FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 8 februari 2007

In the picture! (uitslag)

Er viel wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de eerste weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de week. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

We hadden drie kandidaten Ryoga, Onverlaatje en TheJewishGuy maar de winnaar van de eerste weekprijs is...

winnaar week 1

Last Christmas...

Eindelijk de lang verwachte sneeuw ligt er. Alleen nu heb ik er niets meer aan. Sneeuw is alleen maar leuk met Kerst. Gezellig de kerstboom aan en een beetje sneeuw buiten en mijn Kerst kan niet meer stuk. Echter het mocht niet zo zijn.

En om nu weer de kunstboom uit de kelder te halen en op te tuigen gaat mij net iets te ver. Om toch nog een beetje in Kerststemming te komen kan ik gelukkig nog wel 13 uur, 32 minuten en 30 secondes genieten van 191 uitvoeringen van Last Christmas!

Kom maar op met meer sneeuw!

Feyenoord-fan laat tatoeage oud-voorzitter weghalen

Icoon OpmerkelijkDat Jorien van den Herik geen goed meer kan doen bij de sympathisanten van voetbalclub Feyenoord moge duidelijk zijn. Dit is donderdag nog eens extra onderstreept door Feyenoord-supporter Ronald Wilson. Uit bewondering voor de successen die de voormalige praeses in het verleden wist te bewerkstelligen voor de club liet de inwoner van het Brabantse dorp Putte jaren geleden een portret van de in december opgestapte oud-voorzitter op zijn dijbeen tatoeëren. Ook voor hem heeft Van den Herik nu echter afgedaan: hij laat de lichaamsversiering weghalen.

Het zal voor Wilson flink doorbijten worden. Om van de tatoeage af te geraken zal hij ongeveer zeven laserbehandelingen moeten ondergaan. Het pijn lijden is dan nog niet voorbij: de fanatieke supporter, op wiens rug onder meer een getatoeëerde afbeelding van de Kuip prijkt, wil een afbeelding van zijn zoontje Mikey op de plaats van het portret van Van den Herik laten zetten.

Auw!

Talpa, ja de zender waar niemand naar kijkt, heeft een erg informatief programma namelijk Anatomie voor beginners. Gisteren hadden ze als thema Voorplanting, en daar hoorde bepaalde handelingen bij die niet erg prettig waren om te zien als man zijnde, ik kan me voorstellen dat vrouwen er ook niet al te plezierig naar keken. Bekijk hier Aflevering 7. ‘Helaas’ is het slechts een preview, als iemand de volledige versie weet te vinden, gelieve het in de reacties te dumpen. Overigens was voorplanting van de vrouw een stuk minder gruwelijk.

Met dank aan Ryoga voor de submit.

Let op! Bij deze nogmaals een waarschuwing!

Voor wie de complete shows wil zien, klik dan hier.
Geen zin in Talpa spam? Hier heb je inloggegevens voor zo lang ze werken:
Emailadres:
Wachtwoord:

SPOILER
weblog

The Who na tien jaar weer in Ahoy'

The WhoThe Who, de band van Pete Townshend en Roger Daltrey, gaat in het kader van een Europees tournee op bezoek in Nederland. Op 5 juni 2007 zullen zij een optreden verzorgen in Ahoy'.

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat de band in Nederland hits als 'Happy Jack', 'Pinball Wizard' en 'Baba O'Riley' ten gehore bracht. Vooral in de jaren '60 en '70 van de twintigste eeuw had The Who wereldwijd groot succes met onder andere 'Pictures of Lily', en in die periode schreven zij ook 'Tommy', de allereerste rockopera. Jongere generaties zullen de band vooral kennen van de nummers 'Who Are You', 'Won't Get Fooled Again' en 'Baba O'Riley', die worden gebruikt als begintune van respectievelijk de tv-series Crime Scene Investigation, CSI: Miami en CSI: New York.

De voorverkoop voor het Nederlandse concert van The Who start op 17 februari. Wie kaartjes koopt kan niet verwachten de originele bezetting van de band te zien te krijgen, ex-leden Keith Moon en John Entwistle zijn immers overleden. De huidige The Who bestaat uit Pete Townshend, Roger Daltrey, Pino Palladino, Zak Starkey, John Bundrick en Simon Townshend.

[upd] Anna Nicole Smith overleden door overdosis

Woordvoerders hebben het bericht naar buiten gebracht dat het 39-jarige voormalige model en actrice Anna Nicole Smith door een ambulance is opgehaald vanaf het Seminole Hard Rock Hotel & Casino, en weggebracht is naar het Memorial Regional Hospital in Hollywood. Getuigen melden dat Smith onderweg naar de ambulance hartmassage kreeg.

Het hotel heeft bevestigd dat het om een hartprobleem ging. De playmate of the year in 1993 was in het gezelschap van haar vriend, Howard K. Stern en haar bodyguard, toen de vermoedelijke hartaanval haar trof.

Update 22.08 uur
Bronnen vanuit het ziekenhuis melden dat Smith inmiddels is overleden aan de gevolgen van een overdosis, in bijzijn van haar man en vier broers. Afgelopen september overleed haar zoon nog op 20-jarige leeftijd, nadat hij een overdosis drugs had genomen.


28 november 1967 - 8 februari 2007

Verdoofde giraffe valt dood neer

Een Zweedse dierentuindirecteur heeft gisteren aan den lijve ondervonden hoe het voelt als een giraffe bovenop je valt. Tijdens een routineonderzoek naar tuberculose viel de 2-jarige giraffe Maans na de verdoving bovenop de directeur van de dierentuin in Kolmården.

De directeur had slechts een hersenschudding nadat de vierhonderd kilo wegende Maans op hem was geland, maar de giraffe kwam er minder goed vanaf: het dier kwam na de ongelukkige val te overlijden. Uit het onderzoek is gebleken dat het dier geen tuberculose had.

Kolmården Djurpark is de grootste dierentuin van Scandinavië. Het dierenpark staat vooral bekend om zijn safaripark en het dolfinarium.

Giraffen

Xbox 360-dief maakt domme fout

Een 15-jarige Xbox 360-dief uit Nieuw Zeeland is aangehouden nadat hij zelf contact opgenomen had met de klantenservice van Microsoft om een nieuwe stroomkabel te bestellen. De dief had namelijk een Xbox 360 gestolen en daarbij ook een paar games, altijd handig natuurlijk, maar hij was de stroomkabel vergeten. Onder het mom van 'de hond heeft mijn stroomkabel doorgebeten' kon de jonge dief zijn bestelling plaatsen.

De dief werd echter betrapt toen een dag na zijn bestelling het slachtoffer ook even met Microsoft belde om te melden dat zijn Xbox 360 enkele dagen geleden was gestolen. Het serienummer dat het slachtoffer doorgaf kwam overeen met het nummer dat de dief doorgegeven had.

Zo kwam het hele balletje aan het rollen en werd de politie door het slachtoffer ingeschakeld. Microsoft was vervolgens echter niet bereid om de gegevens van de dief aan de politie door te geven vanwege privacy van de klant. De politie had zelfs een rechterlijke machtiging nodig om Microsoft zover te krijgen om met de informatie op de proppen te komen. Met een machtiging op het bureau kon Microsoft natuurlijk geen nee zeggen en de jongen is eindelijk in de kraag gepakt. Met het arresteren van deze jongen is er een einde gekomen aan een serie inbraken aangezien de jongen namelijk al 18 andere inbraken op zijn naam had staan.

Weer verrassende winnaar bij WK ski

Op het WK Skiën ging er vandaag weer een outsider met goud vandoor. Waar eerder de Italiaan Staudacher verraste, zorgde vandaag de Zwitser Daniel Albrecht voor een surprise op de supercombinatie.

Albrecht stond zevende na de afdaling. Op het tweede onderdeel, de slalom, gaf hij echter een risicovolle en niet verwachte demonstratie die hem de eerste plaats opleverde. Zijn totaaltijd (2.28,99) bleef staan tot het einde.

De Oostenrijker Benjamin Raich (0,08 seconden achterstand) en de Zwitser Marc Berthod (0,24) kwamen nog het meest in de buurt. De Amerikaan Bode Miller, de snelste in de afdaling, viel terug naar de zesde plaats.

De 23-jariger Albrecht had bij een groot toernooi of wereldbekerwedstrijd nog nooit het podium gehaald. Wel werd hij vierde op de supercombinatie bij de Spelen van 2006 in Turijn.

"Ik had een goede afdaling en heb me daarna geconcentreerd om de finish te halen bij de slalom. Ik was al dik tevreden geweest met een podiumplaats. Goud is echt ongelooflijk", sprak hij na zijn geslaagde optreden. "De omstandigheden waren naar wens voor mij. De koude sneeuw vraagt om een agressieve aanpak", legde hij uit bij temperaturen van rond de min 20 graden.

AC Milan moet uitwijken voor CL-duel

AC Milan is hard op zoek naar een andere locatie. De ploeg komt binnenkort, in het kader van de Champions League, in actie. De Italianen denken er over om uit te wijken naar Geneve (Zwitserland) of Newcastle (Engeland).

Voorlopig worden er dan ook geen supporters in het San Siro toegelaten. Het stadion van AC Milan voldoet namelijk niet aan alle gestelde veiligheidsnormen, welke door het ministerie van Binnenlandse Zaken is opgelegd. Op 7 maart moeten de Italianen het opnemen tegen Celtic uit Schotland.

"We hebben alles gedaan wat we konden doen", was de toelichting van Adriano Galliani, voorzitter van AC Milan. "Het is een publiek geheim dat we liever in San Siro en met publiek zouden willen spelen, maar momenteel is dat niet mogelijk."

"Ik heb UEFA-voorzitter Michel Platini opgebeld en die vertelde me dat onze keuze vrij is. We mogen thuis achter gesloten deuren spelen of uitwijken naar een ander stadion. Geneve en Newcastle hebben voorgesteld om bij hen te komen spelen."

Kramer opent WK tegen Wennemars

Sven Kramer begint het WK allround tegen Erben Wennemars. De Fries werd bij de loting voor de 500 meter gekoppeld aan zijn snelle TVM-teamgenoot. Beide Nederlanders ontmoeten elkaar in de laatste rit op die afstand.

Carl Verheijen is de eerste Nederlander die bij de 500 meter op het ijs komt. De stayer van TVM neemt het in de derde rit op tegen de Noor Henrik Christiansen. Wouter Olde Heuvel start in de zesde rit tegen de Fin Jarmo Valtonen. Drie ritten later komt Shani Davis op het ijs tegen de Canadees Steven Elm. In de tiende rit komen Enrico Fabris en Havard Bokko in actie.

Later op de dag werken de heren allrounders in Thialf ook de 5000 meter af. Op die afstand komt Kramer in de elfde rit in actie tegen de Noor Eskil Ervik. Het daaropvolgende paar bestaat uit de Amerikaan Shani Davis en Carl Verheijen. Enrico Fabris rijdt in de tiende rit tegen de Canadees Arne Dankers. Wennemars komt op de vijf kilometer al in het tweede paar in actie. Hij rijdt tegen de Zweed Johan Röjler.

De dames schaatsen vrijdag alleen de 500 meter. Ireen Wüst gaat op die afstand de strijd aan met haar concurrente Cindy Klassen. Marja Vis en Paulien van Deutekom rijden in rit zeven tegen elkaar, terwijl Renate Groenewold in het achtste paar Claudia Pechstein als tegenstandster heeft.

Oversteken met mp3-speler in New York bestraft

Icoon OpmerkelijkJe steekt al genietend van de muziek op je mp3-speler de weg over en vervolgens wordt je door een politieagent aangehouden, die je op de bon slingert. Of je wordt bekeurd nadat je al bellend de weg oversteekt. Als het aan Carl Kruger, de senator van de staat New York, ligt wordt dit realiteit in zijn staat.

Alleen al in het stadsdeel Brooklyn, in de stad New York, kwamen in korte tijd drie voetgangers om doordat ze werden geschept terwijl ze afgeleid waren door hun mp3-speler dan wel door hun mobieltje. Kruger heeft naar aanleiding daarvan een wetsvoorstel ingediend die het gebruik van mp3-spelers en mobiele telefoons tijdens het oversteken van een straat verbiedt, op straffe van een boete van honderd dollar.

"De overheid heeft de taak om de bevolking te beschermen", zo motiveert Kruger zijn wetsvoorstel. "Het gebruik van elektronische apparatuur heeft in het verkeer een dieptepunt bereikt. Het is een gevaar voor de openbare veiligheid."
Met dank aan KinkyGiraf voor de submit.

Van Dijk weg bij Sparta

Sparta heeft per direct afscheid moeten nemen van Dominque van Dijk. De speler van RKC Waalwijk kwam op huurbasis uit voor de Rotterdamse club. De aanvaller is na een gesprek met trainer Wiljan Vloet bij de ploeg vertrokken. Hij zou op Het Kasteel niet meer nodig zijn.

