!games

Jongen bijna overleden na domme poging 360 te koelen

Een jongen (14) uit North Carolina, USA, is bijna overleden na niet echt doordachte actie. Hij heeft namelijk de voeding van de Xbox 360 in plastic gewikkeld en in een emmer water gelegd. Uiteindelijk heeft hij alleen lichte brandwonden opgelopen.

De jongen had op internet gevonden dat je de Xbox 360 zo koel mogelijk moet zien te houden. Zijn Xbox 360 viel steeds om de vijf minuten uit en een oplossing die hij had gevonden was het koelen van de voeding van de Xbox 360. Vervolgens wikkelde hij de voeding in plastic en dompelde hij het geheel in een emmer water terwijl de stekker nog in het stopcontact zat. Even later vond zijn moeder hem bewusteloos naast de emmer en hij werd snel naar het ziekenhuis gebracht, waar de verwondingen mee bleken te vallen.

Commotie Vlaanderen over 'fusie'

Icoon Buitenlands Er is in Vlaanderen commotie ontstaan over de gespeculeerde fusie van Nederland en Vlaanderen. Veel Vlamingen zijn het niet eens met driekwart van de Nederlanders dat er een fusie moet komen.

58 procent van de Vlamingen wil dat België ophoudt te bestaan. Maar 55 procent wil niet dat Vlaanderen opgaat in Nederland. Wel denken de meeste Vlamingen dat een fusie op zeer lange termijn mogelijk kan zijn.

Veel boze Vlamingen hebben brieven naar kranten geschreven. "Man man man, we gaan de Walen toch niet buitenkieperen om ons dan te laten knechten door den Hollander", aldus een Belg in Het Laatste Nieuws. "Laat ze toch dromen die idioten! Vlaanderen heeft zich ooit afgescheiden van die kaasvretters en dan willen die ons nu bij 'n eventuele scheiding terug inlijven!?", vraagt een Vlaming uit Hasselt zich af.

Ook zou Nederland Vlaanderen erbij willen uit eigen belang. "Natuurlijk zeggen de Nederlanders ja: dan zijn ze er gerust in dat er geen wegenbelasting komt in Vlaanderen", aldus een Belg uit Blankenberge. "Met Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland en Nederlands-Limburg is het goed fuseren. Brabant zou nog gaan, misschien, vanwege de lange gezamenlijke geschiedenis. Maar de Hollanden is erover, en Oranje hebben we al eens moeten buitenschoppen, het enige goeds dat de Brusselse bourgeoisie ooit heeft gedaan", zo luidt een andere reactie. Het Laatste Nieuws heeft een poll online gezet om de mening te toetsen.
Nederland samen met Vlaanderen? Stem in de poll!

Race mee met Gran Turismo 5 Prologue over Suzuka

In Leipzig zijn in-game beelden verschenen van de racer Gran Turismo 5 Prologue. In het filmpje zie je een race over Suzuka, gezien vanuit de auto zelf. Interessant om te zien is dat je ook de achterbank kunt zien als je achteruit wil kijken.

Gran Turismo 5 Prologue is een soort demo van GT5. GT5 Prologue zal gratis op het PlayStation Network verschijnen aan het einde van het jaar en zal ook online multiplayer bevatten. Welke wagens en circuits in de demo zullen zitten is nog niet bekend, maar te zien aan deze beelden zal in ieder geval Suzuka aanwezig zijn.

Sterren kijken met Google Earth 'Sky'

Icoon MediaGoogle Earth breidt zich nog verder uit: Gebruikers kunnen vanaf nu ook het heelal bekijken. Vandaag is de nieuwe toepassing gelanceerd onder de naam 'Sky'. De ruimtevaartorganisaties NASA en ESA leveren de beelden.

Met Sky kunnen gebruikers volgens Google door honderd miljoen sterren en tweehonderd miljoen sterrenstelsels navigeren. Google noemt de toevoeging 'een unieke speeltuin voor het leren over en visualiseren van de ruimte, dankzij de hogeresolutiebeelden en informatieve vensters'.

De Sky-functionaliteit is ontwikkeld door een samenwerking met diverse astronomische instanties en observatoria. Het initiatief komt voort uit een stage-overeenkomst met de University of Washington, waarbij academici zes tot twaalf maanden bij Google kunnen werken.

Chinese man overleeft megatumor

Icoon MedischEen 31-jarige Chinees heeft met gevaar voor eigen leven gekozen om de megatumor op zijn gezicht operatief te laten verwijderen. En met succes. Het gezwel is van 23 kilo teruggebracht naar 13 kilo. De operatie heeft wel een kleine bijwerking: De beste man heeft moeite gekregen om zijn evenwicht te bewaren.

Door zijn aparte verschijning werd de Chinees jarenlang nagestaard en gepest. Hij onttrok zich hieraan, door een kluizenaarsleven te leiden. Na de succesvolle operatie kan hij niet meteen uit zijn schulp kruipen, omdat de tumor nog altijd prominent aanwezig is. Maar met nog een aantal operaties in de komende jaren, hopen doktoren het gezwel compleet te verwijderen.

Na de operatie.

ArmA 2 aangekondigd voor PC, PS3 en Xbox 360

Tijdens de Gamers Conventie in Leipzig is de game ArmA 2 aangekondigd voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. ArmA 2 is een oorlogs-game en speelt zich af in de nabije toekomst in 2009.

De game vindt plaats in Chernarus (vergelijkbaar met Rusland) en jij moet als US-soldier meer slachtoffers zien te voorkomen in het gebied en de stabiliteit te bewaren. Arma 2 zal grote werelden bevatten, met daarin gedetailleerde wapens, voertuigen en omgevingen. De game zal te spelen zijn in singleplayer en multiplayer. De verwachting is dat de game in 2008 zal uitkomen.

Een review van het eerste deel, dat enkel verscheen voor de PC, kun je hier vinden.


"Veiligheidssituatie Zuid-Afrika onder controle"

De chef van het organisatiecomité van het wereldkampioenschap voetbal in 2010, Danny Jordan, heeft gezegd dat voetballers en fans zich geen zorgen hoeven te maken over de stijgende criminaliteitscijfers in Zuid-Afrika.

Tijdens een bezoek aan de ambassade van Zuid-Afrika in Londen verzekerde Jordan dat de veiligheidssituatie onder controle is. "Er zijn nog nooit supporters of sporters beroofd, gedood of gewond geraakt in Zuid-Afrika rondom sportevenementen. Het aantal toeristen in Zuid-Afrika stijgt jaarlijks met elf procent, mensen willen naar ons land komen. Een maand geleden was Tottenham Hotspur in Zuid-Afrika, ze hadden over hun veiligheid niets te klagen. Hetzelfde geldt voor het Engelse rugbyteam en andere grote ploegen in het laatste decennium,” aldus Jordan.

De hoge criminaliteitscijfers komen volgens Jordan door de gestegen werkloosheid en een gebrek aan scholing. “Maar aan onze mogelijkheden om onze gasten te beschermen gedurende sportevenementen hoeft niet te worden getwijfeld.”

Brazil vs Argentina in Pro Evo Soccer '08 video-opname

Het voetbalseizoen in Nederland is inmiddels een speelronde oud, de eerste doelpuntenregenbui is alweer gevallen, en dat betekent dat de nieuwe generatie voetbalspellen er aan zitten te komen. Konami komt dit jaar met een nieuwe titel voor hun Pro Evolution-reeks, in plaats van de game deel 7 mee te geven, noemen ze de game Pro Evolution Soccer 2008. Hoe de game er uit zal komen te zien, kun je in onderstaande gameplay-beelden zien. Het is opgenomen met een camera, dus het is geen direct-feed-kwaliteit, maar je kunt een aardige indruk opdoen.

Bloemen en bijen in screens van Super Mario Galaxy

Gisteren was er het bericht dat Super Mario Galaxy op 16 november naar Europa komt. Vandaag hebben we een aantal screenshots van deze game, waar we Mario in een bijenpakje kunnen bewonderen.Super Mario Galaxy is de nieuwste Mario-game voor de Wii en speelt zich in de ruimte af. Mario gaat verschillende planeten langs en op deze planeten komt hij allerlei vijanden en gevaren tegen. Nieuw in dit deel is natuurlijk de besturing, maar Mario zal ook een Bijenpakje krijgen en een tweede speler kan een controller oppakken en de eerste speler helpen.

