Ballack naar Chelsea

'Chelsea en Michael Ballack zullen maandag 15 mei een persconferentie houden.' Met deze summiere verklaring werd het publieke geheim bevestigd dat Michael Ballack van Bayern München naar Chelsea verhuist.

"Ik verheug me erop en ben zeer trots dat Ballack voor Chelsea heeft gekozen, We hebben goede gesprekken gehad. Daarom heeft hij voor ons gekozen," aldus manager José Mourinho. De Londense club hoeft geen afkoopsom te betalen, omdat Ballack bij de Duitsers aan zijn laatste contractjaar bezig was.

Voor Ballack is de overgang een droom die uitkomt. "Het was altijd mijn doel om in het buitenland te gaan spelen', zei hij nog op het kampioensfeest van Bayern.

In november deed Bayern nog een ultieme poging Ballack te behouden. Maar toen dat niet lukte, toonde de leiding van de Beierse club zich een slechte verliezer. Manager Uli Hoeness noemde geld dé reden van de overgang. Ballack heeft dat echter altijd tegengesproken. "Dat is niet het geval. Ik heb vier wonderschone jaren gehad bij Bayern, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging."