FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 4 augustus 2006

'Fidel Castro snel weer beter'

Fidel Castro De Cubaanse leider Fidel Castro herstelt voorspoedig van de operatie die hij eerder deze week moest ondergaan. Dat heeft zijn minister van Volksgezondheid, Josť Ramon Balaguer, vrijdag gezegd tijdens een bezoek aan Guatemala. "We weten zeker dat Comandante Fidel snel beter wordt en dat hij spoedig weer bij ons is", zei de bewindsman. De staatsmedia op het communistische eiland hadden eerder gemeld dat Fidels 75-jarige broer Raķl de touwtjes stevig in handen heeft, hoewel hij nog niet in het openbaar is verschenen.

Castro maakte eerder deze week onverwacht bekend dat zijn broer hem tijdelijk vervangt. De 79-jarige 'LŪder Maximo' moest een operatie ondergaan na zware inwendige bloedingen. De mededeling leidde tot veel speculaties over de aanstaande dood van Castro, die sinds 1959 aan de macht is.

Vooral in de Verenigde Staten, al decennialang aartsvijand nummer 1 van het regime in Havana, worden de ontwikkelingen op Cuba nauwlettend gevolgd. De Amerikaanse regering liet woensdag weten dat zij, mocht Castro snel komen te overlijden, een overgang naar een democratisch bestel van harte zal steunen.

Japanse distributie Xbox stopgezet

Microsoft heeft de stekker getrokken uit de distributie van haar Xbox in Japan. Het is nooit een geheim geweest dat de verkopen van de Xbox in dit oostelijk gelegen land alleszins beroerd waren. Zelfs oude apparaten zoals de eerste generatie Gameboy Advance liepen de laatste tijd nog beter dan de Xbox. De reden hiervoor mag duidelijk wezen: er waren aanvankelijk weinig tot geen Japanse games dus de Japanners slikten het Amerikaanse product niet.

Met de Xbox 360 doet Microsoft er overigens alles aan om het in Japan een succes te laten worden, maar nog altijd lijken de Japanners niet warm te lopen voor een potje gamen op Microsofts makelij. Het is dus best wel eens mogelijk dat we over een paar jaar deze zelfde titel nog eens lezen, maar dan met het getal 360 achter 'Xbox' geplakt.

Annan belt Chirac en Bush over Libanon

Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties heeft vrijdag telefonisch overlegd over de situatie in het Midden-Oosten met de Franse president Jacques Chirac en diens Amerikaanse collega George Bush. Annan is bezorgd dat de meningsverschillen tussen beide landen een spoedige oplossing voor het conflict in de weg staan, aldus een woordvoerder.

De VN-ambassadeurs van Frankrijk en de Verenigde Staten zijn nog altijd in gesprek over de aanpak van de crisis. Parijs wil eerst een staakt-het-vuren, en dan pas praten over een internationale vredesmacht in de regio. Washington wil alleen een bestand als daarin de veiligheid van IsraŽl voldoende is gewaarborgd. Een resolutie in de Veiligheidsraad lijkt daardoor nog ver weg.

Annan heeft volgens zijn zegsman ook gebeld met de Britse premier Tony Blair, diens Libanese ambtgenoot Fouad Siniora en de Russische waarnemend minister van Buitenlandse Zaken Andrej Denisov. Hij vindt dat de onderlinge gesprekken tussen de permanente leden van de Veiligheidsraad over de te volgen koers, veel te veel tijd in beslag nemen, aldus de woordvoerder.

Koffi Annan
Kofi Annan

FIFA 07 aangekondigd

Ondanks het feit dat het jaarlijks verschijnen van een nieuwe FIFA net zo vanzelfsprekend is als oudjaarsdag op 31 december, kondigt EA het verschijnen van deze populaire voetbalgames toch altijd weer even netjes aan. Ook dit jaar zal FIFA weer alle officiŽle namen van de spelers bevatten, evenals de vele wereldwijde competities. Wel nieuw zijn de Interactieve Competities: een online mode waarin jij de club vertegenwoordigt die je in het echt ook steunt en speelt tegen de supporters van de echte tegenstanders van die club. Jouw speelresultaten zullen uiteindelijk invloed hebben op de positie van de clubs in de online ranglijst.

Daarnaast beweert EA dat de algehele gameplay en kunstmatige intelligentie van hoog niveau zullen zijn. Of dat daadwerkelijk het geval is, daar komen we 28 september achter, want dan verschijnt FIFA 07 in Europa, op elk bekend platform. Meer informatie is te vinden op de officiŽle site.Drie F.E.A.R. filmpjes

F.E.A.R., een shooter met daarin de nodige horror-elementen, zal naast de reeds verschenen versie voor de PC ook zijn opwachting op de Xbox 360 maken. Om het spel een beetje meerwaarde te geven zullen zowel de single- als de multiplayer nieuwe content bevatten. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Instant Action mode, waarin je zoveel mogelijk golven van vijanden moet zien te overleven.

Er zijn drie filmpjes verschenen van deze shooter, die vooralsnog gepland staat voor het einde van dit jaar.

Bekijk filmpje 1
Bekijk filmpje 2
Bekijk filmpje 3

Russen weren Madonna om kruisigingsact

Icoon Muziek Madonna mag haar eerste concert in Rusland niet op het Rode Plein in Moskou geven. Het spektakel met het kruis en de doornenkroon moet zo ver mogelijk weggehouden worden van de orthodoxe heiligdommen in het stadscentrum. Deze verklaring gaf de Russische krant Kommersant vrijdag voor het verplaatsen van het optreden naar het zuiden van de stad.

De Amerikaanse zangeres hangt tijdens de show net als Jezus aan het kruis en draagt een doornenkroon. Rusland is niet het enige land waar commotie is ontstaan over de act. Donderdag veroordeelden katholieken, moslims en joden in Rome de beslissing van Madonna om de nep-kruisiging zondag op te voeren tijdens haar concert in de Italiaanse stad. Het optreden heeft dan plaats vlakbij Vaticaanstad.


Madonna
Madonna hangt net als Jezus aan het kruis

Veel overlast door regen

Icoon Weer In verschillende delen van het land heeft heftige regenval voor veel wateroverlast gezorgd. Vooral in Drenthe kreeg de politie in een paar uur zo'n tachtig meldingen van waterproblemen. Vooral kelders liepen vol met water. In dierenpark Emmen liepen enkele dierenverblijven onder water. Ergens anders in de stad begaf een dak van een kartcentrum het onder het gewicht van het water.

In Leeuwarden waren eveneens grote problemen. Straten stonden blank, kelders waren volgelopen met water en tunnels moesten afgesloten worden. In Zeeuws-Vlaanderen hebben vooral boeren last van de regen. De regenbuien hebben de gewassen vernield.

In het verkeer waren er meer ongelukken dan gewoonlijk. Ondanks dat waren er nauwelijks files in het land. De Verkeersinformatiedienst (VID) merkte duidelijk dat veel Nederlanders op vakantie zijn.


Regenoverlast
Er waren meer ongelukken dan normaal

Vierdaagseloper stierf na de finish

Icoon BinnenlandsDe zoon van ťťn van de lopers die tijdens de Vierdaagse stierven, beweert dat de dood van zijn vader niet te wijten is aan de wandelmars. De man overleed namelijk pas uren na het passeren van de finish.

De man had de finish al rond de middag bereikt. Vervolgens is hij nog naar een camping in Groesbeek gefietst. Pas later op de dag, nadat hij een douche had genomen, werd de 65-jarige man onwel. Volgens zijn zoon is hij gestorven aan meerdere hartinfarcten en een aneurysma. "Mijn vader voelde zich prima toen hij terugkwam op de camping. Hij zei wel tegen mijn moeder dat hij de laatste vijf kilometer zwaarder had gevonden dan andere jaren. Hij is geen slachtoffer van de Vierdaagse en de Vierdaagse mag geen slachtoffer worden van zijn overlijden."

Tijdens de eerste - en meteen ook de laatste - Vierdaagsedag van dit jaar kwamen twee marslopers om het leven. De andere overleden wandelaar werd enkele kilometers voor de finish onwel.

Met dank aan calvobbes en J-DOGG voor de submit.

Verdonk door rechters op vingers getikt

Icoon PolitiekVreemdelingenrechters zijn het vaak niet eens met Rita Verdonk (minister van Vreemdelingenzaken en Integratie). De argumentatie die gebruikt wordt bij het besluit om een asielzoeker uit te zetten is vaak niet in orde. Regelmatig heeft er geen onderzoek plaatsgevonden naar het verhaal van de vreemdeling of is de beslissing zelfs strijdig met de wet.

Dat is gebleken uit onderzoek dat het Algemeen Dagblad naar 120 vonnissen van vreemdelingenrechters tussen eind februari en half juli verricht heeft. In 75 procent van de zaken is de rechter het niet eens met het besluit van minister Rita Verdonk. Uit eigen cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zou blijken dat ze maar 21 procent van de zaken heeft verloren in het eerste half jaar.

De Amsterdamse vreemdelingenrechter Baldinger zegt het zorgelijk te vinden dat de IND bewijs van vreemdelingen afdoet als onbetrouwbaar en betwijfelt hun werkwijze. De IND wordt echter ondersteund door de Raad van State, het rechtsorgaan dat het laatste woord heeft in asielgeschillen en bijna altijd de overheid in het gelijk stelt. De Raad van State bekijkt alleen of de wet juist is toegepast. Na een afwijzingsbesluit van de Raad van State kan de asielzoeker alsnog een beroep doen bij het Europese Hof voor de Mensenrechten. Het Europese Hof heeft Verdonk al eerder op de vingers getikt in verband met het negeren van door vreemdelingen geleverd bewijs.

Britse verkoopster krijgt ontslag via sms

Icoon Telecom Met de huidige stand van de technologie is iemand veel sneller te ontslaan dan vroeger. Een verkoopster in Groot-BrittanniŽ is ontslagen via een sms toen ze ziek thuis zat. "We hebben je diensten niet meer nodig. Bedankt voor je tijd bij ons". Zo luidde het ontslagberichtje aan de 21-jarige Katy Tanner.

Het betreffende bedrijf, piercing- en juwelenwinkel Blue Banana uit Cardiff, vindt dat het niets verkeerd heeft gedaan. "We zijn een bedrijf met veel jonge werknemers en sms'en is onderdeel van de jeugdcultuur. De werknemer wordt bovendien de moeite en kosten bespaard naar het werk te komen om daar enkel te horen dat je bent ontslagen", aldus de filiaalhouder.

Tanner vindt de gang van zaken echter niet eerlijk. "Als je ziek bent, moet je ook bellen. Het feit dat ze mij per sms ontslaan is dus meten met twee maten". Een hooggeplaatste medewerker van Blue Banana heeft gezegd dat wordt onderzocht of sms'en wel de meest geschikte manier was om iemand de laan uit te sturen.

Wederom rode kaart voor Rooney

Tijdens de eerste wedstrijd van het Amsterdam Tournament eiste Wayne Rooney vrijdagavond een hoofdrol op. In de wedstrijd tegen Porto zette de spits van Manchester United zijn ploeg eerst met een fraaie lob op een 2-0 voorsprong, maar even later werd hij met rood van het veld gestuurd.

Van dichtbij zag arbiter Ruud Bossen hoe Rooney zijn hand in het gezicht van verdediger Pepe drukte. De rode kaart riep herinneringen op aan het WK voetbal, toen werd Rooney in de wedstrijd tegen Portugal wegens natrappen van het veld gestuurd.

Manchester United won de wedstrijd tegen de Portugezen met 3-1.

Ricksen mag weg bij Rangers

Fernando Ricksen heeft van Glasgow Rangers het advies gekregen op zoek te gaan naar een nieuwe club.

"Ik heb hem verteld dat het misschien beter is als hij vertrekt en een andere omgeving gaat ontdekken", aldus Paul Le Guen, manager van de Schotse club. "Ik heb hem gevraagd daar over na te denken."

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte de voormalig speler van AZ problemen in het vliegtuig naar Zuid-Afrika en werd daardoor door Le Guen naar huis gestuurd. Terug in Schotland onderging hij therapie in een speciale kliniek in Londen om zijn agressiviteit beter onder controle te krijgen.

Zwemmen: Dekker pakt goud; 'VdH' brons

Icoon SportInge Dekker heeft bij de strijd om de Europese titel op de 100 meter vlinderslag een gouden medaille gewonnen. Haar tijd was 58,35 seconden. Eerder op de dag veroverde Pieter van den Hoogenband brons op de 100 meter vrije slag.

Eerder deze week behaalde Dekker al zilver op de 4x100 vrije slag estafette. Ze won nog nooit een individuele medaille op een groot internationaal toernooi. Dekker was "super blij" met haar eerste titel. "Ik wist vooraf dat ik kans maakte. Maar ik heb een beetje een naam opgebouwd dat ik het in de finale nooit kan afmaken. Ik ben blij dat ik daar nu eindelijk vanaf ben."

Van den Hoogenband won dus brons. De olympisch kampioen en houder van het wereldrecord was in de eindstrijd niet opgewassen tegen de titelverdediger, wereldkampioen Filippo Magnini, en de verrassend sterke Zweed Stefan Nystrand.

"Ik kwam dichtbij, maar het was net niet genoeg, helaas. Maar voor hetzelfde geld kukel je nog van het podium af", zo luidde Van den Hoogenbands reactie. "Ik heb mee kunnen doen om de medailles, dus ik ben tevreden. Ik heb weer een stap voorwaarts gezet. Dat is voor mij op dit moment het belangrijkste."

Het was overigens de 13e medaille op een EK voor 'VdH'. Hij evenaart daarmee het record van Aleksandr Popov. Popov won op acht EK-toernooien tien keer goud, twee keer zilver en ťťn keer brons. Van den Hoogenband staat na vijf EK's op acht keer goud, vier keer zilver en ťťn keer brons.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

O'Neill nieuwe trainer Aston Villa

Martin O'Neill is de nieuwe trainer van Premier League-club Aston Villa. De Noord-Ier volgt David O'Leary op, die vorige maand opstapte. De voetballer was na zijn vertrek bij Celtic, vorig jaar mei, om persoonlijke redenen niet meer actief bij een club.

