FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 31 maart 2007

IJsbeertje Knut wordt sekstoerist

Het lieve ijsbeertje Knut gaat een mooi leven tegemoet. Het beestje wordt namelijk een sekstoerist. Zodra Knut volwassen is, moet hij zoveel mogelijk vrouwtjes in dierentuinen over de hele wereld zien te bevruchten.

De verantwoordelijke voor de bevruchting is de Nederlander Hans van Weerd van Artis in Amsterdam. Van Weerd begeleidt het Europese instandhoudings- en fokprogramma voor bedreigde diersoorten. Knut wordt door hem gekwalificeerd als zeer belangrijk voor de internationale ijsbeerbevolking, zo meldden Duitse media vandaag. De media spreken zelfs al van 'Casanova Knut'.

Knut, het op vijf december vorig jaar geboren ijsbeertje, is de grote publiekstrekker van de Berlijnse Zoo. In maart wist Knut maar liefst honderduizend extra bezoekers naar de dierentuin te lokken.

Williams wint toernooi Miami

Serena Williams heeft het tennistoernooi van Miami gewonnen. In de finale versloeg ze Justin Henin met 0-6, 7-5 en 6-3.

Williams begon slecht aan de wedstrijd en wist in de eerste set vijf punten op haar eerste service en slechts één punt op haar tweede service te winnen. Henin wist daardoor de eerste set simpel met 6-0 te winnen. In de tweede set leek Henin makkelijk op de overwinning af te gaan en kwam op een 4-2 voorsprong. Daarna sloeg de nervositeit toe bij de Belgische en wist Williams zich terug te knokken en de set met 7-5 te winnen. In de derde set was het slechte spel van Williams verdwenen en met 6-3 wist ze de set en de wedstrijd te winnen. Eerder wist de als dertiende geplaatste Amerikaanse het toernooi te winnen in 2002, 2003 en 2004.

Man pit in brandende auto

Gisteravond heeft de brandweer van het Zeeuwse Terneuzen moeten uitrukken omdat een man achter het stuur in slaap was gevallen. Nu ligt men daar zelfs in Zeeland niet wakker van, alleen stond deze auto in lichterlaaie. Een 54-jarige inwoner van Terneuzen viel met het hoofd op het stuur in slaap en liet de motor draaien.

Buurtbewoners wisten de Zeeuw wakker te maken toen ze zagen dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. De brandweer heeft het vuur geblust.

Naar eigen zeggen had de man de sleutel van zijn zijn garagebox vergeten en was daarom maar in zijn auto blijven zitten. Hij heeft verklaard een paar biertjes te hebben gedronken. Hoe de brand onder de motorkap is ontstaan is onbekend.

Twee weken geen teamsporten na dood fan

Icoon BuitenlandsIn Griekenland mogen de komende twee weken geen teamsporten meer worden beoefend. Dat heeft de Griekse regering beslist na de dood van een supporter van de volleybalclub Panathinaikos Athene. De 25-jarige Griek kwam donderdag om het leven tijdens zware rellen na de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de eerste klasse bij het vrouwenvolleybal.

De ongeregelheden werden veroorzaakt door rivaliserende voetbalhooligans van Olympiakos en Panathinaikos. Die hadden kennelijk afgesproken om een volleyduel in Peania, 27 kilometer buiten Athene, aan te grijpen om met elkaar te knokken. Dat gebeurde echter niet alleen met de vuisten, maar ook met messen, bijlen, stenen en lichtkogels.

Bij deze rellen waren meer dan 300 personen betrokken. Vijf andere supporters raakten gewond. De politie pakte bij de rellen achttien personen op. De doodsoorzaak van de man is nog niet bekend. Hij had een zware hoofdwond en op zijn lichaam werden ook messteken teruggevonden.

In Griekenland komt geweld tussen verschillende hooligangroeperingen regelmatig voor, maar dan vooral in sporten als voetbal en basketbal. Het extreme geweld van donderdagavond was voor de Griekse regering de druppel die de emmer deed overlopen. De maatregel geldt tot 13 april.

Met dank aan HuHu voor de submit.

Nawijn moet dansen!

In de zomer heeft oom voor jou een opblaasbaar zwembad gekocht. Zomaar, zonder enkele aanleiding. Je bent niet jarig en onlangs zelfs een beetje stout geweest toen je niet met oom naar de dierentuin wilde, terwijl hij al kaartjes had gekocht! En toch kreeg je een zwembadje. Moeder bleef binnen zitten en oom zorgde ervoor dat het badje netjes op het gazon in de felle zon kwam te staan. Je stroopte je broekje af en vroeg aan oom waarom hij je zwembroekje had afgepakt en boven zijn hoofd hield. Dat was eigenlijk helemaal geen leuk spelletje

Verse directie Take Two Games kan direct aan de bak

Enkele uren nadat ze formeel het bestuur overgenomen hadden omdat het oud bestuur wegens aandelenfraude moest opstappen, kon voorzitter Strauss Zelnick en z'n team aan een inmiddels lange Take Two Games traditie beginnen: public relation crisis management. Het onderwerp: Grand Theft Auto IV.

GTA IV keert, na GTA 3 en Liberty City Stories, voor de derde keer terug naar Liberty City. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat Liberty City wel érg veel overeenkomsten heeft met New York City. Nu zijn de politici van New York City daar niet zo blij mee.

Raadslid van New York City Peter Vallone, tevens voorzitter van de Council’s Public Safety Committee:

Setting Grand Theft Auto in the safest big city in America would be like setting Halo in Disneyland.

De woordvoerder van burgemeester Michael Bloomberg voegde hieraan toe:

The mayor does not support any video game where you earn points for injuring or killing police officers.

Take Two was niet bereikbaar voor commentaar.

Forza Motorsport 2 demo komt in april

Goed nieuws voor de Forza Motorsport 2 fans, binnenkort (lees: in de maand april) zal er een demo gaan verschijnen van het spel op marketplace. Het is de bedoeling dat deze demo nog voor de release van de volledige game te downloaden zal zijn.

Forza 2 combineert realisme en een lekkere besturing en giet dat in een mooi grafisch jasje. Je kan Forza 2 straks met 12 man tegelijkertijd online spelen en de keuze hebben uit vele verschillende auto's.



Uitslagen Eredivisie 31/03/2007

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - PSV 1-1
62' Slot 1-0
74' Farfán 1-1

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 16.000.
Geel: Zwaanswijk, van Gessel (NAC)

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Stam, Zwaanswijk, Penders, v.Gessel, De Graaf (Mathijssen/88), Slot, Zonneveld, Diba, Salmon, Rigters

PSV Gomes, Kromkamp, Da Costa (Alcides/65), Cocu, Salcido, Afellay (Vayrynen/46), Simons, Méndez, Culina (Zeefuik/65), Farfán, Kluivert



Willem II - NEC 1-0
23' Hadouir 1-0

Scheidsrechter: v. Dongen.
Toeschouwers: 13.300.
Geel: Davids (NEC)

Opstellingen

Willem II: Sengier, Janse, Hill, Bælum, v.d.Struijk, Hadouir (Imschoot/65), Kargbo, Boutahar, Bobson, Wilmet (Swinkels/84), Cristiano

NEC: Babos, Wisgerhof, Otten, Olsson, El-Akchaoui, Vanaudenaerde, Davids, Snoyl (Jans/67), Denneboom (Worm/80), Holman, Beerens (Ntibazonkiza.84).



AZ - RKC Waalwijk2-0
24' Arveladze 1-0
77' Jenner 2-0

Scheidsrechter: v. Boekel.
Toeschouwers: 15.000.

Opstellingen

AZ: Waterman, Steinsson, Jaliens, Donk, De Cler, Jenner (Boukhari/79), De Zeeuw, Dembélé, Martens (Luirink/86), Koevermans, Arveladze (Lens/65)

RKC: Lemmens, v.Diemen, Bakens, Koenders, v.Haaren (Kage/87), Berger, Obodai, v.d.Bergh (Janssen/79), Vertonghen, Sektioui, v.d.Haar (Ikedia/55).

Volledige Kingdom hearts 3 teaser online

Na de GTA 4 trailer van afgelopen vrijdag, is er nog een andere trailer verschenen van een game waar vele gamers op wachten: Kingdom Hearts 3. Al eerder konden we je beelden laten zien van het eindfilmpje van Kingdom Hearts 2, maar nu is ook het uitgebreidere eindfilmpje van de Kingdom Hearts 2 Final Mix verschenen, met daarin de bekende muis met de grote oren.

Je kunt de trailer hier bekijken. Heb je geen zin in een filmpje dan kun je hieronder ook enkele screens uit de teaser bekijken.

Kingdom Hearts 3 zal verschijnen op de PlayStation 3. Wanneer dit zal zijn is nog onbekend.





Met dank aan Cyberia voor het melden van dit nieuws op het forum.

2e patch voor C&C3 verschenen

EA heeft een tweede patch vrijgegeven voor Command & Conquer 3 welke een aantal grote problemen zal verhelpen op het gebied van het lobby systeem. Er wordt al gewerkt aan patch nummer drie om een aantal multiplayer problemen van de game op te lossen. Je kunt de patch hier downloaden.

C&C3 neemt je voor de derde maal mee naar het 'tiberium' universum van de Command & Conquer serie. De aarde wordt bedreigd, de hele wereld is geinfesteerd door het bizarre buitenaardse goedje tiberium, dat ook nog eens verrassend goed omgezet kan worden in energie. Jij mag wederom strijden met de Global Defense Initiative, de organisatie die de verspreiding van Tiberium tot stilstand wil brengen en de Brotherhood of NOD, een organisatie geleid door de enigmatische Kane die voor het verspreiden van Tiberium en het uitbuiten van haar eigenschappen is. Tevens lanceren de buitenaardse Scrin een invasie.

De game is gisteren verschenen voor de PC en zal later dit jaar ook voor de Xbox 360 uit komen.



Gigolo's trekken veel bekijks op de Wallen

De roodverlichte vensters op de Wallen waar in plaats van dames heren zich aanboden, trokken veel bekijks. Vrouwen met humor informeerden voorzichtig naar de prijs van de heren om vervolgens weer giechelend verder te lopen.

Veel klandizie trokken de 'gevallen heren' niet, maar dat mocht de pret niet drukken. "Het is heerlijk om zo bekeken te worden. Ik zou hier wel elke dag willen staan", aldus François, een van de acht gigolo's.

