FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 augustus 2007

Invulling singleplayer Super Smash Bros. Brawl bekend

Op de officiële website van Super Smash Bros. Brawl heeft Nintendo uit de doeken gedaan hoe de singleplayer van deze nu al razend populaire titel is ingevuld. De singleplayer mode zal sidescrolling platformactie combineren met de typische Super Smash Bros. gameplay. Deze speelwijze is in het vorige deel op de GameCube al geïntroduceerd, maar als we Nintendo mogen geloven pakt men ditmaal veel grootser uit.

Elk personage uit de game zal zijn weg vinden in dit singleplayer avontuur, waarbij ook daadwerkelijk een verhaallijn wordt gevolgd. Deze zal door middel van tussenfilmpjes verteld worden en zelfs de nodige diepgang met zich meebrengen. Exactere details hierover zijn nog niet naar buiten gebracht.Roddick roept Isner halt toe

Andy Roddick heeft John Isner verslagen in de finale van het ATP toernooi in Washington. Roddick won het toernooi voor de derde keer.

Roddick wist de service van Isner in de eerste set te breaken, de tweede set draaide uit op een tiebreak. Voor Isner was dat de elfde tiebreak in het toernooi en hoewel hij het merendeel daarvan wist te winnen ging Roddick met de hoofdprijs lopen.

Isner is een megasprong op de wereldranglijst aan het maken. Twee weken geleden stond hij nog 745ste, volgende week zal hij rond de 190ste plek uitkomen. Hij kan zijn schouders een week rust geven, want hij speelt niet mee om de Rogers Cup.

Dief moet van politie 50 bananen eten

De politie van India had een 36-jarige dief te pakken waarvan men zeker wist dat deze een halsketting gestolen. Uit röntgenfoto's bleek dat de man het sieraad ter waarde van 750 euro had ingeslikt. Het probleem was nu om de ketting uit de dief te krijgen.

Toen kwamen de agenten met het briljante idee de boef vijftig bananen te laten eten. Door de laxerende werking van de gebogen vruchten, zou het sieraad via de natuurlijke weg het lichaam verlaten, zo dachten ze.

De bananen bleken helaas niet het resultaat te geven waar de politie zo op had gehoopt. Daarom namen de agenten het besluit de dief een stevige maaltijd met kip, rijst en brood voor te schotelen. Van zo'n maaltijd moet iederen wel snel naar de wc. Een straatveger kreeg een beloning van een dollar als hij de ketting uit de stront zou vissen.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Hamilton: "Alonso negeert mij"

Lewis Hamilton en Fernando Alonso hebben geen woord meer met elkaar gewisseld sinds het pitstopincident tijdens de kwalificatie op de Hungaroring. McLaren zal er alle moeite voor moeten doen de huidige nummers 1 en 2 in het kampioenschap, die allebei voor het Britse team van Ron Dennis uitkomen, weer samen aan tafel te krijgen.

Volgens Hamilton negeert zijn teammaat hem momenteel volledig. "Alonso heeft sinds gisteren niets meer tegen me gezegd. Waarschijnlijk heeft hij een probleem," verklaart de Brit. "Met Ron Dennis heb ik wel gesproken. Natuurlijk was hij gisteren niet blij. Maar we moesten professioneel blijven. We hebben erover gesproken en ik heb hem mijn kant van het verhaal verteld. Hij respecteerde dat en zei dat hij het snapte, omdat het een stukje van mijn persoonlijkheid is. We zijn daarom vandaag met een schone lei begonnen."

De rookie heeft er alles aan gedaan, om de moraal bij zijn team vandaag hoog te houden. "Ik besefte dat het team geen punten zou behalen deze race. Ik wist daarom niet of de teamleden mij of de situatie zouden haten. Ik probeerde positief te blijven en heb gewoon mijn werk gedaan. Ook ben ik langs het hele team gegaan om ze succes te wensen. Een iemand deed dat niet, en dat raakte me wel."

Hamilton zei gisteren tijdens de persconferentie dat hij niet geloofde dat Alonso de schuldige was van het pitstopincident. Nu zet hij hier echter vraagtekens bij. "Ik dacht dat het ging om het overleg wat ik en Ron hadden via de radio tijdens de kwalificatie," legt Hamilton uit. "Ron was erg boos en ik dacht dat hij me een lesje wilde leren. Daarom zei ik tijdens de persconferentie na de kwalificatie dat Fernando niet zoiets zou doen. Maar ik heb zeker reden om daar anders over te denken."

Wireless Guitar in Rock Band-set voor PS3, draadje voor X360

Op 6 november dit jaar gaan de burenruzies oplaaien als Rock Band de huiskamers binnenvalt. Drummen, zingen, gitaar en bas spelen, alles kan in deze game. Amazon heeft nu pre-orders open staan voor beide versies (hij komt zowel op PS3 als X360 uit), en dankzij de handige product-details-sectie van Amazon hebben we kunnen achterhalen wat jullie mogen verwachten voor het pakket dat US $200 moet gaan kosten.
Niet veel verrassingen in eerste instantie: je krijgt de microfoon, het drumstel en een gitaar om mee te spelen. Opvallend is wel dat de PS3-versie in de box een draadloze gitaar heeft, en de 360-rockers een gitaar met een draadje uit hun dak moeten gaan.

Verder lijken de eerder genoemde prijzen accuraat, aangezien Amazon deze ook heeft overgenomen. Een X360 wireless Fender Stratocaster-replica moet US $79,99 kosten, z'n PS3-tegenhanger US $59,99. Voor een drumstel ben je US $79,99 kwijt, onafhankelijk van platform. Amazon verkoopt de microfoon voor US $29,99.

Beginnend bestuurder kleeft op bumper ambulance

Een achttienjarige jongen uit het Drentse Zwartemeer is zijn pas verworven rijbewijs alweer kwijt. De jongen vond het nodig zeer dicht op de bumper van een ambulance te rijden. Waarschijnlijk was de snelheid van de ziekenauto de jongeman te laag, ondanks dat deze honderdzestig kilometer per uur reed.

Het voorval gebeurde gisteravond in Zwartemeer. Er kwam een spoedmelding binnen, en de ambulance spoedde zich om hulp te verlenen. Agenten die op weg waren naar hetzelfde ongeval, hebben de jongen aangehouden. Nadat ze de jongeman op zijn gedrag hadden aangesproken, leek het de agenten beter het rijbewijs van de jonge bestuurder in te nemen.

Gemengde gevoelens bij Spyker

De Grand Prix van Hongarije leverde gemengde gevoelens op bij het team van Spyker. Spyker-debutant Sakon Yamamoto wist zijn auto niet op de baan te houden. Teamgenoot Adrian Sutil kon de auto wel aan de finish brengen.

De ontevreden Yamamoto kon niets anders dan de schuld bij zichzelf neer te leggen: "Na de start pushte ik erg hard, maar plotseling verloor ik in bocht 11 de grip aan de achterkant en crashte ik. Ik maakte de fout en ik ben dan ook erg teleurgesteld met dit resultaat, want ik wilde finishen. Ik zal hard blijven werken en me op de volgende Grand Prix richten. Dan zullen we de nieuwe auto inzetten."

Adrian Sutil liet echter zien dat de Spyker F8-VII, die dit weekend voor het laatst zijn dienst deed, beter was dan de Honda van Rubens Barrichello. "Deze race hebben we aangetoond dat we de strijd aan kunnen gaan met de auto's voor ons", aldus de Duitser. “We konden tegen Honda racen, maar dat hield wel dat ik elke ronde aanvallend moest rijden. We wisten ze zelfs tot het eind achter ons te houden, wat een klein succesje is met deze oude auto."

Net als Yamamoto kijkt Sutil uit naar de B-specificatie van de Spyker-bolide. Die zal na de aankomende zomerstop zijn werk moeten gaan bewijzen. "Het is afwachten wat we in Turkije kunnen doen. We weten dat we al dichterbij zijn gekomen in de races en met de nieuwe auto zal dat hopelijk nog beter gaan."

Massa: "Alle hoop vervloog bij de start"

Felipe Massa kende vandaag een teleurstellende race. Op de Hungaroring kwam de Braziliaan niet verder dan een dertiende plek. Hij maakte slechts één plek goed ten opzichte van zijn slechte kwalificatie van gisteren.

"Het was een verschrikkelijke race," concludeerde de rijder in dienst van Scuderia Ferrari. "Bij de start kon ik wat mensen passeren, maar die posities was ik in de eerste bocht alweer kwijt. In de tweede bocht wilde ik Wurz passeren, maar ging ik te wijd, waardoor Sato er langs kon. Op dat moment vervloog alle hoop. Ik had een zeer zware auto en verloor steeds downforce als ik dicht achter anderen reed. Het was een weekend om te vergeten, maar ik heb nog steeds mijn zelfvertrouwen. We weten dat we een snelle auto hebben en we mogen nooit opgeven."

Aan het begin van de wedstrijd leek Massa als enige van het veld op een één-stop-strategie te zitten. Massa zou uiteindelijk toch tweemaal in de pitstraat verschijnen, nadat hij zijn eerste pitstop keurig op de helft van de race liet plaatsvinden. Als Ferrari zich aan de gewaagde strategie had vastgehouden, had de Braziliaan wellicht nog wat plaatsen kunnen stijgen. Van WK-punten was de coureur echter te ver verwijderd.

PSV wint Russian Railways Cup

PSV heeft de Russian Railways Cup op haar naam geschreven. De Eindhovenaren waren in de finale te sterk voor Real Madrid.

PSV nam in de eerste helft het heft in handen, en kwam vaker dan de Madrilenen gevaarlijk voor de goal. Tot schoten kwam het niet, tot een dik halfuur. Toen was het Ismaïl Aissati die de bal van zo'n twintig meter keihard in de verre kruising knalde. Nog voor rust nam de landskampioen een 2-0 voorsprong, toen Mike Zonneveld een vrije trap langs tweede doelman Jerzy Dudek schoot. De Poolse doelman ging niet geheel vrijuit op de inzet van de back.

De Madrilenen gingen na de rust wisselen, en veel van de jeugdspelers die in de basis stonden moesten het veld ruimen voor prominenten als Robinho en Guti. Een door Zonneveld weggegeven vrije trap werd dankbaar gebruikt door Real, en de lage bal die daarop volgde werd door Javier Saviola netjes achter Heurelho Gomes gewerkt. De Spaanse kampioen was wel beter in de tweede helft, maar kwam niet verder dan de ene goal, vooral door een sterk optreden van Gomes.