De 54-jarige O'Neill was eerder werkzaam bij Wycombe Wanderers, Norwich City, Leicester City en Celtic. Met Celtic wist hij driemaal kampioen van Schotland te worden en in 2003 de finale van de UEFA Cup te bereiken.

DSB-stadion officieel geopend

De opening van het nieuwe stadion van AZ, het DSB-stadion, is vanavond opgeluisterd met een wedstrijd tegen het Engelse Arsenal. De Alkmaarders gingen met 0-3 ten onder ten onder tegen de finalist van de Champions League van afgelopen seizoen.

Nadat de eerste paal op 18 december 2004 werd geslagen is na een jaar en een kleine acht maanden het stadion helemaal speelklaar. Aan het begin van de avond werd het DSB-stadion, dat met 17.000 toeschouwers uitverkocht was, officieel geopend. Voorzitter en hoofdsponsor Dirk Scheringa hees de AZ-vlag, die bij het afscheid van de Alkmaarderhout was meegenomen, in top. Verder hield NOCNSF-voorzitter Erica Terpstra een toespraak en presenteerde de selectie zich aan het publiek.

Bij Arsenal ontbrak onder meer Thierry Henry. Zowel Henry als ook Fredrik Ljungberg kregen extra rust. Daarnaast waren ook Gael Clichy, Philippe Senderos, Ashely Cole en Abou Diaby afwezig. Bij AZ was enkel Martijn Meerdink niet van de partij, omdat hij vandaag voor de tweede maal vader werd.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Arsenal, maar een schot van Flamini werd gestopt door AZ-goalie Didulica. In de vijftiende minuut was er een kans voor Robin van Persie, maar hij wist die niet te verzilveren. In de achttiende minuut was de eerste echte kans voor AZ, via Danny Koevermans, maar de bal ging net over het doel.

In de 22e minuut moest David Mendes da Silva het veld verlaten wegens een verrekte hamstring, en werd vervangen door Julian Jenner. In de 23e minuut van de wedstrijd was er een kans voor AZ via Arveladze, maar Koevermans kon net niet bij de bal. In de 36e minuut was het Arsenal dat het allereerste doelpunt scoorde in het DSB-stadion. Gilberto Silva was het die de 1-0 binnen kopte.

Op slag van rust was het Stijn Schaars die geblesseerd het veld moest verlaten. Rogier Molhoek kwam aan het begin van de tweede helft voor hem in het veld. Maartens Martens verving Cziommer, Moussa Dembele was de vervanger van Koevermans, en ook onder de lat was er een wisseling van de wacht, Khalid Sinouh was de vervanger van Didulica.

Door een fout van doelman Sinouh wist Arsenal de stand in de 51e minuut te verdubbelen naar 2-0. De aanval werd opgezet door Van Persie, aanvankelijk wist Sinouh de bal nog te stoppen, maar Adebayor wist in de rebound alsnog de bal in het net te krijgen. Even later was het zelfs bijna 3-0, maar Van Persie schoot op de paal. In de 63e minuut stuurde Louis van Gaal vier nieuwe spelers het veld in: Opdam, Steinsson, Gudjohnsson en Lens vervingen Mathijsen, Jenner, Arveladze en Jenner.

In het vervolg van de wedstrijd gingen de Alkmaarders wel een stuk beter spelen, al kwam het niet echt tot grote kansen. Scheidrechter Van Egmond gaf Arsenal in de 72e minuut een penalty nadat doelman Sinouh een overtreding maakte op Robin van Persie. Van Persie nam de strafschop zelf en schoot hem onberispelijk in. Daarna waren er nog een paar kansjes, maar echt gevaarlijk werden gene van beide ploegen niet meer.

Fabriek deels aansprakelijk voor ziekte

Icoon JustitieDe asbestverwerkende fabriek Eternit in Goor is deels aansprakelijk voor het ontstaan van de dodelijke ziekte mesothelioom die door asbestblootstelling is veroorzaakt. Dat heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam bepaald.

De uitspraak kwam in een kort geding dat door de nabestaanden van een onlangs overleden zelfstandige aannemer was aangespannen tegen de fabrikant.

De rechter heeft Eternit veroordeeld tot het betalen van 20.000 euro schadevergoeding aan de nabestaanden van Dirk Okker uit Stad aan het Haringvliet op Goeree Overflakkee. Er was 50.000 euro geŽist. De man, die 59 jaar is geworden, heeft vanaf 1962 tot in 1994 met asbestplaten gewerkt. Volgens de uitspraak van de rechter is niet alleen Eternit, maar ook Okker zelf voor 50 procent aansprakelijk voor het oplopen van mesothelioom.

Eternit moet, aldus de uitspraak, tussen 1969 en 1979 afgeweten hebben van de gevaren die het werken met asbest met zich meebrengt. De fabriek had daarover betere voorlichting moeten geven. Vanaf '79 had Okker zich beter op de hoogte moeten stellen van die gezondheidsrisico's.

Eternit heeft vanaf 1979 haar asbestproducten voorzien van een geelgekleurd waarschuwingsetiket. Hierop staat onder meer op vermeld dat bij bewerking fijn stof kan ontstaan dat asbest bevat en dat het inademen van dit fijne stof in hoge concentraties vermeden moet worden. De fabrikant liep hiermee vooruit op het Etiketteringsbesluit van 1984.

Aan de hand van rapporten van deskundigen van voor 1979 had volgens de rechter Eternit al eind jaren zestig kunnen weten dat het verwerken van asbestplaten, waarmee Okker werkte, niet ongevaarlijk was. De arbeidsinspectie had in 1971 dan wel een folder uitgegeven met waarschuwingen, maar dat betekende dus niet dat Eternit geen informatie hoefde te geven, aldus de uitspraak.

Paris Hilton kust Nederlandse jongen

Paris HiltonEen Nederlandse jongen heeft gezoend met Paris Hilton. Hij kwam de steenrijke Amerikaanse hotelerfgename vorige week tegen in een club in Palma de Mallorca. Dat vertelde hij vanochtend in het Radio 538-programma Evers Staat Op.

De vakantievierende Robert kreeg een kus van de zangeres, die momenteel ook in Nederland een hitje scoort met Stars Are Blind. Zijn broer maakte foto's van het tafereel. Deze staan op de site van het radioprogramma. Hilton gaf de Nederlander ook nog gratis champagne en haar telefoonnummer, zei hij.

Robert denkt desondanks niet dat er meer in zit voor hem. "Ik heb geprobeerd te bellen, maar ze neemt haar telefoon niet op. En ik hoorde dat ze afgelopen weekeinde ook weer bij haar ex-vriendje was."

Paris hilton zoent Nederlandse jongen
Paris hilton zoent Nederlandse jongen (foto's: site Evers Staat Op)

Bomaanslagen in het zuiden van Turkije

Icoon AanslagZeker dertien mensen zijn gewond geraakt bij twee bomaanslagen in de Zuid-Turkse stad Adana. Eťn van hen is er ernstig aan toe. Onder de gewonden zijn zeker vijf agenten en twee agenten in opleiding, zo liet de politiechef van de stad weten.

Op dit moment zijn de aanslagen nog niet opgeŽist, maar het vermoeden bestaat dat Koerdische extremisten de ontploffingen hebben veroorzaakt. Zij hebben de afgelopen maanden al meerdere aanslagen in Turkije gepleegd.Met dank aan IronMikey voor de submit.

Oprichter Wikipedia houdt pleidooi voor kwaliteit

Logo WikipediaDe oprichter van Wikipedia wil kwalitatief betere bijdragen krijgen voor zijn internetencyclopedie. Jimmy Wales riep internetters vrijdag op om meer nadruk te leggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

"Hoewel we ons altijd ten doel hebben gesteld net zo goed of beter te worden dan de encyclopedie Britannica, zijn we er nog niet. We kunnen niet langer tevreden zijn met een toenemend aantal bijdragen en moeten onze aandacht verleggen van groei naar kwaliteit", aldus Wales. Hij deed zijn oproep aan het begin van 'Wikimania', een driedaagse bijeenkomst van driehonderd fervente Wikipedia-gebruikers.

De online encyclopedie heeft al meer dan 1,2 miljoen Engelstalige artikelen geplaatst sinds de oprichting in 2001. De interactieve encyclopedie is inmiddels ook in andere talen te raadplegen, waaronder het Nederlands, Duits en Portugees. De Nederlandse editie van Wikipedia telt meer dan 216.000 bijdragen.

Door het succes van Wikipedia zijn er tal van andere producten rondom de encyclopedie ontwikkeld. Onder de paraplu van Wikimedia zijn onder meer woordenboeken, lesmateriaal voor scholen en verzamelwerken van bekende quotes samengesteld. Achter Wikimedia zit een organisatie zonder winstoogmerk.

Wat is Dit: Opgave 35 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Er komt een PS1/2 memory adapter voor PS3

Op de PlayStation 3 (te koop vanaf 17 november) kun je naast PS3 games ook je oude PSOne en PS2 games spelen. Het jammere is echter dat er geen gleuven voor de oude memory cards in de PS3 zitten.

Sony heeft daar iets op gevonden en komt met een speciale adapter die op de harde schijf van de PS3 een soort van Virtual Memory Card creŽert:

Hoeveel de adapter gaat kosten is nog niet bekend.

Alonso bestraft voor rijgedrag

Fernando Alonso krijgt morgen in iedere kwalificatiesessie twee strafseconden op zijn snelste tijden. De Spanjaard wordt door de stewards bestraft vanwege "onnodige, onacceptabele en gevaarlijke" acties tegen Robert Doornbos in de tweede vrije training van vandaag.

De regerend wereldkampioen krijgt allereerst een seconde straftijd voor zijn aggressieve gedrag richting Doornbos, toen Alonso vond dat deze hem ophield. Aan de hand van videobeelden oordeelden de Hongaarse stewards dat Alonso handgebaren naar de Nederlander maakte toen hij hem inhaalde en vervolgens in bocht 1 hard afremde, zodat Doornbos een ontwijkende actie moest uitvoeren. De tweede strafseconde wordt uitgedeeld omdat de betreffende inhaalactie plaatsvond op een deel van het circuit waar een gele vlag werd getoond.

Alonso had al een waarschuwing staan na een eerder incident waarbij hij driftig gebaarde naar een langzamere deelnemer. Alonso verdedigde zijn gedrag tegenover de stewards met zijn mening dat dit soort acties wel vaker gebeuren op de baan. "Om de een of andere reden wordt er dit weekend opeens de nadruk op gelegd." Alonso verklaarde niet bang te zijn voor zijn voorsprong van elf punten op Michael Schumacher en overweegt niet zijn gedrag voortaan aan te passen.

Massive Multiplayer Pong

Bezoekers van de SIGGRAPH 2006 beurs (Special Interest Group on Graphics and Interactive Techniques) hebben iets bijzonders mee mogen maken, een multiplayer sessie Pong, met 3000 man.

De zaal waarin gespeeld werd was opgedeeld in twee delen, links speelde tegen rechts. De manier waarop gespeeld werd was vrij uniek, elke speler kreeg een stok in zijn (of haar) hand met daarop twee kleuren, groen en rood. Er schenen felle lampen op de mensenmassa en bij groen ging het streepje omhoog, bij rood ging deze omlaag.

Dit zag er ongeveer zo uit:

Meer info over SIGGRAPH vind je op de site van de beurs.

Wekelijkse hardwareverkopen Japan

Deze week een gigantische sprong voor de Xbox die vanuit het niets 11 exemplaren verkocht. Een stijging die niet in percentages uit te drukken is!

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2006
DS Lite176.853262.4533.369.827
PSP42.60435.9381.066.723
PS226.45122.288856.244
X3602.2461.47263.394
GBA SP2.2292.953176.814
GB Micro1.7661.410109.516
Nintendo DS1.5306.344949.744
Cube1.0391.07659.513
Xbox1101.610
GBA9202.922

Senko no Ronde niet foutloos

De arcade-top-down shooter Senko no Ronde Rev.X van G.rev heeft een aantal fouten in de online mode. Dit heeft G.rev vandaag officieel toegegeven.

Er zijn inmiddels een flink aantal kopers die zich met de klachten bij G.rev gemeld hebben en G.rev heeft op de website gezegd dat ze er alles aan gaan doen om het op te lossen.

Senko no Ronde is sinds een weekje te koop in Japan, een Westerse release is nog niet aangekondigd.

Inge Dekker wint goud

Inge Dekker heeft bij de strijd om de Europese titel op de 100 meter vlinderslag een gouden medaille gewonnen. Haar tijd was 58,35 seconden.

Eerder deze week behaalde Dekker al zilver op de 4x100 vrije slag estafette. Ze won nog nooit een individuele medaille op een groot internationaal toernooi. Zilver ging naar de Slowaakse Martina Moravcova in 58,98. Het brons was voor Alena Poptsjanka uit Frankrijk in 59,06.

Dekker was "super blij" met haar eerste titel. "Ik wist vooraf dat ik kans maakte. Maar ik heb een beetje een naam opgebouwd dat ik het in de finale nooit kan afmaken. Ik ben blij dat ik daar nu eindelijk vanaf ben"

Luigi´s Mansion 2, en andere roddels uit de EGM

Elke maand heeft het Amerikaanse gamesmagazine een roddel-geruchten rubriek met daarin een aantal interessante geruchten. In het nieuwste nummer komen de volgende geruchten aan bod:

Nintendo komt met een opvolger van Luigi's Mansion voor de Wii. De Wiimote zou gebruikt kunnen worden als zaklamp en stofzuiger
Crysis komt in 'spin-off' vorm naar de next-gen consoles
Er komt een nieuwe Prince of Persia voor de next-gen consoles
Een Halo-game zal tegelijk met de handheld van Microsoft uitkomen
De nieuwe Elder Scrolls game zal in de zomer van 2007 uitkomen
Bij de launchgames van de Wii zullen gratis 'Virtual Console' games meegeleverd worden (waarschijnlijk via codes voor gratis downloads)

Avondoverzicht EK zwemmen dag 5

Vanavond werden er weer een aantal (halve) finales gezwommen waarin Nederlanders in actie moesten komen. Hieronder een overzicht van de Nederlandse inbreng.