Van Dijk staat nog altijd onder contract bij RKC Waalwijk, maar werd voor dit seizoen verhuurd aan Sparta. Tot dusver wist de aanvaller in vijftien wedstrijden slechts eenmaal te scoren. Tot overmaat van ramp zat de speler de laatste serie wedstrijden op de reservebank.

In een gesprek met Vloet, dat vandaag plaats heeft gevonden, werd het Van Dijk duidelijk dat de kans erg klein is dat er snel wat gaat veranderen. Na deze conversatie is de 27-jarige speler naar Peter Bonthuis, algemeen directeur van Sparta, gegaan en heeft zijn spullen ingeleverd. De verwachting is dat de aanvaller nu met RKC Waalwijk om de tafel gaat zitten om zijn huidige verbintenis met de club af te kopen.

Flitsende auto's in Burnout: Dominator screens

EA heeft onlangs nieuwe screenshots vrijgegeven van het nieuwste deel van de Burnout-reeks; Burnout: Dominator. In het spel zul je natuurlijk weer te maken krijgen met allerlei racemonsters waarmee je door de straten kan scheuren. In Burnout: Dominator zal de speler moeten beschikken over de nodige rijvaardigheden. In dit spel kun je het andere verkeer namelijk niet meer raken zonder zelf te maken te krijgen met een totale crash van jouw auto. Overigens staat Burnout: Dominator los van de Burnout-game die in de maak is voor de next-gen consoles PS3 en Xbox 360.

Het spel zal op 22 maart in de Europese winkels liggen voor de PS2 mede als de PSP.
Cooke wint in Bessèges

Baden Cooke heeft de tweede etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. De Australiër van Unibet.com was in de straten van Saint-Ambroix de snelste in de massasprint.

Sébastien Chavanel (Française des Jeux) kwam als tweede over de streep. Hans Dekkers(Agritubel) werd vierde.

Cooke neemt door zijn etappezege de leiding in het algemeen klassement over van Angelo Furlan. De Italiaan won gisteren ook in een massasprint. Michiel Elijzen (Cofidis) is de beste Nederlander in de stand. Hij staat negende op tien seconden achterstand op Cooke.

Firefox lekt lokale bestanden

Icoon DigitalBeveiligingsonderzoekers hebben twee lekken in onderdelen van verschillende Firefox versies gevonden. Door een van de twee lekken kan de aanvaller in het ergste geval lokale bestanden stelen. Het tweede lek zorgt ervoor dat een site zich door het phishingfilter, het filter dat ervoor zorgt dat je niet per ongeluk op een site inlogt die heel veel lijkt op jouw banksite of een andere belangrijke site, heen kan wurmen.

Het eerste probleem zit hem in de pop-up blocker. Normaal is het zo dat websites geen toegang tot lokale bestanden hebben, maar als de gebruiker een geblokkeerde pop-up toch toestemming geeft, dan wordt de URl-toegangscontrole omzeild, en is het mogelijk voor de website om lokale bestanden te lezen.

Om de aanval te laten werken moet een aanvaller de gebruiker zover weten te krijgen dat hij op een kwaadaardige link klikt, die een bestand met exploit code op het systeem installeert. Daarna verschijnt de melding of de gebruiker een pop-up wil toestaan om bijvoorbeeld een video af te spelen. Het al eerder geplaatste bestand wordt dan aangeroepen, waarna de aanvaller lokale leesrechten krijgt. Volgens de onderzoekers is dit probleem alleen aanwezig in Firefox 1.5.x.

Het tweede lek is meer een bug en bevindt zich in het phishing filter van Firefox 2.0.0.1. Om het filter te omzeilen kan een phishing site een aantal karakters aan de URL toevoegen. De URL werkt nog steeds, alleen wordt er geen waarschuwing meer door Firefox gegeven. Dit lek werd op 19 januari aan Mozilla bekend gemaakt.

Honds vermaak

Het hebben van huisdieren is soms best vermoeiend, een hond bijvoorbeeld, die moet je uitlaten als je net lekker op de bank zit na een dag hard werken en dan zul je zien dat het nog regent ook.

En spelen dat doen de meeste honden ook graag, lekker achter een tak aan rennen of met een balletje ravotten in de achtertuin, maar stel het is donker en je hebt eigenlijk helemaal geen puf om nog met je huisdier te spelen, wat dan ?

Heel simpel, je neemt een zaklamp en je hond vermaakt zich zelf zonder dat je een vinger hoeft uit te steken.

Metal Gear Solid-verfilming komt eraan

Werd vorig jaar op de E3 al door Konami bekend gemaakt dat er serieuze plannen waren voor een Metal Gear Solid-verfilming, nu is het definitief dat de film eraan komt. Het nieuws kwam ter wereld via een pamflet dat Hideo Kojima op de Studio Kojima website plaatste.
"I have received many offers to adapt Metal Gear Solid. It has taken a long time, but we have finally settled on an arrangement,"
"False facts aside, a movie project is underway. I have finalized a Class-A contract with a party in Hollywood."
aldus Kojima.

De film zal geproduceerd worden door Sony Pictures. Sony Pictures Entertainment vice chairman Yair Landau wist ook een aantal dingen te melden over de opkomende game-verfilming.

"We're working with the Metal Gear guys. It's a very cinematic game, it really lends itself to movie-telling. But the question is, 'How do you translate Snake's experience into a full arc that conforms to what audiences expect on the large screen?"

Landau wist ook te melden dat dit nog maar het begin is van een reeks aan game-verfilmingen door Sony.
"There are other games we are looking to develop. We're working with one of my favorite producers right now on an idea for an EverQuest movie."

De vraag is of we hier nu met goed of slecht nieuws te maken hebben. In het verleden zijn een aantal gamefranchises verkracht door vergelijkbare film-uitstapjes, maar de huidige trend laat zien dat deze verfilmingen steeds serieuzer worden genomen door de hoge bazen in Hollywood. Zo is er nog steeds kans op een big-budget Halo film geproduceerd door Peter Jackson en zal World of Warcraft ook op het witte doek verschijnen.


aaaaand, ACTION!!

Fabeltjeskrant te zien in Hilversum

Meneer De UilDe originele poppen, script, foto's en merchandise van filmproducent Loek de Levita zijn in handen gekomen van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het zijn de spullen die gebruikt zijn voor de kinderseries De Fabeltjeskrant, Paulus de Boskabouter en Bolke de Beer. Deze poppenseries waren in de jaren '70 immens populair. Loek de Levita produceerde de kinderprogramma's samen met Thijs Chanowski.

Het instituut is overeengekomen al het materiaal te beheren, waar nodig te conserveren en beschikbaar te stellen voor derden. Dat houdt in dat het straks ook te zien is bij in het gebouw van Beeld en Geluid op het Hilversumse Mediapark. Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar en de gebroeders Ed en Willem Bever zijn te bewonderen in het paviljoen Kijkbuiskinderen.

In totaal zijn er 1640 afleveringen gemaakt van de Fabeltjeskrant. In 2005 werd het programma uitgeroepen tot beste kinderprogramma ooit.

De top-10 slechtste sexscènes.

De sexscène, bijna elke film heeft er wel één. Het lijkt haast wel een verplichting geworden in Hollywood, helaas zitten de scènes zo vol met clichés dat ze meestal eerder komisch dan romantisch zijn. De censuur politie in Hollywood maakt het meestal alleen maar enger, maar soms zijn er nog van die pareltjes die er bovenuit komen. Alhoewel pareltjes misschien nogal een eufemismse is. Ze zijn wel origineel en uitdagend, maar aangenaam?

Daarom heeft Maxim een top-10 samengesteld van de top 10 slechte sexscènes ooit in de cinema. En als bonus zit de beste er ook nog bij, wat het trouwens helemaal verdient.

Bijna twee derde Nederlanders voor rookverbod

Icoon BinnenlandBijna twee derde (62 procent) van de Nederlanders is voor een rookverbod in de horeca. 53 procent vindt zelfs dat zo'n maatregel er snel moet komen. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws.

Nederlandse horecabedrijven hebben afgesproken zelf iets te doen aan de overlast van rokers, maar daarvan komt in de praktijk weinig terecht. Het nieuwe kabinet wil toewerken naar een rookverbod in de horeca in 2011. In een aantal Europese landen, waaronder Italië en Ierland, bestaat zo'n verbod al.

Overigens vindt meer dan een kwart van de ondervraagden (29 procent) dat in de horeca geen enkele beperking aan het roken mag worden opgelegd.

Pirate Baby Cabana Battle Street Fight 2006

Games zijn gewelddadig en nergens goed voor. Tenminste, dat is wat de meeste mensen denken. Gamen heeft ook zijn postivieve kanten. Maar zodra men games zoals Postal of JFK reloaded zien, dan weten ze genoeg: voor de meeste games moet je toch wel een beetje een bikkel zijn.

Daarom was ik dan ook verbaasd toen ik zag dat er een filmpje over een game waarbij je zombie-babies moet doodschoppen gesponserd was. Het is een Machinima, en helaas kun je het spel niet spelen. Tenminste, dat is de opinie van velen. Wat is jouw mening? Ik zou zeggen, kijk het filmpje maar en beoordeel zelf.

Pirate Baby Cabana Battle Street Fight 2006

Square Enix plant next gen MMORPG

Het bedrijf achter het lichtelijk populaire Final Fantasy heeft in een interview aangegeven een MMORPG voor de 360 en Windows Vista in de planning te hebben.

In een interview openbaarde directeur en executive producer Hiromichi Tanaka dit aan Pro-G. Waar de PC om komt in de MMORPG's kan de Xbox 360 er nog wel een aantal gebruiken en met een bedrijf als Square Enix achter deze nieuwe game zou het misschien zelfs in Japan een succes kunnen worden. Volgens Tanaka is er de mogelijkheid dat de MMORPG ook voor de PS3 verschijnt.

Verdere details zijn helaas nog niet bekend.

Moeder sticht brand in school van weggestuurd kind

De politie verdenkt een vrouw van 44 en een meisje van zestien van brandstichting in een school in Leiderdorp. Vorige week drongen de vrouwen het schoolgebouw binnen omdat ze het oneens waren met de beslissing de zoon van de 44-jarige van school te sturen.

Toen ze eenmaal binnen waren, probeerde het duo een vuilnisbak in de fik te steken, maar deze vatte geen vlam, aldus de politie. Gelukkig werden de vrouwen al snel betrapt, zodat ze geen schade konden aanrichten.

Eenmaal ingerekend bleek het tweetal nog meer op hun kerfstok te hebben. Op het politiebureau bleken de pyromanen kort voor hun arrestatie nog twee inwoners van Leiderdorp met een vuurwapen te hebben bedreigd. De vrouwen zullen voorlopig nog wel even vastzitten.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Give a little bit

Marcel, The Flying Dutchman, Lüske is Nederlands meest succesvolste en bekendste pokeraar. Hij heeft al vele pokertoernooien gewonnen en is ook nog eens verkozen tot European Player of the Year.
Zijn omgekeerde Oakley zonnebril is inmiddels zijn handelsmerk geworden, maar niet alleen door zijn bril valt hij op, hij kan gewoon heel goed spelen, door middel van zijn "X-ray ogen".

Met dank aan nlboy voor de submit.

Balkenende wil eenvoudiger EU-verdrag

Icoon Europa De Nederlandse regering weet een jaar na het referendum eindelijk wat het wil met de Europese Unie. Premier Jan Peter Balkenende heeft aangegeven dat er een nieuw eenvoudiger verdrag moet komen om de besluitvorming van de EU te verbeteren, maar dat deze niet zo uitgebreid als een grondwet moet zijn. Ook moeten de criteria voor uitbreiding van de EU scherper worden.

José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, vond vorige week dat het tijd werd dat Nederland zou bijdragen aan een oplossing voor de impasse. Balkenende richtte zich met zijn speech rechtstreeks tot de voorzitter, die vandaag Nederland bezocht. Barroso is blij dat Nederland eindelijk laat weten wat het nu eigenlijk wil. Als de Franse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy de verkiezingen wint, kan Nederland samen met hem een blok vormen. Sarkozy wil ook een kleiner basisverdrag. De 18 landen die de grondwet al geratificeerd hebben, willen deze het liefste zo snel mogelijk invoeren.

Balkenende wil op bepaalde terreinen wel meer samenwerking op Europees niveau. Hierbij kan gedacht worden aan economische zaken, milieu, energie, asiel- en migratie, veiligheid, grensoverschrijdende criminaliteit en het tegengaan van terrorisme. Onderwijs, belasting, sociale zekerheid en gezondheidszorg moeten volgens de premier in nationale handen blijven.