Hamilton: "Niemand kan ons stoppen"

Na afloop van een foutloos verlopen Grand Prix van Hongarije zwaaide Lewis Hamilton zijn team alle lof toe. Volgens de leider in het kampioenschap heeft McLaren Mercedes vandaag bewezen dat het sterk in de schoenen staat.

"Het was een enerverend en emotioneel weekend voor het team", aldus de Brit na afloop. "Al de ellende van het afgelopen weekend was niet goed voor de sfeer in het team. Het was eenvoudig geweest om mijn concentratie te verliezen, maar het team heeft een positieve instelling gehouden, wat laat zien dat we door niemand gestopt kunnen worden. Ik weet natuurlijk hoe het is om races te winnen en ik weet ook hoe het is om Kimi op m'n staart te hebben, maar het was een zware race."

Hamilton heeft zijn voorsprong op teamgenoot Fernando Alonso in het kampioenschap met vijf punten weten te vergroten.

Grillo snelste sprinter in Portugal

De eerste etappe van de Ronde van Portugal is gewonnen door Paride Grillo. Na 196,4 kilometer koersen tussen Portimão en Beja was de Italiaan van Panaria de snelste in de massasprint. Grillo klopte zijn landgenoot Fabrizio Guidi en de Portugees Manuel Cardoso.

De Argentijn Martín Garrido blijft aan de leiding gaan in het algemeen klassement. Hij was gisteren de snelste in de proloog,

Take Two presenteert Line-up voor komende twee jaar

Naast de aankondiging dat Grand Theft Auto IV werd uitgesteld, presenteerde Take Two ook alle games die het bedrijf nog zal uitgeven in de rest van het fiscale jaar 2007 en die nog uit zullen komen in het fiscale jaar 2008. Uiteraard kunnen hier nog meer games bijkomen, maar dit is het voorlopige lijstje.

2007

Kwartaal 4 2007 - Bioshock - Xbox 360, PC
Kwartaal 4 2007 - Carnival Games - Wii
Kwartaal 4 2007 - Table Tennis - Wii
Kwartaal 4 2007 - Elder Scrolls IV Oblivion (GOTY edition) - Xbox 360, PC
Kwartaal 4 2007 - NBA 2K8 - Xbox 360, PS3, PS2
Kwartaal 4 2007 - NHL 2K8 - Xbox 360, PS3, PS2

2008

Beaterator - PSP
Bully: Scholarship Edition - Xbox 360, Wii
College Hoops 2K8 - Xbox 360, PS3, PS2
Grand Theft Auto IV - Xbox 360, PS3
Grand Theft Auto IV - Episodic Content - Xbox 360
L.A. Noire - PS3
Midnight Club: Los Angeles - Xbox 360, PS3
Major League Baseball 2K8 - Multiple Platforms
NBA 2K9 - Multiple Platforms
NHL 2K9 - Multiple Platforms
Sid Meier's Civilization Revolution - Xbox 360, PS2, DS, Wii
Top Spin 3 - Xbox 360, PS3

Metal Gear Solid 4 te pre-orderen, voor de Xbox 360

Er lijkt geen einde aan te komen, de stroom berichten dat Metal Gear Solid 4 wel naar de Xbox 360 komt, ondanks dat dit tot nu toe glashard ontkend werd door Konami. Nu is het Engelse internetwinkel HMV die het gerucht weer de wereld inhelpt, je kunt daar namelijk de Xbox 360-versie van de game pre-orderen. Ze hebben zelfs al een releasedatum: 26 september 2008.

Is dit een geval van iemand die per ongeluk informatie lekt, of, wat een stuk waarschijnlijker is, een blunder van een medewerker van de site. Wil je toch de game alvast bestellen, dan kan dat hier.Minderjarige mishandeld op ontmoetingsplaats

Icoon PolitieOp een homo-ontmoetingsplaats in Den Haag zijn twee personen mishandeld. Een van de slachtoffers bleek een minderjarige jongen van zestien jaar oud. Hij werd rond middernacht bewusteloos in de bosjes gevonden. Hij zei zich weinig te herinneren en is later naar zijn ouders gebracht.

Een 41-jarige man liep dezelfde nacht bloedend een politiebureau binnen. Hij zou op dezelfde plek door vier jongeren in het gezicht zijn geslagen. Volgens de politie zal uit getuigenverklaringen moeten blijken of het geweld specifiek tegen homo's gericht was.

Hülkenberg wint Zandvoort Masters

De Zandvoort Masters, op het circuit van het Belgische Zolder, is gewonnen door de Duitser Nico Hülkenberg. Hulkenberg bleef de Fransen Yann Clairay en Jean Karl Vernay ruim voor.

Al bij de start ging het verkeerd voor de beide mannen op de eerste startrij. Polesitter Romain Grosjean liet zijn motor afslaan en Franck Mailleux maakte een valse start waarvoor hij een drive-through penalty kreeg. Hülkenberg wist van de situatie te profiteren en zijn leidende positie kwam niet meer in gevaar.

Achter de Duitser vond er een gevecht plaats tussen Yann Clairay, Jean Karl Vernay, Brendan Hartley en de Nederlanders Yelmer Buurman en Renger van der Zande. De coureurs konden elkaar moeilijk inhalen, maar zaten wel dicht op elkaar. Pas in de laatste ronden kwam het tot echte schermutselingen, waarbij Buurman door Van der Zande in de rondte werd getikt.

Voor ASM, het team van Hülkenberg, was het de vierde opeenvolgende winst in de Masters. Alexandre Prémat, Lewis Hamilton en Paul di Resta waren eerder de beste in de krachtmeting tussen de verschillende Formule 3 kampioenschappen.

Pos.CoureurTeamTijd
1Nico HülkenbergASM F340:45.974
2Yann ClairaySignature Plus+ 6.690
3Jean Karl VernaySignature Plus+ 7.385
4Brendan HartleyASL Team Mücke Motorsport+ 7.662
5Renger van der ZandePrema Powerteam+ 9.680
6Edoardo PiscopoASL Team Mücke Motorsport+ 12.166
7Edoardo MortaraSignature Plus+ 12.881
8Yelmer BuurmanManor Motorsport+ 15.140
9Harald SchlegelmilchHS-Technik+ 15.356
10Marko AsmerHitech Racing+ 21.887
11Atte MustonenRäikkönen Robertson Racing+ 29.278
12Tim SandtlerJo Zeller Racing+ 36.507
13Maro EngelCarlin Motorsport+ 37.323
14Romain GrosjeanASM F3+ 38.162
15Dani ClosSignature Plus+ 42.772
16Filip SalaquardaHBR Motorsport+ 45.716
17Franck MailleuxManor Motorsport+ 46.121
18Esteban GuerrieriUltimate Motorsport+ 49.250
19Cong Fu ChengManor Motorsport+ 53.867
20Jonathan KennardRäikkönen Robertson Racing+ 1:00.789
21James JakesManor Motorsport+ 1:09.153
22Ali JacksonRäikkönen Robertson Racing+ 1 ronde
23Stephen JelleyRäikkönen Robertson Racing+ 1 ronde
24Ricardo TeixeiraPerformance Racing-Europe+ 1 ronde
25Rodolfo AvilaHBR Motorsport+ 1 ronde
26Francesco CastellacciAlan Docking Racing+ 1 ronde
27Sam BirdCarlin Motorsport+ 1 ronde
28John MartinAlan Docking Racing+ 2 ronden
29Alberto ValerioCarlin Motorsport-
30Niall BreenCarlin Motorsport-
31Sergey AfanasievHBR Motorsport-
32Walter GrubmüllerHitech Racing-
33Michael DevaneyUltimate Motorsport-
34Tom DillmannASM F3-
35Kamui KobayashiASM F3-
36Michael PatriziPrema Powerteam-

Supermarktmedewerkster vernietigt geld

Icoon BinnenlandsEen 18-jarige supermarktmedewerkster uit Deurne dacht slim te zijn door het geld dat zij gestolen had door de papierversnipperaar te halen. Zo dacht zij bewijsmateriaal te kunnen vernietigen.

Nadat 410 euro miste, werd zij door haar meerdere aangesproken. Toen hij even niet oplette, wist ze het geld ongezien te vernietigen. Later bekende ze verantwoordelijk te zijn voor de diefstal, waarop de politie werd gebeld.

Politieagenten gebruiken wapenstok

Icoon PolitieDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Bolsward twee jongeren aangehouden omdat zij zich weigerden te verwijderen. Het tweetal maakte deel uit van een groep van twintig relschoppers die drie leeftijdsgenoten belaagden.

Agenten wisten de slachtoffers in veiligheid te brengen. Daarop keerde de agressie zich tegen de politie. Met wapenstokken wisten zij het verbale geweld neer te slaan.

Uitslag Manchester United - Chelsea

Edwin van der Sar heeft zijn ploeg Manchester United vanmiddag de Community Shield bezorgd. Na 90 minuten spelen was het 1-1 tegen Chelsea, waarna de doelman met drie gestopte penalty's uitgroeide tot de held van de 'Mancunians'.

Claudio Pizarro, Frank Lampard en Shaun Wright-Philips zagen hun strafschop gekeerd worden door prachtige reddingen van Van der Sar. Rio Ferdinand, Michael Carrick en Wayne Rooney waren wel doeltreffend voor United.

In de reguliere speeltijd kwamen beide clubs niet verder dan 1-1 door treffers van Ryan Giggs en Florent Malouda.

Milan nu wel trefzeker van elf meter

AC Milan heeft de derde plaats van de Russian Railways Cup van Lokomotiv Moskva afgenomen. De Italianen waren na strafschoppen te sterk, terwijl ze door zo'n zelfde serie door PSV waren verslagen.

Lange tijd leek Lokomotiv er met de overwinning vandoor te gaan. De Russen waren beter in de eerste helft, en kwamen door een eigen goal van Dario Simic op 1-0. De Braziliaan Kaká maakte nog wel gelijk, maar door Ivanovic en Peter Odewingie was de ruststand 3-1 in het voordeel van de club uit Moskou.