Op de Oudezijds Achterwal waren vandaag voor het eerst mannen achter de ramen te zien. Ondanks het feit dat het de bedoeling was dat de heren aan het werk zouden gaan, hadden ze vandaag niet veel meer te doen dan een praatje maken met het publiek, het uitdelen van een visitekaartje of een schoudermassage.

Mariska Majoor, voormalig prostituee en de vrouw achter het Prostitutie Informatie Centrum, wist de heren te strikken voor de tweede open dag van de Amsterdamse hoerenbuurt.

K(n)ut liedje

Er was een discussie of het lieve kleine IJsbeertje Knut nu mocht blijven leven of zoals een dierenvriend het zou willen een spuitje zou krijgen.

Gelukkig heeft de dierenbeschermer verloren en is Knut in Duitsland nu een VIB (very important bear), in de dierentuin kun je allerlei Knut prularia kopen en omdat Knut zo lief is heeft iemand dit liedje gemaakt.

Ik wens je oren veel sterkte bij het beluisteren van dit gedrocht.

Geen PS3 voor gevangenen in GB

Icoon Games In Groot-Brittannië is het voor gevangenen niet mogelijk om op de PlayStation 3 te gamen. De Britse minister van Binnenlandse Zaken, John Reid, heeft dit bekend gemaakt. De reden dat er niet gegamed mag worden op de PS3, is dat het mogelijk zou zijn om via draadloos internet berichten te verzenden. Ook zou de communicatie met de PSP een probleem zijn.

Het verbod was al in december 2005 bekend gemaakt aan de gevangenisdirecties zelf, maar aangezien de PS3 pas deze maand is gelanceerd in Groot-Brittannië werd het nu pas bekend gemaakt. De vraag is of de gevangenen wel op een Xbox 360 mogen spelen of op een 20GB PS3 versie wanneer deze beschikbaar is in Groot-Brittannië. De Xbox 360 en de 20GB PS3 bevatten namelijk geen draadloos internet.

Meer gamenieuws op FOK!games

David Hayter is wederom Solid Snake

Ook in Metal Gear Solid 4 zal David Hayter de stem van Solid Snake invullen. Daarnaast zullen Quinton Flynn (Raiden), Paul Eiding (Roy Campbell) en Christopher Randolph (Hal "Otacon" Emmerich) ook weer te horen zijn. De voice-actors staan onder leiding van Kris Zimmerman. Hideo Kojima en Shuyo Murata werken aan het script dat de heren zullen lezen.

David Hayter over zijn rol in Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots;

"I couldn't be more excited about this game. What I've seen of Metal Gear Solid 4 has absolutely blown me away. To bring the focus of the story back to Solid Snake, and to work with Kris Zimmerman and many of the amazing actors that provided iconic voices for the previous games, is like coming home.

I'm so proud and grateful to have been involved with Mr. Kojima on this legendary video game series for nearly a decade. This game is going to plunge players into the ultimate Metal Gear Solid experience. And personally, I can't wait to play it.

Het doel van Hideo Kojima is om dit de beste Metal Gear Solid te maken in de serie, of dat zo is kunnen we (hopelijk) in de tweede helft van 2007 gaan ontdekken, wanneer Metal Gear Solid 4 in de schappen ligt.

Met dank aan KoosyNL en Cyberia18 voor het melden

Maduro weet niets van interesse

Hedwiges Maduro heeft laten weten dat hij niet op de hoogte is van de belangstelling die PSV in hem toonde. Ondanks het feit dat de speler van Ajax geen basisplaats heeft, blijft hij toch positief over zijn toekomst bij de Amsterdamse club.

"Mijn doel is slagen bij Ajax. Daar concentreer ik me op", was het commentaar van Maduro. Het huidige contract van de middenvelder loopt nog door tot medio 2008. Het is nog onduidelijk of de Amsterdamse club de overeenkomst met de speler wil gaan verlengen. Toch lijkt de 22-jarige voetballer zich niet druk te maken over zijn verbintenis. "Ik heb een contract tot 2008, dus ik zie wel."

Li Jiao verovert Europees goud

Li Jiao is de nieuwe Europees kampioene tafeltennis. In de finale van het toernooi, dat in Belgrado werd gehouden, moest ze het opnemen tegen Ni Xia Lian uit Luxemburg. Uiteindelijk werd het 4-2 voor de Nederlandse.

Eerder op de dag wist Li Jiao de finale van het Europees kampioenschap al te bereiken. In haar halve finale wist ze met 4-2 te winnen van Irina Kotichina (Rus). Luttele uren later moest de Nederlandse opnieuw aantreden. Ditmaal ging het om de finale van het toernooi.

In eerste instantie ging de strijd gelijk op, maar bij een stand van 2-2 (7-11, 11-7, 11-7, 9-11) nam Li Jiao het initiatief in de wedstrijd. De laatste twee games (11-8, 11-7) schreef ze dan ook op haar naam.

TGV haalt recordsnelheid van 568 km/u

Icoon BuitenlandsDe Franse hogesnelheidstrein (TGV) heeft een nieuw snelheidsrecord bereikt van 568 km/u. Het record werd onlangs behaald tijdens een officieuze proefneming. Volgende week zal een officiële recordpoging plaatsvinden.

De verwachting is, dat de nieuwe TGV Est het officiële TGV-snelheidsrecord van 513,3 km/u uit mei 1990 met gemak zal overtreffen. Het snelheidsmonster heeft een motorvermogen van 20 megawatt, ofwel 2,5 maal dat van een gewone TGV, hetgeen overeenkomt met 25.000 pk. Men hoopt een officiële maximumsnelheid tussen 567 km/u en 593 km/u te behalen.

De recordpoging zal komende dinsdag aan het begin van de middag in het bijzijn van officials gehouden worden op bijna 200 km van Parijs. In geval van sterke zijwind zal worden uitgeweken naar donderdag 5 april.

Het wereldsnelheidsrecord voor treinen staat nog op naam van de Japanse magneetzweeftrein Maglev: deze reed in december 2003 581 km/u. Aan het project van de Franse Spoorwegen en het Franse Ministerie van Transport om een nieuw record te behalen hangt een prijskaartje van 30 miljoen euro.



TGV Est, de nieuwe Franse snelheidsduivel

Met dank aan eu-Robert voor de submit.

[upd] Brand vlakbij Hollywood-letters geblust

Icoon ShockingIn Los Angeles woedt op dit moment een bosbrand nabij de wereldberoemde Hollywood-letters. De vlammen zijn al tot op vierhonderd meter genaderd. Volgens de de brandweer worden de vijftien meter hoge letters nog niet bedreigd.

Ook de Universal- en de Warner-studio's worden erg dicht benaderd door de bosbrand. Er zijn tweehonderd man en vijf helikopters ingezet door de brandweer. Vanuit Los Angeles is een grote rookpluim te zien.

Het eerste Hollywood-teken werd in 1923 neergezet en was van hout. De huidige letters zijn van wit geverfd staal.

Update 17.23 uur
De brandweer is er inmiddels in geslaagd om het vuur te doven. De bluswerkzaamheden namen enkele uren in beslag. Twee jongens van 16 en 17 zijn door de politie aangehouden. Zij worden ervan verdacht de brand te hebben aangestoken.


De rookpluim is goed te zien


Met dank aan Fredo24 en HuHu voor de submit.

Boonen wint E3 prijs voor vierde maal

Voor de vierde maal op rij heeft de Belg Tom Boonen de E3 Prijs Vlaanderen op zijn naam geschreven. De renner van QuickStep heeft hiermee Rik van Looy geevenaard, die in de jaren '60 ook vier keer zegevierde.

Boonen won de sprint van een kopgroepje van vier man, waar ook Fabian Cancellara, Manuel Quinziato en Magnus Burghardt deel van uitmaakten. Cancellara, Bettini en O'Grady wisten in de slotfase aan te sluiten bij de kopgroep, Rabobank-renners Freire en Boogerd kwamen net tekort om zich aan te sluiten.

Op de Knokteberg wist Bettini weg te rijden bij de kopgroep, maar een kettingbreuk gooide roet in zijn eten. Daarop sprintte Boonen naar de eindzege.

Twee scans van Project Gotham Racing 4

Er zijn twee scans verschenen van screenshots die geplaatst zijn in een Italiaans gamestijdschrift van de aankomende Xbox 360 racer Project Gotham Racing 4. De scans zouden real-time zijn en niet genomen zijn met de, momenteel nog niet ingebouwde, photomodus van PGR4. De screenshots zouden direct uit de framebuffer zijn gekomen. Verder kwam er met het tijdschrift ook nog een klein beetje info vrij, namelijk de steden waarin we dit maal zullen rondracen. Allereerst komen alle steden uit PGR3 terug, te weten Tokio, Las Vegas, New York City, de Nürburgring en Londen. Tevens kunnen we nu Shanghai en een verzonnen stad aan de lijst toevoegen. Drie andere steden zijn nog onaangekondigd.

Iemand van Bizarre Creations had op de officiële forums van de game het volgende te melden over de verschenen beelden:
"They’ll be work in progress shots. As it stands on my kit there is no photo-mode, just the game in its current state and the latest version of my city, I can take screen grabs but there is no photo-mode as such. You decide if this means they are real or not, to me they are a work in progress.

Have a little faith guys! I think it looks amazing and it’s going to get better over the coming months, compared with my city on the previous game (Las Vegas) this one looks much better.

Alan"




Max Payne ontwikkelaar richt nieuwe studio op

Er zullen weinig gamers zijn die nog nooit van Max Payne gehoord hebben. Deze game, waar (tot nu toe) twee delen van zijn verschenen introduceerde het concept 'bullet time' in games. Dit, in combinatie met een sterk en duister verhaal, en een haast cinematische sfeer zorgden ervoor dat beide games een groot succes werden.


Kunnen we rekenen op net zulke toppers als deze...?

Eén van de hoofdverantwoordelijken van de Max Payne games, Samuli Syvähuoko, heeft nu een nieuwe gamestudio opgericht genaamd Recoil Games. De studio wil zich gaan richten op cinemagames zoals ze het noemen. Volgens Recoil zijn dit games die de sfeer en spanning bevatten van grote blockbuster films. Om dit te bereiken zal er veel aandacht besteed worden aan de reacties van characters in de game op gebeurtenissen die voor zullen vallen. Ook zal, net als bij Max Payne, er veel aandacht besteed worden aan een aangrijpende verhaallijn. Voor de fans van Max Payne is er een kleine teleurstelling: de studio zal niet een nieuwe Max Payne gaan maken. Ze willen zich richten op een nieuwe franchise. Om hieraan te beginnen wil het bedrijf wel eerst het aantal werknemers, dat op het moment op twintig staat, verdubbelen.

