Super Aguri overweegt gerechtelijke stappen

Teambaas van Super Aguri, Claudio Audetto, heeft verklaard bereid te zijn om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen Spyker F1, dit in verband met de plotselinge aanstelling van Giedo van der Garde.

In december 2006 tekende de Nederlander een contract dat hem als test- en reservecoureur aan de Japanse renstal verbond. Na zijn eerste meters in een F1-bolide, eerder deze maand, verruilde Van der Garde het Japanse Super Aguri echter voor het Nederlandse Spyker F1.

Volgens geruchten zouden er problemen bestaan tussen Van der Garde en Super Aguri. Volgens Audetto ligt de zaak iets anders: "Giedo had 300 kilometer moeten rijden om zijn super-licentie te behalen. Wij hebben echter besloten hem slechts enkele installatieronden te laten rijden, omdat hij, of zijn bedrijf, niet op tijd aan zijn verplichtingen heeft voldaan."

Desondanks is Audetto van plan de Veenendaler aan zijn contract te houden: "Wat Spyker heeft gedaan is niet acceptabel. Van der Garde heeft vorige maand bij ons getekend. Het contract is gedeponeerd bij de FIA. Het is rechtsgeldig, en mocht het nodig zijn ondernemen wij gerechtelijke stappen."