Inge Dekker heeft vandaag haar eerste grote prijs op een internationaal toernooi behaald. Dekker zwom haar lievelingafstand de 100 meter vlinderslag in een nieuw persoonlijk record 58.32. Dekker trainde jarenlang bij Dirck Bergsma in Dordrecht.Sinds kort behoort Dekker tot het team van Pieter van den Hoogenband in Eindhoven. Op het EK in Boedapest verbeterde de vlinderslagspecialiste op alle afstanden die ze zwom haar pr.

Chantal Groot kon niet meekomen in het geweld van de finale op de 100 meter vlinderslag. De Amsterdamse moest het in 59,89 genoegen nemen met een achtste plaats. De limiet liep Groot net als gisteren weer mis.

Pieter van den Hoogenband kon op de 100 meter vrije slag zijn succes van woensdag niet evenaren. VDH tikte als derde aan in een tijd van 48,94. De wereldrecordhouder haalde wel de door zichzelf opgelegde doelstelling: een tijd onder de 49 seconden zwemmen. De winnaar van goud werd de Italiaan Magnini.

Hinkelien Schreuder is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van de 50 meter rugslag. Hoewel ze in de halve eindstrijd als derde in eindigde was haar tijd niet genoeg om morgen de finale te mogen zwemmen. Ze eindigde als negende. Ook Linda Bank kwam vanavond in actie voor haar halve finale op de 200 meter vrij. Ondanks een persoonlijk record (2.01,16) kon Bank zich niet plaatsen voor de finale van morgenavond.

Mijlpaal voor Sijsling en Haase

De Nederlandse tennissers Robin Haase en Igor Sijsling hebben in Saranks voor het eerst in hun loopbaan de halve finales van een challengertoernooi bereikt.

Haase maakte in de kwartfinales gehakt van de als tweede geplaatste Kazak Alexei Kedriouk met 6-0 en 6-1. Sijsling had wat meer moeite met de Rus Yuri Schukin, maar trok de wedstrijd uiteindelijk met 6-7, 6-1 en 6-4 naar zich toe. In de halve finale moeten beide Nederlanders het tegen elkaar opnemen.

[Upd] [CCWS] Da Matta kritiek na crash

Cristiano da Matta is zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd nadat hij tijdens een test op het circuit Road America in Ohio in botsing was gekomen met een hert. De Braziliaanse ChampCar-kampioen van 2002 is inmiddels geopereerd en ligt op de Intensive Care.

Da Matta raakte het hert net voor bocht zes, waar doorgaans snelheden van rond 250 km/h worden gereden. Na de aanrijding, waarbij het dier de cockpit in sloeg, reed de Braziliaan, waarschijnlijk buiten bewustzijn, rechtdoor en crashte hard in de bandenstapels. Na het ongeluk werd hij per helikopter naar een ziekenhuis in Neenah, Wisconsin vervoerd, waar hij werd geopereerd aan bloedingen in zijn hoofd.

Volgens een arts van het ziekenhuis is de coureur momenteel nog in kritieke toestand. De 24 uur na de operatie zijn cruciaal voor een goed herstelproces, omdat een terugkerende bloeding de druk op de hersenen kan vergroten.

Da Matta was kampioen in de Indy Lights in 1998, voordat hij het jaar erop debuteerde in de ChampCars, waar hij in 2002 kampioen werd. In 2003 en 2004 reed hij twee teleurstellende seizoenen in de Formule 1 voor Toyota en keerde in 2005 terug naar Amerika.

Update:
Bij Da Matta is een subdurale hematoom vastgesteld, een bloeding tussen het harde hersenvlies en de schedel, meestal veroorzaakt door een gesprongen ader. Hij heeft verder een CT-scan ondergaan en wordt momenteel in een kunstmatig coma gehouden.

RuSport heeft vandaag haar andere wagen, bestuurd door Justin Wilson, niet meer ingezet tijdens de tweede testdag op Road America.

Update @ 18.36u:
De woordvoerdster van Road America, Julie Sebranek, zei in een interview dat ze nog nooit had gehoord van een vergelijkbaar ongeluk op de baan. De baan wordt volgens haar omgeven door een stevig hek met prikkeldraad erop van bijna twee-en-een-halve meter hoog. Wel gaf Sebranek toe dat er gevallen bekend zijn van herten die over zulke hoge hekken zijn gesprongen.

Een woordvoerder van het Theda Clark Memorial Hospital wilde niet ingaan op de huidige toestand van de coureur.


Da Matta (l) op het podium, afgelopen zondag

Verdachten mishandeling boxer aangehouden

Icoon PolitieTwee verdachten van de diefstal, verwaarlozing en mishandeling van een hond zijn donderdagavond in Venray door de politie aangehouden. De hond, een boxer, moest worden afgemaakt nadat hij woensdag werd gevonden. Het beest was gedwongen geweest achter een auto aan te rennen en was een flink stuk over de weg meegesleurd.

Het gaat om een 21-jarige vrouw en een 20-jarige man, beiden van Poolse afkomst. In hun verklaring stellen zij de hond aan de trekhaak van de auto te hebben vastgelegd en vervolgens te zijn 'vergeten' het dier los te maken voordat ze wegreden.

De twee zijn aangehouden na een tip van een buurtbewoner en zal vrijdag verder worden verhoord. De politie doet nog verder onderzoek in zaak.

De mishandelde boxer werd in een leegstaande woning in Venray aangetroffen. Het beest, dat in begin juli in Grubbenvorst was gestolen, had over het hele lijf schaaf-, brand- en schroeiplekken. De kussentjes onder de voeten van de hond waren bijna volledig weggesleten.


De mishandelde hond, de ernstigste verwondingen zijn niet zichtbaar

[upd] Belgische inbreker overleden na inbraak

MisdaadIn het Belgische Maasmechelen is gisternacht een inbreker vermoedelijk doodgeslagen door buurtbewoners. De 28-jarige crimineel werd rond 03.00 uur betrapt door drie bewoners die met vakantie wilden vertrekken. Daarop hebben enkele andere inwoners hem achtervolgd en te grazen genomen.

Wat er precies is voorgevallen, is nog onduidelijk. De inbreker zou een mes bij zich hebben gehad en agressief zijn geweest. Toen de politie ter plekke kwam, leefde de zwaargewonde inbreker nog. In het ziekenhuis overleed hij. Het resultaat van de lijkschouwing wordt later vandaag bekendgemaakt.

Update 17.25
Op het lichaam van de inbreker zijn maar weinig sporen van ernstig geweld of letsel gevonden, zo maakte het parket van Tongeren bekend na lijkshouwing. Volgens de burgemeester van Maasmechelen zou het om een ongeluk gaan. "Het gaat hier niet om een lynchpartij of een afrekening, maar om een spijtig voorval waarbij iemand overleden is die op heterdaad betrapt werd."

Met dank aan LSDsmurf en lemti voor de submit.

75 verkeersborden gestolen in Noord-Holland

Icoon OpmerkelijkVelen zullen al wel eens een verkeersbord hebben gejat, leuk om in bijvoorbeeld je kamer op te hangen. Dit is natuurlijk vervelend voor de politie, maar een zo'n bordje is snel vervangen. Maar dan moet het wel bij ťťn blijven, en niet zoals in de gemeenten Schermer en Wormerland een stuk of 75.

De beheerder Schermer van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, HHNK, ontdekte de verdwijning vorige week, en was nogal verbaasd. "Hij was een dag eerder teruggekomen van vakantie en had toen al even een rondje door het gebied gemaakt, gewoon om te kijken of alles er nog goed bij lag", vertelt een woordvoerdster. "Tijdens zijn officiŽle controleronde een dag later zag hij dat er ineens 25 verkeersborden weg waren. Het moet in de nacht van 24 op 25 juli zijn gebeurd."

De beheerder nam hierna contact op met zijn collega in Wijdewormer en ook daar bleken verkeersborden verdwenen te zijn. In die gemeente waren er 35 foetsie. Tijdens een controle in de hele gemeente Wormerland bleken nog eens vijftien borden verdwenen te zijn.
Met dank aan Boesh voor de submit.

Minibikes harder aangepakt door justitie

Icoon JustitieJustitie wil een einde maken aan de opmars van de populaire minibike. Volgens Justitie zijn de 40 centimeter hoge motortjes levensgevaarlijk. Zo zouden de remmen vaak niet goed zijn en is het sturen moeilijk door de lastige houding op de kleine motor. Bovendien zien automobilisten de minibikes gemakkelijk over het hoofd. Wie vanaf vandaag op de weg met zo'n bike betrapt wordt is ťn zijn bike ťn 400 euro kwijt.

Het OM maakt zich zorgen omdat er al duizenden van de dingen verkocht zijn. De motorfietsjes kosten vaak nog geen 150 euro en worden ook veel weggegeven bij nieuwe telefoonabonnementen of op de kermis. Hierdoor rijden ze steeds vaker op de openbare weg. Het OM pleit voor een algeheel verkoopverbod.

Met dank aan TazzatNL voor de herschreven submit.

'Seks met kinderen is een heilig ritueel'

Icoon Justitie Een Amerikaanse man die aangeklaagd is voor het seksueel misbruiken van kinderen met fysieke en geestelijke afwijkingen stelt voor de jury dat seks met kinderen een heilig ritueel is, dat beschermd is door het burgerlijk recht.

Philip D. is de leider van een kerk die de 'Arcadian Fields Ministeries' heet. Hij is in de Amerikaanse staat Ohio aangeklaagd voor 74 zaken, waaronder verkrachting van kinderen, het laten zien van geslachtsdelen aan minderjarigen en het toedienen van drugs aan minderjarigen. Al zijn slachtoffers, behalve eentje, waren jonger dan 13 jaar. "Ik ben een pedofiel. Ik ben al twintig jaar een pedofiel. De enige reden dat ik aangeklaagd wordt voor verkrachting, is omdat niemand gelooft dat kinderen toestemming kunnen geven aan seks. De rol van mijn 'ministry' (kerk, red.) is om deze zaken uit de rechtszalen te halen", aldus de verdachte.

De kans is zeer groot dat de man levenslang de cel in moet. Bij het misbruiken van acht kinderen staat dat normaal gesproken al vast. Deze man heeft veel meer kinderen misbruikt. D. is advocaat voor zichzelf. De man weigert door zijn geloof een advocaat in dienst te nemen. De rechtbank heeft gesteld dat hij zelf de advocaat mag zijn, mits hij zijn door de rechtbank aangewezen advocaat als adviseur behoudt.

Voorzitter pedopartij van werk ontslagen

Icoon BinnenlandsMarthijn Uittenbogaard, de voorzitter van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), ook wel 'pedopartij' genoemd, staat op het punt ontslagen te worden. Dit omdat zijn werkgever op geen enkele manier geassocieerd wil worden met de partij of Uittenbogaards pedofiele gedachtegoed. Gisteren ontving Uittenbogaard een brief waarin hem de ontslagregeling voorgesteld wordt.

De affaire begon toen het NRC Handelsblad afgelopen zaterdag een interview publiceerde met de PNVD-voorzitter. Hierin stond onder andere dat hij werkt in de spoelkeuken van een verzorgingstehuis en dat dat geen probleem was, zolang de naam van het tehuis niet in de media kwam. In reactie hierop publiceerde website Geenstijl.nl toen deze naam. De directie van het verzorgingstehuis reageerde hierop direct door Uittenbogaard aangetekend een ontslagbrief te schrijven. Als het aan de directie ligt, eindigt zijn arbeidscontract per 31 augustus aanstaande en blijft hij tot die tijd betaald thuis. Uittenbogaard heeft het tehuis overigens laten weten niet akkoord te gaan met het ontslag.

Uittenbogaard was tot nu toe het enige PNVD-bestuurslid dat als gevolg van zijn bestuurslidmaatschap nog geen problemen in zijn privťleven had gekregen. Secretaris Norbert de Jonge werd eerder al van zijn opleiding verwijderd en penningmeester Ad van den Berg heeft van de camping moeten vluchten waar hij woonde.

Opvallend in deze zaak is dat een van de standpunten van de PNVD is dat discriminatie toegestaan moet zijn, ook voor werkgevers. (Zie het partijprogramma, punt 6.21.) Uittenbogaard in NRC: "Een werkgever moet zelf weten wie hij aanneemt. Als hij prettig werkt met vrouwen moet hij er honderd mogen aannemen. Dat homo's klagen dat ze niet mogen meedoen aan gemengde danswedstrijden vind ik overdreven. Die zijn nou eenmaal zo dat een man een vrouw leidt. Begin dan een club voor homostellen." Alleen de overheid zou zich moeten onthouden van discriminatie, vindt de partij.

Marthijn Uittenbogaard
Marthijn Uittenbogaard

Ter land, Ter zee En in de Lucht!

Oude tijden herleven op deze grijze vrijdagmiddag. Namelijk de tijden dat dit nog kon op tv : Ter land, Ter zee en in de lucht!. En dan niet het truttige tobbedansen of hoog en droog, maar het slooprijp maken van al erg kapotte auto's dit alles uiteraard gepresenteerd door een behaarde Jack voorzien van een fout kapsel en een prachtig truitje.

Dus 56 minuten nostalgie met achteruitrijden en de onvermijdelijke caravanrace !

