FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 augustus 2007

Buschauffeur om gewicht geschorst

Icoon OpmerkelijkTrieste Trasporti (TT), het openbaarvervoerbedrijf van de Noord-Italiaanse stad Trieste, heeft een buschauffeur op non-actief gesteld omdat hij 155 kilo weegt. Alec Grizon (30) krijgt nog maar de helft van zijn salaris en mag pas weer aan de slag als hij 20 kilo is afgevallen.

Dit meldde de Italiaanse krant la Repubblica zaterdag. Reden voor de maatregel is dat de bestuurdersstoelen in de TT-bussen maar 135 kilo kunnen dragen. Grizon had al eens een rit laten uitvallen omdat de bestuurdersstoel stuk was gegaan.

De vakbonden zijn woedend en willen naar de rechter stappen. Zij wijzen erop dat TT Grizon volgens de cao ander passend werk moet aanbieden binnen het bedrijf. Grizon zegt dat hij van het halve salaris niet kan leven.

Doornbos blijft liever bij Champ Car

Robert Doornbos wil voorlopig bij de Champ Car series blijven rijden. Zeker nu zijn grootste rivaal Sébastien Bourdais vanaf volgend naar Scuderia Toro Rosso verhuist, lijken de titelkansen voor volgend jaar erg groot te worden.

Doornbos wil echter nog niets uitsluiten met betrekking tot volgend jaar. "Wanneer er zich een ideale mogelijkheid aandient, wil ik graag weer racen in de Formule 1," aldus de Rotterdammer. "Ik focus me volledig om succesvol te zijn, of dat nou in de Champ Car of in de Formule 1 is, maakt me niet uit. Maar het winnen van races en het strijden om een kampioenschap is het beste gevoel dat er is."

"We zijn nu een kleiner team dan het Newman/Haas/Lanigan-team van Bourdais, maar we worden iedere race sterker en het zelfvertrouwen groeit, ook met het oog op de nabije toekomst," vervolgt Doornbos. De Nederlander staat momenteel slechts 10 punten achter op Bourdais, die momenteel aan de leiding gaat in de Champ Car series. Per race zijn er maarliefst 33 punten te verdienen, dus de winkansen voor Doornbos zijn nog steeds aanzienlijk.

"Ik voel me heel vrij als coureur en leer nog iedere dag bij, maar heb mede dankzij twee fantastische jaren in de Formule 1 een niveau als dit bereikt," aldus Doornbos. "Tijdens tests en races voor Red Bull Racing heb ik geleerd hoe ik een auto moet afstellen om de limiet te vinden. Deze ervaring brengt me hier in de Verenigde Staten erg ver, en je ziet dat zowel ik als mijn team steeds verder naar voren komen op de grid. De Formule 1 heeft inmiddels weer interesse in me getoond. Iedere teambaas heeft mijn telefoonnummer, dus ze weten me wel te vinden."

Volgens Doornbos loopt er genoeg talent rond om alle plaatsen in de Formule 1 te vullen en deze talenten kunnen zich snel ontpoppen in de hoogste autosportklasse. "Wanneer je voor een klein team rijdt, zoals ik heb gedaan, moet je alleen je teamgenoot verslaan voordat een groter team je pas gaat volgen. Nu zie je dat bij Lewis Hamilton en Adrian Sutil, beide laten zien wel erg snel te zijn, waarbij Hamilton natuurlijk wel heel erg competitief is bij McLaren, maar Adrian is op zijn beurt bij Spyker heel goed bezig."

Robert Doornbos reed vorig jaar de laatste drie races van het seizoen naast David Coulthard. Het lukte hem echter niet om de Schot voor te blijven en mede daardoor kreeg hij geen racecontract bij Red Bull voor dit jaar aangeboden.

Aantal overtreders onder twaalf jaar neemt toe

Icoon BinnenlandsHet aantal jongeren tot twaalf jaar dat in aanraking komt met de politie stijgt enorm. Het grootste deel is elf jaar, maar het percentage van tien jaar en jonger neemt ook flink toe. Bureau Halt (Het alternatief) heeft in de eerste vier maanden van dit jaar zevenhonderd kinderen verwelkomd. Dit is een stijging van veertig procent ten opzichte van vorig jaar.

Een op de drie delicten heeft te maken met diefstal en heling. Ruim een kwart gaat om vernieling, iets minder dan een kwart om vuurwerk.

Sinds een jaar gaat de aandacht van de hulpverlening, jeugdzorg, politie en justitie uit naar de groep van twaalf jaar en jonger. De toename van het aantal aanhoudingen komt onder andere door deze aandacht.

De jongeren tussen de twaalf en achttien die eenmalig in aanraking komen met de politie voor lichte vergrijpen mogen kiezen. Ze kunnen naar justitie, of naar bureau Halt. Bij Halt krijgen de jongeren geen strafblad, maar een werkstraf.

'Foutje bedankt: één miljoen schadevergoeding graag'

Icoon OpmerkelijkEen man uit Texas die dacht zijn minnares veilig een bos rozen te kunnen sturen kwam bedrogen uit. Door een ‘foutje’ van de bloemist, 1-800-flowers kwam zijn echtgenote erachter dat hij 12 rode rozen naar zijn vriendinnetje gestuurd had. Ook kwam zij de vergezellende tekst te weten: “Ik wilde maar zeggen dat ik van je houd en dat jij de wereld voor mij bent!”.

Leroy Greer had aan de bloemist gevraagd of de transactie, conform het privacyreglement van het bedrijf, vertrouwelijk behandeld kon worden. 1-800-flowers stuurde echter een bedankbriefje naar het huisadres van de man. Het noodlot bepaalde dat de echtgenote het briefje in handen moest krijgen. Zij kreeg, na navraag gedaan te hebben, per fax een kopie van de rekening, incluis de begeleidende tekst van het boeket.

Greer eist nu één miljoen dollar schadevergoeding van de bloemist. Hij beschuldigt 1-800-Flowers van contractbreuk en misleidende handelspraktijken.

Met dank aan Wiebe-Hoekstra voor de submit.

BMW streeft naar Alonso-Heidfeld

Als Fernando Alonso in 2008 bij BMW gaat rijden, zou Robert Kubica aan de kant geschoven worden door het Duitse team. Het contract dat Kubica al op zak heeft voor een zitje bij BMW voor 2008, zou dan met een afkoopsom ontbonden kunnen worden.

De relatie tussen Alonso en zijn huidige team McLaren Mercedes zou de afgelopen tijd zodanig verslechterd zijn, dat de Spanjaard in de toekomst niet langer bij het Britse team welkom is. Daarom is het logisch dat er momenteel al volop gespeculeerd wordt over de toekomst van Alonso. Zijn voormalige team Renault en BMW lijken de meest relevante kandidaten te zijn om de tweevoudig wereldkampioen te mogen herbergen in de toekomst.

Nick Heidfeld heeft momenteel nog geen contract getekend bij BMW voor volgend jaar, maar de Duitser hoeft niet te vrezen voor zijn ontslag. BMW zal volgens verwachting aan het einde van de zomerstop in de Formule 1 het contract met Heidfeld verlengen. Als BMW Alonso weet te overtuigen om voor hen te gaan rijden, zal de Spanjaard Heidfeld als teammaat krijgen. Dat betekent dat de talentvolle Robert Kubica, ondanks zijn reeds getekende contract voor 2008, in zo'n situatie alsnog een alternatief moet vinden voor zijn verdere carrière. Natuurlijk ontvangt de Pool in dat geval wel een behoorlijke afkoopsom om de pijn te verzachten.

BMW-teambaas Mario Theissen denkt dat Alonso BMW zeker in de gaten houdt: "Sinds onze fusie met het team van Sauber zijn we in sneltreinvaart interessant geworden voor topcoureurs. De vraag is voor mij dan ook niet óf we een wereldkampioen genoeg kunnen bieden, maar meer hoe we de beste samenstelling in totaal kunnen krijgen."

Werner Heinz, de manager van Nick Heidfeld, vindt een toekomstige samenwerking tussen Heidfeld en Alonso geen gek idee: "Waarom zou Heidfeld niet samen kunnen rijden met Alonso? Met de prestaties van Nick op dit moment maak ik me daar geen enkele zorgen om." Volgens de manager zouden beide coureurs het beste in elkaar naar boven kunnen halen.

Volgens geruchten zou het management van Alonso inmiddels al contact met Mario Theissen hebben opgenomen. Dit is natuurlijk echter nog geen garantie dat Alonso naar het Duitse team zal verhuizen.

Ouders herdenken vermiste Madeleine

Icoon MisdaadDe ouders van het vermiste Britse meisje Madeleine hebben zaterdag herdacht dat hun dochter precies honderd dagen geleden verdween. Gerry en Kate McCann woonden een speciale kerkdienst bij in het Zuid-Portugese vakantieoord Praia da Luz.

De badplaats is de locatie waar Maddie begin mei samen met haar familie verbleef. Ondanks een internationale mediacampagne bleef de 4-jarige peuter spoorloos. De Portugese politie wacht op de resultaten van een onderzoek naar de bloedsporen die zijn ontdekt in het vakantieappartement van de familie McCann.

Volgens Portugese media zouden er steeds meer aanwijzingen zijn dat Madeleine onmiddellijk na haar verdwijning om het leven is gekomen.

Met dank aan mouthman en Elle_1984 voor de submit.

NRC Handelsblad weigerde brief Wilders over Koran

Icoon BinnenlandsNRC Handelsblad heeft het artikel van Geert Wilders waarin hij ervoor pleit de Koran te verbieden, geweigerd te plaatsen. Dat meldt de krant vandaag. Later kreeg de Volkskrant het stuk ook aangeboden en drukte het wel af.

Plaatsvervangend hoofdredacteur Sjoerd de Jong van NRC Handelsblad schrijft zaterdag dat de redactie voor de opiniepagina's het stuk van Wilders afwees. "De reden daarvoor was niet zijn opvatting over de islam, maar de onbehouwen toonzetting en vooral de gebrekkige (of beter: afwezige) onderbouwing van de beweringen van het Kamerlid."

Volgens De Jong betekent publicatie op de opiniepagina "ten minste een marginaal kwaliteitsstempel, namelijk dat de krant het desbetreffende stuk een beredeneerde en waardevolle bijdrage aan de maatschappelijke discussie vindt (al hoeft de redactie het met het standpunt van de auteur natuurlijk niet eens te zijn). Die toets der kritiek kon dit stuk niet doorstaan." Dat wil volgens hem niet zeggen dat het stuk geen nieuws was: "Zo'n woeste aanval op de kern van de religie van een miljoen Nederlanders had zelfs hij niet eerder gedaan."

Over het besluit om het verhaal niet te plaatsen is wel discussie geweest op de redactie, aldus De Jong, maar: "Wij hebben er geen spijt van dat Wilders' oproep niet op onze opiniepagina's voor het nageslacht is vastgelegd."

Met dank aan Asmodean voor de submit.

Voetbal: Ajax haalt Johan Cruijff Schaal binnen

Icoon VoetbalAjax heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. In een tamme wedstrijd wist de ploeg met 1-0 te winnen van PSV en wist zo Johan Cruijff Schaal in de wacht te slepen. De enige treffer kwam op naam van Gabri en werd in de 43e minuut gemaakt.

Dennis Rommedahl mocht van trainer Henk ten Cate in de basis beginnen. Samen met Klaas-Jan Huntelaar en Kennedy Bakircioglü vormde hij het aanvalstrio. Bij PSV begon Heurelho da Silva Gomes in het doel. De Braziliaan was fit genoeg bevonden om deel te nemen aan deze wedstrijd. Jan Kromkamp keerde terug als rechtsback. Het centrum bestond uit Eric Addo en Carlos Salcido. Wesley Sneijder (Ajax) en Danko Lazovic (PSV) moesten dit duel aan zich voorbij laten gaan. Het duo was namelijk geschorst.

Om 20:00 trapten Huntelaar en Bakircioglü af voor het begin van de wedstrijd. Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Addo, maar de verdediger schoot de bal in de handen van Maarten Stekelenburg. Aan de andere kant waagde Bakircioglü een poging. Ook hij was echter niet trefzeker. Niet veel later kreeg hij nog een kans via een vrije trap, maar de bal schampte de paal. Van de beide ploegen kwam er in de beginfase van de wedstrijd nauwelijks dreiging uit. Ajax was wel de gevaarlijkste ploeg in de eerste 25 minuten en wist PSV onder druk te zetten. Dit leverde echter geen noemenswaardige kansen op.

Na een half uur kreeg Méndez een goede kans, maar Jurgen Colin sneed hem de pas af. Direct daarna kreeg Ottman Bakkal een hele grote kans, maar de bal kwam op het dak van het doel terecht. Vijf minuten voor rust probeerde Ibrahim Afellay het van afstand. De jonge speler schoot de bal echter over het doel. Kort daarna kwam Ajax op voorsprong door een treffer van Gabri. In eerste instantie leek het er op dat de aanval was afgeslagen, maar de Ajacied wist uiteindelijk te scoren. PSV probeerde het in de blessuretijd van de eerste helft nog wel, maar een doelpunt leverde dit niet op.

