Uitslag GP Duitsland

Fernando Alonso heeft de Duitse Grand Prix op het circuit van Hockenheim gewonnen. Hij profiteerde van het uitvallen van Kimi Räikkönen, die in leidende positie uitviel.

Bij de start kon Räikkönen de leiding behouden, maar hij kreeg direct Alonso achter zich aan, die Jenson Button had verschalkt. Juan Pablo Montoya pakte al bij de start een aantal posities en reed al na enkele ronden op de twaalfde plaats.

Verderop in het veld waren er een aantal incidenten, waarbij onder andere Jacques Villeneuve betrokken was. De Canadees kreeg het daarna aan de stok met Robert Doornbos, wat resulteerde in een lekke band voor de Nederlander.

Tiago Monteiro maakte zich ook niet populair bij Villeneuve. Hij sneed de Canadees af en dwong hem op het gras. Een crash was het onvermijdelijke gevolg. Uiteindelijk reden ze beiden de race uit, maar wel met drie ronden achterstand.

Räikkönen haalde de finish opnieuw niet. In ronde 35 verloor hij alle snelheid in de auto en moest deze parkeren. De Fin reed toen met een royale voorsprong aan de leiding. Na het uitvallen van Räikkönen kon Alonso naar een onbedreigde overwinning rijden.

Tweede werd Montoya, en het podium werd afgemaakt door Jenson Button. Wereldkampioen Michael Schumacher, die na de start nog enige tijd verrassend rondreed op de derde positie, wist uiteindelijk niet verder te komen dan de vijfde plaats.

De twee Nederlanders deden het goed deze race. Christijan Albers wist in zijn Minardi de dertiende plaats te pakken. Hij hield daarbij onder andere de twee Jordans en Jacques Villeneuve achter zit. Robert Doornbos, Albers' teamgenoot bij Minardi en de andere Nederlander, kwam niet verder dan de achttiende positie. Dit werd echter mede veroorzaakt door zijn aanvaring en een drive-through-penalty, maar zijn rondetijden waren zeer goed voor een eerste Grand Prix.

positiecoureurteamtijduitvalreden
1Fernando AlonsoRenault F11:26:28.599 
2Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes+ 22.569 
3Jenson ButtonBAR Honda+ 24.422 
4Giancarlo FisichellaRenault F1+ 50.587 
5Michael SchumacherScuderia Ferrari+ 51.690 
6Ralf SchumacherToyota F1+ 52.242 
7David CoulthardRed Bull Racing+ 52.700 
8Felipe MassaSauber Petronas+ 56.570 
9Christian KlienRed Bull Racing+ 69.818 
10Rubens BarrichelloScuderia Ferrari+ 1 ronde 
11Nick HeidfeldBMW Williams F1+ 1 ronde 
12Takuma SatoBAR Honda+ 1 ronde 
13Christijan AlbersMinardi F1+ 2 ronden 
14Jarno TrulliToyota F1+ 3 ronden 
15Jacques VilleneuveSauber Petronas+ 3 ronden 
16Narain KarthikeyanJordan Grand Prix+ 3 ronden 
17Tiago MonteiroJordan Grand Prix+ 3 ronden 
18Robert DoornbosMinardi F1+ 4 ronden 
19Mark WebberBMW Williams F1+ 12 ronden 
20Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes hydraulica