Voordeel voor Nederland en Frankrijk is dat een referendum voor een 'mini-verdrag' minder voor de hand ligt. Waarschijnlijk zal dit er dan ook niet komen. De coalitiepartners CDA, PvdA en ChristenUnie vragen de Raad van State advies of er misschien toch nog een volkskraadpleging moet komen. Ook vragen ze advies aan de Raad van State hoe het nieuwe verdrag het beste vormgegeven kan worden.

Williams: "Kopen chassis slecht voor privéteams"

Frank Williams is bezorgd over de onafhankelijke Formule 1 teams als het kopen van een chassis van een ander team mogelijk wordt. Dit heeft de teambaas van Williams vandaag bekend gemaakt tegenover autosport.com.

Hij is vooral bang dat hierdoor de TV-inkomsten niet meer eerlijk verdeeld worden. "De onafhankelijke teams kunnen niet overleven zonder een gelijkwaardig veld voor wat betreft kosten en redelijke inkomsten. Het delen van chassis’ zonder consequenties voor de opbrengsten zal een einde maken aan de onafhankelijke teams."

Williams vindt dat bijvoorbeeld David Richards, die volgend jaar met Prodrive een F1-team begint, het te makkelijk wordt gemaakt. "Waarom zou hij binnen kunnen komen met een investering van zo’n 20 miljoen pond, terwijl alle andere teams hun kont er af hebben gewerkt om hun rekeningen te kunnen betalen? Wij hebben de F1 zonder hem gemaakt. Welke betrokkenheid heeft David laten zien door zijn auto te kopen? Hij kan gewoon na twee jaar stoppen."

Hij benadrukt wel dat het niet persoonlijk is: "We willen David Richards op geen enkele manier aanvallen, met wie we overigens een uitstekende relatie hebben, hij heeft Williams nooit iets gedaan. Maar als je constructeur bent, dan betekent dat dat je je eigen auto bouwt – zoals het al tientallen jaren gaat in de F1. En als je er een koopt, ben je geen constructeur."

Hij is verder van mening dat de huidige regels het niet toelaten dat een team een chassis van een ander team koopt. "De regels zeggen, zoals ze nu geschreven zijn en ze zijn niet veranderd in het 2008 Concorde Agreement, dat je je eigen auto moet maken. En als je openlijk je auto van McLaren koopt, dan ben je geen constructeur. Dus, hoe kun je dan punten scoren in het kampioenschap?"

5 jaar FOK!sport: Zoek de vraag - de 3e winnaar

De vraag van afgelopen dinsdag was : Welk crewlid van FOK!sport zorgt elke week voor de uitslagen uit de Spaanse competitie.

Het antwoord was natuurlijk WeebI (Maikel)

Uit alle goede inzendingen hebben we een winnaar gekozen en dat is geworden nyny83. Hij wint een voetbal van Ajax, beschikbaar gesteld door Virtuelshop. Gefeliciteerd!

Vanaf morgen geven we weer hele andere prijzen weg, dus hou FOK!sport de komende tijd in de gaten.

Politie pakt verdachte moord agent op

Icoon BuitenlandDe politie van Catania heeft de mogelijke dader opgepakt van de moord op een agent tijdens rellen na afloop van de wedstrijd Italiaanse competitiewedstrijd Catania - Palermo. Een 17-jarige jongen zit sinds dinsdag vast op verdenking van moord.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de jongen verantwoordelijk is voor de dood van de agent. De verdachte zou op beveiligingscamera's te zien zijn, terwijl hij de politieman met een wasbak te lijf gaat. De wasbak was tijdens de rellen uit het stadion gesloopt. In totaal arresteerde de Italiaanse politie 41 relschoppers.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Jaksche geeft Voigt sneer

Jörg Jaksche heeft in een interview met het Duitse persagentschap RSN flink uitgehaald naar Jens Voigt. De 30-jarige Duitser, genoemd in de zaak-Fuentes, noemt zijn collega in het vraaggesprek 'de grootste huichelaar', omdat hij zich zijns inziens onterecht voordoet als dé tegenstander van doping.

"Voigt is de grootste huichelaar", aldus Jaksche tegen RSN. "Hij reed samen met Basso in een ploeg en heeft honderdduizenden euro’s aan premies dankzij hem verdiend. Toen Basso op de grond lag, ging hij er bovenop staan. Dat zogenaamd smerig verdiende geld, heeft hij zelf ook in zijn zak gestoken."

De oud-pupil van de omstreden manager Manolo Saiz refereert met zijn woorden aan een eerder tv-interview van Voigt met het ARD, waarin de 35-jarige Duitser zich uiterst negatief uitliet over de rentree van zijn ex-kopman. "Ik denk dat de terugkeer van Basso in het peloton niet goed is voor het beeld dat mensen van onze sport hebben. Voor het publiek lijkt het nu alsof er niets is veranderd."

EA sluit Japanse ontwikkelstudio?

Volgens geruchten zou softwaregigant Electronic Arts haar Japanse ontwikkelstudio hebben gesloten. Deze ontwikkelaar werkte aan Theme Park voor de Nintendo DS. Fans hoeven niet te vrezen dat het spel niet meer uit zal komen, want de game schijnt al af te zijn. Volgens 1UP zou één van de bronnen het volgende hebben gezegd:
"[...]
"When we were developing for the Xbox 360 and PS3 and things weren't going smoothly, I had my worries -- but ever since we switched our focus to the Nintendo DS, things seemed to be going well. After almost three years in existence, the only game to come out of EA Japan was Theme Park DS, which only took about a half-year to develop since it was a port. So, yeah, that wasn't a great track record."
[...]"


EA heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Politie arresteert jongeren na vernielingen

Icoon PolitieDe politie heeft de afgelopen weken 23 jongeren aangehouden op verdenking van het aanrichten van een groot aantal vernielingen in en rondom Putten. Geschat wordt dat de schade vijftienduizend euro bedraagt.

De vernielingen werden rond de jaarwisseling gepleegd door de zestien tot 27-jarige verdachten en onder andere een luifel, een brievenbus en het bord van een medisch centrum aan de Engweg hebben het moeten ontgelden. Ook brievenbussen, woningen en bankjes in het park werden niet gespaard. Nadat de jongeren met alarmpistolen in de lucht hadden geschoten en een bewoner daarover had geklaagd, werd hij bedreigd.

De verdachten konden worden aangehouden aan de hand van beelden van een camera van het medisch centrum. De schade zal naar alle waarschijnlijkheid op de jongeren worden verhaald.

Vervolging politieagenten na dood tieners

Icoon BuitenlandsTwee Franse politieagenten worden vervolgd in verband met de dood van twee tieners. De tieners verstopten zich twee jaar geleden voor de politie in een transformatorhuisje, waar zij de dood vonden.

Het duo wordt ten laste gelegd dat ze hebben verzuimd hulp te bieden aan personen die in gevaar verkeerden. De dood van de twee jongeren was de aanleiding tot wekenlange rellen in de arme Franse voorsteden. Het geweld liep zo uit de hand dat de regering een noodtoestand uitriep.

Vermaelen anderhalve maand aan de kant

Het blessureleed van de Amsterdamse verdediging wordt steeds groter. Na John Heitinga en Urby Emanuelson, moet Ajax het ook lange tijd zonder Thomas Vermaelen stellen.

De Belgische verdediger staat ongeveer anderhalve maand aan de kant met een knieblessure. In het duel tussen het Belgisch Elftal en Tsjechië moest de Ajacied al na 35 minuten van het veld.

Voor Ajax is het een fikse tegenvaller. Afgelopen maandag moesten John Heitinga en Urby Emanuelson zich ook al afmelden voor de oefeninterland van het Nederlands Elftal. Emanuelson is waarschijnlijk drie weken niet inzetbaar. John Heitinga zal zondag tegen ADO Den Haag weer fit zijn, zo meent Ajax-coach Henk ten Cate.

Ook kan Ajax zondag weer beschikken over de van een schorsing terugkerende Jaap Stam.

Klose en Wiese op tijd klaar voor Ajax

Tim Wiese en Miroslav Klose lijken op tijd fit te zijn voor de UEFA Cup wedstrijd tegen Ajax, zo verklaart Bremen coach Thomas Schaaf.

Doelman Tim Wiese keert terug van een dijbeenblessure en is dus weer beschikbaar onder de lat van Werder Bremen. Verder gaat Thomas Schaaf er vrijwel zeker van uit dat Miroslav Klose ook bijtijds fit zal zijn. De spits van Bremen heeft te kampen met een blessure aan zijn duim.

Jong-China misdraagt zich in Engeland

Het beloftenelftal van China heeft zich deze week tijdens een oefentrip in Engeland van zijn slechtste kant laten zien. Nadat de ploeg maandag al op de vuist ging in een oefenduel met de reserves van Chelsea, moest nu het duel tegen Queens Park Rangers worden stilgelegd.

Het oefenduel wat plaatsvond op het trainingscomplex van QPR veranderde bij een 2-1 tussenstand van sfeer. Aanvaller Gao Lin deelde een klap uit en verschillende spelers gingen daarna met elkaar op de vuist. Verdediger Zheng Tao werd zo hard geraakt dat hij vijf minuten lang het bewustzijn verloor. Scheidsrechter Dermot Gallacher besloot na deze gebeurtenissen het duel niet meer te hervatten.

Na afloop bood Lin nog wel zijn excuses aan \"Ik werd geprovoceerd en vergat de drie regels na te leven om de scheidsrechter te gehoorzamen, respect te tonen voor de tegenstander en niet voor eigen rechter te spelen.\"

De Bondscoach van Jong-China Ratomir Dujkovic schaamde zich voor het optreden van zijn pupillen. \"Ik had niet verwacht dit soort dingen mee te maken,\", verklaarde de coach die tijdens het afgelopen WK in Duitsland nog de selectie van Ghana trainde. \"We zijn naar Engeland gekomen om te trainen, niet om te vechten. Ik ben erg teleurgesteld\"

Aandewiel en Blind naar Sparta

Het was al zo goed als zeker, maar het is nu ook officieel: Danny Blind wordt komend seizoen bij Sparta technisch directeur. De voormalig trainer van Ajax heeft een vierjarig contract getekend in Rotterdam.

Blind werd afgelopen zomer nog ontslagen bij Ajax. Nadat de KNVB-beker binnen was, kreeg de Zeeuw zijn ontslag bij de Amsterdammers. Sindsdien zat de oud-voetballer van Ajax en Sparta thuis.

Gert Aandewiel zal per 1 juli Wiljan Vloet bij Sparta opvolgen als coach. De huidige trainer van Haarlem, die tussen 1997 en 1999 voor de Rotterdammers speelde, tekende een contract voor drie seizoenen.

Een gastrol in Halo 3

Hollywoods Arts, een organisatie die daklozen en probleemjongeren probeert te bereiken via kunst, eert 17 februari Tommy Tallarico op de Dream Awards in Hollywood. Tommy Tallarico is een bekend componist van videogame muziek, verantwoordelijk voor de muziek in spellen als MDK en Earth Worm Jim. Hij is tevens de organisator van Video Games Live, het grootst tourende videogame concert en heeft de non-profit organisatie G.A.N.G (Game Audio Network Guild) opgezet, wat zich specialiseert in het verbeteren van interactieve audio.

Ter ere van deze awardshow is er een veiling opgezet die een aantal leuke dingen veilt, mits je genoeg geld op zak hebt. Zo kun je bieden op een beeld van Master Chief, een tour door de Bungie Studio's en gesigneerde exemplaren van onder andere Guitar Hero 2. Hoogtepunt van de veiling is een audio-cameo in Halo 3. Heb je dus genoeg geld over, of een enorme drang in de aankomende videogame blockbuster te verschijnen met lekker aangezet 'Double Dutch', ga dan hier naartoe. De veiling zal openen op 17 februari en sluit op 24 februari, de opbrengsten zullen volledig naar het goede doel van Hollywood Arts gaan.


"Det is a verrie bik ting!!"

Suarez debuteert met rood voor Uruguay

Luis Suárez van FC Groningen houdt gemengde gevoelens over aan zijn debuut voor de nationale ploeg van Uruguay. Met Suárez in de basis won Uruguay met 3-1 van Colombia. Suárez wist echter niet de gehele wedstrijd uit te spelen, zes minuten voor tijd mocht hij inrukken na een rode kaart.

“Er werd een overtreding op hem begaan waardoor de eerste strafschop gegeven werd. Ook was Luis betrokken bij het tweede doelpunt van Uruguay. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd werd er een overtreding gemaakt op een Uruguayaan waarna Suárez protesteerde. Hij kreeg daarvoor een directe rode kaart. Het is overigens nog niet zeker dat hij geschorst wordt, want de regels daarvoor zijn in Zuid-Amerika anders dan in Europa”, aldus land- en ploeggenoot Bruno Silva.