De eerste kans in de tweede helft was na tien minuten spelen voor Mendéz. De Ecuadoraan had het vizier echter niet op scherp staan en schoot voorlangs. Niet veel later wist Bakkal de bal op het dak van het doel te lepelen. Na een uur spelen kreeg Huntelaar een levensgrote kans. Rommedahl speelde de bal naar de jonge aanvaller, die vervolgens niet wist te scoren. Direct daarna kreeg ook John Heitinga een mogelijkheid, maar de verdediger faalde in de afronding.

In het verdere verloop van de tweede helft gebeurde er nauwelijks wat. Ajax wilde zich sparen voor de naderende derde voorronde in het toernooi om de Champions League. PSV leek het allemaal wel best te vinden en maakte zich niet nodeloos moe. Pas in de 75e minuut kreeg Rommedahl een grote kans, maar de onfortuinlijke aanvaller schoot de bal hard op de paal. Vijf minuten later waagde Huntelaar een poging, maar ook hij wist niet te scoren. Na een overtreding op Urby Emanuelson volgde er een opstootje, waarbij onder andere Ismail Aissati en Heitinga waren betrokken. Het duo kreeg allebei een gele kaart voor hun aandeel. In de slotfase probeerde Huntelaar het via een vrije trap, maar Gomes zat er goed bij. Ook Mike Zonneveld was in de resterende speeltijd nog dichtbij een treffer.

Wie wordt er kampioen in het nieuwe seizoen? Stem in de poll!

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Johan Cruijff Schaal

Ajax heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. In een tamme wedstrijd wist de ploeg met 1-0 te winnen van PSV en wist zo Johan Cruijff Schaal in de wacht te slepen. De enige treffer kwam op naam van Gabri en werd in de 43e minuut gemaakt.

Dennis Rommedahl mocht van trainer Henk ten Cate in de basis beginnen. Samen met Klaas-Jan Huntelaar en Kennedy Bakircioglü vormde hij het aanvalstrio. Bij PSV begon Heurelho da Silva Gomes in het doel. De Braziliaan was fit genoeg bevonden om deel te nemen aan deze wedstrijd. Jan Kromkamp keerde terug als rechtsback. Het centrum bestond uit Eric Addo en Carlos Salcido. Wesley Sneijder (Ajax) en Danko Lazovic (PSV) moesten dit duel aan zich voorbij laten gaan. Het duo was namelijk geschorst.

Om 20:00 trapten Huntelaar en Bakircioglü af voor het begin van de wedstrijd. Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Addo, maar de verdediger schoot de bal in de handen van Maarten Stekelenburg. Aan de andere kant waagde Bakircioglü een poging. Ook hij was echter niet trefzeker. Niet veel later kreeg hij nog een kans via een vrije trap, maar de bal schampte de paal. Van de beide ploegen kwam er in de beginfase van de wedstrijd nauwelijks dreiging uit. Ajax was wel de gevaarlijkste ploeg in de eerste 25 minuten en wist PSV onder druk te zetten. Dit leverde echter geen noemenswaardige kansen op.

Na een half uur kreeg Méndez een goede kans, maar Jurgen Colin sneed hem de pas af. Direct daarna kreeg Ottman Bakkal een hele grote kans, maar de bal kwam op het dak van het doel terecht. Vijf minuten voor rust probeerde Ibrahim Afellay het van afstand. De jonge speler schoot de bal echter over het doel. Kort daarna kwam Ajax op voorsprong door een treffer van Gabri. In eerste instantie leek het er op dat de aanval was afgeslagen, maar de Ajacied wist uiteindelijk te scoren. PSV probeerde het in de blessuretijd van de eerste helft nog wel, maar een doelpunt leverde dit niet op.

De eerste kans in de tweede helft was na tien minuten spelen voor Mendéz. De Ecuadoraan had het vizier echter niet op scherp staan en schoot voorlangs. Niet veel later wist Bakkal de bal op het dak van het doel te lepelen. Na een uur spelen kreeg Huntelaar een levensgrote kans. Rommedahl speelde de bal naar de jonge aanvaller, die vervolgens niet wist te scoren. Direct daarna kreeg ook John Heitinga een mogelijkheid, maar de verdediger faalde in de afronding.

In het verdere verloop van de tweede helft gebeurde er nauwelijks wat. Ajax wilde zich sparen voor de naderende derde voorronde in het toernooi om de Champions League. PSV leek het allemaal wel best te vinden en maakte zich niet nodeloos moe. Pas in de 75e minuut kreeg Rommedahl een grote kans, maar de onfortuinlijke aanvaller schoot de bal hard op de paal. Vijf minuten later waagde Huntelaar een poging, maar ook hij wist niet te scoren. Na een overtreding op Urby Emanuelson volgde er een opstootje, waarbij onder andere Ismail Aissati en Heitinga waren betrokken. Het duo kreeg allebei een gele kaart voor hun aandeel. In de slotfase probeerde Huntelaar het via een vrije trap, maar Gomes zat er goed bij. Ook Mike Zonneveld was in de resterende speeltijd nog dichtbij een treffer.Karakteristieken

Ajax - PSV 1-0
43' Gabri 1-0

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 40.000
Gele Kaart: Heitinga (Ajax), Donald, Aissati (PSV)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg; Ogararu (v.d Wiel/26), Stam (Donald/46), Vermaelen, Colin; Gabri, Heitinga, Emanuelson; Bakircioglü (Maduro/80), Huntelaar, Rommedahl

PSV: Gomes; Kromkamp (Alcides/46), Addo, Salcido, Zonneveld; Afellay, Simons, Aissati, Méndez (Culina/60); Bakkal, Jonathan (Zeefuik/73)

Egyptisch meisje dood na besnijdenis

Icoon Shocking In Egypte is een 13-jarig meisje overleden tijdens een besnijdenis. Het is de tweede keer in twee maanden tijd dat een Egyptisch meisje aan de ingreep bezwijkt.

Justitie is een onderzoek begonnen naar de arts die de operatie uitvoerde. De kliniek waar de arts werkte is gesloten totdat het onderzoek is afgesloten, meldde de staatskrant Al-Gomhoria.

De zaak kwam aan het licht toen de vader van het meisje een overlijdensakte kwam aanvragen en vertelde dat zijn dochter aan een natuurlijke oorzaak was overleden. Naar de vader van het meisje is ook een onderzoek geopend.

Bij genitale verminking of vrouwenbesnijdenis worden de clitoris en schaamlippen van een meisje weggesneden. De ingreep moet de seksuele verlangens van het meisje onderdrukken en voorkomen dat ze haar eerbaarheid verliest. Volgens een recent onderzoek door het Egyptische ministerie van gezondheid is de helft van de meisjes tussen de 10 en 18 jaar besneden.

Priscilla wil mama Patty Brard niet meer zien

Icoon Showbizz Patty Brards dochter Priscila heeft het helemaal gehad met haar moeder! Zelfs op haar afstudeerfeestje was Patty niet welkom. Dat voorrecht was voorbehouden aan papa Carlo Nasi en haar opa van vaders kant.

Patty Brard en haar dochter Priscilla hebben geen contact meer met elkaar. "Dat doet pijn", vertelt de diva zelf vandaag in Vrouw, de bijlage van het dagblad De Telegraaf. En dat Priscilla nu Patty uit haar leven heeft gebannen is een klap voor de Luv'-zangeres. "Ik moest wel slikken toen ze haar vader en opa wel uitnodigde voor haar afstudeerfeestje en mij niet."

Maar Patty lijkt op een verzoening te hopen, want zegt ze: "Ach ja, meisjes en hun papa. Dochters en moeders, dat ligt toch een stuk moeilijker. Daar komt altijd ruzie bij kijken. Daar moet je je bij neerleggen. Op een dag komt het wel weer goed."

Of dat zo is is nog maar de vraag. Brard en Priscilla liggen al tijden met elkaar overhoop. Maar Patty blijft desondanks hopen: "Twintig jaar geleden zou ik ook nooit hebben gezegd dat mijn ouders 'wijze mensen zijn. En ooit zal Priscilla net zo trots op me zijn als ik ben op mijn ouders..."

Christina Applegate is gescheiden

Icoon Showbizz Christina Applegate is gescheiden van haar echtgenoot Jonathan Schaech. Afgelopen vrijdag werd de scheiding tussen de twee officieel uitgesproken. In december 2005 hadden ze al bekend gemaakt na vier jaar huwelijk uit elkaar te willen gaan.

Er zijn geen financiële problemen ontstaan en alles is al verdeeld. Christina krijgt hun huizen in Los Angeles en hun Lexus en Jonathan krijgt hun Mercedes-Benz en de voogdij over hun hond Buddha.

Christina en Jonathan trouwden in oktober 2001. Het stel heeft geen kinderen samen.

Russische onderzeeër komt uit 'Titanic'

Icoon OpmerkelijkEen opmerkelijk beeld van een Russische missie op de Noordpool op de nationale televisiezender RTR in Rusland. Met een duikboot daalden de Russen af om een vlag te gaan planten onder de ijskap van de Noordpool. Hiermee willen ze een deel van de ijslaag opeisen.

Op de beelden is te zien hoe de duikboot te water wordt gelaten. Daarna is mooi te zien hoe het vaartuig over de bodem van de zee vaart, op 4200 meter diepte. Maar een 13-jarige jongen uit Finland ontdekte dat het beeld op de zeebodem heel ergens anders vandaan kwam. In de film 'Titanic' zijn de beelden ook te zien.

Ondanks dat het Russische RTR nooit had geclaimd dat de gebruikte beelden daadwerkelijk van de Russische onderzeeërs waren, gebruikte persbureau Reuters ze toch en plaatsen ze de beelden door op hun net. Zo waren ze over de hele wereld te zien. De Engelsen hebben inmiddels hun fout erkend.

Bekijk de beelden hier uit het NOS Journaal. (WMV)

Wie is Dit: Opgave 28 - Uitslag

Hoewel de meningen ernstig verdeeld waren hadden jullie toch maar twee rondes nodig voor het goede antwoord. Nouja, een iemand had twee rondes nodig: DoorBell. Het was Madonna. Een tweede ronde dus vijf punten. En dat zijn meteen de punten die ik te vergeven heb want er zijn geen lifters.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Madonna

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

[CCWS] Uitslag 3e vrije training Road America

Graham Rahal was de snelste coureur in de derde vrije training voor de Champ Car-race op Road America. Hij was ruim een halve seconde sneller dan Alex Tagliani. Robert Doornbos zette een achtste tijd neer.

De training werd meerdere malen onderbroken. Paul Tracy spinde in bocht vijf de grindbak in, Sebastien Bourdais viel stil voor de pitingang en Ryan Dalziel spinde in de laatste bocht de grindbak in.

poscoureurteamtijdachterstand
1. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 1:43.099  
2. Alex Tagliani RSPORTS 1:43.783 0.684
3. Will Power Team Australia 1:43.798 0.699
4. Tristan Gommendy* PKV Racing 1:43.851 0.752
5. Justin Wilson RSPORTS 1:43.882 0.783
6. Simon Pagenaud* Team Australia 1:43.917 0.818
7. Dan Clarke Minardi Team USA 1:44.259 1.160
8. Robert Doornbos* Minardi Team USA 1:44.338 1.239
9. Neel Jani* PKV Racing 1:44.637 1.538
10. Jan Heylen Conquest Racing 1:44.783 1.684
11. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 1:44.792 1.693
12. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 1:44.888 1.789
13. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 1:45.146 2.047
14. Ryan Dalziel* Pacific Coast Motorsports 1:45.379 2.280
15. Alex Figge* Pacific Coast Motorsports 1:45.587 2.488
16. Paul Tracy Forsythe Racing 1:46.222 3.123
17. Katherine Legge Dale Coyne Racing 1:46.697 3.598

* rookie

Riquelme terug naar Villarreal

De Argentijnse voetballer Juan Roman Riquelme keert terug bij de Spaanse club Villarreal. De 29-jarige speler heeft dit vandaag gezegd.

Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis in eigen land bij Boca Juniors. "Misschien kan ik het shirt van Boca Juniors weer dragen als mijn contract bij Villarreal in 2009 is afgelopen”.

Eind juni zei de Spaanse club nog dat Riquelme niet meer terug hoefde te komen.

Pasgeboren big ontsnapt aan de dood

Icoon OpmerkelijkEen pasgeboren biggetje uit Engeland is op ‘spectaculaire’ wijze aan de dood ontsnapt. De geluksvogel is waarschijnlijk geboren in een vrachtwagen die onderweg was naar het slachthuis. Via een luchtgat in de wagen rolde het diertje naar buiten.

‘Squeaky’ werd opgemerkt door een oplettende automobilist, die het varkentje naar een dierenopvangcentrum in Chesterfield bracht. De uitbater van het centrum, Richard Woods, zegt: "Hij is een geluksvogel en verdient een rustig leven".