Met dank aan remcheese voor de submit

Ciolek is Zabel te snel af

De derde etappe in de Ronde van Duitsland is gewonnen door de Duitser Gerals Ciolek. De renner van Team Wiesenhof was na de 203,5 kilometer lange etappe, die van Witzenhausen naar Schweinfurt voerde, zijn landgenoten Erik Zabel en Andre Greipel in de massasprint de baas.

De etappe van vandaag werd lange tijd gedomineerd door de Italiaan Marco Pinotti. Pinotti ontsnapte na 35 kilometers koersen uit het peloton, en kreeg een voorsprong van maximaal tien minuten. 26 kilometer voor de finish werd hij echter ingelopen door het peloton.

De laatste 25 kilometers verliepen in een bijzonder snel tempo. De ene demarrage werd opgevolgd door een andere demarrage, maar geen enkele had succes. In de laatste kilometers was er een rommelige voorbereiding voor de sprint. Toch waren de bekendste sprinters op de eerste plekken in het klassement te vinden met Ciolek als Duitse sprintbelofte op de eerste plaats.

Door de verdiende bonificatieseconden is Zabel naar de tweede plaatst gestegen, en heeft nu dezelfde tijd als Vladimir Goesev, de leider in het algemeen klassement.

Uitslag derde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Gerald Ciolek (Dui)WIE4:56.22
2.Erik Zabel (Dui)MRMz.t.
3.Andrei Greipel (Dui)ASTz.t.
4.Luke Roberts (Aus)CSCz.t
5.Mark Renshaw (Aus)C.Az.t.

Algemeen klassement

#CoureurPloegTijd
1.Vladimir Gusev (Rus)DSC14:08.39
2.Erik Zabel (Dui)MRMz.t
3.Linus Gerdemann (Dui)TMO0.01
4.Davide Rebellin (Ita)GST0.07
5.Inigo Cuesta (Spa)CSC0.10

Opnieuw motorwissel Albers

Midland F1 heeft besloten Christijan Albers een nieuwe motor te geven nadat de Nederlander stilviel in de tweede vrije training vandaag.

Het is de tweede motorwissel in evenzoveel raceweekends voor Albers. Dat betekent dat de Nederlander waarschijnlijk opnieuw achteraan de grid zal starten, net als afgelopen weekend in Duitsland. Albers liet weten dat hij momenteel wordt achtervolgd door pech. "Het enige dat je kan doen in deze situaties is doorvechten. Ik zie het als een karaktertest en geloof me dat ik de pech zal gebruiken als motivatie om me van mijn beste kant te laten zien."

PS3: Stand van zaken

Phil Harrison heeft in een interview met The Guardian de stand van zaken van de PS3-console uit de doeken gedaan. Op dit moment zijn er meer dan 100 games in ontwikkeling voor de PS3, zijn er meer dan 10.000 final dev-kits verscheept en zijn developers "in full swing".

Alle grote uitgevers hebben hun steun voor het nieuwe platform toegezegd. Erg belangrijk want op first-party titels als God Of War alleen red je het niet als console zijnde.

De definitieve hardware is momenteel in handen van elke ontwikkelaar die een dev-kit aangevraagd heeft, en de nieuwe controller is ook bij iedereen afgeleverd. De enige veranderingen die er nog plaats zullen vinden tussen nu en 17 november zijn kleine aanpassingen aan het operating system. Iets wat niet ongewoon is.

De belangrijkste stap in het uitleveringsproces is ook gelukt: het leveren van Blu-Ray-branders aan de ontwikkelaars. Dankzij die brander kunnen ontwikkelaars testen hoe het spel vanaf de BD-ROM draait.

Phil Harrison benadrukte nog dat zijn geloofwaardigheid bij positief nieuws altijd een vraagstuk blijft, en stipte daarom de uitspraken die Mark Rein onlangs deed nog even aan.

Van den Bergh vier duels aan de kant

Ricky van den Bergh van RKC Waalwijk is door de KNVB voor vijf wedstrijden geschorst, waarvan ťťn voorwaardelijk. De middenvelder krijgt de straf vanwege zijn betrokkenheid bij de vechtpartij tijdens een oefenduel tussen zijn club en Cambuur Leeuwarden.

Van den Bergh ging door het lint nadat hij hard aangepakt werd door een speler van de Friezen. Vervolgens gingen meerdere spelers op de vuist en werd de wedstrijd vroegtijdig gestaakt. Cambuur-speler Rick Hooijboer is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan ťťn voorwaardelijk.

Patrick Zwaanswijk van NAC Breda werd door de tuchtcommissie van de KNVB voor ťťn wedstrijd geschorst wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Sociaal hopeloos geval...

De waarheid is hard! Er is een onderzoek gedaan in Canada naar Internetgebruik en wat de gevolgen zijn van het Internet gebruik. En wat voor Canada geldt, geldt vast ook wel voor Nederland.

Zit je meer dan ťťn uur per dag achter Internet (en wie zit dat niet??), dan ben je al bijna een sociaal hopeloos geval die niets om zijn/haar omgeving geeft. Internet je meer dan ťťn uur per dag, dan verwaarloos je bijna je vrouw/vriendin/kinderen en het huishouden...

quote:
ďHeavy Internet users lead a very different lifestyle than non-Internet users in terms of their work and domestic livesĒ , ďthe study found that non-Internet-users get more sleep, spend more time relaxing, resting and thinking than heavy usersĒ
Dat had ik ze ook wel kunnen vertellen zonder onderzoekÖ

Hezbollah vuurt raketten op IsraŽl af

Icoon Oorlog De Hezbollah-beweging heeft vandaag opnieuw raketten afgeschoten op het noorden van IsraŽl. Er viel een dode en raakten verscheidene mensen gewond. De dode viel in Maghar, een druzisch dorp. De raketaanvallen zijn een vergelding op de raketaanvallen van IsraŽl op de infrastructuur van Libanon vannacht. IsraŽl bombardeerde toen vier bruggen en een elektriciteitscentrale in Libanon.

Bij het grondoffensief dat IsraŽl in het zuiden van Libanon voert, vielen onder de IsraŽlische militairen twee doden. Twee anderen raakten gewond. Het leger werd door een antitankraket geraakt. De Arabische zender al-Arabiya heeft gemeld dat bij gevechten tussen IsraŽl en Hezbollah er drie IsraŽlische militairen gedood zijn.

Er heerst in IsraŽl onenigheid over het te voeren grondoffensief. Minister Amir Peretz van Defensie wil een groot grondoffensief in Libanon uitvoeren. Het leger moet volgens hem dertig kilometer het land intrekken om de dreiging van Hezbollahraketten weg te nemen. Premier Ehud Olmert verzet zich tegen dat plan. Olmert denkt dat zo'n grondoffensief te lang gaat duren.

De Verenigde Staten hopen dat er nog deze week een staakt-het-vuren kan worden bereikt. Politieke waarnemers denken dat het veel langer gaat duren. Een oplossing is voor Libanon snel nodig: Libanon heeft naar eigen zeggen nog een week brandstof om huishoudens en bedrijven van elektriciteit te kunnen voorzien. Door de lucht- en zeeblokkade van IsraŽl kunnen geen brandstofvoorraden het land ingevoerd worden.

Landis: "Het was van de uitdroging"

Terwijl zijn 'b-staal' wordt onderzocht in het anti-dopinglaboratorium bereidt de betrapte Tourwinnaar Floyd Landis zijn verdediging voor.

Landis nam ondertussen de Spaanse advocaat Jose Maria Buxeda onder de arm, en die heeft een nieuwe verklaring voor de veel te hoge testosteronwaardes van Landis. "Mogelijk was het door een combinatie van de hoge inspanning en uitdroging", aldus Buxeda.

Die uitleg wordt door specialisten meteen weggelachen. "De verhouding testosteron-epitestosteron van 11-1 (tegenover de toegelaten 4-1) kan niet op natuurlijke wijze te verklaren zijn. Als uitdroging een rol zou spelen, zouden alle marathonlopers positief testen na een wedstrijd", aldus professor Ayotte, specialist ter zake van het antidopinglab van Montreal.

Eerder gaf de entourage van Landis al een hele reeks mogelijke verklaringen voor zijn positieve plasje: de cortisone-spuit tegen de pijn in zijn heup, het bier en de whisky die hij de avond voordien dronk en een van nature veel te hoge testosteronverhouding. Al die argumenten werden door specialisten echter weggelachen.

Niet dat Landis' advocaat van plan is het daarbij te laten. Als ook het B-staal positief test, is hij van plan om de betrouwbaarheid van het dopinglab van Chatenay-Malabry dat de tests uitvoerde in twijfel te trekken. Eerder had ook al Lance Armstrong gezegd weinig vertrouwen te hebben in het lab dat vorig jaar onthulde dat de zevenvoudig Tourwinnaar in '99 de toen nog niet opspoorbare EPO had gebruikt.

De resultaten van het test op het B-staal worden morgen verwacht.

Super Mario Sunshine 64 (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Super Mario Sunshine 64" en ook voor dit spel weet iedereen wat de bedoeling. Loop met Mario door de levels heen, verzamel muntjes en zorg dat je tegenstanders je niet af krijgen. Veel speelplezier.

"Ronaldo blijft gewoon bij United"

De assistent-coach van Manchester United, Carlos Queiroz, heeft tegenover een Portugese radiozender gezegd dat Cristiano Ronaldo aankomend seizoen gewoon bij Manchester United speelt.

Na afloop van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland stond de positie van Ronaldo bij de Engelse voetbalclub ter discussie. Hij speelde een dubieuze rol in het duel Engeland - Portugal, waarin Wayne Rooney van het veld werd gestuurd. Ronaldo maakte de arbiter toen attent op de overtreding van zijn clubgenoot.

Toen Engeland de wedstrijd tegen Portugal ook nog verloor, werd Ronaldo in Engeland beschimpt, en zei de Portugees dat hij weg wilde. Maar Queiroz zegt dat dat niet doorgaat "omdat omstandigheden bij een club anders zijn dan bij een nationaal elftal”.

Beloki genoemd in nieuw dopingonderzoek

Het parket in het Italiaanse Bergamo start een dopingonderzoek op naar vier Spaanse renners, onder wie Joseba Beloki.

Volgens de Spaanse krant El Pais heeft de Italiaanse politie van haar Spaanse collega's documenten gekregen met bewijzen van dopinggebruik van vier Spaanse renners tijdens wedstrijden in ItaliŽ. Met name Joseba Beloki, Marcos Serrano, Unai Osa en Angel Vicioso (allen van de Liberty Seguros ploeg).

Het onderzoek zou vooral gaan richting Marcos Serrano, die in de afgelopen Giro opgaf wegens "een vergifting door enkele medicijnen".

Zijn vrouw zou via enkele sms'jes aan de dopingdokter Eufemiano Fuentes een verklaring gevraagd hebben voor de ziekte van haar man.

Vier dagen na zijn opgave in de Giro gingen de poppen aan het dansen in de zaak-Fuentes. Manolo Saiz, de ploegleider van Serrano en de drie anderen, werd opgepakt en een spilfiguur in de hele dopingzaak.

In tegenstelling tot in Spanje is dopinggebruik in ItaliŽ strafrechtelijk zwaar strafbaar. De vier renners riskeren een celstraf.

Papegaai valt winkeldief aan

Icoon Opmerkelijk In het Engelse Frome probeerde de 23-jarige Tristan M. een papegaai te stelen na een inbraak in een dierenwinkel. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan: de 50-jarige papegaai liet het er niet bij zitten en beet de man tot hij flink moest bloeden.

Op de vloer van de dierenwinkel bleef zoveel bloed achter dat er een DNA-test mee gedaan kon worden. Met deze DNA-test kon de dader achterhaald worden. Daardoor kon de winkeldief uiteindelijk veroordeeld worden.

Vorig jaar moest een DNA-test ook al de uitkomst brengen in een papegaaiendiefstal. Papegaaien komen wel vaker in het nieuws. Een paar maanden terug moest een papegaai dagenlang verhoord worden door de politie. Ook verraadden papegaaien tot tweemaal toe een liefdesaffaire.

Amerikaanse tennisbond eert legende King

De USTA, de Amerikaanse tennisbond, zal de naam van het nationale tenniscentrum in New York gaan omdopen tot het Billy Jean King Tenniscentrum. Op deze manier wil de bond de tennislegende eren. Op 28 augustus, na een ceremonie aan de vooravond van de US Open, zal de naamswijziging officieel zijn.

In haar tennisloopbaan won King 39 Grand Slam-titels in het enkel, dubbel- en gemengddubbelspel, waarvan twintig op het gras van Wimbledon. De US Open wist ze vier maal te winnen. Daarnaast was de inmiddels 63-jarige Amerikaanse ook ťťn van de grondleggers van de WTA-tour. "Ik voel me zeer vereerd dat ik naast Louis Armstrong en Arthur Ashe mag staan", aldus King, die daarmee doelde op de twee tennisstadions die in het park Flushing Meadows staan.

Uitslag 2e vrije training GP Hongarije

Zojuist is de tweede vrije training op de Hungaroring verreden. In de tweede sessie was Felipe Massa veruit de snelste. Op grote afstand volgden de huidig wereldkampioen en zijn teamgenoot. Christijan Albers eindigde als twintigste en viel stil in de laatste ronde.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Hongarije:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari1:21.77812
2F. AlonsoRenault1:23.09715
3G. FisichellaRenault1:23.18914
4R. DoornbosRed Bull1:23.19530
5A. DavidsonHonda1:23.49831
6R. SchumacherToyota1:23.74719
7J. TrulliToyota1:23.74718
8M. SchumacherFerrari1:23.93119
9N. HeidfeldBMW1:23.93411
10R. KubicaBMW1:24.10611
11P. de la RosaMcLaren1:24.25211
12M. WinkelhockMidland F11:24.38128
13R. BarrichelloHonda1:24.44517
14J. ButtonHonda1:24.46515
15T. MonteiroMidland F11:24.5088
16A. WurzWilliams1:24.60931
17T. SatoSuper Aguri1:24.62323
18N. RosbergWilliams1:24.79312
19N. JaniScuderia Toro Rosso1:24.85433
20C. AlbersMidland F11:25.0387
21S. SpeedScuderia Toro Rosso1:25.15216
22M. WebberWilliams1:25.3938
23C. KlienRed Bull1:25.64714
24D. CoulthardRed Bull1:25.84312
25K. RšikkŲnenMcLaren1:25.96811
26V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:26.19816
27S. YamamotoSuper Aguri1:26.87720

Microsoft en Nintendo aangeklaagd

Het Texaanse bedrijf Anascape Ltd heeft Microsoft en Nintendo aangeklaagd. De jurist van het bedrijf beweert dat zowel Microsoft als Nintendo een "paar" patenten van zijn cliŽnt geschonden hebben.