[upd] SP-leider: één paspoort voor bewindslieden

SP-leider Jan Marijnissen vindt dat Nederlandse bewindslieden één paspoort moeten hebben. Dat zegt hij vandaag in een interview met De Telegraaf. De mening van Marijnissen is opmerkelijk omdat hij zich tijdens het Kamerdebat over de dubbele nationaliteit van de PvdA-staatssecretarissen Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb, lijnrecht opstelde tegenover de VVD en de PVV.

Volgens Marijnissen hield hij zijn mening tijdens het debat voor zich, omdat hij niet in het kamp van Wilders en de VVD wil worden gezet. De SP-leider wil niet opleggen dat bewindslieden maar één paspoort hebben, maar het zou goed zijn als ze vrijwillig afstand nemen van een tweede paspoort. ''Ik wil Albayrak en Aboutaleb geenszins in verlegenheid brengen, maar het zou een dikke extra plus zijn als mensen die zo'n belangrijke taak in Nederland vervullen zouden kiezen voor alleen de Nederlandse nationaliteit. Om de beeldvorming. Een bewindspersoon heeft een voorbeeldfunctie.''

De SP-voorman voegt wel toe dat hij de loyaliteit van mensen met een dubbel paspoort niet in twijfel trekt. ''Als u me nou vraagt, wat heeft uw voorkeur, dan zeg ik: ik vind het beter dat mensen kiezen. Maar het is vrijblijvend. Mensen mogen zelf bepalen. De loyaliteitsdiscussie staat hier los van.''

Wilders
Over de manier waarop Wilders met de kwestie van de dubbele nationaliteit is omgegaan, heeft Marijnissen geen goed woord over: ''Als je in een debat over dubbele nationaliteiten mensen over wie je nota bene zelf zegt dat ze een voorbeeld zijn van integratie zo schoffeert als hij gedaan heeft met de twee staatssecretarissen Albayrak en Aboutaleb en later met het PvdA-Kamerlid Arib – zeer op de persoon, hij heeft er plezier in dat te doen – dan zegt dat iets over de man en zijn ideeën.'' Hij meent ook dat Wilders de manier waarop hij nu bezig is, niet volhoudt. ''Hij is zich aan het overschreeuwen, een weg ingeslagen waar-ie bijna niet meer uit terugkan.''

Marijnissen beaamt wel dat de problemen die Wilders aankaart, ook de zorgen zijn van een deel van de SP-achterban. ''Ja natuurlijk. Als mensen hier binnenkomen zullen we ook zeggen: wij geven er de voorkeur aan dat u gewoon Nederlander wordt, u aanpast, de taal leert en dat u zo veel mogelijk probeert te participeren.''

Onlangs stelde de SGP ook al Kamervragen over wethouders met een Duitse nationaliteit en gaf Aboutaleb aan niet blij te zijn met de discussie.

Update: 16:06 uur
Geert Wilders heeft vandaag wederom staatssecretaris Albayrak opgeroepen om haar Turkse nationaliteit op te geven. Volgens Wilders zijn, na de opmerkingen van Marijnissen, nu de drie grootste oppositiepartijen (VVD, SP en PVV) tegen de dubbele nationaliteit voor bewindslieden.

PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem vindt het vreemd dat Marijnissen een loyaliteitsverklaring van Albayrak wil. ''Ik snap dat niet'', zei hij vandaag voor Radio 1. Marijnissen laat via een woordvoerder weten dat hij de PvdA-bewindsvrouw 'helemaal niet oproept' om haar Turkse paspoort in te leveren, maar dat ze dat zelf moet weten. Ook haar loyaliteit trekt hij niet in twijfel, aldus de woordvoerder. Wel is het zo dat Marijnissen het een 'extra dikke plus' vindt, als Albayrak besluit te kiezen voor alleen het Nederlanderschap.

Uitslag Liverpool - Arsenal

Drie dagen voor de eerste wedstrijd tegen PSV in de kwartfinales van de strijd om de Champions League heeft Liverpool een uitstekende generale repetitie afgewerkt. In eigen huis versloegen de 'Reds' Arsenal met 4-1.

Arsenal begon met één punt voorsprong op Liverpool aan het duel, maar werd helemaal van de mat gespeeld. Peter Crouch was de grote man bij Liverpool, de lange aanvaller scoorde drie maal. Ook Daniel Agger scoorde voor Liverpool. Wiliam Gallas scoorde het enige doelpunt voor Arsenal.

Dirk Kuyt en Boudewijn Zenden kwamen na de rust als invaller op het veld.

VN wil verbod op godslastering

Gisteren heeft de VN-mensenrechtenraad een resolutie aangenomen waarin alle landen ter wereld worden opgeroepen een verbod op publiekelijke godslastering in te stellen. De resolutie werd er doorgedrukt door de islamitische landen in de VN-raad.

De anti-godslasteringsmotie was een initiatief van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), die een wereldwijde 'campagne' tegen moslims en de islam aan de orde wil stellen die volgens de OIC sinds de aanslagen van 11 september 2001 aan de gang is. Directe aanleiding voor de resolutie zijn de welbekende Deense spotprenten over de islamitische profeet Mohammed.

Niet bindend
De resolutie werd aangenomen met 24 tegen 14 stemmen. Tegen stemden de Europese landen, Canada, Japan en Zuid-Korea. Zij vinden dat de resolutie te veel nadruk legt op de islam en bovendien in strijd is met fundamentele rechten, zoals de vrijheid van meningsuiting. Van de 47 leden in de VN-mensenrechtenraad behoort meer dan een derde tot de OIC. Met steun van China, Rusland, India, Cuba, Afrikaanse landen en - soms - Latijns-Amerikaanse landen kunnen zij veel van het beleid bepalen.

De besluiten van de Mensenrechtenraad zijn overigens niet bindend, maar de raad kan wel de aandacht vestigen op bepaalde kwesties. De resolutie maakt gewag van een ernstige bezorgdheid over pogingen om de islam in verband te brengen met terrorisme, geweld en mensenrechtenschendingen. Andere godsdiensten dan de islam worden niet bij naam genoemd. Landen worden dringend verzocht op te treden tegen de verspreiding van racistische en xenofobe ideeën en tegen materiaal dat is gericht tegen welke godsdienst dan ook en dat oproept tot haat, vijandigheid of geweld.

Doll zet Kringe en Ricken uit selectie

Thomas Doll, trainer van Borussia Dortmund, heeft twee spelers uit zijn selectie gezet. Het gaat om de middenvelders Florian Kringe en Lars Ricken. Deze beslissing viel na de nederlaag tegen Armania Bielefeld (1-0), waardoor de club nu in degradatiegevaar verkeert.

Kringe was afgelopen vrijdag, toen de wedstrijd werd gespeeld, nog basisspeler bij Borussia Dortmund. Ricken kwam binnen de lijnen toen er nog een kwartier te spelen was. Bij de Duitse ploeg is men ontevreden over het duo. "Deze maatregel is genomen op basis van prestatie- en disciplinenormen. De mentaliteit van beide spelers is 'Scheisse'", was het commentaar van Michael Zorc, sportdirecteur van de Duitse club.

Het gevolg is dat Kringe en Ricken voorlopig mee zullen trainen met het tweede elftal van Borussia Dortmund.

Crespo: "Ik wil bij Inter blijven"

Hernán Crespo heeft laten weten dat hij de komende jaren nog bij Internazionale wil blijven spelen. Chelsea is de eigenaar van de Argentijn, maar de speler is vooralsnog niet van plan om terug te keren naar het Premiership.

"Afgelopen zomer schonk meneer Abramovich mij de kans om weer in Italië te gaan spelen. Hopelijk komen we spoedig tot de conclusie dat mijn toekomst hier ligt. Ik heb alles voor Chelsea gegeven, maar ik wil de rest van mijn loopbaan de clubkleuren van Internazionale verdedigen", lichtte Crespo zijn beslissing toe.

Bovendien keek de Argentijnse speler ook al vooruit naar de confrontatie met Parma. Ook bij die club speelde hij een aantal jaren. "Ik heb vele goede herinneringen aan Parma, maar zal zondag als een Inter-speler het veld opstappen. We gaan gewoon voor de zege om zo snel mogelijk kampioen te zijn."

Voetbal: De Graafschap kampioen Eerste divisie

Icoon VoetbalDe Graafschap heeft zich, vier wedstrijden voor het einde van het seizoen, verzekerd van het kampioenschap in de Eerste divisie. Na de overwinning van vrijdagavond op FC Emmen (2-1) is de ploeg niet meer in te halen door de achtervolgende clubs. De Superboeren keren na twee jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.

Lange tijd was het spannend op de Vijverberg, het stadion van De Graafschap. FC Emmen kwam namelijk op 1-0 voorsprong via Mourad, die op slinkse wijze de buitenspelval omzeilde. Na rust probeerde de thuisploeg meer aan te dringen, maar de beste kansen bleven voor de bezoekers. Twaalf minuten voor tijd maakte De Visscher gelijk. Hiervoor was echter wel een strafschop nodig. Tien minuten later stelde Van Beukering de zege veilig door de tweede treffer van de avond te maken.

Guus Hiddink had de eer om de bijbehorende kampioenschaal aan De Graafschap te overhandigen. Het is voor de tweede keer dat de club kampioen van de Eerste divisie wordt. Zes keer eerder slaagde de Doetinchemmers er in om te promoveren naar de hoogste klasse van het betaald voetbal.

Ondanks de overwinning was de trainer van De Graafschap, Jan de Jonge, realistisch: "Dit was de slechtste wedstrijd van De Graafschap. We stonden stijf van de stress en de spanning. Ons bekende doorzettingsvermogen heeft ons er doorheen geholpen."

Lange tijd leek het erop dat RBC Roosendaal met de titel aan de haal zou gaan. Een slechte serie wedstrijden gooide echter roet in het eten van de Brabantse club. Direct gevolg hiervan was dat de trainer van de Brabantse club, Robert Maaskant, zijn congé kreeg.


Foto: Arno Wolsink


Voor meer nieuws over de Eerste divisie kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Medieval II: Total War Kingdoms komt naar je toe deze herfst!