Vanwege de mond- en klauwzeer uitbraak in Groot-Brittannië mag Squeaky voorlopig niet weg uit het opvangcentrum. Een verzorgster voedt het diertje dag en nacht.

Hitteschild Endeavour beschadigd

Icoon RuimtevaartBij het controleren van het hitteschild van de spaceshuttle Endeavour is een beschadiging van 7,5 centimeter geconstateerd. Het gat werd ontdekt op de foto's die vlak voor de koppeling aan het Internationaal ruimtestation ISS gemaakt werden. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de beschadiging is maar de astronauten hebben in ieder geval gereedschap om het gat te repareren.

Waarschijnlijk is het gat ontstaan door een stuk schuim of ijs dat het hitteschild heeft geraakt tijdens de lancering. Op de videobeelden is drie keer een voorwerp te zien dat los geraakt is en mogelijk voor de beschadiging heeft gezorgd. Het is niet de eerste keer dat het hitteschild is beschadigd, tijdens de vorige vlucht werd er ook een scheur geconstateerd. Sinds de ramp met de spaceshuttle Columbia wordt het hitteschild beter gecontroleerd om problemen bij de terugkeer op aarde te voorkomen.


Foto's tonen de beschadiging van het hitteschild aan.

Met dank aan bolk voor de submit.

CAS moet oordelen over Petacchi

Het internationale sporttribunaal CAS zal een oordeel moeten vellen over de Alessandro Petacchi. Bij de Italiaan werd vlak na de Giro een te hoge salbutamolwaarde aangetroffen. Die zouden het gevolg zijn van medicijngebruik, Petacchi heeft echter astma en een medisch attest.

De Italiaanse wielerbond, het FCI, sprak de sprinter daarom vrij. Het Italiaans olympisch comité CONI ging in beroep tegen die uitspraak en vroeg alsnog om een jaar schorsing. De FCI heeft nu besloten dat het CAS zich moet uitspreken in de zaak.

Hond bijt baby in hoofd en been

Icoon BinnenlandsEen hond heeft in een huis in Groningen een baby van zes maanden gebeten. Het zes maanden oude meisje werd gebeten in haar achterhoofd en in haar been. De verwondingen vielen mee. Na een ziekenhuisbehandeling mocht de baby naar huis.

Het incident gebeurde in de Sabastraat. De ouders van het kind hadden de hond -een kruising van een bulldog en een stafford- nog maar pas in huis. Ze hadden het vier jaar oude dier via internet gekocht. De hond wordt afgemaakt.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Camperwerkplaats Liempde in de as gelegd

Icoon BrandIn het Brabantse Liempde is vanmiddag een 30 bij 30 meter grote camperwerkplaats in de as gelegd, aldus een woordvoerster van de politie. De brand is aan het begin van de middag ontstaan door het morsen van een reinigingsvloeistof die brandende damp afgaf. Het gaat om het bedrijf Liba Campers aan de Hamsestraat.

Bij de brand werden maar liefst vier brandweerkorpsen ingezet die de brand binnen een uur hebben geblust. Een 17-jarige werknemer van het bedrijf werd afgevoerd naar het ziekenhuis met brandwonden aan zijn gezicht en armen. De campers konden wel worden gered.


Vier korpsen kwamen in actie bij het blussen.

Man knipt veiligheidslijn door en valt uit boom

Icoon OpmerkelijkEen 41-jarige man uit Alphen aan den Rijn is zaterdagmiddag rond 13.15 uur uit een boom gevallen. De man had zich uit voorzorg met een veiligheidslijn vastgemaakt, maar knipte deze per ongeluk door.

De man was de boom in zijn tuin aan het snoeien. Daarbij knipte hij ongemerkt de veiligheidslijn door. Hij maakte een val van negen meter. Hij is met een hoofdwond en inwendig letsel overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum gebracht. De toestand van de man is stabiel.

Dievegge gezonden door God

Icoon OpmerkelijkEen vrouw uit Vlissingen stond gisteravond wel even raar te kijken toen zij met haar man rond elf uur thuiskwam en een onbekende auto op de oprit van hun huis aan de Tooroplaan aantrof. In de auto zat een blonde vrouw, ernaast stonden een schilderij en een gedemonteerd tuinameublement. Beiden waren afkomstig uit het huis waar het echtpaar woont.

Toen de bewoonster aan de blonde vrouw vroeg wat zij daar deed kreeg zij als antwoord: “Ik ben van God. Het komt allemaal wel goed.” De vrouw vertrouwde logischerwijs dit antwoord niet, en gaf aan dat ze de politie zou waarschuwen. Hierop koos de blondine met hoge snelheid het hazenpad.

CSC wint ploegentijdrit Ronde van Duitsland

CSC heeft de tweede etappe, een ploegentijdrit over 42,2 kilometer, in de Ronde van Duitsland gewonnen. Discovery Channel eindigde als tweede op 25 seconden achterstand. Gerölsteiner, met daarbij gele truidrager Robert Förster, werd derde op bijna een minuut.

Jens Voigt van CSC is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara staat nu tweede in het klassement.

Zwaar bedreigd zoogdier van uitsterven gered

Icoon WetenschapDe zwartvoetbunzing was een van de meest bedreigde zoogdiersoorten ter wereld in 1986. Toen liepen er nog slechts achttien exemplaren rond. Dankzij een fokprogramma struinen nu meer dan 220 zwartvoetbunzingen over de prairie van de Amerikaanse staat Wyoming. Dat lieten onderzoekers weten.

De populatie van het dier stijgt jaarlijks met 35 procent. Het fokprogramma is uitgevoerd door dierentuinen en universiteiten. Zij begonnen met zeven zwartvoetbunzingen te fokken. Het dier wordt 38 tot 41 centimeter lang en 900 tot 1000 gram zwaar. Ze komen voor in Noord-Amerikaanse prairies. De jacht op prairirehondjes, de prooi van de zwartvoetbunzing, zorgde ervoor dat ook de zwartvoetbunzing bijna uitgestorven raakte.


De zwartvoetbunzing is gered

Schutter café Spijkenisse nog spoorloos

Icoon MisdaadDe man die in de nacht van donderdag op vrijdag vijf mensen neerschoot in café El Hombre in Spijkenisse, is nog steeds spoorloos. De politie zou echter wel weten wie de dader is. Volgens stamgasten van het café is de schutter een Antilliaan die luistert naar de naam Fernon.

Deze Fernon zou een bekende gewelddadige verschijning zijn in de wijk De Akkers in Spijkenisse. ''Daar terroriseert hij de buurt. Hij is een bekende van de politie. Hij zit regelmatig in de bajes. Ook loopt hij altijd met een wapen op zak'', aldus een stamgast van het café vandaag in De Telegraaf.

Reden voor de schietpartij zou een ruzie zijn geweest van twee weken terug. Toen kreeg Fernon een paar rake klappen van een groepje jongens. Eén van die groep zou aanwezig zijn geweest toen Fernon het vuur opende in het café. Hij raakte daarbij wel een aantal mensen die niets met de zaak te maken hadden. Eén van hen, een 32-jarige vrouw uit Spijkenisse, raakte zeer zwaargewond. Inmiddels is haar toestand licht verbeterd. De politie kan echter niet zeggen of ze al buiten levensgevaar is.

Volgens getuigen was de man waar de schutter het op had gemunt ook een Antilliaanse man. Deze had ook een vuurwapen bij zich en schoot terug. Bij de schietpartij raakten buiten de vrouw een 29-jarige man uit Hellevoetsluis en drie mannen van 22, 39 en 40 jaar oud gewond door kogels.

Nintendo DS-schuifbesturing in beeld

In juni werd al aangekondigd dat Nintendo werkt aan een nieuwe uitbreiding voor de Nintendo DS. Hiermee kan je een game besturen door de Nintendo DS heen en weer te schuiven. De uitbreiding steek je in het GBA-slot en vervolgens moet je de DS op een plat oppervlak zetten. De optische sensor in de uitbreiding detecteert bewegingen als je de DS heen en weer schuift over dat oppervlak zodat je het karakter in de game kan besturen.

De eerste game die gebruik maakt van de uitbreiding heet Slide Adventure Mag Kid en gaat over een jongen die magnetische krachten heeft. Hiermee kan hij bijvoorbeeld vijanden naar zich toe trekken en allerlei andere krachten gebruiken. In een filmpje dat je **hier** kan bekijken zie je hoe dat in zijn werk gaat.

Voorlopig wordt Slide Adventure Mag Kid alleen in Japan uitgebracht. Of we deze slide-uitbreiding ooit in Europa zullen zien is niet bekend.Eveneens dank aan Netsplitter voor het melden van dit nieuws in onze submit

Kubica erg tevreden over BMW

Robert Kubica is erg blij dat hij dit jaar weer voor BMW mag uitkomen. Zonder de Duitse renstal had hij niet zo vaak voor een plek op het podium kunnen vechten, aldus de Poolse rijder.

Kubica debuteerde vorig jaar op de Hungaroring, waar hij de vervanger was van Jacques Villeneuve bij BMW Sauber. De Pool heeft na zestien gereden Formule 1-wedstrijden al 34 WK-punten bij elkaar weten te sprokkelen. Tijdens de Grand Prix van Italië in 2006, slechts zijn derde race, stond de Pool zelfs al op het podium.

Volgens Kubica zijn de verwachtingen die hij had van zijn auto van dit jaar ruimschoots uitgekomen: "Ik verwachtte dat ik snel de kans zou krijgen om te vechten voor podiumfinishes. Vorig jaar stond ik al op het podium tijdens mijn derde race. Dat was op Monza waar onze wagen het erg goed deed. Dit jaar wist ik al bij de eerste test in januari dat de bolide veel potentieel had. Ik ben het team enorm dankbaar voor hun inzet bij het ontwerpen en ontwikkelen van de BMW Sauber F1.O7."

Momenteel staat Kubica op de zesde plaats in het wereldkampioenschap 2007 en maakt hij theoretisch gezien nog steeds kans op de wereldtitel. Dit seizoen wist de Pool nog geen geen podiumplek te bemachtigen, maar hij werd al wel drie maal vierde.

Rotterdamse drugsbezorgdienst opgerold

Icoon PolitieMet de aanhouding van zeventien verdachten heeft de politie in Rotterdam een organisatie opgerold die zich bezig hield met de handel in verdovende middelen en andere verboden zaken. Dat heeft de politie vandaag laten weten. De politie verwacht meer mensen te kunnen aanhouden.

In deze zaak hield de politie in februari dit jaar al 32 verdachten aan. Naar aanleiding van deze aanhoudingen werd een vervolgonderzoek gestart. Daaruit bleek dat er nog een grote criminele organisatie actief was die drugs als een koeriersdienst afleverde aan een grote zeer gevarieerde klantenkring in Rotterdam.

De zeventien aanhoudingen vonden in juli al plaats, maar de politie maakte ze pas vandaag bekend. De verdachten zijn 21 tot 49 jaar oud. Bij huiszoekingen en doorzoekingen van bedrijfspanden in Rotterdam trof de politie cocaïne en xtc-pillen, steekwapens, vuurwapens, een Harley Davidson, vijftien auto's, sieraden en ruim 72.000 euro aan.

Door het lint door toiletbezoek buurman

Icoon OpmerkelijkEen 22-jarige man uit Culemborg had blijkbaar wel een heel kort lontje. Hij vond dat zijn buurman te veel lawaai maakte bij het doorspoelen van het toilet. Hij ging naar het naastgelegen huis en sloeg zijn buurman in het gezicht.

De gealarmeerde politie nam de agressieveling mee naar het bureau alwaar hij de mishandeling bekende. Hij mocht weer naar huis, met een proces-verbaal in zijn zak. Justitie moet beoordelen of en hoe de man vervolgd wordt.

Liuzzi: "Mijn ontslag verrast me niet"


Vitantonio Liuzzi zag zijn ontslag bij Scuderia Toro Rosso al aankomen. Gisteren werd officieel bekend gemaakt dat Sébastien Bourdais zijn raceplekje per ingang van volgend seizoen zal overnemen.

Volgens Liuzzi komt zijn vertrek niet als een verrassing. Toro Rosso-teambazen Gerhard Berger en Franz Tost zouden volgens de Italiaanse coureur al het gehele seizoen ontevreden zijn over de prestaties van de Italiaanse coureur en zijn Amerikaanse teamgenoot Scott Speed. Speed werd zelfs per direct op non-actief gezet en wordt momenteel vervangen door Sebastian Vettel.

Tegenover de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport liet Liuzzi weten: "Ik verwachtte mijn ontslag al, want de sfeer was erg verslechterd binnen het team. Mijn doel is om in de Formule 1 te blijven. Ik droomde al van Formule 1 toen ik een kind was. Op dit moment praat ik met twee teams. Een andere mogelijkheid is dat ik in Amerika ga racen."

