Uitslag Chelsea - Manchester United

De 126e finale van de strijd om de FA Cup is gewonnen door Chelsea. Op het vernieuwde Wembley werd na verlenging met 1-0 gewonnen van Manchester United. Drogba zorgde drie minuten voor het einde van de verlenging voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor rust wilde de wedstrijd niet echt loskomen. Manchester was de ploeg die het meeste balbezit had maar dat wisten ze niet om te zetten in echte kansen. Ook na rust was er over inzet niets te klagen, maar het niveau was te laag. Arjen Robben maakte na rust wel weer zijn rentree voor de ploeg van trainer José Mourinho.

In de verlenging was het een stuk spannender. Beide clubs kregen kansen om te scoren. United kreeg kansen via Rooney en Giggs. Voor Chelsea miste Drogba een goede kans op de 1-0. Drie minuten voor het einde van de verlenging was die laatste wel trefzeker.