[WK-20] Brazilië onderuit

In de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap onder de 20 is Brazilië er niet in geslaagd te winnen van Polen. Titelverdediger Argentinië stelde eveneens teleur, en kwam niet tot scoren tegen Tsjechië.

In het Canadese Montréal trad de Braziliaanse formatie aan, met enkele hoog aangeschreven talenten. Toch was het Polen dat de wedstrijd in handen had, en kwam via een vrije trap van Grzegorz Krychowiak. Even later moest Real Madrid-jeugdspeler Krzysztof Król namens Polen met zijn tweede gele kaart naar de kant. De Brazilianen konden echter niet de wedstrijd naar hun hand zetten, en kwamen het doelpunt niet meer te boven.

In dezelfde groep wisten de VS een onverdiend punt te behalen tegen Zuid Korea. Nadat de Aziaten via Young Sung Shim de lat raakten, scoorde Danny Szetela namens de VS, waar de Nederlander Thomas Rongen als bondscoach optreedt, de openingstreffer uit een counter. Zuid Korea was veel beter, maar kwam slechts tot één goal. Young Rok Shin maakte nog voor rust de gelijkmaker.

Titelverdediger Argentinië ontmoette het jeudgteam van Tsjechië in Ottawa. Met onder meer bekende spelers als Sergio Agüero (Atlético Madrid) creëerden de Argentijnen kans op kans, maar de doeltreffendheid was er niet. Het duel eindigde in een teleurstellende 0-0, ondanks legio mogelijkheden voor beide ploegen.

Ook in de andere wedstrijd in deze groep, tussen Noord Korea en Panama, werd het publiek niet op goals getrakteerd. Vooral via aanvoerder Gabriel Torres waren de Midden-Amerikanen af en toe dichtbij, maar doelman Kwang Min Ju was meermaals alert.

Uitslagen:

Polen - Brazilië 1-0
23' Krychowiak

Verenigde Staten - Zuid Korea 1-1
16' Szetela 1-0
38' Shin 1-1

Noord Korea - Panama 0-0

Argentinië - Tsjechië 0-0