FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 augustus 2005

Slechte en arme filmkarakters roken het meest

Slechterikken in films roken meer dan "good guys", zo blijkt uit een onderzoek, waarbij meer dan vierhonderd Amerikaanse films van na 1990 werden bekeken. Ook arme karakters grijpen sneller naar hun pakje peuken of shag.

35,7 procent van de "slechte" personages zou regelmatig een sigaret opsteken, tegenover 20,6 procent van de "goede" karakters. Gekeken naar welvaart blijkt dat bijna de helft van alle arme filmkarakters rookt, terwijl de midden- en hogere klasse op respectievelijk 22,9 en 10,5 procent 'blijven steken'.

Verder roken mannen in films meer dan vrouwen en steken blanken vaker een peuk op dan gemiddeld. Hetgeen beide overeenkomt met het rookgedrag van mensen in het dagelijks leven. Over het algemeen rookt zo'n 23 procent van de filmkarakters, ook dit is een goede afspiegeling van de maatschappij.

De onderzoekers van een medisch centrum in Newark (New Jersey) kwamen tot de conclusie dat roken helemaal niet zo glamoureus is, zoals het volgens hen vaak wordt gezien. "De meeste onderzoekers hebben geconcludeerd dat roken wordt geportretteerd als glamoureus en positief, ons onderzoek laat echter zien dat het tegenovergestelde waar is", aldus Karan Omidvari, die het onderzoek leidde.

Rolling Stones: Bush is 'full of shit'

Fonkmeistah had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsGeorge Walker Bush is 'full of shit'. Daar zijn de Engelse Rolling Stones inmiddels ook achter. Op het album 'A Bigger Bang', dat in september uitkomt, staat het nummer 'Sweet Neo Con'. Volgens zanger Mick Jagger is het lied volledig geënt op de Amerikaanse president.

"You call yourself a Christian, I call you a hypocrite. You call yourself a patriot, well I think you're full of shit", zingt de 62-jarige Jagger. Er werd al aangenomen dat de song de Republikeinse partij als mikpunt had, maar de zanger van de Stones windt er in een interview in Newsweek geen doekjes om zich in de tekst zelfs direct tot de Amerikaanse leider te richten.

"Het is niet bepaald metaforisch, zei Keith (Richards) tegen mij. Waarschijnlijk is hij wat bezorgd omdat hij in de VS woont. Ik echter niet!", verklaarde Jagger in het interview.

Vervanging pacemakers na kortsluiting

MysteryWoman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsZestig gebruikers van een pacemaker zijn door het Medisch Centrum Haaglanden teruggeroepen omdat het risico bestaat dat door kortsluiting het apparaat minder zal functioneren. De pacemakers in kwestie die voor de problemen zorgen zijn de Ventak Prizm 2 (geproduceerd op of voor 16 april 2002) en de Contak Renewal 1 en 2 (geproduceerd op of voor 26 augustus 2004). Ondanks het feit dat slechts bij 0,1 procent van de apparaten de kortsluiting is vastgesteld, neemt het ziekenhuis geen risico.

Drie weken geleden maakte de firma Guidant bekend dat er kleine problemen zijn met twee soorten van de eigen pacemakers. Volgens Medisch Centrum Haaglanden zijn de risico's bijzonder klein. Onder de zestig mensen die teruggeroepen zijn, bevinden zich ook mensen die al aan vervanging van hun pacemaker toe waren.

Het risico is dan niet groot aldus de frabikant, toch kiest het HMCH ervoor om de patiënten een andere pacemaker te geven. Het Haagse Bronovo Ziekenhuis kiest niet voor vervanging. De kans op complicaties bij een operatie wordt groter geacht dan de kans dat de batterij het begeeft.

In Nederland hebben ruim vierhonderd mensen een van de genoemde pacemakers.

Celstraf voor vastbinden hond op spoor

Een Amerikaanse man die de hond van zijn vrouw op het spoor had vastgebonden, moet één tot drie jaar de cel in. Het dier, een kruising tussen een pitbull en een Duitse herder, werd in oktober vorig jaar door een trein geraakt en overleefde dit niet.

De 30-jarige Richard Faircloth zei in de rechtszaal spijt te hebben van wat hij zijn familie heeft aangedaan, maar betuigde geen spijt over zijn werkelijke daad. Hij gaf als reden voor zijn handelen dat hij vond dat de hond vals was en een gevaar voor zijn kinderen. Volgens de aanklagers was de werkelijke reden echter dat hij zijn vrouw wilde bang maken; hij zou hebben vermoed dat ze een relatie had met een ander.

De rechter in West-Virginia noemde de daad van Faircloth "verschrikkelijk" en "shockerend". Hoelang hij precies de cel in zal moeten, is nog onduidelijk, dit vanwege het systeem dat je korter de cel in hoeft als je je gedraagt. Na zijn vrijlating zal Faircloth vijftien jaar geen huisdier mogen hebben.

BankGiro Loterij op de vingers getikt

Icoon Algemeen nieuwsDe BankGiro Loterij is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt vanwege een misleidende reclame. De Consumentenbond had een klacht ingediend omdat in een folder ten onrechte werd gesuggereerd dat de ontvanger ervan een prijs had gewonnen.

"Van harte gefeliciteerd. U heeft gewonnen! Maar wat? Kijk snel op internet!", zo viel te lezen in de reclamefolder. Vijf auto's, anderhalf miljoen euro en 'vele andere fantastische prijzen' werd de lezer in het vooruitzicht gesteld. Na het activeren van een 'persoonlijke kluiscode' bleek echter dat eerst een aantal loten moesten worden gekocht om in aanmerking te komen voor... een gratis autowasbeurt. "Die wasbeurt kreeg iedereen die extra loten kocht en mag van de Reclame Code Commissie dan ook helemaal geen prijs worden genoemd", aldus de Consumentenbond.

De Reclame Code Commissie oordeelde dat ten onrechte de indruk wordt gewekt dat mensen 'uitverkoren' zijn. De Consumentenbond wil met de uitspraak in de hand de BankGiro Loterij via een brief verzoeken in de toekomst heldere en eerlijke taal te gebruiken.

Tweede patch Boiling Point: Road to Hell beschikbaar

Ontwikkelaar Deep Shadows heeft een tweede patch voor Boiling Point: Road to Hell beschikbaar gesteld. Het gaat om patch 2.0 en brengt de volgende verbeteringen met zich mee:
quote
Improvement

-Game stability, reduces the unexpected crashes when playing, loading a savegame& [...]
-Car dynamics / helicopter dynamics Cars : better realism when a car hits the player or the -Non Playable Character, better behaviour of IA in trucks or cars.
-General improvement of IA: NPC and warrior IA, characters move when hooting, adapt their behaviour according to the situation
-Weapon balance, weapon upgrades correct, and at he Arms dealer, all weapons are available for purchase according to the design of the game

Fixes

-Car's disappearance
-Collision : grenades do not remain stuck in walls when launched, prisoners do not remain stuck in walls when delivered, tree have collisions.
-Position of dead bodies has been reworked, animation of the jaguar is more realistic
-Player and Non Playable Player positions in the environment have been checked and no character appears in mid-air or stuck in one of the scenery item. Clipping issues have been solved as well.
-Missions : fixing some bugs. Bus drive missions : the money earned after completing a mission now corresponds to the expected amount which is promised before starting the mission. Whimpy mission: the objective is now complete only when Whimpy is rescued at night as stated in the objective. Missions which have been completed are cleared from the Missions Objectives Screen.
-Hints are now appearing opportunely
-Sounds which were missing (e.g. splash water) are now implemented
-Camera control when firing from Pirania
-Rendering landscape when flying on plane
-Some situations where user car gets lost
-NPC name which sometimes appeared in the list of vehicles
-In the list of vehicles, now the last car you were using is N1
-Snake which were able to bite you when crawling
-Too big moon has been readjusted
-Corrupted frames between AVI movies
-Windows look like dark squares when it rains
-Some doors disappear under some view angles on indoor levels
-Boat which appeared to be filled with water / Boat trace disappears and flockers under some viewing angles
-Some flickering carpets on federal base, flickering posters in city, flickering triangles when lit by flashlights on small river bridge
-Shadows of dogs
-Water and landswell now animated in 6th cutscene
-White square from car lights are no more visible on GeForce cards, white square is no more visible around moon at some days
-Grenades explode before NPC die
-Flowers in Granny's hands
-Tail of the plane touches the ground
-Music sudden volume change fixed
-Some localisation issues, mistranslations, missing speeches, text overlappings have been fixed

Optimization

-Grass rendering and fixed flickering on hill tops

Additions

-Added cans to fuel different kind of vehicles
-Upgrades to repair weapons
-Support of non 4:3 video modesEcclestone: Gewoon GP VS 2006

De Grand Prix van Amerika van dit jaar was een groot fiasco. Dit is volgens Bernie Ecclestone echter geen reden om deze wedstrijd volgend jaar te schrappen.

Na de verplichte opwarmronde waar het gehele rijdersveld aan meedeed, reden veertien van de twintig coureurs de pits in. Ze begonnen niet aan de race omdat Michelin de verkeerde banden had meegenomen en de veiligheid niet kon garanderen. Het gevolg hiervan was dat alleen de Bridgestone-teams, Ferrari, Minardi en Jordan, van start gingen. Vele boze fans eisten hun geld terug, en er werd gevreesd voor de reputatie van de F1 en het voortbestaan van de Grote Prijs van Amerika.

Joie Chitwood, directeur van de Indianapolis Motor Speedway, weet ook nog niet of er in de toekomst nog een F1-race op zijn circuit te zien zal zijn. "Het is voor ons erg belangrijk, we hebben een enorme investering gedaan om het circuit en de gebouwen te bouwen. Echter moeten we ons afvragen wat het beste is voor de fans, het circuit en de stad. Het is in ieder geval iets wat zo snel mogelijk moet worden opgelost," aldus Chitwood.

Formule 1-directeur Bernie Ecclestone ziet geen enkele reden om aankomend seizoen geen race in Amerika te organiseren: "Ik hoop dat iedereen zal begrijpen dat wat er gebeurd is, niet de schuld van de Formule 1, het circuit of de teams was. De enige die een fout heeft gemaakt was Michelin, door de verkeerde banden mee te nemen. Michelin gaf toe dat de banden onveilig waren en adviseerde om niet te racen. Mochten de coureurs toch zijn gaan racen en er was iets gebeurd, dan zou het volgens de Amerikaanse wet moord zijn. De teams konden niet anders dan hun coureurs naar binnen halen. Ik zie daarom ook geen reden om het evenment van de kalender te schrappen."

