Hewitt verder, Henman onderuit

Lleyton Hewitt heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het Masterstoernooi van Indian Wells. De Australiër ontdeed zich van Rainer Schüttler. Voor Tim Henman kwam er een einde aan het toernooi.

Hewitt had veel moeite met Schüttler. Na bijna drie uur stond er een 7-6, 2-6 en 6-4 uitslag op het scorebord. De als negende geplaatste Australiër zakte helemaal in tijdens het tweede bedrijf, maar een break in de vijfde game van de beslissende set bleek beslissend. Hewitt is tweevoudig winnaar van Indian Wells en verloor in 2005 de finale van Roger Federer.

Tim Henman, pas de derde Brit op de wereldranglijst, moest met 4-6, 4-6 zijn meerdere erkennen in Tomas Berdych. Henman startte beter, maar kon zijn breakkansen niet benutten. Berdych had minder clementie en brak op 4-4 Henmans opslag. In het tweede bedrijf ontrolde zich eenzelfde soort scenario. Xavier Malisse (6-1, 6-1 tegen Radek Stepanek) en Sébastien Grosjean (6-1, 6-3 tegen Kristof Vliegen) plaatsten zich eveneens voor de derde ronde.