Na de thee werd Kaká vervangen door Clarence Seedorf. De Nederlander zette het duel naar zijn hand, maar moest toch diep gaan om het net te vinden. Uiteindelijk scoorde hij drie minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Diep in blessuretijd wist Brocchi namens de Milanezen gelijk te maken. Direct na de negentig minuten volgde een strafschoppenreeks. De Russen misten er één, terwijl Milan ongenaakbaar was.

PSV speelt om 18.30 tegen Real Madrid.

Robin Haase plaatst zich voor Rogers Cup

Robin Haase heeft zich geplaatst voor het toernooi om de Rogers Cup in Montreal. Aan het toernooi nemen alle spelers uit de top 25 mee.

Eerder in de kwalificaties versloeg Haase gemakkelijk de Japanner Soeda, vandaag was hij ook Michel Llodra in twee tiebreaks de baas. Het was de tweede keer in een week dat Haase de Fransman versloeg.

In de loop van de avond zal bekend worden wie de tegenstander van Haase zal zijn in de eerste ronde van het toernooi. Mogelijke tegenstanders zijn: Polansky, Youzhny, Berdych, Ferrer, Nalbandian, Ljubicic en Almagro.

Red Bull redelijk tevreden

Red Bull Racing is vandaag tijdens de Grand Prix van Hongarije net buiten de punten gevallen. Mark Webber kwam als negende over de finishlijn, dezelfde plek waarmee hij zich gisteren kwalificeerde. Teamgenoot David Coulthard moest een plekje afstaan en werd elfde.

Webber, die tijdens de vorige Grand Prix nog op het podium stond, kon tevreden zijn over het behaalde resultaat. "Mijn strategie was niet goed genoeg om in de punten te kunnen komen. Volgens mij zat er niet veel meer in dan deze negende plek," aldus de Australiër. "De balans van de auto werd wel steeds beter gedurende de race en ik ben ook wel tevreden over mijn eigen rijden. Het is fijn dat we nu even vakantie hebben. Hopelijk kunnen we de laatste zes races sterk eindigen."

Coulthard had meer te klagen over deze race. "Mijn banden presteerden erg inconsistent, waardoor het lastig was om hoogte te krijgen van onze prestaties. Verder heb ik weinig te melden."

Teambaas Christian Horner had gehoopt dat de genomen beslissingen beter waren uitgevallen. "We hadden Mark op een drie-stop-strategie gezet, maar dat leverde ons net geen punten op," aldus Horner. "Met David namen we een gokje, nadat Davidson zijn wagen op een gevaarlijke plek op het circuit had stilgezet. We hoopten op een safety car en hadden zijn wagen helemaal volgetankt. Helaas leverde ook die gok ons niets op, maar het was het proberen waard. Het is wel positief dat we met twee wagens aan de finish zijn gekomen."

Robredo wint toernooi Sopot

Tommy Robredo heeft het toernooi in het Poolse Sopot gewonnen. De als tweede geplaatste Spanjaard versloeg in de finale Jose Acasuso met 7-5 en 6-0,

In het eerste deel van de partij kreeg Acasuso twee kansen om de eerste set binnen te slepen. De Argentijn had bij een 5-4 voorsprong tot tweemaal toe de kans de service van zijn tegenstander te breken. Beide kansen wist hij niet te benutten, waarop Robredo wel wist toe te slaan.

In het tweede bedrijf verloor de 24-jarige Argentijn op eigen service de eerste game, en stortte vervolgens geheel in. Robredo wist zijn servicebeurten wel te houden en trok de partij naar zich toe.

Van Persie teleurgesteld in Ljungberg

Robin van Persie is teleurgesteld in de houding van Freddie Ljungberg, De Zweed heeft zich na zijn vertrek bij Arsenal negatief uitgelaten over zijn voormalige club.

Ljungberg, die nu speelt bij West Ham United, had kritiek op het beleid van Arsenal. "Een beetje zwak", zo sprak Van Persie over de uitlatingen van zijn ex-ploeggenoot.

Ljungberg zei verder dat Arsenal geen ambitie heeft en dat ze er verkeerd aan hebben gedaan om Thierry Henry te laten vertrekken. Van Persie heeft gezegd dat die woorden niet goed zijn gevallen bij Arsenal. "Als je negen jaar speelt voor een club als Arsenal, dan kun je wel wat mooie woorden zeggen. Ik ben teleurgesteld in hem en een aantal anderen ook," aldus Van Persie.

Formule 1: Hamilton wint GP Hongarije

Icoon Formule 1 Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. De Brit wist Kimi Räikkönen voor te blijven. Nick Heidfeld pakte de derde plaats, gevolgd door Fernando Alonso en Robert Kubica.

Bij de start weet Kimi Räikkönen Nick Heidfeld in te halen, die op de vuile kant staat. Massa gaat een paar bochten later iets te wijd, waardoor Takuma Sato hem voorbij gaat.

Aan het einde van de eerste ronde gaat Alonso erg wijd in de laatste bocht voor het rechte stuk. Hierdoor kan Mark Webber hem inhalen. In de eerste bocht heeft de Spanjaard nog steeds niet de normale snelheid, waardoor Heikki Kovalainen hem een klein tikje van achteren geeft. De Fin houdt hieraan een gaatje in zijn neus over. In de ronde erna haalt Alonso Webber weer in, in de eerste bocht.

In ronde vijf spint Sakon Yamamoto, en rijdt zijn Spyker-bolide de banden in, wat het einde van zijn race betekent. Een aantal ronden later heeft Giancarlo Fisichella last van onderstuur en rijdt iets door het grind heen, waardoor Jarno Trulli hem voorbij kan.

In ronde zeventien zijn Alonso en Heidfeld de eersten die binnenkomen. De stop van de Spanjaard is erg lang: bij staat bijna tien seconden stil. Een ronde later komen Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen binnen. Net als zijn teamgenoot maakt ook Hamilton een relatief lange stop.

In ronde 27 maakt Kovalainen zijn eerste stop, waarin hij opnieuw de zachte band eronder laat zetten. Hij komt net voor Anthony Davidson en Alexander Wurz weer de baan op. Een aantal ronden later haalt de Brit de Oostenrijker in.

Nico Rosberg is in ronde 53 de eerste coureur die zijn tweede stop maakt. Hij wisselt weer de harde band, wat dus betekent dat hij nog een stop zal moeten maken. Even later gaat Sato niet op tijd aan de kant voor Hamilton, die de Japanner op een ronde wil zetten, waardoor de Brit zijn rechtervoorband blokkeert.

In ronde 35, dus precies in het midden van de race, maakt Felipe Massa zijn eerste pitstop. Hij wisselt wel naar de zachte band – hij reed op de harde – maar staat slechts iets meer dan zes seconden stil, wat te kort is om voldoende benzine te tanken om de race uit te rijden. Een ronde later valt Jenson Button stil langs de baan.

Massa, die in de eerste vier ronden na zijn pitstop nog kan voorkomen dat Hamilton hem op een ronde zet, moet in ronde 39 dan toch de Brit voorbij laten. Hij verliest hier zo’n vier seconden mee. In ronde 41 maakt Nick Heidfeld zijn tweede pitstop. Bij het naar buiten rijden van Fisichella rijdt de Italiaan tegen Davidson op, bij wie zijn achterwiel afbreekt, wat het einde van de race voor hem betekent. Even later komt Liuzzi binnen, en parkeert zijn bolide in de pitbox.

In ronde 46 komt Kimi Räikkönen binnen voor zijn laatste stop. Twee ronden later komt ook Ralf Schumacher binnen. Met nog twintig ronden op de klok komt Hamilton binnen, en als hij weer op de baan komt heeft hij zijn voorsprong op Räikkönen vergroot. In dezelfde ronde komt ook Alonso binnen voor zijn stop, en hij komt voor Ralf Schumacher de baan weer op, waardoor hij dus een plek heeft gewonnen. Een ronde later komt Massa binnen, die na zijn stop terugvalt naar plek veertien.

Met nog 16 ronden te gaan komt Heidfeld binnen voor zijn derde stop, waarin hij wisselt naar zachte banden. Even later komt ook Rosberg binnen voor zijn derde stop. De volgende ronde komen ook Kubica en Sato binnen. De Pool valt terug tot achter Alonso.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Maffiahoertje Mabel en Marktplaatsnegers

Het schijnt dat die lui van Marktplaats negers op de zwarte lijst gaan zetten. Eerst schenen ze negers bij bosjes te verkopen, waarschijnlijk ingegeven door Jan Peter’s wens om de oude VOC-mentaliteit weer eens op te pikken, maar nu gaan ze op de zwarte lijst. Je reinste discriminatie natuurlijk en ik heb dan ook meteen een dringende brief aan het Meldpunt Discriminatie Internet gestuurd.

Klöden niet blij met pauze Astana

Andreas Klöden is niet blij met het feit dat Astana deze maand niet zal uitkomen in wedstrijden. De Duitser, die gisteren overigens wel aan de start stond van een Duits criterium en die wist te winnen, heeft dat gezegd.

"Ik was boos toen ik fietste vandaag, omdat ik in een erg goede vorm verkeer maar nergens mag starten. Mijn moraal is niet hoog," aldus Klöden die ook niet zeker is van deelname aan het WK dat in eigen land wordt gehouden. Desalniettemin bereidt hij zich wel voor. "Een maand geen wedstrijden is geen goede voorbereiding op het WK."

Eerste toernooizege voor Radwanska

Agnieszka Radwanska heeft haar eerste titel op de WTA-toer te pakken. De 18-jarige Poolse versloeg in de finale van het toernooi in Stockholm de Russische Vera Doesjevina met tweemaal 6-1.

De twee jaar oudere Doesjevina, die in 2002 Wimbledon-juniorenkampioene was, had meer last van haar zenuwen dan Radwanska. De Russin wist geen moment in haar ritme te komen, leverde liefst vijf keer een opslagbeurt in, en de wedstrijd was dan ook al binnen een uur afgelopen.

Suárez mist competitiestart

Het is dan nog onbekend waar hij gaat spelen, de start van de competitie mist Luis Suárez sowieso. De Uruguayaan van FC Groningen heeft te veel last van een liesblessure.

Suárez, die de blessure afgelopen dinsdag opliep in een oefenduel met vv Hunsingo, hoopt morgen via een arbitragezaak alsnog een transfer naar Ajax af te dwingen.