In een compleet onverwachte wending heeft SEGA vandaag een uitbreiding voor Medieval 2: Total War aangekondigd, namelijk Medieval 2: Total War Kingdoms.

De uitbreiding zal inderdaad zoals al eerder is gesuggereerd vier nieuwe campaigns bevatten, met daarin onder andere de mogelijkheid om in de huid van Hernán Cortés te stappen en de "nieuwe wereld" (tegenwoordig ook bekend als Amerika) te ontdekken en veroveren.

Daarnaast zijn er 13 nieuwe facties en meer dan 150 nieuwe units toegevoegd, en natuurlijk ook nieuwe heroïsche leiders als Richard The Lionheart en Saladin.

Aan de multiplayer kant zijn zes nieuwe scenario's toegevoegd, evenals 20 nieuwe Custom Battle kaarten. Ook is er nu een hotseat multiplayer mode, dus multiplayer is nu ook mogelijk achter 1 PC.

De uitbreiding wordt van de herfst verwacht voor de PC. Screenshots zijn te vinden bij de gameinfo.


We are now the Knights who say "Ekky, Ekky, Ekky, Ekky, Ptang, Zoo Ping"!

Oorlogsmoeë Irakezen sms'en voor Idol-winnares

Icoon OpmerkelijkIn het door bomaanslagen en moordpartijen geteisterde Irak gloort er af toe toch nog een sprankje hoop. De Irakezen lijken zich massaal achter een landgenote te hebben geschaard die de Arabische versie van Idols heeft gewonnen.

De 26-jarige Shada Hassoon versloeg vrijdagavond in de finale in de Libanese hoofdstad Beiroet haar drie mededingers dankzij de enorme steun uit Irak. Maar liefst zeven miljoen sms-jes werden verstuurd tegen 150.000 op een normale dag, meldde het Iraakse telecommunicatiebedrijf Iraqna.

Hassoon veroverde de harten van haar landgenoten met een cover van een oude song waarin de verrukkingen in het vroegere Irak worden geprezen. Na haar overwinning van 'Star Academy' hulde Hassoon zich op de bühne in een Iraakse vlag en bedankte haar fans.



Shada Hassoon

Stevens toch op bank HSV

Huub Stevens zal toch als hoofdcoach van HSV op de bank plaatsnemen tijdens de belangrijke wedstrijd morgen tegen VfL Wolfsburg. Het kan de honderdste overwinning in de Bundesliga worden voor de club uit Noord-Duitsland.

In eerste instantie zou Stevens zijn zieke vrouw bijstaan in Rotterdam en de coaching over laten aan assistent-trainer Markus Schupp. Nu de vrouw van Stevens in kunstmatige coma gehouden wordt kan de oefenmeester toch van de partij zijn. Na afloop van de wedstrijd vliegt Stevens weer terug naar Rotterdam.

Game-technologie inspireert medische industrie

Het medische bedrijf GE Healthcare, welke medische instrumenten als echografie machines maakt, kijkt voor inspiratie bij de technologie die voor games gebruikt wordt.

Het bedrijf heeft sinds kort een "disruptive technologies marketing manager", een persoon die "out-of-the-box" denkt en niet wordt gehinderd door een achtergrond als ingenieur. De huidige disruptive technologies marketing manager heeft zijn oog laten vallen op de games-industrie, en specifieker de technologie die gebruikt wordt voor games.

Zo hebben de videochips van de PlayStation 2 bijgedragen aan een draagbare echomachine ter grootte van een laptop. Erg handig voor hoogzwangere vrouwen die dan gewoon aan hun bed gescand kunnen worden, in plaats van in een special echokamer die een aantal verdiepingen verder staat.

Op het moment is GE Healthcare bezig met het ontwikkelen een Eyetoy-achtig apparaat, voor in de operatiekamer. Een arts heeft natuurlijk compleet steriele handen en armen, dus als hij referentiemateriaal wil opzoeken, moet dit kunnen zonder dat de arts in aanraking komt met niet-steriele apparatuur. Met behulp van een Eyetoy-achtige bediening kan de arts door te zwaaien of hardop te praten de computer bedienen waarin alle afbeeldingen zitten.

In de toekomst wil GE Healthcare ook werken aan een "Minority Report"-achtig systeem, waarbij informatie uit de lucht wordt geplukt en op een doorzichtig scherm wordt geplakt.


Wil dokter Cruise zich zo snel mogelijk melden bij de operatiezaal?

Leger respecteert zondagsrust Veluwe

Het programma voor de Landmacht Open Dagen die dit jaar in Wezep worden gehouden, is omgegooid om de zondagsrust in de gereformeerde regio op de Veluwe niet te verstoren. Een woordvoerder van Defensie bevestigde zaterdag een bericht hierover in de Telegraaf.

Defensie had de Landmachtdagen, waar militairen elk jaar laten zien hoe zij zich inzetten voor vrede en veiligheid, gepland van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni. Maar de vergunning voor het evenement op zondag zou zo beperkt zijn, dat volgens de woordvoerder is besloten om het programma aan te passen.

De Open Dagen worden nu op vrijdag 1 juni, zaterdag 2 juni en de daaropvolgende zaterdag 9 juni worden gehouden. Bijkomend voordeel hiervan is volgens de zegsman dat de werklast beter gespreid kan worden over het Defensiepersoneel.

Volgens hem is er nu ook voldoende parkeerruimte. Het leger mag namelijk gebruik maken van weilanden van gelovige boeren in de buurt van het evenemententerrein. Op weekeinddagen komen volgens Defensie altijd de meeste mensen: circa 45.000. In totaal worden tijdens de drie Open Dagen 100.000 bezoekers verwacht. Afgelopen week hield de Luchtmacht ook al rekening met een uitvoering van de Matthäus Passion in Dokkum.

Afvallen dankzij elektrode in hersenen

Icoon WetenschapHet inbrengen van een elektrode in de hersenen kan enorm helpen om af te vallen. De elektrode geeft het lichaam een kunstmatig signaal dat het genoeg heeft gegeten. Veel obesitaspatiënten missen dat natuurlijke signaal.

Twee dikke proefpersonen in België hebben anderhalve maand geleden zo'n elektrode ingebracht gekregen. Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en de Katholieke Universiteit Leuven verwachten het eindresultaat over drie maanden.

De Antwerpse neurochirurg Dirk De Ridder ziet alvast voordelen. "Minder bijwerkingen dan maagverkleiningen, je kunt de elektrode aan- en uitzeten en je kunt gewoon blijven eten", zei hij zaterdag in Gazet van Antwerpen.

WK Melbourne: Australische vrouwen naar goud

De Australische vrouwen hebben bij de WK zwemmen in Melbourne een wereldrecord gezwommen op de 4x100 meter wisselslag. Emily Seebohm, Leisel Jones, Jessicah Schipper en Lisbeth Lenton zwommen met een tijd van 3.55,74 bijna een seconde sneller dan het oude record, dat ook op naam van Australië stond. Amerika werd tweede (3:58.31) en China derde (4:01.97).

De 800 meter vrije slag ging in 8:18.52 naar de Amerikaanse titelverdedigster Kate Ziegler. Laure Manaudou moest genoegen nemen met zilver en de Amerikaanse Hayley Peirsol werd derde.

WK Baanwielrennen: Bos naar kwartfinales

Theo Bos heeft de kwartfinales bereikt van de de individuele sprint bij het wereldkampioenschap baanwielrennen op Mallorca.

In de eerste ronde was hij te sterk voor de Japanner Tsubasa Kitatsuru. Daarna was olympisch kampioen Ryan Bayley aan de beurt. De Australiër zag Bos al snel uit het zicht verdwijnen.

Tim Veldt en Teun Mulder bleven in de eerste ronde steken. Veldt verloor van de Italiaan Roberto Chiappa, Mulder van Bayley.

Worm vermomt zich als update Explorer 7

Mensen die gebruik maken van de nieuwe versie van Microsofts Internet Explorer, versie 7, moeten oppassen. Ze kunnen namelijk een boodschap in hun email verwachten, die afkomstig lijkt te zijn van Microsoft. In dat bericht staat dat er een update is voor Internet Explorer 7, Internet Explorer 7 Beta 2 genaamd.

In de mail staat een link naar het bestand IE7.exe, waarmee je dus de update zou kunnen installeren. In werkelijkheid blijkt het om de worm W32/Grum.A te gaan.

Het virus stelt de PC van de noob open voor cybercriminelen, en verspreidt zich verder via het adresboek van de gebruiker. Volgens virusdeskundigen is het virus niet bijzonder gevaarlijk. Wel gevaarlijk vinden ze het feit dat de nepmail zo goed is nagemaakt.

Gelukkig zullen veel gebruikers al snel door hebben dat het om een nepmail gaat. De bewuste update was al in januari 2006 te downloaden.

Settlers DS uitgesteld

Naast de klassieker Theme Park komt er nog een bekende pc game naar de DS; Settlers. Dat dit spel eraan zat te komen was al langer bekend, maar helaas is de release datum uitgesteld. In eerste instantie had de game twee dagen geleden al in de winkels moeten liggen, maar dit werd door de ontwikkelaars veranderd in april. Volgens het laatste nieuws moet er echter nog een maand langer gewacht worden, want op de releaselijst van uitgever Ubisoft is te zien dat de game voor mei gepland staat. Echt vrolijk zullen ze hier bij Ubisoft niet van worden, aangezien Anno 1701 in juni uitkomt en ongeveer dezelfde doelgroep aanspreekt.

Om het lijden iets te verzachten zijn hieronder een paar screenshots te zien van de hardwerkende mannetjes en vrouwtjes.



Lokhoff hoopt op lange vakantie

Het is spannend in de onderste regionen van de Eredivisie. Er staan nog vijf wedstrijden op het programma, maar er zijn nog een aantal clubs die de kans lopen op het spelen van promotie/degradatie-duels. Ook de club van trainer Excelsior, Ton Lokhoff, hoort hierbij.

De Rotterdammers nemen het komend weekend op tegen ADO Den Haag. Bij winst zet de Rotterdamse club een grote stap in de richting van lijfsbehoud in de vaderlandse competitie. "Je hebt ADO Den Haag, RKC Waalwijk, Heracles en wij. Van die vier ploegen zal er één degraderen, gaan er twee playoffs spelen en is er één waarvan de spelers op 1 mei aan het strand kunnen liggen. Ik hoop natuurlijk dat wij dat zijn", aldus Lokhoff.

