FC Barcelona verovert Spaanse landstitel

FC Barcelona heeft voor de zeventiende keer de Spaanse titel veroverd. Na de misstap van naaste concurrent Real Madrid volstond uit bij Levante een gelijkspel.

De ploeg van Rijkaard had nog opvallend veel moeite tegen laagvlieger Levante om dat puntje binnen te halen. In de eerste helft speelde Barça veel te slordig om Levante echt pijn te doen.

Het was dan ook de ploeg uit Valencia dat op voorsprong kwam: Rivera plaatste tien minuten voor rust de bal behendig achter keeper Valdes. Barça ontsnapte in die eerste helft ook nog eens aan twee rode kaarten, vooral Ronaldinho had eigenlijk moeten worden uitgesloten na een kopstoot.

In de tweede helft ontsnapte Barcelona nogmaals, toen Joffre na een lob de paal raakte. Maar Barça werd alsnog kampioen dankzij de 24e competitietreffer van Eto’o. Hij kopte een corner in het doel. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Barça zes punten voorsprong op Real Madrid, met een beter onderling resultaat.

Dat Real Madrid kwam uit bij Sevilla niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In de 89e minuut was het gedaan met alle titelaspiraties van de Koninklijke, toen Baptista Sevilla naar een gelijkspel kopte.

Feest dus in Barcelona na de eerste titel sinds 1999. Vooral de goede aankopen bewezen hun dienst. De andere topteams uit de Primera Divison kenden dit jaar allemaal een mindere periode. Vooral de vorige kampioen Valencia viel ver terug.