Eerder blies de aanvaller een arbitragezaak af omdat Groningen bereid was nogmaals met Ajax om de tafel te gaan. De Groningers hielden echter vast aan de vraagprijs van 9,5 miljoen euro, een prijs die Ajax te hoog vindt. Daarop eiste Suárez alsnog een arbitragezaak.

Uitslag Grand Prix Hongarije

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. De Brit wist Kimi Räikkönen voor te blijven. Nick Heidfeld pakte de derde plaats, gevolgd door Fernando Alonso en Robert Kubica.

Bij de start weet Kimi Räikkönen Nick Heidfeld in te halen, die op de vuile kant staat. Massa gaat een paar bochten later iets te wijd, waardoor Takuma Sato hem voorbij gaat.

Aan het einde van de eerste ronde gaat Alonso erg wijd in de laatste bocht voor het rechte stuk. Hierdoor kan Mark Webber hem inhalen. In de eerste bocht heeft de Spanjaard nog steeds niet de normale snelheid, waardoor Heikki Kovalainen hem een klein tikje van achteren geeft. De Fin houdt hieraan een gaatje in zijn neus over. In de ronde erna haalt Alonso Webber weer in, in de eerste bocht.

In ronde vijf spint Sakon Yamamoto, en rijdt zijn Spyker-bolide de banden in, wat het einde van zijn race betekent. Een aantal ronden later heeft Giancarlo Fisichella last van onderstuur en rijdt iets door het grind heen, waardoor Jarno Trulli hem voorbij kan.

In ronde zeventien zijn Alonso en Heidfeld de eersten die binnenkomen. De stop van de Spanjaard is erg lang: bij staat bijna tien seconden stil. Een ronde later komen Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen binnen. Net als zijn teamgenoot maakt ook Hamilton een relatief lange stop.

In ronde 27 maakt Kovalainen zijn eerste stop, waarin hij opnieuw de zachte band eronder laat zetten. Hij komt net voor Anthony Davidson en Alexander Wurz weer de baan op. Een aantal ronden later haalt de Brit de Oostenrijker in.

Nico Rosberg is in ronde 53 de eerste coureur die zijn tweede stop maakt. Hij wisselt weer de harde band, wat dus betekent dat hij nog een stop zal moeten maken. Even later gaat Sato niet op tijd aan de kant voor Hamilton, die de Japanner op een ronde wil zetten, waardoor de Brit zijn rechtervoorband blokkeert.

In ronde 35, dus precies in het midden van de race, maakt Felipe Massa zijn eerste pitstop. Hij wisselt wel naar de zachte band – hij reed op de harde – maar staat slechts iets meer dan zes seconden stil, wat te kort is om voldoende benzine te tanken om de race uit te rijden. Een ronde later valt Jenson Button stil langs de baan.

Massa, die in de eerste vier ronden na zijn pitstop nog kan voorkomen dat Hamilton hem op een ronde zet, moet in ronde 39 dan toch de Brit voorbij laten. Hij verliest hier zo’n vier seconden mee. In ronde 41 maakt Nick Heidfeld zijn tweede pitstop. Bij het naar buiten rijden van Fisichella rijdt de Italiaan tegen Davidson op, bij wie zijn achterwiel afbreekt, wat het einde van de race voor hem betekent. Even later komt Liuzzi binnen, en parkeert zijn bolide in de pitbox.

In ronde 46 komt Kimi Räikkönen binnen voor zijn laatste stop. Twee ronden later komt ook Ralf Schumacher binnen. Met nog twintig ronden op de klok komt Hamilton binnen, en als hij weer op de baan komt heeft hij zijn voorsprong op Räikkönen vergroot. In dezelfde ronde komt ook Alonso binnen voor zijn stop, en hij komt voor Ralf Schumacher de baan weer op, waardoor hij dus een plek heeft gewonnen. Een ronde later komt Massa binnen, die na zijn stop terugvalt naar plek veertien.

Met nog 16 ronden te gaan komt Heidfeld binnen voor zijn derde stop, waarin hij wisselt naar zachte banden. Even later komt ook Rosberg binnen voor zijn derde stop. De volgende ronde komen ook Kubica en Sato binnen. De Pool valt terug tot achter Alonso.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1Lewis HamiltonMcLaren Mercedes1:35:52.991
2Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+ 0.715
3Nick HeidfeldBMW F1+ 43.129
4Fernando AlonsoMcLaren Mercedes+ 44.858
5Robert KubicaBMW F1+ 47.616
6Ralf SchumacherToyota Racing+ 50.669
7Nico RosbergWilliams+ 59.139
8Heikki KovalainenRenault F1+ 1:08.104
9Mark WebberRed Bull Racing+ 1:16.331
10Jarno TrulliToyota Racing+ 1 ronde
11David CoulthardRed Bull Racing+ 1 ronde
12Giancarlo FisichellaRenault F1+ 1 ronde
13Felipe MassaScuderia Ferrari+ 1 ronde
14Alexander WurzWilliams+ 1 ronde
15Takuma SatoSuper Aguri F1+ 1 ronde
16Sebastian VettelScuderia Toro Rosso+ 1 ronde
17Adrian SutilSpyker F1+ 2 ronden
18Rubens BarrichelloHonda Racing F1+ 2 ronden
-Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossouitval
-Anthony DavidsonSuper Aguri F1crash
-Jenson ButtonHonda Racing F1uitval
-Sakon YamamotoSpyker F1spin

[WRC]Uitslag Rally van Finland

Markus Grönholm heeft de Rally van Finland op zijn naam geschreven. De leider in het kampioenschap bleef tijdens zijn thuisrally land- en teamgenoot Miko Hirvonen voor. Wereldkampioen Sebastien Loeb moest genoegen nemen met de derde plaats.

Het was al vanaf het begin van de rally duidelijk dat Ford op de Finse gravel de overhand zou hebben. Grönholm en Hirvonen gaven elkaar nauwelijks wat toe, maar de rest van het veld moest toezien hoe het tweetal de voorsprong steeds verder uitbouwden.

Grönholm slaagde er op de tweede dag in om langzaam maar zeker afstand te nemen van zijn jonge teamgenoot. Hij bleef zijn voorsprong met steeds een paar seconden per klassementsproef uitbreiden.

Voor Grönholm was het de zevende keer dat hij de Rally van Finland wist te winnen, wat een record is.

'Ruw' Ajax irriteert Wenger

De trainer van Arsenal, Arsene Wenger, was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Ajax op het Amsterdam Tournament niet te spreken over de fysieke bejegening van zijn spelers.

"Het was een harde wedstrijd”, aldus de Fransman."Sommige overtredingen stelden me teleur. Ik denk dat een aantal spelers een beetje overenthousiast was, maar wij hielden ons hoofd koel," waarmee Wenger vooral doelde op een overtreding van John Heitinga op matchwinnaar Robin van Persie. “Hij lijkt in orde, maar die tackle was niet op zijn plaats. (….) Ik ben trots op mijn ploeg, wij maakten het niet erger. In bepaald opzicht helpt het wel dat je in Engeland een schorsing oploopt als je te fel reageert."

Drie keer meer Wii's verkocht dan PS3s in Japan sinds launch

Sinds de launch van de PlayStation 3 en de Wii eind vorig jaar is Nintendo's systeem drie keer meer over toonbank gegaan dan Sony's console. In juli nam dat verschil zelfs toe tot vier keer meer, dit mede te danken aan de launch van Square Enix Co.'s Dragon Quest. Het lijkt er dan ook op dat Nintendo haar doelstelling gaat halen van 16.5 miljoen verkochte systemen wereldwijd voor het einde van het fiscale jaar. Sony zal nog stevig aan de bak moeten, want met een doelstelling van 11 miljoen loopt het bedrijf wat achter op schema.

MaandWiiPlayStation 3Xbox 360
Voor November 2006168.898
November 2006169.08221.771
December 2006989.118297.63499.798
Januari 2007405.423147.51943.700
Februari 2007296.33885.81218.629
Maart 2007262.754112.02714.444
April 2007287.72271.24717.094
Mei 2007251.79445.32111.082
Juni 2007270.97441.62817.616
Juli 2007396.75291.98717.970
Totaal3.160.8751.062.257431.002

Strijd tegen zelfverklaarde pedofiel

Jack McClellanEen 45-jarige pedofiel uit de Amerikaanse plaats Seatlle mag op geen enkele wijze contact hebben met kinderen binnen de staat Californië. Dat heeft een rechter bepaald. Jack McClellan heeft een website waarop hij beschrijft hoe pedofielen in contact kunnen komen met kinderen. Dit om de 'vriendschap en het knuffelen tussen mannen en meisjes' te bevorderen. De uitspraak is een eerste overwinning voor mensen die hem proberen te stoppen.

Door bedreigingen bevond McClellan zich de afgelopen dagen in Santa Monica, maar ook daar was hij niet welkom. Nadat de politie een foto van de pedofiel op een website had geplaatst, brak onrust uit. Bewoners verspreidden zijn foto, het signalement van zijn auto en updates over waar hij het laatst gezien was. De website van de man kan niet gesloten worden. Afbeeldingen van kinderen op zijn website zijn namelijk niet pornografisch.

Bekijk hier een interview met McClellan van een paar dagen geleden.

Lijk drijft in water bij Maastunnel

Icoon BinnenlandsEen schipper is gistermiddag op een drijvend lijk gestuit in de Nieuwe Maas in Rotterdam. Het lichaam dreef in de buurt van de Parkhaven op een steenworp afstand van de fietsers- en voetgangersingang van de Maastunnel.

Het is nog niet duidelijk of er sprake is van een misdrijf. Duikers van de brandweer hebben het lichaam geborgen. Sectie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak was.

'Lege plekjes op het strand steeds schaarser'

Icoon BinnenlandsOp de Nederlandse stranden liggen vandaag veel mensen die van het mooie weer willen genieten. "Het lijkt er op dat heel Nederland is uitgelopen om naar het strand te gaan", aldus een woordvoerder van de Haagse kustwacht.

De lege plekjes op de stranden van Scheveningen, Kijkduin en Ockenburgh worden steeds schaarser, meldt de zegsman van de reddingsbrigade. Ook parkeerplaatsen aan de boulevard staan al vol met auto's. "En er blijven bussen en trams vol met mensen komen. Er komen duidelijk veel toeristen van elders uit het land richting de kust."

