Chelsea wil Shevchenko

Het contract van Michael Ballack is nog niet getekend of de volgende grote naam dient zich al weer aan op het verlanglijstje van Chelsea-coach José Mourinho. Andriy Shevchenko, die aangegeven heeft over een vertrek bij AC Milan na te denken, staat in de belangstelling van de Portugees.

"Chelsea wil achter spelers van grote kwaliteit aangaan, Shevchenko en nog een andere," aldus Mourinho. Directeur Peter Kenyon voegde daar nog aan toe dat hij denkt dat Shevchenko het type speler is dat Chelsea zou willen hebben.

De echte kans dat Shevchenko naar de Blues verkast wordt door Mourinho echter nog als klein afgedaan. "Ik denk dat het natuurlijk is dat er een grote spits is die bij ons komt en de groep versterkt. Ik kan niet zeggen dat het Shevchenko is - Shevchenko is een speler die bij Milan hoort en Milan heeft een drie- of vierjarige overeenkomst met hem. Zij kunnen hetzelfde als wij zeggen met betrekking tot William Gallas - geen aanbod en geen manier om te vertrekken omdat dat de macht is die de clubs kunnen hebben als ze een contract met een speler hebben."