Nominaties Game Developer Choice Awards bekend

Bij de jaarlijkse Game Developer Conference worden ook de Game Developer Choice Awards uitgereikt. Game developers kiezen daarbij de games die zij het beste vonden het afgelopen jaar.
Aangezien de GDC al over een kleine maand is, zijn nu ook de nominaties voor de Game Developer Choice Awards bekend.
Er worden awards weggegeven in de categoriën Audio, Character Design, Game Design, Technology, Innovation, Visual Arts, Writing, Best Game en New Studio. Daarnaast zijn er nog awards te winnen voor developers zelf, zoals een Lifetime Achievement award en een Community Contribution award.
De genomineerden voor Best Game staan hieronder:

Gears of War
Ōkami
The Elder Scrolls: Oblivion
The Legend of Zelda: Twilight Princess
Wii Sports

De awards zullen op 7 maart uitgereikt worden.

Verouderde apparatuur zorgde voor brand in ziekenhuis

Icoon OngelukDe Raad van Toezicht van het Twenteborg ziekenhuis in Almelo is opgestapt. Dit na een brand in een operatiekamer in september. Uit een van de apparaten in de OK kwam ineens een steekvlam. Een 69-jarige vrouw die op dat moment voor een deel verdoofd op de operatietafel lag, overleed daarbij aan verstikking.

Uit onderzoek van de commissie Sanders blijkt nu dat de apparatuur waarmee gewerkt werd sterk verouderd was. Sommige apparaten hadden in 1985 al vervangen moeten worden. De 69-jarige vrouw kon na het uitbreken van de brand niet worden losgemaakt.

Het personeel wist niet hoe het in geval van een brand moest handelen, zegt de commissie. Ook in andere ziekenhuizen kan makkelijk hetzelfde gebeuren, is een conclusie van het onderzoek.

Zes Italiaanse stadions mogen deuren openen

De Italiaanse regering heeft vandaag laten weten dat zes stadions komend weekeinde hun deuren mogen openzetten voor voetbalfans. De voetbaltempels in Rome, Turijn (Olimpico), Genua, Siena, Cagliari en Palermo zijn veilig genoeg om voetbalsupporters toe te laten, maar dan alleen de fans van de thuisploeg.

Komend weekeinde wordt de voetbalcompetitie in Italië weer hervat, nadat het wegens de dood van een agent bij rellen rond het duel Catania - Palermo een weekend stil lag. Gisteren besloot de regering tot keiharde maatregelen om het geweld terug te dringen. Eén van die maatregelen is dat stadions die niet voldoen aan de strenge veiligheidseisen, geen fans meer mogen toelaten.

Goedgekeurde stadions (6):
Rome, Turijn, Siena, Cagliari, Palermo en Genua.

Afgekeurde stadions (25):
Ascoli, Bari, Bergamo, Bologna, Brescia, Catania, Cesena, Empoli, Florence, Lecce, Livorno, Mantova, Messina, Milaan, Modena, Napels, Parma, Perugia, Pescara, Piacenza, Reggio Calabria, Salerno, Trieste, Udine en Verona.

Toch sekstape vriendin Paris Hilton

Goed voorbeeld doet goed volgen zo moet Kim Kardashian, de beste vriendin van Paris Hilton, gedacht hebben. Vandaar dat er van haar nu ook een sekstape in omloop is. Eerder waren er al geruchten dat er een pornotape van haar zou bestaan, maar die ontkende zij categorisch.

Nu de tape echter terechtgekomen is bij onder meer DVD-pornogigant Vivid Entertainment, die de beelden het wereldwijde web wil opsturen, geeft Kardashian wel degelijk toe dat er meer aan de hand is: ''De tape bestaat...''

Op de tape is ze te zien met haar toenmalige vriend Ray J, het jongere broertje van Brandy. Daarover zegt ze: ''Ray J en ik zijn vrienden, en we blijven vrienden. Wat we deden is onze persoonlijke zaak. Ik hoop dat dit zo blijft.''

Een Amerikaanse website heeft al één exclusieve scène in handen gekregen en op de site gezet. In het 40-seconden durende filmpje zijn Kim en Ray J te zien in bed, terwijl hij bezig is de camera uit te lichten. Kim, die in het filmpje sexy lingerie draagt, laat zich door haar ex betasten. Het staat op TMZ.com, maar bevat geen bloot.

Overigens was er in de eerdere verhalen over de sekstape ook sprake dat er een Golden Showerscène in zou zitten. Maar volgens TMZ bevat de tape geen plasseks. Die scène zou er zijn uitgeknipt.
Jaar cel en tbs voor messentrekker

Icoon BinnenlandsDe rechtbank in Lelystad heeft de 29-jarige R.S. donderdag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De Emmeloorder, die volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar is, stak afgelopen zomer negen mensen neer in een buurtsuper.

De straf is conform de eis. S. dacht op 24 augustus 2006 dat mensen hem wilden vermoorden en stak daarom in het wilde weg om zich heen in een C1000-supermarkt. Volgens deskundigen kan de Emmeloorder fantasie en werkelijkheid niet scheiden en moet hij levenslang met medicijnen worden behandeld. S. moet van de rechtbank zijn slachtoffers in totaal enkele duizenden euro's aan schadevergoeding betalen.


De man verwondde in deze C1000 negen mensen met een mes.

Nieuw "the Apprentice" spel in de maak

Een PC variant van de reality show "the Apprentice" is op komst. Het spel, Apprentice: Los Angeles, wordt ontwikkeld en uitgegeven door Legacy Interactive en zal in maart verschijnen. Zoals de titel doet vermoeden zal het spel, net zoals het zesde seizoen van de televisie serie, zich voornamelijk afspelen in Los Angeles.
Er zullen veel elementen uit de show te vinden zijn in het spel zoals Donald Trump, Donald Trump's combover, diverse team gerelateerde uitdagingen en natuurlijk de bekende uitspraak "You're fired!".

Ook zullen er ringtones worden bijgeleverd, maar helaas voor ons Europeanen zullen alleen Amerikaanse spelers deze game gerelateerde ringtones kunnen verkrijgen. Het moge duidelijk zijn dat geheel Europa deze teleurstelling maar met moeite zal kunnen accepteren.

Liegende Belgische burgemeester valt door de mand

OpmerkelijkDe burgemeester van Pépinster, een Belgische plaats oostelijk van Luik, dacht dat hij er mee weg zou komen. Hij was vorig jaar april geflitst met een snelheid van 100 kilometer per uur waar 50 was toegestaan, maar verklaarde later dat zijn moeder op dat moment achter het stuur zat.

Philippe Godin dacht zo zijn portemonnee en aanzien te redden. Totdat justitie de waarheid achterhaalde: de moeder van de burgemeester is inmiddels 94, loopt met krukken en verbleef op de dag van de snelheidsovertreding in een rustoord.

Godin moet nu een boete van 550 euro betalen en verliest vijftien dagen zijn rijbewijs.'Mijn moeder reed'

NS adviseert reizigers 'gespreid' te reizen

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen adviseert treinreizigers donderdag 'gespreid' te reizen. Mensen die dat kunnen wordt aangeraden eerder naar huis te gaan, mensen die niet noodzakelijk de deur uithoeven wordt aangeraden helemaal thuis te blijven.

Dat heeft een woordvoerder donderdag gezegd. De NS zet donderdag minder treinen in op verschillende routes in de Randstad. Door minder treinen te laten rijden hopen de vervoerders de doorstroming op het spoor op gang te houden.

''We draaien toch op minder capaciteit'', aldus een woordvoerder van de NS. ''Als we hetzelfde aantal mensen met minder treinen moeten vervoeren wordt dat lastig. Als het mogelijk is, ga wat eerder naar huis.''

'KPN moet tijdelijk gratis internetbellen geven'

Icoon BinnenlandsKPN moet klanten die grote problemen hebben met internetbellen een paar maanden deze dienst gratis aanbieden. Dat eist de Consumentenbond.

KPN kampt volgens de bond met veel problemen met het bellen via een snelle internetverbinding. Wekelijks komen er 4000 klanten met ernstige klachten bij, zei een woordvoerder van de belangenorganisatie donderdag. ,,Er ontstaat een stuwmeer aan probleemgevallen.''

KPN heeft beterschap beloofd, maar de Consumentenbond vindt dat het telecombedrijf klanten met problemen een tijd gratis internet en telefonie moet leveren. Ook moet de onderneming duidelijk maken hoe lang de levertijd van internetbellen is.

KPN erkent dat er problemen zijn met internetbellen. Om die te verhelpen heeft het concern extra monteurs en telefonistes ingehuurd. Ook is het gestopt met adverteren, wat de toestroom van nieuwe klanten fors heeft beperkt. KPN kreeg aanvankelijk wekelijks 20.000 aanvragen binnen, nu zijn dat er 10.000 tot 15.000 per week.

Zo'n 5 procent van de nieuwe klanten kampte met grote problemen. Dat percentage is inmiddels flink gedaald, zei KPN-topman Ad Scheepbouwer dinsdag nog.

Satelliet volgt jonge automobilisten

Icoon AlgemeenOver enkele weken begint een proef met driehonderd jongere autobezitters waarbij een zwarte doos in de auto wordt geplaatst. De auto's kunnen dan worden gevolgd en er hoeft alleen premie te worden betaald voor de gereden kilometers.

De proef met het 'kilometerverzekeren' moet de jongeren tot veiliger rijgedrag dwingen. Wie voorzichtiger of minder rijdt of in een rustige streek woont, gaat als de proef slaagt een lagere premie betalen.

"Jongeren rijden weinig, maar met veel meer risico. We denken dat het psychologisch effect van het meekijken via de zwarte doos tot veiliger rijgedrag leidt", zegt een woordvoerder van Proteq, dat met RVS, Unigarant, Nationale-Nederlanden, London Verzekeringen en Interpolis samenwerkt.

De verzekeraars hebben deze proef jarenlang voorbereid. Ze voorspellen kortingen op de premies die kunnen oplopen tot 'enkele honderden euro's'. De gemiddelde jaarpremie is momenteel zeshonderd euro, schrijft de krant, hoewel jongeren gemiddeld tweehonderd euro per jaar meer betalen vanwege het verhoogde risico.

Randstadbewoners moeten vanwege de extra risico's op de weg meer premie opbrengen, zegt Daan van Egeraat van de Stichting ter Ontwikkeling van Kilometerverzekeringen in het ochtendblad. "Als de politiek rekeningrijden verplicht stelt, is deze vorm snel uitvoerbaar."


Met dank aan robinotten voor de submit.

Super Aguri overweegt gerechtelijke stappen

Teambaas van Super Aguri, Claudio Audetto, heeft verklaard bereid te zijn om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen Spyker F1, dit in verband met de plotselinge aanstelling van Giedo van der Garde.

In december 2006 tekende de Nederlander een contract dat hem als test- en reservecoureur aan de Japanse renstal verbond. Na zijn eerste meters in een F1-bolide, eerder deze maand, verruilde Van der Garde het Japanse Super Aguri echter voor het Nederlandse Spyker F1.

Volgens geruchten zouden er problemen bestaan tussen Van der Garde en Super Aguri. Volgens Audetto ligt de zaak iets anders: "Giedo had 300 kilometer moeten rijden om zijn super-licentie te behalen. Wij hebben echter besloten hem slechts enkele installatieronden te laten rijden, omdat hij, of zijn bedrijf, niet op tijd aan zijn verplichtingen heeft voldaan."

Desondanks is Audetto van plan de Veenendaler aan zijn contract te houden: "Wat Spyker heeft gedaan is niet acceptabel. Van der Garde heeft vorige maand bij ons getekend. Het contract is gedeponeerd bij de FIA. Het is rechtsgeldig, en mocht het nodig zijn ondernemen wij gerechtelijke stappen."

[A1GP] Hulkenberg stopt na GP Durban

Nico Hulkernberg, de revelatie in de A1GP, zal na de volgende race in Durban niet meer in actie komen voor Team Duitsland. Hij wilt zich toeleggen op zijn toekomst met ASM in de F3.

Dankzij de zes overwinningen die de jonge Duitser boekte heeft Team Duitsland een comfortabele voorsprong van 25 punten op Nieuw Zeeland. Hulkenberg zal worden vervangen door Christian Vietoris, die dit seizoen al enkele rookie-trainingen reed.

David Sears, seatholder van Team Duitsland: "Christian Vietoris heeft in de rookie-trainingen een goede indruk achtergelaten. Wij zijn in de gelukkige positie dat we over twee jonge en snelle coureurs beschikken."

GP Rusland stap dichterbij

De dag dat er een Grand Prix in Rusland wordt gereden komt steeds dichterbij. De stad St. Petersburg heeft een voorstel naar Bernie Ecclestone gestuurd met hun visie.