In Zandvoort is het ook al erg druk op het strand. "Maar wij verwachten dat het vanaf een uur of drie nog drukker wordt, net zoals zaterdag", aldus een zegsman van de kustwacht. Langs het strand lijken alle parkeerplaatsen al helemaal vol. "Maar wie weet kan de auto nog elders worden neergezet." Een woordvoerder van de kustwacht in Hoek van Holland schat dat er aan het begin van de middag ongeveer 100.000 mensen aanwezig zijn op het strand. "Het is de drukste dag van het seizoen. De groene vlag hangt mooi in de top, dus iedereen kan veilig de zee in", aldus een woordvoerder van de reddingsbrigade.

Enkele weken geleden gold in deze kustplaats nog een zwemverbod voor een stuk strand van 3 kilometer vanwege een onveilige situatie. "Nu kan iedereen weer zwemmen, alleen bij de pier geldt voor 500 meter een verbod." De kustwacht is blij met twee nieuwe uitkijkposten die Rijkswaterstaat vrijdag plaatste. "Daar zijn we erg gelukkig mee. We hebben nu in totaal drie posten."

Ook de stranden in het Westland blijven volstromen met mensen die willen genieten van een dagje strand. "Het is goed druk. Het is een beetje winderig, maar achter een windscherm verbrand je levend, aldus een woordvoerder. Hij laat weten dat weinig mensen het strand verlaten. "Maar wat wil je, het is vandaag een goede stranddag."

'Feyenoord wil Drenthe toch verkopen'

Er is een mogelijkheid dat de wegen van Feyenoord en Royston Drenthe zich alsnog gaan scheiden. De Rotterdamse club zou met de opbrengst van deze transfer de huidige selectie in de breedte kunnen versterken. De trainer van de ploeg, Bert van Marwijk, maakte dit vrijdag bekend.

Real Madrid en Chelsea hebben interesse getoond in de speler en wilden respectievelijk ruim twaalf miljoen euro en tien miljoen euro betalen. Mocht het zo zijn dat The Blues de handtekening van Drenthe weten te bemachtigen, dan wordt de speler nog een jaar verhuurd aan de ploeg uit Rotterdam.

De selectie van Feyenoord is kwalitatief gezien nog te smal. Op elke linie kan de club nog wel versterking gebruiken.

Usher toch nog getrouwd

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse R&B-zanger Usher is toch nog getrouwd met zijn zwangere vriendin Tameka Foster. Volgens het tijdschrift People Magazine van zaterdag had de trouwerij vrijdag plaats in Atlanta in het kantoor van de advocaat van Usher.

Het paar annuleerde vorige week op het allerlaatste moment hun huwelijk. Volgens de zanger vanwege een ziekenhuisopname van Foster.

Usher (28), die eigenlijk Usher Raymond heet, en de styliste Tameka Foster (37) kondigden in maart hun huwelijk aan.


Usher

Doden door ongeval met draaimolen

Icoon OpmerkelijkEen ongeluk met een draaimolen op een Franse jaarmarkt heeft zaterdagavond aan een vader (43) en zoon (21) het leven gekost. Twee andere inzittenden van de kermisattractie in Saint-Germain-en-Laye, veertig kilometer ten westen van Parijs, raakten ernstig gewond.

Dat meldde dagblad le Parisien zondag. Aan de bewuste draaimolen, met de naam Booster, draaien aan het einde van een bewegende arm met een maximumsnelheid van negentig kilometer per uur twee cabines rond. Het bakje waarin het viertal zat, liet plotseling los en viel op de grond.

De slachtoffers zijn allemaal lid van een Franse familie. De brandweer had uren nodig om twee anderen uit de tweede cabine te bevrijden.

Man neergestoken voor boos kijken

Icoon MisdaadEen man is in het Belgische Doornik neergestoken omdat hij twee jongemannen boos had aangekeken. De Belg verkeert in levensgevaar. Twee verdachten zijn inmiddels opgepakt.

Toen de 45-jarige man de twee mannen vanochtend om 7.15 uur kruiste en hen 'boos aankeek' haalde een man een mes te voorschijn en stak het slachtoffer neer. De neergestoken man is meteen geopereerd. De twee verdachten komen uit Doornik. Vanavond of morgen zal een onderzoeksrechter hen verhoren. De kerel die heeft gestoken is 27 jaar, de tweede verdachte is 19 jaar.

Van Loo eerste keeper bij Groningen

Brian van Loo start aankomend seizoen als eerste keeper bij FC Groningen. Hij won de concurrentiestrijd met Luciano die deze zomer werd aangetrokken.

Beide doelmannen kregen genoeg speelminuten om zich te bewijzen. Toch lag de voorkeur bij Brian van Loo. In eerste instantie was Luciano aangetrokken als eerste doelman, maar hij zal nu echter voorlopig genoegen moeten nemen met een plaats op de reservebank.

Corry Konings heeft hartproblemen

Icoon ShowbizzCorry Konings heeft hartproblemen. Dat werd duidelijk nadat de zangeres complicaties ondervond tijdens een galsteenoperatie. Dat meldde Shownieuws gisteravond.

Momenteel verblijft Corry op de hartafdeling van het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg. Haar man Wim liet weten dat het naar omstandigheden redelijk gaat met de volkszangeres. Morgen wordt ze verder onderzocht.


Corry Konings heeft hartproblemen

Ten Cate zoekt middenvelder, Van Geel niet

De trainer en de technisch directeur van Ajax zijn het nog niet geheel eens over de samenstelling van de selectie. Martin van Geel was gisteren voor de camera van SBS6 duidelijk: Ajax zoekt geen nieuwe middenvelder. Maar trainer Henk ten Cate is het echter niet eens met Van Geel.

Toen Ten Cate gisteravond met de uitlatingen van Van Geel geconfronteerd werd, sprak zijn gezicht boekdelen. "Nou, dan verschillen ik en de technisch directeur hierover van mening. We missen Edgar Davids, dat is heel duidelijk," aldus Ten Cate die vindt dat de jongelingen in de Ajax-selectie veel talent hebben, maar dat het Champions League-niveau meer ervaring vereist. "Daar zijn ze nog niet klaar voor."

Vijf gewonden bij aanrijding

Icoon OngelukVijf mensen zijn gisteravond gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en drie fietsers in het Limburgse Gulpen. Een slachtoffer is er zeer ernstig aan toe. De automobilist heeft waarschijnlijk te hard gereden.

Het ongeval gebeurde rond 23.15 uur op de Reijmerstokkerdorpstraat. Een 19-jarige autobestuurder uit Wijlre verloor de macht over het stuur en botste op de fietsers. De wagen sloeg over de kop. Een 18-jarige fietser uit Gulpen verkeert in kritieke toestand. Een 17-jarig meisje raakte eveneens zwaargewond. Een andere 17-jarige fietser kwam er met lichte verwondingen vanaf.

De autobestuurder raakte lichtgewond. Zijn 18-jarige passagier is met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. De automobilist had niet gedronken.

Kahn droomt van baan als bondscoach

Oliver Kahn heeft gezegd dat hij na zijn actieve carrière graag bondscoach wil worden. Een dienstverband als clubtrainer ziet Kahn, die bij Bayern München aan zijn laatste seizoen bezig is als profvoetballer, niet zitten.

Kahn is in zijn afscheidsjaar niet meer zeker van een basisplaats. De 38-jarige doelman heeft zware concurrentie van de 23-jarige Michael Rensing. "Ik verwacht gewoon te spelen dit jaar. Ik voel me nog steeds 25 jaar. Het gaat me dit seizoen niet gebeuren dat ik op de bank kom te zitten, daarvoor ben ik te veel gemotiveerd."

"Ik heb nu al genoten van de vijf weken vakantie. Ik wist niet meer hoe het was om zo lang vrij te zijn. Daarom wil ik na mijn carrière niet meteen trainer van een club worden. Dan ben je weer met niets anders bezig dan trainen, spelen en trainingskampen. Een baan als bondscoach zou ik mezelf wel toevertrouwen. Ik weet veel van voetbal en ik heb ook psychologisch goed inzicht. Bovendien mist mijn erelijst nog een WK-titel."

Na het WK van vorig jaar, waar Duitsland in eigen land derde werd, beëindigde Kahn zijn interlandcarrière.

Brits mkz mogelijk afkomstig uit lab

Icoon OnderzoekHet mond- en klauwzeervirus (mkz) dat op een boerderij in het Britse Normandy is ontdekt lijkt heel erg op een stam die in een nabijgelegen laboratorium voor onderzoek wordt gebruikt. Dat bevestigt het Britse ministerie van Milieu. Het is niet duidelijk of het virus uit het lab de besmetting heeft veroorzaakt.

Het laboratorium wordt gefinancierd door de overheid en onderzoekt vaccins tegen virussen. Het lab ligt slechts zes kilometer van de getroffen boerderij af. Al het vee op die boerderij is inmiddels gedood.

Mortuaria in problemen door dikke mensen

Icoon OpmerkelijkAustralische begrafenisondernemers moeten hun mortuaria aanpassen zodat ze het nationale overgewicht de baas kunnen. Pathologen hebben moeite de dikke lijken te verplaatsen met de huidige middelen. Ook grafkuilen en cremeerovens moeten breder.

Het aantal dikke lijken dat de laatste twintig jaar is binnengebracht bij Australische mortuaria is verdubbeld. Dat beweert de Universiteit van Adelaide. Ziekenhuizen vragen inmiddels ook supersizerolstoelen, ziekenhuisbedden en extra grote ambulances.

Haase naar tweede kwalificatieronde

Robin Haase is doorgedrongen tot de tweede ronde van de kwalificaties voor het Masters Series-toernooi in Montreal. In de eerste ronde wist onze landgenoot te winnen van Go Soeda uit Japan (6-0, 7-6(4)). In de volgende ronde moet de tennisser het opnemen tegen Michael Llodra.

Haase begon de wedstrijd erg sterk. Zijn Japanse opponent kreeg wel drie breakkansen, maar wist geen enkele mogelijkheid te benutten. De Nederlander trok de set uiteindelijk, zonder een game af te staan, naar zich toe. In de tweede set ging het in de eerste vier games gelijk op, maar in de vijfde game verloor Soeda zijn opslag. De laatstgenoemde brak meteen weer terug, waardoor een tie-break de uiteindelijke beslissing moest brengen. Haase won deze met een stand van 7-4.