De trainer van de Kralingse club heeft in juli zijn vakantie geboekt, maar vind het niet erg om er ook nog een weekje in mei bij te boeken. Lokhoff is echter niet van plan om op de zaken vooruit te lopen. "Of we veilig zijn als we zondag minimaal gelijkspelen? We zijn veilig als ADO Den Haag ons niet meer in kan halen. Maar ADO vecht zondag wel voor z'n laatste kans en zal er alles aan doen om van ons te winnen. Het is aan ons om het goede niveau van de laatste weken vast te houden."

VS zegeviert op WK waterpolo

De waterpolodames van de Verenigde Staten zijn er in geslaagd om de wereldtitel waterpolo in de wacht te slepen. In de finale moest dit land het opnemen tegen Australië en won uiteindelijk met 6-5 (0-1, 1-0, 4-3, 1-1). Pas in de laatste minuut wist Lauren Wenger de gouden plak veilig te stellen.

Brenda Wills zette de Verenigde Staten in de derde periode op een comfortabele 2-0 voorsprong. Australië liet zich niet kennen en kwam niet veel later op gelijke hoogte door goals van Mel Rippon en Nikita Cuffe. In de slotfase hield de keepster van de Amerikanen, Elizabeth Armstrong, haar land nog op de been door twee knappe reddingen te verrichten.

De bronzen medaille ging uiteindelijk naar Rusland. Dit land wist met 9-8 (2-2, 4-4, 2-0, 1-2) van Hongarije te winnen. De beste speelster aan de zijde van de Russen was Natalja Sjepelina. Zij wist drie treffers te maken.

WK Melbourne: Veldhuis wel, Dekker niet door

Tijdens het wereldkampioenschap zwemmen in Melbourne heeft Marleen Veldhuis zich geplaatst voor de finales op de 50 meter vrije slag voor vrouwen. Inge Dekker redde het niet.

Marleen Veldhuis won haar halve finale, met onder meer Lisbeth Lenton en Britta Steffen, in een tijd van 24,79. In de andere halve finale redde Dekker het niet. Ze eindigde als achtste en laatste in een tijd van 25.50.

Geen PS3 voor gevangenen in de UK

In Engeland is het voor gevangenen niet mogelijk om op de PlayStation 3 te gamen. De Engelse minister van Binnenlandse zaken, John Reid, heeft dit bekend gemaakt. De reden dat de PS3 niet gebruikt mag worden in de gevangenis is dat het mogelijk zou zijn om via WiFi berichten te verzenden. Ook zou de communicatie met de PSP een probleem zijn.

Het verbod was al in december 2005 bekend gemaakt aan de gevangenissen zelf, maar aangezien de PS3 pas deze maand is gelanceerd in Engeland werd het nu pas bekend gemaakt. De vraag is of de gevangenen wel op een Xbox 360 mogen gamen, of op een 20GB PS3 versie als die beschikbaar is in de UK. De Xbox 360 en de 20GB PS3 versie bevatten namelijk geen WiFi.

"Advice was issued to all prisons in December 2005 that the Sony PlayStation 3 was barred from the prison estate because of the equipment's ability to send and receive radio signals."



John Reid

Crouch kan weer spelen

Er is een mogelijkheid dat Peter Crouch, speler van Liverpool, komend weekend in de wedstrijd tegen Arsenal zijn rentree maakt. Sinds 6 maart kwam de lange speler niet meer in actie, vanwege een operatieve ingreep aan zijn neus.

Komende dinsdag staat het Champions League-duel met PSV op het programma. In eerste instantie werd nog gezegd dat de wedstrijd met de Brabantse club nog te vroeg zou komen, maar dit lijkt nu niet het geval te zijn. Eerder dit seizoen namen de twee clubs het ook al tegen elkaar op. Toen wist de Engels international op Anfield Road nog te scoren.

Timmer en Castelen twijfelgeval

Het is nog onduidelijk of Feyenoord komend weekend, in het treffen met Vitesse, kan beschikken over Romeo Castelen en Henk Timmer. Bovendien moet de trainer van de Rotterdammers, Erwin Koeman, nog bepalen wie de aanvoerdersband om zijn arm mag doen.

Afgelopen vrijdag verliet Castelen de training voortijdig, vanwege de aanwezigheid van vocht in zijn knie. Koeman heeft de hoop uitgesproken dat hij de speler tegen Vitesse gewoon kan opstellen. Timmer zal zelf moeten bepalen of hij dit weekend in actie wil komen. De reden hiervoor ligt in de familiare sfeer.

Verder treedt Feyenoord in het Gelredome aan met een nieuwe aanvoerder. Theo Lucius en Serginho Greene nemen deze taak normaal gesproken op zich, maar het duo zit in de lappenmand. Hierdoor zullen ze de wedstrijd tegen Vitesse aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ontucht op Belgische chatbox

Icoon MisdaadTwee mannen uit het Belgische Oostende zijn door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden omdat zij worden verdacht van ontucht met minderjarigen. Zij zouden op de chatbox van de Belgische site van muziekzender TMF minderjarigen aan hebben gezet tot ontucht.

Een van de twee verdachten zocht via de TMF-chatbox contact met jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Hierna nodigde hij ze uit in zijn woning. Zijn "partner in crime" maakte de potentiële slachtoffers warm om in te gaan op de uitnodiging. Als een van de minderjarigen in de val trapte, werd diegene in het huis aangezet tot seksuele handelingen tegen betaling. Tot nu toe is bekend dat twee jongens van 17 jaar uit Oostende in zijn gegaan op het voorstel, maar de onderzoeksrechter sluit niet uit dat er nog meer slachtoffers zijn.

Met dank aan HuHu voor de submit.

WK Baanwielrennen: Bos tweede in kwalificaties

Theo Bos heeft bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen op Mallorca in de kwalificaties voor het sprinttoernooi de tweede tijd gerealiseerd.

De wereldrecordhouder op de 200 meter met vliegende start kwam tot een tijd van 10,045. Alleen de Fransman Mickaël Bourgain was sneller met 9,968. Tim Veldt kwam tot de negende tijd: 10,271. Teun Mulder noteerde de elfde tijd.

'Thorpe gebruikte doping'

Icoon SportDe zwemwereld, en dan met name die in Australië, is opgeschrikt door beschuldigingen aan het adres van de Australisch zwemicoon Ian Thorpe. Volgens het Franse L'Equipe zou Thorpe, die in november 2006 met pensioen ging, opvallende waarden hebben gehad bij een dopingtest.

Volgens de krant zijn bij Thorpe vorig jaar te hoge hormoonwaarden in zijn urine gevonden. Omdat er echter niet genoeg wetenschappelijk bewijs was, liet het Australische dopingbureau de zaak volgens L'Equipe verder rusten.

De wereldzwembond FINA wilde echter zekerheid, en vroeg in december vorig jaar het sporttribunaal in Lausanne om toestemming om te onderzoeken of Thorpe doping heeft gebruikt. De FINA is in afwachting van een reactie.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

WK Melbourne: Verrassende zege Wildman

Benjamin Wildman-Tobriner is de verrassende nieuwe wereldkampioen op de 50 meter vrije slag bij de mannen. Tijdens het wereldkampioenschap zwemmen in Melbourne tikte de Amerikaan aan in een tijd van 21,88. Landgenoot Cullen Jones eindigde als tweede in een tijd van 21,94, het brons was voor de Zweed Stefan Nystrand.

Margaret Hoelzer is de nieuwe wereldkampioene op de 200 meter rugslag bij de vrouwen. De Amerikaanse, die eindigde in een tijd van 2.07,16, verraste de grote favoriete Kirsty Coventry uit Zimbabwe. Het brons was voor de Japanse Reiko Nakamura.

WK Melbourne: Brons voor Dekker op vlinderslag

Op de voorlaatste dag van het wereldkampioenschap zwemmen in het Australische Melbourne heeft de Zweedse Therese Alshammer de wereldtitel gewonnen op de 50 meter vlinderslag bij de vrouwen. Alshammer tikte aan in een tijd van 25,91.

De Australische Danni Miatke eindigde als tweede en Inge Dekker pakte verrassend het brons in een nieuw persoonlijk record van 26,11. Eerder eindigde de Nederlandse al als vierde op de 100 meter vlinderslag.

Ook kritiek van Marokkanen op Kamerlid Arib

Geert Wilders heeft in zijn kritiek op PvdA-Kamerlid Khadija Arib inzake haar advieswerk voor de Raad voor de Mensenrechten in Marokko, steun gekregen uit onverwachte hoek. Prominente Nederlandse Marokkanen zijn net als Wilders van mening dat Arib haar advieswerk moet staken. Eerder kreeg Wilders in de Tweede Kamer geen enkele steun tijdens een spoeddebat over deze kwestie. En begin deze maand liet de PvdA weten dat Arib haar advieswerk gewoon kan voortzetten.

Een aantal Nederlandse Marokkanen vindt echter dat Arib haar werk als Nederlands volksvertegenwoordiger niet kan verenigen met haar lidmaatschap van een migrantenwerkgroep die de Marokkaanse koning Mohammed VI direct of indirect adviseert. GroenLinks-raadslid Mohamed Majdoubi in stadsdeel Amsterdam-Osdorp zegt in het NRC: ''Ik wil Wilders niet de munitie aanreiken om iemand in de Kamer af te slachten, laat staan Khadija Arib, maar rationeel heeft hij gelijk.'' Wilders zei eerder het onbestaanbaar te vinden dat een Kamerlid met een Marokkaans paspoort ''ook nog eens gaat optreden als adviseur van een buitenlands staatshoofd die bovendien de religieus leider van zijn land is.''

Mustapha Mejjati, voorzitter van de Nederlandse afdeling van de wereldwijde organisatie Amome van Marokkanen in het buitenland, zegt over Wilders' standpunt: ''Ik ben het nóóit met Wilders eens, maar wat dit betreft heeft hij een punt. Een Nederlands parlementariër moet zich niet met dit soort werk inlaten.'' Mejjati, die zegt SP te stemmen, vindt zelfs dat Arib de Marokkanen in Nederland schade toebrengt. ''Nu is het vertrouwen van Nederlanders in Marokkanen helemaal weg.''

Ook vanuit de eigen PvdA krijgt Arib kritiek. Mohamed Dahmani, PvdA-lid en consulent bij FNV Bondgenoten: ''Arib moet zich bij haar leest houden. Deze twee werkzaamheden zijn niet te combineren.''