In 2005 had Ecclestone al plannen om een Grand Prix te organiseren in Rusland en bezocht toen de steden Moskou en St. Petersburg. "De komst van de Grand Prix zal niet eeuwig op zich laten wachten, want ik heb niet het eeuwige leven, maar deze Grand Prix wil ik nog meemaken", waren de woorden van Ecclestone destijds. Afgelopen week liet de 76-jarige Engelsman zich wederom uit over nieuwe Grand Prix locaties:"We hebben omgevingen nodig zoals China, Bahrein en Abu Dhabi, die hebben iets te bieden. Op locaties als Imola en Magny Cours weten we niet wat we onze gasten moeten bieden." Laatsgenoemde locatie zou volgens de geruchten ook plaats moeten gaan maken wanneer de GP van Rusland een feit is.

Collen hervat training

Pieter Collen is weer op de weg terug. De 26-jarige verdediger heeft vandaag de training bij Feyenoord hervat. De Belg traint deze week nog individueel, maar zal zich maandag waarschijnlijk weer aansluiten bij de selectie.

Collen kampte met een deels ingeklapte long. Die kwetsuur werd veroorzaakt nadat hij vorige maand een vinger brak tijdens een training. Om de vinger recht te zetten, moest hij worden verdoofd, maar de anesthesist injecteerde verkeerd en raakte daarbij de long van de tweevoudig Belgisch international. In de dagen daarna kreeg Collen last van spierpijn en van zijn ademhaling.

DVD: The Purple Plain

In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog strijdt de Canadese piloot Bill Forrester in de jungle van Birma tegen de Japanners. Forrester (gespeeld door Gregory Peck) gedraagt zich aanvankelijk nukkig ten opzichte van zijn strijdmakkers, maar door een vliegtuigongeluk en een ontmoeting met een bijzondere vrouw lijkt daar in deze wat introverte, doch klassieke oorlogsfilm verandering in te komen.

Politie herkent 'GeenStijl A2-racer'

Een man die deze week op weblog GeenStijl stond met een filmpje waarin hij met 265 kilometer per uur over de snelweg reed, is herkend door de politie. Het gaat om een inwoner uit Sittard. In november is hij al eens aangehouden nadat hij met 100 kilometer per uur door een 30 kilometerzone reed en een stopteken van de politie negeerde.

Op het filmpje is te zien hoe de Sittardenaar met hoge snelheid over de A2 tussen Born en Urmond racet. De bestuurder wordt een paar keer herkenbaar in beeld genomen door de passagier die het filmpje maakte.

De racer gaat overigens vrijuit voor zijn gedrag. Volgens de politie is vervolging uitsluitend aan de hand van de beelden niet mogelijk. Wel zal het rijgedrag van de Limburger ''extra aandacht'' krijgen.


Link: Het filmpje

Schiphol zet 'ijsberen' in

Icoon WeerDe luchthaven Schiphol heeft voor vandaag en morgen 125 zogeheten ijsberen paraat staan om sneeuw te ruimen. Deze ijsberen zijn speciaal opgeleide kantoormedewerkers die sneeuw kunnen ruimen.

Voor deze ijsberen zijn verschillende soorten voertuigen beschikbaar, zoals sneeuwschuivers, sneeuwblazers en sneeuwsproeiers. Alle medewerkers hebben een opleiding gekregen voor deze specifieke besneeuwde omstandigheden. "Het zijn medewerkers die normaal op het secretariaat werken, maar ook managers", zegt een woordvoerder. "Zij zijn uiteraard nu niet nodig voor operationele taken."

Op de luchthaven zijn donderdag rond 11.45 uur de eerste sneeuwvlokken gevallen. Uit voorzorg zijn nog één start- en één landingsbaan open. In plaats van zestig tot zeventig landingen per uur, zijn er nu nog dertig landingen mogelijk per uur. De verwachting is dat de capaciteit zeker tot aan het eind van donderdagmiddag beperkt blijft. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen.

Sneeuwfiets

Iedereen die vandaag in de sneeuw probeert te fietsen weet dat het lang niet altijd even makkelijk is om op die twee dunne wieltjes je evenwicht te bewaren en heelhuids thuis te komen.

Een paar fietsliefhebbers in Canada waar het wat vaker sneeuwt dan bij ons hadden hetzelfde probleem en hebben de Ktrak uitgevonden waarmee je je fiets probleemloos ombouwt tot een soort door spierkracht aangedreven snowmobile.

En gezien de filmpjes werkt het best goed en kun je er flink hard mee een besneeuwde heuvel mee afstormen.

Ambulance voor dikke mensen

Icoon VervoerAmbulancezorg in Drenthe gaat speciaal voor het vervoer van dikke patiënten een versterkte wagen aanschaffen. De speciale ambulance die heel subtiel 'tank' wordt genoemd, zal een kwart miljoen euro gaan kosten.

In de gezondheidszorg heeft men steeds vaker te maken met veel te dikke patiënten. Funest voor de ruggen van ambulancepersoneel, maar ook de standaardambulances kreunen onder het gewicht van de dikkerds. Tot het moment dat de versterkte ambulance er is, doen ze in Drente een proef met een lier: zwaarlijvigen worden naar binnen getakeld.

Een Haarlems ziekenhuis moest onlangs een verhuiswagen inzetten voor het vervoer van een veel te zware patiënt. De verhuiswagen werd begeleid door twee motoragenten, twee politieauto's, een auto van het KLPD en een ambulance. Op de A4 ontstonden zelfs files.

Volgens een woordvoerder van een verhuisbedrijf is de inzet van verhuiswagens bij ziekenvervoer geen uitzondering meer. "Wij rukken ongeveer zes keer per jaar uit als iemand niet in een ambulance past."

Concert: Razorlight - Vredenburg

Even leek het erop alsof er geen Razorlight meer zou zijn ten tijde van het optreden dat 7 februari plaats vond in Vredenburg in samenwerking met Tivoli. "Razor fight" kopte de Mirror op dinsdag nog. Johnny Borrell en bassist Carl Dalemo raakten slaags, ditmaal niet in een Londense club na een prijsuitreiking, maar op het podium in Lyon! Dalemo was al vanaf drie uur 's middags drank naar binnen aan het tikken en nu is Borrell niet de meest bescheiden en introverte persoon op deze aardkloot, en dat botst soms blijkbaar. Gelukkig miste Johnny geen tandjes en had Carl er geen gekneusde vingers aan overgehouden. Het podium werd gewoon bezet door de band die hoge ogen gaat gooien bij de Brit-awards volgende week, aldus kenners van de Britse muziekscene.

Boschker traint weer mee

Sander Boschker heeft zich vandaag weer op de training van FC Twente gemeldt. De doelman liep afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Excelsior een hoofdwond op.

In de 34e minuut van dat duel moest de doelman van de Tukkers zich na een botsing met Andwele Slory laten vervangen. Woensdag werkte hij weer voor het eerst wat oefeningen af. Het is nog onduidelijk of Boschker zondag tegen Feyenoord onder de lat zal staan.

Riquelme vertrekt bij Villarreal

Volgens de Argentijnse krant Clarín speelt Juan Roman Riquelme het komende halfjaar op huurbasis voor Boca Juniors.

De Argentijnse spelverdeler van Villarreal is enigzins uit de gratie geraakt bij de Spaanse club. Zo zou hij volgens coach Manuel Pellegrini te weinig inzet tonen en hekelt hij het vedettengedrag van Riquelme. Om laatstgenoemde reden zou de geboren Argentijn ook niet meer lekker in de spelersgroep liggen.

Riquelme wilde zich aanvankelijk een jaar laten verhuren, maar de Argentijnse club wil het echter eerst een half jaar proberen. Boca en Villarreal moeten de laatste details van het contract nog uitwerken voor een definitieve overgang.

De voormalig Argentijns international kwam in het verleden al zes seizoenen uit voor Boca Juniors.

[Update] Killzone 2 toch niet onthuld

Volgende maand op de GDC (Game Developers Conference) is het zover, want dan zal Sony's Killzone 2 eindelijk te zien zijn. Volgens Amerikaanse bronnen zal Sony de game in volle glorie presenteren op de conferentie in San Francisco. We zijn benieuwd of de beelden uit de trailer van de E3 2005 evenaard gaan worden.[UPDATE]

Volgens IGN is er niks van waar dat Killzone zich op de GDC zich zal laten zien. IGN heeft dit gevraagd aan Ryan Bowling, manager van SCEA, en die zei:
"The time for that game is coming and we'll have new information about it in the future, but not at GDC."

Tot 12 jaar eis Alkmaarse bommenleggers

JustitieTegen twee inwoners van Alkmaar zijn gisteren lange gevangenisstraffen geëist wegens het plegen van aanslagen met pijpbommen en een reeks brandstichtingen. Het bekendste feit van de twee is de pijpbom die ze op de ruit van een woning aan de Lekstraat plakten. Daar woonde de moeder van RTL-verslaggever Frits Wester. Iets wat ze achteraf gezien helemaal niet wisten. Het doelwit was namelijk willekeurig gekozen. Een enorme ravage in huis van moeder Wester was het gevolg. Ook veel ophef veroorzaakte de brand die ze stichtten in de historische molen C.

De twee gingen om de paar weken 's nachts op stap, gehuld in zwarte kleren en met een explosief of brandbaar mengsel in een rugzak, totdat ze ergens in de stad een 'geschikte' plek tegenkwamen. Een caravan bijvoorbeeld, een Joodse broodjeszaak of een school.

Dader Niels K. (33), volgens het Pieter Baan Centrum toerekeningsvatbaar maar wel altijd onder invloed van speed voordat hij op pad ging, hoorde 12 jaar cel eisen. Zijn maat Patrick W. (28) worstelt met de gevolgen van een moeilijke jeugd. Volgens het PBC heeft hij een vrij ernstige persoonlijkheidsstoornis. Indertijd verkeerde hij vrijwel permanent onder invloed van speed en alcohol. Tegen hem werd 10 jaar cel en TBS geëist. W. verklaarde zijn handelingen omdat hij ''klaar was met de maatschappij''.

Groen licht voor Espinoza

Giovanny Espinoza heeft groen licht gekregen om uit te komen voor Vitesse. De afgelopen dagen was de 29-jarige verdediger in zijn vaderland Ecuador om de laatste formaliteiten rond zijn transfer af te ronden.

In januari legde de Arnhemmers de international voor anderhalf seizoen vast. "Ik ga ervan uit dat alles nu is geregeld", aldus manager voetbal Jan Streuer, die wel verwacht dat het debuut van Espinoza nog even op zich laat wachten. "Het is geen ideale situatie om hem zaterdag tegen SC Heerenveen al te laten spelen nadat hij een week is weggeweest."

Landis niet naar Tour de France

Floyd Landis zal dit jaar niet meedoen aan de Tour de France. De Amerikaanse renner heeft dat volgens het Franse antidopingbureau AFLD zelf verklaard. Landis won de Tour vorig jaar, maar een aantal dagen na de Tour werd bekend dat hij verdacht werd van doping.

Vandaag stond in Frankrijk een hoorzitting van de AFLD op de agenda waarin zou worden bepaald of Landis nog in Frankrijk zou mogen fietsen. Deze zitting is uitgesteld tot uiterlijk eind juni. Het AFLD heeft gezegd dat Landis toegezegd heeft dit jaar niet meer in Frankrijk te zullen koersen.

Taxichauffeur bezorgt diamanten terug

Icoon OpmerkelijkTaxichauffeur Osman Chowdbury is wel een goudeerlijke man. De New Yorker bezorgde een zakje met 31 ringen met diamanten terug bij een klant. De eigenaar van de ringen had de taxichauffeur voor het ritje een fooi gegeven van dertig cent, maar liet per ongeluk ook nog de kostbare sieraden achter.

Chowdbury bewoog hemel en aarde om de eigenaar van de ringen op te sporen. Hij pleegde heel wat telefoontjes en reed van hot naar her om de eigenaresse -een juwelier- op te sporen. De chauffeur, werkzaam in New York, maar afkomstig uit Bangladesh weigerde eerst zelfs een beloning van honderd dollar aan te nemen. Op aandringen van de eigenaresse nam hij het geld toch in ontvangst.

Vingertopje in chocoladereep

Icoon ShockingEen 28-jarige man deed wel een heel gruwelijke vondst. In de Duitse stad Mainz stuitte hij tijdens het opeten van een reep chocolade met nootjes op een vingertopje, compleet met nagel.

In eerste instantie viel het de man niet op dat het een vingertopje was. De Duitser dacht dat hij op een noot beet. Forensische experts onderzoeken het vingertopje. Het is nog een raadsel hoe het in de reep kwam.

Dit bericht is om 13.01 uur gewijzigd. Het vingertopje werd aangetroffen in een chocoladereep en niet in chocoladeijs.