Llodra kende weinig problemen tijdens zijn duel met Eric Chvojka. De Franse tennisser wist met 6-4 en 6-1 te winnen van de Canadees, die een wildcard van de organisatie van het toernooi ontving.

Torres (40) verrast op 50 meter vrij

Dara Torres heeft het voor elkaar gekregen om tijdens de Amerikaanse zwemkampioenschappen het nationaal record op de 50 meter vrije slag te verbeteren. Opvallend is echter dat deze zwemster inmiddels 40 jaar oud is.

Het oude record, een tijd van 24.63, was alweer zeven jaar oud en ook door Torres neergezet. Het nieuwe record is met één tiende aangescherpt. De Amerikaanse heeft zichzelf als doel gesteld om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2008, die in Peking worden gehouden. Ze mag zich vanaf nu de oudste winnares in de geschiedenis van het toernooi noemen. Haar eerste titel wist ze 26 jaar geleden in de wacht te slepen.

Michael Phelps wist de meeste gouden medailles binnen te halen. De Amerikaan behaalde de zesde door met de Club Wolverine op de 4x100 meter wisselslag te zegevieren. Hij zwom overigens de rugslag op dit onderdeel.

Finalisten XNA Game Studio Contest bekend gemaakt

In maart opende Microsoft een wedstrijd voor wannabee game-ontwikkelaars. Ze moesten met behulp van XNA Game Studio Expess een game ontwikkelen voor de Xbox 360 of Windows XP SP2. Van de honderden inzendingen vanuit de hele wereld heeft de jury inmiddels een selectie gemaakt van twintig games die mee zullen dingen voor het podium. Tussen deze games zit werkelijk van alles. Van wazige cartooncreaties tot heftige space-shooters.

Uiteraard valt er ook wat te winnen voor de beste ontwikkelaars. De nummers een, twee en drie krijgen een contract om hun game gepublisht te krijgen op Xbox Live Arcade. Op 13 augustus worden de gelukkigen bekend gemaakt.
Hieronder kun je van een aantal games screens zien. Voor het volledige overzicht kun je naar de officiële site gaan.
Sharapova tegen Schnyder in San Diego

Maria Sharapova neemt het in de finale van het WTA-toernooi in San Diego op tegen Patty Schnyder. De Russin wist in de halve finale, waarin ze het opname tegen haar landgenote Anna Tsjakvetadze, eenvoudig te winnen. De setstanden waren 6-3 en 6-2.

De winst van Sharapova betekende ook het einde van de succesreeks van Tsjakvetadze. Lange tijd leek het er namelijk op dat de laatstgenoemde Russin op weg was naar haar derde winst op een tennistoernooi. Eerder schreef ze de toernooien van Cincinnati en Stanford op haar naam.

"Ik voelde me moe na drie weken tennis op rij", liet Tsjakvetadze naar haar nederlaag weten. "Maria speelde erg goed, maar ik kon niet meer rennen en kon er geen wedstrijd van maken. Ik had geen kracht meer."

Schnyder was in haar halve eindstrijd te sterk voor Jelena Dementjeva. De Russissche tennisster verloor met 7-6(4) en 6-0.

Ajax ontkent interesse in Alves

Ajax heeft bekend gemaakt dat het niet achter de diensten van Afonso Alves (SC Heerenveen) aan zit. Eerder werd het bericht naar buiten gebracht dat de Amsterdammers achter de handtekening van de Braziliaan aan zaten.

Naast Ajax zouden ook FC Porto en Lokomotiv Moskou meedingen naar de handtekening van Alves. "We zijn niet bezig en gaan ook geen poging wagen", liet Martin van Geel, technisch directeur van de Amsterdamse club, tegenover SBS 6 weten. "We zijn voor de spitspositie prima voorzien met Huntelaar en Urzaiz als pinchhitter."

Ajax hoopt overigens wel dat Luis Suárez, die nu nog voor FC Groningen uitkomt, aangetrokken kan worden. De Uruguayaan probeert de transfer aan de hand van een arbitragezaak te forceren.

Derksen tweede in Moskou

Robert-Jan Derksen is er niet in geslaagd om voor de derde keer in zijn loopbaan een toernooi in de Europese Tour te winnen.

De golfer uit Nijmegen begon als tweede aan de slotronde van het toernooi in Moskou op vier slagen van Johansson. Op de eerste hole wist Derksen één slag dichterbij te komen, maar door onder andere vijf birdies van de Zweed wist de Nederlandse golfer niet dichterbij te komen. Uiteindelijk moest Derksen zes slagen toegeven op Per-Ulrik Johansson en genoegen nemen met de tweede plaats.

De tweede plek is zijn beste prestatie van het jaar en levert Derksen 162.833 euro op.

Releasedatum Heavenly Sword voor de VS

We hebben er even op moeten wachten nadat de game werd uitgesteld, maar Sony heeft nu voor Amerika definitief de releasedatum aangekondigd van Heavenly Sword. 12 september moet hij aldaar in de winkels liggen. Wat dit betekent voor de Europese release is niet duidelijk. In juli werd nog gesproken van 14 september, maar dit werd toentertijd nog ontkend door Sony. Toch zou deze datum vrij logisch zijn, gezien games hier vaak uitkomen op vrijdag en 14 september de eerste vrijdag na de 12e is. Momenteel staat op de site van Sony gewoon nog september.

Bonds evenaart record Aaron

Barry Bonds heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen de San Diego Padres de 755e homerun uit zijn loopbaan geslagen. Hiermee evenaart hij het record van de legendarische Hank Aaron uit 1974.

Deze zomer hoopt Bonds het record van Hanks te verbeteren, maar het spel van de honkballer verloopt niet zo voorspoedig als hij hoopte. Hij verkeerde lange tijd in een vormcrisis. Pas sinds een paar weken gaat zijn spel de goede kant weer op.

Barry Bonds is een van de minst geliefde spelers in de Verenigde Staten. Hij wordt al geruime tijd verdacht van het gebruik van steroïden. Na zijn historische homerun kreeg Bonds in San Diego niet alleen een staande ovatie, maar was er ook boegeroep te horen.

De bal werd op de tribunes overgens door een 33-jarige loodgieter gevangen. Men verwacht dat verzamelaars meer dan een half miljoen euro over hebben voor het collector's item.

Return to Castle Wolfenstein II óók naar de PS3

Er is al aardig wat informatie vrijgegeven op id's QuakeCon. Naast de aankondiging van id games op Steam, waren er ook nog wat aankondigingen met betrekking tot de aankomdende game Wolfenstein, deze zal namelijk ook uitkomen op de PS3, naast de aangekondigde 360 en PC versies.
Verder zal Roger Avery (de man achter Silent Hill en co-writer van Pulp Fiction) de film voor zijn rekening nemen.

Jongen (14) verdronken in Nederrijn

Icoon OngelukEen 14-jarige jongen is gistermiddag verdronken in de Nederrijn bij Opheusden in Gelderland. De jongen, die volgens de politie niet kon zwemmen, sprong uit een plastic bootje om te voorkomen dat het vaartuig lek zou slaan tegen een krib in de rivier.

De jongen uit Opheusden zat samen met een vriendje van 12 jaar in het bootje. Het vriendje wist zichzelf in veiligheid te brengen nadat hij overboord was gesprongen. Het slachtoffer verdween vrijwel meteen onder water. Duikers van de brandweer hebben het lichaam van de 14-jarige jongen na twee uur zoeken in de rivier gevonden.

Direct na het ongeluk legde Rijkswaterstaat alle scheepvaart in de buurt op de Nederrijn stil om duikers de kans te geven hun werk te doen. Bovendien veroorzaakt scheepvaart nog meer trek in de snelstromende rivier. Ook de veerpont van Opheusden naar Rhenen is urenlang uit de vaart geweest.

De reddingsactie trok veel publieke belangstelling, omdat veel mensen wegens het mooie weer strandjes langs de rivier hadden opgezocht om te zonnen en te zwemmen. Rijkswaterstaat waarschuwt elk jaar tegen zwemmen in de grote rivieren, omdat de stroming er veel te sterk is.

'Gothics' bedreigen meisje met een mes

Icoon BinnenlandsDe politie heeft donderdagavond in Oss twee meisjes uit Oss en Ellecom aangehouden voor het bedreigen van een 10-jarig meisje. De twee verdachten, 15 en 17 jaar oud, dreigden met een mes.

De 10-jarige vroeg aan het voorbij fietsende duo of ze gezien hun uiterlijk 'gothic' waren. De gothicmeisjes bedreigden het kind daarop met een mes.

Het duo is aangehouden en ingesloten. Ze verklaarden dat ze door het meisje uitgescholden waren, en dat ze daarom zo hadden gereageerd. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

Amerikaanse Singstar in november plus tracklist

Er is meer bekend gemaakt over Singstar op de PS3 tijdens een event in Chicago. Allereerst zal het spel uitkomen op 13 november (US), de Europese releasedate is 24 augustus. Er zullen ongeveer 30 tracks op het schijfje staan. Er zullen verder andere liedjes beschikbaar zijn om te downloaden.Sony is nog niet zo vrij geweest om alle tracks te onthullen, maar een lijstje met de eerste 15 songs kon er wel vanaf.

The Automatic -- Monster
Britney Spears -- Toxic
David Bowie -- Let's Dance
Franz Ferdinand -- Do You Want To
The Killers -- Mr. Brightside
Ne-Yo -- So Sick
OutKast -- Hey Ya!
Pixies -- Here Comes Your Man
Queens of the Stone Age -- Go With the Flow
Radiohead -- No Surprises
R.E.M. -- Losing My Religion
Scissor Sisters -- I Don't Feel Like Dancing
U2 -- Beautiful Day
Weezer -- Buddy Holly
Wolfmother -- Love TrainWildcard-speler Isner naar finale ATP Washington

John Isner heeft de finale bereikt van het ATP-toernooi in Washington. Het twee meter vijf lange servicekanon won tot voor aanvang van het toernooi nog nooit een wedstrijd op het hoogste niveau, in Washington won hij vijf keer op rij een tiebreak in de derde set. Dat is naar alle waarschijnlijkheid een unicum in het proftennis.

