Dure spelers verlengen contract

Drie spelers uit de NHL hebben gisteravond een handtekening gezet onder nieuwe contracten welke zij aangeboden kregen.

De NHL zal een pauze in moeten lassen in verband met de Spelen in Turijn. Vanavond zullen de laatste wedstrijden afgewerkt worden om vervolgens weer van start te gaan op dinsdag 28 februari. Een spelersruil zal ook niet meer mogelijk zijn voor de NHL-teams. Dit is pas mogelijk vanaf zondag 26 februari.

Desalniettemin heeft er zich gisteren het een en ander afgespeeld rond drie verschillende NHL-teams. Tomas Kaberle verlengde zijn contract met vijf jaar voor een salaris van 3,5 miljoen euro per seizoen. Kaberle komt uit voor de Toronto Maple Leafs en was dit seizoen tot nu toe goed voor zes doelpunten en 39 assists uit 57 wedstrijden. De 27-jarige verdediger speelt al zijn gehele NHL-carrière bij de Maple Leafs. Maple Leafs general manager John Ferguson was goed gezind over het feit dat Kaberle voor de Leafs blijft spelen. "Het is een belangrijke, jonge speler die al veel speelminuten op zijn naam heeft staan. We zijn blij dat we een overeenstemming hebben bereikt. Veel andere teams aasden al op Tomas, omdat hij deze zomer een vrij te contracteren speler zou worden".

Washington Capitals-goalie Olaf Kolzig zette zijn handtekening onder een contract dat hem nog twee jaar in Washington zal houden. De 35-jarige Duitser zal bijna 4,6 miljoen euro per seizoen verdienen. "Ik ben blij met het nieuwe contract dat ik heb ondertekend. De Capitals zijn het enige NHL-team waar ik voor uit ben gekomen en ik ben benieuwd of we ooit de Stanley Cup zullen bemachtigen. Het winnen van Lord Stanley zal een droom zijn die uitkomt", aldus een gelukkige Kolzig.

De laatste die zijn jawoord heeft gegeven aan een verlenging van zijn contract is Saku Koivu. De Finse aanvoerder tekende voor drie seizoenen bij in Montréal, waar hij al een decennium speelt. Bij de Canadiens zal de 31-jarige center in totaal twaalf miljoen euro verdienen, wat neerkomt op vier miljoen euro per seizoen, een verhoging van een miljoen euro per seizoen. Koivu heeft in het verleden moeten vechten tegen blessures. Het seizoen 1999-2000 moest hij voor een groot deel verstek laten gaan wegens een schouderblessure. Dit was echter een kleinigheidje tegenover hetgeen hem twee seizoenen later aan de kant hield. Na een constatering van kanker in de onderbuik kon Koivu alleen deelnemen aan de playoffs van dat seizoen. Mede door zijn inbreng bereikten de Habs in deze playoffs de finale van de Eastern Conference. Koivu wist dit seizoen veertien maal te scoren en 25 maal een assist te geven.