McClaren maakt zich niet druk na nederlaag

Steve McClaren, de bondscoach van het Engelse nationale team, maakte zich na afloop van het verlies van zijn ploeg tegen Spanje niet druk. Een treffer van Andres Iniesta deed Engeland gisteravond op Old Trafford de das om.

Na afloop van het duel hadden de Engelse supporters slechts boegeroep voor hun ploeg over. "Ik kan de reacties begrijpen. We hebben een wedstrijd verloren en niemand gaat graag onderuit", aldus McClaren. "Maar dit was een oefenwedstrijd en bovendien is Spanje een erg sterke tegenstander. Ook ontbraken er een aantal belangrijke spelers wegens blessures. We zullen in de EK-kwalificatie sterk terugkomen."

[Update]God Of War 2 Pegasus-gameplayvideo & screens

Bleef je in God Of War nog redelijk met beiden voeten op de grond, in God Of War 2 zul je met behulp van het mythische vliegende paard Pegasus ook het luchtruim onveilig maken.
In de trailer kun je zien wat Kratos dan vervolgens doet met de gigantische vogels die hem lastig komen vallen. Mensen die God Of War kennen, weten waarschijnlijk wel dat het niet met een goed gesprek en wederzijds begrip opgelost gaat worden.

De trailer kun je als WMV en als MOV bekijken.

- met dank aan Nebo voor het melden in de Submit -

[UPDATE]
We zijn ook nog wat screenshots tegengekomen die we jullie niet wilden onthouden.

Martinitoren weer open voor publiek

Icoon BinnenlandsDe Martinitoren in Groningen gaat weer open voor publiek. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente donderdag gezegd. De gemeente sloot de toren enkele maanden geleden omdat er in drie jaar tijd drie mensen omkwamen toen ze van de toren vielen of sprongen.

Het college van B&W heeft het voorstel ingediend de toren in het toeristenseizoen weer voor publiek open te stellen. Als tijdelijke veiligheidsmaatregel wil het college gaasachtig gespannen staaldraad plaatsen op een kwart van de eerste trans, met uitzicht op de Grote Markt. De rest van de eerste trans zal worden afgesloten. Bovenin de toren, achter het uurwerk, wordt een uitzichtpunt geopend.

De gemeenteraad komt over twee tot drie weken met een beslissing maar verwacht wordt dat de raad akkoord gaat met het voorstel. Over structurele veiligheidsmaatregelen wordt later besloten. Per jaar bezoeken meer dan 40.000 toeristen de toren.
'De martinitoren mag weer beklommen worden'

Problemen sneeuwval pas vrijdag voorbij

Icoon WeerDe verwachte problemen door zware sneeuwval zullen pas vrijdag overdag voorbij zijn. Dat heeft het KNMI donderdagochtend gemeld. In het uiterste zuiden van het land is donderdag later op de middag een kleine kans op ijzel.

Vanuit het zuidwesten gaat het vanaf 7.00 uur sneeuwen. Om 13.00 uur bereiken de sneeuwbuien de lijn Haarlem-Enschede. De meeste sneeuw valt in het zuiden en midden van het land. Op sommige plaatsen valt er naar verwachting van het KNMI 10 tot 15 centimeter. Op de meeste plaatsen verwacht het KNMI 5 tot 10 centimeter.

Het KNMI geeft uitleg over sneeuw:

Sneeuw bestaat uit bevroren waterdruppeltjes en ijskristalletjes.

Het water op de aardbodem verdampt en op een bepaalde hoogte gaat deze damp over in druppels. Die vormen een wolk. In een wolk is het ijskoud en de druppeltjes botsen daar tegen elkaar aan. Ze groeien vast en het worden grote ijsklonten. Deze klontjes vallen naar beneden als ze zwaar genoeg zijn. Alleen als het aardoppervlak koud genoeg is (iets boven nul en daaronder), kan de neerslag als sneeuw de grond bereiken.

Als het aardoppervlak niet koud genoeg is, smelt de sneeuw die uit een wolk valt. Regen is dus gesmolten sneeuw.

Er zijn zes soorten:

- Gewone/droge sneeuw: die bestaat uit sterk vertakte ijskristallen die samengeklonterd zijn tot sneeuwvlokken.

- Natte sneeuw: bestaat grotendeels uit water. De vlokken zijn dan groter dan bij temperaturen onder het vriespunt. Deze sneeuw bestaat uit grotere sneeuwvlokken dan droge sneeuw. Hierdoor wordt het zicht voor automobilisten meer belemmerd.

- Plaksneeuw: is nattige sneeuw die ideaal is voor sneeuwballen, sneeuwpoppen en glijbanen.

- Poedersneeuw of motsneeuw: bij strenge vorst kunnen sneeuwvlokjes zeer klein worden.

- Poolsneeuw: valt bij rustig weer en temperaturen van meer dan 8 graden Celsius onder nul. De ijsnaaldjes of ijsplaatjes schitteren in het zonlicht.

- Korrelsneeuw: bestaat uit witte ondoorzichtige en meestal ronde of kegelvormige korreltjes, die op de harde grond opspringen. Korrelsneeuw valt bij temperaturen rond het vriespunt en bij buiig weer.

In tegenstelling tot ijs heeft sneeuw een witte kleur. Dat komt omdat het een veel minder dichte samenstelling heeft dan ijs. Het bevat lucht waardoor het licht weerkaatst wordt. Bij sneeuw is de weerkaatsing van licht voor alle kleuren gelijk en dat verklaart de witte kleur.

Zout verlaagt het vriespunt en laat de sneeuw smelten.

Sarkozy verdedigt Mohammed-spotprenten

De Franse minister van Binnenlandse Zaken en rechtse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy heeft het opgenomen voor het linkse satirisch weekblad Charlie Hebdo dat begin vorig jaar de twaalf Deense spotprenten afdrukte, samen met nieuwe cartoons en commentaren. Ook de cover van het blad bestond uit een cartoon.

De schriftelijke steunbetuiging is woensdag voorgelezen bij het begin van een proces dat twee Franse moslimorganisaties hebben aangespannen tegen het magazine Charlie Hebdo.

Een advocaat van het weekblad las de onverwachte verklaring voor. Daarin stelt Sarkozy dat hijzelf regelmatig het doelwit van spot is geweest in het magazine, maar dat hij de voorkeur geeft aan teveel karikaturen boven geen karikaturen. Ook schrijft hij dat Charlie Hebdo een oude Franse traditie heeft gevolgd, die van satire.

Het blad drukte Deense Mohammed-cartoons af die een jaar geleden de woede wekten van een groot deel van de islamitische wereld. De cartoons tonen Mohammed onder meer met een tulband in de vorm van een bom en een groep terroristen die in het paradijs te horen krijgt dat de maagden op zijn.

Franse moslimraad
De moslimorganisaties die het proces hebben aangespannen, beschuldigen Charlie Hebdo van ''het beledigen van een groep mensen op basis van hun religieuze overtuiging''. De Franse moslimraad CFCM, waarin de twee groepen vertegenwoordigd zijn, reageerde vol ongenoegen over de brief van Sarkozy. De raad ziet het schrijven als een ongeoorloofde bemoeienis van de regering met de zaak. Het bestuur van CFCM zou uit protest overwegen af te treden.

De rechtszaak wordt door velen gezien als een test voor de vrijheid van meningsuiting in Frankrijk. De Franse krant Liberation heeft woensdag als steunbetuiging aan Charlie Hebdo twee van de cartoons opnieuw afgedrukt.De cover van Charlie Hebdo
'Het is zwaar om door idioten aanbeden te worden'

Gadget: Pasta Timer Al Dente

Stel je voor: je bent lekker Italiaans aan het koken voor je kersverse vriendje/vriendinnetje. Vlees gebakken, groentes zijn bijna klaar, en de pasta… Hoe lang zit de pasta er ook al weer in?! Verschrikt kijk je op de klok. Kwart voor zeven? Vijf voor zeven? Je besluit nog vijf minuten te wachten en dan giet je de pasta af. Je nieuwe lief glimlacht wanneer het diner op tafel komt, maar naarmate de maaltijd vordert wordt het stiller aan de andere kant van de tafel. De pasta verplaatst zich van de ene naar de ander kant van het bord en je weet dat je het de rest van de avond wel kunt schudden.

Geef je kookambities niet meteen op, want voor dit probleem is wat uitgevonden: de Pasta Timer Al Dente. Deze misdadig praktische pastaman kun je samen met de pasta in het kokende water doen en geeft aan wanneer je pasta klaar is.

Naakte Amerikaan in skilift voor rechter

Icoon OpmerkelijkEen New Yorkse man is aangeklaagd omdat hij in de staat Vermont naakt in een skilift zat. Een getuige verklaarde dat de man niets droeg in de lift en hij zichzelf ook nog op ongepaste wijze betastte.

De 46-jarige William Barrett ontkende gisteren in de rechtbank de beschuldigingen. Volgens de Amerikaan trok hij alleen zijn jas en shirt uit, omdat het aangenaam weer was. Bij zijn arrestatie vond de politie marihuana in zijn zakken. De man riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar.

Softwareverkopen Japan

Door wat technische problemen hebben we op dit moment nog geen mooie tabel, maar we willen desondanks de cijfers jullie niet onthouden:

01. (PS2, Sega) J-League Pro Soccer 5 - 107,073 / 107,073
02. (NDS, Marvelous) Harvest Moon: The Island I Grew Up On - 79,408 / 79,408
03. (NDS, Square-Enix) DQ Monsters Joker - 57,132 / 1,083,832
04. (PS2, Capcom) Grand Theft Auto: San Andreas - 49,333 / 276,594
05. (WII, Nintendo) Wii Sports - 48,236 / 958,658
06. (WII, Nintendo) Wii Play - 34,918 / 843,343
07. (NDS, Nintendo) More Brain Age - 28,605 / 3,930,911
08. (NDS, Nintendo) New Super Mario Bros. - 27,327 / 4,089,052
09. (NDS, Nintendo) Hotel Dusk: Room 215 - 25,830 / 85,208
10. (NDS, Nintendo) Common Knowledge Training - 24,819 / 1,185,307

11. (NDS, Nintendo) Animal Crossing Wild World
12. (PS2, Bandai-Namco) Saint Seiya: The Hades
13. (NDS, Nintendo) Picross DS
14. (NDS, Nintendo) Wario: Master of Disguise
15. (NDS, Nintendo) Mario Kart DS
16. (NDS, Sega) Sangokushi Taisen DS
17. (NDS, Pokemon) Pokemon Diamond
18. (NDS, Nintendo) Brain Age
19. (NDS, Nintendo) English Training
20. (NDS, IE Institute) Kanji Brain Test 2M
21. (NDS, Pokemon) Pokemon Pearl
22. (PS2, Hackberry) Pachinko Winter Sonata
23. (NDS, Spike) IQ Supply
24. (PSP, Capcom) Monster Hunter Portable
25. (NDS, Rocket Co.) Kanji Test
26. (NDS, Bandai-Namco) Heisei Kyouiku Inkai DS
27. (NDS, Sega) Love+Berry
28. (WII, Nintendo) Wario Ware Smooth Moves
29. (NDS, Nintendo) Kirby Squeek Squad
30. (NDS, Nintendo) 1000 Recipes

[F3] Van der Zande naar Prema Power Team

Renger van der Zande, test- en reservecoureur van het Nederlandse A1GP-team heeft een contract getekend bij Prema Power Team. Hij zal het komende seizoen uitkomen in de Formule 3 Euroseries.

De talentvolle Nederlander voerde in november van vorig jaar enkele indrukwekkende tests af voor verschillende Euroseries teams. Zijn gevoel over het Prema Power Team was echter het beste. Van der Zande heeft zijn keuze in overleg met Mercedes gemaakt.

"Ik heb van de winter bij een aantal prominente F3 teams getest. Met Prema Power heb ik de meest succesvolle test afgewerkt. Zij zijn organisatorisch een goed team en ze beschikken over ervaren engineers. Wat mij erg bevalt is de Italiaanse mentaliteit, er heerst een warme en doelgerichte cultuur in de firma," aldus de Nederlander.

Ondanks het goede gevoel van de Nederlander was het Prema Power Team de laatste twee seizoenen niet in staat mee te vechten voor de titel. Desondanks in Van der Zande optimistisch over komend seizoen: "Prema is in een aantal klassen sterk vertegenwoordigd. Zij zijn 'leading' met het Toyota Development programma in de Formule Renault 2.0 en actief in de World Series 3.5 by Renault. En in de Euroseries Formule 3 hebben ze een lange historie. Een sterk punt is de nauwe samenwerking met Dallara en met wat andere technologie partners. Prema had het afgelopen jaar een wat minder seizoen door een aantal omstandigheden, maar ze zijn gedreven om weer naar de frontrows terug te komen. Gezamenlijk hebben we de 'killing' ambitie en zijn we 'getriggerd' om te scoren."

