Silly season update, editie augustus

In samenwerking met (en veel dank aan) sanger van het SPT-forum is dit de eerste van een serie updates over het huidige silly season. Wie rijdt waar volgend jaar?

Momenteel bevestigde coureurs

teamrijder 1rijder 2testcoureurs
Ferrari  Luca Badoer
Marc Gené
RenaultGiancarlo Fisichella  
McLarenFernando Alonso  
HondaJenson ButtonRubens Barrichello 
ToyotaRalf SchumacherJarno Trulli
BMWNick Heidfeld  
WilliamsAlexander WurzNico Rosberg 
Red Bull   
Toro Rosso   
Midland   
Super AguriTakuma Sato  

De geruchten

Team: Scuderia Ferrari

Bij Ferrari staat alles nog open! Blijft Michael Schumacher, stopt hij of vertrekt hij naar een ander team? Het laatste is nog het meest onwaarschijnlijk. Ferrari heeft volgens de geruchten een optie op Kimi Räikkönen, die verloopt in de 1ste week van augustus 2006. Als Ferrari deze optie niet opneemt, zou naar verluidt een afkoopsom van ¤ 5.000.000 naar Räikkönen gaan. Een droomduo bij Ferrari? Het lijkt wat onwaarschijnlijk, Schumacher en Räikkönen in één team! Gebeurt het wel, dan weet je waar je de dollars op moet inzetten. Als het aan Marlboro ligt gaat het wel degelijk gebeuren. Marlboro is bereid het sponsorbudget flink op te schroeven zodat Ferrari aan de salariseisen van beide heren kan voldoen.
Verwachting: Schumacher blijft, Massa wederom als tweede man. Dit kan echter nog afhangen van het resultaat dit seizoen!

Team: Renault F1

Bij Renault staat één ding vast: Giancarlo Fisichella mag het nog een jaar gaan doen. Als tweede coureur werden o.a. Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Mark Webber en Heiki Kovalainen reeds genoemd.
Verwachting: Renault kiest voor een topcoureur. Kimi Räikkönen lijkt de beste papieren te hebben. Kovalainen zal zich wederom in de rol van testcoureur moeten schikken.

Team: McLaren Mercedes

Ook hier staat één coureur vast, tenzij we een tweede Button-gate gaan meemaken. Fernando Alonso maakte heel vroeg al bekend in 2007 voor het team van McLaren te racen. Als tweede coureur zijn er diverse mogelijkheden voor het team uit Woking. Pedro de la Rosa doet het goed als vervanger van de naar huis gestuurde Montoya. In Gary Paffet hebben ze een goede testcoureur die ook kans maakt op het zitje. Andere serieuze gegadigde is GP2-sensatie Lewis Hamilton, die dit seizoen nog de kans krijgt een McLaren F1 te testen.
Verwachting: Alonso en de la Rosa. Hamilton in een testrol.

Team: Honda Racing F1

Eigenlijk staat alles bij Honda al vast. Enige speculatie is of Anthony Davidson aanblijft als testcoureur.
Verwachting: naast de race coureurs blijft Davidson als testcoureur bij de Japanse renstal.

Team: Toyota F1

Ook bij deze Japanse renstal staat al vast wie er volgend seizoen achter het stuur kruipen. Alleen de rol van testcoureur is nog onduidelijk.
Verwachting: Ricardo Zonta en Olivier Panis als testcoureurs.

Team: BMW Sauber F1

Na alle perikelen rond het contract van Villeneuve vooraf aan dit seizoen heeft BMW besloten pas laat de beslissing te nemen. Heidfeld staat vast. Namen die hier genoemd worden zijn onder andere Christijan Albers en Robert Kubica. Qua ervaring zou de Nederlander hier de beste papieren hebben.
Verwachting: Heidfeld en Kubica voor de race.

Team: Williams F1

Williams nam deze week de overwachte beslissing om Nico Rosberg en Alexander Wurz te bevestigen voor 2007. Met de Toyota motor moet Williams volgend seizoen de twee coureurs een aantrekkelijk pakket kunnen bieden. Voor de rol van testcoureur hoor je ook hier meerdere namen en Christijan Albers is daar één van.
Verwachting: Wurz en Rosberg racen zeker, voor de testrol is nog niets zeker.

Team: Red Bull Racing

Misschien wel het team waar de geruchten het eerst begonnen. David Coulthard lijkt zeker van een plekje. Volgens bronnen binnen het team vertrekt de racecoureur met de minste punten aan het einde van dit seizoen. Slecht nieuw voor Klien die acht punten achterligt. Testcoureur Robert Doornbos is een kandidaat voor het plekje, mede door de vergelijkbare rijstijl met Coulthard. Een andere naam is Vitantonio Liuzzi.
Verwachting: Coulthard en Doornbos voor de race. Testcoureur: een jonge Red Bull protegé.

Team: Scuderia Toro Rosso

Een team waarbij niets vaststaat, maar erg veel geruchten gaan er dan ook niet. Vitantonio Liuzzi en Scott Speed lijken de beste papieren te hebben.
Verwachting: Liuzzi en Speed!

Team: Midland F1

Ook hier staat niets vast. Het team van de Nederlander Christijan Albers heeft volgens de geruchten een goede aanbieding gedaan aan de Nederlander. Sponsorgeld zou hij niet meer mee hoeven brengen. Dit is overigens nog niet bevestigd! Tiago Monteiro heeft aangegeven graag bij het team te willen blijven. Begrijpelijk, na dit seizoen continu in de schaduw van Albers te hebben gereden zal er weinig interesse in hem zijn.
Verwachting: Albers en Monteiro.

Team: Super Aguri F1

Het team wat opgezet lijkt te zijn om Takuma Sato onderdak te bieden, kan rekenen op steun van Honda. Hierdoor kan het team volgend seizoen weleens een grote stap gaan maken. Takuma Sato is hierbij zeker van zijn plaats. Bevestigd is dat Aguri Suzuki een aanbieding gedaan heeft aan Christijan Albers. Anthony Davidson zou ook in de race zijn voor dit stoeltje. Sakon Yamamoto en Franck Montagny lijken ook nog in beeld te zijn.
Verwachting: Sato en Yamamoto.