Van Kessel wordt bondscoach

Wielrenner Erik Dekker zal geen rijdende bondscoach worden van de Nederlandse beroepswielrenners. Dekker heeft het aanbod van Nederlandse wielerbond KNWU naast zich neergelegd.

"Ik ben nog steeds zeer vereerd dat ze aan me dachten, maar de reacties hebben me duidelijk gemaakt dat het idee te weinig steun heeft, waardoor het voor mij als actief wielrenner een nadeel dreigt te worden", aldus Dekker.

De wielerbond is nog steeds op zoek naar een opvolger van de in november 2004 overleden bondscoach Gerrie Knetemann. Het idee was om de ervaren Dekker te benoemen tot een soort playing captain. De renner van Rabobank zei eerder aan dat hij pas volgend jaar aan het einde van het seizoen zal gaan stoppen met zijn actieve loopbaan. De voornaamste gegadigden nu om de nieuwe bondscoach te worden zijn Steven Rooks en Egon van Kessel.

"Ik ben niet bang om mijn nek uit te steken, maar mijn eigen presteren blijft voorop staan de komende zestien maanden. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het een idee is dat kan werken. Maar omdat het nieuw is, krijgt het te weinig steun. Jammer; ik had het een geweldige uitdaging gevonden."

Update 0:33
De KNWU heeft Egon van Kessel aangewezen als opvolger van Gerrie Knetemann. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar, met een optie voor nog twee jaar.
De nieuwe bondscoach is nu verantwoordelijk voor de profs, neo-profs en junioren. Voor de dames wordt nu naar een nieuwe coach gezocht.