Voorlopig mag Liuzzi, in tegenstelling tot zijn voormalig teammaatje Speed, het huidige seizoen wel uitrijden. De Italiaan kent een ongelukkig seizoen met een onbetrouwbare auto. Zijn Toro Rosso is nu al acht races op rij uitgevallen, in de meeste gevallen door technische problemen.

Maleisische moslima gestraft om huwelijk hindoe

Icoon BuitenlandsDe autoriteiten van het islamitische Maleisië hebben een moslima vrijgelaten die vier maanden in de gevangenis heeft gezeten omdat ze met een hindoe was getrouwd. De 25-jarige vrouw mag echter niet samenwonen met haar man, bepaalden de lokale autoriteiten.

Het huwelijk zou illegaal zijn omdat moslims in Maleisië niet mogen trouwen met niet-moslims, aldus haar advocaat vandaag.

De kwestie is de zoveelste in een serie controversiële rechtszaken in het etnisch en religieus verdeelde Maleisië. Veel niet-moslims geloven dat de autoriteiten er hun rechten met de voeten treden. Een rechtbank weigerde in mei het verzoek van een christen die eerder moslim was, om het woord 'moslim' uit haar paspoort te verwijderen.

Iets meer dan de helft van de inwoners van het land is Maleisiër en per definitie moslim. Etnische Chinezen en Indiërs vormen grote minderheden en zijn boeddhist, christen of hindoe.

Boogerd en Dekker in ENECO Tour

Michael Boogerd en Thomas Dekker voeren de Rabobank-wielerploeg aan in de ENECO Tour. Dat werd vandaag bekend gemaakt.

Naast Boogerd en Dekker verschijnen ook Juan Antonio Flecha, Matthew Hayman, Rick Flens, Léon van Bon, Graeme Brown en Gerben Löwik voor Rabobank aan de start van de ENECO Tour. Jan Boven en Max van Heeswijk zijn de reserves.

Op 22 augustus gaat de etappekoers in het Belgische Hasselt van start met een proloog en eindigt een week later met een tijdrit tussen Sittard en Geleen.

Van Geel: "Real bezig met andere optie"

Martin van Geel, de technisch directeur van Ajax, denkt dat er meer achter het afhaken van Real Madrid zit. Eerder vandaag werd bekend dat het zo goed als zeker is dat Wesley Sneijder niet naar de Spaanse club verkast.

"Ze hebben toegegeven dat ze naast Sneijder met een andere optie bezig waren. Wie dat is, hebben ze me niet verteld,” aldus Van Geel. "De voorgenomen transfer kwam op een moeilijk moment. Volgende week spelen we in de voorronde van de Champions League. Dat is voor de club heel belangrijk”.

Sneijder zelf wilde graag naar Real. "Maar ik heb de indruk dat hij dit ook een vreemde manier van zaken doen vond. Maar hij zal er moeite mee hebben en dat begrijpen wij ook”.

Toon je C&C skills online met BattleCast PrimeTime

Electronic Arts heeft aangekondigd dat het bedrijf met een site zal komen waar Command & Conquer-spelers hun favoriete multiplayer-momenten kunnen uploaden en bekijken. Op de site zullen zo stukjes staan van geavanceerde spelers, opdat beginners de kneepjes van het vak kunnen leren en betere spelers kunnen leren van hun tegenstanders. Wedstrijden zullen becommentariseerd worden door een host en een co-host. De show zal een aantal hoofdpunten kennen verder:

Multiplayer wedstrijd hoogtepunten en gedetailleerde profielen van de deelnemende spelers.

Exclusieve interviews met het ontwikkelteam.

Nieuws en updates omtrent ontwikkelingen binnen de community.

Gastoptredens van beroemdheden, waaronder Joe Kucan, de man die de rol van Kane vertolkt.Gerolsteiner beslist over drie weken

De grote baas van Gerolsteiner, Hans-Michael Holczer, heeft vandaag gezegd dat over drie weken zal worden beslist over de toekomst van de Duitse wielerformatie.

"Binnen drie weken weten we het. We gaan met de directie van Gerolsteiner samenzitten en zullen praten over wat we gaan doen', aldus Holczer tegenover de Duitse krant Frankfurter Rundschau. "Uiteindelijk zullen het de consumenten zijn die beslissen of Gerolsteiner zijn engagement zal verlengen."

De samenwerking tussen de Duitse fabrikant van bronwater en het wielerteam loopt nog tot eind volgend jaar

Rechtszaak over seks-content in Second Life

Dat er flink geld verdiend kan worden met Second Life is niks nieuws. Veel echte bedrijven hebben online kantoren geopend waarmee ze zieltjes winnen en geld binnen kunnen halen. Dat Second Life veelal draait om digitale seks is ook niks nieuws. Overal in de game kun je je fantasie de vrij loop laten, dit alles natuurlijk zonder visuele ondersteuning.

In 2003 zag Kevin Alderman wel mogelijkheden om beide te combineren. Hij creëerde een patch, SexGen Platinum, waarmee karakters in de game geslachtsorganen kregen en waarmee seks wel visueel ondersteund werd. Dit alles heeft hem geen windeieren gelegd. Door de patch voor $45 te verkopen heeft hij flink verdiend de afgelopen jaren. Nu er een Second Life gebruiker is die de patch gratis verspreidt klaagt hij de onverlaat dan ook aan.

"It's a piece of software and software is copyrightable. It's also expressed in graphics, which also are copyrightable. There is some sizzle. People like to say it's really far out there, but at the end of the day I equate it to basic intellectual property principles."

Aldus Aldermans advocaat, Francis X. Taney.

Singleplayer Halo 3 is voor 99% af

In een interview met Gamespot praatte Frank O'Connor, schrijver bij Bungie, over de ontwikkeling van Halo 3, voor zowel de single- als multiplayer en hoe de Co-op in zijn werk zal gaan. Een aantal interessante punten kwamen uit dit onderzoek naar voren:

De singleplayer van Halo 3 is voor 99% af. Momenteel wordt er nog wat getweakt aan de moeilijkheidsgraad en wat gameplay problemen. Uiteraard worden ook nog steeds bugs uit de game verwijderd.

Op de E3 werd tijdens de briefing geen gameplay getoond van Halo 3, omdat het doel van de presentatie dan verloren zou gaan. Bungie dacht dat alles veel beter tot zijn recht zou komen in de intieme setting van een kleine "behind closed doors".

De Arbiter krijgt een grote rol in de game. Sowieso is hij speelbaar in co-op, maar ook in de singelplayer zal hij, door de AI bestuurd, je vaak vergezellen op je missie.

In vier-speler co-op zal de host spelen met Master Chief. De andere drie characters spelen met de Arbiter, N'tho 'Sraom en Usze 'Taham. De twee elites die eerder al in beeld werden gebracht.


De vier speelbare characters in co-op

Om de vier-speler co-op uitdagend te houden moeten spelers vergeten dat er zoiets bestaat als een easy of medium moeilijkheidsgraad. In de woorden van O'Connor:"If you have any chutzpa at all, you might as well forget heroic while you're at it. Real men (and ladies) play co-op on legendary."

Naar aanleiding van de bèta-test van de multiplayer is er heel veel getweakt. Vrijwel elk aspect van de game is nog wat aangepast. Soms heel subtiel en soms erg duidelijk te merken. Bèta-testers zullen zich gelijk thuisvoelen, maar wel verschil merken.

De multiplayer zal grafisch een beetje minder poespas kennen dan de singleplayer. De game zal er niet lelijker uitzien, maar atmosferische effecten en dergelijk zijn wat beperkter om te zorgen dat de game soepel blijft lopen. De multiplayer moet er verder even strak uitzien als de singleplayer.Frank O'Connor

Menchov, Freire, Ardila naar Vuelta

De Rabobank reist met een sterke ploeg naar Spanje voor de Ronde van Spanje. Denis Menchov is de kopman van de ploeg. In 2005 schreef hij de Spaanse rittenkoers op zijn naam.

Naast Menchov gaan ook sprinter Oscar Freire en klimmer Mauricio Ardila mee naar Spanje. Verder behoren Marc de Maar, Sebastian Langeveld, Pedro Horrillo, Joost Posthuma, Theo Eltink en Koos Moerenhout tot de selectie van de Nederlandse wielerploeg.

De Vuelta start op 1 september.

Joch met haar aan trapleuning vastgebonden

Icoon OpmerkelijkEen 27-jarige Californische vrouw is aangehouden omdat ze haar zoon met zijn haren had vastgebonden aan een trapleuning. Agenten stuitten op de kindermishandeling toen ze aanbelden bij moeder Balbir Kaur en ineens hard geschreeuw hoorden.

Om de de arme jongen uit zijn situatie te bevrijden moest er vijftig centimeter van zijn haar worden afgeknipt. De vrouw werd vrijgelaten nadat er een borgsom van 36.600 euro werd betaald. Het joch en zijn broertje van een jaar oud zijn ondergebracht bij de kinderbescherming.

Hans Kazàn naar de rimboe

Icoon ShowbizzHans Kazàn reist volgende maand af naar de jungle. De goochelaar neemt, samen met zijn familie, namelijk deel aan het SBS6-programma Groeten uit de Rimboe. De familie Kazàn zal drie weken met een inheemse stam samen gaan leven. In die periode hebben ze geen mogelijkheid om contact op te nemen met de buitenwereld.

Het is nog niet duidelijk bij welke stam de familie Kazàn terecht zal komen. "Als we niet worden opgegeten, komen we terug", liet de goochelaar vandaag in De Telegraaf weten. Eerder dit jaar moest de 54-jarige Kazàn toezien hoe zijn Magic Palace, dat hij in het Spaanse Torremolinos had opgebouwd, werd gesloten.

Door deze tegenslag was het voor Kazàn niet mogelijk om met zijn vrouw Wendy op reis te gaan, vanwege hun dertigjarig huwelijksjubileum. Het verzoek van SBS6, om deel te nemen aan het programma Groeten uit de Rimboe, komt dan ook 'als een geschenk uit de hemel'.

Kazàn heeft met zijn vrouw drie zoons en een dochter en hoopt straks op een oerwoud, zoals hij deze uit de bekende Tarzan-films kent. "Met een waterval. Met bossen. Zee. En een blauwe lagune. En Wendy in een rieten rokje", aldus de goochelaar.

Over een half jaar is het de bedoeling dat een afvaardiging van de inheemse stam, waar de familie Kazàn wordt ondergebracht, naar Andalusië afreist. Dit wordt gedaan in het kader van het programma Groeten Terug. Het is overigens nog niet bekend wanneer de serie, met Hans Kazàn en zijn familie in de hoofdrol, wordt uitgezonden.

Zus Dutroux krijgt doodsbedreigingen

Icoon BelgieDe zus van kindermoordenaar Marc Dutroux, de 39-jarige Valérie heeft al jarenlang een andere naam en een eigen zaak. Toch wordt ze nog altijd achtervolgd door de wandaden van haar broer. Zij en haar andere broers krijgen nog steeds doodsbedreigingen.

Marc Dutroux heeft drie broers en een zus. Broer Serge pleegde in 1992 zelfmoord. Pol, Johan en Valérie veranderden hun achternaam op 20 juni 1997. Valérie heeft haar broer nooit gekend. Op het proces in Aarlen sprak ze hem aan als 'meneer'. De kinderen van Marc Dutroux zijn ook van naam veranderd. Dutroux' moeder wilde hen financieel ondersteunen, maar justitie heeft dat geweigerd. Valérie geeft ook aan geen contact meer te hebben met neven en nichten.


Marc Dutroux

[update] Japanners zijn enthousiast over Wii Fit

Het Japanse tijdschrift Famitsu heeft onder uitgevers, verkopers en lezers een onderzoek gedaan naar welke recente aankondiging zij het meest interessant vonden.

1. Wii Fit (Wii)
2. Het nieuwe PSP-model
3. De gameplay demo van Metal Gear Solid 4 (PS3)
4. Aankomende software voor de PS3
5. Aankomende software voor de Xbox 360
6. De Zapper voor de Wii
7. Little Big Planet (PS3)
8. Super Smash Bros. Brawl (Wii)
9. Peter Moores overstap van Microsoft naar EA
10. PlayStation Home

[update] Naast het meest interessante nieuws werden er meer vragen gesteld over de E3. Hieronder vind je de vragen en top-5 antwoorden:

Vraag 2. Welke hardware heb je de hoogste verwachtingen voor?
1. Wii
2. PS3
3. PSP
4. Xbox360
5. PS2

Vraag 3. Welke game heb je de hoogste verwachtingen voor?
1. Metal Gear Solid 4
2. Wii Fit
3. Super Mario Galaxy
4. Dynasty Warriors 6
5. Little Big Planet

Vraag 4. Welke persoon heeft de grootste indruk achter gelaten?
1. Hideo Kojima (Konami)
2. Kaz Hirai (Sony)
3. Shigeru Miyamoto (Nintendo)
4. Satoru Iwata (Nintendo)
5. Peter Moore (EA)

Vraag 5. Welk bedrijf heeft de beste indruk achtergelaten?
1. Nintendo
2. Sony
3. Konami
4. Square Enix and Ubisoft

Vraag 6. Wat is je impressie van de Wii Fit?
1. Interessant concept
2. Kan groter worden dan de game zelf
3. Het is geen game
4. De userbase zal er door gaan groeien
5. Geen interesse

Vraag 7. Wat is je impressie van de nieuwe PSP?
1. Tevreden met de nieuwe features
2. Lichter gewicht is interessant
3. Ik zie geen verschil
4. Teleurgesteld dat de One-seg tuner niet compatibel is met de huidige
5. Geen interesse

Vraag 8. Wat is je impressie van de Xbox 360 Elite?
1. Bezorgd over stabiliteit en geluidsoverlast
2. Duur
3. Geen interesse
4. Tevreden met de nieuwe features
5. Meer keuze voor de consument

Met dank aan Nebo voor de submit

Voortbestaan Unibet.com onzeker

Nadat gisteren werd bekend dat Discovery Channel aan het eind van dit seizoen stopt, zou ook Unibet.com ophouden met bestaan. Dit meldt de Belgische krant het Nieuwsblad.

