Hamilton: "Alonso negeert mij"

Lewis Hamilton en Fernando Alonso hebben geen woord meer met elkaar gewisseld sinds het pitstopincident tijdens de kwalificatie op de Hungaroring. McLaren zal er alle moeite voor moeten doen de huidige nummers 1 en 2 in het kampioenschap, die allebei voor het Britse team van Ron Dennis uitkomen, weer samen aan tafel te krijgen.

Volgens Hamilton negeert zijn teammaat hem momenteel volledig. "Alonso heeft sinds gisteren niets meer tegen me gezegd. Waarschijnlijk heeft hij een probleem," verklaart de Brit. "Met Ron Dennis heb ik wel gesproken. Natuurlijk was hij gisteren niet blij. Maar we moesten professioneel blijven. We hebben erover gesproken en ik heb hem mijn kant van het verhaal verteld. Hij respecteerde dat en zei dat hij het snapte, omdat het een stukje van mijn persoonlijkheid is. We zijn daarom vandaag met een schone lei begonnen."

De rookie heeft er alles aan gedaan, om de moraal bij zijn team vandaag hoog te houden. "Ik besefte dat het team geen punten zou behalen deze race. Ik wist daarom niet of de teamleden mij of de situatie zouden haten. Ik probeerde positief te blijven en heb gewoon mijn werk gedaan. Ook ben ik langs het hele team gegaan om ze succes te wensen. Een iemand deed dat niet, en dat raakte me wel."

Hamilton zei gisteren tijdens de persconferentie dat hij niet geloofde dat Alonso de schuldige was van het pitstopincident. Nu zet hij hier echter vraagtekens bij. "Ik dacht dat het ging om het overleg wat ik en Ron hadden via de radio tijdens de kwalificatie," legt Hamilton uit. "Ron was erg boos en ik dacht dat hij me een lesje wilde leren. Daarom zei ik tijdens de persconferentie na de kwalificatie dat Fernando niet zoiets zou doen. Maar ik heb zeker reden om daar anders over te denken."