Nederlanders willen Vlaanderen inlijven

Icoon Binnenlands Driekwart van de Nederlanders is voorstander van een fusie van Nederland en Vlaanderen. Dat blijkt uit een peiling van TNS NIPO in opdracht van RTL4.

Zes op de tien ondervraagden denkt dat er sprake is van een win-winsituatie: zowel Nederland als Vlaanderen zouden vooruit gaan op een fusie. Als er geen fusie komt wil 85 procent van de Nederlanders wel een intensievere samenwerking met Vlaanderen. Overigens denkt 80 procent dat een fusie niet zal gebeuren.

De discussie over een opgesplitst België loopt sinds de aanhoudende impasse in de kabinetsbesprekingen daar. De Vlamingen willen meer autonomie, terwijl de Walen meer Vlaams grondgebied eisen. Door deze onenigheid duurt de kabinetsformatie al twee maanden zonder enig uitzicht op een coalitie. Zelfs koning Albert probeerde een compromis te bereiken, maar zonder succes.Nederland samen met Vlaanderen? Stem in de poll!

Jami vindt harde islamuitspraken onhandig

Icoon BinnenlandsHet Voorburgse PvdA-raadslid en ex-moslim Ehsan Jami vindt achterafgezien zijn harde uitspraken over de islam niet handig. Bepaalde negatieve uitspraken die hij deed over de islam had hij beter niet kunnen doen, zo meent hij. In dagblad Trouw noemde hij de islamitische profeet Mohammed een crimineel en in NRC Handelsblad vertelde hij bepaalde bepalingen in de Koran ''achterlijk'' te vinden.

Opvallend is dat Jami dit al op 22 juli heeft gezegd in een video-interview met het Haarlemse PvdA-raadslid Moussa Aynan. Die kwam onlangs zelf in het nieuws nadat hij kritiek had geuit op het gebrek aan steun vanuit de PvdA op zijn actie tegen namenlijsten die sommige gemeenten overleggen wanneer Nederlandse Marokkanen hun pas geboren kind komen aangeven.

Aynan heeft de video een paar dagen terug pas - via YouTube - op zijn website geplaatst. Dat kon niet eerder, omdat Aynan zijn website uit de lucht had gehaald nadat hij was bedreigd naar aanleiding van zijn actie tegen de inmenging van de Marokkaanse overheid bij Nederlandse gemeenten.

Jami zegt in het interview te betreuren dat de discussie nu de hele tijd over zijn uitspraken gaat. ''Ik vind nog altijd: je hebt vrijheid van meningsuiting, maar je moet je ook afvragen of je er je doel mee bereikt.'' De ex-moslim heeft evenwel geen spijt van zijn uitspraken: ''Ik geloof niet in spijt, maar ik denk dat ik me in de toekomst minder met de islam en meer met vrijheid van religie zal bezighouden.''

Vorige week kreeg Jami nog veel kritiek van voormalige medestander Loubna Berrada. Zij vindt Jami doorgeschoten met zijn uitspraken over de islam en het comité van ex-moslims verworden tot een one-man-show van het PvdA-raadslid. En op 10 augustus al liet PvdA-leider Wouter Bos weten het niet eens te zijn met de manier waarop Jami zich uitliet over de islam. Onduidelijk is of Bos toen al op de hoogte was van het videointerview van Jami. Op zaterdag 4 augustus, ruim na het interview dus, werd Jami vermoedelijk om zijn anti-islam uitspraken gemolesteerd en kwam hij groot in het nieuws.


Arveladze langer uit de roulatie

Het herstel van Shota Arveladze gaat langer duren dan werd verwacht. Begin deze maand onderging de spits van Levante een operatie aan zijn knie in verband met een gescheurde meniscus. De bedoeling was dat de Georgiër begin september weer fit zou zijn. Door een ontsteking in het gewricht is dat niet meer haalbaar.


"We moeten de belasting nu even terugschroeven," aldus de medische staf van de Spaanse voetbalclub. "Waarschijnlijk kan hij eind september of begin oktober zijn rentree maken. Maar dat blijft moeilijk te zeggen omdat we moeten bekijken hoe het zich ontwikkelt."

AZ liet de 31-jarige aanvaller, ondanks een nog doorlopend contract, dit seizoen transfervrij vertrekken naar Levante.

Moordplan met ratelslangen mislukt

Icoon MisdaadTwee Amerikanen zijn opgepakt omdat ze met ratelslangen de rechthebbende van een geldschuld uit de weg wilden ruimen. Dat betoogt het Openbare Ministerie.

Het voorval vond plaats in de Amerikaanse staat Colorado. De twee verdachten wilden de eigenaar van een pokerbedrijf vermoorden. De 60.000 dollar schuld die ze bij de schuldeiser hadden uitstaan, zou zodoende verdwijnen, dachten zij.

De moord moest echter op een ongeluk lijken. Daartoe wilde het tweetal de eigenaar van de pokertent in een doos vol met ratelslangen lokken.

Het een en ander bleek toen de politie onderzoek deed naar het bedrijf van de crediteur. Een woordvoerder van het Openbare Ministerie vindt dat het verhaal sterke overeenkomsten vertoont met oude cowboy-films: "Het enige dat ik niet heb gehoord is iemand die de ander een 'stuk ongedierte' heeft genoemd".

Met dank aan KameelTeen voor de submit.

Zanger Savage Garden verdacht van racisme

Icoon ShowbizzDe Australische zanger Darren Hayes, bekend van het voormalige muziekduo Savage Garden, is gearresteerd op verdenking van racisme. Hij zou een medewerker van een Thais restaurant hebben gediscrimineerd, aldus de Britse nieuwszender BBC woensdag.

De 35-jarige popster gaf zichzelf aan bij de politie na het incident op 22 juli in het Londense restaurant. Hij is in afwachting van het onderzoek op borgtocht vrijgelaten. Hayes is diep ontsteld en ontkent de beschuldiging, aldus zijn woordvoerder. "Iedereen die hem kent, weet dat deze vermeende daad niet te verenigen is met zijn karakter en in tegenspraak is met alles waar hij voor staat."

Zeven screens van Assassin's Creed

In Assassin's Creed speel je een Assassijn die het heilige land moet bewaken. Dat die taak wel erg moeilijk wordt als de Kruistochten beginnen is logisch, en daarom moet jij de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze oorlog opsporen en een enkeltje hiernamaals geven. De game komt begin november uit in Europa voor PC, X360 en PS3 en onderstaande screenshots geven je een idee hoe de game er uit zal zien.Koevermans is het zat

Danny Koevermans is het zat. In de nieuwste editie van Voetbal International reageert de 28-jarige aanvaller van AZ op de uithaal die coach Louis van Gaal afgelopen zaterdag naar hem deed.

"Ik vind dat ik te kakken ben gezet. Het kan niet zo zijn dat de club en trainer mij voor de keuze stellen te gaan of te blijven, en me vervolgens niet laten gaan," aldus Koevermans.

Na de 4-0 overwinning afgelopen zaterdag op VVV, hekelde Van Gaal het gedrag van Koevermans. "Hij mag blij zijn dat hij op de bank zit, want zo hard en goed traint hij niet," zei de trainer van de Alkmaarders.

Koevermans, die nog een contract heeft tot medio 2010, mag niet voor minder dan zes miljoen euro weg uit Alkmaar. Hij verwacht echter niet dat hij binnenkort nog op het veld staat. "Dadelijk krijg ik weer gedonder met wat ik nu zeg, zit ik tegen Vitesse op de tribune. (...) Het lijkt wel alsof er twee Koevermansen zijn. Als er belangstelling is, ben ik topscorer van Nederland en binnen de club zelf ben ik 'maar de vierde spits'. Dat klopt toch niet?"

Nederland zakt één plaats op FIFA-ranglijst

Op de maandelijkse wereldranglijst van de FIFA is Nederland een plaatsje gezakt en staat nu zevende. Kroatië passeerde Oranje. Brazilië blijft koploper, op de voet gevolgd door Argentinië. Wereldkampioen Italië staat derde.

Zwitserland, vanavond de tegenstander van Oranje tijdens de vriendschappelijke interland in Genève, staat op de 45e plaats.