Mega-piraat stoort vliegverkeer

Het Agentschap Telecom heeft twee zenderpiraten uit de lucht gehaald die het vliegverkeer rond het vliegveld van het Duitse Krefeld stoorden. Op zich niets vreemds, ware het niet dat de stations 'Boeskoolteam' en 'Nieuw Mexico' op 100 kilometer afstand van het vliegveld zaten aan de Dalmedenweg in Hengelo.

Gesprekken tussen piloten en de verkeersleiding van het vliegveld werden regelmatig gestoord door uitzendingen van de radiozenders. De Duitse controledienst RegTP schakelde de Nederlandse zusterorganisatie Agentschap Telecom dan ook in om de zenders op te rollen.

De radio-amateur zond uit op de FM-band. Maar de muziek stoorde gesprekken op de luchtvaartband 128.5 band. Tegen de eigenaresse, een 24-jarige vrouw uit Enschede, is proces-verbaal opgemaakt. De apparatuur is in beslag genomen. De zender was volgens een woordvoerder van het Agentschap Telecom tien keer zo sterk als een gemiddelde zender van een lokale omroep.

OM vervolgt wijsvingerloze tandarts

Icoon misdaad nieuwsEen 50-jarige tandarts uit het Gelderse Gaanderen wordt vervolgd op verdenking van het afhakken van de eigen wijsvinger. De man zou zo hebben geprobeerd een hoog bedrag aan schadeclaims op te strijken. Hij had beweerd in 1999 het lichaamsdeel bij een auto-ongeluk in België te hebben verloren.

De tandarts zou zeven verzekeringsmaatschappijen ruim 4,5 miljoen euro afhandig hebben willen maken. Onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) wees echter uit dat de man zelf zijn vinger had geamputeerd. Voor het OM was dat samen met verdachte omstandigheden rond het ongeluk voldoende reden om een strafzaak te beginnen. De tandarts wordt oplichting en valsheid in geschrifte ten laste gelegd.

Clay leidt tienkamp, Martineau in achterhoede

Drie onderdelen tijdens de wereldkampioenschappen atletiek werden vanavond verplaatst naar morgen wegens de regenbuien. De tienkampers maakten hun programma vandaag echter compleet af. Na één dag gaat Brian Clay aan de leiding, vooral dankzij sterke loopnummers. Onze landgenoot Eugène Martineau staat zeventiende.

Net als bij de vrouwen spitst ook de meerkamp bij de mannen zich toe op een tweestrijd. De Amerikaan Clay en de Tsjech ¦ebrle gaan uitmaken wie de meest veelzijdige atleet is. Op de 100 meter, het eerste onderdeel, zette specialist Clay een uitstekende tijd van 10,43 neer, profiterend van veel rugwind. ¦ebrle bleef echter niet ver achter en hij maakte zijn achterstand bij het verspringen nagenoeg weer goed. Bij het kogelstoten eindigden de twee kemphanen als één en twee, met een verschil van slechts vier centimeter in het voordeel van Olympisch kampioen ¦ebrle.

Het hoogspringen werd afgewerkt onder slechte weersomstandigheden; vooral de tweede groep had last van de regen. ¦ebrle nam de leiding over, omdat hij zes centimeter hoger sprong dan Clay. De Amerikaan revancheerde zich weer op de 400 meter en gaat na één dag aan kop. Achter de twee kemphanen staat de Est Kristjan Rahnu verrassend derde. Morgen vervolgen ¦ebrle en Clay hun interessante strijd. Al om 10.00 uur lokale tijd staat de 110 meter horden op het programma.

De Nederlandse troef op de tienkamp is Eugène Martineau. Chiel Warners (vorig jaar knap vijfde in Athene) doet wegens een blessure niet mee in Helsinki. Martineau kende een matige eerste dag. Op de 100 meter eindigde hij als 21e met een tijd van 11,22, ver boven zijn persoonlijk record. De 25-jarige atleet deed het tijdens het verspringen met een zeventiende plaats niet veel beter. Ook bij het kogelstoten eindigde de man uit Kerkrade in de achterhoede. ’s Avonds deed Martineau het beter bij het hoogspringen, maar liep hij met 50,45 een tegenvallende 400 meter.


Stand Tienkamp na vijf onderdelen:
1 Bryan Clay USA 4527
2 Roman ¦ebrle CZE 4513
3 Kristjan Rahnu EST 4404
4 Aleksandr Pogorelov RUS 4344
5 Attila Zsivóczky HUN 4330
6 Hamdi Dhouibi TUN 4216
7 TomᨠDvorák CZE 4212
8 Jaakko Ojaniemi FIN 4198

Netwerk genomineerd voor belangrijke tv-prijs

Icoon Media nieuwsDe actualiteitenrubriek Netwerk is genomineerd voor een International Emmy Award. Terug naar Beslan, een reportage over het gijzelingsdrama in het Russische Beslan, dingt mee in de categorie Continuing News Coverages van de prestigieuze televisieprijs. Op 21 november wordt in New York de winnaar bekend gemaakt.

In Terug naar Beslan reizen programmamakers van Netwerk een maand na het drama met de Nederlands-Russische Bella den Bouwmeester-Tubejeva naar de Zuid-Russische plaats. Den Bouwmeester is afkomstig uit Beslan, en heeft familieleden die werden gegijzeld. De reportage werd op 18 oktober vorig jaar uitgezonden.

Flitsende screenshots Soul Calibur 3

Van Namco's fighting game Soul Calibur 3 zijn op Worthplaying elf nieuwe screenshots verschenen. Soul Calibur 3 moet zich onderscheiden van zijn voorgangers en de concurrentie door een character creation mode waar je zoals de naam al zegt je eigen personage kunt samenstellen. Verder zal de game de 'gebruikelijke' updates aan geluid en beeld kennen evenals een zeer groot aantal verschillende game modes.

Soul Calibur 3 moet eind oktober nog verschijnen voor de Playstation 2.


Relax contracteert Freddy Gonzalez

Relax heeft zich voor de Vuelta versterkt met Freddy Gonzalez Martinez. De 30-jarige Colombiaan zal de rest van het seizoen uitkomen voor het Spaanse Continental Team.

De Colombiaanse klimmer kwam van 1998 tot en met 2004 uit voor Colombia - Selle Italia. In dienst van die ploeg won hij in 2001 en 2003 het bergklassement van de Giro. Dit seizoen maakte hij speciaal voor de Ronde van Italië de overstap naar Ceramiche Panaria, maar na een mislukte ronde moest hij daar vertrekken.

Karthikeyan mag geen Indische vlag voeren

Narain Karthikeyan mag van de Indische regering géén Indische vlag meer voeren op zijn helm en website.

De Indische coureur van Jordan heeft de nationale driekleur van India op vervormde wijze op zijn helm staan en verkoopt de vlag via zijn internet-site. Eby J. Jose, president van de Mahatma Gandhi National Foundation, vindt dit echter een belediging voor de driekleur. De MGNF eist dan ook dat de Indische regering stappen tegen Karthikeyan onderneemt, omdat elke inwoner van India respect voor de nationale vlag hoort te tonen.

Hayman langer bij Rabobank

Matthew Hayman zal ook de komende seizoen voor Rabobank koersen. De Australiër verlengde zijn contract met de Nederlandse wielerformatie met twee jaar, tot 2007.

Hayman zit al sinds 1997 bij de boerenleenbank. Hij koerste drie jaar in de amateurafdeling van de formatie, om in 2000 de overstap te maken naar de profs. Zijn grootste succes is het winnen van de Sachsen Tour, dit jaar.

Met gemengde gevoelens zal hij echter terugkijken op die prestatie. In de laatste rit kwam de renner net voor de streep immers lelijk ten val. Aan zijn smak tegen het asfalt hield hij een sleutelbeenbreuk over.

'Man filmt opstijgende 'UFO-bal''

FatalException had ons via de nieuws-submit onderstaand bericht te melden:

Een man uit San Antonio, Texas heeft vorige week een vaste bolvormige UFO weten te filmen. Het object bevond zich in zijn tuin toen hij naar buiten gegaan was om filmpjes van zijn fiets te maken. Dit meldt de site UFO Casebook.

De man ging rond drie uur 's nachts naar buiten om zijn fiets te filmen bij nachtverlichting. De Canon Powershot S-30 was al aan het filmen toen hij de buiten-verlichting aandeed. Daarop merkte hij een vreemde metaalachtige bol op in zijn tuin, die lichtelijk gloeide. De bol schat hij op zo'n 75 centimeter in diameter.

''Ik schrok me kapot, en tuimelde achterover, maar wist de camera erop gericht te houden toen het wegvloog. Het maakte geen geluid, en versnelde ongelofelijk snel'', zegt hij. De man denkt na enig onderzoek gedaan te hebben, dat het misschien een vaste vorm was van de bolvormige UFO's, die vaak in de lucht worden gezien.

Hij bevond zich ongeveer twee meter van het object waarna het naar eigen zeggen zo'n vijf meter opsteeg, en met grote snelheid naar het noorden schoot. De man voelde verder geen vreemde sensaties in zijn lichaam, maar weet zeker dat het niet door mensen is gemaakt, ''tenzij onze technologie veel geavanceerder is dan men ons wil doen geloven'', aldus de man.

-
Kort filmpje van 'de wegschietende bal' onder het bericht op Xerson.nl.

2-way tv

Meestal hou ik jullie hier op de hoogte met het laatste nieuws afkomstig uit de techniekwereld. Zo was er een heel erg klein flexibele mini kleuren scherm, en nu heb ik een zogenaamde 2-way tv van Sharp gevonden.
Met deze tv kan je naar 2 verschillende kanalen kijken en luisteren op 1 televisiescherm.
Enige nadeel is dat je wel een koptelefoon op moet doen, omdat met het geluid niet te spelen valt.
De kosten van dit ding? Gewoon het dubbele .. en waarschijnlijk iets meer.

Groningen huurt Lindgren van Ajax

Rasmus Lindgren speelt volgend seizoen in het Oosterpark. De 20-jarige Zweed wordt door FC Groningen voor een jaar gehuurd van Ajax.

