VfB Stuttgart kampioen op laatste speeldag

In de Duitse competitie werd dit weekend de laatste speelronde afgewerkt. VfB Stuttgart bleek na 34 wedstrijden de meeste punten verzameld te hebben en werd de nieuwe kampioen van Duitsland.

VfB Stuttgart pakt kampioenschap

VfB Stuttgart is de nieuwe kampioen van Duitsland. De Duitsers werden vier maal eerder kampioen, voor het laatst in het seizoen 1991/1992. De ploeg van Armin Veh pakte vorige week de leiding in de Bundesliga na verlies van Schalke 04. Op de laatste speeldag konden alleen de Königsblauen VfB Stuttgart nog passeren. VfB Stuttgart deed echter wat het moest doen, namelijk winnen. Met een 2-1 overwinning werd het landskampioenschap veilig gesteld. De kampioenen speelden in eigen huis tegen Energie Cottbus.

Na achttien minuten hield heel VfB Stuttgart de adem in toen Sergiu Radu de bezoekers op voorsprong zette. De gelijkmaker viel echter al snel, acht minuten na het doelpunt van Radu bracht Thomas Hizlsperger beide ploegen weer op gelijke hoogte met een verwoestend schot op aangeven van Pavel Pardo. De gevierde man aan de zijde van VfB Stuttgart was de twintigjarige Sami Khedira. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door hem achttien minuten na rust binnen gekopt.