FIFA ranglijst augustus 2007

#landpuntenaantal
1 Brazilië1508
2Argentinië1491
3Italië 1430
4Frankrijk1380
5Duitsland1337
6Kroatië1223
7Nederland1211
8Spanje1165
9Tsjechië1158
10Portugal1157

[GP2] Weer nieuwe teamgenoot voor Ho-Pin Tung

Ho-Pin Tung krijgt tijdens de GP 2-races in Turkije wederom een nieuwe teamgenoot bij BCN Competicion. De Fin Markus Niemela zal worden vervangen door zijn landgenoot Henri Karjalainen. Niemela verving al eerder Sakon Yamamoto die de overstap maakte naar het F1-team van Spyker.

In Hongarije blesseerde Niemela zijn schouder, en de kwetsuur is onvoldoende hersteld om nu al weer te gaan racen. Zijn vervanger Karjalainen rijdt in het Aziatisch Formule 3-kampioenschap. Hij staat daar momenteel tweede in het kampioenschap.

Valencia ziet af van Van der Vaart

Rafael van der Vaart vertrekt niet naar Valencia. De Spaanse club staakt de pogingen om de middenvelder aan te trekken.

"Het probleem is dat wij achter een speler aan zaten die niet te koop is", aldus technisch directeur Miguel Ángel Ruiz. Valencia richt zijn pijlen nu mogelijk op PSV-middenvelder Ibrahim Afellay of Javier Casquero van Getafe CF. "Geld was het probleem niet. Hamburger SV heeft ons geen enkele mogelijkheid geboden om te onderhandelen."

Ufo Flevoland blijkt weerballon

X-factorOmroep Flevoland zond deze week een item uit over Sonja Pannen uit Swifterbant die rond half 1 's nachts een ufo boven haar woonplaats spotte. Ze maakte beelden met een videocamera. In eerste instantie dacht ze dat het een hete luchtballon betrof, maar later sloot ze dat uit. Wat het wel was weet ze niet.

Het ding was wel ballonachtig, rood van kleur van boven en fel oranje van onder. Inmiddels heeft het KNMI uitsluitsel gegeven. Volgens de organisatie uit De Bilt betrof het een weerballon. Die worden twee keer per dag, om 12 uur 's middags en om middernacht, opgelaten.

Vogelaar komt met ander inburgeringsbeleid

PvdA-minister Ella Vogelaar (Integratie) gaat het inburgeringsbeleid drastisch veranderen. Volgens Vogelaar heeft haar voorganger Rita Verdonk (VVD) gefaald omdat meer dan de helft van de deelnemers aan inburgeringscursussen na voltooiing nog steeds nauwelijks Nederlands spreekt. De PvdA-bewindsvrouw heeft nu een eigen 'Deltaplan Inburgering' opgesteld.

In het Deltaplan staat dat de kwaliteit van de cursussen drastisch moeten worden verbeterd. Ook moeten nieuwkomers na de taalcursus een stageplek krijgen of vrijwilligerswerk gaan doen om zo hun pas verworven taalkennis direct in de praktijk brengen. Ook hoeft de nieuwe Nederlander zijn inburgering niet langer zelf te betalen. Wel blijft het door Verdonk ingevoerde verplichte karakter van de inburgeringscursus gehandhaafd.

Verder zal Vogelaar de toon van het integratiebeleid ''een stuk vriendelijker maken''. Een uitgebreide voorlichtingscampagne moet Nederlanders wijzen op de positieve aspecten van inburgering.

De VVD hekelt de plannen van Vogelaar. ''De erfenis van Verdonk wordt hier in één klap verkwanseld. We gaan terug naar de tijd van oud-PvdA-premier Den Uyl waarin alles mag en niks moet'', aldus het liberale Kamerlid Halbe Zijlstra.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 31 - Uitslag

Ook nu weer hadden jullie slechts 2 ronden nodig. Hoewel deze opgave redelijk lastig was, wist TheYoung1 toch al het goede antwoord te geven en dat is goed voor 5 punten. Timsel gaat met hem mee en krijgt daarvoor 2 punten.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Weegschaal.

BNN en NPS komen met actualiteiten op tv

Icoon TelevisieDe NPS en BNN brengen vanaf 17 september een actualiteitenprogramma op tv, zo hebben de omroepen laten weten. Patrick Lodiers presenteert het 'scherpe en satirische' De Nieuwste Show, dat van maandag tot en met donderdag te zien is rond 23.00 uur op Nederland 3.

Lodiers hoopt ''een nieuwe groep jonge mensen aan het nieuws te krijgen en nieuwsliefhebbers te verrassen''. Hij wordt in deze poging bijgestaan door onder anderen verslaggevers Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge, beiden bekend van De Lama's, en Tina de Bruijn (Tequila, Julia's Tango). Cabaretiers Arie en Silvester fungeren als commentatoren.

Amerikaanse helikopter gecrasht in Irak: 14 doden

Icoon Oorlog Een Amerikaanse UH-60 Blackhawk helikopter is vandaag gecrasht in het noorden van Irak. Twee helikopters waren samen op een nachtelijke missie toen een van de twee neerstortte. Aan boord van de helikopter zaten vier bemanningsleden en tien passagiers. Alle veertien inzittenden zijn omgekomen.
Tot nu toe lijkt het op een technische mankement. Het incident is een van de dodelijkste met een helikopter sinds het begin van de Amerikaanse invasie in Irak in maart 2003.

Vorige week kwamen er tijdens een proefvlucht met een helikopter in Irak ook vijf Amerikaanse militairen om het leven.

Van Bommel (SP) viel vrouw op ambassade lastig

Icoon PolitiekEen medewerkster van de Nederlandse ambassade in Amman (Jordanië) heeft een klacht ingediend tegen SP-Kamerlid Harry van Bommel wegens ongewenste intimiteiten.

Hij zou de vrouw op 12 juli hebben lastiggevallen, tijdens de reis door het Midden-Oosten van de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. Dit meldt weekblad Elsevier deze week.

Ambassadeur Gajus Scheltema heeft minister Verhagen van buitenlandse zaken op de hoogte gesteld. Ook de voorzitter van de Kamercommissie waar Harry van Bommel deel van uit maakt, Henk Jan Ormel, is van de formele klacht op de hoogte gesteld.

'Verkeerde keelgat'
In Elsevier zegt Verhagen: "De medewerkster heeft Van Bommel als zéér opdringerig ervaren. Niemand van ons personeel hoeft dat te dulden van een Kamerlid."

SubheaderVan Bommel zegt in Elsevier dat hij de dame slechts "wilde complimenteren met haar uiterlijk", maar dat zijn opmerking 'in het verkeerde keelgat schoot'. De betrokkene heeft de Jordaanse nationaliteit en werkt als lokale kracht op de ambassade. Buitenlandse Zaken spreekt echter tegen dat de kwestie draait om een cultureel misverstand. Van Bommel bood de vrouw naderhand excuses aan.

Delegatie
Ambassadepersoneel staat tijdens dergelijke delegaties in dienst van de delegatie, een bron van Elsevier meldt dat Van Bommel de juiste verhoudingen uit het oog verloor. Hij ging na een lunch in het gezelschap van de ambassademedewerkster de stad in waar hij toenadering zocht bij de vrouw. Omdat de vrouw geacht werd dienstbaar aan hem te zijn, is dit misbruik van zijn positie als kamerlid.

Commissievoorzitter Ormel: "Gedurende zo’n reis is ieder Kamerlid 24 uur per dag lid van de delegatie. Allen moeten de naam van het parlement hoog houden. Daar spreek ik Van Bommel op aan.'

Vitesse niet gestraft na rel met Bilbao

Vitesse zal niet gestraft worden naar aanleiding van het gestaakte oefenduel met Athletic de Bilbao. De aanklager betaald voetbal heeft besloten de Arnhemmers niet te vervolgen.
Op 11 augustus werd de vriendschappelijke wedstrijd tussen Vitesse en Athletic de Bilbao gestaakt door scheidsrechter Kevin Blom nadat spelers en begeleiders van beide clubs met elkaar op de vuist waren gegaan.

De KNVB heeft naar aanleiding van het rapport van Blom de tv-beelden opgevraagd bij Vitesse. Na bestudering van de videobeelden en het rapport van Blom besloot de aanklager af te zien van vervolging van Vitesse. Volgens Vitesse komt dit deels doordat de club zelf al toe heeft gezegd bepaalde mensen te zullen straffen.

