NFLE: Admirals nemen revanche op Hamburg

De Amsterdam Admirals hebben hun zesde wedstrijd gewonnen. In de Amsterdam ArenA werden de Hamburg Sea Devils met maar liefst 41-31 verslagen. Grote man aan Amsterdamse zijde was Jonathan Smith met vier touchdowns.

Beide teams begonnen nog nerveus aan de wedstrijd. Vooral de defense van de Admirals speelde sterk en weerhield Hamburg tot tweemaal toe van een first down. De Amsterdamse offense, ondanks zijn blessure toch onder leiding van Drew Olson, kwam steeds beter in hun spel en dat werd onderstreept door running back Jonathan Smith. Na een sterke run ontving hij in de daaropvolgende play de bal van Olson en liep 34 yards verder de endzone in. Zo zette hij Amsterdam hoogstpersoonlijk op een 7-0 voorsprong.

Het tweede kwart begon voortvarend voor de Admirals. Een goede drive van Olson resulteerde uiteindelijk in een 8-yard touchdown pass naar opnieuw Smith. Het extra punt werd, niet voor de eerste keer dit seizoen, gemist door een uitglijdende Jaret Johnson. De voorsprong bleef hierdoor steken op 13-0.

Kort na Smith’s touchdown onderschepte cornerback Abraham Elimimian een beroerde pass van Hamburg’s quarterback Casey Bramlet. Elimimian’s run strandde pas op de 1-yard line dankzij een tackle van Bramlet zelf. Een fumble van Olson die heroverd werd door de Sea Devils leek even roet in het eten te gooien, maar de fumble werd door een holding penalty opgeheven. Olson herstelde zich en gooide een 2-yard touchdown pass naar tight end Yoan Schnee.

Vier minuten voor het verstrijken van de eerste helft kwam Hamburg terug in de wedstrijd. Een twijfelachtige defensive pass interference call bracht de Sea Devils in de Amsterdamse red zone. Een volledig vrijstaande Justin Jenkins kon de 12-yard touchdown pass van Bramlet makkelijk vangen, waarmee hij de achterstand verkleinde tot 20-7.

Nog was het niet voorbij in het tweede kwart. Dankzij een aantal goede passes van Olson kwam Amsterdam tot op twee yards van de endzone van Hamburg. Uiteindelijk was het de quarterback zelf die de touchdown op het scorebord bracht en hoe. Met gevaar voor eigen leven sprong Olson de endzone binnen en zette daarmee Hamburg op een nog grotere achterstand. Hamburg deed door wederom een defense pass interference call nog wat terug dankzij een 47-yard field goal van Shane Andrus.

Na rust wisten de Admirals opnieuw in de endzone van de Hamburgers te komen. Weer lag een pass interference call in de endzone ten grondslag aan een touchdown. Na eerst twee yards verlies te hebben geboekt was het Smith die de bal de endzone in liep, zijn derde touchdown van de avond. Het antwoord van Hamburg liet niet lang op zich wachten. Waar de vrijstaande receivers in de eerste helft de strakke ballen van Bramlet nog wel eens lieten vallen, werden in deze drive de ballen wel gevangen. Tight end Cliff Washburn was de gelukkige die de bal in de endzone mocht vangen, waardoor de achterstand nog maar zeventien punten bedroeg.

In het vierde kwart bracht Olson zijn team in moeilijkheden door een bal veel te lang vast te houden, waarna deze uit zijn handen werd geslagen. De bal werd heroverd door de Sea Devils en Bramlet profiteerde door strakke bal over 29 yards in de handen van Marcus Maxwell te gooien. De comeback van Hamburg werd echter stopgezet door de defense van de Admirals. Een 4th & 6 conversie werd gestopt en direct daarop scoorde Smith zijn vierde touchdown van de avond na een run van 31 yards. Nog even was er weer hoop voor de Hamburgers, toen Bramlet opnieuw Maxwell in de endzone vond. De 26-yard touchdown pass bleek uiteindelijk slechts voor de statistieken, want de offense van Amsterdam behield de bal gedurende de resterende 4 minuten.

Head coach Bart Andrus zei na afloop dat zijn team de dogfight had gewonnen. Zijn collega Vince Martino was complimenteus: ”Ze waren een stuk beter. We hadden moeite ze te stoppen, zowel door de lucht als over de grond.” Over het winnen van de World Bowl zei Andrus het volgende: “Elk team kan de World Bowl nu winnen. Het is een kwestie van welk team de minste blessures oploopt.” Martino was het daarmee eens.

Alle uitslagen

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Hamburg Sea Devils41 - 31
Cologne Centurions - Rhein Fire 20 - 17
Frankfurt Galaxy - Berlin Thunder35 - 7

Stand na de zesde speelronde

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Frankfurt Galaxy6420
Cologne Centurions6420
Amsterdam Admirals6330
Hamburg Sea Devils6330
Berlin Thunder6240
Rhein Fire6240