De manager van Unibet, Koen Terryn, ontkent het nieuws echter. Wel geeft hij toe dat er onzekerheid bestaat. "Wij hebben nog geen bevestiging dat Unibet ermee stopt", aldus Terryn tegenover Sporza. "Op 15 augustus maakt het bedrijf zijn kwartaalcijfers bekend en dan zullen ze wellicht bekendmaken of ze in de wielersport blijven. Maar om eerlijk te zijn: het ziet er niet goed uit."

Sinds het begin van dit seizoen heeft Unibet een ProTour-licentie, maar door de gokactiviteiten van de sponsor mag het team in veel ProTour-koersen niet starten.

Microsoft lanceert nieuwe Viral Marketing campagne

Het is weer zover. Microsoft heeft schijnbaar iets belangrijks aan te kondigen en dat betekent dat er een site is verschenen, waarbij nog niets te zien is. De Site of Champions is ditmaal alleen toegankelijk als je de juiste pincode weet.

Door 82207 in te voeren kom je in een ruimte waar alles draait om 22 augustus 2007. Veelal wordt er gerefereerd naar de World Championships of Gaming. Als je op de lamp rechts klikt verschijnen er ook silhouetten van bekende gamesfiguren uit Games for Windows line-up zoals de Master Chief. Daar is wel een uitzondering op, want de dame rechts komt uit Mass Effect.

Wat het exacte doel is van de site zal Microsoft wel bekend maken op 22 augustus.
De aarde bekijken

Programma's als Google Earth hebben de meeste van ons wel op
de computer staan, maar het kan sinds kort ook anders net als 
Google maps kun je de kaarten online bekijken maar op Flashearth
kun je zelf kiezen van welke aanbieder de kaarten moeten zijn.

Ik weet klinkt vaag maar neem maar eens een kijkje, erg leuk om
de verschillen te zien 

Transfer Sneijder lijkt niet door te gaan

Het lijkt er sterk op dat Wesley Sneijder toch niet naar Real Madrid zal vertrekken.

Ajax meldt vandaag op zijn website dat Real Madrid het miljoenenbod op de 23-jarige middenvelder heeft ingetrokken omdat de Amsterdammers niet tegemoet wilden komen aan een Spaans ultimatum.

"Ajax heeft woensdagavond een officieel bod van Real Madrid ontvangen voor de overgang van Wesley Sneijder voor een bedrag van 24 miljoen euro. In een fax werd gesteld dat Sneijder voor 24 augustus in Spanje speelgerechtigd moest zijn, " aldus een verklaring van Ajax. "Ajax heeft vervolgens de aanvankelijke vraagprijs verlaagd van 30 miljoen naar 27 miljoen euro. Daarop heeft Real Madrid op vrijdagavond 19:00 uur gereageerd met de boodschap dat over het bod niet te onderhandelen viel. Vervolgens werd er plotsklaps een ultimatum gesteld om binnen drie uur te beslissen met een 'ja' of 'nee'."

Van Heeswijk kampt met infectie

Artsen zijn er eindelijk achter wat Max van Heeswijk al tijden mankeert. De Rabo-wielrenner kampte al maanden met problemen met zijn luchtwegen. Mede hierdoor was hij niet op zijn best in de Ronde van Italië dit jaar.

Op zijn website vertelt de renner dat men, na bloedonderzoek, heeft achterhaald dat hij een mycoplasma-infectie onder de leden heeft. Deze aandoening is overigens prima behandelbaar.

'Mad Max' Van Heeswijk, 34 jaar inmiddels, is al sinds 1995 profrenner. De sprinter annex berggeit was onder meer knecht voor Lance Armstrong. Van Heeswijks grootste succes kwam in 2004 toen hij in de Vuelta van de tweede tot de negende etappe de gouden trui omgehangen kreeg.

[Vooruitblik] Johan Cruijff Schaal 2007

Elk jaar begint het Nederlandse voetbalseizoen om de Johan Cruijff Schaal. Deze keer nemen PSV en Ajax het tegen elkaar op. De wedstrijd zal komende zaterdag plaatsvinden in de Amsterdam Arena.

De Johan Cruijff Schaal kent zijn oorsprong in 1949 toen nog onder de naam Super Cup. Landskampioen SVV uit Schiedam speelde toen tegen bekerwinnaar Quick Nijmegen. SVV won de wedstrijd met 2-0. De KNVB besloot na deze editie de wedstrijd van de kalender te halen. In 1991 keerde de wedstrijd weer terug in het wedstrijdschema onder de naam PTT Telecom Cup. Na drie seizoenen trok PTT zich terug als naamgever en kreeg het evenement weer de naam Super Cup. In 1996 besloot de KNVB de naam opnieuw te veranderen naar Johan Cruijff Schaal.

PSV en Ajax stonden het meest in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. PSV won van de twaalf keer dat het meedeed zeven maal. Ajax stond elf maal aan de aftrap en won zes maal. Feyenoord won de wedstrijd twee keer en ook FC Utrecht mocht de Johan Cruijff schaal eenmaal omhoog houden. De afgelopen twee seizoenen was Ajax in de eigen Arena te sterk voor PSV. Twee seizoenen geleden werd het 2-1, vorig seizoen werd het 3-1.

In de Eredivisie was het afgelopen seizoen tot op het laatste moment nog spannend in de race om het landskampioenschap. PSV trok uiteindelijk aan het langste end door één doelpunt meer te scoren dan de concurrenten uit Amsterdam. In de competitie ging het vorig seizoen redelijk gelijk op. PSV won in Amsterdam met 1-0. Ajax won in Eindhoven met 5-1. In de beker verliepen de eerste paar rondes voorspoedig voor beide ploegen. PSV vloog er echter in de achtste finales uit tegen NAC Breda (1-3). Ajax wist in de finale na strafschoppen AZ te verslaan.

Uitslagen vanaf 1991

JaartalWinnaar VerliezerUitslag
1991FeyenoordPSV1-0
1992PSVFeyenoord1-0
1993AjaxFeyenoord4-0
1994AjaxFeyenoord3-0
1995AjaxFeyenoord2-1 na verlenging
1996PSVAjax3-0
1997PSVRoda JC3-1
1998PSVAjax2-0
1999FeyenoordAjax3-2
2000PSVRoda JC2-0
2001PSVFC Twente3-2
2002AjaxPSV3-1
2003PSVFC Utrecht3-1
2004FC UtrechtAjax4-2
2005AjaxPSV2-1
2006AjaxPSV3-1
2007??????

Eidos: Britse regering neemt gamesindustrie niet serieus

De ELSPA, the Entertainment and Leisure Software Publishers Association, heeft zich achter de uitspraak van Eidos CEO Jane Cavanagh geschaard. Zij zei eerder deze week dat de Britse regering de gamesindustrie niet serieus neemt.
In de Engelse gamesindustrie werken momenteel 22.000 mensen. Door de creatieve output en technische voorsprong stond Engeland tot voor kort derde in de wereld op de lijst van creative development and publishing supermachten. Door de stilstand de laatste tijd is het lang gezakt naar de vierde plek, achter de VS, Canada en Japan.

Omdat de arbeidsvoorwaarden in die landen nu eenmaal gunstig zijn heeft ook Eidos, wiens hoofdkantoor wel in Engeland staat, onlangs een nieuwe studio geopend in Quebec. Cavanagh legde in het blad MCV uit waarom:

"Quebec offers a 37.5 per cent contribution towards development salaries, which is a huge incentive. Over the years, people have tried lobby for this sort of funding in the UK – in line with the perks given to UK film studios – and the result has been pretty much nil. It seems that this industry is not being taken seriously: not only in terms of retaining talent, but for foreign companies to come in and create a pool of talent."

Paul Jackson, general director van de ELSPA, was het volledig eens met de uitspraken van Cavanagh:

Jane's comments reflect the very serious position the industry finds itself in. ELSPA has been engaging with the new Brown government on this issue via the DCMS and DEBRR. Our impression is that government understand that there is a serious problem here and we have been invited back to discuss the issue further. However we are wary that historically government has never really given us the support we require when compared with other industries in our sector. It is therefore up to this new administration to reverse the failings of the past and fully support the games industry at this difficult time.

De Britse gamesindustrie is nog steeds een van de grootste in de wereld. Er wordt meer geëxporteerd dan dat er binnenkomt. Dit alles zonder steun van publieke fondsen, iets dat de filmindustrie wel krijgt.Jana Cavanagh

Ecclestone wil Arsenal kopen

Bernie Ecclestone heeft door laten schemeren dat hij Arsenal wil kopen. De grote baas achter de Formule 1 maakte dit zaterdag bekend. Naar eigen zeggen zou hij de ploeg kopen als deze 'vandaag op de markt' zou komen.

Voorlopig zal Ecclestone echter nog even moeten wachten. Het huidige bestuur van The Gunners heeft namelijk vast laten leggen dat de ploeg uit Londen tot april 2008 niet in de verkoop wordt gedaan.

Op dit moment bedraagt de waarde van Arsenal 638 miljoen euro. De verwachting is wel dat dit bedrag snel zal stijgen als het niet-verkopen-verdrag afloopt. Ecclestone bezit op dit moment 3,2 miljard euro, maar zal moeten concurreren met Stan Kroeke als hij de ploeg uit Londen daadwerkelijk wil kopen.

Kroeke is een Amerikaanse biljonair, die inmiddels 12,2 procent van de aandelen van Arsenal in handen heeft. Hij zou, net als Ecclestone, ook een bod uit willen brengen op de ploeg uit Londen.

Ajax zoekt samenwerking met Club Brugge

Ajax en het Belgische Club Brugge zijn met elkaar in gesprek over een eventuele samenwerking. Ajax wil jonge spelers, die buiten de EU zijn aangetrokken, plaatsen bij Club Brugge.

Urbain Hassaert, hoofdscout België bij Ajax, vertelt in de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat er inderdaad gesprekken hebben plaatsgevonden. "Het klopt dat er gesproken is over een samenwerking, er is echter nog niks officieel getekend. Veel kan ik dus niet vertellen. Het gaat vooral over het uitwisselen van een visie en over de manier van opleiden".

De reden voor de samenwerking zou de Nederlandse wetgeving zijn, die clubs verplicht om niet-EU-spelers boven de 22 jaar een jaarloon van ¤ 341.000 te betalen. Ajax wil dit omzeilen door de gevonden talenten bij Club Brugge te stallen. Club Brugge kan op haar beurt profiteren van het scoutingnetwerk van Ajax, en zou kunnen rekenen op een bepaald percentage van het transferbedrag bij een eventuele doorverkoop.

Luc Devroe, manager bij Club Brugge, bevestigt dat een samenwerking met Ajax eraan zit te komen. "Het is onderweg, maar we geven daar pas uitleg bij als het rond is".

Top3 naar halve finale Rogers Cup

De top drie van de plaatsingslijst heeft de halve finale bereikt van het Masterstoernooi om de Rogers Cup. De nummer vier, Nikolai Davydenko, bleef steken tegen Radek Stepanek.

Roger Federer versloeg eenvoudig Lleyton Hewitt, hij had aan twee sets en 3 breaks voldoende. 6-3, 6-4. Eenmaal werd Roger terug gebroken door de voormalig nummer een van de wereld. Rogers rivaal, Rafael Nadal, had meer moeite om de halve finale te bereiken. Onder zware steun van het thuispubliek wist de Canadees Frank Dancevic de eerste set te winnen. Rafa kon bijschakelen en won de partij met 4-6, 6-2, 6-3.

De nummer drie van de plaatsingslijst speelde vervolgens tegen de nummer drie van de wereld. De nummer drie van de wereld verloor, Andy Roddick maakte in beide sets op beslissende punten een domme fout. Dat koste hem de wedstrijd. 7-6, 6-4.