Het gaat om de volgende patenten:


Patentnummer: 5,999,084 "Variable Conductance Sensor" toegewezen aan Brad Armstrong in 1999.

Patentnummer 102,802 "Game Controller with Analog Pressure Sensor"

Patentnummer 6,135,886 "Variable Conductance Sensor with Elastomeric Dome Cap"

Patentnummer 6,208,271 "Remote Controller with Analog Button"

Patentnummer 6,222,525 "Image Controller with Sheet Connected Sensors"

Patentnummer 6,343, 991 "Game Control with Analog Pressure Sensor"

Patentnummer 6,344,791 "Variable Sensor with Tactile Feedback"

Patentnummer 6,347,997 "Analog Controls Housed with Electronic Displays"

Patentnummer 6,351,205 "Variable Conductance Sensor"

Patentnummer 6,400, 303 "Remote Controller with Analog Pressure Sensor"

Patentnummer 6,563,415 "Analog Sensor with Snap Through Tactile Feedback"

Patentnummer 6,906,700 "3D Controller with Vibration"

Anascape Ltd heeft nu een compensatie geŽist van Microsoft en Nintendo voor het schenden van deze patenten. Als de partijen niet tot een schikking komen, zal een rechter zich buigen over deze zaak. Gezien de patentregeling in de VS zal dat waarschijnlijk betekenen dat de bankrekening van Anascape Ltd aanzienlijk zal groeien.

Dit soort patenten worden vaker aangevraagd. De tactiek, genaamd "patent trolling", erachter is dat je de theorie voor een bepaalde techniek bedenkt, daar patent op aanvraagt, en vervolgens gaat afwachten tot een groot bedrijf gebruik maakt van een technologie die er sterk op lijkt. Dan kun je dat bedrijf aanklagen, en bergen geld verdienen voor minimale inspanning.

Redline Rumble (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Redline Rumble" en hierin mogen jullie gaan racen, en de bedoeling is natuurlijk om de snelste te zijn. Je kunt kiezen uit deel 1 en deel 2. Veel raceplezier.

Vermiste zakenvrouw/zangeres mogelijk slachtoffer misdrijf

PolitieSinds de nacht van vrijdag 30 juni op zaterdag 1 juli wordt de 46-jarige zakenvrouw en blueszangeres Marga Langendoen-van Diessen uit het Brabantse Uden vermist. De moeder van twee kinderen werd die nacht rond 02.00 uur voor het laatst gezien in haar woonplaats.

De politie vreest inmiddels dat Marga slachtoffer is geworden van een misdrijf. Haar 52-jarige echtgenoot Hans is onlangs verhoord, maar wordt niet gezien als verdachte. Wel opvallend is dat hij pas na een week aangifte deed van vermissing. De woning van het echtpaar is de afgelopen twee dagen minutieus onderzocht door rechercheurs.

Marga Langendoen is in haar vrije tijd zangeres van de bluesgroep Lee-Roy. Verder is ze directeur en enig aandeelhouder van Satellite Business Development, een BV die zich onder meer bezighoudt met vermogensbeheer, managementactiviteiten, marketing en pensioenbeheer. Verder leidt ze de handelsonderneming Grandworlds BV en is ze directeur van het afslankmiddelenbedrijf Diplan Nederland BV.

Marga heeft roodblond (geverfd) halflang krullend haar, blauw/grijze ogen en een gebruinde huidskleur. Ze is 1 meter 64 lang en heeft een mager postuur.

Marechaussee Schiphol op de step

Icoon Vervoer De marechaussee op Schiphol gebruikt sinds vandaag vijf futuristische accuwagentjes om te surveilleren. De wagentjes zijn voorzien van een zwaailicht en sirene, die speciaal ontwikkeld zijn voor de marechaussee. Tijdens de proef reden marechaussees een parcours van draaideuren en hellingbanen om het gebruik van de wagentjes te oefenen.

De marechaussees die het karretje gebruiken zijn zeer enthousiast. Terwijl de bestuurders nog druk bezig waren de besturing onder de knie te krijgen, kregen zij namelijk een melding van een onwel geworden peuter. Door het karretje waren ze nu op tijd om het leven van de peuter te redden. "Als we hadden moeten rennen, waren we vťťl later geweest en waren we te zeer buiten adem geweest voor reanimatie", aldus een van de enthousiaste marchaussees.

De marechaussee op Schiphol is het eerste Nederlandse politiekorps dat de Segway, zoals het karretje heet, in gebruik gaat nemen. Een aantal deelnemers was voorafgaand aan de proef tegen het gebruik van de wagentjes, omdat het een stom gezicht zou zijn. "Ze waren bang om te vallen en voor aap te staan, maar nu is iedereen enthousiast", zegt Hans de Jong, verkoper van de elektrokarretjes, die voorzien zijn van de officiŽle marechausseekleuren.

"We gaan ze dagelijks gebruiken in de terminals, voor hulp bij incidenten en bij surveillance, omdat de loopafstanden enorm zijn. Tussen de B-pier en de G-pier zit bijvoorbeeld 3,5 kilometer. Als iemand onwel wordt, kunnen we nu binnen de zogenoemde 'gouden eerste drie minuten' reageren. De berijders hebben eerst een korte cursus gehad en mogen er pas mee rijden als ze een speciaal rijbewijs hebben gehaald", aldus marechausseewoordvoerder Rob Stenacker.

In het buitenland worden de karretjes al op grote schaal gebruikt. Veel Amerikaanse korpsen gebruiken de wagens met name voor surveillance in voetgangersgebieden. In Nederland doken ze op in de Tweede Kamer, waar de bodedienst er gebruik van maakt. Ook bij de technische dienst van het Gelderse Vallei Ziekenhuis en bij beddenwinkel Hšstens rijden er een handvol rond.

De Segway
De Italiaanse collega-marechaussees op de Segway.


Met dank aan Evik voor de submit.

'Rumsfeld moet onmiddellijk aftreden'

Icoon Buitenlands"Rumsfeld moet onmiddellijk aftreden." Dat eiste Hillary Clinton afgelopen donderdagavond in Washington tijdens een hoorzitting in de senaat. In een fel debat zei Clinton minister Donald Rumsfeld van Defensie verantwoordelijk te houden voor het "falende beleid" in Irak. Ze sprak verder van "strategische blunders" en "incompetente uitvoering van beleid" en noemde Rumsfeld "ongeloofwaardig". De Amerikaanse Democratische senator Hillary Clinton, die mogelijk in de race is voor het presidentschap in 2008, eiste dan ook zijn aftreden.

Bij de Amerikaanse en Britse regeringen lijkt inmiddels wel het besef door te dringen dat Irak dreigt af te glijden naar een burgeroorlog. Hoewel minister Rumsfeld erkende dat het geweld in Irak steeds toeneemt, weigert de regering tot nog toe de sterk verslechterde veiligheidssituatie een burgeroorlog te noemen. Dit terwijl het dodental voldoet aan de VN-maatstaven van een burgeroorlog.

Anderlecht nog niet overtuigd van Lamey

Anderlecht is nog niet overtuigd van de kwaliteiten van verdediger Michael Lamey van PSV. Scouts van de Belgische voetbalclub waren bij de oefenwedstrijd van de Eindhovenaren tegen Alemannia Aachen aanwezig.

Voordat Anderlecht een bod uit wil brengen op Lamey wil de Belgische landskampioen de verdediger eerst nog in actie zien tegen NŁrnberg en in de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal. "Als we een rechtsachter halen, moet het een schot in de roos zijn. Iemand die onmiddellijk inzetbaar is en die voor een onmiddellijke meerwaarde zorgt", aldus de manager van Anderlecht.

Gorinchemse giet hete olie over vriend

In Gorinchem heeft een 40-jarige vrouw afgelopen nacht haar 42-jarige vriend gloeiend hete zonnebloemolie in zijn gezicht gegooid. De man liep hierdoor zware brandwonden op.

De vrouw sloeg toe toen haar vriend op bed lag. Meteen na de daad liep ze met een mes in haar hand naar een woning in de buurt. Daar werd ze aangehouden. De politie weet nog niet waarom de vrouw tot het oliegieten overging. Ook is niet bekend of ze mogelijk geÔnspireerd was door een bericht van gisteren over een Amerikaanse oliegietster.

Met dank aan Funkamental, Aka-Zigor, Evik en hav0c voor de submit.

Release date voor uitbreiding Victoria

Victoria, de succesvolle grand-strategy titel van Paradox, is al een tijdje uit. Ruim twee jaar na dato komt er alsnog een uitbreiding, Victoria: Revolutions. Vanaf 17 augustus zal je deze voor 10 euro kunnen downloaden vanaf GamersGate (het digitale distributie systeem van Paradox.

In Victoria leidde je een natie door de negentiende eeuw en de Eerste Wereldoorlog + aftermath. Revolutions verlengt de game tot 1935. Oplettende Paradox fans zien meteen dat dit precies aansluit op het begin van Hearts of Iron II (Doomsday), en Revolutions komt dan ook met een converter. Daarmee kan je je game als het ware laden in HOI 2 en je natie door WO II leiden.

Verdere toevoegingen zijn te vinden in:


- Nieuw politiek systeem met uitgebreidere verkiezingsopties
- Uitbreiding tech tree, voornamelijk voor interbellum periode
- Link tussen de politieke beslissingen van de speler en het militaire systeem
- Verschillende nieuwe economische modellen

Voor meer informatie kun je het beste kijken op de forums van Paradox: Paradoxplaza, of hier (officiŽle thread).De plannen van Activision voor volgend jaar

Het fiscale jaar 2008 zal voor Activision bestaan uit een aantal grote titels. De titel die schittert door afwezigheid is een Bond-game. Activision heeft sinds kort de rechten op games gebaseerd op de geheim agent, maar wil de game niet overhaast in de markt zetten.

Verder kunnen we een nieuwe Guitar Hero verwachten. Men noemde het specifiek een "all new Guitar Hero" en dus niet Guitar Hero 3. Wellicht is men bij Activision iets aparts van plan.

Andere titels die Activision in fiscaal 2008 wil uitbrengen zijn Spider-Man 3, Shrek 3 en Transformers. Deze zullen vrij snel na de start van het fiscale jaar gelanceerd worden. Daarna volgen nog Tony Hawk's Project 8, Call of Duty en Marvel: Ultimate Alliance.

Het fiscale jaar 2008 loopt van april 2007 tot en met maart 2008.

Street Fighter Online (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Street Fighter Online" en iedereen weet wel wat dit spel in houdt zonder het uit te hoeven leggen. Veel vechtplezier.

Silly season update, editie augustus

In samenwerking met (en veel dank aan) sanger van het SPT-forum is dit de eerste van een serie updates over het huidige silly season. Wie rijdt waar volgend jaar?

Momenteel bevestigde coureurs

teamrijder 1rijder 2testcoureurs
Ferrari  Luca Badoer
Marc Genť
RenaultGiancarlo Fisichella  
McLarenFernando Alonso  
HondaJenson ButtonRubens Barrichello 
ToyotaRalf SchumacherJarno Trulli
BMWNick Heidfeld  
WilliamsAlexander WurzNico Rosberg 
Red Bull   
Toro Rosso   
Midland   
Super AguriTakuma Sato  

De geruchten

Team: Scuderia Ferrari

Bij Ferrari staat alles nog open! Blijft Michael Schumacher, stopt hij of vertrekt hij naar een ander team? Het laatste is nog het meest onwaarschijnlijk. Ferrari heeft volgens de geruchten een optie op Kimi RšikkŲnen, die verloopt in de 1ste week van augustus 2006. Als Ferrari deze optie niet opneemt, zou naar verluidt een afkoopsom van § 5.000.000 naar RšikkŲnen gaan. Een droomduo bij Ferrari? Het lijkt wat onwaarschijnlijk, Schumacher en RšikkŲnen in ťťn team! Gebeurt het wel, dan weet je waar je de dollars op moet inzetten. Als het aan Marlboro ligt gaat het wel degelijk gebeuren. Marlboro is bereid het sponsorbudget flink op te schroeven zodat Ferrari aan de salariseisen van beide heren kan voldoen.
Verwachting: Schumacher blijft, Massa wederom als tweede man. Dit kan echter nog afhangen van het resultaat dit seizoen!

Team: Renault F1

Bij Renault staat ťťn ding vast: Giancarlo Fisichella mag het nog een jaar gaan doen. Als tweede coureur werden o.a. Michael Schumacher, Kimi RšikkŲnen, Mark Webber en Heiki Kovalainen reeds genoemd.
Verwachting: Renault kiest voor een topcoureur. Kimi RšikkŲnen lijkt de beste papieren te hebben. Kovalainen zal zich wederom in de rol van testcoureur moeten schikken.

Team: McLaren Mercedes

Ook hier staat ťťn coureur vast, tenzij we een tweede Button-gate gaan meemaken. Fernando Alonso maakte heel vroeg al bekend in 2007 voor het team van McLaren te racen. Als tweede coureur zijn er diverse mogelijkheden voor het team uit Woking. Pedro de la Rosa doet het goed als vervanger van de naar huis gestuurde Montoya. In Gary Paffet hebben ze een goede testcoureur die ook kans maakt op het zitje. Andere serieuze gegadigde is GP2-sensatie Lewis Hamilton, die dit seizoen nog de kans krijgt een McLaren F1 te testen.
Verwachting: Alonso en de la Rosa. Hamilton in een testrol.

