GP België bedreigd door regen

De verwachte regen op het circuit van Spa-Francorchamps kan roet in het eten gooien voor de Belgische Grand Prix morgen. Er gaan stemmen op om de race af te gelasten als de neerslag te zwaar is.

Na een compleet verregende tweede vrije training gisteren, suggereerde Michael Schumacher dat bij vergelijkbare omstandigheden op zondag de wedstrijd zou moeten worden geannuleerd. "In deze omstandigheden kun je alleen achter de safety car rijden, een normale race is niet mogelijk," zei de Duitser. "Er zijn een paar coureurs de baan opgegaan en je zag dat ze de wagen nauwelijks konden besturen."

Schumacher krijgt steun van Jenson Button. "Als je in een grote plas rijdt zoals Liuzzi gebeurde, kun je een enorm ongeluk verwachten," aldus Button. "Je hebt geen controle over de auto en daar zijn we hier niet voor."

Bernie Ecclestone bestrijdt de opvatting van Schumacher en Button. Hij vindt dat er gewoon gereden moet worden, ongeacht de omstandigheden: "Ze racen al jaren hier in deze omstandigheden. Zondag wordt er een wedstrijd gehouden." De meeste weerstations verwachten voor zondagmiddag in de Ardennen fikse regenbuien met onweer en een temperatuur van rond de negentien graden.

Hisao Suganuma, technisch directeur van Bridgestone, wist te melden dat er speciale banden voor Spa en haar wisselvallige weer zijn ontworpen. De banden die zijn meegenomen, kunnen beter presteren in wisselende temperaturen en baancondities. Op Spa komt het regelmatig voor dat een gedeelte van de baan nat is, terwijl een ander gedeelte kurkdroog blijft. Ook Michelin heeft extra zorg besteed aan haar regenbanden.