Lindgren kreeg deze week te horen van Ajax-trainer Danny Blind dat hij komend seizoen op weinig speeltijd hoefde te rekenen. Voor de allround middenvelder is er dit seizoen immers geen plaats op het middenveld van de Amsterdammers. Zo ontbreekt de speler ook in de kern voor de wedstrijd van komende woensdag tegen Brøndby IF.

FC Groningen, dat dringend op zoek was naar een versterking voor het middenveld, was er dan ook snel bij om de overbodige kracht in te lijfen. De Zweedse speler stond al langer in in de belangstelling van de Noorderlingen, maar de club moest wachten tot er over een verhuur te praten was.

Lindgren, die nog tot de zomer van 2007 onder contract staat bij Ajax, kwam afgelopen seizoen vier keer in actie voor de Amsterdammers. "Voor mijn ontwikkeling was het belangrijk dat ik ook dit jaar aan spelen zou toekomen. Als dat bij Ajax niet mogelijk blijkt te zijn, kijk je naar de alternatieven. Ik ben blij met de kans bij FC Groningen. Ik kan mij nu verder ontwikkelen en wil aantonen een versterking te zijn voor de ploeg."

Overval live op televisie

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Amerikaanse tv-presentator is overvallen terwijl hij live een winkelprogramma presenteerde vanuit een studio in Fort Smith in de staat Arkansas. Gary Spirito was zoals elke donderdag bezig met zijn programma te maken, maar op een gegeven moment kwam er iemand met een pistool binnen. Eerst dacht hij nog dat het een grap was maar daarna vroeg hij toch zijn kijkers de politie te bellen.

De overvaller kwam plotseling de studio binnen en eiste de autosleutels van de presentator. Gary Spirito meldde meteen aan het publiek dat dit niet in het script stond, en vroeg ze de politie te bellen. Spirito keek hierna de overvaller recht in de ogen en zei nuchter: "We zijn hier met een liveshow bezig en waarschijnlijk zijn er nu al honderden kijkers bezig met de politie op te bellen. Het is maar dat je het weet".

Mary Schell, een vaste kijkster van het programma, dacht eerst dat de presentator een grapje maakt en dat er niets aan de hand was. Na een minuut kwam ze terug op deze gedachte en belde de politie. Volgens Spirito heeft de dief niets mee kunnen nemen. De politie van Fort Smith heeft dankzij de hulp van het publiek twee verdachten opgepakt. Zij kunnen rekenen op een veroordeling voor diefstal met verzwarende omstandigheden.

Opklapbed doodt twee vrouwen

Icoon opmerkelijk nieuws In de populaire Spaanse badplaats Benidorm zijn twee Britse vrouwen gestikt nadat de omlijsting van hun opklapbed naar beneden was gevallen. De twee verbleven in appartement, toen 's nachts het houten opklapframe, waaraan hun bed was bevestigd, losraakte en op hen viel.

De verstikkingsdood van de twee vrouwen heeft de directie van het complex tot drastische maatregelen gedwongen. Zij heeft alle andere appartementen waar ook opklapbedden waren geïnstalleerd, laten ontruimen.

Eneco Tour: De klucht duurt voort

De organisatie van de Eneco Tour blijft dit jaar weinig bespaard. Werd zondag nog het peloton de verkeerde kant opgestuurd, deze morgen was er ophef over de rechtmatige eigenaar van de bergtrui. Discovery Channel dacht dat Jason McCartney deze eer toekwam, maar niets was minder waar.

Christian Vandevelde, die afgelopen zondag de trui overnam van de Duitser Eric Baumann, begon vandaag met de trui om zijn schouders aan de zesde etappe van de Eneco Tour. Dat terwijl McCartney gisteren na afloop van de vijfde rit nog gehuldigd werd als nieuwbakken 'bergkoning'.

"Het is echt een lachertje", vond ploegleider Dirk Demol dan ook deze morgen. Maandag had 'zijn' Amerikaan er immers alles voor gedaan om de bergtrui te pakken te krijgen, en hij leek daarin ook geslaagd. McCartney, die zondag nog vijf punten achterstond op zijn landgenoot, pakte in de vijfde rit immers tien punten, waardoor hij er vijf voorstond.

"Maar na 70 kilometer zei een koerscommissaris me dat hij er nog altijd een achterstond", mopperde Demol, die daarover niet was ingelicht door de koersdirectie. Dit in tegenstelling tot zijn collega Tristan Hoffman van CSC. " Maar goed, ik zei Jason op de laatste helling nog punten moest pakken en dat deed hij ook."

Na afloop van de rit was de ploegleiding van Discovery dan ook in haar nopjes met de bergtrui van McCartney. Na de vijfde etappe waren immers geen bergpunten meer te pakken, en de overwinning in het bergklassement leek een feit. Totdat Demol gisteravond slecht nieuws kreeg.

In het hotel van de Amerikaanse formatie kwam de volgende fout van de organisatie boven water. "Om 10 uur gisteravond kwam nog iemand vertellen dat de jury nog een fout had gemaakt. Vandevelde was als vierde boven gekomen op de Côte de Berinzenne en dat had de organisatie niet gezien."

Vandevelde behoorde dan ook gisteren als bergkoning gehuldigd te worden en niet McCartney. Om de fout alsnog te herstellen draaide de organisatie van de Eneco Tour vandaag dan ook de rollen om: McCartney werd zijn trui ontnomen en Vandevelde kreeg zijn 'oude' tricot, de bergtrui, weer terug.

Nieuwe screenshots adventure And Then There Were None

Van de aankomende adventure Agatha Christie: And Then There Were None zijn enkele nieuwe screenshots verschenen. De verhaallijn van de game (die logischerwijs gebaseerd is op het gelijknamige boek van Agatha Christie) volgt 10 mensen die afreizen naar een paradijselijk eiland op uitnodiging. De persoon die hen uitgenodigd heeft verschijnt echter nooit en een voor een worden de mensen vermoord. Als speler kruip je in de huid van Patrick Narracott, de persoon die per boot de 10 ongelukkigen naar het eiland heeft getransporteerd. En je zal hem vast al aan hebben zien komen, jij mag de moordenaar vinden.

And Then There Were None zal enkel verschijnen voor de PC, een release datum is echter nog niet bekend.

Man vergeet vrouw bij tankstation

Icoon Weird nieuws Je hebt vergeetachtige mensen en je hebt extreem vergeetachtige mensen. Tot die laatste categorie behoort een man uit Macedonië. Die kwam er pas na liefst zes uur achter dat hij zijn echtgenote had achtergelaten bij een Italiaans benzinestation.

Het stel en hun dochter waren op de terugweg van hun vakantie richting Duitsland. Manlief had niet gezien dat zijn vrouw eventjes naar het toilet was.

Omdat de vrouw geen geld bij zich had, kostte het de nodige moeite om de man op te sporen. Uiteindelijk wist ze politie in te lichten, die na enige tijd haar man wist te traceren.

Zubeldia past voor Vuelta

Haimar Zubeldia geeft forfait voor de Ronde van Spanje. De 28-jarige Bask rijdt in plaats van de Vuelta de Ronde van Polen als sluitstuk van zijn seizoen.

Zubeldia was één van de weinige mannen van Euskaltel die een degelijke Tour de France reed. De Spanjaard werd vijftiende op ruim 23 minuten van Lance Armstrong. Dat was nog lang niet zo goed als in zijn topjaar 2003 (toen hij vijfde werd in de Grande Boucle), maar al veel beter dan zijn prestaties in 2004. Aitor Gonzalez zal als kopman van de Euskaltel-ploeg van start gaan in Granada. In juni won hij verrassend de Ronde van Zwitserland. Het is nog onduidelijk of Iban Mayo deelneemt aan de ronde van zijn eigen land.

'Gio' lijkt af te haken voor Duitsland

Giovanni van Bronckhorst zal waarschijnlijk het oefenduel met Duitsland moeten missen. De linksback liep tijdens de voorbereiding van FC Barcelona een blessure op.

De 30-jarige verdediger heeft te kampen met een spierverrekking in zijn rechterkuit. Vandaag moest hij de training van Barça laten schieten. De medische staf van de Catalaanse club heeft de KNVB laten weten dat de vijftigvoudig international naar alle waarschijnlijk de clash met Die Mannschaft zal moeten missen. In ieder geval zal de oud-speler van Feyenoord de heenwedstrijd van de Spaanse Supercopa aan zich voorbij moeten laten gaan. Barcelona neemt het in het kader van die strijd zaterdag op tegen Real Betis Sevilla.

Aanstaande vrijdag maakt bondscoach Van Basten zijn selectie bekend voor het oefenduel. Van Basten heeft al een voorselectie van 31 spelers bekendgemaakt. Waarschijnlijk zal de definitieve selectie uit achttien leden bestaan. Het duel tegen Duitsland vindt op 17 augustus plaats in de Kuip.

Restaurant overvallen met vork

little-essie had ons via de nieuws-submit te melden:

Een nog onbekende man heeft in San Antonio (Californië) een restaurant overvallen met een vork. De buit bestond uit honderd dollar en een gsm. De man kwam zondagochtend het restaurant binnen en bestelde een hamburger. "Plots sprong hij over de bar en zei dat hij ons kwam overvallen," vertelt de bazin Yvette Robles van restaurant Trevino's Barbacoa.

De man beweerde dat hij een geweer en een mes bij zich had en eiste de inhoud van de kassa en de sleutels van de auto van Robles. Dit weigerde ze echter. Daarop greep de man een van de personeelsleden vast en bedreigde haar met een vork. Hij riep dat hij deze zou gebruiken om haar keel open te snijden. De bazin zag zich gedwongen de sleutels te overhandigen.

De overvaller probeerde vervolgens het personeel in de koelkamer op te sluiten. De man vluchtte met zijn buit weg in de auto van Robles. De politie vond de wagen een aantal kilometer verderop, van de dader ontbreekt echter elk spoor.

Voetbal Blogje

Voetbal is een sport apart. Je hebt veel talent nodig om het hoog te kunnen bereiken in het voetbalwereldje.
Goede voetballers zoals Ronaldinho kunnen veel voetbaltrucjes uitvoeren maar natuurlijk zijn er ook andere goede voetballers die ook zeer goede trucjes kunnen uitvoeren.
Er zijn ook nog eens amateur jongens die ook zulke prof voetballers proberen na te doen en het resultaat van hun kun je hier bekijken.

