AS Roma krijgt verbod op kopen van spelers

De Italiaanse media melden dat AS Roma van de FIFA gedurende een jaar geen nieuwe spelers mag aantrekken, De beslissing is een gevolg van de door Auxerre aangevochten transfer van de Franse verdediger Philippe Mexès.

Tijdens de transferperiodes deze zomer, aankomende winter en de zomer van 2006 mag de Italiaanse club geen nieuwe spelers kopen. Wel mag de Italiaanse club spelers verkopen, maar niet huren. De beslissing moet nog officieel bekend worden gemaakt door de FIFA, tot nu toe weigert de organisatie alle commentaar.

De zaak-Mexès barstte in juni 2004 los toen Mexès aankondigde dat hij het Franse Auxerre zou verlaten om voor AS Roma te gaan spelen. De directie van Auxerre gaf de speler echter geen toestemming voor de overgang. De zaakwaarnemer van de speler beweerde dat Mexès naar Roma kon op basis van het nieuwe reglement van de FIFA, terwijl het volgens Auxerre om contractbreuk ging.

De FIFA oordeelde eerder al dat de Romeinen een vergoeding van acht miljoen euro moeten betalen aan Auxerre. Daarvoor gingen Roma en Auxerre al naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) omdat de clubs dit bedrag te hoog (Roma) en te laag (Auxerre) vinden.