Rasmussen rijdt Ronde van Pijnacker

Michael Rasmussen neemt op 18 augustus deel aan de Ronde van Pijnacker. De organisatoren van het criterium zijn er in geslaagd om de renner, die een aantal weken geleden zijn ontslag bij Rabobank kreeg, voor 15.000 euro naar de Zuid-Hollandse plaats te halen.

Rasmussen droeg in de afgelopen Tour de France lange tijd het gele leiderstricot. Uiteindelijk werd de Deense renner uit de wielerronde gehaald, omdat hij gelogen zou hebben over zijn verblijfplaats tijdens de trainingen. Maarten Welling, voorzitter van het criterium, liet weten dat hij contact zocht met de wielrenner, nadat hij in de Ronde van Charlottenlund in Denemarken zijn rentree beleefde.

De organisatie van het criterium in Pijnacker schroomden niet om Rasmussen uit te nodigen. "Hij is toch slachtoffer geworden van de situatie. Hij is niet op doping betrapt, de reden voor zijn ontslag is nog steeds heel onduidelijk. We vonden het toch sneu voor hem", liet Welling weten. De voorzitter heeft overigens bij de lokale Rabobank navraag gedaan of ze er moeite mee hadden als de Deen mee zou rijden. Dit bleek achteraf niet het geval te zijn.

Naast Rasmussen zullen ook Bram de Groot, Stef Clement en baanwielrenners Robert Slippens en Danny Stam tijdens de Ronde van Pijnacker te zien zijn.