Van der Zande is erg blij dat hij in de F3 Euroseries zal uitkomen. In zijn ogen is de F3 de grootste kweekvijver voor talent dat doorstroomt naar de F1. Ook de steun van Mercedes zal de coureur uit Nijmegen goed doen.

Teambaar Angelo Rosin is ook erg tevreden met het aantrekken van de jonge Nederlander: "Wij zijn erg blij om Renger bij ons te hebben. Bij zijn test in Hockenheim was ik onder de indruk van zijn snelheid en de goede technische feedback. Het feit dat we tot een overeenkomst zijn gekomen om samen te werken in de F3 Euroseries maakt me blij. Renger is een van de meest belovende coureurs in Europa en met hem zijn we er van overtuigd dat we resultaten kunnen behalen die wij verwachten. De technische structuur is veranderd en dit jaar leidt ik persoonlijk het team om Renger en andere Prema coureurs te ondersteunen met ervaring die ik in mijn hele carrière heb opgebouwd."


'Nederland heeft klaagcultuur'

Icoon Binnenlands76,6 procent van de Nederlanders is het eens met de stelling dat Nederland een klaagcultuur heeft. Dat blijkt uit onderzoek van het KRO-programma Parla. Over het werk wordt het meest geklaagd. Valse nichten op tv, tijdgebrek, hondenpoep en vandalisme staan ook in de Top 5.

Pas verderop in de lijst staan de euro, het openbaar vervoer, het gebrek aan fatsoen, het weer en als laatste het verkeer.

De Top 5 van presentator Jort Kelder wijkt iets af. Hij heeft op 1 een bekende Nederlandse advocaat genomineerd, gevolgd door boekhouders, rode windjacks, relnichten en melkpakken die niet opengaan.

Het volledige onderzoek wordt zaterdag gepresenteerd in het programma Parla op Nederland 2 om 21:10 uur.

Pleidooi voor islamitische CDA-minister

Een groep CDA-leden wil dat hun partij een moslim als minister naar voren schuift. Dat schrijft het Nederlands Dagblad vandaag. ''Wij willen iemand met kwaliteit naar voren schuiven en CDA-Kamerlid Coşkun Çörüz voldoet aan alle voorwaarden'''', aldus een van de initiatiefnemers, het Eindhovense CDA-raadslid Kaja Turan Koçak.

De groep CDA'ers heeft een brief geschreven aan partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt, waarin ze pleiten voor een multiculturele CDA-vertegenwoordiging in het kabinet. Volgens hen heeft de PvdA een grote voorsprong op het gebied van allochtone en islamitische volksvertegenwoordiging, zeker nu de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb bijna zeker lijkt van een ministerspost. Met een islamitische minister of staatssecretaris hopen de CDA-leden het beeld dat immigranten van de partij hebben te verbeteren.

''Islamieten zijn in alle geledingen van de maatschappij actief, dus waarom niet in het kabinet?'', vraagt Suat Ari, CDA-lid, oud-raadslid te Enschede én moslim zich af. ''Het CDA zou hiermee een duidelijk signaal kunnen afgeven dat zij het onderwerp integratie serieus neemt.''

'Vraag speelt nog niet'
Hoe het CDA zelf tegenover een moslimminister staat namens een christelijke partij, is onduidelijk. CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier houdt zich op de vlakte. ''Natuurlijk is het goed als in het kabinet zichtbaar wordt dat het CDA een brede partij is, maar de vraag of er een islamitische minister moet komen, speelt nog niet.''

Woordvoerder Menno de Bruyne van de SGP-fractie laat in het Nederlands Dagblad weten ''het hoogst merkwaardig'' te vinden als het CDA met een islamitische minister zou komen: ''Wat is de C van het CDA dan nog waard?'', zo vraagt de woordvoerder van de staatkundig-gereformeerden zich af.

'Britney bedroog Kevin met vrouwen'

Britney Spears zou tijdens haar huwelijk met Kevin Federline (met wie zij in scheiding ligt) veelvuldig de lakens hebben gedeeld met vrouwen. Dat beweert althans een goede vriend van Kevin, muziekproducent Omar 'Iceman' Sharif. ''Ze nodigde vaak allerlei meiden bij haar thuis uit. En in de loop van die avonden verdween Britney vaak met een groepje van soms wel drie of zes tegelijk naar de slaapkamer. Dat is wel zo'n twintig keer gebeurd.''

In de rechtszaak om de voogdij over de twee zoontjes van Kevin en Britney, zou Kevin de sappige details willen gebruiken. ''Hij wil aantonen dat Britney echt geen lieverdje is. Ze heeft Kevin meerdere malen vertelt dat ze zowel op mannen als op vrouwen valt'', aldus een bron.Britney zoenend met Madonna

Met dank aan ZoetZuurHapje voor de submit.

CD: The Comsat Angels - re-releases

Platenmaatschappij Renascent verricht goed werk. Vorig jaar bracht Renascent de eerste drie Comsat Angels-albums opnieuw uit plus een verzamelaar met zeldzaam livemateriaal. Nu komen ze met twee re-releases van de twee albums uit de jaren negentig, My Minds Eye (1992) en The Glamour (1995). Als dat nog niet genoeg is, is er ook nog een nieuwe dubbelelaar met voornamelijk demo's.

Luhukay treedt streng op

Trainer Jos Luhukay heeft gisteren laten zien dat hij niet met zich laat sollen bij zijn nieuwe club Borussia Mönchengladbach. De Nederlandse oud-prof van VVV en RKC Waalwijk zette de Belgische spits Wesley Sonck (ex-Ajax) tijdelijk uit zijn selectie na een handgemeen met ploeggenoot Kahe.

"Ik kan niet accepteren dat een speler zich op deze manier gedraagt ten opzichte van een collega. Sonck moet beseffen dat het teambelang altijd voorop staat", aldus Luhukay. Daanaast kregen Sonck en de Braziliaan Kahe een boete van de Nederlandse coach. De Belgische aanvaller mag zich komende week weer aansluiten bij de A-selectie.

Begin dit jaar werd Luhukay assistent-trainer bij de Duitse club. Nadat vorige week trainer Jupp Heynckes vertrok, werd hij gepromoveerd tot hoofdtrainer.

Tamaëla op dreef in Engeland

Elise Tamaëla is op dreef in Engeland. Nadat ze afgelopen week het ITF-toernooi van Londen-Sutton won, plaatste ze zich gisteren voor de tweede ronde van het toernooi in Tipton. De als eerste geplaatste Nederlandse won met 4-6, 6-4 en 6-3 van de twintigjarige Franse qualifier Claire de Gubernatis.

In de tweede ronde speelt Tamaëla, de nummer 146 van de wereldranglijst, tegen Margit Ruutel. Vorige week versloeg ze de Estse nummer 217 van de wereld in drie sets.

'De Hond wilde vriendin De Jong ontvoeren'

Bronnen rond de Deventer moordzaak zeggen vandaag in De Telegraaf dat opiniepeiler Maurice de Hond steeds 'ziekelijker' wordt in zijn strijd te bewijzen dat klusjesman Michael de Jong de werkelijke dader is van de moord op weduwe Wittenberg uit Deventer in 1999 en niet de veroordeelde Ernest Louwes.

Zo zou Justitie beschikken over verklaringen van een privédetective, die zegt dat De Hond hem opdracht gaf om de vriendin van de klusjesman desnoods tegen haar wil mee te voeren naar een afgelegen plek. De vrouw moest daar worden ondervraagd over haar vriend Michael. De detective weigerde mee te werken omdat de strafbare feiten hem veel te ver gingen. Het landelijk openbaar ministerie bevestigt tegenover De Telegraaf de vermeende kidnapplannen in onderzoek te hebben. ''Wij bekijken nu hoe serieus het verhaal is'', zegt een woordvoerder.

Maurice de Hond zegt in een reactie dat de aantijgingen ''allemaal grote onzin'' zijn. Dat geldt ook voor de bewering dat hij gebruik zou hebben gemaakt van informatie uit de gehackte e-mailbox van advocaat Jan Vlug, de raadsman van De Jong. De Nationale Recherche arresteerde dinsdagnacht een 33-jarige man op verdenking van die computervredebreuk. De man beweert dermate door de Deventer moordzaak te zijn gegrepen, dat hij besloot in de computerbestanden in te breken. Volgens Vlug heeft De Hond minimaal een keer van gegevens uit zijn geroofde digitale post gebruikgemaakt.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

8 februari

2006
- De speelsteden van het WK Voetbal in 2010 worden bekend gemaakt.
- De FIA annuleert de Belgische Grand Prix van 2006.
- Maanden na dato wordt de winnaar van de Ronde van Spanje, Roberto Heras, gediskwalificeerd. Denis Mentsjov was tweede achter Heras en kan winst in de Vuelta daarom bijschrijven op zijn palmares.

2005
- Solozeilster Ellen MacArthur vestigt een wereldrecord door in 71 dagen de wereld rond te varen.
- Philip Cocu hervat na een longontsteking de groepstrainingen bij PSV.
- Jong Oranje, onder leiding van Foppe de Haan, wint verrassend een oefenduel tegen Engeland.

2004
- Ajax wint de klassieker tegen PSV thuis met 2-1.
- Erwin Koeman tekent een driejarig contract als trainer bij RKC Waalwijk. Hij volgt Martin Jol op.

2003
- Juventus biedt zeven miljoen euro voor Jaap Stam.

Schansspringer Schlierenzauer wint in Klingenthal

De 17-jarige Oostenrijker Gregor Schlierenzauer heeft gisteren de wereldbekerwedstrijd schansspringen in het Duitse Klingenthal op zijn naam geschreven. Schlierenzauer bleef met sprongen van 142,5 en 138,5 meter op de grote schans de Zwitser Simon Ammann en de Pool Adam Malysz ruim voor.

Het was voor het eerst in 21 jaar dat de schansspringers weer een wedstrijd van niveau afwerkten in Klingenthal. De afgelopen jaren werd de schans voor 16 miljoen euro vernieuwd en geldt nu als één van de modernsten ter wereld.

Wesley Sneijder blijft bescheiden

Wesley Sneijder bleef nuchter en bescheiden na de vele complimenten die hij na afloop van de oefeninterland tegen Rusland kreeg. Mede dankzij hem won Oranje met 4-1.

"Het lag niet alleen aan mij. Het tempo in de hele ploeg ging omhoog, waardoor we meer kansen kregen en ook konden gaan scoren. Het is een duidelijke overwinning," aldus de Ajacied die toegaf dat hij wel een beetje verbaasd was dat hij op de bank moest beginnen. "Ik was niet ontevreden ofzo, maar wel teleurgesteld. Ik weet niet waarom ik op de bank moest beginnen. Misschien wilde de bondscoach andere spelers aan het werk zien. Ik weet het niet, het maakt ook niet uit. Het is zijn keuze."

Spyker in DHL commercial

De nieuwe bolide van Spyker F1zal te zien zijn in een commercial van DHL. Tijdens de tests in Silverstone werd de reclamespot opgenomen.

Wat de rol gaat worden van DHL bij Spyker is nog niet duidelijk, maar dat zij één van de nieuwe sponsoren gaan worden van Spyker is duidelijk. Afgelopen dagen liet Michiel Mol, directeur van het Spyker team, al doorschemeren dat ze met twee partijen in gesprek zijn die wel eens hoofdsponsor zouden kunnen worden. Wel liet Mol weten dat het niet om Heineken gaat, al was dat volgens velen de meest waarschijnlijke optie. Wel gaan Spyker en Heineken in de toekomst wat voor elkaar betekenen, maar in wat voor vorm dat zal zijn is ook een feit voor de toekomst.

Landis in mei voor USADA

Floyd Landis moet op 14 mei verschijnen voor het Amerikaanse anti-doping agentschap USADA. Een woordvoerder van de van doping verdachte Amerikaan heeft dit gisteren bekend gemaakt.

Na de Tour de France van 2006 werd bekend dat de 31-jarige Landis positief was bevonden na zijn winst in de zeventiende etappe. De verhouding testosteron/epitestosteron was bij de Amerikaan niet in orde. Tot de dag van vandaag ontkenet hij dope te hebben gebruikt.

Het Franse anti-doping agentschap gaat vandaag al van start met een een onderzoek om uit te maken of Landis geschorst moet worden voor wedstrijden op Frans grondgebied.

Bulgarije wint toernooi op Cyprus

Bulgarije, tegenstander van Oranje in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal van 2008, heeft gisteren het internationale toernooi van Cyprus gewonnen. De ploeg van bondscoach Hristo Stoitsjkov was in de finale met 3-0 te sterk voor het gastland.