Davydenko verloor van de Tsjech Radek Stepanek, mocht hij gewonnen hebben dan had de volledige top vier van de plaatsingslijst de halve finale gehaald. Nu mag Stepanek tegen Federer proberen te stunten. Tegen Davydenko ging het hem goed af. Met veel slice haalde hij het tempo uit de partij en met diepe ballen belette hij het de Rus om zijn geliefde hoeken te maken. Eindstand: 6-4, 7-5.

Evacuatie van baby op A28

Een ambulance die met spoed een in een couveuse liggende baby van Groningen naar Zwolle vervoerde, is gistermiddag op de A28 ter hoogte van Beilen gestrand. De chauffeur moest de auto aan de kant zetten omdat er zwarte rook onder de motorkap vandaan kwam.

De verpleegkundigen besloten de brandweer om hulp te vragen. Met behulp van de brandweerlieden werd de baby midden op de weg geëvacueerd.

Gelukkig kwam er gauw een tweede ziekenauto aan. Deze heeft de baby overgenomen en is doorgereden naar Zwolle.

De brandweer constateerde dat de rook kwam doordat de motor was opgeblazen. De spuitgasten hebben de snelweg ontdaan van de gelekte olie.

Geen vervolgonderzoek naar Groningen - NAC

De KNVB en het Openbaar Minsterie hebben het onderzoek naar de competitiewedstrijd FC Groningen - NAC Breda van vorig seizoen, die eindigde in 3-1 voor de noorderlingen,gestaakt. Er is geen aanleiding gevonden om aan te nemen dat de wedstrijd 'verkocht' zou zijn, wat aanvankelijk even gesuggereerd werd. .

Enkele dagen na de wedstrijd tussen Groningen en NAC bleek dat er voor 1,1 miljoen euro op het duel was gegokt via het wedkantoor Betfair.com. Omdat die inzet twintig keer zo hoog was als normaal op een dergelijke wedstrijd, deed de KNVB aangifte bij het Openbaar Ministerie. De KNVB heeft bij de bestudering van de videobeelden van het duel echter geen aanwijzingen gevonden dat het duel inderdaad 'verkocht' zou zijn.

Explosies en asociaal weggedrag in Stuntman-screens

Altijd al de man willen zijn die dingen doen die te gevaarlijk zijn voor echte Hollywood acteurs, maar is het beroep je toch te gevaarlijk? Misschien is Stuntman: Ignition dan iets voor jou. Met 36 verschillende stunts in 6 verschillende films is er waarschijnlijk genoeg over de top actie voor de meest doorgewinterde adrenalinejunk.

Stuntman: Ignition zal 31 augustus verschijnen voor de PS2 en Xbox 360. PS3-bezitters zullen wat langer moeten wachten, voor dit systeem verschijnt de game in oktober.

Rapper Appa ontkent bedreigen Wilders

BinnenlandsDe 24-jarige Rachid el Ghazoui uit Amsterdam, in hiphop-kringen beter bekend onder de naam rapper Appa van zijn Youtube hit 'Schijt aan de overheid', ontkent dat hij Wilders met de dood heeft willen bedreigen. In een interview met State Magazine neemt hij niets terug van zijn woorden die dagblad De Pers gisteren publiceerde, maar zegt dat ze met meer nuance moeten worden gelezen.

''Als ik Wilders ooit tegenkom, is-ie van mij. Ik zweer je, ik pak hem aan. Dat heb ik inderdaad gezegd en zal ik niet ontkennen. Ik pak hem inderdaad aan als ik hem zie, maar ik heb nooit gezegd dat ik hem iets fysieks aan zou doen. Waar staat dat dan? Kan je mensen tegenwoordig niet meer aanpakken met woorden als je een moslim bent?''

Overigens zei Appa er in het gewraakte interview meteen achter aan: ''Er zijn meer mensen bij wie die behoefte groeit. Men moet niet raar opkijken als Mohammed C. binnenkort opstaat. Als iemand een kogel door zijn fokking kop schiet, vind ik dat niet erg.'' Appa blijft er bij het niet erg te vinden als Wilders middels een schot door zijn hoofd het zwijgen wordt opgelegd. ''Ik geef helemaal niks om haatzaaiende figuren als Wilders. Types als Wilders ontwrichten de maatschappij, ik zou hem echt niet missen, sorry als het hard overkomt, maar dat is mijn eerlijke mening en de laatste keer dat ik het checkte was vrijheid van meningsuiting één van zijn eigen stokpaardjes.''

De rapper noemt het verder hypocriet dat Wilders aangifte tegen hem heeft gedaan. ''Als het goed is heeft de politie het druk genoeg met belangrijke zaken. Waarom moet hij ons rechtssysteem belasten met waardeloze aangiftes? Wilders is stelselmatig één bepaalde groep aan het pesten.''

Verder haalt de Amsterdamse rapper van Marokkaanse komaf in het interview nog even uit naar de stemmers op Wilders. ''Zijn aanhangers zijn een stelletje domme boeren die de hele dag staan te harken in de tuin en op een gegeven moment, als ze naar binnen gaan, weer het zoveelste verhaaltje over Marokkanen doorkrijgen van de grote blonde nicht.'' Tenslotte ontkent Appa ook dat de ex-moslim Ehsan Jami zou zijn mishandeld. ''Dat van Ehsan Jami is niet waar, hij is helemaal niet fysiek aangevallen, iemand in zijn directe omgeving heeft dat aan mij verteld.'' Appa noemt de voorzitter van het comité voor ex-moslims een soort serieuze komiek. ''Hij meent wat hij zegt maar ik moet alleen maar om hem lachen. Wilders is Papa Clown, Ehsan Jami is Baby Clown en Ayaan Hirsi Ali is Mama Clown. Maar die is weg.''

Wilders heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de rapper. Het is verder aan het Openbaar Ministerie of El Ghazoui vervolgd wordt.Link: interview met State Magazine.

Vechtpartij motorbendes in België

BelgieIn België zijn drie gewonden gevallen bij een grote vechtpartij tussen twee rivaliserende motorbendes. Eén van de gewonden is er zeer ernstig aan toe.

Het incident vond plaats bij een café van de Hells Angels in Leopoldsburg in de Kempen. Zo'n vijftig leden van motorclub The Outlaws waren rond de kroeg aanwezig. Een aantal van de Outlaws zetten de aanval in. Er werd geschoten en een groot deel van de inboedel van het café is kort en klein geslagen met knuppels.

Net voor de politie ter plekke kwam, gingen de Outlaws er van door. Het stamcafé van de Hells Angels kwam vorig jaar al eens in het nieuws toen de politie binnenviel in het kader van een onderzoek naar de verboden organisatie Blood and Honour.

Aanvulling: Uit nadere berichten blijkt dat het gaat om een vechtpartij tussen the Outlaws en the Red Devils, een support club van de Hells Angels. Leden van de Outlaws bestormden het clublokaal van de Red Devil's, 'Biker Café Route 184'.

Volgens de Belgische Justitie zijn de verklaringen van getuigen en slachtoffers erg uiteenlopend. Bovendien krijgt het parket niet de volledige medewerking van de betrokkenen.

Rasmussen rijdt Ronde van Pijnacker

Michael Rasmussen neemt op 18 augustus deel aan de Ronde van Pijnacker. De organisatoren van het criterium zijn er in geslaagd om de renner, die een aantal weken geleden zijn ontslag bij Rabobank kreeg, voor 15.000 euro naar de Zuid-Hollandse plaats te halen.

Rasmussen droeg in de afgelopen Tour de France lange tijd het gele leiderstricot. Uiteindelijk werd de Deense renner uit de wielerronde gehaald, omdat hij gelogen zou hebben over zijn verblijfplaats tijdens de trainingen. Maarten Welling, voorzitter van het criterium, liet weten dat hij contact zocht met de wielrenner, nadat hij in de Ronde van Charlottenlund in Denemarken zijn rentree beleefde.

De organisatie van het criterium in Pijnacker schroomden niet om Rasmussen uit te nodigen. "Hij is toch slachtoffer geworden van de situatie. Hij is niet op doping betrapt, de reden voor zijn ontslag is nog steeds heel onduidelijk. We vonden het toch sneu voor hem", liet Welling weten. De voorzitter heeft overigens bij de lokale Rabobank navraag gedaan of ze er moeite mee hadden als de Deen mee zou rijden. Dit bleek achteraf niet het geval te zijn.

Naast Rasmussen zullen ook Bram de Groot, Stef Clement en baanwielrenners Robert Slippens en Danny Stam tijdens de Ronde van Pijnacker te zien zijn.

EA toont 360-versie van NBA Live 2008

In Nederland is het niet een van de meest populaire sporten, basketbal. Toch brengt EA ook hier elk jaar weer de NBA Live-games uit. Ditmaal heeft het bedrijf wat beelden vrijgegeven van de Xbox 360-versie van de game die in het vierde kwartaal van dit jaar moet verschijnen. Net als elk jaar zal ook deze versie weer helemaal up to date zijn met de laatste transfers, regels en statistiekjes.

Alex blij met transfer naar Chelsea

Gisteravond werd bekend dat de transfer van Alex naar Chelsea definitief was beklonken. In eerste instantie leek het er op dat de overgang geen doorgang kon vinden, maar uiteindelijk slaagde de club uit Londen er toch in om de Braziliaan binnen te halen.

"Ik ben heel blij met de kans die Chelsea me biedt", liet Alex in een eerste reactie weten. Bij The Blues zal de Braziliaanse verdediger, die een contract voor drie jaar tekende, de strijd aan moeten gaan met John Terry en Ricardo Carvalho. "Het is een prachtige club. Ik hoop dat de aanpassing vlot zal verlopen. Carvalho en José Mourinho zullen me wel helpen om de taalbarrière te slopen."

Adrian Bolton krijgt leiding over nieuwe Codemasters studio

Door de sterke groei die Codemasters in Europa momenteel doormaakt, met name door de vele MMO-games die het bedrijf uitgeeft, vond men het tijd om wat te gaan uitbreiden. In het Engelse Guildford heeft het bedrijf een nieuwe ontwikkelstudio neergezet. Dit wordt het derde kantoor van het bedrijf, in Engeland staat ook nog Codemasters Studios Southam en in Azië staat Codemasters Studios Kuala Lumpur.

Adrian Bolton, voorheen development director voor EA Criterion, de studio verantwoordelijk voor de Burnout-serie, zal de leidende positie van studio manager bij Codemasters Studios Guild gaan vervullen. Bolton zal hierbij rapporteren aan Codemasters vice president Gavin Cheshire.

De studio moet vooral ontwikkelaars aantrekken vanuit zuid-oost Engeland. Initieel moet het bedrijf een staf van 35 medewerkers krijgen, allen programmeergericht. Hiermee groeit het aantal medewerkers van Codemasters naar 290. Ze hebben 185 man aan het werk op het ontwikkelgerichte hoofdkantoor in Southam en nog eens 70 bij de art-studio in Kuala Lumpur.

"Following our investment announcements and recent product successes, it is clear to see that these are very exciting times for everyone within the expanded Codemasters Studios group. With Codemasters Studios in Southam, Kuala Lumpur and now Guildford, we can continue to grow our business and bring additional titles to the portfolio. We look forward to welcoming a new wave of development talent to Codemasters as we continue to grow both our product range and technology assets with projects such as Neon."

Aldus Gavin Cheshire, vice president van Codemasters Studios.Gavin Cheshire

Mourinho houdt rekening met vertrek Robben

José Mourinho, trainer van Chelsea, heeft voor het eerst laten weten dat er een mogelijkheid is dat hij komend seizoen niet meer over Arjen Robben kan beschikken. De Nederlander staat al een tijdje in de belangstelling van Real Madrid.

"Tot het einde van de maand kan van alles gebeuren", liet Mourinho in een reactie weten. "De situatie heeft veel speculaties op gang gebracht, maar sommige berichten zijn waar. We zullen nog wat langer moeten wachten op de afloop."

Boek: J.K. Rowling - Harry Potter & The Deathly Hallows

Geen enkele publicatie was belangrijker in het jaar 2007 dan die van het zevende en laatste Harry Potter boek. Het jaar is nog maar half voorbij en toch kan deze enorme happening niet meer geëvenaard worden. Tenzij we natuurlijk de publicatie van de Nederlandse vertaling op 17 november 2007 mee gaan tellen. Dat zal ook wel een groot feestje worden. Alhoewel het met een titel als 'De Relieken van de Dood' wel een doodse boel zal kunnen worden. 'Deathly Hallows' klinkt flink wat mysterieuzer en poëtischer. De titel van het slotdeel van de Harry Potter-reeks klinkt ook een stuk volwassener en dat is exact wat het is: volwassener. De Harry Potter die op de cover van de Engelse jeugdeditie staat, lijkt meer op Hugh Grant dan op onze geliefde tovenaarsleerling. Het verhaal heeft dezelfde groei doorgemaakt. Dit is echt geen kinderboek meer, dit is volwassen drama, horror en spanning.

