Nederlandse judoteams uitgeschakeld in Europa Cup

De judoka's van Kenamju zijn er niet in geslaagd om de finaleronde te bereiken van de Europa Cup voor clubteams. De Haarlemmers verloren zondag met één punt verschil van het Russische Sambo'70. Ook Stichting Top Judo Nijmegen verloor in de kwartfinale. De Turken van IBBSK bleken te sterk.

Kenamju, die in de aanloop naar de kwartfinale het Franse Maison Alfort uitschakelde, begon in eigen huis gehavend aan de strijd tegen Sambo'70. Zonder de gebroeders van der Geest startten de Haarlemmers nog voortvarend en stond het team halverwege met 5-2 voor. Maar in het tweede deel van de wedstrijd stelden de Russen orde op zaken en bogen de achterstand om.

Ook Stichting Top Judo Nijmegen (STJN), dat haar eerste ronde afwerkte in Istanbul, strandde in de kwartfinale. STJN won nog wel van het Zwiterse Cartaillod, maar de thuisclub was in de Ahmet Cömerts Sports Hall met 10-3 een maatje te groot voor het jonge team van Nijmegen. Al had er volgens coach René Pouwels meer ingezeten: "Eigenlijk ben ik wel teleurgesteld door het resultaat, want de eerste helft hadden wij net zo goed met 5-2 kunnen winnen en dan draai je een heel andere wedstrijd."