Team: Honda Racing F1

Eigenlijk staat alles bij Honda al vast. Enige speculatie is of Anthony Davidson aanblijft als testcoureur.
Verwachting: naast de race coureurs blijft Davidson als testcoureur bij de Japanse renstal.

Team: Toyota F1

Ook bij deze Japanse renstal staat al vast wie er volgend seizoen achter het stuur kruipen. Alleen de rol van testcoureur is nog onduidelijk.
Verwachting: Ricardo Zonta en Olivier Panis als testcoureurs.

Team: BMW Sauber F1

Na alle perikelen rond het contract van Villeneuve vooraf aan dit seizoen heeft BMW besloten pas laat de beslissing te nemen. Heidfeld staat vast. Namen die hier genoemd worden zijn onder andere Christijan Albers en Robert Kubica. Qua ervaring zou de Nederlander hier de beste papieren hebben.
Verwachting: Heidfeld en Kubica voor de race.

Team: Williams F1

Williams nam deze week de overwachte beslissing om Nico Rosberg en Alexander Wurz te bevestigen voor 2007. Met de Toyota motor moet Williams volgend seizoen de twee coureurs een aantrekkelijk pakket kunnen bieden. Voor de rol van testcoureur hoor je ook hier meerdere namen en Christijan Albers is daar ťťn van.
Verwachting: Wurz en Rosberg racen zeker, voor de testrol is nog niets zeker.

Team: Red Bull Racing

Misschien wel het team waar de geruchten het eerst begonnen. David Coulthard lijkt zeker van een plekje. Volgens bronnen binnen het team vertrekt de racecoureur met de minste punten aan het einde van dit seizoen. Slecht nieuw voor Klien die acht punten achterligt. Testcoureur Robert Doornbos is een kandidaat voor het plekje, mede door de vergelijkbare rijstijl met Coulthard. Een andere naam is Vitantonio Liuzzi.
Verwachting: Coulthard en Doornbos voor de race. Testcoureur: een jonge Red Bull protegť.

Team: Scuderia Toro Rosso

Een team waarbij niets vaststaat, maar erg veel geruchten gaan er dan ook niet. Vitantonio Liuzzi en Scott Speed lijken de beste papieren te hebben.
Verwachting: Liuzzi en Speed!

Team: Midland F1

Ook hier staat niets vast. Het team van de Nederlander Christijan Albers heeft volgens de geruchten een goede aanbieding gedaan aan de Nederlander. Sponsorgeld zou hij niet meer mee hoeven brengen. Dit is overigens nog niet bevestigd! Tiago Monteiro heeft aangegeven graag bij het team te willen blijven. Begrijpelijk, na dit seizoen continu in de schaduw van Albers te hebben gereden zal er weinig interesse in hem zijn.
Verwachting: Albers en Monteiro.

Team: Super Aguri F1

Het team wat opgezet lijkt te zijn om Takuma Sato onderdak te bieden, kan rekenen op steun van Honda. Hierdoor kan het team volgend seizoen weleens een grote stap gaan maken. Takuma Sato is hierbij zeker van zijn plaats. Bevestigd is dat Aguri Suzuki een aanbieding gedaan heeft aan Christijan Albers. Anthony Davidson zou ook in de race zijn voor dit stoeltje. Sakon Yamamoto en Franck Montagny lijken ook nog in beeld te zijn.
Verwachting: Sato en Yamamoto.

Hamsteren!

Fok!user Wietse.cc zal wel niets te doen hebben deze vakantie en knutselde daarom een bigbrother huis voor zijn hamsters, Hamster en Puik in elkaar, voor mensen die ook niks te doen hebben!

Klik hier voor een plattegrond van de kooi, het kan zijn dat je niets ziet, dan zitten ze dus achter die pleerol. De camera staat gericht op de plek waar ze, als ze bewegend te zien zijn, over het algemeen zullen zijn, en dat is bij hun voedsel- en drinkbakjes.
Dus heb jij niets beters te doen dat te Fok!ken, bekijk deze 2 schattige hamstertjes dan, en praat er over in het Hamstertopic #4

Met dank aan KaMo voor de submit

Vidmar sluit loopbaan af in AustraliŽ

Tony Vidmar speelt de komende twee jaar voor de Central Coach Mariners in zijn thuisland AustraliŽ. Het afgelopen seizoen speelde de 36-jarige verdediger bij NAC Breda.

De ervaren Australische international (75 interlands) moest het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland aan zich voorbij laten gaan, nadat er hartproblemen bij hem werden geconstateerd. Nu hij afgelopen juni in Londen werd geopereerd en de hartrimtestoornissen werden verholpen, sluit hij zijn active voetballoopbaan af in AustraliŽ.

IsraŽl bombardeert Libanon weer hevig

OorlogAfgelopen nacht heeft de IsraŽlische luchtmacht wederom bombardementsvluchten uitgevoerd op Zuid-Beiroet. Volgens CNN waren gebouwen van Hezbollah het doelwit. Urenlang waren talrijke zware explosies te horen in wijken waar de sjiitische groepering is gevestigd.

IsraŽl gaat ondertussen ook door met de vernieling van de infrastructuur van Libanon. Vier belangrijke bruggen ten noorden van Beiroet werden in puin geschoten. Ze liggen aan de kustweg die naar de grens met SyriŽ voert. Ook werd een belangrijke elektriciteitscentrale bestookt. Die voorziet delen van het zuiden van de Bekaa-vallei en delen van Zuid-Libanon van stroom waar de Hezbollah vooral gehuisvest is. Bij de bombardementen op de bruggen zouden vier burgers zijn gedood en vijftien andere mensen gewond zijn geraakt.

In Zuid-Libanon drongen IsraŽlische grondtroepen dieper het land in. Vooral bij de plaats Markaba werd felle strijd geleverd met Hezbollah-strijders.Bommen op Beiroet vanochtend vroeg


Met dank aan POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Foto's, foto's en foto's...

Deze keer geen leuk filmpje, geen grappige site maar iets veel serieuzers: KUNST. Christopher Michel is fotograaf van beroep die de hele wereld afreist om de mooiste fotoís te maken. En veel van die fotoís heeft hij verzameld op zijn eigen site. Persoonlijk vind ik de fotoís schitterend, om maar eens een paar voorbeelden te geven : Eiffeltoren , Penguin , Sahara en Vader en zoon.

Veel plezier met het bekijken van de 3380 fotoísÖ

Uitslag 1e vrije training GP Hongarije

Kimi RšikkŲnen was de snelste coureur tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. Teamgenoot Pedro de la Rosa was vierde, achter Anthony Davidson en Michael Schumacher.

Uitslag eerste vrije training

poscoureurteamtijdronden
1 K. RšikkŲnen McLaren 1:21.6245
2 A. Davidson Honda 1:22.39628
3 M. Schumacher Ferrari 1:22.4995
4 P. de la Rosa McLaren 1:22.7306
5 A. Wurz Williams 1:22.94125
6 R. Barrichello Honda 1:23.5536
7 J. Button Honda 1:23.6595
8 R. Doornbos Red Bull 1:23.99927
9 J. Trulli Toyota 1:24.6209
10 M. Winkelhock Midland F1 1:25.19426
11 N. Jani Scuderia Toro Rosso 1:25.42417
12 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:25.4776
13 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:26.6787
14 C. Albers Midland F1 1:26.6805
15 T. Monteiro Midland F1 1:27.3218
16 T. Sato Super Aguri 1:29.7654
17 R. Schumacher Toyota 1:30.1105
18 S. Yamamoto Super Aguri 1:30.35312
19 F. Alonso Renault geen tijd1
20 C. Klien Red Bull geen tijd1
21 D. Coulthard Red Bull geen tijd1
22 G. Fisichella Renault geen tijd1
23 F. Massa Ferrari geen tijd0
24 M. Webber Williams geen tijd0
25 N. Rosberg Williams geen tijd0
26 N. Heidfeld BMW geen tijd0
27 R. Kubica BMW geen tijd0

Ochtendoverzicht EK zwemmen dag 5

Vanochtend werden er wederom voorrondes gehouden op het EK langebaan zwemmen in Boedapest. Je kunt hier een nieuw ochtendoverzicht daarover lezen.

Op de 200 meter vrije slag plaatste Linda Bank zich voor de halve finales. Haar tijd van 2:01.49 was goed voor een tiende plaats in de series. De twintigste tijd van Femke Heemskerk was echter niet voldoende voor een plek in de volgende ronde. Laure Manadou lijkt na haar twee titels van gisteravond nog steeds niet vermoeid. Als enige dook de jonge FranÁaise onder de 2 minuten in de series: 1:59.70.

Nog meer Nederlands plaatsingssucces was er bij de 50 meter rugslag. Hinkelien Schreuder kwalificeerde zich op dit onderdeel met een tijd van 29.51. Lennart Stekelenburg, de enige Nederlandse man, kwam in actie op de 50 meter schoolslag. Zijn tijd van 28.91 was bij lange na niet genoeg voor een plek in de halve finales.

Naast de finale van het koningsnummer 100 meter vrije slag, zullen er ook drie andere zwemfinales vanavond gehouden worden. Hieronder vind je een overzicht van de wedstrijden, waar Nederlanders op uitkomen.

OnderdeelZwemmerTijdstip
Halve finales 200 meter vrije slagLinda Bank17:20
Finale 100 meter vrije slagPieter van den Hoogenband17:50
Halve finales 50 meter schoolslagHinkelien Schreuder17:54
Finale 100 meter vlinderslagChantal Groot18:18

[update]Dead Rising demo online verschenen

Dat kort moet je erg letterlijk nemen, om 12.00 vanmiddag (over 40 minuten dus) zal de demo van Dead Rising op Marketplace staan.
Je kunt alleen in het winkelcentrum spelen, en dan zelfs nog maar ťťn deel daarvan.

De grootte van het bestand is onbekend, maar om 12.00 kun je de Marketplace op om de demo te downloaden. Oveirgens is het ook onbekend of de demo censuur zal bevatten.

[update]
Inmiddels is de game online verschenen op de Amerikaanse marketplace.
Wij Europeanen moeten blijkbaar nog even geduld hebben van Microsoft. De demo weegt 1014,61MB zoals te zien is op onderstaande foto.Elisabeth Schwarzkopf (90) overleden

Icoon MuziekDe wereldberoemde zangeres Elisabeth Schwarzkopf is gisteren op negentigjarige leeftijd overleden in haar woonplaats Schruns in Oostenrijk. Misschien op Maria Callas na, gold zij als de beroemdste en een van de meest begaafde zangeressen uit de twintigste eeuw. Ze was met name bekend om haar vermogen om de klank van haar te kleuren en om haar tekstinterpretaties. Daarnaast was ze ook berucht om haar vaak genadeloze kritiek bij masterclasses. Haar grootste verdiensten had ze in het liedrepertoire en in opera's van Mozart en Richard Strauss.

Olga Maria Elisabeth Frederike Schwarzkopf werd op 9 december 1915 geboren in het toen Duitse Jarotschin en volgde in haar jeugd zanglessen. Ze werd in 1934 toegelaten tot de Berliner Hochschule fŁr Musik en kreeg les bij Lula Mysz-Gmeiner, die haar als alt op wil leiden. Dan al wordt haar grote eigenzinnigheid duidelijk: Schwarzkopf wilde veel liever coloratuursopraan worden en besluit les te nemen bij Maria IvogŁn, die haar de zangeres maakt die ze wil zijn. In 1938 maakt ze haar debuut in het Deutsche Opernhaus in Charlotteburg als een van de bloemenmeisjes in Parsifal.

NSDAP
Schwarzkopf is altijd enigszins omstreden geweest, niet alleen door haar karakter, maar ook door haar oorlogsverleden. In haar Berlijnse jaren is ze lid geworden van de NSDAP. Ook gaan er hardnekkige geruchten dat ze voor Adolf Hitler persoonlijk gezongen heeft. Haar NSDAP-lidmaatschap heeft ervoor gezorgd dat ze jarenlang niet welkom geweest is in de Verenigde Staten. In andere landen is haar dit echter zelden of nooit verweten en is ze altijd welkom gebleven.

Het repertoire van Schwarzkopf is uitgebreid vastgelegd op plaat. Ze maakte legendarische opnamen van onder andere Die lustige Witwe, Le nozze di Figaro, Falstaff en een hele reeks Straussopera's, zoals Der Rosenkavalier, Ariadne auf Naxos en Capriccio. Ook haar interpretatie van de Vier letzte Lieder van Strauss is wereldberoemd. In 1971 neemt ze in de Brusselse Koninklijke Muntschouwburg afscheid van het vak als uitvoerend musicus met ťťn van haar lievelingsrollen: de Marschallin uit Der Rosenkavalier.

Pedagoge
Haar afscheid als uitvoerend musicus betekende niet haar afscheid van de muziekwereld; ook na 1971 blijft ze veelvuldig lesgeven. Overal ter wereld geeft ze masterclasses. De leerlingen die bij haar les durfden te nemen, konden rekenen op zeer kundige aanwijzingen, maar ook op genadeloze afbrandingen. Schwarzkopf nam geen blad voor de mond als ze iemand niet goed vond en heeft menig student geadviseerd om toch maar een ander vak te kiezen. Desondanks had ze ook een goede kant en dat wisten trouwe leerlingen ook heel goed. Zo kreeg de Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen, die ook vaak les van haar had, van haar een grote bos rode rozen toegezonden toen ze debuteerde in de rol van Marschallin, die Schwarzkopf zo lief was. Ook was het bekend dat ze veel arme studenten uit het voormalige Oostblok gratis lesgaf, om hen verder te helpen in de muziekwereld.