Zwaanswijk geschorst en beboet

Patrick Zwaanswijk is door de aanklager betaald voetbal voor vier duels geschorst waarvan één voorwaardelijk.
De Verdediger van NAC Breda kreeg de rode kaart in de bekerwedstrijd van Jong NAC tegen Excelsior. Hij heeft in die wedstrijd een tegenstander geslagen volgens de aanklager betaald voetbal. Effectief zal Zwaanswijk maar twee duels niet voor NAC kunnen spelen. Dit komt doordat Jong NAC tussen de wedstrijden van het eerste ook nog een wedstrijd speelt en hij dus daarvoor ook geschorst is. NAC heeft de schorsing geaccepteerd en tevens Zwaanswijk ook nog een geldboete opgelegd wegens onprofessioneel gedrag.

Sutil wil competitiever worden

Adrian Sutil kijkt halsreikend uit naar de nieuwe Spyker F1-bolide, welke in Turkije haar debuut zal maken. De Duitser hoopt vooral dat hij met de verbeterde Spyker de strijd aan kan gaan met de andere teams.

"We hopen in Turkije een flinke stap voorwaarts te kunnen maken," verklaarde Sutil tijdens Bavaria City Racing tegenover FOK!sport. "De bolide is flink verbeterd. Met name het aerodynamische pakket moet een enorme stap voorwaarts betekenen. Ik gok dat we ongeveer driekwart seconde per ronde sneller zullen zijn."

"In Hongarije wisten we de Honda van Rubens Barrichello al te verslaan en dat smaakte naar meer," vervolgde de jonge Duitser. "We hopen dat we een dubbele stap kunnen maken en zo de aansluiting vinden bij de rest van het veld."

Over zijn toekomst wil Sutil niet veel kwijt. Tijdens Bavaria City Racing gaf hij toe dat Toyota interesse in hem heeft getoond: "Er zijn gesprekken met Toyota geweest. Zij hebben daarin serieuze interesse in mij getoond. Meer kan en wil ik er niet over kwijt. Ik heb echter een contract bij Spyker en ik voel me goed bij het team. Bij Spyker blijven zou voor mij ook geen probleem zijn."

Soldner-X naar PS3 en PC

Een tijdje terug was er een grote Soldner X update te lezen op deze site. Naast een flink aantal nieuwe screens en wat extra info was er een poll te vinden waarin je kon kiezen naar welk platform Solnder X zou moeten komen. De keuzes waren PS3 (PSN en disc), Xbox 360 (XBLA en disc) en PC. Uiteindelijk hebben PSN en PC blijkbaar gewonnen want daar gaat de game voor uitkomen deze winter.

Features van de game:

12 stages of beautiful parallax graphics and animations, staged across 4 fantastic world/space settings
High definition graphics in 720p (16: 9)
Beautiful weather effects (such as rain, fog and lightning)
Classic design, yet state-of-the-art shooter technology
Unique upgrade weapon system with five standard weapon types
Never before seen tactical elements such as chaining, effectiveness system, 'berserker' mode and much more
Plenty of hidden bonus features
More than 20 extras (with both positive and negative effects!)
Addictive collection quests
Over-the-top boss fights
Features a superb soundtrack and sound effects
Bi-lingual story mode (English/Japanese)
Six modes of difficulty: very easy, easy, normal, hard, impossible, nightmare
Easy to learn, yet tough to master
Online high score ranking
Constant frame rate (60fps)

Waar zijn we mee bezig?avada stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ik denk dat Wilders deze keer zijn ware gezicht heeft laten zien, niet van een respectabel parlementslid maar van een volksmenner die alleen de onderbuikgevoelens van het plebs gebruikt om aan de macht te komen, zoals een "respectabele schilder annex oorlogsveteraan" dat in de jaren '20 en '30 in Duitsland probeerde en nog aan de macht kwam ook... de gevolgen zijn in de hele wereld maar vooral in Europa tot op de dag van vandaag voelbaar.

'Amsterdam moet kerkgebouwen redden'

De Task Force Toekomst Kerkgebouwen roept de gemeente Amsterdam en de deelraden op de aangekondigde sloop van kerkgebouwen te verhinderen. Hij wil tevens dat de gemeente altijd nagaat of vrijkomende kerkgebouwen kunnen worden behouden of een andere bestemming kunnen krijgen.

De komende tijd zullen de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk in Amsterdam verscheidene kerkgebouwen afstoten. De besluitvorming daarover vindt vaak binnen de kerken plaats. De gemeente en de bewoners worden pas ingelicht, als het besluit om de kerk te slopen al is genomen.

Kerken zijn een belangrijk onderdeel van het Nederlandse erfgoed en geschiedenis. Zij bepalen vaak het hart van stad of wijk en zijn voor veel burgers belangrijke ruimtelijke oriëntatiepunten, schrijft de Task Force. Sloop van de gebouwen leidt tot verarming van de identiteit van de stad. Ook wordt het aantal plaatsen waar een grote groep mensen kan samenkomen, verminderd, hoewel bijvoorbeeld nieuwe geloofsgemeenschappen nog onderdak zoeken.

In Amsterdam hebben burgers de afbraak van verscheidene kerkgebouwen weten te voorkomen, zoals de Vondelkerk, maar andere gebouwen zijn verloren gegaan. Daartoe behoren de neogotische Vincentiuskerk en De Liefde, een creatie van de bekende architect Pierre Cuypers. In 2004 ging nog de markante Thomas van Aquinokerk (een gebouw van de Amsterdamse School) in de Rijnstraat tegen de grond.

Kerkgebouwen die zich op dit moment in de gevarenzone bevinden, zijn de Opgang in de wijk Osdorp en de Pius X-kerk in Slotervaart, een van de laatste kerkgebouwen van de zogeheten Bossche School. Zelfs twee kerken die gemeentelijke bescherming genieten, zouden gevaar lopen.

De Task Force Toekomst Kerkgebouwen is een groep individuen die ernaar streeft de massale vernietiging van kerken te voorkomen.

Rock Band later in Europa, ook op PS2 en meer songs

Harmonix heeft op de GC in Leipzig, die momenteel bezig is, laten weten dat Rock Band ook een PS2-uitvoering zal krijgen. Deze zal de meeste functies van z'n PS3- en X360-broertjes krijgen, en zelfs een aantal extra gameplay-features kennen. Exacte verschillen tussen de current-gen versies en de last-gen versie werden echter niet aangegeven. Een releasedate voor de PS2-versie is ook nog niet bekend.

Die is inmiddels wel enigzins bekend voor de X360- en PS3-versies. Rock Band zal voor de kerst in de Amerikaanse winkels liggen, wij Europeanen zullen tot begin 2008 moeten wachten met rocken. Daar staat echter wel tegenover dat de setlists voor Europa per land gelokaliseerd zullen worden, zowel on-disc als de downloadbare songs. Of de on-disc localisatie (deels) ten koste zal gaan van de bestaande setlist is niet bekend.

Daarnaast werden er ook nog tien nieuwe songs bekendgemaakt die hun opwachting zullen gaan maken in de game, en het zijn allemaal master recordings. Dit betekent dat je de originele muziek en stemmen zult horen.

Rolling Stones - Gimme Shelter
Deep Purple - Highway Star
The Clash - Should I Stay or Should I Go
Faith No More - Epic
Smashing Pumpkins - Cherub Rock
Radiohead - Creep
Beastie Boys - Sabotage
Jet - Are You Gonna Be My Girl
OK Go - Here It Goes Again
Nine Inch Nails - The Hand That Feeds

Guerini houdt er na de Vuelta mee op

Giuseppe Guerini hangt na dit seizoen zijn fiets aan de wilgen. De Italiaan uit de Duitse T-Mobile ploeg vindt het wel welletjes. Guerini begon in 1993 met fietsen bij Navigare-Blue Storm waarna drie jaar bij Polti volgden.

In 1999 stapte Guerini over naar het toenmalige Telekom. In datzelfde jaar behaalde de 37-jarige Italiaan zijn meest memorabele overwinning op L’Alpe d’Huez. Met nog twee kilometer te gaan knalde Guerini, op dat moment in leidende positie, op een fotograferende toeschouwer. De renner kwam ten val maar kon zijn weg wel vervolgen om uiteindelijk toch als eerste over de meet te komen. In de Ronde van Spanje zal Guerini voor de laatste maal opstappen, daarna is het voorbij met de wielercarrière van de Italiaanse renner.

School niet blij met grote penis in gras

OnderwijsOp het sportterrein van het Kennemer College aan de Büllerlaan in Beverwijk hebben onverlaten aan het begin van het nieuwe schooljaar een reuze piemel in het gras uitgegraven. De eikel wijst naar het schoolgebouw.

