Sauber ook in financiŽle problemen

Het team van Sauber heeft aangegeven, net zoals Jordan en Minardi, te weinig financiŽle middelen te hebben om hun auto goed te ontwikkelen. Dat heeft teambaas Peter Sauber toegegeven.

Het Zwitserse team heeft vorig jaar een nieuwe moderne windtunnel in gebruik genomen. Maar daar kan het team nu niet goed van profiteren, dit komt vooral door een gebrek aan geld. Ondanks dat het team nieuwe aŽrodynamische onderdelen op de auto had zitten tijdens de GP op het circuit van Imola zijn er nog steeds problemen met de C24.

Ook heeft het chassis van de C24 een groot probleem, namelijk dat het om Bridgestone banden heen is ontwikkeld. Sauber: "Nu we met Michelins rijden moeten er eigenlijk een aantal zaken aan de auto veranderen. Om deze banden goed te gebruiken moet er meer gewicht van de wagen voorin aanwezig zijn. Ook vragen de Michelins om een andere ophanging. In allebei de scenario’s moet er een andere, langere, versnellingsbak worden ontwikkeld. Dat kunnen we echter niet betalen."

Het team verloor in de winter ook al ťťn van hun grootste sponsoren, namelijk Red Bull die nu met een eigen team rijden. Ook stapten de Zwitsers over naar Michelin, voor deze banden moeten ze betalen, in tegenstelling tot de Bridgestones die het team vorig seizoen gebruikte.