Steun voor Arib is er van Paolo De Mas, directeur van het Nederlands Instituut Marokko in Rabat: ''Alle krachten moeten worden benut dit land democratischer te maken. Het is zonde als Nederlanders deze kans laten lopen.''

Arib zit in een adviesraad die uiteindelijk moet resulteren in een 'Hoge Raad voor de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland'. Nog onbekend is wat het exacte takenpakket zal zijn van deze raad, wel is gesuggereerd dat een aantal van hen zal mogen toetreden tot de Eerste Kamer in Marokko. De uiteindelijke 'Hoge Raad' moet ook de Marokkaanse identiteit van Marokkanen in het buitenland bewaken en verstevigen. Kamerlid Arib zegt dat zij in de adviesraad zit om bij te dragen aan het democratiseringproces in Marokko, mede om de fundamentalisten buiten de regering te houden.

ADO wil geen Ajax in nieuwe stadion

Icoon OpmerkelijkIn het nieuwe stadion van ADO Den Haag komen geen brandblussers van Ajax Brandbeveiliging. Aannemer Balast Nedam had plannen om die te plaatsen, maar ADO heeft daar een stokje voor gestoken.

"De naam Ajax ligt hier erg gevoelig", legt Ruurd de Boer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ADO, uit. De aannemer moet op zoek naar een ander merk. "Het is erg jammer dat dat een bedrijf op grond hiervan wordt belemmerd in z'n activiteiten", zegt een woordvoerder van Ajax.

Bij andere clubs zoals Feyenoord hangen de blussers wel maar zijn er in sommige gevallen over de naam Ajax stickers geplakt.

Overigens is er wel een link tussen de voetbalclub en het brandbeveligingsbedrijf. De zoon van de oprichter Jan de Boer speelde in de jaren '20 als doelman in het eerste elftal van Ajax. Daarom staat Ajax in de naam van de firma.

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 2 april is prinses Máxima in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aanwezig bij de oratie van professor Nasira Jabeen. Mevrouw Jabeen is op voordracht van het Curatorium van de Prince Claus Chair in Development and Equity benoemd tot hoogleraar op de Prins Claus Leerstoel voor 2006-2007. Prinses Máxima is voorzitter van het Curatorium.
Op 3 april spreekt kardinaal Simonis bij het bisschoppelijk paleis in Utrecht een zegen uit over de bloemen en planten die bij de Paasviering in Rome worden gegeven aan Paus Benedictus XVI.
Op 4 april opent Pieter van Vollenhoven de tentoonstelling 'Het Berlin Drama' in het Maritiem Museum in Rotterdam. Honderd jaar geleden verging de veerboot 'Berlin' voor de kust van Hoek van Holland. Van de 143 opvarenden werden uiteindelijk maar 15 mensen gered.

Politiek
Op 3 april debatteert de Eerste Kamer over de regeringsverklaring van het kabinet-Balkenende IV. Het is gebruikelijk dat de Tweede Kamer debatteert over de regeringsverklaring, maar de Eerste Kamer deed dit nog nooit eerder.
Op 4 april neemt minister Donner in de Paleiskerk in Den Haag het eerste exemplaar van het WRR-rapport 'Investeren in werkzekerheid' in ontvangst.
Op 4 april is er in de Tweede Kamer een debat over het kabinetsstandpunt inzake Irak.

Sport
Op 2 april start in Dresden, Duitsland, het Europees kampioenschap schaken. Nederland wordt vertegenwoordigd door vijf dames en tien heren.
Op 3 april speelt PSV de eerste Champions League kwartfinale wedstrijd thuis tegen Liverpool.
Op 5 april ontvangt AZ in de eerste UEFA Cup kwartfinale Werder Bremen.

TV-serie van Viva Piñata naar Nederland

Viva Piñata is een game van Rare en werd enthousiast ontvangen door de games-pers. De game zelf werd niet het grote verkoopsucces dat Rare en Microsoft er van hadden verwacht; dit is echter een game met een lange adem. In de US werd de TV-serie van de game tegelijk vertoond met de relase van de game.

Deze serie zal nu niet alleen in de US te zien zijn, maar vanaf 16 april zal de serie ook te zien zijn op de Nederlandse televisie. Nickelodeon zal alle 52 delen gaan uitzenden. Elke dag één aflevering; doordeweeks om 16:20 en in het weekend om 18:20. Misschien dat de game op deze manier een stuk bekender zal worden, en dus langzaam beter zal gaan verkopen.


De Jonge: "Blij dat het erop zit"

Jan de Jonge, trainer van De Graafschap, was vrijdagavond blij dat de wedstrijd erop zat. Pas in de slotfase wist de club uit Doetinchem, via Jhon van Beukering, de zege veilig te stellen. Hierdoor verzekerde de ploeg zich ook van het kampioenschap in de Eerste divisie.

"Dit was de slechtste wedstrijd van De Graafschap onder mijn leiding. Niet te filmen gewoon", was het commentaar van De Jonge. De oefenmeester liet dit, te midden van de feestende menigte op de Vijverberg, weten. "We stonden stijf van de stress en van de spanning. Ons bekende doorzettingsvermogen heeft ons er doorheen geholpen."

"Ik ben blij dat het erop zit", bekende de trainer. "Het is nu gebeurd, de titel is binnen. Het is over en uit. We kunnen gaan feesten. Het worden vermoeiende dagen."

Pakistan test raket die kernlading kan vervoeren

Icoon Buitenlands Pakistan heeft zaterdag met succes een middellange afstandraket getest die een kernlading kan dragen. Dat heeft het leger bekendgemaakt. De raket Hatf-11 Abdali "kan alle typen ladingen vervoeren", aldus het leger in een verklaring.

Het is al de tweede proef met dit type raket binnen een maand die een bereik heeft van 200 kilometer. Vorige week testte Pakistan een raket met een bereik van 700 kilometer.

Pakistan en buurland India, die beide over kernwapens beschikken, hebben in februari een overeenkomst gesloten het risico van een ongeluk met kernwapens te verminderen. Pakistan en India hebben drie keer oorlog gevoerd om de omstreden regio Kashmir.

Ten Cate legt druk bij PSV

Volgens Henk ten Cate, trainer van Ajax, ligt de druk komend weekend bij PSV. De Brabanders spelen namelijk de derby tegen NAC Breda. Eerder dit seizoen wonnen de Bredanaars met 3-0 in het kader van de KNVB beker. De Amsterdamse club daarentegen moet het opnemen tegen Heracles.

"Ik weet uit ervaring hoe moeilijk topclubs het hebben als ze op bezoek moeten in Breda. Het kan daar spoken. Ook dit seizoen heeft NAC thuis bijna niets verloren volgens mij. Ik vermoed dat het een moeilijk avondje gaat worden voor PSV", aldus Ten Cate in AD Sportwereld. De oefenmeester van Ajax spreekt uit ervaring, aangezien hij een aantal jaren bij NAC Breda aan het roer heeft gestaan.

PSV heeft vijf punten meer dan Ajax en speelt vanavond al tegen de Brabantse opponent. Ajax neemt het morgen pas op tegen Heracles. Ten Cate had liever gezien dat deze duels omgekeerd werden. Dan zou de Amsterdamse club de druk nog verder op kunnen voeren. "Nu moeten wij het een dag later recht zien te zetten. Maar ik geloof dat het over twee weken precies andersom is."

Djokovic en Cañas naar finale Miami

Guillermo Cañas heeft de finale bereikt van het Masters Series-toernooi van Miami. De 29-jarige Argentijn versloeg de als zevende geplaatste Kroaat Ivan Ljubicic met 7-5 en 6-2. In de finale moet hij het opnemen tegen de negentienjarige Novak Djokovic. De Serviër was met 6-1 en 6-0 te sterk voor de Brit Andy Murray.

Cañas hoopt als eerste qualifier sinds Albert Portas in 2001 in Hamburg een Masters Series-toernooi te winnen. Hij kan bovendien de tweede ongeplaatste speler worden die het toernooi in Miami op zijn naam schrijft. In 1985 ging Tim Mayotte hem voor. Cañas maakte in september vorig jaar zijn rentree na een schorsing vanwege het gebruik van doping. Deze maand wist hij al twee maal te winnen van Roger Federer, de nummer één van de wereld, waarvan eenmaal in Miami.

'Niet lachen op sterfdag van Pim Fortuyn'

Leefbaar Rotterdam, de partij waarvan Pim Fortuyn ooit lijsttrekker was, is woest op de organisatie achter de 'Wereld Lach Dag' die op 6 mei in Rotterdam workshops gaat geven in het park bij de Euromast. Totaal ongepast om op de dag waarop herdacht wordt dat Fortuyn vijf jaar geleden werd doodgeschoten, te gaan lopen bulderen van het lachen, aldus de partij.

Fractieleider Ronald Sørensen: ''Schandalig. Dit is een bewijs hoe makkelijk mensen over gebeurtenissen heenstappen die zoveel impact op de Nederlandse samenleving hebben gehad. Hier is sprake van gebrek aan piëteit en misschien wel pure politieke provocatie. Er moet echt een andere datum worden geprikt. Vertikt de organisatie dat, dan trapt zij keihard op de ziel van alle mensen die Pim ooit kenden. Dat is om te huilen, niet om te lachen.''

'Wereld Lach Dag' is bedacht door de in 'genezende lach' gespecialiseerde Indiase cardioloog Madan Kataria uit Mumbai (India). De Rotterdamse lachyogaleraar Wil Hendriks, die persoonlijk door Kataria werd getraind, organiseert het openbare lachen in de Maasstad en zegt dat hij niet expres op de sterfdag van Fortuyn het lachen heeft gepland. ''Heus, het was geen opzet. Lachyoga staat overigens los van politieke of religieuze uitingen en stromingen. En we lachen natuurlijk niemand uit. Wereld Lach Dag gaat dus gewoon door'', aldus Hendriks in het AD.

De gedachte achter de 'Wereld Lach Dag' is dat als iedereen eens per jaar op één moment de longen lekker uit het lijf schatert, dat in tijden van oorlog en geweld weer wat positieve energie op aarde brengt.


Elfjes bestaan...

Morgen is het 1 April en bij deze beloven wij jullie alvast dat wij jullie niet lastig zullen gaan vallen met allerlei flauwe grapjes. Vandaag is het 31 Maart en dan mag het nog wel.