De schoolleiding kan de actie niet waarderen. Ze heeft bij de politie aangifte van vernieling van het grasveld. De politie gaat op zoek naar de dader(s).Piemel in gras

Met dank aan Thomas-W voor de submit.

Derksen tevreden met flightgenoten

Op het KLM Open is Robert-Jan Derksen voor de eerste twee rondes ingedeeld bij de Duitser Berhard Langer en de Engelsman Nick Dougherty. Derksen was tevreden met zijn flightgenoten.

"Het zijn twee verschillende spelers. Dougherty is een golfer die overal voor gaat. Om met Bernhard Langer in een flight te zitten, is heel bijzonder. Hij is een voorbeeld voor mij. Ik zie veel dingen van mezelf terug in hem," aldus de 33-jarige Derksen die hoopt zijn voordeel te doen met de aanwezigheid van Langer. "Hij laat zich nooit gek maken en straalt een bepaalde rust uit. Ik denk dat ik daar profijt van kan hebben, want het is al hectisch genoeg bij zo'n toernooi in eigen land."

Maarten Lafeber is voor de eerste twee ronden ingedeeld bij de Nieuw-Zeelander Michael Campbell en titelverdediger Simon Dyson uit Engeland. Campbell won in 2005 het US open. Joost Luiten, gezien als één van de talenten, mag samen met Zuid Afrikaan Anton Haig en Pablo Martin uit Spanje de eerste twee ronden spelen.

Snoyl kampt met overgewicht

NEC heeft een diëtiste ingehuurd om Ferne Snoyl van zijn overgewicht aft e helpen. De 22-jarige speler is vanwege overgewicht tijdelijk teruggezet naar Jong NEC.

"Wij meten onze spelers op hun vetpercentage, iedereen heeft daarbij een streefgewicht. Ferne Snoyl zat ver boven zijn gewicht, maar afgelopen week was hij drie kilo aangekomen in plaats van afgevallen. Dat kan niet voor een profvoetballer," volgens coach Mario Been. "We hebben er al een diëtiste op gezet, maar zo'n jongen moet natuurlijk wel zelf willen afvallen." Als Snoyl weer op zijn streefgewicht zit mag hij terugkeren bij de selectie.

Antwerpse moslima wil verbod paaseieren

De Antwerpse vakbondsvertegenwoordiger Badia Miri wil dat er in de overheidsgebouwen in Antwerpen een verbod komt op paaseieren en kerstbomen. Volgens haar is dat een redelijke eis nu hoofddoekjes voor personeel achter een loket verboden zijn.

Miri is één van de zeven Antwerpse moslima's die onlangs hun hoofddoeken moesten afzetten als ze hun loketfunctie wensten te behouden. Drie deden daarop de doek af en voor de anderen werd een andere functie gezocht.

Volgens Miri stelt het Antwerpse stadsbestuur dat de neutraliteit in het gedrang komt als personeelsleden een kruis of een hoofddoek dragen. ''Alleen ervaren wij dat enkel is opgetreden tegen de moslima's. Als het stadsbestuur echt begaan is met de neutraliteit, dan mogen er geen kerstbomen of paaseieren meer komen op de werkvloer. Wij vragen een meldpunt voor alle overtredingen op de kledingvoorschriften.''

Videos maken in FIFA 08

Tijdens een persconferentie heeft EA wat nieuwe functies aangekondigd voor de game FIFA 08. Het zal mogelijk zijn om in de game filmpjes op te nemen en die vervolgens op een website te zetten. Het schijnt zelfs mogelijk zijn om het filmpje direct op YouTube te zetten.

De game zal op 60 frames per seconde draaien en zal meer dan 15000 echte voetballers bevatten. Een nieuwe mode in de game is de A Pro-mode. in de trainingen zul je meer feedback krijgen over hoe je goed je speler is en je kunt ook online de Pro-mode spelen. Voor een hele online-wedstrijd heb je dan tien personen nodig, en zul je vijf tegen vijf spelen. Of je dan wel in het spel elf tegen elf speelt is nog niet helemaal duidelijk. De verwachting is dat je rond 2010 echt elf tegen elf kunt spelen met 22 vrienden.

Een nieuw camera-perspectief is ook getoond. Via dit perspectief zie je het veld schuin van achteren en de camera zal dynamisch in- en uitzoomen afhankelijk van het spel. Naast de Pro-mode heb je ook de Familyplay-mode, waardoor een ongeoefende speler makkelijk een potje kan voetballen. De versie die tijdens de presentatie getoond werd was de PS3-versie.

Britney Spears gespot in Antwerpen

ShowbizzBrekend nieuws uit België. Eén van de favoriete artiestes van de FOK!-frontpage, Britney Spears, is maandag gesignaleerd in eetcafé Erasmus aan de Berchemlei in de Antwerpse wijk Borgerhout. Volgens kelner Ronald Busschots kwam Britney aanrijden met twee grote Mercedessen en had ze drie bodyguards bij zich en droeg ze een zonnebril.

Busschots zegt vandaag in de Vlaamse media dat hij en zijn collega's er zeker van zijn dat het La Spears betrof. ''Maandagavond tussen zes en zeven uur stopten voor de deur twee grote Mercedessen 500. Dat zijn van die grote bakken, die zie je niet alle dagen. Bovendien hadden ze een nummerplaat met VIP017 en VIP018 op. Uit de auto's stapten drie mannen en een vrouw. De vrouw kwam binnen, met één van de mannen. 'Waar is het toilet', vroeg de man in het Engels met een Amerikaans accent. Ik wees hem de weg en de vrouw ging het toilet binnen. De man bleef voor de deur van de wc staan. Hij had een oortje in.''

Toen de vrouw uit het toilet kwam glimlachte ze naar Ronald en zei ''thank you''. Toen herkende Ronald haar: het was Britney Spears.De zeker echte Spears, want archieffoto

Film: Rescue Dawn

Een Vietnam Oorlogsfilm, maar dan net even in het buurland Laos, net even voordat er werkelijk Amerikaanse soldaten aan land worden gezet en zonder heel veel geschiet en gebombardeer. Net even wat anders dus, maar Werner Herzog (bekend van Grizzly man) vergeet echter niet de belangrijkste elementen, zoals mannelijke kameraadschap, paranoia en de jungle als grootste vijand. Als de Amerikaans-Duitse piloot Dieter Dengler (Christian Bale, bekend van Batman Begins en The Prestige) neerstort tijdens een geheime missie boven Laos, is hij plots ontzettend alleen in vijandelijk gebied.

Amsterdam telt meeste nationaliteiten

Amsterdam is wereldwijd gezien de stad die de meeste nationaliteiten telt. Dit blijkt uit recente cijfers van de dienst Persoonsgegevens. Onze hoofdstad heeft inwoners die afkomstig zijn uit 177 landen. Ter vergelijking: Antwerpen heeft er 164 en wereldstad New York 'maar' 150.

In Amsterdam zijn zeven landen met maar één persoon vertegenwoordigd: Malawi, Botswana, Comoren, Gabon, Monaco en Turkmenistan. De meeste inwoners in de hoofdstad zijn gewoon van Nederlandse komaf: 532.547 personen. Dat zijn er overigens 1.051 minder dan een jaar geleden.

Na de Nederlandse komt de Marokkaanse nationaliteit het meest voor (64.588 personen) gevolgd door de Turken (37.421) en de Britten (10.244).

Het aantal Nederlanders met dubbele nationaliteit is toegenomen van 119.000 naar 122.056. Er zijn 1.148 mensen in de stad die naast de Nederlandse nationaliteit twee of nog meer andere nationaliteiten hebben en van 1.600 mensen is de afkomst onbekend of ze zijn statenloos. Op 30 juni 2007 telde Amsterdam in totaal 745.993 inwoners. Die trend is opwaarts.

Extreemrechts vaak betrokken bij racistisch geweld

Het aantal racistische geweldsincidenten waarbij extreemrechtse groepen of individuen zijn betrokken, is vorig jaar sterk gestegen. In 2006 was er sprake van 67 gevallen, in 2005 waren dat er nog 38.

Over het geheel genomen daalde het aantal meldingen van racistisch geweld vorig jaar met 10 procent ten opzichte van 2005. Dit blijkt  uit de Monitor Racisme & Extremisme van de Anne Frank Stichting en de Universiteit Leiden die op de website van de stichting is gepubliceerd.