Hakenkruis in Brabants maïsdoolhof

Icoon OpmerkelijkGeen graan(maïs)cirkel maar een hakenkruis, dat troffen bezoekers van een maïsdoolhof bij een camping in het Brabantse Prinsenbeek aan. De eigenaar van het maïsdoolhof gelooft niet in marsmannetjes en ook niet in zomaar een stel grappenmakers.

Het 24 meter grote hakenkruis was redelijk professioneel door de onverlaten aangelegd. De eigenaar van het doolhoof heeft dan ook aangifte van vernieling gedaan bij de politie. Volgens de eigenaren van de bij het doolhof gelegen camping wordt hun terrein de laatste jaren vaker geplaagd door vandalen.

De eigenaren begonnen het 3,2 hectare grote maislabyrint, één van de grootste van het land, in 1999. In 2003 werd het doolhof na bezwaren uit de buurt verboden en raakten ze in lange procedures verzeild. Vanaf 2004 werd het doolhof weer gedoogd


foto: PvT BN/DeStem
Hakenkruis in maïsdoolhof

Ajax hengelt naar Aissati en Afellay

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Wesley Sneijder definitief bij Ajax zal vertrekken. De Amsterdammers zijn daarom op zoek naar vervanging en hebben hun oog laten vallen op Ismail Aissati en Ibrahim Afelly van PSV.

Het management van de ploeg uit Eindhoven houdt er rekening mee dat er binnenkort een officieel bod op (één van de) beide spelers uit Amsterdam komt. PSV heeft echter laten weten dat het de twee talenten, die uit de eigen jeugd afkomstig zijn, niet wil verkopen.

Mocht de transfer van Sneijder naar Real Madrid doorgaan, dan ontvangt Ajax een bedrag van ruim 25 miljoen euro. Hiermee zullen de Amsterdammers, voor het verstrijken van de transferdeadline die op 31 augustus verstrijkt, een vervanger voor de middenvelder moeten vinden. De kans dat de club uit de hoofdstad in het buitenland zal slagen is niet groot. Daarom richten zij zich op spelers van concurrerende ploegen uit eigen land.

Ronald Koeman, trainer van PSV, heeft inmiddels bevestigd dat er geluiden zijn dat Ajax achter Aissati en Afellay aan zou zitten.

Keeperswisselingen bij Liverpool

Liverpool heeft Charles Itandje van de Franse club Lens aangetrokken. Tegelijkertijd maakte de Engelse club bekend dat Scott Carson voor een jaar wordt uitgeleend aan Aston Villa. Itandje zal tweede keeper worden achter Pepe Reina, een rol waarin Carson geen zin meer heeft.

Itandje begon zijn carrière bij Red Star 93 in Parijs. De 24-jarige keeper vertrok al na een jaar naar Lens, waarna hij ook opgeroepen werd voor het Franse nationale elftal onder 21 jaar.

De 21-jarige Carson verkoos Aston Villa boven Manchester City. De Engelse jeugdinternational hoefde niet weg van Liverpool-manager Rafael Benitez. "We snappen wel dat hij in Birmingham wil gaan spelen. Wij kunnen hem geen basisplaats geven. Bovendien is Scott ook in beeld bij het nationale A-elftal. We willen zijn progressie niet in de weg staan. We verliezen hem ook niet voor altijd. We gaan hem absoluut niet verkopen want we zijn zeer tevreden over hem. Ik ben tevreden met deze situatie, het is zowel voor hem als voor ons een win-win situatie," aldus Benitez.

Ook tweede verdachte steekpartij Amstelveen opgepakt

Icoon MisdaadDe politie heeft afgelopen nacht in Amsterdam de tweede verdachte aangehouden die betrokken zou zijn bij de overval op een avondwinkel in Amstelveen.

Daarbij staken de twee overvallers in de nacht van donderdag op vrijdag een 62-jarige medewerker van de zaak dood. De politie pakte gisteravond al de eerste verdachte op. Eerder op de avond had de lokale televisiezender AT5 nog een foto van hem laten zien, maar dat leidde niet tot de aanhouding.

Het gaat om twee 16-jarige jongens, aldus de politie. Een motoragent vatte de tweede verdachte rond 03.00 uur in de kraag nadat hij op een scooter tegen het verkeer in reed op de Kalkmarkt in het centrum van Amsterdam.

Alle surveillerende politieagenten in de regio Amsterdam-Amstelland hadden een foto gekregen van de jongen en keken naar hem uit. Om de verdachte te vinden, controleerde de politie ook scooters.

De twee overvallers kwamen de avondwinkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan donderdagavond rond 23.00 uur binnen. Zij staken het slachtoffer neer, vermoedelijk met een mes. De man overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De daders maakten volgens de politie niets buit.

In mei vorig jaar werd dezelfde avondwinkel ook al overvallen. Toen raakte niemand gewond. Het is dit jaar wel al de tweede dode die in de regio Amsterdam bij een beroving van een avondwinkel valt. In februari werd de 29-jarige winkelier Arkan Yildiz doodgeschoten tijdens een overval op zijn winkel in Amsterdam Noord. Hij had een paar dagen ervoor op televisie in het NPS-programma Premtime van Prem Radhakishun nog geklaagd over het feit dat hij zich niet mocht bewapenen tegen agressieve overvallers. De gemeente Amstelveen gaat met het Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland onderzoeken of extra maatregelen nodig zijn om ondernemers te beschermen.Een van de twee opgepakte verdachten

Wenger vertrouwt in selectie

De trainer van Arsenal, Arsène Wenger, heeft gezegd dat hij klaar is met shoppen. De oefenmeester haalde deze zomer Eduardo da Silva, Bacary Sagna en Lukasz Fabianksi binnen, terwijl Thierry Henry, Freddie Ljungberg en Mart Poom The Gunners verlieten.

"Ik kijk naar mijn team en naar wat we nodig hebben om sterk te zijn", aldus de Fransman. "Ik denk dat we sterk zijn, ik denk niet dat we meer nodig hebben. Maar we luisteren altijd, als er iets komt wat we nodig hebben dan is er geld beschikbaar, maar we hebben niks speciaals nodig nu."

"We kennen onze kwaliteiten, we kennen onze speelstijl, we weten dat we een bepaalde honger hebben en we weten dat we er klaar voor zijn. We zijn jong, maar we hebben toch al veel ervaring. Fabregas bijvoorbeeld heeft al meer dan 100 competitieduels gespeeld, iets wat sommige spelers pas op hun 25e bereiken. Vorig seizoen hebben we misschien ons lesje geleerd, en daarom denk ik dat we nu klaar zijn om te 'bloeien'."

In de Engelse media wordt Arsenal, vanwege het vertrek van Henry en Ljungberg, al afgeschreven voor de titel. Wenger zegt hierover: "Als je binnen ons team komt dan zie je dat er een heel groot verschil is met hoe wij de situatie zien, en hoe de mensen van buiten onze situatie zien. We willen aan die mensen laten zien dat we er wel toe in staat zijn."

Brit: Martelingen in Guantánamo

Icoon TerrorismeEen Britse terreurverdachte die vastzit op de Amerikaanse marinebasis Guantánamo in Cuba stelt dat hij in het detentiecentrum is gemarteld en seksueel misbruikt. De beschuldigingen staan in een dossier.

De 37-jarige terreurverdachte Omar Deghayes heeft dit dossier gedicteerd aan zijn advocaat die hem in Cuba bezocht.

De Britse krant The Guardian citeerde vandaag uit het dossier, dat gisteren door de de familie van Deghayes is vrijgegeven. Eerder deze week vroeg Londen de Verenigde Staten Deghayes en vier andere moslims over te dragen. De vijf moslims leefden voor hun arrestatie en detentie in Groot-Brittannië maar hebben niet de Britse nationaliteit.

Deghayes werd in Pakistan als terreurverdachte opgepakt, kort na de Amerikaanse invasie in Afghanistan. Volgens zijn familie was Deghayes echter niet bij terreuractiviteiten betrokken. Hij zou alleen uit zakelijke overwegingen in Pakistan zitten.

In het dossier beweert de terreurverdachte dat hij heeft gezien dat Amerikaanse bewakers in Guantánamo Bay mensen ombrachten. Ook zou hij er getuige van zijn geweest dat bewakers een koran door een toilet spoelden.

Zelf zou Deghayes in het detentiekamp herhaaldelijk zijn geslagen en zouden Amerikanen zijn gezicht hebben besmeurd met menselijke uitwerpselen.

Joling en Hazes wéér op nummer 1

Icoon MuziekJeroen van der Boom kan dit weekend nog genieten van een nummer 1 positie in de Single Top 100, maar volgende week stoten Joling en Hazes hem alweer van die plek. 'Blijf bij mij' staat daarmee voor de derde keer op de eerste plaats. Eerder verdrong het bijzondere duet Jeckyll & Hyde en Jannes van de eerste plaats, ook allebei Nederlandse producties.

De Nederlanders doen het erg goed in de hitparade deze zomer. Zo stijgt Monique - zusje van - Smit naar de zevende plaats met haar nummer 'Wild' en scoort Dries Roelvink zijn eerste top 10-hit met 'Ik kom eraan'. Radio 538 en GeenStijl zijn mede verantwoordelijk voor de nummer acht-notering, ze hebben wekenlang de zonnebankbruine zanger gepromoot.

Wie denkt dat er snel een einde komt aan de opmars van het Nederlandse product in de hitparade heeft het mis. Naast de hits van onder anderen Marianne Weber, Stef Ekkel, Bløf en Erik Hulzebosch komen acht nieuwe producties de Single Top 100 binnen, waaronder Tamara Tol, Krezip, Vinzzent en Frans Bauer. Opvallend veel van deze nummers gaan over zon, zee en strand.


Top 10 hit voor wilde Monique Smit

SP geeft Yildirim tot 24 augustus

Düzgün YildirimDe SP geeft Düzgün Yildirim tot 24 augustus om zijn zetel in de Eerste Kamer op te geven. In een brief aan Yildirim dreigt Hans van Heijningen, algemeen secretaris van het landelijk bestuur van de SP, hem uit de partij te zetten.

''Het partijbestuur zal in haar eerstkomende vergadering van 24 augustus beslissen of en zo ja, welke procedure in gang gezet zal worden, afhankelijk van je reactie op deze brief'', schrijft Van Heijningen.

Het Overijsselse Provinciale Statenlid Yildirim werd in mei met voorkeurstemmen in de Eerste Kamer gekozen. Het partijbestuur wilde dat hij zijn zetel opgaf, omdat was afgesproken dat aan de volgorde van de officiële kandidatenlijst zou worden vastgehouden. Partijleider Jan Marijnissen verklaarde enkele weken geleden al dat Yildirim waarschijnlijk uit de partij wordt gegooid als hij vasthoudt aan zijn zetel.

Een overgroot deel van de partijraad, het hoogste orgaan van de SP, steunt het standpunt van het bestuur. Yildirim beantwoordde de brief met te stellen dat er was afgesproken dat zowel een voorstel van het bestuur als een voorstel van hemzelf in stemming zou worden gebracht in de partijraad.

''Deze afspraak is door het partijbestuur geschonden. Mijn voorstel werd niet met de agendastukken meegestuurd en tevens kreeg ik het adressenbestand van de partijraadleden niet ter beschikking.'' Yildirim wil onder meer dat de democratie binnen de SP wordt verbeterd. Het lijkt er vooralsnog niet op dat hij zijn zetel opgeeft.

Lint van dancebeats door centrum Rotterdam

Icoon MuziekVeertig trucks met stampende beats en opzwepende ritmes rijden vandaag in een lint door de binnenstad van Rotterdam. Om 14.00 uur gaat de karavaan los. Om 21.00 uur moet de laatste wagen van de stoet op het eindstation zijn aangekomen.

Daarvoor gaan de clubs al open, zodat de massa daar kan door feesten. Dit jaar kent de parade niet een, maar elf afterparty's. Diverse clubs organiseren hun eigen eindfeest. Die van de organisatie met dj's Ferry Corsten, Marco V. en Miss Monica is in de Cruise Terminal op de Wilhelminapier.

Omdat er geen slotfeest meer is op Katendrecht, gaat de de stoet ook niet meer over de Erasmusbrug. Eerder moest de parade het geluid even dimmen op de brug, omdat deze anders te erg bewoog door de lage bastonen.

De parade begint op de Rochussenstraat en gaat via onder meer de Nieuwe Binnenweg en de Blaak naar de Boompjes. Dancefeestorganisatoren, dj's, clubs, de organisatie zelf, iedereen heeft een eigen wagen. Vanaf een uur of zeven komen de eerste trucks binnen. Op de eindstreep gaat de muziek meteen uit.

De Dance Parade heeft dit keer een nieuwe naam. Officieel heet het evenement nu het FFWD Fit For Free Dance Parade. Mede-organisator Henk Witteveen verwacht veel meer bezoekers dan vorig jaar. Toen kwamen 200.000 feestgangers naar de parade.

Organisatie en politie raden mensen aan met het openbaar vervoer te komen. Door diverse afzettingen is de binnenstad niet goed te bereiken. Ook kondigde de politie aan mogelijk preventief te gaan fouilleren.