Tijdens het voetballen moet je ook geluk hebben. Soms win je met mazzel terwijl je eigenlijk zou moeten verliezen omdat je gewoon slechter bent. Je hebt ook mazzel doelpunten zoals deze van de keeper. Het komt niet vaak voor dat een keeper scoort vanuit zijn eigen goal positie.

Er zijn ook nog van die momenten waarbij je jezelf soms afvraagt, ben ik nu een profvoetballer? Het zijn momenten waar elke speler voor vreest en het zijn ook momenten die je gewoon niet wil meemaken. Bekijk deze collectie van momenten hier.

Als je met je vrienden bij elkaar in een vrienden elftal zit kan dit soms fout gaan. Je moet tegen een stootje of schopje kunnen en als je dat niet kunt moet je niet beginnen met voetbal. Voetbal is soms oorlog, maar soms ook een sport waar ik met liefde en plezier naar kijk.

Enorme crash truckrace Brazilië

Bij een truckrace in Brazilië zijn vier coureurs gewond geraakt bij een massale crash. Bij het ongeluk waren negentien vrachtwagens betrokken en het was één van de grootste pile-ups uit de Braziliaanse racegeschiedenis.

De crash op het circuit van Campo Grande begon toen op het rechte stuk langs de pits twee trucks van 4,5 ton ieder elkaar raakten. De coureurs verloren de macht over het stuur en de wagens kwamen op de baan tot stilstand, waardoor ze de doorgang voor de andere deelnemers blokkeerden. Slechts vier van de deelnemende coureurs konden de puinhoop ontwijken, waaronder Felipe Giaffone, die eerder dit jaar nog in de beroemde Indianapolis 500 meereed.

De zwaarste klap maakte echter Heber Borlenghi. Hij probeerde via de pitmuur de chaos te ontwijken, maar werd over de muur gelanceerd en kwam na een metershoge vlucht neer, waarbij zijn truck letterlijk desintegreerde. Een collega van hem raakte zo zwaar bekneld in zijn machine, dat de hulpploegen bijna een uur nodig hadden om hem te bevrijden uit zijn benarde positie.

Acteur denkt dat waspoeder coke is

Op de set van de Nederlandse speelfilm 'Bolletjes blues!' heeft een acteur een berg waspoeder aangezien voor cocaïne. Hij snoof ervan op het toilet, werd misselijk en moest overgeven. Dat heeft een anonieme bron aan het persbureau Novum Nieuws gemeld. Om wie het precies gaat is niet bekend. De hoofdrollen in de film zijn voor rapper Negativ en Sophie van Oers. Andere bekende rappers zoals Raymzter, Kimo en beatboxer MC Aldrin werken mee aan de film.

Een pikant detail is is dat de geluidsmensen alles konden horen, omdat de man zijn microfoonzender nog om had. De film zelf gaat ook over drugs. Hoofdfiguur Spike komt vanuit Suriname naar Nederland om een opleiding te volgen. Hij komt echter terecht in een wereld waar het draait om geld en status. Om indruk te maken besluit hij bolletjes te slikken. Hij wordt daarop gepakt en belandt in Paramaribo in de gevangenis.

Winnaar moet vluchten voor peloton

Dacht u met de "Fawlty Towers" achtige rit(ten) in de ENECO-Tour alles al gezien te hebben? Dan vergist u zich, terwijl in de Nederlands-Belgische rittenwedstrijd de vluchters door de Nederlandse politie bij de kraag gegregrepen tot stoppen werden gedwongen deed zich in de Spaanse Vuelta de Pamplona nog een grotere slapstick voor.

De Vuelta de Pamplona is een Spaanse rittenkoers voor beloften die zondag zijn tweede rit inging. Op twintig kilometer van de streep ging Manuel Sanchez er solo vandoor. Hij hield zijn inspanning vol tot aan de streep en overschreed juichend de meet.

Zijn gejuich sloeg echter snel om in paniek want langs de andere kant van de meet zag hij een peloton in volle sprint op zich afkomen. Dat had zich namelijk van weg vergist. De jonge renner kon nog net de sprintende meute ontwijken door over de nadarhekken te springen.

Van Dijk boekt 'bevrijdende' zege in Hoogstraten

Stefan van Dijk heeft de zesde etappe in de Eneco Tour gewonnen. De Nederlander klopte in de straten van Hoogstraten landgenoot Van Heeswijk en de Italiaan Cadamuro in de spurt.

Voor het eerst deze ronde liet Pluvius de regen achterwege en was er tijd voor zon. Het mooie weer deed negentien renners besluiten om, na circa twintig kilometer al, in de aanval te gaan. Onder hen de Nederlanders Bos, Knaven, De Kort, Veneberg en enkele mannen van de streek: de Belgen Omloop en Nuyens.

De kopgroep behaalde een maximale voorsprong van 2.30, maar het was geen van de negentien namen gegeven om als eerste aan te komen in Hoogstraten. Op 27 kilometer van de meet werden de laatste vluchters opgeslokt door het peloton, dat werd aangevoerd door Davitamon - Lotto.

De Belgische formatie zette Steels vervolgens perfect af in de laatste rechte lijn, maar Van Dijk kwam snel uit het wiel van de Belgische sprinter en zorgde zodoende na veel ereplaatsen voor het eerste succes van MrBookmaker.com in deze Eneco Tour.

"Ik voelde me de hele week al goed. Maar in de spurt is je startpositie altijd belangrijk. Vandaag zat ik echt goed en dan weet ik dat ik kan meestrijden voor de winst. Deze zege maakt heel veel los, het is een kleine bevrijding", aldus de winnaar.

Het klassement wordt na vandaag nog steeds aangevoerd door Rik Verbrugghe. Tweede staat Allan Davis en derde Erik Dekker, die vandaag bij een bonificatiesprint weer twee seconden wist te pakken op de Belgische leider. De slotetappe, een tijdrit over 26,3 kilometer in de straten van Etten-Leur, zal morgen dan ook beslissen wie de eerste Eneco Tour op zijn palmares mag bijschrijven.

Uitslag zesde etappe Sint-Truiden - Hoogstraten (196 km):

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 217S. Van DijkMr. BookmakerNED4.10.37
2 037M. Van HeeswijkDiscovery ChannelNEDz.t.
3 141S. CadamuroDomina VacanzeITAz.t.
4 016T. SteelsDavitamon-LottoBELz.t.
5 138M. ZanottiLiquigas-BianchiITAz.t.

Klassement na zesde etappe:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 028R. VerbruggheQuickstepBEL
2 163A. DavisLiberty-SegurosAUS0'05"
3 001E. DekkerRabobankNED0'13"

Nieuwe beelden Vietcong 2

Van de first person shooter Vietcong 2 zijn 9 nieuwe screenshots verschenen, de screenshots laten vooral gevechten in de stad Hue zien. In deze stad werd zwaar gevochten tijdens het Tet-offensief dat de Noord-Vietnamezen inzetten op 31 januari 1968 en dat vooral bedoeld was om het moraal van de Amerikanen omlaag te halen. Wat nieuw is aan Vietcong is dat je ook de oorlog eens te zien krijgt van de Noord-Vietnamese kant in hun eigen campaign.

China verbiedt jongeren gewelddadige MMORPG's

De Chinese autoriteiten hebben kenbaar gemaakt dat vanaf vandaag het verboden is voor minderjarigen om online games te spelen die spelers in staat stellen andere gamers te vermoorden. Dit worden Player Kills (PK) genoemd.

Het Chinese ministerie van Cultuur en het ministerie van Informatie hebben ook de online game operators bevolen een identificatiesysteem te ontwikkelen voor hun games. Deze systemen verplichten de speler eerst een zogenaamd Citizen ID Card number in te geven voordat men kan gaan gamen. Wordt er geconstateerd dat je minderjarig bent, dan moet de toegang tot het spel worden ontzegd. Er is echter geen datum aangegeven wanneer deze identificatiesystemen klaar moeten zijn.

"Minderjarigen mag niet worden toegestaan online games te spelen die PK content bevatten", aldus Liu Shifa, hoofd van het MOC Internet Culture Division. "PK games bevatten veel geweld en zijn schadelijk voor jonge mensen."

Het meest populaire online spel in China is World Of Warcraft. Het afgelopen jaar heeft de totale Chinese online gaming markt ongeveer 1.3 miljard dollar omgezet. Van de 103 miljoen internetgebruikers in China is 15,8% minderjarig. Er zijn meer dan 20 miljoen online game players, de helft daarvan prefereert MMORPG's.

Tevens wil China dat de game operators ook een tijdklok in de games inbouwen, zodat men niet al te lang achter één stuk zit te gamen.

Urker kotter gezonken op Noordzee

Icoon misdaad nieuwsEen kotter is maandagnacht gezonken nadat hij was aangevaren door een Griekse tanker. De bemanning kon gered worden door omliggende boten.

De Jacoba Alijda (foto) van schipper Albert Romkes werd honderdveertig kilometer ten westen van Den Helder door onbekende oorzaak aangevaren door de honderdtachtig meter lange olietanker. Daardoor maakte het schip water in de machinekamer. Alle bemanningsleden bleven ongedeerd.

Er is een expert van de Inspectie Verkeer en Waterstaat onderweg naar Groot-Brittannië voor onderzoek aan boord van de tanker. De bemanning van de Urker kotter zal ook nog gehoord worden.

Speciale PSP uitvoering voor rijke gamers

Vind je de standaard PSP ook zo gewoontjes? Dan heeft de Amerikaanse juweliersketen Russel Simmons nu de oplossing voor je!

De speciale PSP die door hen ontworpen is bestaat uit 14-karaats goud en 8-karaats diamanten. Daarnaast zit in het apparaatje ook nog eens krokodillenhuid verwerkt.

De gewone PSP is al niet goedkoop, maar deze PSP wordt nog ietsje duurder en zal te koop zijn voor ongeveer 35.000 Amerikaanse Dollar.


Beelden FFVII: Advent Children verpakkingen

De film Final Fantasy VII: Advent Children moet over 2 maanden in de Japanse winkels liggen (14 september 2005). Nu het bijna zover is vond Square-Enix het nodig om de verpakkingen bekend te maken.