In 2005 waren bij confrontaties tussen verschillende etnische groepen vaak zogenoemde Lonsdalejongeren betrokken. In 2006 is hun aandeel in deze confrontaties een stuk gedaald. Wat onderzoeker Jaap van Donselaar wel ziet, is dat sommige van deze Lonsdalers zijn 'doorgeradicaliseerd' en zich hebben aangesloten bij neonazigroepen. De Lonsdalekleding hebben ze afgezworen.

Snoopy, toen en nu

We zien al jaren en jaren steeds dezelfde Snoopy tekeningen. Charlie Brown is altijd even oud geweest en men wordt nooit echt ouder in de strip zelf, logisch op zichzelf natuurlijk, maar er zijn mensen die hun fantasie een beetje de vrije loop laten. Zo ook deze  tekenaar die een toen en nu van Snoopy's main characters maakte. Niet van Snoopy zelf, die is immers dood na al die tijd.

Utrecht en Sparta willen Bouaouzan ruilen

FC Utrecht en Sparta zijn bezig met een spelersruil. Hoofdrolspeler in die ruil is Rachid Bouaouzan, maar voorlopig lopen de pogingen nog op niets uit. De andere helft van de ruil, Joost Broerse, voelt er weinig voor om te verhuizen.
FC Utrecht wil graag Bouaouzan overnemen van Sparta, maar de club heeft daar momenteel geen geld voor. Sparta wil op zijn beurt van de aanvaller af. Het contract van de 23-jarige speler loopt aan het einde van dit seizoen af en Bouaouzan heeft al gezegd dat hij zijn contract niet zal verlengen. Vanwege deze reden wil Algemeen Directeur Danny Blind hem verkopen zodat hij niet transfervrij vertrekt voor het eind van het seizoen.

Sparta en Utrecht willen graag Joost Broerse in de ruil betrekken. De 28-jarige verdediger annex middenvelder heeft geen zin om naar Rotterdam te verhuizen. Broerse wil ervoor gaan om in het eerste te spelen. Afgelopen zondag liet coach Willem van Hanegem Broerse nog als centrale middenvelder beginnen aan het thuisduel met Feyenoord.

Vrouw zwanger van zevenling

Icoon OpmerkelijkEen 22-jarige vrouw uit Argentinië is zwanger van wel iets heel bijzonders, namelijk een zevenling. Eind deze maand moeten de meisjes geboren worden. Dit is de eerste keer in de Argentijnse geschiedenis dat een zevenling ter wereld komt na een natuurlijke zwangerschap. Op 30 augustus zal de zevenling door middel van een keizersnee worden geboren, zo melden de toekomstige moeder, Yolanda, en haar man, Javier. Dit is Yolanda’s eerste zwangerschap. In haar familie zijn meerlingen geen uitzondering.

Wij willen dat alle meisjes uniek zijn. Daarom noemen we ze Zahara, Acsa, Aixa, Sjael, Zalma, Nahir en Zael." Het gewicht van de baby’s is heel verschillend zo twee weken voor de bevalling. De lichtste baby weegt 400 gram en de zwaarste weegt 2,1 kilo. “Ze hebben me geholpen met medicijnen en vitamines en ik heb 85 injecties gekregen omdat de baby's me ondermijnden,” aldus de toekomstige moeder.

Zeer diepe grot in Spanje ontdekt

Icoon EuropaSpeleologen van de universiteit van het Belgische Leuven hebben in het Noord-Spaanse bergmassief Picos de Europa een van 's werelds diepste grotten ontdekt.

In de grot Sima de la Cornisa bereikten ze een diepte van liefst 1507 meter, wat de grot op de achtste plaats in de lijst van diepste grotten ter wereld brengt. Dit meldt het Belgische persbureau Belga. De Vlaamse speleologen (Spekul) werkten samen met Spaanse speleologen van de speleoclub van Valencia. Sinds 2001 wordt de Sima de la Cornisa onderzocht. Vorig jaar werd in de grot al een diepte bereikt van 1300 meter. Dit jaar werd de magische grens van 1500 meter diepte overschreden.

Het voorlopige eindpunt van de grot wordt gevormd door een zeer grote collectorgang van 6 tot 10 meter breed en minstens 60 meter hoog. In de collector vloeit al het water dat op het betreffende bergmassief samenvalt. De onderzoekers zijn voorlopig met de exploratie van de grot gestopt toen ze op een soort zwanenhals stuitte die vol staat met water.

''Maar het is duidelijk dat dit niet het eindpunt is. Op verschillende plaatsen zijn er mogelijkheden om de grot verder te exploreren'', zegt Jan Masschelein, die de expeditie leidde. ''Aangezien verondersteld wordt dat het water van de ondergrondse rivier uiteindelijk de bron vormt van Los Molinos op 430 meter hoogte in de kloof van de Rio Cares, is het theoretisch zelfs mogelijk om nog zo'n 600 meter dieper te dalen, dus tot 2100 meter'', aldus de speleoloog.

'Fred Thompson presidentskandidaat'

Icoon AmerikaDe acteur, advocaat en politicus Fred Dalton Thompson gaat zich officieel kandidaat stellen voor het Amerikaanse presidentschap namens de Republikeinen. Dat geloven inwoners van de plaats Lawrenceburg, de geboorteplaats van Thompson. Velen verwachten de mededeling al woensdag.

In maart 2007 liet Thompson al weten belangstelling te hebben voor de baan. Op 1 juni 2007 richtte hij een verkennend comité op. De officiële bekendmaking liet echter op zich wachten. ''We blijven maar wachten en wachten'', zegt een 82-jarige gepensioneerde inwoner. ''Het is een beetje frustrerend. Maar we zijn er klaar voor.''

Yildirim wil opheldering over Wilders

Düzgün YildirimHet kersverse Eerste Kamerlid Düzgün Yildirim (SP) haalt direct na zijn aantreden flink uit naar Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV).

Hij wil van minister van Justitie Hirsch Ballin en premier Jan Peter Balkenende weten of de ''radicale uitspraken'' van Wilders wel binnen de grenzen van de wet liggen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de senator gisteren heeft ingediend.

Yildirim vraagt ook wat de beveiliging van de parlementariër kost en of de bewindspersonen het met hem eens zijn dat Wilders zelf schuldig is aan zijn mogelijk onveilige leefsituatie. Düzgün Yildirim vindt dat Wilders conflicten en tegenstelling tussen bevolkingsgroepen creëert en mensen ernstig krenkt.

Hij wil daarom van de bewindslieden weten of zij vinden dat er maatregelen getroffen moeten worden om het doen van ''normloze uitspraken die de verhoudingen in onze samenleving op scherp zetten'' tegen te gaan.

Verder vraagt hij zich af of de bewindslieden het gerechtvaardigd vinden dat Wilders mogelijk levenslang op de kosten van de staat beveiligd wordt, terwijl de PVV-voorman in zijn ogen een ''uitstekende honorering'' als Kamerlid ontvangt en diens partij ook financieel gesteund wordt. Yildirim wil weten of de wetgeving op dit punt niet moet worden aangepast.

De Zwolse senator liet zelf doorschemeren dat dit niet alleen de eerste, maar waarschijnlijk ook de laatste schriftelijke vragen zijn die hij namens de SP stelt. Op 24 augustus verloopt het ultimatum dat de partijleiding hem heeft gegeven om zijn zetel op te geven.

Yildirim werd in mei met voorkeurstemmen in de Eerste Kamer gekozen. Het SP-bestuur wil dat hij zijn zetel opgeeft, omdat aan de volgorde van de officiële kandidatenlijst zou worden vastgehouden. Het partijbestuur dreigt hem uit de partij te zetten als hij niet opstapt.

Veel ouders ergeren zich aan andermans kind

Icoon Enqu괥Ruim driekwart van de ouders ergert zich aan kinderen van andere mensen. Ze vinden ze brutaal, asociaal en ongehoorzaam. Dat blijkt  uit een onderzoek dat J/M, een maandblad voor ouders met kinderen op de basisschool.

Het blad liet het onderzoek uitvoeren ter gelegenheid van zijn 10-jarig jubileum. Ouders hebben vooral kritiek op andere ouders. Ze vinden dat ze het zelf prima doen, al laat ruim 80 procent weten zelf ook wel eens een steek te laten vallen. Twee derde van de ouders wil dat kinderen steviger worden aangepakt. Van bijna negen op de tien vaders en moeders kan het wel wat strenger en gedisciplineerder op school.

