Gerolsteiner de snelste in Eindhoven

Gerolsteiner heeft de ploegentijdrit in Eindhoven gewonnen. De Duitse formatie stak Phonak en CSC de loef af. Rabobank werd vierde. Het was de eerste editie van deze wedstrijd in de Pro Tour.

Over 48,6 kilometer bleef Gerolsteiner Phonak slechts drie seconden voor. Op die manier werden Fothen, Krauss, Lang, Schmidt, Peschel en Rich de eerste winnaars van de nieuwe wedstrijd. Die prestatie leverden zij in moeilijke omstandigheden. De hoge temperatuur was daar debet aan. CSC werd derde. Dat team ging van start met onder meer Ivan Basso.

Die drie teams waren, samen met Rabobank, de enigen die van de wedstrijd een serieuze oefening voor de Tour de France maakten. In de vierde etappe van de Tour vindt er namelijk ook een ploegentijdrit plaats, van Tours naar Blois. De andere ploegen stelden enkel reserves op. Ook omdat er elders belangrijke wedstrijden werden afgewerkt. Zo maakte T-Mobile er een potje van getuige hun zestiende plaats. Zonder Armstrong deed Discovery-Channel met een vijfde plaats het een stuk beter.

Rabobank deed het nog beter met een vierde plaats. Dat kwam vooral door een goed laatste stuk. Ploegleider Breukink was zeker niet ontevreden met de uitslag: ”Een redelijke prestatie. We zijn nooit in de buurt van de beste tijden geweest. Gerolsteiner, Phonak en Team CSC hadden we wel verwacht. Die waren hier met hun beste renners.”


Uitslag:
1. Gerolsteiner 53.35
2. Phonak + 0.03
3. Team CSC + 0.24
4. Rabobank + 0.51
5. Discovery-Channel + 0.54
6. Davitamon-Lotto + 1.20
7. Domina Vacanze + 1.25
8. Illes Balears + 1.40