De DVD versies


De UMD verpakking


De 'Final Fanatsy VII Advent Children Advent Pieces Limited Box Set'

Een exacte Europese datum is er nog niet, en het is ook niet bekend welke versies wij krijgen.

X05 mogelijk in Amsterdam

Het Xbox evenemt X05 dat Microsoft op 4 en 5 oktober dit jaar houdt vindt mogelijk plaats in Amsterdam. Dat vertelde de analist McNealy, een gerespecteerde glazenbollenkijker in de games-industrie.

Naast de locatie van het X05 evenement wist 'ie ook te vertellen dat de Xbox 360 299 dollar gaat kosten en dat een optionele 20-gig HD zo'n 60 tot 99 dollar gaat kosten.

Microsoft bevestigt, noch ontkent de uitspraken en zegt alleen dat de officiële mededelingen snel zullen volgen.

Sales charts UK afgelopen week

Op Jeux-France vinden we een lijst van de 20 best verkochte games in het Verenigd Koninkrijk in de periode van 1 tot 6 augustus. Wat opvalt is het enorme succes van games met een filmlicentie. Ook is de concurrentie erg hevig en zijn de nummer 1 en nummer 4 maar gescheiden door 1000 verkopen. Daarna valt er echter een groot gat, de eerste 4 titels hebben allemaal meer dan 2x zoveel exemplaren afgezet als de nummer 5, Destroy All Humans!


GameUitgever
1MadagascarActivision
2Charlie and the Chocolate FactoryTake 2
3Brian Lara International Cricket 2005Codemasters
4Fantastic FourActivision
5Destroy All Humans!THQ
6Medal of Honor: European AssaultElectronic Arts
7Cricket 2005Electronic Arts
8LEGO Star WarsEidos
9JuicedTHQ
10Grand Theft Auto: San AndreasTake 2
11Pro Evolution Soccer 4Konami
12Worms 4: MayhemCodemasters
13Battlefield 2Electronic Arts
14Championship Manager 5Eidos
15God of WarSony
16Star Wars Episode III: Revenge of the SithLucasArts
17Timesplitters: Future PerfectElectronic Arts
18Star Wars: BattlefrontActivision
19Need for Speed Underground 2Electronic Arts
20Tekken 5Namco

Uitzendingen gameprogramma Play online te bekijken

Play is een nieuw Nederlands programma waarin games, films en series worden behandeld. In elke aflevering worden de recente releases van games, films en series kritisch bekeken. Het programma wordt sinds 1 juni uitgezonden en elke maand verschijnt er een nieuwe aflevering.

Play wordt uitgezonden op:
* Omroep Utv
* Omroep Axion
* Play Website
* Utv Live web streams
* Axion Website
* The New Discovery
* Nedgame

Oude afleveringen en meer informatie kun je vinden op hun website

Albert Verlinde krijgt nieuwe talkshow

Albert VerlindeAlbert Verlinde gaat niet in de jury van Idols zitten, maar aan een nieuwe talkshow werken. Dat zei hij vanochtend op Radio 538. "Als ik in de jury zou gaan zitten, ben ik straks alleen nog maar dat mannetje dat achter een tafel kritiek geeft. En dat lijkt mij geen goed idee", zei de 44-jarige Verlinde. Naast zijn werk bij RTL Boulevard krijgt hij ook een nieuwe talkshow die volgens hem lijkt op zijn vorige praatprogramma AVNU. "Persoonlijke gesprekken met gasten en verhalen naar boven halen, vind ik toch het leukste om te doen."

Verlinde zou eigenlijk een dag minder bij Boulevard gaan zitten om andere dingen te doen, maar door de komst van Talpa is dat nu van de baan. "Ik vind dat je de strijd ook echt goed moet aangaan", legt hij uit. "Je moet de mensen geven wat ze verwachten als ze Boulevard aanzetten." Aanstaande maandag gaat het nieuwe seizoen van RTL Boulevard van start. Het programma zal niet veel veranderen. "De deskundigen blijven hetzelfde. Misschien dat er hier en daar een kleine verandering plaatsvindt. Je moet niet te veel willen veranderen aan een succesformule." Wel nieuw is presentatrice Daphne Bunskoek.

Geile Duitse vrouwen naaien 116 mannen

Super7fighter had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee op seks beluste vrouwen hebben gisteren in Duitsland een seksweddenschap gehouden. Wie krijgt in één dag de meeste mannen in bed? Het betrof de 19-jarige scholiere Nathalie en haar 29-jarige vriendin Tine.

Voor de weddenschap huurden ze twee kamers in een Keuls bordeel af. Op internet lieten ze weten dat iedereen die met hen naar bed mocht, 50 euro zou krijgen. Gevolg: een rij met 1.800 wachtende geile mannen.

De 19-jarige Nathalie won de weddenschap. Zij bedreef de liefde met 64 mannen, haar vriendin Tine kwam tot 52 stuks. Samen kostte ze dat 5.800 euro. Zo'n 1.700 mannen moesten onverrichterzake hun heil ergens anders zoeken.


De bewuste dames

Nathalie tegen Bild: ''Ik ben nou eenmaal seksverslaafd. We hadden gespaard voor een strandvakantie. Maar dat geld hebben we gewoon een andere bestemming gegeven.''

-
Zie het artikel in Bild, met onder meer een paar foto's van mannen die langs kwamen.

Blom naar finale polsstokhoogspringen

Rens Blom mag naar de finale van het polsstokhoogspringen. De atleet haalde niet de aanvankelijke kwalificatie-eis van 5,75 meter, maar had het geluk dat veel anderen dat ook niet deden.

De kwalificatieronde had een zeer merkwaardig verloop. De Fin Mononen sprong bij zijn eerste poging de lat doormidden en er was geen reservelat aanwezig. De wedstrijd werd met meer dan een uur onderbroken en met tussenkomst van legende Sergei Boebka werd het probleem opgelost. De andere groep (die op een andere polsstokbaan bezig was) kon inrukken en de kwalificatie-eis ging van 5,75 naar 5,60 meter. Van de groep van Blom haalde alleen Gerasimov die eis. Blom zelf haalde 5,45 en mag naar de finale omdat hij in de top-12 eindigde.

”Een WK onwaardig. Dit was geen wedstrijd. Gelukkig ben ik door”, aldus Blom. Aanstaande donderdag is de finale van het polsstokhoogspringen. Als Blom zijn beste seizoensprestatie van 5,80 evenaart maakt hij kans op een medaille. Van de nummers één en twee van de Spelen heeft hij geen last: Mack en Stevenson ontbreken allebei. Ook Paul Burgess, de wereldranglijstaanvoerder, is er niet bij donderdag om 17.00 uur.

Nieuwe tv-zender voor Hollandse muziek

Nederland krijgt er op 1 oktober weer een televisiekanaal bij. 'TV Oranje' moet alle liefhebbers van muziek van Hollandse bodem gaan bedienen. De zender brengt 24 uur per dag videoclips en tv-beelden van Nederlandse artiesten, orkesten en cabaret. "TV Oranje is er voor de Nederlandse liefhebbers van muziek en producties van vaderlandse bodem. Voor de doelgroep van 5 tot 105 jaar. TV Oranje is er dus voor 15 miljoen Nederlanders", zo stelt het station zelf.

De uitzendingen zullen alleen te zien zijn via de digitale paketten van de verschillende kabelmaatschappijen, en zijn reclame-vrij. De leiding over de zender is in handen van Krijn Torringa. Hij loopt al lang mee in het wereldje en was voorheen een van de grote namen bij de AVRO radio. Daarna was hij nog een tijd werkzaam bij Enschede FM.

Man klem met ballen in hangslot

little-essie had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Verenigde Staten is een man uit New Hampshire bevrijd van een hangslot om zijn ballen. Zijn testikels zouden maar liefst twee weken klem hebben gezeten in het slot. De man dankte naar zeggen de ballenkneller aan een vriend, die een geintje met hem had uitgehaald. Die zou nadat hij dronken in slaap was gevallen, het hangslot om zijn ballen hebben bevestigd.

De ongelukkige kreeg het slot niet open omdat het sleuteltje afbrak. Ook vijlen hielp niet. Artsen in het ziekenhuis betwijfelen overigens het verhaal van de man. Het zou hen niet verbazen als het om een kinky seksspelletje is gegaan, waarna het slot dienst weigerde. Een slotenmaker heeft in het ziekenhuis de testikels uit hun benarde positie bevrijd. De man zal geen blijvend letsel overhouden aan zijn edele delen.

Nog 4 acteurs in de race voor rol James Bond

Icoon Showbiz nieuws Er zijn momenteel nog vier acteurs in de race voor de rol van James Bond in de nieuwe film Casino Royale. De 28-jarige Australische acteur Alex O'Lachlan heeft tegenover The Daily Telegraph bevestigd dat hij een screentest heeft gedaan voor de rol. De opnames van de nieuwe Bond-film moeten ergens in 2006 beginnen.

"Ik ga helemaal uit mijn dak", aldus de relatief onbekende O'Lachlan tegenover de krant. "De realiteit is dat ik de rol misschien niet krijg, maar uiteindelijk ben ik al ongelooflijk dankbaar dat ze aan me dachten. Mensen nemen me nu een stuk serieuzer."

Naast O'Lachlan zouden er nog drie andere acteurs in de race zijn voor de felbegeerde rol. Hierbij zou het gaan om de eveneens relatief onbekende 22-jarige Henry Cavill, de 47-jarige Ewan Stewart en de 33-jarige Goran Visnjic, onder andere bekend van de televisieserie ER.


Alex O'Lachlan (links) en Goran Visnjic (rechts), twee van de kanshebbers

Maagtumor hond blijkt damesslip

little-essie had ons via de nieuws-submit te melden:

Een bull terrier die geopereerd moest worden omdat hij een maagtumor zou hebben, bleek te lijden aan een ingeslikte g-string. Het beest was naar een asiel gebracht omdat het alles opat wat los op de grond lag. Daar stopte de hond ineens met eten, waarna een dierenarts een gezwel in de buik constateerde.

Na een echoscopie diagnosticeerde de dierenarts maagkanker. Er werd onmiddellijk een operatie begonnen om de tumor weg te halen. Toen de buik van de bull terriër werd opengensneden, kwam er echter geen tumor maar een onverteerde G-string van de vorige eigenaars tevoorschijn.