Twee weken geleden stond Isner nog op de 745ste plaats op de wereldranglijst, na winst in een klein toernooi steeg hij tot zijn huidige 410de ranking. Daarmee is hij na Peter Wessels in Rosmalen de laagst geplaatste speler ooit in een ATP toernooi die de finale haalt.

De uitslagen van Isner deze week:
Halve finale: winst op Monfils 6-7, 7-6, 7-6
Kwart finale: winst op Haas 6-4, 6-7, 7-6
Derde ronde: winst op Odesnik 6-7, 7-6, 7-6
Tweede ronde: winst op Becker 3-6, 7-5, 7-6
Eerste ronde: winst op Henman 4-6, 6-4, 7-6

In de finale speelt Isner tegen Andy Roddick, hij versloeg in de halve finale Ivo Karlovic met 7-6, 7-6. Het spelen tegen een servicekanon en het spelen van een tiebreak heeft Roddick dus al kunnen oefenen.

Hond komt om door hitte in auto

Icoon BinnenlandsIn Maastricht is zaterdag een hond dood aangetroffen in de auto van zijn baasjes, twee Franse toeristen. De twee hadden het beest achtergelaten in de auto. De hond raakte oververhit. Zijn baasjes moesten in totaal 1000 euro aan boetes betalen.

De 23-jarige vrouw en de 28-jarige man werden aangehouden toen zij weer naar hun auto terugkeerden. Ze kregen allebei een boete van 500 euro die ze direct betaalden. De twee zijn vervolgens met de dode hond in hun auto weer teruggereden naar Frankrijk, aldus de politie.

Automobilist rijdt met tankslang en al weg

Icoon OpmerkelijkEen nog onbekende automobilist is afgelopen week met tankslang en al weggereden bij een tankstation langs de A13 bij Delft. Zonder de slang los te koppelen reed hij weg bij het tankstation.

Het lijkt een beetje op de Nederlandse coureur Christijan Albers. Die reed onlangs in de Formule 1 met tankslang en al weg na een pitstop.

De politie is nog op zoek naar de tankslang van het tankstation langs de A13.

Met dank aan hellfeeter voor de submit.

Concert: Isobel Campbell en Mark Lanegan in Tivoli

Samen staan ze bekend als "the beauty and the beast", apart als ex-lid van 'Belle and Sebastian' en ex-lid van 'The Screaming Trees'. Beiden zijn een imposante vertoning. Een fragiel, lieftallig elfje dat wordt bijgestaan door een stoere, respect afdwingende Viking. Stemtechnisch past het duo ook nog eens perfect bij elkaar. De doorleefde en soms schorre stem van Mark Lanegan geflankeerd of in samenspel met de zuivere engelenklanken van Isobel Campbell. Hun album Ballad of the Broken Seas kent een symbiose van tegenstellingen die zich ontpopt in iets prachtigs. De sfeer van de plaat vloeit je speakers uit, maar hoe is dat live?. Afgelopen vrijdag stonden ze in Tivoli.

Hill: "Alonso kan geen teamspeler zijn"

Voormalig wereldkampioen Damon Hill heeft gezegd dat Fernando Alonso zijn egoïstische kant heeft laten zien gisteren tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije.

In de pits hield de Spanjaard zijn teamgenoot Lewis Hamilton enige tijd op. Deze verloor daarmee de kans om zijn pole-position te verdedigen. "Het leek op een tactische zet van Alonso om er voor te zorgen dat hij de laatste was om een gooi te doen naar de pole. Dit ging ten koste van Lewis. Hij had ook verderop in de pitstraat kunnen wachten. Alonso heeft laten zien dat hij niet in staat is om een goede teamspeler te zijn als het niet allemaal in zijn voordeel is. Dit was naar mijn mening erg egoïstisch. Maar soms winnen die mensen," aldus de Brit die denkt dat het oorlog is bij het team van McLaren. "Ze moeten nu wel heel erg veel moeite doen om de rest te doen geloven dat er niet twee kampen zijn."

Alonso en McLaren Mercedes zijn allebei bestraft voor het incident. De Spanjaard wordt vijf plaatsen teruggezet op de startgrid. McLaren kan haar behaalde punten vanmiddag direct na de finish weer inleveren.

De antwoorden van Patrick Zwaanswijk

Enige tijd geleden heb je vragen kunnen stellen aan Patrick Zwaanswijk van NAC Breda. Ondertussen hebben we de antwoorden op een aantal van jullie vragen!

De vertrokken spelers (Maceo Rigters, Anouar Diba en Arne Slot) misten het vertrouwen bij NAC en vonden de sfeer verziekt. Heb jij dezelfde mening?

De sfeer onderling was niet verziekt en dat zullen de spelers zo ook niet bedoeld hebben. Het vertrouwen kunnen ze wel gemist hebben het is natuurlijk niet altijd zeker of je speelt. Arne en Maceo hebben veel gespeeld, Diba speelde ook met enige regelmatig en als hij niet speelde lag dat aan hem zelf. Hij kon niet met de trainer overweg en dus verspeelde hij zijn plaats. Arne kreeg aan het begin van het seizoen niet de voorkeur en heeft toen een gesprek gehad. Naar aanleiding van dat gesprek mocht Slot eind vorig seizoen vertrekken. Maceo wilde gewoon naar Engeland.

Is het frustrerend dat je nooit de top hebt kunnen bereiken?

Frustrerend is niet het juiste woord, maar ik vind het erg jammer dat het er nooit van is gekomen. Ik heb er wel dichtbij gezeten maar dat is niet goed genoeg. Maar overal waar ik heb gezeten heb ik genoten van alles en dat doe ik nog steeds. Ik heb nergens nachtmerries van gekregen.

Wat zijn je verwachtingen voor komend seizoen?

Een plaats bij de eerste negen en dus strijden voor de Uefa Cup in de playoffs moet haalbaar zijn.

Ben je nog een revolutionaire trainingsmethode tegengekomen in Japan?

Nee, maar de Japanners hebben wel discipline en respect, dat is werkelijk waar geweldig. Als we dat binnen een team kunnen ontwikkelen is dat iets waar veel Nederlanders nog wat van kunnen leren.

Heeft Maceo Rigters je verbaasd?

Hij heeft me zeker verbaasd, want bij NAC speelde hij vanaf de zijkanten. Nu had Maceo een plaatsje in de spits en heeft vier belangrijke doelpunten gemaakt, mede doordat Ryan Babel veel mensen naar zich toe trok. Maar in Engeland zal Maceo het heel moeilijk gaan krijgen.

Heb je weleens een grap uitgehaald onder het kopje 'voetbalhumor'?

Ik heb er zat uitgehaald alleen, maar ook vaak met anderen. Dat gaat vaak van wat krantenstukjes met bepaalde teksten plakken op kastjes tot schoenen afplakken. Ook deden we wel eens red hot in onderbroeken en emmers water in de wc gooien en dat soort geintjes.

Stroomstoring kost 40 miljoen euro

Icoon DigitalEen stroomstoring bij een fabriek van chips-fabrikant Samsung heeft het bedrijf zo'n 40 miljoen euro gekost. Een defecte transformator zorgde ervoor dat de fabriek even buiten de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul stil kwam te liggen.

Onder andere flashgeheugen- en dram-chips konden niet meer gemaakt worden. Hierdoor loopt Samsung zo'n 50 miljard won mis, wat neerkomt op 40 miljoen euro.

Het bedrijf levert onder andere geheugenchips aan Apple voor de Ipod en de Iphone. Of deze storing daar invloed op heeft, is onduidelijk.

Van Gaal: "Aantal spelers niet goed in vorm"

Na afloop van de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Middlesbrough moest AZ-trainer Louis van Gaal constateren dat een aantal spelers niet tot hun gebruikelijke niveau kwamen.

"Het is duidelijk dat een aantal spelers niet goed in vorm zijn. We speelden vanmiddag niet goed. En dat lag zeker niet aan de omstandigheden, want die waren super. We hebben nog twee weken om op niveau te komen," aldus Van Gaal die de Alkmaarders al na zestien minuten spelen op een 2-0 achterstand zag komen. "Beide goals vielen door kinderlijke fouten aan onze kant."

Een kwartier voor tijd zag Van Gaal een treffer van debutant Pellè afgekeurd worden. "En dat is jammer, want het was een geldige goal. Het is duidelijk dat een aantal spelers niet goed in vorm zijn. Maar we hebben nog twee weken om daar aan te werken. Dan wacht de eerste competitiewedstrijd."

Fisichella vijf plaatsen terug gezet

Giancarlo Fisichella is vijf plaatsen achteruit gezet op de grid voor de Grand Prix van Hongarije. Deze beslissing is door de stewards genomen nadat de Italiaan Sakon Yamamoto ophield in de kwalificatie.

In de laatste bocht van het circuit kwam Fisichella een van de Toro Rosso-coureurs achterop en besloot daarop zijn snelle ronde af te breken. Wat de Italiaan echter niet merkte, was dat Sakon Yamamoto vlak achter hem met een snelle ronde bezig was. Omdat Fisichella van zijn gas ging, moest ook Yamamoto dat doen.

De Renault-coureur was in dit geval dus zowel slachtoffer als dader. Toch is alleen de Italiaan gestraft. Door de straf start. hij vanmiddag niet van de achtste, maar van de dertiende plek.

Ghaly vond niveau van Birmingham maar niks

De trainer van Birmingham City, Steve Bruce, heeft in The Birmingham Mail gezegd waarom op het laatste moment is besloten om Hossam Ghaly niet over te nemen van Tottenham Hotspur.

In eerste instantie was Bruce erg enthousiast over de Egyptenaar, die hij een ‘geweldige versterking’ noemde. Bruce is nu echter als een blad op een boom omgedraaid door de negatieve houding van Ghaly. “Zijn zaakwaarnemer liet een boodschap achter op m’n voicemail waarin hij aangaf dat Ghaly teleurgesteld is over de kwaliteit van de spelersgroep. Ik kon het gewoon niet geloven, ik heb de boodschap bewaard,” aldus Bruce.

“Toen Ghaly trainde met onze fitnesscoach was hij ook voortdurend aan het klagen over de oefeningen. ‘Zo doen we dit nooit bij Tottenham’ en ‘Dit is belachelijk’ zei die. Maar hij had een forse conditieachterstand. We vertelden hem dat hij kon vertrekken als het hem niet beviel. Ghaly kwam van de reserves van Tottenham en wij wilden hem een kans geven zich te etaleren.”

