"Regels zorgen niet voor kostenbesparing"

Motorenbouwers Mercedes en Honda hebben verklaard dat de regels voor kostenbesparing van de FIA juist het tegenovergestelde hebben bereikt.

Otmar Szafnauer van Honda heeft gezegd dat de mededeling om motoren voor twee raceweekends te bouwen zo laat kwam dat het wijzigen van de motoren veel geld heeft gekost.

Mario Illien van Ilmor, motorenbouwer voor Mercedes: "Naast het wijzigen van de motoren voor dit jaar moeten we ook nieuwe V8 motoren bouwen voor volgend seizoen. De kosten daarvan zijn ook weer hoog. Dit zijn twee duurdere seizoenen ten opzichte van voorgaande jaren, terwijl de bedoeling van de regels juist kostenbesparing is. Met stabiliteit in de reglementen zouden we veel meer geld besparen."

Mattia Binotto van de motorenafdeling van Ferrari verwierp deze uitspraak over het ontwikkelen van de V8. Hij zegt dat deze wijziging onvermijdelijk was om snelheid te verminderen. Binotto: "Het is inderdaad een extra kostenpost, maar het moet gewoon nu gebeuren anders worden de wagens te snel. Wel hebben we met het verdubbelen van de kilometrages op de motor door ze twee GP’s te gebruiken al tien procent aan kosten ten opzichte van 2004 bespaard."