Dinamo Kiev ontslaat trainer

Dinamo Kiev heeft zijn coach Leonid Buryak de laan uit gestuurd. De voormalige bondscoach van Oekraïne was pas sinds 17 juli in dienst bij Kiev.

Dinamo Kiev is het seizoen slecht begonnen door in de Champions League al in de tweede voorronde te worden uitgeschakeld. Het Zwitserse FC Thun bleek met 2-2 en 1-0 te sterk voor de Oekraïense topclub. Voor het eerst in negen jaar is Kiev er niet bij op het kampioenenbal. Ook in de competitie startte Dinamo erg slecht. Het 1-1 gelijkspel van maandagavond tegen Illichivets Mariupol was de druppel voor het bestuur. Anatoliy Demyanenko neemt voorlopig de taken waar van Buryak, maar voorzitter Surkis denkt al aan een buitenlandse opvolger.

[upd] Discovery veilig geland in Californië

patje30, ziggyziggyziggy en aswin (herschreven!) hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuws Mission Control Houston heeft de bemanning van de space shuttle Discovery vandaag opnieuw verzocht om de landing uit te stellen. De weersomstandigheden op het ruimtevaartcentrum Kennedy in Florida zijn namelijk niet goed genoeg om de veiligheid van de bemanning volledig te kunnen garanderen. De landing stond gepland voor 11.07 uur vanochtend.

De tweede kans om in Florida te landen is één ronde om de aarde later. Het ruimteveer zou dan om 12.43 uur Nederlandse tijd landen. Mocht dat ook niet lukken, dan zijn er voor vandaag nog uitwijkmogelijkheden naar de Edwards Air Force Base in Californië en naar de White Sands Space Harbor in Nieuw-Mexico. In het uiterste geval kan het ruimteveer morgen ook nog landen op diverse tijdstippen.

De zeven-koppige bemanning sprak er zijn begrip voor uit dat zij nog een rondje om de aarde moesten maken. "We begrijpen hoe instabiel het weer in Florida is, dus we zijn niet verrast", aldus Shuttle-commandant Eileen Collins in een reactie.

De landing wordt over de hele wereld op de voet gevolgd nadat de landing van de vorige space shuttle-missie in 2003 totaal mis ging. De Columbia ontplofte toen tijdens de afdaling door een defect hitteschild, waarbij alle bemanningsleden om het leven kwamen.

Update 12.26 uur
Omdat het weer in Florida slecht blijft, is de landing van de Discovery verplaatst naar Californië. Om 14.12 uur Nederlandse tijd zal de shuttle proberen te landen op de Edwards Air Force Base in de Mojavewoestijn. Het weer is daar prima, met slechts een licht briesje.

Update 14.15 uur
De Discovery is zojuist veilig geland op de luchtmachtbasis Edwards in Californië. Om 14.12 uur, precies volgens plan, landde de space shuttle na twee weken in de ruimte te zijn geweest.


De Discovery tijdens de landing - foto NASA

Woede in Breda na dood buurtpaard

Ritchie had ons via de nieuws-submit te melden:

Bewoners van de Bredase wijk de Geeren zijn na de dood van buurtpaard Chelsea woedend en verdrietig tegelijk. Woedend op een stel tieners die het beest tijdenlang hebben mishandeld, en verdrietig omdat de eigenaar het dier uiteindelijk heeft moeten laten inslapen. Een in het weitje gegooid stuk glas werd de merrie fataal. Chelsea haalde haar hoeven open en liep een ernstige infectie op die niet meer te genezen viel.

Maar voor de verwonding door het glas had het beest al veel moeten doorstaan. Een buurtbewoner die naast het weitje woont haalde onder meer bakstenen en ijzeren pijpen uit het gras. Een groep raddraaiers van tussen de 12 en 18 jaar, meest van Marokkaanse komaf, mishandelde het beest geregeld. De eigenaar kon een keer nog net voorkomen dat een stok in de kont van het dier werd gestoken.

Volgens een buurtbewoner zijn de daders jongeren ''die in de wijk voor veel problemen zorgen. Totaal geen respect. Voor niemand, dus ook niet voor dieren'' Toen het paard zo ziek was geworden dat het niet meer kon opstaan, stonden ''onze kinderen erbij te huilen. Die Marokkaantjes stonden echter te lachen en foto's te maken. Dat geloof je toch niet?'' De politie moest de boel komen sussen toen de gemoederen te hoog opliepen.

De wei is nu alleen nog voor pony Polly. Ook zij is volgens de buurt meermaals slachtoffer geweest van kwelgeesten. Laatst werd ze nog met een stuk ijzer op het hoofd geslagen.

Dj in elkaar geslagen om 'homo-muziek'

De Londense dj Andrew Cleeson heeft een kopstoot gekregen omdat de 48-jarige bouwvakker Roy Nash vond dat hij te veel homo-muziek draaide. Cleeson was aan het draaien in de Moonshine Disco in Weymouth, toen de woedende Nash ineens op hem afkwam. Nash is nu veroordeeld voor geweldpleging en mag drie maanden in de gevangenis gaan zitten.

Na al een aantal keer zijn beklag te hebben gedaan, sloeg Nash door toen 'Wham!' met 'Wake me up before you go go' werd gedraaid door Cleeson. Hij kroop over de draaitafel en deelde een kopstoot uit. De ongelukkige Cleeson hield er een gebroken neus aan over.

Achteraf zegt de dj dat hij alleen maar een hele reeks hits uit de jaren '70 en '80 aan het draaien was. De klacht van Nash nam hij niet al te ernstig. Toen iemand hem vroeg om "dat nummer van George Michael" te draaien, ging hij er gretig op in. In de rechtbank gaf de advocaat van Nash toe dat zijn cliënt iets te veel gedronken had en dat alcohol het slechtste in hem naar boven had gebracht.

"Europa krijgt mogelijk enorm tekort aan Xbox 360's"

Analistenfirma Piper Jaffray heeft cijfers gepubliceerd over de Xbox 360 die niet bepaald hoopvol zijn voor ons Europese gamers. Volgens de firma zou Noord-Amerika bij de launch 1 miljoen consoles krijgen waar Europa en Japan het moeten doen met respectievelijk 400.000 en 200.000 consoles. Wat, zeker in Europa, tot enorme tekorten zou kunnen leiden.

Wat games en prijzen betreft denkt de firma dat er bij launch zo'n 15 titels beschikbaar zullen zijn en tegen het einde van het jaar 25 tot 40. Deze titels zullen naar schatting voor 60 dollar/45 pond over de toonbank gaan wat zo'n 65 euro zou kunnen betekenen wanneer je het bedrag in ponden omrekent.

De firma schat dat de console zelf zo'n 300 dollar zal kosten en 400 dollar voor een 'enhanced hardware pack'. Al zouden deze prijzen nog kunnen stijgen na geruchten over een aanpassing hiervan na het bekend worden van de prijs van Sony's PlayStation 3.

Veel bellen kan leiden tot oogproblemen

thefunny had ons via de nieuws-submit te melden:

Mobiel bellen is schadelijk voor je ogen. Wetenschappers van de faculteit medicijnen van het Israëlische Instituut voor Technologie hebben ontdekt dat veel gebruik maken van je gsm kan leiden tot permanente oogproblemen en de oogziekte cataract (staar).

Tot nu toe waren er alleen maar vermoedens dat mobiel bellen schadelijk kon zijn voor bijvoorbeeld de hersenen. Echte bewijzen bleven echter uit. De onderzoekers stelden de ooglenzen van jonge kalveren bloot aan warmte die te vergelijken is met de temperatuurstijging die je krijgt tijdens een lang gsm-gesprek en aan microgolfstraling zoals die door een draagbare telefoon wordt geproduceerd. Na twee weken bleek dat het oogweefsel een bobbeltje had gevormd dat sterk lijkt op de eerste fase van de ernstige oogaandoening cataract.

Volgens onderzoeksleider professor Levi Schächter "toont dit onomstotelijk aan dat microgolven onherstelbaar oogletsel kunnen veroorzaken en daarom adviseren wij mensen met een gsm daar zo weinig mogelijk gebruik van te maken, tot wij nader onderzoek hebben afgerond".

Bankovervaller richt ravage aan in Rhenen

Blikvanger had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Bij een overval op een bankfiliaal van de SNS-bank in Rhenen is vanochtend een ware ravage ontstaan. Tenminste vier voertuigen zouden zwaar beschadigd zijn door de vluchtpoging van de vermoedelijke overvaller. De politie heeft inmiddels iemand aangehouden en een onderzoek ingesteld.

De omgeving van het filiaal aan het Frederik van der Plaltshof is in het kader van dit onderzoek afgezet. Het is volgens de politie nog onduidelijk of de overvaller ook iets buit heeft gemaakt, maar voorlopig zou het er wel op lijken dat de overval is mislukt.


Eén van de beschadigde voertuigen - foto Marc Koot

Hip interactive gaat City of the Dead toch niet uitgeven

Uitgever Hip interactive heeft vandaag bevestigd besloten te hebben om ontwikkelaar Kuju's actiegame City of the Dead toch niet uit te geven vanwege kwaliteitsoverwegingen. Verder maakte de uitgever bekend dat ze ondanks eerdere geruchten over een faillisement wel door zou gaan met het uitgeven en de distributie van titels zoals deze herfst Rugby Challenge 2006 en Garfield "Saving Arlene".

Hond belt alarmdiensten

H6 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsNadat er drie keer was gebeld naar het alarmnummer vanaf hetzelfde nummer, rukten er drie politieauto's uit naar het betreffende adres. De politie dacht met een gijzeling te maken te hebben maar dat bleek niet zo te zijn. Slayer, de hond van de bewoonster Sylvia D'Antonio, belde de hulpdiensten. Dit gebeurde allemaal in Lake Parsippany in de Amerikaanse staat New Jersey.

Het baasje is nu aangeklaagd voor ordeverstoring maar de vrouw blijft erbij dat haar Duitse scheper Slayer de telefoontjes pleegde. De bediende van de alarmcentrale:"De telefoontjes waren uiterst vreemd. We hoorden enkel iemand andemhalen". Na het telefoontje getraceerd te hebben ging de politie er met drie wagens op af.