Tweemaal Dimitar Berbatov en Blagoy Georgiev maakten voor 2000 toeschouwers in Nicosia de doelpunten.De FOK!sport-vraag

We eindigen met een vrij eenvoudige vraag. Welk crewlid van FOK!sport zorgt elke week voor de uitslagen uit de Spaanse competitie.

Stuur je antwoord voor donderdag 08-02-2007 18:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl.

Kramer klaar voor WK allround

Sven Kramer is klaar voor het WK allround, dat morgen van start gaat in het Thialf in Heerenveen. De 20-jarige schaatser van TVM behoort tot één van de favorieten voor de titel.

"Het wordt een spannend toernooi met meerdere kanshebbers", aldus de Fries, die titelverdediger Shani Davis en Enrico Fabris als zijn meest geduchte tegenstanders ziet. "Davis heeft net als Fabris andere specialiteiten dan ik".


Erben Wennemars ziet ploeggenoot Kramer als de belangrijkste kanshebber voor de wereldtitel. "Ik train het hele jaar met Sven en zie hoe ongelooflijk sterk hij is en hoeveel hij over heeft voor het schaatsen", aldus de tweevoudig wereldkampioen sprint, die zelf hoopt dat hij zijn persoonlijke records op de vijf en tien kilometer kan verbeteren. "Misschien rijd ik wel tien seconden af van mijn beste tijd op de 10.000 meter."

CD: Reel Big Fish - Our Live Album Is Better Than Your Live

Voetjes van de vloer. Het is onvermijdelijk. Ska muziek is zo aanstekelijk als SARS of Polonium 210. Om over de combinatie met punkrock maar te zwijgen. Reel Big Fish is daar niet helemaal uniek in. Al meer dan tien jaar zijn ze niet uniek. Aan hun oeuvre mag binnenkort 'Our Live Album Is Better Than Your Live Album' worden toegevoegd. Althans in Europa, in the USA was dit album al langer verkrijgbaar. Bestaande uit twee volle (live)audio-cd's, én nog een dvd met registratie van een live-concert en andere extra's. Een vol doosje dus.


De Bakker onderuit in Bergamo

Thiemo de Bakker is in de tweede ronde van het Challenger-toernooi in het Italiaanse Bergamo uitgeschakeld. De achttienjarige Nederlander ging met 7-6 en 7-5 onderuit tegen de Duitser Matthias Bachinger.

De Bakker liet het tegen Bachinger vooral in de tweede set liggen. De Nederlander kwam daarin met 4-1 voor en kreeg op 5-4 een setpoint. Die wist hij echter niet te verzilveren, waarna Bachinger de wedstrijd alsnog naar zich toetrok.

Vandaag neemt Dennis van Scheppingen het in de tweede ronde op tegen de Italiaan Uros Vico.

Vliegveld op wielen

De Amerikanen mag je toch gerust een creatief volkje noemen, afgezien van hun voorkeur voor alles wat pang pang doet hebben ze ook een afwijking met auto's, groot, groter, grootst en dat het een beetje benzine verbruikt boeide ze tot niet zo heel lang geleden ook niet echt.

Maar deze uitvinding is echt briljant, het klinkt bijna als een Belgenmop maar ze hebben het rijdende vliegveld uitgevonden, zeg maar een vliegdekschip op wielen, voorlopig is er maar plaats voor een klein vliegtuigje, maar het zal vast niet lang meer duren voordat ze het op grotere schaal toe gaan passen.

En als je de laatste zin serieus neemt dan ben je gek

In te picture! (met prijs)

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Schoonmaakpolitie pakt groots uit."

En de top 5:

5: 2flower: "Nieuw regeerakkoord: grote schoonmaak binnen landmacht"
4: YggY: "Defensie laat weer eigendommen slingeren."
3: krullebol87 : "Nog meer wapens tekoop op Marktplaats.nl"
2: the_jasper : "laat hem nu maar komen met die echtscheidingspapieren"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: TheJewishGuy

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de eerste weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

Ryoga is de eerste die meedingt naar de weekprijs en
Onverlaatje is de tweede die meedingt naar de weekprijs.
TheJewishGuy is dus de derde en laatste die meedingt naar de weekprijs.

Uitslag volgt ergens vandaag...

previous picture

FNV: Rookverbod in juli 2007 invoeren

Sigaret De FNV Horecabond, de grootste vakbond voor horecapersoneel, vindt het onverantwoord dat de nieuwe regering het totale rookverbod in de horeca pas zal invoeren in 2011. Nu het plan er toch al is vindt de bond dat het verbod dan net zo goed op 1 juli 2007 van kracht kan worden.

Er zijn volgens de bond namelijk geen goede argumenten om te wachten tot 2011. Onderzoek heeft volgens de bond uitgewezen dat er voldoende maatschappelijk draagvlak bestaat om het verbod direct in te voeren. Ook een ongeldig burgerinitiatief toonde aan dat veel mensen voor dit verbod zijn. Bovendien zal Nederland dan in de pas lopen met de rest van Europa. Landen als Zweden, Italië, Duitsland, Engeland, Schotland en Ierland hebben al een rookverbod ingevoerd en de Europese Unie pleitte ook voor een totaal rookverbod in de EU. Uit deze landen blijkt ook dat de horecaomzet niet daalt: meer niet-rokers blijken zelfs hun weg te vinden naar horecagelegenheden.

De regering wacht tot 2011, omdat het eerst wil zien wat de horeca zelf onderneemt om het roken in de horeca terug te dringen. De officiële cijfers hiervan worden pas in 2009 bekend, maar volgens FNV blijkt uit onderzoek dat vrijwel geen enkele horecaondernemer maatregelen heeft genomen.

Studenten krijgen meer lesuren

Icoon Onderwijs Universiteiten gaan hun bacheloropleidingen intensiveren. Er komen meer lesuren en docenten zullen een actievere rol krijgen in het begeleiden van studenten. Ook is het mogelijk ambitieuzer onderwijs te gaan volgen. Dat zegt Sijbolt Noorda, de voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Noorda trekt zich de kritiek aan van protesterende studenten. Twee weken geleden stonden veel studenten aan de poorten van het ministerie van Onderwijs. Zij eisten meer lesuren en deskundige docenten. Het zogenoemde 'nieuwe leren' zou de studenten teveel aan hun eigen lot overlaten. Noorda erkent dat het onderwijs daarin teveel doorgeschoten is. "In alle lijstjes staan opleidingen met relatief veel docenten bovenaan. Daarover zijn studenten het meest tevreden. Dan is er maar één conclusie mogelijk: de docent moet weer intensiever aanwezig zijn".

Het huidige systeem moet volgens hem behouden blijven voor studenten, maar moet flexibeler zijn. Zo wil hij dat ambitieuze studenten bijvoorbeeld een dubbele variant kunnen kiezen of meer studielast kunnen nemen. Daarnaast wil hij dat moeilijker presterende leerlingen extra lesuren kunnen krijgen om de stof beter te kunnen begrijpen. "Nu is het te veel 'one size fits all'. Als we teruggaan naar maatwerk, halen we het beste uit iedereen".

10% minder treinen door slecht weer

Icoon Vervoer De Nederlandse Spoorwegen schrappen donderdag na negen uur tien procent van de dienstregeling uit voorzorg, omdat er zware sneeuwval wordt verwacht. Reizigers moeten volgens ProRail rekening houden met langere wachttijden en vaker overstappen. Vooral intercityreizigers zullen de dupe worden.

De treinen worden van tevoren al uit de dienstregeling gehaald om opstoppingen te voorkomen. De maatregel heeft het meeste invloed op de drukste gebieden van het land, zoals de Randstad, Noord-Holland, Arnhem, Zwolle en Noord-Brabant. De aangepaste dienstregeling zal doorgaan tot na de avondspits.

De NS neemt ook andere maatregelen om problemen te voorkomen. Zo zet het bedrijf extra storingsploegen klaar bij wissels en heeft het extra locomotieven klaarstaan om treinen weg te kunnen slepen.

Sonic and the Secret Rings site online

De game komt er bijna aan, en de officiële Amerikaanse site is online gezet. Een nieuwe site betekent nieuwe screens, waarvan hier onder een selectie:
Nog niet genoeg blauwe rennende egels gezien? Op de site zijn er nog veel meer te vinden. Ook zijn er een drietal filmpjes te bewonderen.
De game zal 20 februari beschikbaar zijn in de US. In Europa een weekje later, in Japan een paar dagen eerder.

Vivendi Mobile line-up eerste helft 2007

Hoewel relatief onbekend, Vivendi Mobile is al een tijdje bezig in de mobieltjes markt. Ze hebben hun line-up voor de eerste helft van 2007 bekend gemaakt:

Crash Bandicoot Party
Een bundel van mini-games die ook met z'n tweeen kunnen worden gespeeld in hotseat modus. Het is een mobile versie van Crash Boom Bang, die onlangs voor de DS verscheen. Het spel zal in Q1 2007 in de US verschijnen, maar is nu al in Europa verkrijgbaar.
M.A.C.H. Air Combat
Deze game zal deze maand op het mobieltje en de PSP te spelen zijn. Een "jet-race" game: vliegen schieten en racen.The Incredible Machine
Wie kent hem niet, nu dus ook voor de mobile telefoon. Het spel is van origine van Sierra, ergens in de 90's verschenen. Door huishoudelijke apparaten aan elkaar te koppelen kunnen bizarre machines worden gebouwd die een bepaalde opdracht moeten uitvoeren.Office Wars
Een soort Sims-meets-The Office. Laat je loonslaaf uitgroeien tot directeur. Allemaal rare tiepetjes om uit te kiezen.Shock Blocks
Een block-game. Need I say more? Volgens Vivendi Games Mobile een "instant evergreen".Leisure Suit Larry: Love for Sail
Back to the roots met deze remake van een oude klassieker. Help Larry aan de pixel-dames.


Toekomst Space Giraffe wordt bepaald

Space Giraffe, de psychedelische on-rails shooter van Jeff Minter is in een kritiek stadium beland.
De game is op dit moment in alpha fase, met 32 levels. Gisteren is de game naar Microsoft gegaan, waar bepaald wordt of Microsoft het ziet zitten om deze game op Xbox Live Arcade te zetten.
Jeff Minter zelf is er vrij zeker van dat Microsoft de game goedkeurt:

"The release to MS is a little bit scary because we effectively get the go/no go for the whole thing on this submission, but damn me if it doesn't look gorgeous and I think it plays really nicely so I would be very surprised if we have any problems there," aldus Minter.

Crytek zal "Crysis engine" presenteren tijdens GDC

Crytek heeft aangekondigd dat ze hun nieuwe middelware engine CryENGINE2 zullen showen tijdens de Game Developers Conference 2007, die maart dit jaar in San Francisco zal plaatsvinden.


Crytekkies aan het werk

Ze zullen daar hun engine aan het publiek tonen, en aan de eventuele toekomstige licencees: professionele ontwikkelaars en modders zullen kennis kunnen maken met de tools en editors die Crytek heeft gebruikt om Crysis te maken.


Crysis is de eerste game die de CryENGINE2 gebruikt

Op de GDC zullen nog meer bekenden de revu passeren, o.a. Phil Harrison en Shigeru Miyamoto zullen keynotes presenteren.

Nieuwe screens van Uncharted: Drake's Fortune

We kennen Naughty Dog natuurlijk nog van de Jak & Daxter games op de PS2. Of de PS3 verblijd gaat worden met de komst van een Jak-game is nog afwachten, allereerst komen de heren en dames van Naughty Dog namelijk met Uncharted: Jake's Fortune. Veel is er nog niet bekend van de game, maar het zal zich op een tropisch eiland afspelen als we de trailer en screenshots mogen geloven. Van die laatste categorie heeft Naughty Dog er weer een paar vrijgegeven.

- met dank aan SToRM81 voor het melden op het FOK!forum en Cyberia18 voor het melden via de submit -

Shivering Isles voegt tien achievements toe aan Oblivion

De add-on voor the Elder Scrolls IV: Oblivion, Shivering Isles, zal tien achievements toevoegen aan de game die samen 250 punten op zullen leveren. Shivering Isles zal binnenkort te downloaden zijn van de Xbox Live Marketplace, en voegt naast een nieuwe lange questlijn ook een geheel nieuw gebied toe aan de wereld van Cyrodiil, een kaart van dit nieuwe gebied vind je overigens onderaan het bericht. De speler zal vrij kunnen reizen tussen het vaste land van Cyrodiil en deze eilanden.The Elder Scrolls IV: Shivering Isles zal deze lente te downloaden zijn voor Xbox 360 eigenaren, dit zal de Amerikanen $30 gaan kosten, en naar verwachting ons dus waarschijnlijk een vergelijkbaar bedrag in euro's. Mensen met de PC versie van Oblivion kunnen de add-on in de winkel halen.
Laatste reviews en specials
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
preview
WWE 2K20
special
Cosplay op GameForce 2019
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
©FOK.nl e.a.