Kuipers fit voor skate off

Simon Kuipers is fit genoeg voor de skate off vanmiddag voor een startbewijs op de Olympische Spelen. Daarvoor zal hij op de 1500 meter strijden tegen teamgenoot Rhian Ket.

Kuipers was dit schaatsseizoen goed bezig op de korte schaatsafstanden en verdiende daarmee een supernominatie op de 1500 meter. Op het Olympisch Kwalificatie Toernooi begon hij geblesseerd en na de eerste 500 meter, die hij won, moest hij opgeven. Door zijn supernominatie op de 1500 meter had hij nog recht op een skate off voor die afstand en die zal vanmiddag worden gereden.

Kuipers is nu fit genoeg voor die skate off: "Ik heb mijn lies een paar keer flink getest. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Dat wil ik dolgraag laten zien." Ook tegenstander Rhian Ket voelt zich goed: "Ik heb niets te verliezen. Ik wil gewoon het maximale eruit halen."

Voor Ket wordt het wel een zwaar weekend. Zaterdag en zondag zal hij deelnemen aan het NK allround. Op de 1500 meter daar hoopt hij een plaats voor de Olympische achtervolgingsploeg af te kunnen dwingen.