Vier op de vijf ouders zijn van mening dat de maatschappij verloedert. Daarom vinden ze het belangrijk dat kinderen verantwoordelijkheidsgevoel wordt bijgebracht en dat ze leren rekening te houden met anderen.

Ouders meldden dat het hebben van kinderen een goede uitwerking heeft op hun welzijn. Wel klagen veel mensen erover dat ze weinig tijd overhouden voor zichzelf. Twintig procent bekent wel eens jaloers te zijn op mensen zonder kinderen.

Timmer opgeroepen door Van Basten

Marco van Basten heeft Henk Timmer bij de selectie gehaald van het Nederlands Elftal. De 35-jarige keeper van Feyenoord is opgeroepen wegens een blessure bij Edwin van der Sar.
Van Der Sar raakte dinsdagmiddag tijdens de training geblesseerd en woensdag zal bekeken worden of hij mee kan doen tegen Zwitserland. Timmer is voor de zekerheid als derde keeper toegevoegd. Mocht Van Der Sar niet kunnen spelen dan staat Maarten Stekelenburg onder de lat en zal Timmer op de bank plaatsnemen. Mocht hij speeltijd krijgen dan zou dat zijn vijfde optreden in Oranje betekenen.

Maartje Paumen zwaar geblesseerd

Voor Maartje Paumen is het EK in Engeland voorbij. Dé strafcornerspecialist van het Nederlandse damesteam liep dinsdag tegen Engeland een zware knieblessure op. Waarschijnlijk zijn haar kruisbanden gescheurd.
"Ze is nu naar het ziekenhuis", liet bondscoach Marc Lammers na afloop weten. "Het zag er niet best uit. De medische staf houdt rekening met gescheurde kruisbanden. Heel triest voor haar. Ze loopt een flinke achterstand op richting de Olympische Spelen volgend jaar in Peking. En ik ben mijn eerste strafcornerspecialist en mijn linksback kwijt. Leuk is anders."

Lammers was niet blij met de lompe actie van de Engelse Crista Cullen. "Ze kwam woest uitlopen bij die strafcorner. Ze viel met haar volle gewicht op de rug van Maartje. Dat krijg je als je steeds meer fysiek spel toestaat in hockey. Tegen deze overtredingen doen ze helaas niets meer."

De blessure zorgde ervoor dat er geen 'juichstemming' was na de derde zege van de dames. "Nee, dat overschaduwt alles", concludeerde Lammers. "Voor de halve finale donderdag tegen Spanje moeten we iets anders bedenken met de strafcorner. Minke Booij kan slaan en Kim Lammers kan pushen. Het wordt een interessante wedstrijd. Spanje heeft een prima keeper en een sterke counter. Ook zonder Paumen heb ik er wel vertrouwen in."

Emerson naar AC Milan

Emerson verlaat Real Madrid na slechts één seizoen en keert terug naar de Italiaanse competitie. De 31-jarige middenvelder heeft een contract getekend bij AC Milan. De Italiaanse club heeft dit bevestigd.

De duur van zijn contract en de transfersom zijn niet bekend gemaakt. Vorig jaar verruilde de Braziliaan Juventus voor Madrid nadat de Italianen bij een omkoopschandaal betrokken raakten en als straf naar de Serie B degradeerden. Met Real werd hij afgelopen seizoen landskampioen.

Emerson kwam echter niet voor in de plannen van de nieuwe Real-trainer Bernd Schuster en mocht vertrekken.

Ramos maakt seizoen af bij Sevilla

Juande Ramos maakt gewoon het seizoen af als trainer van Sevilla FC. Dat heeft de voorzitter van de Spaanse club, Jose Maria del Nido, gezegd.

"Hij is niet van plan om naar Tottenham Hotspur te gaan", aldus del Nido op een speciaal belegde persconferentie. "Ik wil de geruchten die in Engeland de ronde doen de kop indrukken. Juande heeft me verteld dat hij zijn contract uitdient."

Tottenham Hotspur maakte gisteren al bekend dat Martin Jol voorlopig gewoon bij de Spurs blijft.

CD: Birdpaula

Als je één ding zeker kan zeggen na het beluisteren van het titelloze debuutalbum van Birdpaula, dan is het wel dat de Amerikaanse zangeres Paula Moore een behoorlijk onbezorgd leventje leidt. Opgegroeid tussen de folk, blues en jazz van haar ouders studeerde ze onder andere klassieke muziek, om vervolgens rond te reizen als jazzpianiste. Al die elementen uit haar jeugd keren terug op haar eerste album, maar dan omlijst in een rustieke popsfeer. Denk aan Norah Jones, maar dan minder jazzy. Of onze eigen Charlie Dée.CD: V.A. - The Best of Taste of Chaos Two

Taste of Chaos is de naam voor een reeks festivals en concerten die verband houden met de post-hardcore/emo scene. Zo treden in november The Used en Rise Against samen in 013 op in het kader van Taste of Chaos. Vooral in Amerika -de bakermat van alles wat emo is- is het succes van de festivals (te vergelijken met de Warped Tour) groot. Nu in Europa langszaam aan iedere puber met een laag zelfbeeld aan de emo, oogschaduw en scheermesjes zit, lijkt ook hier de markt groot genoeg om een verzamelaar uit te brengen met bands die Taste of Chaos-worthy zijn.

Gilbert wint eerste etappe Limousin

De eerste etappe van de Ronde van de Limousin is gewonnen door de Belg Philippe Gilbert. Na 160 kilometer van Limoges naar La Souterraine was Gilbert de snelste van een kleine kopgroep.

Na dertig kilometer koersen was er een groep van twintig renners uit het peloton ontsnapt. Niet iedereen van die groep wist mee te blijven. Gilbert en zijn medevluchters finishten met 30 seconden voorsprong op een achtervolgende groep. Het peloton volgde op ruim 11 minuten achterstand.

FC Groningen heeft spits Kanu op proef

FC Groningen heeft de komende dagen een Braziliaanse spits op proef. Het gaat om de 19-jarige Rubenilson dos Santos da Rocha, die luistert naar de voetbalnaam Kanu. De linkspoot is afkomstig van Barueri, dat in de Braziliaanse Serie B speelt.


"De bedoeling is dat Kanu tot en met het einde van de week in Groningen blijft, daarna zullen wij zijn prestaties evalueren en beoordelen", aldus algemeen directeur Hans Nijland.

Sneijder: "Alles gaat sneller en beter bij Real"

De afgelopen anderhalve week was Wesley Sneijder achtereenvolgens in Utrecht, Madrid, Cadiz, Madrid, Utrecht en Noordwijk. De nieuweling van Real Madrid arriveerde gisteren in Genève voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Zwitserland. "Het was een hectisch weekje, maar wel leuk."

Sneijder beseft nog steeds niet wat hem allemaal is overkomen. "Na lang wikken en wegen was ik er zo'n maand geleden helemaal uit. Valencia is een heel mooie club en ik wist dat ze veel meer dan 16 miljoen euro voor mij wilden betalen. Dat zie je nu ook, want ze hebben het bod op Rafael van der Vaart toch ook al flink verhoogd. Ik wilde echter naar de absolute top. Ik wilde naar Barcelona of naar Real Madrid. Alleen daarom heb ik bekendgemaakt dat ik niet naar Valencia zou vertrekken," aldus Sneijder. "Ik wilde me het komende seizoen met Ajax alsnog bij Real of Barcelona in de kijker spelen. Ik had al tien kaarten voor alle duels van Ajax in de Champions League besteld. Die bestelling heb ik overigens niet ingetrokken. Want indien mogelijk wil ik nog steeds duels van Ajax bezoeken. Ook als ze in de UEFA Cup spelen. Ajax is en blijft mijn club."

Sneijder zei dat hij het aanbod van Real Madrid niet kon weigeren. "En dat bod kwam. Achteraf gezien kan ik nu alleen maar zeggen dat ik heel blij ben dat ik komend seizoen bij Real Madrid speel. Ik kan me daar tot een nog veel betere speler ontwikkelen. Alles gaat daar sneller en beter. We oefenden vorige week tegen tweedeklasser Cadiz. Die ploeg zou in de Eredivisie bij de bovenste vijf spelen. Ajax wint afgelopen zondag met 8-1 van De Graafschap. Snap je wat ik bedoel?," aldus de middenvelder.

