Vooruitblik: NAC Breda - PSV

In een uitverkocht Rat Verlegh-stadion kan PSVgaan proberen het één en ander recht te zetten. PSV verloor namelijk op 28 februari j.l. het KNVB-beker duel van de tegenstander van zaterdag met 3-0. Ook de laatste wedstrijd in de competitie ging verloren voor PSV, het verloor met 5-1 van Ajax. NAC Breda doet het de laatste weken ook niet best in de competitie. Uit de laatste drie duels werd slechts één puntje gehaald.

NAC Breda zal het in de wedstrijd tegen PSV vermoedelijk moeten stellen zonder Patrick Mtiliga. De oud Feyenoord-speler is nog altijd geblesseerd aan zijn hamstring. Danny Mathijssen keert weer terug in de selectie van trainer Ernie Brandts. De club uit Breda zal ondanks het zware programma wat het nog voor de boeg heeft (o.a. AZ en Roda JC) toch gaan proberen een gooi te doen naar een plaats in het linker-rijtje. Deze plek geeft recht geeft op een ticket voor de UEFA-cup play-offs.

Bij de bezoekers uit Eindhoven zijn een aantal spelers nog onzeker. Ibrahim Afellay die afgelopen woensdag in de interland tussen Slovenië en Nederland zijn opwachting maakte is tijdens deze wedstrijd geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Jefferson Farfan, Carlos Salcido en Arouna Koné hebben al wel weer meegetraind bij de landskampioen maar het meespelen komende zaterdag is alleen voor Salcido nog onzeker. Michael Reiziger en Alex zullen ontbreken bij het team van trainer Ronald Koeman. Jan Kromkamp keert weer terug in het elftal van PSV.

Als we naar de statistieken kijken van NAC - PSV dan is het eigenlijk wel vrij duidelijk wie er dit weekend gaat winnen. Van de 39 duels die er gespeeld zijn heeft PSV er 21 gewonnen verloor het 9 keer van de Bredanaars en wist het even zo vaak gelijk te spelen. NAC won in competitieverband voor het laatst op 15 september 2001 met 1-0. NAC wist dit seizoen ook van PSV te winnen maar dit was in een beker-duel. PSV won de laatste ontmoeting met 2-6 mede door een schitterend doelpunt van Philip Cocu dat je hier kan bekijken.

Submitter:  Bron: FOK!sport