De hond zou een tijd geleden van een vriendin geleerd hebben het nummer te bellen. Hun telefoon heeft grote toetsen waarmee dat makkelijk zou kunnen. "Slayer heft met haar bek de hoorn op en met haar poten drukt ze 911 in. Mijn telefoon heeft extra grote knoppen", aldus D'Antonio. Slayer zou ook drugs, vuurwerk en bommen op kunnen sporen.

Meerdere hondentrainers geloven niks van dit verhaal. "We leren onze honden aan hoe ze deuren kunnen openen, hoe ze het licht moeten aansteken of hoe ze een kredietkaart in hun bek moeten houden. Maar geen enkele hond is in staat om de hulpdiensten te bellen", zei trainster Mary Pregent aan een plaatselijke krant.

Freire mist WK in eigen land

Oscar Freire zal het WK in Madrid aan zich voorbij moeten laten gaan. De Spanjaard kampt nog steeds met een blessure aan het zitvlak.

Op 21 juni werd de coureur al geopereerd aan zijn kwetsuur. Freire kampt echter nog steeds met complicaties van die blessure. Hierdoor is hij al drie maanden uit competitie en training. Er is nog steeds geen enkele verbetering zichtbaar, zodat een WK-deelname onmogelijk is geworden. Ook de Tour de France moest hij al missen.

Freire is al drie keer wereldkampioen geworden. In 1999 werd hij als relatief onbekende jongeling opeens wereldkampioen in Verona. In 2001 (Lissabon) en 2004 (weer Verona) won hij opnieuw het wereldkampioenschap. Ook op het vlakke parcours van Madrid was hij één van de kanshebbers. Dit jaar won de renner van Rabobank, die zich vandaag laat onderzoeken door een geneeskundige in Amsterdam, al de Tirreno-Adriatico en de Brabantse Pijl.

Lubbers: 'Nederland liet Khan gaan op advies CIA'

Aether en Aka-Zigor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Pakistaanse kerngeleerde Abdul Qadeer Khan, verdacht van atoomspionage uit onder andere Nederland, ontkwam door toedoen van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA tot twee keer toe aan een veroordeling. Dit zei ex-premier Ruud Lubbers vanochtend in het VPRO-radioprogramma Argos.

Abdul Qadeer Khan heeft in de jaren zeventig atoomgeheimen gestolen bij het Nederlandse Ultra Centrifuge, onderdeel van Urenco. Hij gebruikte die informatie voor het ontwikkelen van een kernbom in Pakistan en verkocht die informatie door aan Libië, Noord-Korea en Iran.

In 1975, toen Ruud Lubbers minister van Economische Zaken was, overlegde hij met de VS om te beslissen wat te doen met Khan. De VS wilde hem laten gaan om zo meer informatie te winnen over zijn bezigheden en vond ontzegging van Urenco genoeg.

In 1983 werd Khan in Nederland veroordeeld, maar in hoger beroep vrijgesproken wegens vormfouten. Ruub Lubbers, toen premier, wilde dat het Openbaar Ministerie doorzette, maar kreeg van de Amerikanen te horen dat ze dat niet wilden. In 1986 staakte daarom Nederland de vervolging van deze man.

9 doden bij aangestoken woningbrand Berlijn

patje30 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een brand in de Duitse hoofdstad Berlijn zijn afgelopen nacht zeker negen mensen om het leven gekomen, onder wie vijf kinderen. Bovendien raakten er zeven mensen gewond, van wie vijf ernstig. De brand is vermoedelijk aangestoken, zo heeft de politie vanochtend gemeld. In het pand ontstond grote chaos na het uitbreken van de brand.

Na het ontdekken van de brand waren hulpdiensten snel ter plaatse. De pogingen om de inwoners van het pand te redden werden echter gehinderd door een taalbarrière. De aanwijzingen aan de bewoners werden namelijk in het Duits gegeven, terwijl achteraf bleek dat er in het pand voornamelijk mensen woonden die alleen Arabisch spraken.

Door het niet verstaan van de aanwijzingen vluchtten veel mensen hun woningen uit, het trappenhuis in. In het trappenhuis bevond zich echter ook de brandhaard. "Als die mensen hun voordeuren dicht hadden gedaan en op de reddingsdiensten hadden gewacht, waren er vermoedelijk geen doden gevallen", aldus een woordvoerder van de hulpdiensten.

Volgens de hulpdiensten is de brand vermoedelijk aangestoken. In het trappenhuis op de eerste verdieping van de flat vond de brandweer namelijk een aantal uitgebrande kinderwagens, waarin mogelijk brand gesticht zou zijn. Wat betreft het aantal doden gaat het om de op één na zwaarste brand in Berlijn sinds de Tweede Wereldoorlog.

Hoogmoed verder op 200 meter

Guus Hoogmoed heeft zich overtuigend gekwalificeerd voor de kwartfinales van de 200 meter. Onze landgenoot bleef in zijn serie zelfs Justin Gatlin voor.

Hoogmoed moest in zijn serie bij de eerste drie eindigen om door te gaan naar de kwartfinales. De acht snelste verliezers zouden ook verder mogen. Daar liet Hoogmoed het echter niet op aankomen, want hij werd tweede in zijn serie, in een tijd van 20,80. Daarmee was hij sneller dan Justin Gatlin die op het eind niet meer aandrong. Hoogmoed plaatste zich zaterdag al voor de kwartfinale van de 100 meter. Dat was echter wel het eindstation voor de sprinter.

De andere sprinter die voor Nederland uitkomt, Churandy Martina, deed niet mee aan de 200 meter. Er waren geen verrassingen tijdens de series. Alle favorieten gingen eenvoudig verder: Buckland, Pognon, Gay, Spearmon, Malcolm en wereldkampioen Capel. Een andere kanshebber, Francis Obikwelu, verscheen niet aan de start. De snelste tijd in de series werd neergezet door Tyson Gay, die 19,99 liep.

Logitech komt met laser gaming muis

Het Zwitserse Logitech heeft volgens the Inquirer momenteel een muis in ontwikkeling die moet gaan concurreren met Razers Copperhead muis die onlangs geïntroduceerd werd.

De muis, voorlopig genaamd G5, is gericht op gamers en zal net zoals Razers Copperhead een resolutie bieden van 2000dpi voor een zeer hoge precisie en zou qua vormgeving erg gaan lijken op haar voorganger, de MX518. Ook zal de muis gebruik gaan maken van een laser sensor in plaats van een 'gewone' optische, deze sensor werd eerder al gebruikt in de draadloze MX1000 muis.

De muis zou in september uit moeten komen in de VS en zou evenals de Copperhead tegen de 80 dollar gaan kosten. Een Europese release datum en prijs zijn nog niet bekend, deze zullen echter naar alle waarschijnlijkheid niet sterk afwijken van de Amerikaanse.


De Razer Copperhead


De Logitech MX518

Jongens (14) schieten op dieren kinderboerderij

Icoon Binnenlands nieuws De politie van de regio Haaglanden heeft maandag een stel tieners betrapt die op dieren aan het schieten waren. Het drietal jongens, allen met de leeftijd van 14 jaar, mikte op de dieren van een lokale kinderboerderij. De jongens zijn aangehouden en naar het bureau overgebracht, zo heeft de politie dinsdag gemeld.

Twee van de drie jongens hadden een luchtdrukpistool bij zich toen ze door de surveillerende agenten werden gesnapt. Het is nog niet duidelijk of ze er ook daadwerkelijk in geslaagd zijn om dieren te raken, maar dit wordt momenteel nog onderzocht door de politie en de kinderboerderij. De luchtdrukpistolen zijn overigens in beslag genomen.

Ferguson heeft alle vertrouwen in van Nistelrooy

Trainer Alex Ferguson van Manchester United heeft nog altijd alle vertrouwen in zijn spits Ruud van Nistelrooy. De Nederlandse aanvaller scoorde afgelopen seizoen mede door blessureleed slechts zes doelpunten in de FA Premiership.

Maar volgens zijn manager is zijn spits dit seizoen weer helemaal de oude. "Hij is weer fit en we verwachten veel van hem. Ik weet dat hij gaat presteren".

"Wanneer Ruud gaat scoren, geeft dat een enorme boost aan de rest van het team. Hij kan het verschil maken", aldus Ferguson. Manchester zal het dinsdag in de derde voorronde van de UEFA Champions League moeten opnemen tegen de Hongaarse Debreceni VSC.

Gretzky nieuwe trainer Coyotes

Wayne Gretzky is het komende seizoen trainer-coach van de Phoenix Coyotes. De 44-jarige Canadees is al directielid en mede-eigenaar bij de Coyotes.

Gretzky is de opvolger van Bob Francis, die in april 2004 de laan uit werd gestuurd. Nu pas hoeft er een opvolger te komen, want het vorige seizoen verviel wegens een staking. The Great One is content met zijn nieuwe functie: ”Het is heerlijk om terug in de kleedkamer te zijn. Daar ligt mijn hart. Ik ben terug op het ijs. Geweldig.” Gretzky krijgt geen eenvoudige opgave in Arizona, want de Coyotes eindigden twee jaar geleden als laatste in de Pacific Division.

Als speler was Gretzky een absolute legende: hij heeft liefst 61 NHL-records in zijn bezit. Bovendien won hij vier keer de Stanley Cup, maakte 894 doelpunten en zorgde voor 1953 assists in de Amerikaanse ijshockeyleague. Gretzky wordt nu pas voor het eerst trainer in zijn loopbaan, één van de weinige functies die hij nog niet heeft bekleed in het ijshockey.

Henman weer vroeg uitgeschakeld

Tim Henman verkeert in een vormcrisis. De Brit verloor in Montreal voor de tweede keer op rij in de eerste ronde. Dominik Hrbaty bleek te sterk: 6-3, 5-7 en 1-6.

Sinds Wimbledon heeft Tiny Tim geen wedstrijd meer gewonnen. Op het heilige gras dolf hij trouwens al in de tweede ronde het onderspit tegen Dmitri Toersoenov. Na dat teleurstellende optreden in eigen huis nam Henman lang rust en ging daarna intensief trainen. Voorlopig loont die extra arbeid zich niet, want met nog drie weken tot de US Open is de servicevolleyspeler in dramatische vorm. In Washington was Moodie te sterk, in Montreal dus Hrbaty.

De andere favorieten stootten allemaal wel door in Canada. Andre Agassi won eenvoudig van Alberto Martin en de Argentijnen Nalbandian, Puerta en Gaudio wonnen ook hun eerste partij. Roger Federer is er deze week overigens niet bij. De Zwitserse nummer één van de wereld neemt een rustperiode in acht.