Van Kralingen: "Schwarzkopf komt uit een bepaalde epoque en net als alles is ook zang aan mode onderhevig. Wij vinden haar stijl misschien nu wat ouderwets, maar het staat buiten kijf dat ze een absolute grootheid was." "Een tijdperk is voorbij."

Elisabeth Schwarzkopf
Elisabeth Schwarzkopf

Haagse VVD voor 'halal-hypotheek'

FinancieelDe gemeenteraadsfractie van de VVD in Den Haag vraagt samen met de lokale partij Islam Democraten om te bekijken of er een 'halal-hypotheek' kan worden ingevoerd. Dat is een hypotheek waarbij geen rente hoeft te worden betaald. Sommige moslims willen namelijk geen rente betalen of ontvangen, omdat dit volgens de islam verboden is.

Probleem bij een rentevrije hypotheek is de renteaftrek. De Haagse VVD vraagt daarom samen met de eenmansfractie van de Islam Democraten aan het college van B&W om namens de vier grote steden bij het ministerie van FinanciŽn aan te dringen op een wetswijziging. Ook willen ze dat het college gaat overleggen met hypotheekverstrekkers of er steun bestaat voor het aanpassen van de wet- en regelgeving.

Volgens het Haagse VVD-gemeenteraadslid Bart de Liefde kan met een snelle invoering van de halal-hypotheek het eigen huizenbezit onder allochtonen toenemen. ''Nu hebben bijvoorbeeld Turken en Marokkanen relatief veel minder vaak een eigen huis dan autochtonen. Het voordeel van eigen huizenbezit is dat mensen met een eigen woning vaak zorgvuldiger omgaan met dat huis ťn de buurt waarin het staat'' aldus De Liefde die het motto hanteert ''Investeren is integreren''.

Overigens bestaat in Groot-BrittanniŽ al een vorm van halal-hypotheek. Daar is de volgende constructie bedacht: Huiseigenaren betalen een premie bovenop hun vaste maandelijkse aflossing. Het grote bankconcern HSBC hanteert die daar om moslims aan de hypotheek te krijgen

Met dank aan someone voor de submit.

Twaalf nieuwe screenshots Sid Meier's Railroads!

Van Sid Meier's Railroads! zijn twaalf nieuwe screenshots verschenen. In dit spel zul je je eigen spoorwegmaatschappij moeten oprichten en speel je met treinen vanaf de stoomlocomotief tot de elektrische trein. Je zult zorgvuldig routes moeten plannen om je vrachten succesvol en zo snel mogelijk af te leveren van punt A naar punt B. Ondertussen zul je niet alleen rekening moeten houden met concurrerende bedrijven, maar bijvoorbeeld ook met overvallers. Naast een hoop singleplayer missies zul je ook via de LAN en internet tegen anderen kunnen spelen. Tenslotte zal de sandbox mode niet ontbreken. Het spel moet dit najaar nog in de winkels liggen.
Schorsingsvoorstel Gomes van twee duels

De tuchtcommissie van de KNVB heeft doelman Heurelho da Silva Gomes van PSV een schikkingsvoorstel gedaan van twee duels onvoorwaardelijke schorsing. In eerste instantie had de aanklager Betaald Voetbal een schorsing van vier duels voorgesteld.

De Eindhovense ploeg ging echter niet in op het eerste voorstel van vier wedstrijden schorsing, daarom vond er gisteravond in Zeist een zitting plaats, waarin onder andere PSV'ers Eric Addo en Michael Ball werden gehoord.

Afgelopen seizoen raakte Gomes in de wedstrijd om de KNVB-beker in botsing met Ajax-speler Wesley Sneijder. Na het zien van tv-beelden besloot de aanklager een onderzoek in te stellen, want hij meende dat Gomes een trappende beweging zou hebben gemaakt.

PSV heeft nog tot en met volgende week donderdag de tijd om te besluiten of de club akkoord gaat met het nieuwe voorstel.

Agent vrijgesproken na doodrijden verdachte

JustitieEen 30-jarige politieman uit Dordrecht is vandaag vrijgesproken van aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag. De politieagent reed vorig jaar november de 25-jarige Niels van Dasler uit Dordrecht aan toen die op zijn fiets de weg overstak. Het slachtoffer was op zijn fiets op de vlucht geslagen, omdat hij werd verdacht van een inbraak.

De agent zag de verdachte rijden en zette zijn busje in de achteruit. Toen Van Dasler ineens de weg overstak, kwam hij onder de politiebus terecht. Hij overleed vrijwel meteen.

De rechtbank acht het niet bewezen dat de politieman schuldig is aan de dood van het slachtoffer op basis van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Het Openbaar Ministerie (OM) vond van wel. Nog niet bekend is of het OM beroep aantekent tegen de vrijspraak. De identiteit van de politiemedewerker is overigens geheim gehouden wegens dreigementen.

Na de dood van Niels werden er in Dordrecht branden gesticht bij drie politiebureaus en een kantoor van een woningcoŲrperatie. Deze zouden mogelijk wraakacties zijn naar aanleiding van zijn dood. Er zijn indertijd wel verdachten aangehouden, maar tegen hen kon geen voldoende bewijs worden vergaard.

Geboortegolf in Haaksbergen na stroomstoring

Icoon OpmerkelijkWat doe je als de stroom uitvalt? In het Overijsselse Haaksbergen viel bijna negen maanden geleden de stroom uit en nu staat het dorp aan het begin van een geboortegolf. De uitval duurde twee nachten, gevolg: 42 baby's worden verwacht. Dit is tweemaal zo veel als in een 'normale' maand.

De meeste zwangere vrouwen in Haaksbergen zijn uitgerekend op 19 augustus, precies negen maanden na de stroomstoring in november. Het eerste kind in de geboortegolf zou Ryan Rouwenhorst zijn. In de tuin van zijn ouders staat een bord met de tekst: 'Met dank aan Essent'.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Sun

Ja, ja, ook bij mij is het komkommertijd dus deze vrijdag eens een kleine nutteloze verhandeling over mijn vaatwasmachine. Vorig jaar mocht ik namelijk toetreden tot de grotemensenwereld toen we ons appartement op 4 hoog inruilden voor een eengezinswoning. Vůůr de verhuizing had alleen mijn vrouw een vaatwasser en nu hebben we er allebei een. Het is dus wat mij betreft echt de meest geweldige uitvinding ooit. Zet de technologische ontwikkeling maar stil. Iets beters zullen ze toch nooit bedenken. Zoop ik vroeger de hele avond uit hetzelfde glas omdat ik te beroerd was om er later twee af te wassen, nu ruk ik het ene stuk servies na het andere uit de kast. Liet ik vroeger de groenten maar zitten omdat het weer een extra pan betekende, tegenwoordig leef ik gezond jongen! Echt niet normaal! Uren heb ik over ís avonds om nuttige dingen te doen. Nou ja, voor zover TV kijken en af en toe een stukje schrijven nuttig genoemd kunnen worden. Misschien is het een beetje wat onze ouders en grootouders hadden toen de eerste wasmachine het levenslicht zag.

Het enige waar ik me een klein beetje aan erger is dat als je pannen en rekjes in de vaatwasser flikkert waar van die zwarte aangekoekte stukjes op zitten, die stukjes er na het wassen nog steeds zitten. Strontvervelend, want dan moet je ineens met een afwasborstel en de kraan aan de slag, en dat was toch juist niet meer de bedoeling. Je mag dan ook wel zeggen dat ik in een jubelstemming was toen Sun met hun zogenaamde 5-in1 afwastablet kwam, ingepakt in een in water oplossende folie zodat je je van de afwas geredde handjes niet alsnog hoeft te ontsmetten met een antibacterieel, vochtinbrengend en regenererend handzeepje. Had de vaatwasmachine al een nagenoeg goddelijke status in mijn huis, met die nieuwe tabletten zou de basis voor een voorspoelloos paradijs gelegd worden.

Nu hoor ik jullie denken: 'Jahaa! Nu krijgen we gezeur over de afwasblokjes van Sun en dat ze niet hun werk doen, terwijl je toch zo langzamerhand zou moeten weten dat in die reclames nooit de waarheid verteld wordt.' Maar weet je wat het is? Sun doet maar ťťn belofte in die hele reclame: aangekoekte zooi: weg met Sun. Verder helemaal niets. Dus geen middeltje dat de 119 tekenen van het ouder worden bestrijdt waarbij in iniminikleine fucklettertjes wordt aangegeven dat het getest is op drie tieners en een verdwaalde kleuter. En geen door een slecht acterende MILF verheerlijkte drinkyoghurt, die je stoelgang zo verbetert dat je geluk hebt als je lang genoeg het toilet kan verlaten om beneden een nieuw pak toiletpapier te halen. Nee gewoon een keiharde belofte: koop Sun en je hebt nooit meer zwarte stukjes, of in ieder geval, niet meer op je gevaatwaste spulletjes!

Nou mooi wel. Het lijkt wel of ik tegenwoordig nog meer zwarte stukjes heb dan vroeger. En dan ben ik echt niet zoín vrek die het kortst durende programma kiest. Nee gewoon loeiheet en loeilang en dan nog is het vuil. Het enige wat wel werkt aan die blokjes is de oplosbare folie, maar dan moet je niet toevallig iets nats in je handen hebben gehad want anders smelt die rotzooi al in je hand en kan je alsnog je klauwen wassen.

Ik krijg er de pest over in. Sun verziekt mijn hele vaatwas-experience. Je zou bijna al die zwarte stukjes uit je pan schrapen, in een enveloppe gooien en opsturen naar het antwoordnummer van Sun met de mededeling: dit bleef er over nadat ik had gewassen met jullie uitmuntende afwastabletten.

Kijken of die oplichters dan niet alsnog als de wiedeweerga komen met iets dat wel werkt. Kan ik misschien eindelijk die idyllische wereld betreden waarin geen enkel stukje vaat meer met de hand gewassen hoeft te worden.

[GERUCHT]Saint's Row ook naar de PS3

Volgens het Amerikaanse Electronic Gaming Monthly wordt Saint's Row wellicht een launchgame voor de PS3. Nu heeft niemand bij THQ dit kunnen of willen bevestigen, maar EGM heeft het over het algemeen wel vaker bij het rechte eind gehad met geruchten, dus dit kan als vrij betrouwbare informatie beschouwd worden. Daarentegen heeft het blad ook wel eens geruchten geplaatst ter opvulling van de pagina's.

met dank aan jorienvdherik voor het melden in het Saint's Row topic in het FOK!forum

Renault rijdt zonder massadempers

Renault F1 rijdt dit weekend zonder de omstreden massadempers op de wagens. Het team heeft dit besloten naar aanleiding van het afkeuren van de wagens van Scuderia Toro Rosso.

Renault had eerder deze week nog aangekondigd om het systeem wel te gebruiken. De hobbelige Hungaroring is naar verluidt een circuit waarop de teams veel voordeel van het massadempersysteem zouden kunnen hebben.

Uitslagen halve finales Copa Libertadores (2)

De tegenstander van FC Barcelona in de strijd om de Intercontinental Cup later dit jaar is afkomstig uit BraziliŽ. Zoveel is zeker nadat gisteren de halve finales werden afgerond.

Eergisteren rekende S„o Paulo af met het Mexicaanse Guadalajara. In een wedstrijd waaraan de Argentijnse scheidsrechter Daniel Gimťnez zijn handen vol had zetten Leandro en WK-ganger Mineiro de Brazilianen nog voor rust op een 2-0 voorsprong. Keeper Rogťrio Ceni, in de eerste wedstrijd matchwinner door een penalty te benutten, behoedde kort voor het half uur S„o Paulo nog voor een achterstand door een penalty van Ramůn Morales te keren. Kort na rust bepaalde Ricardo Oliveira de eindstand op 3-0. Na acht gele kaarten en een rode kaart ging het stof weer liggen in het Morumbi-stadion en stond de Tricolor Paulista voor de tweede achtereenvolgende keer in de finale.

In de andere halve finale nam Internacional Porto Alegre het op tegen Libertad uit het Paraguayaanse Asunciůn. De eerste wedstrijd was geŽindigd in 0-0, dus de strijd was geheel open. Tot diep in de tweede helft bleef dat zo, voornamelijk door de verdedigende kracht van Libertad. Het was echter Alex die even na het uur de 1-0 voor de Brazilianen aantekende. Vijf minuten later bezegelde Fernand„o het lot van Libertad en zorgde voor het tweede opeenvolgende Braziliaanse onderonsje in de finale van de Copa Libertadores. Voor Internacional is het de tweede keer dat de finale bereikt werd; in 1980 werd deze verloren van het Uruguayaanse Nacional, dat deze editie in de achtste finale werd uitgeschakeld.

In tegenstelling tot de Europese Champions League wordt ook de finale in twee wedstrijden beslist. Deze staan gepland voor 9 en 16 augustus.

Astarloza naar Euskaltel

De Spanjaard Mikel Astarloza rijdt volgend seizoen voor Euskaltel. De Bask, die momenteel nog actief is voor AG2R, heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij het Spaanse ProTour team.

Astarloza is de derde renner die Euskaltel komt versterken. Eerder bereikte het Baskische wielerteam een overeenkomst met Amets Txurruka (Barloworld) en Jorge Anzanza (Kaiku). Sanchez, Verdugo, Lůpez en Isasi verlengden bovendien hun contract met twee seizoenen.

'In Irak dreigt burgeroorlog'

AanslagIn Irak dreigt op termijn een burgeroorlog te ontstaan als het sektarische geweld aanhoudt. Dat vreest John Philip Abizaid, de hoogste Amerikaanse generaal in het Midden-Oosten. In een hoorzitting voor congresleden zei Abizaid gisteren dat hij Irak nog nooit zo ''onrustig en explosief'' heeft gezien als nu.

President George Bush en minister van Defensie Donald Rumsfeld hebben tot nu toe geweigerd de toestand in Irak een burgeroorlog te noemen. Rumsfeld erkent wel dat er steeds meer geweld is.