Want het is natuurlijk volkomen geloofwaardig dat iemand gemummificeerde resten van een elfje in zijn bezit heeft. Als je de foto’s bekijkt en het verhaal leest, dan kunnen we er niet meer om heen : elfjes bestaan dus echt!

Met dank aan Roolio voor de submit.

CD: Esmaye - Elements In Me

Talentenjachten, ze zijn in tegenwoordig. Vooral met behulp van het medium televisie trekt het duizenden kijkers en sms-ers. Het niveau is niet altijd om over naar huis te schrijven. OK, er zitten soms mensen bij die echt kunnen zingen, maar spannend zijn de releases van de winnaars absoluut niet.
Tiësto heeft ook een talentenjacht in het leven geroepen: "Op zoek naar talent" (hoe origineel). Als winnares kwam Esmaye uit de bus. Een 26-jarige dame die van vele markten thuis is: zang, dans artwork, schrijven van kinderverhalen en songs. Ze heeft net haar album Elements in Me uitgebracht.

Topinkomen ING stijgt 316 procent

Icoon FinancieelEen salarisverhoging van 316 procent. Dat is wat de topman van ING heeft gekregen. in de afgelopen jaren. Uit het jaarverslag van ING blijkt dat topman Michel Tilmant vorig jaar 4,3 miljoen euro verdiende, terwijl zijn voorganger Ewald Kist vier jaar eerder ongeveer 1 miljoen euro kreeg.

ING kondigde vier jaar gelden een salarisstijging van 60 procent aan, omdat het topsalaris vergeleken met andere bedrijven aan de lage kant was. Dat leidde toen tot veel ophef. Maar nu blijkt dus dat de werkelijke stijging veel hoger is.

Fred Polhout, de bestuurder van FNV Bondgenoten die onderhandelt over de cao bij ING, vindt de salarissen van de bestuurders inmiddels astronomisch hoog. "Dit soort salarisstijgingen zijn zeer bevreemdend voor personeelsleden die hopen er in de nieuwe cao een procentje of wat bij te krijgen."

Er is maar één beursgenoteerd bedrijf waar de topman meer verdient en dat is verzekeraar Aegon. Topman Don Shepard verdiende daar vorig jaar 6,3 miljoen euro.

Vooruitblik: NAC Breda - PSV

In een uitverkocht Rat Verlegh-stadion kan PSVgaan proberen het één en ander recht te zetten. PSV verloor namelijk op 28 februari j.l. het KNVB-beker duel van de tegenstander van zaterdag met 3-0. Ook de laatste wedstrijd in de competitie ging verloren voor PSV, het verloor met 5-1 van Ajax. NAC Breda doet het de laatste weken ook niet best in de competitie. Uit de laatste drie duels werd slechts één puntje gehaald.

NAC Breda zal het in de wedstrijd tegen PSV vermoedelijk moeten stellen zonder Patrick Mtiliga. De oud Feyenoord-speler is nog altijd geblesseerd aan zijn hamstring. Danny Mathijssen keert weer terug in de selectie van trainer Ernie Brandts. De club uit Breda zal ondanks het zware programma wat het nog voor de boeg heeft (o.a. AZ en Roda JC) toch gaan proberen een gooi te doen naar een plaats in het linker-rijtje. Deze plek geeft recht geeft op een ticket voor de UEFA-cup play-offs.

Bij de bezoekers uit Eindhoven zijn een aantal spelers nog onzeker. Ibrahim Afellay die afgelopen woensdag in de interland tussen Slovenië en Nederland zijn opwachting maakte is tijdens deze wedstrijd geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Jefferson Farfan, Carlos Salcido en Arouna Koné hebben al wel weer meegetraind bij de landskampioen maar het meespelen komende zaterdag is alleen voor Salcido nog onzeker. Michael Reiziger en Alex zullen ontbreken bij het team van trainer Ronald Koeman. Jan Kromkamp keert weer terug in het elftal van PSV.

Als we naar de statistieken kijken van NAC - PSV dan is het eigenlijk wel vrij duidelijk wie er dit weekend gaat winnen. Van de 39 duels die er gespeeld zijn heeft PSV er 21 gewonnen verloor het 9 keer van de Bredanaars en wist het even zo vaak gelijk te spelen. NAC won in competitieverband voor het laatst op 15 september 2001 met 1-0. NAC wist dit seizoen ook van PSV te winnen maar dit was in een beker-duel. PSV won de laatste ontmoeting met 2-6 mede door een schitterend doelpunt van Philip Cocu dat je hier kan bekijken.

KNSB Oeuvreprijs voor Dijkstra, Schenk

Tijdens het Jubileumgala van de KNSB in Hilversum zijn Sjoukje Dijkstra en Ard Schenkmet de Oeuvreprijs geëerd. Beiden ontvingen deze bijzondere onderscheiding – door de schaatsbond in het leven geroepen omdat de KNSB dit jaar 125 jaar bestaat – vanwege hun enorme verdiensten voor de schaatssport.

In jaren zestig van de vorige eeuw werd Dijkstra drie keer wereldkampioen kunstrijden en won olympisch zilver (1960) en goud (1964). Langebaanschaatser Ard Schenk werd drie keer wereldkampioen, drie keer Europees kampioen en veroverde in 1972 drie keer goud bij de Olympische Spelen in het Japanse Sapporo.

Sven Kramer en Ireen Wüst ontvingen als beste schaatsers van het seizoen de Ard Schenk Award. De Dick van Gangelen-trofee voor beste marathonschaatser ging naar Kurt Wubben en Elma de Vries.

Gears of War wordt weer voorzien van update

Eerder dit jaar was er al een patch uitgekomen voor de alombekende Shooter op de Xbox360 genaamd Gears of War, maar binnenkort zal er weer een update voor het spel verschijnen. Mark Rein, de Vice President van Epic Games, kan er al het volgende over kwijt:
quote
The next title update for Gears of War is currently going through the certification process. We’ll have more detail about the update next week but I can tell you that in addition to fixing a whole bunch of glitches, and providing 720p for VGA users running at 1280×1024, it will contain a brand new multiplayer gametype called Annex.

Some folks who got to play it a few weeks ago said they think it is our best multiplayer gametype yet but I’ll leave it for you fans to decide what you think for yourself when it shows up soon on Xbox Live. More details next week.


Zoals te lezen is komt er dus een nieuwe multiplayer-mode genaamd Annex. Er is nog niet meer over deze mode bekend, maar er gaan geruchten dat de multiplayer-mode de vormen van 'capture the flag' zal gaan aannemen. Tevens worden er met de update weer de nodige bugs hersteld.
De gehele update zal gratis te verkrijgen zijn voor de bezitters van Gears of War. Wij houden jullie op de hoogte wanneer de update precies zal gaan verschijnen.



Drost terug naar Heerenveen

Henrico Drost vertrekt aan het eind van dit seizoen weer naar SC Heerenveen. De 20-jarige verdediger, die zich bij Excelsior goed heeft ontwikkeld, wordt na een seizoen weer teruggehaald door de club waar hij nog tot 2010 onder contract staat.

De van NEC gehuurde Guillano Grot moet daarentegen uitkijken naar een nieuwe werkgever. De na dit seizoen transfervrije spits wil weg bij Excelsior. "Ik voel me hier niet gewaardeerd," aldus Grot. Dat geldt voor beide partijen. Trainer Ton Lokhoff heeft Grot zelfs buiten de selectie gelaten voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. "Ik ben niet tevreden over hem," aldus Lokhoff. "Tegen NEC heeft hij een kans gehad. Daar had ik meer van hem verwacht."

'Nederland moet les in het Turks geven'

Nederland moet de rechten van hier wonende Turken en van hen die hier jaren hebben gewerkt, beter beschermen. Dat vindt de Turkse regering die deze boodschap onlangs via de Turkse ambassadeur Selahattin Alpar in Den Haag aan het kabinet-Balkenende heeft overgebracht. In Nederland wonen ongeveer 370.000 Turken.

De ambassadeur vindt het een verantwoordelijkheid van de Nederlandse overheid om kinderen van Turkse werknemers onderwijs te geven in hun eigen taal en cultuur. ''Het is eigenlijk onmenselijk om kinderen die misschien weer met hun ouders terugkeren naar Turkije niets over hun eigen land en taal te leren.''

Verder heeft Turkije aan de bel getrokken over achterstallige betaling van Nederlandse pensioengelden aan Turkse gastarbeiders. Turkse remigranten zouden ook veel problemen hebben met aow- en wao-uitkeringen. Ook hekelt Turkije de hoge visumkosten voor Turkse bezoekers.

Ambassadeur Alpar zegt vandaag in een interview met De Telegraaf dat de discussie in, en ook buiten de Tweede Kamer, over de dubbele paspoorten ''de integratie beschadigt'' van Turken in Nederland. De discussie is volgens hem ''pure waanzin'' en zou een verkeerd beeld schetsen. ''En dat in een land dat nota bene medeoprichter is van de Europese Unie. De unie streeft een mozaïek van culturen na, waarbij niemand de boventoon voert, dat mag men in Nederland niet vergeten.''

Europa
Alpar zegt verder dat zijn land nog steeds graag bij Europa wil horen, maar niet tot elke prijs: ''Als Brussel extra toetredingseisen stelt, is het einde oefening. We willen wel het gevoel hebben dat we welkom zijn.'' Inmiddels is de steun onder de Turkse bevolking voor de toetreding overigens al teruggelopen tot 55%. De ambassadeur meent dat Europa niet zonder Turkije kan. ''We zijn jullie gateway naar het oosten.''

De Europese kritiek op de situatie in zijn land vindt hij ook niet terecht: ''We zijn een seculiere staat, dat staat in onze grondwet. De meerderheid van de Turken gelooft hierin. En in ons land is er vergeleken met de meeste EU-landen voldoende vrijheid van meningsuiting. Laat Europa beseffen dat er ten oosten van Turkije tot aan Japan geen enkele democratie te vinden is.''

