Fisico: 'Volgend jaar wordt gemakkelijker'

Renault F1-coureur Giancarlo Fisichella denkt dat hij het volgend jaar makkelijker gaat krijgen. De Italiaan in Franse dienst reed de afgelopen twee jaar vrijwel altijd in de schaduw van Fernando Alonso.

In 2005 won Alonso de wereldtitel terwijl Fisischella regelmatig met pech zijn races moest afbreken. Ook in 2006 kan Fisichella maar sporadisch het tempo van zijn Spaanse teamgenoot te volgen. Volgend seizoen zal Alonso echter gaan rijden bij McLaren Mercedes en krijgt Fisichella een nieuwe teamgenoot, Heikki Kovalainen. "Volgend jaar wordt dus makkelijker voor mij, daar ben ik van overtuigd", aldus Fisichella.

"Alles is nu naar mijn hand gesteld. Als je drie jaar bij hetzelfde team zit voel je je sowieso heel goed. Je vind met je ingenieur nu de ideale afstelling en ik weet nu veel meer van de werkwijze van Renault", vertelt de Romein.

"We moeten gewoon een goede en betrouwbare wagen bouwen, zoals we dat vorig jaar en dit jaar al hebben gedaan. Het wordt volgend jaar echter wel iets moeilijker omdat we op andere banden gaan racen. Het ontwikkelen van de wagen tijdens de wintertests wordt dus heel belangrijk. We willen een goede prestatie neerzetten en we willen heel veel gaan testen met de Bridstone-banden."