Harry Potter populair op Guantanamo Bay

Tovenaarsleerling Harry Potter weet niet alleen de vrije wereld te betoveren, ook gevangenen lezen graag de opmerkelijke avonturen van de tiener. Volgens de bibliothecaresse van de Amerikaanse terroristengevangenis Guantanamo Bay staan de boeken van schrijfster J.K. Rowling met stip op één op de uitleenlijst.

"Er zijn er een paar die er helemaal gek van zijn. Sommigen hebben zelfs gevraagd of ze de film mochten zien" aldus bibliothecaresse Lori, wier achternaam niet genoemd wordt.

Misdaadauteur Agatha Christie staat overigens op nummer twee.


Harry Potter weet zelfs de verdachten op Guantanamo Bay te betoveren

Vier nieuwe screenshots Football Manager 2006

Sega heeft vier nieuwe screenshots vrijgegeven van Football Manager 2006. Wat er nieuw is aan FM2006 ten opzichte van haar voorgangers is dat je dit keer ook met de raad van bestuur in onderhandeling kunt gaan voor een beter contract voor jezelf, een groter budget of een uitbreiding van het stadion. Ook zal er meer interactie zijn met individuele spelers en is de training module volledig vernieuwd om het simpeler te maken voor de speler.


RDW: Stickers op kentekenplaat verboden

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft laten weten dat het verboden is om een sticker op je kentekenplaat te plakken. De waarschuwing is gedaan nadat een Friese groepering bekendmaakte dat vanaf 27 augustus stickers met daarop de letters 'FRL' zullen worden uitgedeeld.

'Groep fan Auwerk' zou graag zien dat de bewoners van Friesland, Groningen, het Duitse Ostfriesland en een deel van Denemarken met deze stickers gaan rondrijden. De RDW heeft nu echter laten weten dat het verboden is om in plaats van een NL-sticker een FRL-sticker op het nummerbord te plakken. Mensen die dit toch doen riskeren een boete van minimaal 65 euro en afkeuring bij de APK.

Overigens is de Friese groepering niet de enige met dergelijke ideeën. Het Limburgse Statenlid Hein Tilborghs zou bijvoorbeeld graag een aparte sticker voor Limburgers zien.

Miljoenen buit bij beroving Braziliaanse bank

thefunny, patje30, DHFC en ferdo11 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Braziliaanse centrale bank is afgelopen weekeinde beroofd van zo'n 52 miljoen euro. De bank, overigens zeer zwaar bewaakt, werd op een klassieke manier leeggeroofd : de dieven hadden in de afgelopen tijd een tachtig meter lange tunnel gegraven.

Dankzij de tunnel konden de dieven vijf containers met bankbiljetten buit maken. De roof is hierdoor de grootste uit de Braziliaanse geschiedenis.

Bolletjes slikkende kinderen aangehouden op luchthaven

De politie van Bonaire heeft maandag op de luchthaven van het eiland twee kinderen van twaalf en dertien jaar oud aangehouden wegens cocaïnesmokkel. De kinderen, broer en zus, waren van plan om met een vliegtuig van de KLM naar Nederland te reizen.

De twee jonge drugssmokkelaars werden door een volwassene begeleid, maar het is nog onduidelijk of die persoon iets van de smokkel afwist. De moeder van de twee kinderen reisde niet met de kinderen mee maar bevond zich wel op het eiland. Zij is eveneens door de politie aangehouden.

Het is voor het eerst dat zulke jonge cocaïnesmokkelaars zijn gearresteerd. De jongste opgepakte bolletjesslikkers tot nu toe waren 16 jaar. De twee kinderen zijn opgenomen in het ziekenhuis om de bolletjes op een natuurlijke wijze uit het lichaam te krijgen.

Dudek lang uit de roulatie

Liverpool kan de komende drie maanden geen beroep doen op Jerzy Dudek. De 32-jarige doelman brak tijdens de training zijn elleboog.

Dat is een forse tegenvaller voor de winnaar van de Champions League. Dudek stond namelijk op de nominatie om verkocht te worden, want hij was achter Reina en Carson de derde keeper. Verschillende clubs, waaronder Sporting Lissabon, wilden de Pool al contracteren, maar dat zal nu dus moeten wachten tot januari. Dudek echter wilde vechten voor zijn plek bij de club waar hij in mei de gevierde man was door tot matchwinnaar van de Champions League finale uit te groeien. De oud-keeper van Feyenoord zal ook enkele WK-kwalificatiewedstrijden moeten missen. Polen is nog volop in de race voor de mondiale in Duitsland.

Ajax houdt schoonmaak

Ajax heeft maandag de spelers De Ridder, Obodai, Lindgren en De Mul laten weten dat ze dit seizoen op weinig speeltijd hoeven te rekenen. Waarschijnlijk wordt het viertal binnenkort verhuurd of verkocht.

Door de vele concurrentie in Amsterdam is de kans zeer klein dat het kwartet dit seizoen veel speeltijd gaat krijgen. De Ridder en De Mul kwamen in de voorbereiding tekort op rivalen als Rosales en Pienaar, terwijl er voor Obodai en Lindgren weinig plaats is op het middenveld met spelers als Sneijder, Galásek en De Jong. ”Het is in het belang van de spelers en de club om het viertal zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen op het allerhoogste niveau. Als gevolg daarvan kijkt Ajax op het moment naar de beste oplossing voor de club en de spelers voor dit seizoen” , aldus een toelichting op de website van de Nederlandse recordkampioen. De vier zijn ook al niet meegenomen naar Denemarken voor de voorrondewedstrijd van de Champions League tegen Brøndby IF.

Banksy stencil art

Graffiti is voor pussy's. Tenminste, je huis tuin en keukengraffiti. Geef toe, dat belachelijke gedoe met onnozele tags is gewoon mietjeswerk. "Killroy was here" en dat soort wussy-goo.

Nee, dan het betere stencilwerk, zoals de mensen van Banksy het doen. Als dat niet enorm boem lauw de shizzle is weet ik het ook niet meer.

Met Banksy op de Westbank in Palestina krijg je dan ook iets misschien nog wel veel specialers, ik bedoel; dat men in Israël een muur bouwt tussen Oost en West, daar kunnen we veel over zeggen. Maar je kunt het ook gewoon in beeld omzetten natuurlijk.

Heck, ik heb mijn spuitbussen nog liggen, en mijn stencils (Incluis eentje van Marilyn Monroe. . ) moet ik ook nog ergens in een map hebben liggen. Kale ongevandaliseerde muur here I come!

Met dank aan Lampie voor de submit

Cañas twee jaar geschorst

De ATP heeft Guillermo Cañas voor twee jaar geschorst wegens het gebruik van doping.

Op 21 februari jongstleden is de Argentijn tijdens het toernooi in Acapulco positief getest op het gebruik van hydrochlorothiazide (HCT). Hij moet tevens 230.000 euro aan prijzengeld en 525 punten van de ATP ranking inleveren. Cañas is door deze affaire zijn huidige tiende plaats op de ranking kwijt.

Eerder dit jaar zei Guillermo onschuldig te zijn: "Ik ben een eerlijk persoon en de tenniswereld weet dat ook. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop."

Red Bull focust volledig op 2006

Red Bull Racing richt zich bijna volledig op de RB2, de bolide voor volgend jaar. De huidige auto zal dus bijna niet meer doorontwikkeld worden.

Günther Steiner, technisch directeur, legt uit: "We hebben Mark Smith aangesteld als hoofd van het design aan de RB2. De volgende grote stap is om vanaf september een tweede windtunnel in werking te nemen om aan de auto van volgend jaar te werken. Hierdoor zal onze aërodynamica afdeling flink groeien. De ontwikkeling van de RB2 ligt op schema."

Steiner heeft bevestigd dat tijdens de Grand Prix van Hongarije de laatste grote update plaats heeft gevonden voor het team. Red Bull heeft de pijlen nu gericht op 2006. Ferrari werkt hiervoor aan de nieuwe V8 motor.

"Het grootste deel van de motortests zullen uitgevoerd worden door Ferrari. Ik verwacht dat ze snel met de V8 daadwerkelijk in een auto zullen gaan testen. In oktober krijgen we onze eigen motor, waarna in november de motor voor de auto gereed zal zijn. Onze auto zal niet klaar zijn voor het einde van het jaar. De eerste tests zullen eind dit jaar of begin volgend jaar zijn. Daar werken we nu naar toe."

In 2006 zes Bridgestone teams?

Volgens het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport rijden Williams F1, Red Bull Racing en Toyota F1 volgend jaar allemaal op Bridgestone banden.

Er zijn verschillende redenen voor deze toch merkwaardige overstap. Volgend jaar zal het kwalificatie format veranderen en hierdoor zal waarschijnlijk het 'one-lap-qualifying' verdwijnen. Met deze opzet hebben de Bridgestones het erg moeilijk. Bij een andere kwalificatie-opzet zal de Japanse bandenfabrikant minder problemen hebben met het niet snel genoeg op temperatuur komen.

Tevens is er de mogelijkheid dat vanaf 2008 weer één bandenfabrikant het hele veld van rubber moet voorzien. Pierre Dupasquier heeft al gezegd dat in dat geval Michelin zich terug zal trekken uit de sport. De teams die dan al op Japans rubber rijden hebben zo een voorsprong in de ontwikkeling.

FOK!Zomer: kanoën in de Weerribben

De afgelopen weken is het niet altijd even mooi weer geweest, maar gelukkig zijn er ook nog dagen dat het droog is en de zon schijnt. Op die dagen kun je natuurlijk achter je beeldscherm blijven zitten of je CD-collectie op alfabet zetten, maar het is véél leuker om er een dagje op uit te gaan. Vandaag kun je lezen hoe je je op het water kunt vermaken in Nationaal Park De Weerribben, in een kano!


DVD: Crime Scene Clean-up

Na het overweldigende succes van de serie Crime Scene Investigation (CSI) kon het natuurlijk niet uitblijven dat er ook ander soortgelijk materiaal op de markt zou komen, om zo een graantje mee te pikken van het succes. Zo ook deze documentaire over de mensen die de plek van de misdaad opruimen nadat de Grissoms en Willows hun werk hebben gedaan. Een documentaire van Discovery Channel, nu op DVD!


Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.