Aanklager onderzoekt bedreigingen Vos

Een lange schorsing dreigt voor Henk Vos. De voetballer van RBC Roosendaal zou scheidsrechter Bjorn Kuipers hebben bedreigd in het play off-duel met Excelsior. Mocht Vos worden geschorst dan zal hij mogelijk zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal hebben gespeeld.

Vos kreeg een gele kaart van scheidsrechter Kuipers na een opmerking over een gemaakte overtreding: "Hij zei 'die is voor jou, omdat ik me niet laat vertellen wat ik moet doen.' Dat sloeg helemaal nergens op. Tijdens het weglopen riep hij nog iets naar me dat ik niet verstond. Toen ik hem daarnaar vroeg zei hij: 'Ik zal eens laten zien wie hier populair is.' Toen zei ik: 'Als je een flinke vent bent, moet je na afloop buiten het veld meekomen. Dan zal ik je laten zien hoe populair ik ben'.

Vos ziet dat niet als bedreiging:"Hij provoceerde mij, als je dat doet, moet je de discussie ook niet uit de weg gaan. Ik ben toevallig vrij populair in Roosendaal. Dit is uitlokken van de scheidsrechter. Hij kan alles roepen. Ik ben er nog steeds heel boos over". Als Vos wordt geschorst is dit waarschijnlijk zijn eindpunt als voetbalprof: "Ik heb gezegd dat ik stop bij RBC als de club promoveert. Over drie weken wordt ik 39 jaar. Dan mogen anderen op het hoogste niveau mijn plaats innemen."