Sheringham weet van geen wijken

Teddy Sheringham kan er maar geen genoeg van krijgen. De ancien knoopt nog een seizoen vast aan zijn imposante carrière.

Sheringham tekende een nieuw, eenjarig contract bij West Ham United. De spits wordt begin volgende maand veertig jaar. In het seizoen 1983/1984 maakte Sheringham zijn debuut in het Engelse voetbal, destijds voor Millwall. Nadien kwam hij uit voor Aldershot Town, Djurgårdens IF, opnieuw Millwall, Nottingham Forest, Tottenham Hotspur, Manchester United, weer Tottenham Hotspur, Portsmouth en West Ham United, sinds 2004.

Manager Alan Pardew van West Ham is verheugd met de nieuwe verbintenis van Sheringham: ”Teddy heeft dit seizoen aangetoond dat hij nog steeds een topspits is voor het Premiership en gezien zijn superbe conditie en toewijding, twijfel ik er niet aan dat hij een belangrijk lid zal zijn van onze ploeg voor volgend seizoen.” Het is overigens de vraag of Sheringham ooit de oudste speler wordt in de Engelse hoogste klasse. Die eer is nog weggelegd voor John Burridge. Hij keepte op zijn 43e nog voor Manchester City.