Uitslagen België speelronde 2

Dit weekend werd in België de tweede speelronde van de competitie gespeeld. In deze speelronde moest landskampioen Anderlecht het opnemen tegen Germinal Beerschot. Club Brugge won vorige week met 5-0 van AA Gent en moest het dit weekend opnemen tegen Roeselare.

Anderlecht - Germinal Beerschot

Voor rust had titelkandidaat Anderlecht het lastig tegen de elf van Beerschot. Germinal speelde fris en fruitig als of er niks te verliezen viel. Anderlecht kwam net zoals vorige weekend al weer vroeg met een man minder te staan Vanden Borre werd na 45 minuten met twee gele kaarten van het veld gestuurd.

Anderlecht kwam na rust vrij gelukkig op voorsprong Boussoufa liet zich vrij gemakkelijk vallen en scheidsrechter Colemonts besloot een strafschop toe te kennen aan 'paarswit'. Germinal Beerschot was in de slotfase nog een aantal maal knap gevaarlijk, maar door doeltreffend optreden van keeper Zitka hield Anderlecht de drie punten thuis.

Roeselare - Club Brugge

Club Brugge staat na de monsterscore van vorige week (5-0) weer met beide benen op de grond. De thuisploeg kwam al vrij snel in de eerste helft op voorsprong na een verre ingooi kon Daan Vaesen met de punt van de schoen de bal achter doelman Stijnen schieten. Na een half uur spelen wist het thuisspelende Roeselare de elf uit Brugge nog meer pijn te doen Maiki zag zijn inzet achter de goalie van Club stuiteren.

Ook vlak na rust was Roeselare nog altijd gevaarlijk. Wederom wist Vaesen ver in te gooien en via De Vleeschauwer werd het 3-0. Na het derde doelpunt was de pijp leeg bij Roeselare en kon Club wat vaker aan de bal komen. In de slotfase scoorde Club via Jeanvion Yulu-Matondo en Salou en zij brachten de eindstand op 3-2.