DVD: Peter Pan - Special Edition

Peter Pan, or The Boy Who Wouldn't Grow Up, zo luidde de eerste versie van het beroemde verhaal over de jongen die nooit volwassen wil worden, Peter Pan. Ontsproten uit de fantasierijke geest van Sir J. M. Barrie verscheen het verhaal van Peter Pan zowel in boekvorm als een toneelstuk. Al in de jaren dertig van de vorige eeuw toonde Disney interesse in de creatie van Barrie, maar pas na zijn overlijden wist het bedrijf de rechten over te kopen van een ziekenhuis dat de rechten had geerfd. Het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gooide daarna roet in het eten, waardoor het publiek tot 1953 moest wachten voordat Peter Pan in de bioscopen te zien was. Volledig aangepast aan de tijd en de doelgroep was de film een groot succes. Disney heeft de film nu opnieuw op dvd uitgebracht, voorzien van een tweede schijfje vol met extra's.

DVD: Brick

Soms komen er films voorbij die stilletjes in de verkoopbakken belanden, ondanks dat ze meerdere prijzen hebben gewonnen op diverse filmfestivals. De bijzondere rolprent Brick, in Nederland vrij onbekend, won bijvoorbeeld een speciale juryprijs voor originaliteit op het Sundance Film Festival en dat zegt toch wel iets over een film. Ondanks het krappe budget waarmee de film is gemaakt, de totale kosten waren net onder een half miljoen, wist de film toch de weg naar de Nederlandse bioscopen te vinden. RCV heeft de film aangekocht en deze recent uitgebracht op dvd.

'Gasmeters meten te veel'

Icoon FinancieelNederlandse huishoudens betalen te veel geld voor hun gas omdat de gasmeters in woningen onnauwkeurig meten. De apparaten kunnen ongeveer 5 procent afwijken. Staat de meter op een plek waar het warmer is dan 7 graden Celsius, dan loopt het verschil nog harder op.

Dat zegt professor Anton van Putten zaterdag naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek van zijn onderzoeksbureau AnMar.

Volgens Van Putten hangt in 6,8 miljoen woningen een gasmeter. Het apparaat is ontwikkeld in 1843 en is daarna niet meer verbeterd, zo bevestigt de hoogleraar een bericht in De Telegraaf. De bijbehorende meetmethode is dus ook achterhaald, stelt Van Putten. Volgens hem innen gasleveranciers daardoor circa 350 miljoen euro te veel.

Grote brand verwoest chrysantenkwekerij Maasdijk

Icoon Brand Een grote brand heeft zaterdagochtend een miljoenenschade aan een chrysantenkwekerij aan de Geerbos in Maasdijk toegebracht. Dit maakte een woordvoerder van de brandweer bekend.

Het vijf hectare grote bedrijf moet voor zeker de helft als verloren worden beschouwd, aldus de brandweer. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting. "De hele kas heeft enorme schade opgelopen. Niet alleen het gewas is beschadigd, maar ook de kasconstructie zelf is vrijwel volledig vernield. Overal liggen glasscherven", zegt de woordvoerder. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

'Verjaagde' asielzoekers zorgden voor overlast

Icoon Binnenlands De asielzoekerfamilies uit het Groningse Winschoten die zouden zijn gevlucht voor "extreemrechtse jongeren" hebben de spanningen mede uitgelokt. Verschillende media meldden dat de drie families uit het asielzoekerscentrum Winschoten zijn "verjaagd" uit angst voor "agressieve Lonsdale-jongeren".

Maar woordvoerder Petra Gelderloos van de gemeente Winschoten zegt dat deze berichtgeving niet klopt. Volgens haar zitten er enkele "raddraaiers" in de drie families. Deze zouden veelvuldig met de politie in aanraking zijn geweest. Deze jonge asielzoekers hebben volgens Gelderloos overlast in Winschoten veroorzaakt, onder meer door geweldpleging. Dat lokte volgens Gelderloos een tegenreactie uit bij de Nederlandse jongeren.

Volgens de berichten zou een vechtpartij hebben plaatsgehad tussen de asielzoekers en Nederlandse jongeren. Maar Gelderloos zegt dat een confrontatie juist door de politie is voorkomen.Ook kan Gelderloos niet bevestigen dat het om "extreemrechtse" jongeren zou gaan.

In het belang van hun eigen veiligheid is het beter dat de raddraaiers met hun families het asielzoekerscentrum verlaten, vinden politie en COA. Dat hebben de gezinnen gedaan. De advocaat van de families had in eerste instantie bezwaar aangetekend, maar volgens Gelderloos heeft hij dat ingetrokken nadat hij de achtergrond van het advies vernam.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Einde aan Amsterdamse hasjcafés

De hasjcafés in Amsterdam mogen vanaf zondag definitief geen softdrugs meer verkopen in combinatie met alcohol. Een lobby van burgemeester Job Cohen van Amsterdam bij minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie om de combinatie toch toe te staan, is niet gelukt.

In een brief laat hij Cohen weten dat hij geen aanleiding ziet van de landelijke richtlijn af te wijken, zo bleek vrijdag.

Amsterdam is tot nu toe nog de enige gemeente in Nederland waar hasjcafés nog bestaan. Het nieuwe kabinet heeft het besluit uit 2003 overgenomen, waarin stond dat het verstrekken van de combinatie van alcohol en softdrugs per 1 april van dit jaar verleden tijd moest zijn. In de afgelopen drie jaar werden de hasjcafés nog wel gedoogd.

Cohen verzocht de minister begin deze maand, gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad, om toch de verkoop van zwakalcoholhoudende dranken toe te staan. Hirsch Ballin bleek echter niet gevoelig voor zijn argumenten en houdt vast aan het beleid van zijn voorganger. Momenteel bevinden zich nog 44 hasjcafés in de hoofdstad. Bijna alle eigenaren hebben aangegeven dat ze doorgaan als coffeeshop. Vier willen als café verder.

De gemeente hanteerde sinds 1996 al een uitsterfbeleid voor hasjcafés. Dit leidde echter niet tot voldoende afname. Zo waren er in 1995 nog honderd en in 2003 telde de hoofdstad nog zestig van dit soort horecagelegenheden.

PvdA-prominenten bekritiseren Bos

PvdA-prominenten hebben vrijdag kritiek geuit op partijleider Wouter Bos. In het tv-programma Nova zei oud-vicefractievoorzitter Adri Duivesteijn dat Bos ''een grote inschattingsfout'' heeft gemaakt door niet te kiezen voor linkse samenwerking met SP en GroenLinks.

De tweedelige documentaire De Wouter Tapes, afgelopen twee weken uitgezonden door de VPRO, liet daarnaast volgens Duivesteijn het beeld zien van een politiek leider die alleen geïnteresseerd is in welke boodschap zijn omgeving wil horen. Bos is wars van vergezichten, stelden fractievoorzitter Han Noten van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer en Duivesteijn vast. De partijtop is volgens Duivesteijn ''onthecht'' geraakt van de achterban.

Hij vroeg zich af of het verstandig is geweest dat Bos zich anderhalf jaar heeft laten volgen door een camerateam. Noten zei uit ''gêne'' niet naar de documentaire te hebben willen kijken. PvdA'er Paul Depla, voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma schreef, zei niet te begrijpen waarom Bos zich in de documentaire tevreden stelt met het vicepremierschap.

Marco streeft iets anders na

Wie kent ze niet, de verrassingseieren? Als kind was het altijd weer een spannende belevenis. Je kocht het ei, haalde zo vlug als je kon de oranje met witte verpakking er vanaf en deed eigenlijk hetzelfde met de chocola. Die was namelijk helemaal niet zo lekker. Merkte je het als kind niet, dan toch later, wanneer je andere chocolade tot je nam. Daar ging het dan ook niet om. Het ging om de inhoud! Vol spanning draaide je het gele kokertje open, dat uit het ei was gekomen. Met gladde handen van de spanning en de chocolade, dus het lukte niet altijd in één keer. Eenmaal open vond je het cadeautje. Dikwijls een bouwwerkje of een poppetje, met een onduidelijke beschrijving. Eigenlijk viel het altijd tegen en was de verwachting spannender geweest dan het uiteindelijke resultaat. Een beetje het gevoel dat de Nederlandse voetballiefhebber krijgt bij het nationale elftal, sinds Marco van Basten de scepter zwaait.

Pestfilmpje schokt school

Icoon BinnenlandsScholieren van de Blaise-Pascal school te Spijkenisse hadden besloten om hun dagelijkse beslommeringen op internet te plaatsen. Niet zo'n slim idee, het filmpje dat zij plaatsen op videowebsite YouTube onder de naam "Smack That 2007.. spijkenisse... happy slap.." heeft een ware stortvloed aan reacties teweeg gebracht.

Het filmpje toont hoe leerlingen hun nietsvermoedende mede-leerlingen enkele klappen verkopen. Videowebsite YouTube heeft het filmpje offline gehaald maar de populaire mediadumpsite Dumpert.nl heeft het filmpje nog steeds online staan.

Als reactie op het met mobiele telefoons gemaakte filmpje heeft de Spijkenisser middelbare school maatregelen genomen. Volgens conrector Matthijs den Haan is 'Happy Slapping' op zijn school geen gebruik. De Spijkenisser school heeft "een duidelijk beleid tegen pesten en het publiceren van afbeeldingen van klasgenoten", aldus Den Haan. "We keuren dit natuurlijk af. We hebben de klas aangesproken en de leerlingen gevraagd na te denken over de gevolgen van dit soort, ongetwijfeld grappig bedoelde, filmpjes."

Met dank aan static voor de submit.

Leah Dizon wordt het gezicht van Ninja Gaiden

De in Nederland iets minder bekende Leah Dizon is door Tecmo aangesteld als het gezicht van de Ninja Gaiden serie. Ze zal optreden in commercials, aanwezig zijn bij presentaties en in advertenties in bladen verschijnen.
Deze 21-jarige schone is 167 cm lang en houdt van Nirvana, The Smashing Pumpkins, Korn, Deftones, en de Red Hot Chili Peppers. De zangeres/actrice is geboren uit een Frans-Amerikaanse moeder en Chinees-Filipino vader. Ze is bovendien een grote ster op de Japanse TV.

Officiële Leah Dizon site

Sony doet het goed in Europa

Het was al bekend dat Sony in Groot-Brittannië goede zaken had gedaan met 165.000 verkochte PS3-consoles en in Europa een totaal van zo'n 600.000 units gehaald had. Nu zijn ook de cijfers van Duitsland en Spanje bekend.
In Duitsland hebben tussen de 50.000 en 60.000 Playstation 3 consoles een thuis gevonden. (bron)
In Spanje deed Sony ook goede zaken. 100.000 Spanjaarden hebben op dit moment de jongste telg uit de Playstation-familie thuis staan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.