Jol blijft bij Tottenham Hotspur

Martin Jol blijft trainer van Tottenham Hotspur. Na een bestuursvergadering is dat besloten. Afgelopen dagen waren er veel geruchten over een vertrek van de Nederlander.

"Hopelijk kunnen we ons nu concentreren op de eerstvolgende competitiewedstrijd", aldus Jol. "We hadden een heldere conversatie. De laatste twee seizoenen eindigden we als vijfde en we hebben nu een beter team, dus moeten we optimistisch zijn."

Daniel Levy, de voorzitter van de Spurs, verwacht veel van Jol. "We willen Champions League-voetbal zien op White Hart Lane. Wij, als bestuur, zijn het naar de club en supporters toe verplicht geregeld onze positie vast te stellen. We hebben stevig geïnvesteerd, dit is het beste Spurs van de voorbije twintig jaar. Ook het niveau van de coach moet van de hoogste kwaliteit zijn, zodat de spelers hun potentieel ten volle kunnen benutten. Dit alles hebben we doorgesproken met Martin en hij is bereid de uitdaging aan te gaan."

Boek: Alan Folsom - Dag van de Samenzwering

Na zijn eerdere drie boeken, De dag na Morgen, Dag van Bekentenis en Dag van Vergelding ligt nu het vierde boek van Allan Folsom in de winkel: Dag van de Samenzwering. Een thriller die in de pers enorm wordt geprezen. Beoordelingen als 'Folsom steekt meesters als Robert Ludlum naar de kroon' (Algemeen Dagblad) en 'Thrillers van dit kaliber kom je niet iedere dag, zelfs niet ieder jaar tegen' (Volkskrant) zijn niet van de lucht en maken meteen nieuwsgierig naar deze nieuwe 'Dag' zoals Folsom al zijn boeken betitelt. Het verhaal speelt zich op hoog niveau af. Intriges en complotten binnen de overheid, zowel de Amerikaanse als overzeese overheden, vormen naast de persoonlijke verhaallijn de basis. Dit is altijd goed voor een actiethriller. Het maakt het verhaal meerledig en dieper. Folsom is hier een meester in, dit bewees hij al eerder en wederom bevestigt hij deze kundigheid. Pak een stoel en huiver mee met Folsom.


Youtube: Medewerkers McDrive aanvallen

Icoon InternetJongeren die door de Amerikaanse McDrive rijden, drank bestellen en het goedje vervolgens recht in het gezicht van de betreffende medewerker gooien. De 'grap' heet 'Fire in the Hole', en gemaakte filmpjes circuleren al maanden op Youtube.

Vier jongeren uit de plaats North Huntingdon, die de actie recentelijk kopieerden , zijn nu gearresteerd Zij zouden verantwoordelijk zijn voor vier lokale incidenten (filmpje) bij verschillende fastfoodrestaurants. Een keer gooiden zij niet de gekregen drank terug, maar een bijtende vloeistof. Het viertal werd door middel van camerabeelden getraceerd en moet nog officieel worden aangeklaagd.

Meer kritiek op de Unreal Engine 3

Na de eerdere kritiek vanuit Silicon Knights op de Unreal 3 engine komt er nu ook vanuit een andere hoek kritiek op de manier waarop Epic omgaat met de engine.

Steve Sinclair, game director bij Digital Extremes voor de game Dark Sector, heeft zich het volgende laten ontvallen over de Unreal 3 engine:

A lot of promises were made about the Unreal III engine, particularly on PS3. But as we see now, the time frames haven't been met and now a lot of games using it are being held up.

Het pijnlijke hiervan is dat Digital Extremes en Epic al jarenlang een goede band hebben, ze hebben samengewerkt aan games als de originele Unreal en Unreal Tournament, en hebben gebaseerd op de Unreal 2 engine games als Pariah en Unreal Championship uitgebracht.


Dark Sector

Zo die is goed met pannen

Icoon OpmerkelijkOf Aneta Florczyk lekker kan koken is niet bekend maar sterk is ze wel. Deze 25-jarige krachtpatster van amper 1.70 meter en met een armomtrek van 36 centimeter buigt koekenpannen voor de lol.

Aneta verveelde zich te pletter in haar dorp dat uit maar 16 huizen bestaat waarop ze besloot aan krachttraining te gaan doen. Na drie jaar flink getrained te hebben had ze al 13 prijzen binnen. Bij het powerliften drukte ze zelfs 507,5 kilo omhoog. Een simpel koekepannetje is dan ook geen probleem voor haar. Ruzie kan je dan ook maar beter niet met haar krijgen.

Overtuigd van haar kwaliteiten maakte ze een filmpje dat ze op youtube plaatste.

Op een gebakken eitje hoef je niet te rekenen 's morgens.

Square-Enix Store geopend

Square-Enix heeft een online winkel in elkaar geklust waar je allerlei merchandise kunt kopen. Van Final Fantasy kettingen tot Dragon Quest sleutels en van Kingdom Hearts poppetjes tot Valkyrie Profile sleutelhangers.

Je vindt de webstore door *hier* te klikken. Hou er echter wel rekening mee dat wij Europeanen niets kunnen kopen.... Een Europese versie is in de maak als het goed is. Tot die tijd kun je enkel kijken.


Een Chocobo pluche

Square-Enix registreert Dragon Quest namen

Square-Enix heeft onlangs een aantal namen geregistreerd wat waarschijnlijk betekent dat we de games gaan terugzien als port/remake. Het gaat om de volgende titels:

- Akuryou no Kamigami
(subtitel van Dragon Quest II: Akuryou no Kamigami)
- Soshite Densetsu e...
(subtitel van Dragon Quest III: Soshite Densetsu e...)
- Michibikareshi Monotachi
(subtitel van Dragon Quest IV: Michibikareshi Monotachi)
- Tenkuu no Hanayome
(subtitel van Dragon Quest V: Tenkuu no Hanayome)
- Maboroshi no Daichi
(subtitel van Dragon Quest VI: Maboroshi no Daichi)
- Eden no Senshi-tachi
(subtitel van Dragon Quest VII: Eden no Senshi-tachi)
- Eternal Wheel
- Staticarts


Dragon Quest IV voor de DS

Van dit lijstje is al bekend dat IV, V en VI naar de DS gaan in de vorm van een remake/port. Wat er gebeurt met II en II en VII is nog niet bekend. Dragon Quest I staat er in ieder geval niet tussen omdat deze geen subtitel kent.

Staticarts wordt gelinkt als Wii-game en Eternal Wheel is een arcade-kast.

Armpje drukken gevaarlijk in Japan

In Japan is voor al je dagelijkse bezigheden wel een arcadekast beschikbaar. Trommelen, gitaarspelen, dansen en ook armpje drukken. Deze Arm Spirit kasten van uitgever Atlus zijn echter niet veilig genoeg en worden daarom allemaal teruggeroepen.

De reden voor het terughalen van de machines zijn drie spelers die hun arm hebben gebroken tijdens het spelen op de kast. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend, de kast is helemaal niet sterk. Zelfs vrouwen zouden het moeten kunnen spelen aldus een woordvoerder van Atlus: We think that maybe some players get over-excited and twist their arms in an unnatural way. The machine isn't that strong, much less so than a muscular man. Even women should be able to beat it.

Verkoopcijfers Canada, spannuuuunnnd!

Ook in Canada zien we dezelfde verdeling als overal in de wereld. De Nintendo DS verkoopt ruim het meest, gevolgd door de Wii. Daarna pas komen de andere consoles waarvan de ouwe PS2 het nog het beste doet. De gigantisch lage PSP cijfers hebben te maken met de schaarste van het product. Sony levert geen PSP's meer omdat in september de PSP slim en lite uitkomt.

Hardware

ConsoleJuli 2007Juni 2007
Nintendo DS45.75545.700
Wii36.41953.000
PS220.27821.000
PS315.0376.500
36013.11913.500
GBA9.7508.800
PSP5.82518.500

Exacte softwarecijfers zijn helaas niet bekend. Wel de verdeling per verkoopaantal (verdeeld in groepen van 5.000 exemplaren).

Software

> 20k
Wii Play

> 15k
PS2 Guitar Hero 2 met Guitar
PS2 Guitar Hero Encore: Rock the 80's
NDS Pokemon Diamond
WII Mario Party 8
360 Guitar Hero 2 met Guitar
PS2 Transformers

< 10k
NDS Pokemon Pearl
NDS New Super Mario Bros
NDS Brain Age

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.