Nadal wint zijn 64ste gravelpartij op rij

Rafael Nadal heeft op het Masters toernooi in Monaco korte metten gemaakt met Kristof Vliegen. De Spaanse gravelbijter won in 62 minuten met twee keer 6-1.

Nadal won 76% van de punten op de eerste service van Vliegen en scoorde bijna 90% op de tweede service van de Belg. Een reeks van 20 punten op rij voor Nadal onderstreept zijn favorietenrol nu het gravelseizoen weer begonnen is. In de volgende ronde speelt Nadal tegen Philipp Kohlschreiber, die na drie zware sets in twee uur en 58 minuten van Guillermo Garcia-Lopez won. De setstanden waren 5-7, 7-6, 7-6.

Roger Federer is onderweg naar de finale om Nadal een halt toe te roepen. Hij rekende eerder vandaag in 2 sets (6-4, 6-3) af met de Koreaan Hyung-Taik Lee. Daarvoor had hij 2 minuten langer dan Nadal nodig. In zijn volgende ronde wacht niet Novak Djokovic, maar David Ferrer. Hij versloeg de Serviër verrassend in twee sets. 7-6, 6-4.

Richard Gasquet had wederom drie sets nodig om de volgende ronde te bereiken. Na zijn marathonpartij tegen Verdasco had hij dit keer bijna 3 uur nodig om Ivan Ljubicic van zich af te schudden. 6-3, 6-7, 7-5.