Gladbach weigert ontslag Advocaat

Dick Advocaat heeft afgelopen weekend zijn ontslag aangeboden als trainer bij Borussia Monchengladbach. De clubleiding heeft echter nog alle vertrouwen in de Haagse trainer, en heeft het ontslag geweigerd.

"We hebben geweigerd, want het bestuur vindt Advocaat nog steeds de juiste man", aldus technisch directeur Christian Hochstatter. Dit zei hij na afloop van het crisisoverleg dat volgde nadat Gladbach afgelopen zaterdag met 1-1 thuis gelijk speelde tegen FSV Mainz.

De assistent-coach van Advocaat, Pim Verbeek, bevestigde dat de trainer zijn positie ter discussie had gesteld. "'Als jullie denken dat het beter is voor de club als ik opstap, dan doe ik dat'. De reactie? Het bestuur piekerde er niet over. Ze willen dolgraag nog tot medio 2007 met ons verder," aldus Verbeek.

De Duitse ploeg presteert matig, ondanks dat de Nederlander zeven aankopen deed, in 18 wedstrijden pakte de club slechts 18 punten. Momenteel bezet Borussia de vijftiende plaats en heeft maar een punt voorsprong op VfL Bochum, dat net onder de rode streep op de zestiende plaats staat.