VS-militair 110 jaar cel wegens moord Irak

Icoon MisdaadEen Amerikaanse militair is zaterdag door een krijgsraad veroordeeld tot 110 jaar gevangenisstraf voor zijn rol bij de verkrachting en moord op een 14-jarig Iraaks meisje en drie van haar familieleden. Dat meldden Amerikaanse media.

De 23-jarige Jesse Spielman wordt ook oneervol uit het leger ontslagen en in rang teruggeplaatst. Drie collega's van Spielman zijn al voor deze zaak veroordeeld tot straffen variërend van vijf tot honderd jaar. Een vijfde verdachte zal voor een civiele rechtbank moeten verschijnen.

Spielman zei op de uitkijk te hebben gestaan terwijl vier andere militairen het meisje verkrachtten en haar daarna met haar ouders en zuster vermoordden. Het gebeurde op 12 maart 2006 in Mahmudiya even ten zuiden van Bagdad.

Renault had meer verwacht van kwalificatie

Het team van Renault begon dit weekend zeer sterk, maar in de kwalificatie gisteren kon het team niet echt overtuigen. Giancarlo Fisichella kwalificeerde zich als achtste, terwijl Heikki Kovalainen de twaalfde tijd reed.

Fisichella klaagde na afloop over het vele verkeer. "Ik had last van verkeer en dat bemoeilijkte de zaak enigszins. Ik verloor veel tijd en kon nog maar net in Q2 komen. Daarna ging het een stuk beter en kon ik doorstoten naar Q3. De auto deed het goed en we hebben alle redenen om optimistisch te zijn voor morgen. Het gaat niet makkelijk worden, dus we hebben een agressieve strategie."

Kovalainen was zeer teleurgesteld. "Dit was een uiterst teleurstellende kwalificatie. Ik begrijp nog steeds niet helemaal wat er nou gebeurde. Alles ging prima in Q1 en in Q2 monteerden we zachte banden, waarmee het in de trainingen erg goed ging. Het leek een logische beslissing, maar het goede gevoel was weg. De auto was niet meer hetzelfde en we moeten voor morgen uitzoeken waar dat vandaan kwam."

Ajax haalt toch geen vervanger voor Davids

De technisch directeur van Ajax, Martin van Geel, heeft gisteren gezegd dat de Amsterdammers er niet in zijn geslaagd om een vervanger te vinden voor de geblesseerde Edgar Davids.

De clubleiding heeft besloten het gat dat Davids achterlaat, op te vullen met spelers die al tot de Ajax-selectie behoren. "Robbert Schilder en Jan Vertonghen zijn twee spelers die op de positie van Davids uit de voeten kunnen", aldus Van Geel gisteren. "Daardoor is het voor ons geen noodzaak meer om een nieuwe middenvelder te halen."

Van Geel drukte de geruchten de kop in over een mogelijke komst van sc Heerenveen-speler Afonso Alves de kop in. "Wij zijn niet in hem geïnteresseerd".

Dakloos Oranje behaalt 25e plaats

Het Nederlandse dak- en thuislozenvoetbalteam heeft de 25e plaats behaald op de slotdag van het wereldkampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen in het Deense Kopenhagen.

Oranje wist de hoogst haalbare plek in de 'verliezerspoule' te behalen, waarin het Nederlandse team speelde nadat het zich afgelopen maandag niet had weten te plaatsen bij de eerste 25. Schotland werd wereldkampioen nadat het Polen in de finale met 9-2 verpletterde.

De wedstrijden werden gespeeld voor het stadhuis in het centrum van de Deense hoofdstad. Een team bestaat uit drie veldspelers en een doelman. De wedstrijden duren twee maal zeven minuten. Het straatvoetbalveld meet 22 bij 16 meter. In totaal deden 48 landen mee aan het toernooi.

Dennis: Ferrari weigerde aanbod McLaren

Teambaas Jean Todt van Ferrari heeft onlangs een aanbod van McLaren om de spionagezaak buiten de rechtbank om op te lossen geweigerd. Dat heeft een Spaans persbureau zaterdag opgetekend uit de mond van zijn collega-teambaas Ron Dennis van McLaren Mercedes.

Dennis bevestigde in een interview dat hij Todt heeft gesproken om ook wegen te onderzoeken om het schandaal buiten het mediacircus op te lossen. Volgens Dennis wilde Ferrari die wegen niet bewandelen.

De teambaas bevestigde ook dat hij coureurs Fernando Alonso en Lewis Hamilton donderdag weg heeft gehouden van mediaverplichtingen om hen te beschermen. Op de vraag waarom Alonso niet op de officiele FIA persconferentie was verschenen antwoordde Dennis: "Het is net een schietbaan. Als Fernando zou zijn gegaan, zouden alle vragen over het spionageincident hem teveel hebben afgeleid. Ik probeer een goed hoofd van dit team te zijn en ik geloof dat ik ermee op een goede manier ben omgegaan."

Ook Norbert Haug van Mercedes Benz heeft bevestigd dat het weghouden van de coureurs was om de druk op hen te verminderen. "Ron Dennis dacht dat dit het beste was om te doen en daarom hebben we het gedaan," aldus de Duitser in een Spaanse krant. "Natuurlijk wordt er gesproken over wat we beslissen en als we ervoor worden bekritiseerd moeten we daar maar mee leven."

Arsenal wint Amsterdam Tournament

Arsenal heeft gisteren het Amsterdam Tournament gewonnen. Op de tweede wedstrijddag won de ploeg uit Londen met 1-0 van gastclub Ajax. Het winnende doelpunt kwam van de voet van Robin van Persie, nadat hij drie minuten voor tijd Ajax-doelman Maarten Stekelenburg passeerde.

In de Amsterdam ArenA kregen beide teams maar een handvol kansen. Rommedahl was in de eerste helft namens Ajax het dichtst bij een openingsdoelpunt. Hij kwam vanaf links goed naar binnen maar schoot net over. Arsenal kreeg in de tweede helft de grootste kansen Vlak voor zijn winnende treffer had Robin van Persie al een grote kans gemist.

Atletico Madrid wist eerder op de avond met 3-1 te winnen van Lazio Roma. Atletico Madrid dankte de zege aan doelpunten van Braulio Rodrigues, Louis Garcia en Jose Reyes. Voor Lazio Roma scoorde Stefano Mauri.

Boek: Emiel Stopler - Zwerftochten

SubheaderDe zwerftocht van Emiel Stöpler is een zeer persoonlijk verhaal. Het begint met een brief aan een goede vriend van hem die in Amerika woont. Emiel heeft namelijk zelf ook in Amerika gewoond bij zijn vader en stiefmoeder. Hij is echter terug gegaan naar Nederland en is vervolgens een opleiding aan het conservatorium in Gent begonnen. Daar gaat het dan mis, hij krijgt veel stress, volgt alleen nog de hoofdvakken en wordt langzaam aan steeds depressiever. Nergens voelt hij zich meer veilig en hij begint met het zwerven. Met bijna geen geld op zak, een lege bankrekening en veel schulden bij zijn vrienden probeert hij naar Nederland terug te gaan maar onderweg gaat er weer van alles mis. Zo zwerft hij rond op het station in Antwerpen en vindt daar onder de perrons een slaapplaats. Alles en iedereen lijkt tegen hem te zijn, overal ziet hij gevaar. Als hij eindelijk wordt opgenomen vertrekt hij alweer binnen één dag en gaat meteen verder met zijn zwerftocht.

Congres ingestemd met afluisterprogramma

Icoon AmerikaOnder zware druk van president George Bush heeft het door de Democraten beheerste Congres zaterdag ingestemd met een wijziging van het omstreden afluisterprogramma van terreurverdachten. Dat meldden Amerikaanse media.

Volgens het Witte Huis vult de wet "cruciale gaten" in het Amerikaanse inlichtingenprogramma. De regering krijgt hierdoor het recht e-mails en telefoons van terreurverdachten in het buitenland af te luisteren zonder dat een speciale rechter hiervoor toestemming hoeft te geven. Het gaat om informatiestromen die via de VS lopen.

De Senaat ging vrijdag akkoord, het Huis van Afgevaardigden gaf zaterdag het groene licht. De wet geldt in eerste instantie voor een half jaar. Het is een belangrijke overwinning voor Bush. Die had gedreigd zijn veto over de wet uit te spreken als het niet zou voldoen aan de voorwaarden die de directeur van de Nationale Inlichtingendiensten, Mike McConnell, had gesteld.

100 jaar Padvinder Pedo Paradijs

Bedankt voor de uitnodiging om samen met Kim Feenstra een middag in je jacuzzi door te brengen. Met deze fijne meid zou ik best een glas champagne tussen de bubbels willen drinken. Maar het idee dat jij er dan bijzit staat me wat tegen. Ik weet hoe jij de aandacht kan opvragen en ik heb al mijn concentratie nodig om dit Volgende Hollandse Topmodel te kunnen verstaan. Maar goed, ik kon toch niet, want het was wereld Padvinderdag.

Geen punten voor McLaren, ook Alonso gestraft

De stewards hebben forse straffen uitgedeeld aan zowel Fernando Alonso als McLaren-teambaas Ron Dennis.

Alonso zal morgen de race aanvangen vanaf de zesde positie. De Spanjaard is door de wedstrijdleiding vijf plaatsen teruggezet op de startgrid wegens het ophouden van teamgenoot Lewis Hamilton. Ook McLaren zelf is niet ongedeerd gebleven na het pitstopincident van vanmiddag tijdens de kwalificatie van Hongarije. De Britse renstal zal, ongeacht het resultaat in de race, geen punten scoren voor het constructeurkampioenschap.

De straffen werden vastgesteld na gesprekken met de betrokkenen en het beluisteren van de radiocommunicatie besloten. Zowel het team en Alonso blijken nu schuldig te zijn. Teambaas Ron Dennis en Alonso konden de stewards in Hongarije dus niet van hun gelijk overtuigen.

Laatste reviews en specials
review
Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Omega Labyrinth Life
review
Wolfenstein: Cyberpilot
review
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
special
Au/Ra: 'Ik heb fans, het is gestoord!'
special
San Diego Comic-Con 2019 in beeld
©FOK.nl e.a.