Veel blessures in aanloop naar topper

De aanloop naar de topper tussen Feyenoord en PSV gaat niet zonder slag of stoot. Beide ploegen moeten komende zondag een aantal spelers missen. Aan Rotterdamse zijde ontbreken Shinji Ono en Romeo Castelen. De bezoekers zullen het waarschijnlijk zonder Arouna Koné, Philip Cocu en Jefferson Farfán moeten stellen.

Beide ploegen blaken echter van het zelfvertrouwen. Afgelopen dinsdag plaatste PSV zich voor de achtste finales van de Champions League ten koste van Fenerbahçe. De Turkse ploeg verloor in Eindhoven met 2-0. In Rotterdam zijn de prestaties die in de competitie geboekt worden de rede van dit vertrouwen. Toch lijkt het erop dat PSV de meeste redenen heeft om zich zorgen te maken.

Ibrahim Affelay was tegen Fenerbahçe niet helemaal fit, en liet zich na 20 minuten dan ook wisselen. De kans is groot dat ook hij de wedstrijd van zondag aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Dit geldt ook voor Cocu en Farfán.

Bij de ploeg uit Rotterdam-Zuid ontbreken dus alleen Ono en Castelen. Van Tim Vincken en Alfred Schreuder was het al bekend dat ze niet zouden spelen. Dit tweetal is voor langere tijd niet inzetbaar. Ono, die al in maanden niet meer gespeeld heeft, kampt nog met een wond aan zijn voet. Deze is ontstaan door het aanbrengen van een schroef. Deze werd geplaatst om het genezingsproces van zijn voet te bevorderen.