Astana-ploegleider op matje geroepen

De Internationale Wielren Unie UCI heeft Marc Biver, de ploegleider van Astana, op het matje geroepen vanwege de recente positieve dopingtesten in het team. Biver moet de UCI uitleggen hoe het mogelijk is dat drie renners de afgelopen maanden positief waren.

Andrej Kasjetsjkin en Alexandre Vinokourov werden onlangs betrapt op bloeddoping. Astana heeft Vinokourov inmiddels ontslagen omdat hij ook in de contra-expertise postitief bleek. De B-staal van Kasjetsjkin is nog niet onderzocht. In april van dit jaar werd de Duitser Matthias Kessler betrapt op het gebruik van het verboden middel testosteron.

Twee Tsjechen op proef bij NEC

Na het contracteren van de Hongaar Adam Hrepka heeft NEC nog twee versterkingen uit het Oost Europa op het oog. De Tsjechen Michal Pospisil en Filip Chlup zijn op proef bij club uit Nijmegen

De 28-jarige aanvaller Pospisil staat nog een jaar onder contract bij het Schotse Heart of Midlothian. De 22-jarige middenvelder Filip Chlup speelde de afgelopen twee seizoenen bij het Tsjechische FC Brno.

Wetzel tekent contractverlenging bij VVV

André Wetzel heeft gisteren zijn contract als trainer bij VVV-Venlo met twee jaar verlengd. De club uit Limburg promoveerde afgelopen seizoen ten koste van RKC Waalwijk naar de Eredivisie. Voor afloop van afgelopen seizoen waren beide partijen al een verlenging overeengekomen.

Wetzel trad vorig jaar aan als coach van de club. De 56-jarige oud-voetballer van onder meer FC Amsterdam en FC Den Haag was in 2005 even hoofdtrainer bij KV Mechelen. Bij VVV-Venlo volgde hij Herbert Neumann op die door de club op non-actief was gesteld.

[CCWS] Uitslag 1e kwalificatie Road America

Net als tijdens de vrije trainingen was het Sebastien Bourdais die de snelste was tijdens de eerste kwalificatie. Met een verschil van meer dan zeven tiende op de als tweede geplaatste Will Power sloeg de Fransman opnieuw een flink gat met de rest van het veld. Robert Doornbos reed de zevende tijd.

De kwalificatie verliep probleemloos. De enige coureur die even naast de baan belande was de worstelende Tracy, hij kon zijn weg echter zonder hulp vervolgen, al kwam de Canadees niet verder dan de vijftiende positie.

Robert Doornbos reed zich meermaals de top drie binnen, maar miste net dat beetje extra om de derde positie te behalen. Met een achterstand van 1,2 seconden op Bourdais eindigde Doornbos op plaats zeven.

Pos CoureurTeam TijdVerschil
1 S. Bourdais Newman/ Haas/ Lanigan Racing 1:42.385 -
2 W. Power Team Australia 1:43.116 0.731
3 N. Jani PKV Racing 1:43.417 1.032
4 D. Clarke Minardi Team USA 1:43.439 1.054
5 J. Wilson RSPORTS 1:43.525 1.140
6 R. Dalziel Pacific Coast Motorsports 1:43.611 1.226
7 R. Doornbos Minardi Team USA 1:43.619 1.234
8 S. Pagenaud Team Australia 1:43.637 1.252
9 A. Tagliani RSPORTS 1:43.689 1.304
10 O. Servia Forsythe Championship Racing 1:43.710 1.325
11 G. Rahal Newman/ Haas/ Lanigan Racing 1:43.732 1.347
12 T. Gommendy PKV Racing 1:44.032 1.647
13 J. Heylen Conquest Racing 1:44.295 1.910
14 B. Junqueira Dale Coyne Racing 1:44.326 1.941
15 P. Tracy Forsythe Championship Racing 1:44.716 2.331
16 A. Figge Pacific Coast Motorsports 1:45.432 3.047
17 K. Legge Dale Coyne Racing 1:46.901 4.516

DVD: Anders Thomas Jensen - Collector Box

'A Journey through Black Humor' is het wervende onderschrift van The Collector Box van Anders Thomas Jensen. Er is geen woord van overdreven, want de vier films die de Deense regisseur voorschotelt vormen samen inderdaad een ontdekkingsreis langs absurde, dolkomische, onderkoelde, maar vooral zwarte humor. Moderne sprookjes met als storyline onder andere vier gangsters die een restaurant midden in een bos beginnen; een slager die met succes gemarineerd mensenvlees verkoopt, en een neo-nazi die als taakstraf een appeltaart voor de begeleidende priester gaat bakken.


Boek: Celestine Vaite - Tropisch fruit

Kaft van het boekHet is jammer om te moeten zeggen, maar Tropisch fruit is een flutroman. Het boek gaat over het leven op Tahiti. Omdat het daar allemaal niet zo moeilijk is onder de tropische zon, wilde de schrijfster waarschijnlijk bijpassende makkelijke taal gebruiken. Een idee dat best had kunnen werken, maar het resultaat is helaas een soort Jip en Janneke voor volwassenen. En wat erger is: het lijkt in dit boek wel alsof Tahiti wordt bevolkt door randdebielen. En dat kan toch echt niet zo zijn.

Agressieve aap mag in park blijven wonen

Icoon OpmerkelijkEen van diefstal en agressie betichte aap uit een stadspark in de Braziliaanse stad Uberaba is tijdens een openbare zitting onschuldig verklaard. De aap hoeft niet te verhuizen naar een dierentuin, zoals zijn vermeende slachtoffers hadden geëist.

Dit hebben Braziliaanse media gisteren gemeld. Tal van bezoekers van het park waar de aap Chico woont, klopten in de afgelopen maanden aan bij het gemeentebestuur van Uberaba in het zuidoosten van Brazilië om zich te beklagen over de agressie van het dier.

Alleen in de afgelopen maand zou hij al achttien mensen hebben gebeten, aldus de interneteditie van de krant O Globo. Bovendien zou de aap mobiele telefoons, sleutels en allerlei andere spullen hebben gestolen.

Het gemeentebestuur van Uberaba oordeelde deze week op een zitting over de toekomst van Chico. Van de mensen die over het dier hadden geklaagd, kwam echter niemand opdagen. Het gemeentebestuur oordeelde dat de kwestie voor de 'slachtoffers' van Chico waarschijnlijk niet zwaar genoeg telde. De aap mag daarom in zijn park blijven wonen.

Elvis' witte piano te koop op eBay

Icoon MuziekEen witte vleugel van het merk Knabe die ooit in het bezit was van Elvis Presley staat te koop op veilingsite eBay. Liefhebbers moeten er in ieder geval meer dan 250.000 dollar voor neertellen.

Toen de 'King of Rock 'n Roll' nog leefde was de piano het middelpunt van de Music Room op zijn landgoed Graceland. Niet alleen Elvis bespeelde geregeld het snaarinstrument. Andere grootheden als Duke Ellington, Count Basie en Jerry Lee Lewis zouden ook ooit de witte vleugel hebben beroerd.

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat Elvis overleed, vermoedelijk aan een overdosis pillen.
Je moet er wel wat voor neertellen, maar dan heb je ook wat!

Wooncomplex gestut door brandweer

Icoon BinnenlandsDe brandweer is in de nacht van vrijdag op zaterdag begonnen met het stutten van een deel van een appartementencomplex aan de Roersingel in Roermond. Dit nadat een van de bewoners een scheur of doorzakking in een betonnen draagbalk geconstateerd had.

Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd. De brandweer brengt stutten aan op drie verdiepingen van het nog niet zo lang geleden opgeleverde wooncomplex. De bewoners hoeven vooralsnog hun huis niet uit. Bij daglicht bekijken aannemer, constructeur en de gemeente hoe ernstig de schade is en welke verdere maatregelen genomen moeten worden. Over de oorzaak van de scheuring is niets bekend.

Inmiddels heeft de brandweer ook stutten aangebracht in de onder de 28 koopappartementen gelegen supermarkt Jumbo. Een door de gemeente gestuurde bouwkundige constateerde in de vroege zaterdagochtend dat de bewuste balk op de plek waar die op een console rust, deels verpulverd en verzakt is als gevolg van langdurige vochtwerking. De 45 bewoners reageerden hevig verontrust, een van hen raakte zelfs in paniek.

Volgens voorzitter Wim Geraedts van de Vereniging van Eigenaren van het pand speelt het vochtprobleem al sinds de oplevering in 2003. De bewoners liggen hierover al ruim een jaar overhoop met de aannemer.

CD: Marvin Gaye - In our lifetime?

Inmiddels is Marvin Gaye alweer heel wat jaren geleden overleden (1984), maar als je deze cd hoort, lijkt hij springlevend te zijn. Het is een opmerkelijk album waar Gaye zelf niet altijd blij mee was. Vooral het feit dat er een nummer op staat, (Far Cry), dat volgens hemzelf nog niet af was, was hem een doorn in het oog. Toch hebben juist dit soort nummers vaak een eigen charme en maken dat je als luisteraar nét dat beetje meer krijgt dan een gelikt studioalbum. Deze dubbel-cd is een hele fraaie verzameling met nummers van een artiest die op een té trieste manier het leven heeft gelaten (neergeschoten door zijn vader). Wat zou hij nog meer hebben kunnen bereiken als dat niet was gebeurd? We zullen het nooit weten, maar gelukkig zijn er wel albums als deze om hem toch 'levend' te houden.

[CCWS] Uitslag 2e vrije training Road America

Sebastien Bourdais mocht zich ook na de tweede vrije training de snelste coureur noemen. Het verschil met de nummer twee van deze training, Justin Wilson, bedroeg meer dan één seconde. Robert Doornbos wist de derde plaats te bemachtigen. De Nederlander was 1,7 seconden langzamer dan de nummer één.

Mede door een hoge luchtvochtigheid voelde het nog warmer aan dan 29 graden. De sessie startte in eerste instantie rustig, maar eindigde hectisch. Een neutralisatie van zes minuten was hier mede verantwoordelijk voor. In bocht één schoot Dan Clarke namelijk de grindbak in en kon er zonder enige hulp niet uitkomen. Door deze vertraging werd de tweede sessie uiteindelijk met vijf minuten verlengd.

De training van Clarke kwam echter ten einde toen hij acht minuten vanaf de zijlijn mocht toekijken. Tegelijkertijd was het verschil tussen de nummers één en twee, respectievelijk Wilson en Bourdais, slecht zeven duizendste van een seconde. Na het vrijgeven van de baan zette de als tweede genoemde coureur snel orde op zaken. Hij wist zijn opgelopen achterstand namelijk om te zetten in een voorsprong van 1,2 seconden en was hiermee de snelste coureur op de baan.Volledige uitslag:

#Coureur Team Tijd Verschil
1S. Bourdais Newman / Haas / Lanigan 1:43.027
2J. Wilson RSPORTS 1:44.244 1.217
3R. Doornbos Minardi 1:44.797 1.770
4R. Dalziel Pacific Coast 1:44.852 1.825
5N. Jani PKV Racing 1:44.909 1.882
6A. Tagliani RSPORTS 1:45.016 1.989
7G. Rahal Newman / Haas / Lanigan 1:45.030 2.003
8D. Clarke Minardi 1:45.541 2.514
9T. Gommendy PKV Racing 1:45.574 2.547
10A. Figge Pacific Coast 1:45.625 2.598
11J. Heylen Conquest Racing 1:45.634 2.607
12O. Servia Forsythe 1:45.903 2.876
13B. Junqueira Dale Coyne 1:45.930 2.903
14S. Pagenaud Team Australia 1:46.497 3.470
15K. Legge Dale Coyne 1:47.417 4.390
16W. Power Team Australia 1:47.474 4.447
17P. Tracy Forsythe 1:47.989 4.962

Technologie achter Killzone 2 in beeld

De heren van Guerilla zijn in onderstaande video zo vriendelijk om uit te leggen welke technieken er achter Killzone 2 schuil gaan.

En om de engine in simpele termen uit te leggen, hebben we een aantal afbeeldingen voor jullie die duidelijk moeten maken hoe de post-processing van de nieuwe engine tekeer zal gaan.En een schema die de belading van de verschillende SPU's en PPU toont.


Bron

CD: Putumayo - World Hits

Met de release van de cd World Hits heeft Putumayo weer een album op de markt gebracht dat de luisteraar doet kennismaken met wereldmuziek. Op dit moment is dat een muziekgenre dat enorm in opkomst is. De muziekliefhebber wil niets liever dan de wereld zien en horen samenkomen op één cd. Hij wil meegenomen worden langs de diverse landen en muziekstijlen, maar dan wel vanuit zijn luie stoel of vanuit zijn auto. World Hits heeft dit in zich, al is het geen album met 'nieuwe' nummers. De songs zijn allemaal bestempeld als hits in hun eigen tijd en daarmee hebben we een verzamel-cd met leuke, herkenbare, vrolijke meezingers (daar waar je de teksten kent dan wel te verstaan).
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.