HHC kan goede start geen vervolg geven

HHC Hardenberg heeft de goede start in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs geen vervolg kunnen geven. De kampioen van de hoofdklasse C, die op Hemelvaartsdag nog met 0-3 won bij Rijnsburgse Boys, verloor op eigen veld van IJsselmeervogels. Met een 0-2 overwinning zette de formatie uit Bunschoten een eerste stap richting titelprolongatie.

De kampioen van de hoofdklasse B was gewaarschuwd voor de kracht van HHC Hardenberg en nam de klus dus zeer serieus. Dit leverde reeds na een kwartier een eerste treffer op. Vleugelspeler Dennis van der Steen mocht aanleggen voor een strafschop en benutte deze feilloos. Deze 0-1 stand namen de "Rooien" mee naar de rust.

In het tweede bedrijf kwam HHC beduidend beter voor de dag. De thuisploeg ging op zoek naar een gelijkmaker en kreeg daar ook de kansen voor. Deze werden echter niet benut, waarna IJsselmeervogels de wedstrijd in het slot gooide via een treffer van ex-prof André Kemper (foto). Hij wist koppend te scoren en bezorgde zijn elftal daarmee de winst. Wel wist HHC de strafschoppenserie, die na elke eerste ontmoeting wordt gehouden, winnend af te sluiten.

IJsselmeervogels, dat de ranglijst aller tijden in het zaterdagamateurvoetbal aanvoert, kent door deze zege de gewenste goede start in de kampioenscompetitie. Het elftal van trainer Cees Lok kan nu een week uitrusten. Volgende week zal men in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys dan een volgende stap kunnen zetten richting een nieuwe zaterdagtitel. Door de zege van vandaag neemt IJsselmeervogels in ieder geval al de kop over van HHC Hardenberg, dat weliswaar ook drie punten heeft, maar hier twee duels voor nodig had.