EK hockey: Nederland start met zege

De Nederlandse hockeymannen hebben de eerste wedstrijd op het EK in Leipzig winnend afgesloten. Tegen Frankrijk boekte de ploeg van Roelant Oltmans een benauwde zege:
5-4.

Oranje begon wervelend door al na 21 minuten een comfortabele 3-0 voorsprong te nemen. Taeke Taekema was twee keer trefzeker uit een strafcorner en Rob Reckers scoorde met een Argentijnse forehand, een slagtechniek waartegen de Nederlandse ploeg onlangs nog heeft geprotesteerd omdat deze te gevaarlijk zou zijn. Frankrijk deed voor de pauze tot twee keer toe iets terug, via Verrier en Durchon. Tussendoor zorgde Karel Klaver voor de 4-1.

Na de pauze leek Oranje met nog eens een doelpunt van Klaver op rozen te zitten. Frankrijk kwam in de laatste tien minuten echter sterk opzetten en maakte zelfs bijna de gelijkmaker. Twintig seconden voor tijd mikte Soyez een strafcorner maar net naast. Nederland ontmoet morgen om 17.30 uur Polen. Op donderdag staat de confrontatie met Spanje op het menu. De eerste twee in de poule mogen naar de halve finales. Oranje jaagt in Leipzig op zijn eerste Europese titel sinds 1987.