Baan Ferguson in gevaar

Sir Alex Ferguson, de trainer van Manchester United, heeft te kennen gegeven dat zijn baan onder druk is komen te staan. De Carling Cup is de enige prijs die Manchester United dit seizoen nog kan winnen.

Manchester United kan de landstitel vergeten nu het team een achterstand van vijftien punten heeft ten opzichte van koploper Chelsea. Na de uitschakeling in de FA Cup en de Champions League is alleen het winnen van de Carling Cup de laatste kans om de eer van de Engelse club hoog te houden.

"Als manager moet je bekers binnen halen. Dat is de enige manier om je baan te houden. Als je bij het management op het matje wordt geroepen verwachten ze niet dat je een loser bent maar een winnaar", aldus Ferguson. "We moeten natuurlijk ook op langere termijn kijken, maar zelfs een jaar zonder beker voor deze club is te lang. We staan onder grote druk op dit moment en daarom is de wedstrijd om de Carling Cup zo belangrijk", vervolgde de 64-jarige trainer, die het team uit Manchester al negentien jaar lang traint.