Abizaid zei voor de senaatscommissie wel optimistisch te zijn over de mogelijkheid om het tij in Irak te kunnen keren. Het ligt volgens hem echter voornamelijk aan de Irakezen zelf of er een burgeroorlog zal ontstaan of niet. Stafchef generaal Peter Pace zei gisteren dat de sjiieten en soennieten ''meer van hun kinderen moeten gaan houden dan dat ze elkaar haten.''

Ook in Britse kringen groeit de angst voor een nog verdere escalatie van het geweld in Irak. In een uitgelekt rapport zegt de vertrekkende Britse ambassadeur in Irak dat de kans op een burgeroorlog groot is.

Jongen (8) kritiek na ongeval achtbaan Plopsaland

Een Nederlandse jongen van 8 jaar is gisteren zwaargewond geraakt in het Belgische pretpark Plopsaland in Adinkerke. De jonge Bredanaar kwam tussen twee wagentjes van achtbaan De Draak vast te zitten.

De knaap zat zelf niet in De Draak. Hij was via een nooduitgang op een technisch platform geraakt dat wordt gebruikt om aan de karretjes te werken. Waarschijnlijk kreeg hij een klap van een wagentje dat het platform opreed. Hij is met een zware schedelbreuk in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.De Draak raast rond een kasteel in Plopsaland

Met dank aan stijn016 voor de submit.

GRAW patch 1.21 te downloaden

Ubisoft heeft vandaag een patch vrijgegeven voor de PC versie van de laatste Ghost Recon, Advanced Warfighter. De patch voegt twee nieuwe multiplayermodes toe, Hamburger Hill en Team Deathmatch. Daarnaast is er nog een tweetal maps toegevoegd en zijn andere maps aan verschillende gamemodes aangepast. Voor de volledige changelog: het officiŽle nieuwsbericht.

Mirrors
3DGamers
GamersHell
GameZone
WorthPlaying
FileFront
FileCloud
AusGamers


Davids blijft bij Tottenham Hotspur

Er was al weinig twijfel meer, maar nu is het zeker : Edgar Davids blijft bij Tottenham Hotspur.

Ondanks dat zijn contract bij de Spurs nog een seizoen doorloopt, kreeg Davids het aanbod terug te keren bij Ajax. De lokroep van de Amsterdammers bleek echter onvoldoende groot. "Ajax wilde hem, maar hij wilde hier blijven. Hij wil bij Tottenham blijven, daar bestaat geen discussie over. Hij heeft een instelling die we nodig hebben," aldus Martin Jol, trainer van de Spurs.

NAC Breda richt zich op Dheedene

Het lijkt erop dat NAC Breda noodgedwongen moet afzien van Patrick Mtiliga. De club uit Breda hoopte de 25-jarige linksback van Feyenoord in te lijven, maar ze zijn geschrokken van de prijs die de club uit de Feyenoord vraagt.

"Ze willen van hem af, maar het verschil tussen vraag en aanbod is veel te groot", aldus Earnie Stewart.

De technisch directeur van NAC heeft inmiddels de aandacht verlegd naar de 34-jarige Didier Dheedene. De voormalig speler van onder meer Anderlecht en 1860 MŁnchen mag transfervrij vertrekken bij Austria Wien, waar hij de laatste vier seizoenen speelde. De Belg kan een contract voor ťťn seizoen in Breda tekenen.

'Merkwaardige' planeten ontdekt

ZonnestelselOp zo'n vierhonderd lichtjaren van de aarde hebben astronomen een opmerkelijk fenomeen ontdekt: twee objecten met de massa van een planeet die om elkaar heen draaien. Normaal gesproken draait een planeet om een ster. Er zijn wel planeten bekend die vrij door het heelal bewegen, maar die doen dat in hun eentje.

De wetenschappers zijn verrast door het fenomeen. De massa van de twee objecten, planemo's geheten (planetary mass objects), is respectievelijk zeven en veertien keer zo groot als die van Jupiter. De meest gangbare theorie is dat planemo's onvolgroeide sterren zijn die uit de wolk zijn geslingerd waarin ze zijn ontstaan. Dat is in dit geval echter onwaarschijnlijk. De zwaartekracht die de twee objecten bijeenhoudt, is namelijk zo gering, dat zij volgens de astronomen waarschijnlijk bij zo'n gebeurtenis uit elkaar zouden zijn geraakt.

Met dank aan mkodde78 en TaLoN.NL voor de submit.

Konami sluit studio

Door een reorganisatie om het bedrijf gestroomlijnder te maken moet Konami haar studio in Hawaii sluiten. Hierdoor komen ongeveer 40 mensen op straat te staan, waaraan Konami al heeft toegezegd hen op te vangen waar mogelijk.

Konami Computer Entertainment Hawaii is het best bekend van haar creatie Dance Dance Revolution Ultramix voor de Xbox, en zal tegen het eind van dit jaar haar deuren sluiten.

De officiele reactie van Konami was:
"In the late fall of this year, Konami will be closing its Honolulu, Hawaii office in order to streamline operations. We regret that this necessary business decision will affect approximately 40 employees. Where it is possible, Konami has been providing and will continue providing positions to these employees at other locations within the company."

Italiaanse plaats komt met moslimstrand

BuitenlandsIn de Noord-Italiaanse badplaats Riccione aan de Adriatische zee wordt het mogelijk voor hotels om speciale moslimstranden aan te leggen. De stranden zijn bedoeld voor moslima's om daar zonder hoofddoekjes en bedekkende gewaden te kunnen genieten van een strandvakantie. Met de speciale stranden wordt tegemoet gekomen aan het groeiende aantal Arabische en islamitische toeristen.

Volgens het bestuur van de Italiaanse badplaats komt het neer op een zelfde beleid als zou gelden als men een deel van het strand wil reserveren voor nudisten. De gereserveerde stranden mogen echter niet doorlopen tot aan zee, omdat het strand begaanbaar moet blijven voor passanten. Om moslima's toch de mogelijkheid te bieden om te zwemmen zonder hoofddoekje, overweegt men toestemming te geven voor de aanleg van zwembaden aan de zee.

Spore wordt multi-platform franchise

De bedenker van Spore, Will Wright, heeft in een interview gezegd dat ze op dit moment aan het kijken zijn naar de mogelijkheden van elke bestaande console om daar het spel Spore voor uit te brengen.

Vooral de Wii is volgens Wright een goede kandidaat vanwege de controller, welke gebruikt kan worden als muis. Ook op je handheld kan je binnenkort wellicht je eigen creatuur ontwerpen en ontwikkelen, hoewel de verwachting is dat op de handhelds slechts delen van de PC-game beschikbaar zullen zijn. Zo zullen er bijvoorbeeld slechts enkele levels speelbaar zijn, zoals het creature-gedeelte en het "level" in de ruimte.

Dat dit geen vaag gerucht is, maar dat de bedenker van, onder andere, The Sims deze plannen zelf serieus neemt blijkt wel uit de volgende quote:
"Weíre looking at all the platforms for Spore, because weíre thinking about Spore as a franchise, not as a PC game. Weíre going to do the PC game first, but really, what weíre trying to launch is an entire franchise that will be all across platforms."
Overigens betekent dit dat eerdere geruchten dus waar zijn geweest.

Video van Dark Crusade toont kracht van de Necrons

Dark Crusade, de aanstaande uitbreiding voor Warhammer 40.000: Dawn of War, zal zoals bekend twee nieuwe rassen aan het conflict toevoegen: de Tau en de Necrons.

Op Eurogamer is nu een video te bewonderen waar ťťn van de eigenschappen van de Necrons getoond wordt. De Necrons hebben namelijk de nare eigenschap niet te willen blijven liggen als ze afgeschoten zijn. Met hun laatste kracht verzamelen ze schroot en bouwen zichzelf weer op.
Maar zelfs wanneer je het voor elkaar weet te krijgen dat ze zichzelf niet meer op kunnen bouwen, ben je nog niet van de Necrons af. Ze hebben namelijk een Tomb Spyder. Een unit die een behoorlijke tik uit kan delen in man-tegen-man-gevechten, maar bovendien Necron-units kan opbouwen uit de losse onderdelen op het slagveld.
Hoe dat eruit ziet, kun je hier zien. Een bataljon Space Marines neemt het op tegen een bataljon Necrons, ondersteund door wat Tomb Spyders.

Flauwvallende geitjes

Het moet niet veel gekker worden, via de submit kregen we een filmpje van een geitenras dat door een of andere genetische afwijking bij opwinding flauw valt.

Het ziet er aan de ene kant heel koddig uit, aan de andere kant heb ik toch ook zoiets van, zielig, maar goed na het flauwvallen staan de geitjes al snel weer op alle vier de hoeven en gaan door alsof er niets aan de hand is, dus zo zielig zal het wel niet zijn.

Met dank aan Koekjesbeest voor de submit

Heat Vision and Jack

Ergens in het jaar 1999 regisseert Ben Stiller (Meet the Fockers, Envy, enzÖ) een piloot aflevering van wat een nieuwe serie moet worden op Fox. De serie noemde ďHeat Vision and JackĒ. Het is een serie met een vleugje ďKnight RiderĒ en ďDe man van 6 miljoenĒ.

Een astronaut (Jack Black) komt met zijn ruimteschip te dicht bij de zon en krijgt zo een overdosis straling. Die straling heeft dan weer tot effect, dat hij slimmer wordt. Een vriend van hem heeft dan weer het ongeluk dat zijn geest in een motorfiets terechtkomt, waardoor de motorfiets kan praten en autonoom kan rijden. Samen gaan ze op de vlucht voor de engerds van NASA die Jack zijn brein aan een nader onderzoek willen onderwerpen.

Te ver gezocht ? Dat dachten ze ook bij FoxTV, want ze hebben de serie nooit uitgezonden.
Dat Ben Stiller daar een beetje sarcastisch over is dat kun je dus wel begrijpen.
Je kan de pilootaflevering hier bekijken.
Deze is voorafgegaan door de persoonlijke commentaar van Stiller himself.

Handsfree bellen net zo gevaarlijk

Icoon Telecom Uit buitenlands wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat handsfree bellen tijdens het autorijden net zo gevaarlijk is als normaal mobiel bellen. Tijdens het bellen in de auto lopen bestuurders vier maal zoveel kans om te verongelukken.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wil dat handsfree bellen verboden wordt. De aandacht van de automobilist neemt niet alleen af door het toestel te bedienen, maar ook door het gesprek zelf. Bestuurders letten door het bellen minder goed op, reageren trager en nemen sneller risicovolle beslissingen.

Mobiel bellen eist jaarlijks honderden doden en gewonden. In 2004 zouden er zeshonderd minder verkeersslachtoffers gevallen zijn als mensen tijdens het rijden niet mobiel gebeld zouden hebben. Het SWOV wil ook onderzoek gaan doen naar mobiele telefoongebruik door fietsers en voetgangers.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat erkent dat het beter is om mobiel bellen in zijn geheel af te schaffen, maar vindt dat niet haalbaar en niet wenselijk. "Het is niet te handhaven. Bestuurders moeten verantwoord met het gebruik van een handsfree telefoon omgaan", aldus een woordvoerster. Wel benadrukt het ministerie dat de politie ook mensen kan aanhouden die een handsfree-set gebruiken. Iedereen die om welke reden dan ook de aandacht niet bij het verkeer heeft, kan een boete krijgen.

Van der Laan en Dittrich verlaten politiek

Icoon Politiek De D66-parlementariŽrs Lousewies van der Laan en Boris Dittrich zullen de Tweede Kamer verlaten. Van der Laan wil lijsttrekker Alexander Pechtold niet voor de voeten lopen. Boris Dittrich ambieert een internationale functie, zoals een baan bij de Verenigde Naties. Na deze leegloop bij D66 lijkt Pechtold als enige bekende gezicht over te blijven.

Van der Laan denkt dat haar aanblijven een risico kan worden voor de partij. "Dat ik Alexander voor de voeten loop, is het dilemma waar ik lang over heb nagedacht". Van der Laan verloor met 257 stemmen het partijleiderschap van Pechtold. Ondanks dit kleine verschil wil ze niet samen campagne met Pechtold voeren. "Alexander vindt net als ik het Mark-Rita-model van de VVD niet geloofwaardig". Wat Van der Laan nu wil gaan doen is niet bekend.

Ook Boris Dittrich vertrekt uit Den Haag. Na de kwestie-Uruzgan, waar hij naar eigen zeggen "politiek-tactische fouten" maakte, stapte hij op als fractievoorzitter van D66. Hij probeerde de missie naar Uruzgan te stoppen door met een kabinetscrisis te dreigen. Dit bleek echter een loos dreigement, waardoor Dittrich aan geloofwaardigheid verloor.

PvdA-Kamerlid Staf Depla is "het vreselijke politieke spel" dat Dittrich opvoerde nog niet vergeten. Wel waardeert hij Dittrich voor alles wat hij gedaan heeft om de positie van minderheden en slachtoffers van misdrijven te verbeteren. VVD-leider Mark Rutte vindt het jammer dat Dittrich vertrekt. "Boris Dittrich is een politicus die met overtuiging en gezag zijn standpunt over de rechtstaat en de internationale rechtsorde uitdraagt", aldus Rutte.

Dittrich heeft twaalf jaar in de Tweede Kamer gezeten, voornamelijk als woordvoerder voor justitiŽle zaken. Hij wil alleen in Den Haag terugkeren als hij minister kan worden. Voordat hij politicus was, was hij rechter in Alkmaar.


Dittrich en Van der Laan
Dubbel exit voor D66
Laatste reviews en specials
preview
WWE 2K20
special
Cosplay op GameForce 2019
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
special
Interview Nino Roos (Asterion)
special
Nieuwe bioscoopervaringen: ScreenX- en MX4D-zalen geopend
©FOK.nl e.a.