Cunego blij met vertrek Simoni

Vorig jaar moest Damiano Cunego het kopmanschap van Lampre delen met Gilberto Simoni. Ondanks een moeizame relatie tussen de twee, beweerden ze altijd dat dat geen problemen opleverde. Achteraf geeft Cunego nu aan dat hij blij is dat Simoni is vertrokken.

In 2004 wist Cunego heel Italië te verrassen. Hij wist de Giro d'Italia te winnen en versloeg daarmee zijn kopman Simoni. Voor hun samenwerking in 2005 betekende dat weinig goeds. De twee concurreerden hevig om het kopmanschap, waarbij Cunego uiteindelijk met een virus af moest haken.

Nu Gilberto Simoni is vertrokken, is Damiano Cunego de absolute kopman bij Lampre. De Italiaan denkt dat het vertrek van Simoni het beste is voor hun twee: "Het is waarschijnlijk beter dat Simoni en ik in andere teams rijden. We kunnen nu allebei dingen doen zoals we zelf willen. De situatie is zo ook een stuk helderder en dat kan iedereen alleen maar helpen."

Cunego zet dit jaar zijn kaarten op de Giro d'Italia. De Tour de France wil hij ook rijden, maar alleen om ervaring op te doen.