Ecclestone: Gewoon GP VS 2006

De Grand Prix van Amerika van dit jaar was een groot fiasco. Dit is volgens Bernie Ecclestone echter geen reden om deze wedstrijd volgend jaar te schrappen.

Na de verplichte opwarmronde waar het gehele rijdersveld aan meedeed, reden veertien van de twintig coureurs de pits in. Ze begonnen niet aan de race omdat Michelin de verkeerde banden had meegenomen en de veiligheid niet kon garanderen. Het gevolg hiervan was dat alleen de Bridgestone-teams, Ferrari, Minardi en Jordan, van start gingen. Vele boze fans eisten hun geld terug, en er werd gevreesd voor de reputatie van de F1 en het voortbestaan van de Grote Prijs van Amerika.

Joie Chitwood, directeur van de Indianapolis Motor Speedway, weet ook nog niet of er in de toekomst nog een F1-race op zijn circuit te zien zal zijn. "Het is voor ons erg belangrijk, we hebben een enorme investering gedaan om het circuit en de gebouwen te bouwen. Echter moeten we ons afvragen wat het beste is voor de fans, het circuit en de stad. Het is in ieder geval iets wat zo snel mogelijk moet worden opgelost," aldus Chitwood.

Formule 1-directeur Bernie Ecclestone ziet geen enkele reden om aankomend seizoen geen race in Amerika te organiseren: "Ik hoop dat iedereen zal begrijpen dat wat er gebeurd is, niet de schuld van de Formule 1, het circuit of de teams was. De enige die een fout heeft gemaakt was Michelin, door de verkeerde banden mee te nemen. Michelin gaf toe dat de banden onveilig waren en adviseerde om niet te racen. Mochten de coureurs toch zijn gaan racen en er was iets gebeurd, dan zou het volgens de Amerikaanse wet moord zijn. De teams konden niet anders dan hun coureurs naar binnen halen. Ik zie daarom ook geen reden om het evenment van de kalender te schrappen."